Volgende Assassin's Creed krijgt nieuwe hoofdpersoon

De volgende editie van Assassin's Creed verschijnt uiterlijk maart 2014, heeft een nieuwe hoofdpersoon en speelt zich af in een andere periode dan de voorgaande games, maakt Ubisoft-directeur Yves Guillemot bekend in een telefoongesprek met investeerders.

"We zijn blij en trots dat we kunnen aankondigen dat we in het fiscale jaar 2014 een geheel nieuwe Assassin's Creed-hoofdpersoon zullen introduceren. De game wordt gemaakt door een nieuw team en speelt zich af tijdens een nieuwe periode in de geschiedenis", stelt Guillemot in een telefoongesprek met investeerders. Het fiscale jaar loopt voor Ubisoft van maart tot maart, wat wil zeggen dat de nieuwe game uiterlijk maart 2014 op de markt verschijnt. Waarschijnlijk probeert de Franse uitgever de nieuwe game eind 2013 op de markt te brengen. Details over de nieuwe game gaf Guillemot verder niet, al liet hij los dat die very soon zullen volgen.

Het zou betekenen dat er voor het vijfde jaar op rij een Assassin's Creed-game op de markt verschijnt. Guillemot heeft een verklaring voor het straffe tempo. "Dat is het voordeel van werken met verschillende teams die werken aan diverse hoofdstukken van de serie, waarbij elk team een aantal jaar de tijd krijgt om aan hun versie van een Assassin's Creed game te werken."

In Assassin's Creed III, dat eind 2012 verscheen, introduceerde Ubisoft een nieuwe hoofdpersoon in de vorm van Connor, een indiaan die in zijn eigen taal Ratonhnhaké:ton heet. Met AC3 verplaatste het toneel zich bovendien naar het Noord-Amerika te tijde van de Amerikaanse Revolutie. Deze maand verschijnt het eerste deel van The Tyranny of King Washington, een driedelige uitbreiding waarin een alternatieve kijk op de revolutie gegeven wordt.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

08-02-2013 • 13:00

37 Linkedin

Lees meer

Reacties (37)

37
36
27
1
0
3
Wijzig sortering
Als ik het mij goed herinner was er een (asian/eastern looking) meisje een doosje kreeg van ezio en dat ezio haar heeft getraind in de animatie filmpje "Embers" die bij de collector edition van revelations zat. Wellicht gaat de nieuwe AC serie daar mee verder!? Ik heb daar volgens mij verder niets meer over gehoord/gelezen, maar ik hoop het wel! :9~

Hier nog een link naar het volledige filmpje.

EDIT:

Het meisje waar ik het over had heet Shao Jun

[Reactie gewijzigd door mcjambi op 8 februari 2013 23:19]

In het boek over Assassin's Creed Revelations wordt dit inderdaad ook beschreven. Het zou dan ook logisch zijn als ze deze invalshoek zouden gebruiken. En stel je voor wat ze hiermee zouden kunnen: ninja's, samurai, het gebruik van buskruit/vuurwerk, de aziatische bouwstijlen, oosterse vechtsporten...
En een vrouwelijke hoofdpersoon. :P
Koop ik :)
Naja koop alle assassins sowieso wel denk
3 was dan wel minder maar toch erg interessant qua geschiedenis achteraf
In AC III wordt ook naar haar verwezen. Zij is diegene aan wie de Assasins de 'rope dart' te denken hebben.
Ik speelde de game voornamelijk voor het bijzondere achterliggende verhaal dat elke serie terugkwam. Maar nu heb ik het idee dat dit verhaal geen einde meer krijgt en ik geld blijf betalen om hier van te mogen genieten.
Zolang de kwaliteit er niet minder op wordt zie ik het probleem niet?

Dat is dan ook weer het enige waar ik bang voor ben, dat ze Assassin's Creed gaan uitmelken. Ik hoop van niet. Ook ben ik nog steeds van mening dat de nieuwe versie zich wel eens in het oosten (Japan o.i.d.) zou kunnen gaan afspelen.
Naar mijn mening zijn ze al begonnen met het uitmelken van Assassin's Creed. Ik ben nooit echt een fan geweest van die serie, maar ik bekijk het puur feitelijk.

Ze zijn nu bezig met elke 1,5 jaar een nieuwe AC uit te brengen. Wat opzich niet heel erg is. Maar het probleem is wel dat ze elke keer de zelfde engine gaan gebruiken waar de game op loopt. Elke game is er weer een klein puntje anders of nieuw, maar het blijft in principe het zelfde spel wat een heleboel mensen leuk vinden.

Dit is dus een vergelijkbare situatie met Call of Duty. Deze serie is na zijn zoveelste game release ook als uitgemolken beschouwd. En het is een kwestie van tijd dat dit ook gebeurt met AC.
AC III heeft een nieuwe engine t.o.v. De eerdere delen :)
Assassins Creed III gebruikt de AnvilNext with Havok physics. En AnvilNext is een onderdeel van de engine Anvil die vaker is gebruikt door Ubisoft.

[Reactie gewijzigd door markinator op 8 februari 2013 13:31]

Anvil is een engine die gemaakt is door Ubisoft Montreal. En zij voegen elke keer kleine aanpassingen toe die er voor zorgt dat de engine nieuw lijkt. Terwijl het nog steeds de zelfde engine is, met een kleine upgrade. Zoals: in bomen klimmen. Ik geef ook toe dat Ubisoft dit beter aanpakt dan de makers van de CoD series.
als ik het spel speel op 5040x1050 haal ik soms maar 10 fps, terwijl mijn gpu gebruik dan maar 30% is (dit moet altijd 99% zijn!!!) met mn 7970.

en ik gebruik een fx 8350, er is dus echt nergens (zon gigantisch grote) bottleneck.

wat er wel is, sorry voor mijn ongezoute mening, is een ongeloofelijke brakke engine.
Ooit wel eens bedacht dat het spel gewoon niet geoptimaliseerd is voor een dergelijke setup?
Dit bericht is wel leuk om te lezen. Bij de review van Dead Space 3 werd er door iedereen gebashed dat Dead Space geen Dead Space meer was vanwege de radicale veranderingen (geen surviavl-horror, meer action-based e.d.)

Hier blijft de game grotendeels hetzelfde en nu wordt er gebashed dat er geen vernieuwing is.

Ligt het aan mij of bashed men tegenwoordig voor het bashen?
Ligt het aan mij of bashed men tegenwoordig voor het bashen?
Dat is gewoon hoe het internet werkt. Mensen klagen veel te graag.
China lijkt me een leuk idee, tijdens de 1ste toch van bijv Marco Polo....
Mooie steden daar waar je met AC waarschijnlijk wel een leuk verhaal bij kan maken....

Je kan desnoods ook nog een later tijdstip pakken, en dan met de colonialisatie als onderwerp.
Denk dat aan Japan / China / India / Indonesia etc.
Hier kan je denk ik ook leuk gebruik maken van de onlangs toegevoegde bomenklim skills....
Dat en het feit dat er al verschillende referentie's zijn naar Assassins in Japan/China doet allemaal weer meer vermoeden dat het volgende deel daar zal zijn.

Ik kan niet wachten. Het zijn stuk voor stuk goede games. Zowel gameplaywise als verhaalswise. Vond de laatste wat minder, maar dat komt misschien omdat ik niet genoeg van de Amerikaanse geschiedenis af wist/weet
Voor mijn gevoel zijn ze gestopt met uitmelken sinds AC III. Na ACII werd het wel even uitgemelkt met vervolgdelen zonder nieuwe setiting en hoofdpersonage. Ik denk als ze het op deze manier doen er genoeg waardering is voor de inspanning in de nieuwe game.
Tot nu toe is wat mij betreft de beste franchise ooit gemaakt. Zolang ze dat niveau aanhouden vind ik het prima :) Met een nieuw tijdperk en andere setting kan de game weer alle kanten op. Ik kijk er alweer naar uit.
Dit is geen enkel probleem, wat ik wel een probleem vind is dat de engine gedateerd begint te voelen. Aantal punten in het vrij springen van richel naar richel is vaak ook niet intuïtief. Als je net op de dakgoot staat val je soms ineens spontaan naar beneden waar je direct de richel vast pakt, dat zouden ze beter kunnen oplossen en zit er alle delen tot nu toe in. Een nieuwe engine zou dit kunnen vertalen naar een balans issue van de karakter en het direct vast grijpen is ook vaak totaal niet verklaarbaar. Vanuit het niets 180 graden draaien en met 2 handen een dakgoot vast pakken... Dat zou je met bullet time bijv. kunnen oplossen en een animatie.

En zo zijn er meer puntjes waardoor het mij persoonlijk op sommige momenten best stoort.
Na de teleurstellingen genaamd AC:Revelations en AC3 ben ik helemaal klaar met de Assassin's Creed franchise. Begrijp me niet verkeerd, AC3 was een goede game, maar totaal de naam Assassins Creed onwaardig.
Mee eens.

Vooral dat je na 2/3e eindelijk in het verhaal zat, 3 volwaardige games met de hoofdpersonen gespeeld hebt en 2 uitbreidingen en dan afsluiten met een fricking cutscene, totale anti-climax.
En dan hebben we het niet eens over het feit dat 3/4e van de game zo'n beetje bestaat uit dingen die niks met AC te maken hadden zoals beren jagen. I mean, really?!
vond ACIII eigenlijk al behoorlijk tegenvallen qua personage (Connor) en periode.
De snelheid was er regelmatig uit qua speedrunning en klimmen wat weinig meer voorkwam.
Verder werd je veels te veel bezig gehouden met zijtaken als bouwen/verkopen/craften etc wat ook nog eens erg omslachtig werkte.

Heb het spel uiteindelijk oom maar uitgespeeld om het uitspelen en het einde weten. Het greep me totaal niet en dat kwam vooral omdat de main story wel goed was maar de rest er omheen echt veels te omslachtig. In vorige delen probeerde ik echt elk gebouw te kopen en steeds de beste wapens te verkrijgen, dat was bij AC3 echt volledig weg naar mijn mening.

Het einde vond ik misschien nog wel het ergst alsof het erg afgeraffeld was (beetje als Lost) Oh nee wat moeten we nou.

[Reactie gewijzigd door Rubman op 8 februari 2013 13:36]

Waarschijnlijk hebben meer spelers er 'last' van van die minder grijpt dan Altair en Ezio. Ik zit nu in seq 9 en begin het eindelijk een beetje leuk te vinden. Tot nu toe heeft het me niet gegrepen zoals de vorige delen.

Ik ben op dit moment ook meer aan het jagen en alle side missions aan het spelen dat het daadwerkelijke verhaal. Wel vind ik het door de bomen klimmen goed uitgewerkt en leuk. Net als het veranderende weer (regen, zon, sneeuw). Maar voor de rest moet ik me eerder aanzetten tot spelen dan dat ik niet meer kan stoppen. Jammer.

Ik weet ook niet of ik de uitbreiding ga aanschaffen. Het leuke van de AC serie vond ik altijd dat veel van de voorgeschotelde geschiedenis ook daadwerkelijk klopt. Nu gaan ze ineens over op 'fictie'.
Het is toch jammer dat Ubisoft het nodig vind elk jaar een nieuw spel uit te brengen in deze serie. Het begint ondertussen op te vallen dat er gekozen wordt voor kwantiteit over kwaliteit. De speelwerelden lijken steeds leger te worden, de verhaallijn ben ik al jaren kwijt (het is iets met ancient aliens, maar concrete antwoorden op de vragen die het verhaal lijkt te stellen komen er toch nooit, dus waarom zou ik opletten?) en de karakters zijn er ook niet dieper op geworden. Op het geheel wordt Assassins Creed met elk deel dat uitkomt saaier.
Ik zal toekomstige AC games altijd spelen omdat ik de manier waarop alles wordt verteld en met het oog op de geschiedenis gewoon precies is zoals ik het interessant vind. Echter was het einde van AC3 wel een gigantische flop en kon ik het niet geloven dat een verhaal waar al 5 games aan gebouwd is zo wel afgeraffeld. Ik was diep teleurgesteld. Echter is het verhaal tussendoor erg leuk om te volgen en krijg je gewoon alle echtgebeurde stukken uit de geschiedenis voor je kiezen.

Dus kom maar op met AC4

[Reactie gewijzigd door Rabbitto op 8 februari 2013 13:30]

Anoniem: 281203
8 februari 2013 13:31
Ben benieuwd hoe ze de story willen gaan opbouwen, gezien in ACIII er een einde komt aan de globale verhaallijn.

Waarschijnlijk gaan ze hetzelfde doen als bij Mass Effect 4 gaat gebeuren, een alternatieve verhaallijn welke waarschijnlijk parallel gaat lopen aan de verhaallijn uit de eerste delen.

Voor beide geldt bij mij; Eerst zien wat het wordt en dan pas gaan kijken of ik hem wil spelen.
Ik hoop dat die nieuwe hoofdpersoon alleen een nieuwe voorouder inhoudt.

NOTE: spoiler alert
Desmond zou namelijk de grote wereldredder zijn, die super-assassin-krachten had verkregen om van alles en nog wat te kunnen bevechten... om vervolgens best hard dood te gaan omdat hij niets anders deed dan zijn hand op een steen te leggen om iets te activeren. So much voor de grote messias. Het plot vraagt nu gewoon om een magische revival. Hij moet gewoon tot leven worden gewekt omdat hij tot nu toe haast niets deed, terwijl de verwachtingen best hoog waren. The plot demands it. Een Chekhov's gun doodt je niet zomaar zonder dat die afgaat, vooral als je stresst hoe veel die wel niet kan, hoe bijzonder die is en al helemaal als die de hoofdpersoon is. Een tot leven wekking is hier ook acceptabel.

Ik kijk wel erg uit naar deel 4 :)

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 8 februari 2013 13:44]

Of dat hij perongelijk een nazaad heeft en dan kan vanaf hem weer verder gespeeld worden. Dan kan hij ook weer naar gerrineringen van desmond maar het is natuurlijk zeer onwaarschijlijk wat ik nu zeg
Even lekker fantaseren wat het zou mogen worden: een vrouwelijke assassin in Victoriaans Engeland die een moordcomplot tegen de koningin moet verijdelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee