Samsung erkent wifi-probleem Galaxy S4 met D-Link-routers

Samsung heeft bevestigd dat de Galaxy S4 problemen heeft in combinatie met een aantal wifi-routers van D-Link. Gebruikers klagen over slechte verbindingen, waarbij het met name gaat om het verbreken van de verbinding na enkele minuten.

Dat zei een woordvoerder van de Koreaanse fabrikant tegen ZDnet. Volgens de woordvoerder moeten bezitters van D-Link-routers hun firmware updaten of het apparaat resetten. Onduidelijk is of dit de connectieproblemen permanent verhelpt. Ook op Tweakers melden gebruikers problemen met de wifi-verbinding in combinatie met D-Link-routers.

Samsung claimt dat het probleem in de firmware van D-Link zit, maar laatstgenoemde stelt dat routers van andere fabrikanten ook problemen hebben met de Galaxy S4. Welke fabrikanten dit zijn laat D-Link echter niet weten. Overigens heeft D-Link wel te kennen gegeven het probleem met het Android-vlaggenschip van Samsung te zullen onderzoeken.

Het is nog onduidelijk welke partij het probleem gaat oplossen. Mogelijk komt D-Link met een software-update, maar het is ook mogelijk dat juist Samsung dit doet. Het probleem zou zich vooral voordoen bij DIR-655- en DIR-855-routers. Enkele gebruikers melden dat de connectieproblemen mogelijk te verhelpen zijn door gebruik te maken van het tkip-encryptieprotocol.

Door RoD

Admin Mobile

17-05-2013 • 00:48

108 Linkedin

Reacties (99)

99
92
41
2
0
22
Wijzig sortering
Anoniem: 169687
17 mei 2013 10:58
Dit probleem is niet alleen van toepassing op S4. Ik ervaar ook problemen met de A4 hardware van de dlink655 en iPads, Vaio laptops en iPhones. Ik heb ook een B1 in me bezit en die doet minder moeilijk. (Heeft weer een ander probleem, zijnde dat de webinterface vastloopt bij veel logging load.)

Workarround voor wifi issues is om TKIP EN "WPA2 in te stellen. Dit zorgt voor 54MBit connecties die (relatief) stabiel zijn. Af en toe valt in de logs nog steeds terug te lezen "device disconnected. Received deauthentication"

voor de mensen die het ding als AP/switch gebruiken: zorg ervoor dat je zo nu en dan de tijd op de router goed zet. Wanneer de WAN-poort van de router niet in gebruik is kan de dlink 655 niet syncen met een time-server. De interne klok van de fouter is zo onnoukeurig dat het per dag minuten achter loopt op de werkelijke tijd.

Dus, voor de volhoudertjes zie bovenstaande. Anderen adviseer ik om direct een goede router te kopen ;)

Any suggestions voor een netwerk van 30+ devices? Ben op zoek naar 1 goede router en een aantal APs met 4 lanpoorten tegen een moeie prijs.
Onnauwkeurig dus :+
Mijn motorola milestone android 2.2 weigert ook te connecten met dlink 855 en 655 routers. Alleen waren er te weinig klachten volgens dlink om er wat mee te doen. Mijn gevoel zegt dat het dus toch echt aan de dlink routers ligt.
Als 1000den apparaten geen problemen geven op deze router en 2 apparaten wel
Ligt het dan aan de router of aan het toestel? ik denk zelf dat de hardware / software de standaard een beetje aan zijn laars heeft gelapt. je hoort wel vaker wifi problemen met een toestel.... en dat het dan opgelost wordt met een firmware update
Laat ik je een ander voorbeeld geven.

Cisco HD-Recorders die je bij Ziggo krijgt/koopt. Bji 95% van de mensen werkt deze goed, maar bij 5% gaat het af en toe fout en krijg je oranje beeld. Waar je dan bijna niet meer vanaf komt.

Waar ligt het dan aan aan die 5% TV's? of die ontvanger. Volgens jouw beredenatie aan de TV's. Maar in werkelijkheid ligt het aan de ontvangers die een te! strakke HDMI handshake hebben.

Stellen dat als het werkt bij veel devices dat dan de router goed is is te kort door de bocht. (andersom ook).

Door een strakkere implementatie van een protocol kan het voorkomen dat er problemen ontstaat welke niet de fout zijn van de telefoon.

Je kan namelijk ook zeggen, de telefoon werkt met alle routers behalve die van D-Link. Waardoor je je redenatie compleet omdraait.

Overigens hoop ik voor de gebruikers dat D-Link snel met een update komt deze zijn vaak toch sneller uit te rollen dan een android update.
Eh als het eraan ligt dat apparaat A zich beter (hoezo strakker, knelt het ergens?) aan een standaard houdt dan apparaat B waardoor apparaat B niet werkt met apparaat A maar wel met andere apparaten die het ook zo nauw niet nemen met de standaard ligt mijns inziens de fout toch echt bij apparaat B.

Geen flauw idee of dat hier het geval is en en als het zo is of de router of de telefoon dan apparaat B is, maar als je zegt dat je apparaat een standaard ondersteunt, of dat nou WiFi of HDMI is, dan moet het gewoon samen kunnen werken met apparaten die die standaard heel streng hanteren.
Met die HD-records is wel meer mis dan alleen de handshake.
Zijn gevallen bekend van mensen die 6!!!! keer een 8485 hebben moeten terugsturen ivm problemen (onder garantie). ZES keer. Het is eigendom en na 2 jr. is de garantie op.. schandalig.

De oudere 8455 was veel betrouwbaarder.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 17 mei 2013 09:43]

Het zou me niets verbazen, want verbindingsproblemen komen mij maar al te bekend voor met mijn DIR-655 en Android apparatuur.
Ik heb ook mijn DIR-655 weggedaan omdat ik onoplosbare wireless issues had met een paar toestellen. Het is niet de eerste keer dat ik dit ervaar met een D-link toestel.

Ik denk dat dit soort berichten de naam van D-link, terecht, schaadt. Samsung is een sterker merk en het lijkt voornamelijk aan D-link te liggen.
Heb een Milestone gehad, maar had geen problemen om te connecten mijn mijn 855. Maar D-Link mag wel eens wat doen aan hun support. Hun forum is ook echt chaos, met vragen die gewoon verwijderd worden.
edit: verwarde de 855 met 857, nvm

[Reactie gewijzigd door preske op 17 mei 2013 13:35]

Ik snap dit soort problemen nooit waarbij het probleem alleen bij een specifieke combinatie van merken gebeurt.

Net als vroeger met Soundblaster en Via chipsets.

Blijkbaar zijn standaarden vaak niet strikt met betrekking tot het gehanteerde protocol.
Anoniem: 271482
@Dark_man17 mei 2013 06:37
Men kan niet alles met alles testen tijdens de ontwikkeling. En klachten pakt creative dan wel op, maar VIA zal het worst wezen, tot het hun marktaandeel ging kosten. Als je ziet hoeveel VIA chipsets er over de balk gingen, en hoe weinig van creative labs, was dit een specifiek probleem.

De soundblaster kaarten uit de AWE en Live-series waren trouwens high-end, en de via KTxxx chipsets waren goedkoop en werden op zowat overal in weggebouwd. Sommig mensen merkten het ook niet eens op, en dachten gewoon dat "hun computer dat gewoon niet kon".

Rond dat tijdperk werkte ik al TD-er en vervingen we het moederbord dan voor een compleet andere(merk, model, chipset), om er van af te zijn. Afhankelijk van de houding van de klant en de herkomst van de machine lieten we hem wel of niet bijbetalen.
'Je kan niet alles testen' is inderdaad een valide test voor hardware combinaties die elkaar in de weg zitten.
Het is echter geen excuus als het gaat om een communicatie spec die volledig gedocumenteerd is.
Maar goed, zie webbrowsers om te zien hoe goed men is in het volgen van specs...
Het is echter geen excuus als het gaat om een communicatie spec die volledig gedocumenteerd is.
Maar goed, zie webbrowsers om te zien hoe goed men is in het volgen van specs...
Probleem is alleen dat genoeg specificaties op meerdere manieren te interpreteren zijn of gewoonweg geen rekening houden met bepaalde situaties, en op dat moment krijg je dus problemen..
Anoniem: 271482
@JAVE17 mei 2013 09:26
Hoeveel huidige USB naar legacy-poorten(DA-15, RS-232, IEEE 1284) convertors op de markt doen het VOLLEDIG naar de aloude industrie-standaard?

Antwoord: Nul.
Het probleem zou zich vooral voordoen bij DIR-655- en DIR-855-routers.
Dat zijn routers die al aardig oud zijn. Ben benieuwd of D-Link echt de moeite neemt om dit te onderzoeken. Overigens wel vreemd dat dit niet uit de testen van Samsung eerder naar voren is gekomen. De genoemde routers zijn aardig populair. Lijkt me dan logisch dat je populaire routers meteen meeneemt in je testen.
Enig idee hoeveel verschillende routers er bestaan wereldwijd en hoeveel er "populair" zijn. Als je over populaire routers spreekt denk ik trouwens eerder aan de WRT54G in al zijn varianten (wat er meer dan 10 zijn!!!), begin dat maar eens allemaal aan te kopen en te testen ...
Apple blijft ook maar klooien met WiFi updates en soms wordt het er niet beter op en de volgende update weer geen problemen. Ik begrijp wel dat er heel veel verschillende routers zijn, maar ik begrijp eerlijk niet waarom het lastig is? We hebben toch standaarden?

Ik heb nooit gezeur met een kabel en die kan ook op honderden verschillende routers zijn aangesloten.
Als iedereen zich aan de standaarden hield hoefde je maar één router te kopen ;), En als die het deed was het goed.
haha - dat is wel HEEEEL erg lang geleden, ik gok zo dat je wellicht wel kunt zeggen dat de DIR6xx die wel heeft ingenomen zo'n beetje,

eigenlijk kun je dat zeggen van alle devices waar openwrt op draait want laten we eerlijk zijn DAT wat immers de reden waarom ie zo populair was... de meeste overige features vielen best tegen namelijk...

een nu interessant ding is trouwens de tplink wdr 3600 ... (zo'n beetje de goedkoopste gbit 24/50 ghz dualband router met genoeg ram om die sneleheden ook echt aan te kunnen. (128mb)
Ze hebben een jaar de tijd om te testen. Als je elk jaar een nieuw model op de markt wil gooien dan kom je jezelf wel tegen.

Verder kan het testen gewoon volledig geautomatiseerd worden lijkt mij. Een testruimte met allemaal routers waar de software een script draait voor connectie en download/upload. Middels de logs kan de software aangeven wat de errors en resultaten zijn. Je moet natuurlijk wel uitgaan van de laatste firmware. Daarbij stel je natuurlijk grenzen over wat de definitie is van populaire router.

Als je jezelf als premium product wilt neerzetten, betekent dat ook dat je premium methodes moet gebruiken.

Begrijp me niet verkeerd hoor, heb zelf ook een galaxy SII en zit twijfelen of ik een S4 neem
Je kunt ook gewoon stoppen met je D-Link router en over stappen op een andere router.
Dan komt D-Link er zelf wel achter dat ze het snel moeten gaan oplossen voordat ze nog meer klanten verliezen.
Meeste mensen die ik ken zijn al over gestapt van D-Link naar Sweex of Cisco. Ikzelf prefereer Cisco, deze zijn gewoon op netwerkgebied een stuk volwassener dan andere. Maar dat is mijn ervaring :)
D-Link is het enige merk dat port translation combineert met een bruikbaar inbound filter. Tenminste, misschien ondersteunen andere merken deze functies ook wel, maar ze documenteren het niet. Ik heb deze functies nodig dus kan niet het risico nemen. Daarbij is mijn D-Link (heb ook een DIR-855) al jarenlang volledig stabiel. Ik heb geen enkele reden om een ander merk router te willen. Alleen al de ellende om alles weer te configureren...
het is mij ook opgevallen dat er gewoon (populaire) spullen in combinatie slecht matchen, en natuurlijk wijzen fabrikanten naar elkaar |:( en de consument zit er maar mee.....

wat het nare is als je € 650 neer telt en je heb dergelijke router die toch snel een 4 a 5 jaar oud is kan een nieuwe er ook wel vanaf als een firmware upgrade niet werkt of niet uitgebracht word.

maar het vervelendste vind ik dat als je ergens komt waar zo'n ding staat en jij toch graag via dat wifi netwerk op internet wil om je data bundel te sparen en het is niet van jou je dan niks dan doen,, zeker als je dan van die mensen hebben die meesmuilen ,, goh heb je zo'n duur toestel doet ie het niet eens goed,, kijk deze oude xxxxxxx doet het gewoon wel ...... 8)7
Gelijk hebben die mensen wel! De fout ligt denk ik toch ook bij Samsung, want als de S3 het wel deed met deze routers en de S4 niet meer hebben ze zelf ook wat veranderd...

Ik lach persoonlijk ook altijd de personen met dure gadgets uit als iets niet werkt of ze niet weten hoe het werkt. "Tja daar sta je dan met 650 euro waardeloos spul" :P
Als je gebruik maakt van het tkip-encryptieprotocol is dat vlg mij niet Wifi-N compliant. Om hogere (>54Mbit/sec) pairing & verbindingssnelheden tot stand te brengen zou je WPA2 / AES in moeten schakelen.

Idd:http://forums.whirlpool.net.au/archive/1476214

[Reactie gewijzigd door Flatline____ op 17 mei 2013 01:31]

Ik heb nu ook mn 2e d-link acces point in anderhalve week en deze kan ook weer terug hoor! Verbinding valt continu weg!
Grappig, dit zelfde probleem had ik met mijn Galaxy s2 in combinatie met een d-link 655.
Ik heb ook nog een d-link 2630(adsl modem) en die had helemaal geen problemen.

Waar ik ook last van had met de galaxy s2 icm de d-link 655 was dat mijn batterij binnen 10 uur leeg werd getrokken, ik vraag me af of dit ook gebeurt bij de s4.
En ik maar denken dat het aan mijn toestel(len) lag. -_-
Ben benieuwd of er een nieuwe update komt, denk het niet want de laatste update is ook alweer een heletijd geleden volgens mij ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee