Samsung Galaxy S4 ligt vanaf 27 april in Nederlandse winkels

De Samsung Galaxy S4 ligt vanaf 27 april in de Nederlandse winkels. De smartphone, het nieuwe topmodel van Samsung met een full-hd 5"-scherm en een 1,9 Ghz Qualcomm Snapdragon 600-processor, krijgt een adviesprijs van 699 euro.

Dat heeft Samsung Nederland aan Nu.nl laten weten. Met de genoemde introductiedatum van 27 april lost het bedrijf zijn eerdere belofte over een introductie van 'eind april' in. De fabrikant stelt dat personen die voor 1 juni via een actiesite de Galaxy S4 registreren gratis een 64GB sd-kaartje krijgen meegeleverd. De adviesprijs van 699 euro voor de 16GB-editie is conform de verwachtingen.

De Galaxy S4 is voorzien van een 5" Super Amoled-display met een full-hd-resolutie van 1920x1080 pixels. Ten opzichte van de Galaxy S III is het toestel vrijwel even breed en lang, maar iets dunner. Als processor heeft Samsung gekozen voor een 1,9 Ghz Qualcomm Snapdragon 600-processor, terwijl het toestel draadloos kan communiceren via 4g, wifi 802.11ac en bluetooth 4.0. Ook is infrarood in de smartphone opgenomen, evenals een temperatuur- en vochtigheidssensor.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

16-04-2013 • 19:31

122 Linkedin

Reacties (122)

122
113
72
4
0
9
Wijzig sortering
Waarom zou je deze kopen en niet even wachten totdat je er één kan kopen op basis van het big-little concept met 4 cortex A15 en 4 cortex A9?
Dat wetende, waarom wordt de Galaxy S4 dan maar voor een paar landen uitgeleverd met deze octa-core processor?

Dit komt doordat Samsung niet voor de lancering genoeg Exynos chips kan produceren. De massaproductie van de chip staat namelijk pas gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. De fabrikant kan het namelijk ook niet maken om pas vanaf het einde van Q2 de Galaxy S4 te gaan leveren wereldwijd. Het blijkt dan ook dat 70 procent van de eerste 10 miljoen exemplaren over de Snapdragon 600 gaan beschikken en 30 procent over de Exynos 5.
bron: http://www.samsunggalaxys...apdragon-600-cpu-krijgen/

[Reactie gewijzigd door Frozen op 16 april 2013 19:39]

@Stef602 : De Exynos 5 (5410) is geen octa-core processor. Het zijn twee aparte quad-core processoren op een enkele SOC. Bij een octa-core zouden alle kernen te gelijkertijd moeten kunnen werken, en dat is niet het geval :

"The Samsung Exynos 5 Octa is a chip that was announced at CES 2013 on January 10 2013. The Exynos 5 Octa is built on Samsung’s 28nm process (5000X thinner than a human hair) features four ARM Cortex A15 cores (1.8GHz) and four Cortex A7 cores (1.2GHz). Technically, the Samsung Exynos 5 Octa features 8 cores as its name indicates. However, only four cores can be active at any given time."

Bron : http://www.ubergizmo.com/...sung-exynos-5-octa-specs/

Dat betekent dus dat als de snelle kernen actief zijn, je beschikt over een quad-core configuratie van maximaal 4x 1,8 GHz. Dat zijn dus 100 MHz minder dan de 1,9GHz Snapdragon 600 SOC die in de Europese modellen zit gebouwd. In theorie zou je met de Exynos 5 "Octa" lagere scores bij benchmarks moeten halen, tenzij het Samsung is gelukt om deze nieuwe SOC heel erg efficiënt te maken.

Kortom; in de praktijk zul je waarschijnlijk weinig verschil merken. De Exynos 5 zou in theorie wat zuiniger moeten zijn, maar ook dat is iets dat helemaal op de optimalisaties van de SOC en Android aankomt. Zowel de Snapdragon 600 als de Exynos 5410 worden op 28nm gebakken, dus vraag ik me af hoeveel verschil er werkelijk is.

Mijn Galaxy S3 hangt sowieso iedere keer aan de lader na 1,5 dagen gebruikt te zijn, dus opladen moet je sowieso.
In theorie zou je met de Exynos 5 "Octa" lagere scores bij benchmarks moeten halen
Is dat niet wat kort door de bocht?
De Exynos 5 is gebouwd met 4 A15(gebruikt bij hoge CPU belasting) en 4 A7(gebruikt bij lage CPU belasting) cores, terwijl de Snapdragon 600 gebouwd is rond 4 Krait cores. Het verschil in core ontwerp betekent dat je niet zo makkelijk het verschil in snelheid kan voorspellen op basis van alleen de maximale kloksnelheid.
@n-i-x : De reden dat ik dat schreef is omdat Android nog helemaal niet geoptimaliseerd is voor A15 cores. Er moet effectief gebruik gemaakt worden van de beschikbare instructiesets om het maximale uit het nieuwe ontwerp te halen.

Android haalt op dit moment nog niet eens het maximale wat er in mijn Galaxy S3 zit door inefficiënt processorbeheer.
Bij de big-little chip zijn de zuinige cores van een A7 architectuur, niet A9. Daarbij komt dat deze quadcores niet tegelijkertijd geraadpleegd kunnen worden, waardoor je dus of alleen de A15 cores of alleen de A7 cores aan het werk ziet. Wat dus theoretisch niet leidt tot een snelheidswinst t.o.v. van de Snapdragon 600 quadcore. Om die reden, vind ik het dus niet zo interessant. Ook is wat CptChaos zegt waar, de broncode is bij Samsung altijd lastiger te bemachtigen dan bij Qualcomm.
Pure onzin. Er kunnen 1 langzame core en 3 snelle cores tegelijk actief zijn, 2 van ieder, 4 van de eerste en geen van de ander, geheel andersom, wat je maar wilt. Zo lang het totaal maar maximaal 4 cores is. Alleen 2 langzame cores kan ook, of drie snelle, whatever.

Het principe is echt goed, hoe het in de praktijk werkt moet uiteraard nog bekeken worden.
nope:

"Samsung's demo video for the chip has some CPU usage examples toward the end, and as long as the examples used here are representative of how the chip actually works, the A7 and A15 cores can't both be used at the same time -- the chip has eight cores, but only four of them can be active at any one time. The upshot of this is that the Exynos 5 Octa's maximum performance will be consistent with a quad-core Cortex-A15 chip like Nvidia's Tegra 4."

bron:

http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-03/19/exynos-5-octa
Nope.

Check de video van Samsung zélf maar, vanaf een minuut ongeveer. Je ziet gewoon dat er 3 cores van de ene en 1 core van de andere Quadcore actief zijn. Kunnen at will heen en weer wisselen. Met een maximum van 4 tegelijk uiteraard.

Maar snelle en langzame cores kunnen tegelijk actief gebruikt worden.
Waarom zou je deze kopen en niet even wachten totdat je er één kan kopen op basis van het big-little concept met 4 cortex A15 en 4 cortex A9?

[...]

bron: http://www.samsunggalaxys...apdragon-600-cpu-krijgen/
Als dat waar is, hoe gaat strakjes de Exynos versie aangeduid worden dan? Anders is het alleen maar verwarrend en moet je echt goed naar de specificaties kijken, wil je de 'juiste' versie hebben. Al is 'juiste' een beetje dubbel voor degenen die (ook) een custom ROM willen draaien op de telefoon. Immers heeft Samsung nog altijd niet de sourcecode vrijgegeven, waar de modcommunity zo naar snakt. Met de Snapdragon CPU zal dat een héél stuk makkelijker gaan!
i9500 heeft Exynos aan boord, i9505 is de snapdragon.
Dat is ook mijn plan. Die Exynos 5410 schijnt echt een stuk sneller te zijn dan die Snapdragon 600. Volgens mij bevat de Exynos versie ook een zeer goede audio chip van Wolfson.
Ik ben zelf een bezitter van een SIII maar ik vind het jammer dat ze het lelijke design van de S3 hebben overgenomen. Het design van de S2 had ik persoonlijk liever gezien.Ik weet niet zeker of ik blij ben met alles, maar de specs zijn goed.

Ik zie de enorme hoeveelheid bloatware die standaard mee levert in de S4 juist als een enorm nadeel. HTC of Sony laat juist zien dat ze terug willen naar de basis in Android, natuurlijk een eigen schil, maar niet met al die poespas. Samsung doet net het tegenovergestelde, die probeert zoveel mogelijk eigen software in Android te verwerken.
All in all vind ik het net een S3 met een geupgrade CPU en beter scherm en dan de software tweaks; maar dat laatste krijgt de S3 ook binnenkort.

-Edit- Hoezo flamebait ,troll of belediging van andere tweaker?

[Reactie gewijzigd door Essox Lucius op 16 april 2013 19:48]

HTC heeft met dat nieuwe Sense ook een heel eigen idee. Je ziet in de promotie ook heel erg dat ze de Android-naam bijna ontwijken. Sony en LG zijn wel redelijk leeg, waarbij een paar van de toevoegingen die LG heeft gedaan (realtime weergave in de spoelfunctie van de mediaspeler bijv.), best handig zijn.

Over dat de S4 vol met eigen toepassingen zit.. Tja, ik zou het geen bloatware noemen zoals jij doet. Het zijn gewoon eigen features van Samsung waarmee ze het verschil willen maken tov de andere Android telefoons. Persoonlijk zit ik er ook niet op te wachten. Samsung denkt echter dat ze deze features moeten bieden om aantrekkelijk te blijven voor klanten. En als ik kijk naar wat voor zaken ze bieden, waarbij je enige innovativiteit ze niet kan ontzeggen, is dat best leuk.

Het body van de S3 was een goed verkopend concept, waardoor ze waarschijnlijk iets hebben gehad van 'waarom het wiel opnieuw uitvinden'?

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 16 april 2013 21:05]

Ik denk dat je je mening moet herzien wat betreft LG. Erger gethemed en bloated kan bijna niet dan LG's laatste UI die op de Optimus G en G Pro zit.
Sony vind ik ook alles behalve clean, alles aan de UI gethemed en voelt laggy aan wat mij betreft.
Ik zou eerder zeggen dat de UI's van Asus, Acer en Motorola meer richting stock gaan.
Dat sommige reviewers en tweakers opmerken dat HTC meer richting stock zou gaan met versie 5 snap ik niet. Ze hebben het oude scroll effect van de homescreens veranderd in stock en alles oogt wat vlakker (geen 3d effecten meer). Verder zit nog steeds overal een Sense skin overheen en is blinkfeed toegevoegd wat ook niet echt stock is.
Die promo-filmpjes maken het altijd mooier dan het in werkelijkheid is (en dan doel ik met name op de werking van het OS en de wijze waarop software-updates worden uitgerolt).

Wat ik óók nogsteeds een groot gemis vind is dat je niet altijd de keuze hebt om apps op je geheugenkaart te kunnen zetten of deze naar de geheugenkaart te installeren (helemaal als je het '16' GB model hebt en deze regelmatig gebruikt voor het installeren van grote apps, dan zit deze vrij snel vol).

Hoewel dit probleem met hulp van de app-ontwikkelaar kan worden omzeilt hadden ze dit wat mij betreft standaard in het besturingssysteem mogen implementeren.

Ik zou er niet gek van opkijken als ze dit opzettelijk hebben weggelaten, zodat de consument sneller voor een variant met grotere opslagcapaciteit kiest.

Tot slot had ik gehoopt dat we het Exynos-model zouden krijgen, mede omdat deze een veel snellere grafische rekenkracht aan boord heeft dan de Snapdragon-variant.

Tja... C'est la vie ;)

[Reactie gewijzigd door born4trance op 17 april 2013 01:41]

Wat ik niet snap is waarom al deze Grote fabrikanten blijven haken op 16GB 32GB 64GB>>>
Waar zijn de 128GB 256GB 512GB?

Of is dit het methode om cloud opslag hard te pushen? Zorgen dat al deze apparaten niet een te groot geheugen krijgen, zodat ze wel moeten opslaan in *cloud* :|
Simpel. Waarom zou je nog meer geheugen (tegen een hogere prijs) in een smartphone stoppen? Voor de meeste consumenten voldoet 16GB of 32GB prima en anders is Dropbox een prima alternatief.
Dat komt omdat er steeds minder toestellen zijn met een SD-kaart. Google houdt in de structuur rekening met SD-kaart loos werken om fouten en kwijtgeraakte bestanden te voorkomen. Gelukkig ondersteunen veel apps wel de SD kaart.

Om een of andere reden denkt men dat men onbeperkt mobiel internet heeft om on the move met grote cloudoplossingen te werken. Voor een maand van zo'n data abonnement, kan je ook maandelijks een SD-kaartje kopen. :P
Als iPhone-bezitter moet ik toegeven dat ik de kritiek op het uiterlijk van de S4 onterecht vindt.

Het design is namelijk een stuk strakker dan van de S3. De bezels zijn kleiner en de voorkant is meer één geheel (net zoals de iPhone). Daarnaast is de telefoon een stuk minder dik dan de S3.

Al met al ziet de S4 er veel strakker uit. Wel vind ik de prijskaart van 699,- ongekend hoog...

Tot slot ben ik erg benieuwd hoe snel deze daadwerkelijk is. Wat mensen ook zeggen, ik heb nog nooit een Android-toestel gezien dat niet in meer of mindere mate laggy was. Dit vind ik nog altijd hét grote pluspunt van de iPhone, alles gaat zo vloeiend en soepel, dat heeft Android nog nooit weten te evenaren. Ik ben benieuwd of de S4 dat wel lukt. Als dat lukt, zal het een nog sterkere concurrent voor de iPhone 5 zijn dan de S3.

[Reactie gewijzigd door TMC op 16 april 2013 20:02]

Anoniem: 145867
@TMC16 april 2013 20:13
Design van de S4 is wel een stukje beter geworden idd. Kleinere hoeken en de structuur look op het plastic doen het hem. Tevens die 5 inch full HD super Amoled display... om te kwijlen. Met Adobe RGB instellingen voor de zeikerds over niet natuurgetrouwe kleuren.
de structuur look op het plastic doen het hem.
Dat doet het hem net niet. Dat doet de S4 goedkoop en niet premium lijken. Ook de faux chromé accenten op de zijkant zijn gewoon geschilderd plastiek.; Voor een toestel van deze prijsklasse verwacht je betere kwaliteit dan dit.
Dat valt eigenlijk nog mee als je ziet wat voor specs je meekrijgt. Maar dat terzijde is het nog steeds een 'adviesprijs'.

Ik vond dat ook echt geweldig, dat ze het mogelijk hebben gemaakt om hetzelfde formaat te houden en toch een groter scherm er in te stoppen. Nog niets gezegd over de dimensies en gewicht. Toch geslaagd, misschien zal de 'bloatware' dat ook zijn.
Dan heb jij nog nooit een Nexus 4 geprobeerd...
Jawel.

Jij hebt waarschijnlijk nog nooit echt kritisch de performance van een iPhone 5 met een Nexus 4 vergeleken. :)
Moet dat?

Android was vanaf 2.3 al prima op een S2. Ik snap echt niet waarom mensen dan nog zeiken dat het niet vloeiend gaat. So what dat Facebook af en toe 0.2 sec langer bezig is om een foto te laden..
Moet dat?

Android was vanaf 2.3 al prima op een S2. Ik snap echt niet waarom mensen dan nog zeiken dat het niet vloeiend gaat. So what dat Facebook af en toe 0.2 sec langer bezig is om een foto te laden..
Als ex bezitter van een iPhone met nu een S2, jij hebt nog nooit het verschil gezien volgens mij. Ik denk ook niet dat het laden van een foto op FB wordt bedoeld maar meer de snelheid van de interface, animaties e.d. waar dat bij iOS 99% van de tijd met 60 fps gaat heeft dat bij Android lang geduurd, 60 fps renderen zit er pas in sinds Project Butter in Jelly Bean, en nog ervaar ik daar niet altijd een smooth interface op de S2.

De 1 vind het miereneuken de ander vind het belangrijk, ik vind het zelf ook belangrijk dat een toestel van 500> euro een fatsoenlijke ervaring bied qua interface, ik irriteer me er echt mateloos aan als de boel traag gaat.
Ik heb niet als een freak benchmarks liggen vergelijken nee, als je dat bedoelt. Het kan goed zijn - het is zelfs waarschijnlijk - dat de iPhone daar beter op scoort. Mijn felicitaties aan het team bij Apple, ik moet het ze meegeven, alles loopt verrekkes soepel. Maar ze hoeven dan ook maar naar een handvol toestellen te kijken.
Het knappe aan android vind ik dat het als een echte, volwaardige computer loopt.
Talloze achtergrondprocessen. Torrents downloaden terwijl ik een film kijk. En kijk ik de film liever op een groter scherm, stream ik hem toch gelijk naar de tv, zonder tussenkomst van een router. Of met, dat gaat natuurlijk ook. Torrent nog steeds volop bezig, ondertussen artikel lezen via de webbrowser.
Dit is wat ik zie als echte multitasking. Er is zelfs ondersteuning voor meerdere overlayschermen zodat nog meer naar het pc-systeem geneigd wordt, maar dan nog steeds met het gemak van intuïtieve touchbediening. En nee, ik meen oprecht dat ik mijn Nexus niet zie laggen. Alles loopt zonder haperingen en ik merk steeds meer dat een pc overbodig wordt.
Wanneer ik dan een iPhone in handen heb merk ik pas echt wat een smartphone zou moeten zijn, en dat vind ik enkel bij android. De 'bewegingsruimte' die ik op een androidtoestel had, is er niet meer. Ik voel me gevangen in een raster vol icoontjes. En dan kunnen de animaties nog zo'n hoge framerate hebben als je wilt. Natuurlijk heb ik het dan over een moderne androidversie, en liefst stock zoals bij de Nexus 4.
De iPhone geeft me het gevoel dat ik een kind ben, beschermd tegen zijn eigen stommiteiten die het systeem zouden kunnen láten laggen.

Ik speel met gemak alle filmformaten af, laad externe ondertitels, gebruik emulators die bijvoorbeeld mijn TI-84 grafisch rekenmachine overbodig maken, beheer elk bestand op mijn gsm, maak gebruik van het gemak van universele laders, comprimeer mappen en pak ze uit, download uit nieuwsgroepen en torrents...

Dan is de keuze vrij makkelijk. Voor performance ga ik voor android.

On-topic: ik vind de Galaxy S4 erg lelijk, maar zou hem zeker verkiezen boven een iPhone.
Anoniem: 16328
16 april 2013 19:42
Ik vind het prijsverschil tussen het oude model en het nieuwe model wel erg groot. Een S3 kost 400 euro en een S4 moet 700 euro kosten.
Voor het nieuwste betaal je altijd de hoofdprijs. Die prijs gaat heus wel zakken. ;)
Dan nog.

Toen de S2 het topmodel was kostte deze ook "maar" 500 euro. Geen 700...
De S2 had eveneens een introductieprijs van 699 euro. Echter hanteert Samsung nooit die adviesprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs ligt vaak 50-150 euro lager (afhankelijk van het model).
Wacht tot de s4 een paar dagen in de winkel ligt, ik durf te wedden dat er webshops zijn die het toestel ver onder de adviesprijs gaan verkopen.
Dat kan kloppen, wel is het vaker handig dat je het toestel in de winkel kan kopen zodat je weet dat je een xen versie krijgt. Ik ben al vaker toestellen tegengekomen van bijv coolblue, pdashop en etc die gewoon poolse toestellen verkopen in Nederland. Dan is de garantie niet altijd een issue, maar wel als je bijv graag updates tijdig wilt ontvangen, of indien, je toestel defect raakt is er een zeer kleine kans dat het reparatie centrum poolse onderdelen heeft liggen. Oftewel, word de reparatieduur extreem langer.
Nu noem ik Polen, maar dit is een voorbeeld.

Voor het gros van de mensen zal dat niet veel uitmaken, ik denk dat wij tweakers dat wel graag willen weten voordat we 100e euro's uitgeven.

Op zo'n moment heeft de klant wel recht om het toestel om te laten ruilen voor een Nederlands product, maar dat brengt bij sommige verkopers zoveel rompslomp mee dat je het erbij gaat laten. Beter voorkomen dan genezen dus.

Zo had ik laatst een HTC ChaCha in mijn handen, gekocht in Nederland als ''nederlands'' toestel, gewoonweg geïmporteerd uit CHINA!, wel was de prijs lager dan concurrenten. Jammer dat de meeste consumenten op dat gebied liever een paar euro minder betalen en een chinees toestel krijgen dan een paar euro meer en geen gezeik achteraf.
Deze reparatie heeft langer dan een maand geduurd.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 17 april 2013 08:09]

Grappig voorbeeld, want Polen heeft de laatste tijd eerder de updates dan XEN. En de onderdelen van het toestel zijn natuurlijk overal hetzelfde, alleen de ROM is iets anders. Of beweer je dat de Polen een ander beeldscherm hebben? Wat wel een punt is, is dat de 9500 variant elders in de EU al verkrijgbaar is, maar niet in NL waar we de Snapdragon (vooralsnog) krijgen.

Voornamelijk voor extra bloatware van de lokale Samsuing importeur. Kijk maar naar de ratings van de bol.com app hoe mensen daarover denken. ;) Die was standaard op de S2 gezet en niet te verwijderen. Needless to say, daar waren mensen niet zo blij mee.

En het is Android... als je een originele ROM flasht van een ander land, dan gaat de Samsung counter ook niet lopen volgens mij, alleen bij custom ROM's
Ik ben toch redelijk hardcore iPhone fan, maar dit filmpje doet me toch watertanden. Ik ben niet bekend genoeg met Android en Samsung dus kan niet geheel destilleren wat nou wie is toe te rekenen en dus of alle andere Android's dit zo dadelijk ook allemaal kunnen.

Ik mis alleen nog de Siri tegenvariant (in het filmpje). Als die in het NL is bij Samsung-Android voordat Apple dat heeft, wordt t wel allemaal nog aantrekkelijker...
Ik mis alleen nog de Siri tegenvariant (in het filmpje). Als die in het NL is bij Samsung-Android voordat Apple dat heeft, wordt t wel allemaal nog aantrekkelijker...
Waar jij op doelt is de functie: Google Now

Hier in NL is het nogal een uitgekleedde versie (waht else is new huh?) Maar in de VS heeft het een dijk met mogelijkheden.
Misschien dat (ooit) het dezelfde functionaliteiten krijgt als in de VS.
Je moet overigens wel minimaal 4.1 JellyBean draaien om deze functie op Android te krijgen/hebben/gebruiken.
Samsung heeft ook nog een eigen tegenhanger, S-Voice
Inderdaad, al is deze overigens ook niet in het Nederlands.
Anoniem: 145867
@Nozy00716 april 2013 20:11
Spraak naar text is google wel de beste in Nederlandse vorm. Daar verslaat Android iOS en WP met gemak... Android leunt beter tegen de Nederlandse taal aan als andere OSen.
In het artikel van NU.nl staat letterlijk dit; Samsug begint op 27 april met de Nederlandse verkoop van het nieuwe vlaggenschip Galaxy S4. De adviesprijs ligt op 699 euro.

Er staat in het bericht nergens vermeld als het toestel ook daadwerkelijk op 27 april in de winkel ligt........ Het is een kleine nuance, maar kan wel een enorm verschil zijn voor iemand die 27 april zijn S4 in de winkel denkt te kunnen ophalen.

Dat de verkoop begint betekend niet dat het toestel ook op voorraad is in de winkels.
Nuance voor? Hij start met de verkoop in NL. Dus neem aan dat je hem dan "ergens" in NL kan krijgen. Anders "verkoop" je hem niet.
Verkoop kan ook pre-order zijn. Je 'koopt' op 27 april, maar je krijgt pas X dagen later uitgeleverd. Dat kan dus ook in mei zijn.
Pre-order is iets van winkels. Je pre-order gebeurt niet bij Samsung. Aangezien het bericht door Samsung word afgegeven als starten met verkoop, lijkt het me sterk dat ze op Pre-orders doelen. Die zijn er immers al.
Anoniem: 378762
17 april 2013 08:06
Dit zijn toch geen normale prijzen meer voor de gemiddelde consument? 699 euro voor een telefoon. Waar hebben we het over.
Het zijn ook geen telefoons meer , maar pc's waar je kan mee bellen.
Anoniem: 430035
17 april 2013 09:54
Wist je overigens dat de Galaxy S 4 niet beschikt over een FM radio?

http://www.mobileaks.nl/1...xy-s4-geen-fm-radio-heeft

Ben ik dan de enige die hier nog gebruik van maakt??
Nee hoor, ik ook. Zonde dat ze dit er "stiekem" niet in hebben gestopt. Niet dat ik de S4 zou overwegen (De HTC One is voor mij gewoon beter), maar ik gebruik die FM radio regelmatig.
Hebben ze dat óók al weggelaten. En deze dure foon heeft ook al geen fysieke camera-knop. En dat was wel eerst toegezegd. Hebben ze ook weggelaten. En dan dat gedoe met die verschillende processoren. Bah,... wat een teleurstelling, wat een deceptie weer. En zoveel geld,... Nee,... Ik wilde deze eerst aanschaffen,... Maar ik ga nu naar een andere uitkijken.
Ik zie niets over de batterij/accu. Voor mij wel iet doorslaggevend.
Dat is 2.600 mAh en dat is niet mis. Bijvoorbeeld die van de Xperia Z is 2.330 mAh en die van de HTC One 2.300 mAh.

Het zal vast lang meegaan, als je weet dat de Qualcomms energiezuinig zijn (maar niet de Snapdragon 800). De scherm zal wej veel energie slurpen, maar dat zullen we vast nog wel zien bij de benchmarks.

[Reactie gewijzigd door Chris Smoove op 16 april 2013 20:51]

Ach, een iPhone 5 heeft een accu van 1440 mah en loopt rondjes om de One en Z heen qua accuduur (zie tweakers accutests). Accuduur wordt door meer bepaald dan alleen de capaciteit. En ik kan je nu al vertellen dat een quadcore en 5-inch Full HD scherm flinke accuvreters zijn. Het enige dat het scherm mee heeft is dat er amoled is.

Er is in ieder geval nog geen enkel Full HD of quadcore telefoon geweest met een fatsoenlijke accuduur.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 16 april 2013 21:41]

Er is in ieder geval nog geen enkel Full HD of quadcore telefoon geweest met een fatsoenlijke accuduur.
Wat noem jij een fatsoenlijke accuduur? Of het nu 1 of 2 dagen is, de meeste mensen hangen hun smartphone toch 's nachts aan de lader, en voor zover ik in reviews gelezen heb valt de accuduur van de HTC One best mee. De accu is niet sneller leeg dan bij zijn voorganger (zonder Full HD en quad core).
Die lange accuduur komt volgens mij niet door de hardware die fabrikanten erin stoppen, maar door de software. Als ik het goed houdt houd Android per definitie alle connectiviteit in stand als het scherm uit gaat, sommige dingen gaan op low power of iets dergelijks. Maar volgens mij is het zo dat bij IOS deze connecties als het scherm uit gaat dusdanig in een modus gezet dat als je het scherm aanzet je wel weer heel snel een connectie hebt maar je terwijl het scherm uit stond er weinig aan had. Als de note 2 IOS zou draaien, zou hij makkelijk 2x zo lang doen met zijn batterij.

Correct me if I am wrong.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee