Onderzoek: 4,3 miljoen Nederlanders hebben een tablet

Uit marktonderzoek blijkt dat het aantal tabletbezitters in korte tijd explosief is gestegen. Inmiddels hebben 4,3 miljoen Nederlanders een tablet, waarvan meer dan de helft nog dit jaar het apparaat hebben aangeschaft. Er wordt nog steeds groei verwacht.

Dat blijkt uit marktonderzoek van GfK waar Telecompaper over publiceert. Er zouden dit jaar ongeveer 2,5 miljoen tabletbezitters zijn bijgekomen. Het totaal aantal tabletbezitters in Nederland ligt momenteel op 4,3 miljoen, maar daar zouden nog veel meer bijkomen: uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders van plan zijn elkaar met de feestdagen een tablet cadeau te doen. Ongeveer een half miljoen mensen zou dit van plan zijn.

Op de tabletmarkt is Apple nog steeds de leider met zijn iPad. Eerder onderzoek van Gfk liet zien dat bijna driekwart van de verkochte tablets een Apple-tablet is, alhoewel uit de meest recente cijfers blijkt dat het marktaandeel ongeveer 60 procent is. De laatste tijd hebben Android-tablets aan populariteit gewonnen; zo heeft Samsung inmiddels een marktaandeel van 25 procent. Ook wereldwijd is Samsungs aandeel gestegen, terwijl dat van Apple juist is gedaald.

GfK gaf ook nog enkele andere cijfers vrij: zo blijkt het aantal smartphonebezitters in Nederland te zijn gestegen naar 7 miljoen, terwijl 13 procent van de Nederlandse bevolking een e-reader heeft.

Door RoD

Admin Mobile

13-12-2012 • 18:54

108 Linkedin

Reacties (108)

108
107
67
5
0
7
Wijzig sortering
Uit het rapport:

Het onderzoek ‘GfK Trends in Digitale Media’ is uitgevoerd door Intomart
GfK in samenwerking met Cebuco, GAU, PMA, RAB, SPOT en C1000. De
steekproef bestaat uit 854 Nederlanders van 13 jaar of ouder die gebruik
maken van internet en is representatief voor 12.780.000 internetters. Het
onderzoek wordt twee keer per jaar uitgevoerd.


Kritiek op het onderzoek is nu niet zo moeilijk te bedenken, ware het niet dat ik het geld er niet voor over heb om te lezen hoe het onderzoek is uitgevoerd.

Het totale onderzoeksrapport is voor € 995 te verkrijgen bij Intomart GfK.

Bron: http://www.intomartgfk.nl...trends_in_de_media_v2.pdf
Prima post, ik had direct al mijn bedenkingen bij dit marktonderzoek...

Voorbeeld: 'Onderzoek leert dat 85% van het winkelend publiek de supermarkten niet op zondag open wil/hoeft te hebben.

Welk publiek was hiervoor benadert? Jawel, het winkelend publiek op maandag tm vrijdag overdag, oftewel: de mensen die doordeweeks overdags tijd hebben om boodschappen te doen... Representatief? Allesbehalve...

Mijn broer deed jaren zulke onderzoeken voor het NIPO, het is niet volledige willekeur want er zijn altijd een bepaalde groep mensen die niet/nooit mee werken aan zo'n vragenlijst. Bovendien sprak hij ook liever leuke meisjes aan (tsja...) dan oudere omaatjes..

De 'willekeur' werd dan ook door een bepaald aantal factoren bepaald...

Ik heb zelf geen tablet, tenzij een onderzoeker mijn Galaxy Note er als één beschouwt...
Er is d.m.v. een berekening wel te achterhalen of die groep van 854 echt te generaliseren is naar 12.780.000 internetgebruikers van 13 jaar of ouder.

Persoonlijk lijkt het me een beetje gissen, maar blijkbaar wordt dit als dermate gedegen onderzoek gezien dat het een onderzoeksverslag van €995,- per stuk waard is.
Ja, liniaire extrapolatie :+

Waaruit maar weer eens het standpunt blijkt waar onze wiskunde docent niet om kon lachen:
Geloof geen statistiek die je niet zelf gemanipuleerd hebt.
En toch vind ik een groep van minder dan 1000 mensen te weinig om bijna 13 miljoen mensen te vertegenwoordigen. Als ze mij hadden gevraagd in plaats van iemand die wel een tablet heeft dan zijn er opeens 15.000 mensen minder met een tablet.

En zeker omdat er volgens dit onderzoek ruim een half miljoen meer tablets in Nederland zijn dan er in Nederland verkocht zijn (FitzChevalric. in 'nieuws: Onderzoek: 4,3 miljoen Nederlanders hebben een tablet') mag je je als onderzoeksbureau toch wel eens afvragen in hoeverre je nog geloofwaardig bent.
Dat kan helemaal niet.

In 2010 zijn er 250.000 tablets verkocht
In 2011 zijn er 1.000.000 tablets verkocht
In Q1 en Q2 van 2012 waren zit er 1.000.000

Dus op Juli 2012 stond de teller op 2.250.000. Volgens hun cijfers zouden er in Q3 en Q4 van 2012 dus totaal 1.500.000 verkochtte tablets zijn wat een totaal maakt van 3.750.000 wat een heel verschil is met 4.300.000 die hun opgeven. Maar dan is in het laatste 1/2 jaar de verkopen met 30% omhoog gegaan met het 1/2 jaar ervoor en 300% ten opzicht van het jaar ervoor.

Maar we houden een gat van 550.000 tablets.
Tsja, bij mij thuis hebben zowel ik als mijn vrouw een tablet en we gebruiken regelmatig die van elkaar. Dus als je aan mij vraagt hoeveel tablets ik heb dan antwoord ik twee en als je dat aan mijn vrouw vraagt krijg je hetzelfde antwoord. Maar dit betekent niet dat wij samen vier tablets hebben. ;)
En dan ga je er ook nog van uit dat mensen slechts één tablet hebben liggen. Als ik nou 3 tablets zou hebben (Een iPad 1, iPad 3 en een Nexus 7. Heb ik niet maar lijkt me niet heeeeel erg verrassend) dan ben ik als nog maar één Nederlander met een tablet. Daarnaast... 900 mensen vragen? Als je hier op Tweakers onderzoek zou doen zou het waarschijnlijk 80% van de mensen zijn. Wat voor een groep mensen wordt er precies gevraagd? Wat een rampzalig onderzoek dit.
4.3 miljoen :? :?

ik ken redelijk wat huishoudens met een tablet, maar ook zeker zoveel zonder.
Maar 4.3 miljoen, das dus letterlijk 1 op de 4 mensen in nederland, let wel niet 1 op de 4 huishoudens.
Nee 1 op de 4 mensen, van 1 jarige baby's tot 99jarige opa's zou per persoon zo'n ding moeten hebben.


Dat gelooft die onderzoeker toch zeker zelf niet :?
Apple verkoopt de iPad al langer dus logisch dat ze meer aandeel hebben. Nu komen er steeds meer tablets van Samsung, Asus (nexus) op de markt. Meer keuze voor de consument. Goedkopere versies en Android's. iPad's zijn vrij prijzig.
Asus heeft de transformer serie natuurlijk ook al een geruime tijd op de markt.
Het punt is dat de Android tablets even nodig hebben gehad om een echt waardig alternatief voor een iOS tablet te worden.

Iets wat met producten als de Note 10.1, Asus Infinity TF700 en de Nexus 7 natuurlijk prima is gelukt. Het is daarom ook niet voor niets dat Android qua marktaandeel op de totale markt grote groei laat zien.

Persoonlijk denk ik dat het wel eens de zelfde kant op kan gaan als in de Smartphonewereld, Android is daar reeds markleider, ik zie niet in waarom ze dit ook niet zouden kunnen worden in de Tabletwereld.
Dat komt natuurlijk ook door het feit dat Apple welgeteld 3 modellen iPad verkoopt (iPad 2, iPad 4, iPad Mini) tegenover werkelijk honderden Android-modellen. Het blijft knap dat Apple zo'n marktaandeel kan veroveren met zo'n duur apparaat en zo weinig variatie binnen hun apparatengamma.

Maar uiteindelijk zal Android een veel groter marktaandeel krijgen. Alleen al vanwege al die ~100 euro kostende tablets die je bij cosmeticawinkels, speelgoedwinkels en warenhuizen kunt kopen. Daarnaast wordt Android ook op allerhande andere apparaten gebruikt (buiten telefoons dan), bijvoorbeeld op televisies, mediaspelers, game consoles... Er komt vast nog een koelkast met Android-touchscreen (of die is er misschien al wel) om recepten op te zoeken en producten met de barcodescanner meteen op je boodschappenlijstje te plaatsen die met je telefoon gesynct wordt. Nooit meer de melk vergeten in de supermarkt. Sterker nog: je laat het door AH gewoon thuisbezorgen :Y).

Zo wordt Android een heel groot ecosysteem.
Ben ik niet met je eens, Apple is namelijk heel breed in hun assortiment. Zo anticiperen op de vraag voor kleine tablets met de iPad Mini (ik heb hem even in mijn handen gehad in het iCentre, leuk ding, maar ik wacht wel op retina), voor de mensen die gewoon een goed ding willen voor de kleine prijs hebben ze de iPad 2 nog, en anders hebben ze voor een vooruitdenker de iPad 4.

Goed, goedkoop zijn ze geen van allen te noemen... ;)

Leuk onderzoek, maar mij lijkt meer van toepassing hoeveel (procent van de) huishoudens er een heeft. 4,3 miljoen klinkt leuk, maar trek daar gemiddeld 2 kinderen van de populatie af en dan blijkt ongeveer de helft van de Nederlandse huishouden er één te hebben. Ergens lijkt mij ook dan op korte termijn de bovengrens te worden bereikt.
Vergeet niet dat Apple ook een naam heeft op gebouwd. Als iemand zegt tablet dan denken mensen als eerst aan de iPad. Omdat de iPad geen concurrentie had op het begin konden ze snel een naam opbouwen daarom zijn ze zo populair.
De iPad spreekt vooral ook de wat oudere mensen aan en daar heeft Nederland er nogal wat van. Het is enorm makkelijk in gebruik en je kan eigenlijk weinig fout doen. De iPad 2 is nogsteeds te koop en de prijs daarvan ligt gelijk aan andere Android tablets.
Ik ben Pro-Android maar iOS is toch wel ideaal voor de ouderen, bij Android kan je veel aanpassen en dat is voor ons kei leuk, maar de ouderen veranderen perongelijk iets(bijvoorbeeld: ze installeren een andere launcher die bij de top apps staat) en raken meteen in de war, bij Apple kan je de apps verplaatsen en de achtergrond veranderen, meer niet (zonder jailbreak dan)
Daarbij is bij iOS het een en ander toch wat duidelijker en makkelijker dan bij Android.
persoonlijk vind ik het vrij dom als je zomaar iets installeerd als je niet weet wat het is..

mijn ouders heb ik allebei geleerd een smartphone te bedienen, maar zijn echt wel zo slim om niet zomaar iets te doen.. in elk systeem kun je natuurlijk is perongeluk wissen ofzo, maar dat is ook bij iOS,


uiteindelijk ben je altijd zelf verantwoordelijk voor wat je doet, maar extra opties ben je niet verplicht te gebruiken, ik de basis werken beide systemen bijna t zelfde: homescreen -> Apps -> Browser.

echter heeft android nog extras
Android werkt toch net zo makkelijk?Heb laatst met een iPad gespeeld en ik heb een android telefoon. Werkt allebij een beetje hetzelfde. Als je een icoon ingedrukt houdt kan je het verschuiven. Je gaat naar de appstore om iets te downloaden, werkt bij allebij de platformen precies hetzelfde.
Dus dat het gebruiksvriendelijker is, is bullshit.
Dit is complete onzin. Heb je gezien hoeveel meer knoppen de interface van Android heeft en hoeveel ios heeft? Er is een home knop, terug knop, multi-task knop, all apps knop, een (handige) snelkoppeling naar de instellingen. Niet te spreken over de widgets. Dit soort fratsen zorgt voor enorm veel verwarring en drukte op het scherm. Het is gewoon een feit dat een groot deel van de oudere bevolking moeite heeft met android, geloof me.

Sterker nog, Apple verliest op dit moment markt aandeel doordat ze teveel keuze hebben aan tablets. Ook dit is verwarrend voor de consument omdat ze ineens confronteerd worden met specificaties in tegen stelling to eerder, waar het enkel het product was en that's it. En uiteraard omdat de concurent niet stil zit, Samsung is met introductie van de Tab 2 eindelijk micro-SD gaan gebruiken en Asus hakt flink op weg met de transformer serie. Waar ze enkel wel steken laten vallen met de Nexus en zijn geringe aansluitmogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door wasgoed op 13 december 2012 19:34]

Uninstallen gaat gewoon met indrukken en verslepen die handel. Meer is het niet.
Net als bij iOS.
Als je widgets wil, houd je je vinger op een leeg plekje op het beelscherm ingedrukt, en bam er komt een menu waar je widgets kan toevoegen.
Juist, leg jij het uit aan een man van 68? Nee precies, ik wel dus en ik weet hoe verwarrend android overkomt. Die mensen zijn niet zoals jij en ik, wij zijn al jaren bezig met dit soort zaken, voor hen is het een compleet nieuwe wereld en hebben niet het geduld om dat soort zaken de gaan leren. Die mensen zijn al blij als ze kunnen zien wie er van het weekend moeten voetballen op internet, of dat ze uitzending gemist kunnen volgen. Dit gebruik is dus beter te overzien op een ios systeem dan op een android. Simpel weg omdat deze meer aandacht vereist van zijn gebruiker.

[Reactie gewijzigd door wasgoed op 13 december 2012 20:01]

Mijn Moeder van 64 heeft een Android Tablet en kan daar prima mee overweg. Als ze het niet snapt dan kost dat geen hele dagen maar een paar minuten.
Veel mensen van die leeftijd hebben juist veel meer van computers meegemaakt dan jij blijkbaar denkt. Mijn ouders zijn ook al aan hun 4e of 5e computer 'bezig'. Kennisen van hun hebben jarenlang Apples gehad maar die denken er nou over om daar mee te stoppen omdat de support toch wat minder lijkt de laatste jaren (zijn woorden, niet de mijne).

Voor ieder argument zijn er wel voorbeelden te vinden. Dat jij toevallig mensen kent van die leeftijd die er niet mee overweg kunnen wil niet zeggen dat iedereen van die leeftijd dat niet kan. Ik ken er genoeg die dat wel kunnen alleen ga ik niet zeggen: alle mensen van die leeftijd zijn bedreven met computers.

Er zijn vele grijstinten tussen zwart en wit!
Ik werk in de retail.. ik zie juist die klanten die het niet snappen want die komen naar mij voor info.
Mijn vader van 74 werkt op een laptopje met windows XP, nooit computer ervaring gehad en hij verbaast mij iedere keer weer met de dingen die hij doet op het apparaat. Het grappige is ook dat hij het apparaat zelf heeft gekocht. Hij heeft geen opleiding genoten maar heeft wel drie belangrijke eigenschappen:

a) Heeft er interesse voor (om er iets mee te doen), vind het interessant en leuk
a) Is nieuwsgierig ingesteld
c) Als het niet lukt vraagt hij het of zoekt hij het zelf uit

Wanneer het eerst niet lukt en daarna wel krijgt hij er een ontzettend goed gevoel van, en dat is erg leuk om te zien. Dan stijgt hij boven zichzelf uit (haha). Bovendien is het goed voor zijn bovenkamer, je moet er nog een beetje over nadenken.

Dus met andere woorden maakt het apparaat niet zo heel veel uit maar wel of bereid bent om te leren en te ontdekken en niet wanneer het niet lukt bij de pakken neer gaat zitten. Als je geen interesse in zo'n tech apparaat hebt, koop het dan niet! Koop het niet omdat een ander het ook heeft.

Of Android moeilijk is? Denk het niet, wel anders. Net zoals Windows XP anders is dan Windows 7, Mac OSX, Ubuntu etc.

'Probleem' met ouderen (of mensen zonder technische achtergrond) is het denken in stappen. Dat is eerste wat ze af moeten leren, het is geen videorecorder bijvoorbeeld. Ze onthouden de stappen en dan komt er ineens iets tussen en dan gaat stappenplan niet meer op, dan ontstaat er verwarring. Dus ze moeten op basis van de informatie op het scherm een keuze maken, ofwel lezen dus. Het lijkt een open deur maar dat is wel mijn ervaring dat 'ze' niet lezen. Als je niet bang bent om te lezen kun je in feite elk apparaat bedienen omdat je begrijpt wat er staat en kun je een logische stap maken.

@wasgoed 1 post citaat: Dit gebruik is dus beter te overzien op een ios systeem dan op een android. Simpel weg omdat deze meer aandacht vereist van zijn gebruiker.

Volgens mij klopt de tweede zin niet maar snap wat je bedoeld (onderwerp is ios systeem). Alleen geloof ik daar niet zo in. Als een apparaat goed werkt en je weet hoe je het moet bedienen zal dat qua aandacht weinig uitmaken. Wat doe je op een tablet? Dingen laten zien (aan jezelf of anderen). Ik denk dat dat het verschil maakt.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 13 december 2012 21:37]

Ik heb al een heleboel ouderen geholpen met Android en ik hoef nergens meer dan 1 keer(ok, soms 2 keer) uit te leggen hoe iets werkt, omdat het allemaal erg simpel is.
Android en iOS maken elkaar weinig qua gebruikers ervaring, beiden hebben hun voor en nadelen.
Hoe werkt het bij iOS dan? Volgens mij hetzelfde, dus leg jij het dan ff uit.
Kommop jij wilt toch niet zeggen dat jij niet ziet dat een IOS systeem gebruiksvriendelijker is dan een android he?

Ik ben serieus al tijd kwijt met het uitleggen hoe het inlog systeem van android werkt weet je dat? Het begint al met het uitleggen van elke knop op het scherm, die mensen zien niet dat het bolletje naar het slotje brengt. Die mensen beseffen niet dat dat huisje voor "home" staat en dat dit ze terug brengt naar het scherm. Die mensen beseffen ook niet dat die vierkantje rechtsbovenin voor het overzichtje staat voor alle apps. JIJ hebt dat wel, IK heb dat ook. Maar voor iemand die emailtjes tikt en uitzending gemist kijkt op zijn computer is dat echt nieuw en ingewikkeld op het eerste gezicht. Wat ze willen is op een app klikken, het gebruiken, op een knop klikken die ze fysiek zien en associeren met de beginpagina zodat ze terug gaan, en dan de volgende app selecteren zonder poespas.

En serieus geloof me nou maar, ik verkoop 20 van die apparaten per dag en ik ken de consument zo onderhand wel. Stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid is ze die 50 euro gewoon waard tenzij ze net als menig tweaker 100% anti apple zijn omdat het een groot amerikaans concern is. Vreselijk die lui.. die laten geen kans gemoeid om apple even flink af te kraken.

[Reactie gewijzigd door wasgoed op 13 december 2012 20:10]

En serieus geloof me nou maar, ik verkoop 20 van die apparaten per dag en ik ken de consument zo onderhand wel. Stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid is ze die 50 euro gewoon waard
Ik verkoop ook rond de 20 tablets op een dag waarvan zeker 1/3e aan 50plussers.

Het verkoopt ongeveer 50/50, als je kijkt naar iOS vs. Android. Kom niet aan met 'ja maar android tablets zijn goedkoper' want er zitten geen budget modellen in ons assortiment. Sterker nog, de goedkoopste tablet uit ons assortiment is de ipad mini.
Ik beweer ook niet het tegendeel. Sterker nog, ik verkoop misschien wel meer android dan apple. Wat ik alleen wil zeggen is dat klanten vaak niet beseffen hoe het zit. Ik merk namelijk dat ze vaak verkeerd geinformeerd zijn over ipads. (je kan enkel apple-apparatuur ervoor kopen, werkt niet op windows, is veel te duur je kent het vast). Zou je de tijd nemen voor de klant en ze het verschil uitleggen, zijn ze sneller geneigt naar de ipad te gaan. Tenzij ze uiteraard een budget van 200,- hebben. En ja, die klanten heb ik genoeg ;)
android heeft meer knoppen omdat het meer opties heeft.
meer instellingen meer vrijheid en ga zo maar door.

windows heeft ook veel meer knoppen als osx maar je heb dan ook meer vrijheid.


en apple verliest marktaandeel doordat ze te duur zijn en een gesloten systeem hebben niet omdat hun asortiment te groot is.
zensen zijn gewoon gaan inzien dat apple niet alleen goddelijk en een status symbool is maar ook nadelen heef ten opzichte van de concurentie.
dit zie je bij smartphones en tablets.
Je moet je eens dringend gaan informeren als je beweert dat OS X minder vrijheid biedt dan Windows. IOS kan ik nog begrijpen. OSX heeft veel meer open source software ingebouwd dan Windows.

opensource.apple.com
ja er is opensource zooi voor osx maar het blijft een gesloten systeem in vergelijking met windows.
Hoezo heeft OSX een gesloten systeem volgens mij verwar jij OSX met iOS anders verklaar je nader?
Hieruit is duidelijk op te maken dat je niet weet waar je het over hebt vwb OS X.
En ook jij slaat de plank compleet mis, doordat het "meer" opties heeft is het minder gebruiks vriendelijk (laten we de discussie over functionaliteit maar liever niet voeren).

Dat ipad minder verkoopt heeft helemaal niets te maken met de prijs. Die prijs vechters kopen namelijk geen samsung maar een Yarvik of Archos of erger en waren al geen klanten van Apple in de eerste plaats.

Apple heeft gewoon een standaard maar enorm goed werkend systeem. Je wilt niet weten hoe vaak ik met problemen zit met android toestellen. Het is gewoon minder stabiel en zeker voor de ongeoefende gebruiker.
het is niet minder gebruiksvriendelijk het is net als een auto.
als je boordcomputer een sportstand heeft en je niet weet wat het inhoud blijf je gewoon van de sportstand knop af.
je ben niet verplicht deze knop in te drukken.

mijn windows register heeft ook zat opties war ik als ver gevorderde gebruiker niet aan klooi amdat ik me daar niet in verdiept heb.

het is een optie niet een verplichting.
veel mensen hebben buiten het scherm en wifi menu in android niets in instellingen te zoeken.
gaan ze daar wel lopen klooien en vinen ze het ingewikkeld is dat hun fout.
Sterker nog, Apple verliest op dit moment markt aandeel doordat ze teveel keuze hebben aan tablets.
Sorry, maar dit slaat nergens op. Het enige waar mee gepromoot wordt door Apple is het aantal GB's (16, 32, 64) + 3G/4G. that's it.

Voor de rest is de iPad voor de "leek" (lees ouderen) precies hetzelfde.
Sorry, maar dit slaat nergens op. De tablets waarmee gerpromoot wordt door Apple zijn de Ipad 2, de laatste voorraad van de 3, de 4 en de mini, uiteraard elke voor een andere prijs. Als het nog niet erg genoeg is noemt de fabrikant dit: Ipad 2, de nieuwe ipad, ipad met retina display en de ipad mini. Vergeet dan inderdaad niet het verschil in Gb's, kleur en wel of geen cellular. Dat maakt 38 ipads. Uhhu, overzichtelijk ja.

[Reactie gewijzigd door wasgoed op 13 december 2012 20:27]

Wat zullen die klanten van jou een moeite hebben met het kiezen van een auto zeg. Dan heb je 20 merken en per merk ook nog eens 5 modellen en van die 4 modellen heb je 3 motoruitvoeringen, per motoruitvoering kan je nog een luxepakket erbij nemen en dan kan je ze OOK nog eens in 10 verschillende kleuren krijgen én losse accessoires erbij bestellen. Die mensen gaan direct het gesticht in volgens mij. Dat kan niet anders.

Je behandeld de gemiddelde consument echt als een achterlijke klapjosti. Ik weet niet bij winkel je werkt maar ik hoop dat ik NOOIT door jou geholpen wordt.

[Reactie gewijzigd door Metro2002 op 13 december 2012 21:27]

Heerlijk dat jij het toch beter weet te vertellen. Als jij bij een winkel zou werken zou ik graag geholpen willen worden door jou! jij kan zonder ervaring en zonder enige kennis van mij en mijn doen van zaken dit soort dingen al bepalen.

Neem nou gewoon van mij aan dat de gemiddelde consument waar ik het over heb ECHT gewoon niet weet wat hij wil. En dan heb ik het niet over de klant die weet wat hij koopt he.

Daarbij is het niet de kwestie hoe ik mijn klant behandel, want ik ga iemand die vraagt of ik de ipad 3 16gb cel. op voorraad heb niet behandellen als iemand die hulp nodig heeft bij zijn keuze. Die mensen die dat wel nodig hebben kennen de ipad van "gezien bij een kennis" en gaan voor het eerst zo'n apparaat aanschaffen. Helaas voor jou argument is de auto al wel wat meer geintegreerd in de samenleving.

Toch fijn dat ik het even uitleg toch? :)

[Reactie gewijzigd door wasgoed op 13 december 2012 21:58]

De iPad 3 (de oude iPad 3) is uit de verkoop gehaald? Je hebt momenteel de iPad 2, De nieuwe (retina) iPad en de Ipad mini. In het zwart, in het wit, met 16gb, met 32gb en met 64gb, meer niet. Weet je zelf wel wat je verkoopt?
Sjonge jonge, alsof oudere niets kunnen leren?

Als je denkt dat 80 jarige nog een tablet in huis halen, is dat een unicum opzich.. maar stel dat ze dat doen, dan is dat hun eerste ervaring ermee, dan maakt het dus geen zak uit of het Android of iOS is, aangezien ze het nog vanaf de grond moeten leren kennen..

Zie het als een baby die leert praten, voed je de baby op in NL leert ie standaard nederland, maar dezelfde baby kan in turkije opgevoed worden, denk dan maar niet dat ie nederlands leert, nee dan leert ie turks.

Alle andere oudere dus 50-70jarige, die enige ervaring hebben met ios of android, of helemaal geen(zie in dat geval dan verhaaltje hierboven weer) zullen beide systemen onder de knie krijgen, en als ''moeilijk'' betitelen in het begin.

Dat android verwarring opbrengt door widgets en knoppen en dergelijken is ook onzin.. JUIST die extra knoppen is makkelijk, een duidelijkere manier dan gewoon een vaste terug of home knop is er namelijk niet, in tegenstelling tot iOS die in elke app weer een andere terug knop heeft

ik zeg altijd maar zo: Android heeft veel meer opties dan iOS, maar je bent niet verplicht ze te gebruiken, dus waarom moeilijk doen als je ze niet wil gebruiken.

Gebruik wat je wil, en wat je niet snapt of niet wil, laat je gewoon links liggen.
Nee, Android werkt absoluut niet net zo handig. Voor de meeste taken zijn net iets meer acties vereist bij Android als bij iOS, en iOS is een stuk beter uitgedacht. Samsung had zelf daar zo'n document over geschreven, de verschillen tussen hun Android skin en iOS. Het zijn allemaal dat soort kleine dingen, en voor Tweakers zal het niet zoveel uitmaken, maar het maakt dat iOS net iets fijner in gebruik is, en dat is dus inderdaad vooral voor ouderen erg fijn.

Ook kan bij Android tablets de kwaliteit nogal wisselen (een Archos is echt geen Samsung), maar als je nu een nieuwe iPad koopt weet je dat je gewoon een goed product krijgt.

Zoals ik zei, de verschillen zijn klein maar niet verwaarloosbaar. Android is echt geen slecht OS, maar gewoon iets minder intelligent uitgedacht.
Anoniem: 463321
@Wolfos14 december 2012 12:34
Nee, Android werkt absoluut niet net zo handig. Voor de meeste taken zijn net iets meer acties vereist bij Android als bij iOS, en iOS is een stuk beter uitgedacht. Samsung had zelf daar zo'n document over geschreven, de verschillen tussen hun Android skin en iOS. Het zijn allemaal dat soort kleine dingen,
Een skin vergelijken met een OS. En dan nog wel een skin van een fabrikant en niet de standaard van Androi zelf. Dat is geen goeie vergelijking.
Ook kan bij Android tablets de kwaliteit nogal wisselen (een Archos is echt geen Samsung), maar als je nu een nieuwe iPad koopt weet je dat je gewoon een goed product krijgt.
Als je een nieuwe Samsung of Asus tablet uit het top-segment koopt weet je ook dat je een goed product koopt. Ook hier moet je niet producten uit het budget segment gaan vergelijjken met een iPad uit het topsegment.
Dat het bullshit is is vooral jouw mening.

Ik moest ook een programma uninstalleren op mijn Android telefoon.

Dacht dat het net zo makkelijk kon als bij iPhone, nee dus.

Moest je een menu induiken waarvan het niet eens logisch is in welke opties je wat moet aanklikken om te uninstalleren.

Je voelt je misschien op je teentjes getrapt, maar zo zijn er veel meer dingen die bij iOS toch intuitiever en makkelijker werken.
Instellingen -> applicaties . Ja inderdaad enorm lastig te vinden.

OT:
Wel apart dat het aantal e-readers in procenten staat, zo lijkt het niet veel maar het is toch nog 2,2 miljoen mensen. Het verbaasd me bijna hoeveel dat er nog zijn, ik dacht dat dat aantal veel lager lag.

Wat eigenlijk interessanter is dan hoeveel mensen zo'n ding hebben is hoelang mensen een tablet of ereader op een dag gebruiken. Zo kan je beter het nut inschatten van zoiets.
Dat was waarschijnlijk geen 4.1 of 4.2 dan.
Android 4.1/2 zijn namelijk wel echt een volwaardig alternatief vind ik.
Een app kan je verwijderen door deze vast te houden en vervolgens naar "Uninstall" te slepen (wat dan tevoorschijn komt). Ook kan je zo de info van de app bekijken. Ik zou zeggen, probeer Android 4.2 nog eens op bijvoorbeeld een Nexus 7.
Ga naar je APP launcher: Hou je app ingedrukt voor een tijd. Sleep hem naar "installatie ongedaan maken" klaar.

"Oehhhhh zo moeilijk".
Ja er zijn heel veel manieren, ik doe het bijv door de homeknop (sgs2) ingedukt te houden, taakbeheer en ik kan apps uit mijn opslag gooien.
Of via je instellingen naar opslag..

Ik heb nooit problemen gehad om apps te verwijderen. T gaat sneller en makkelijker dan een ringtone instellen op de 3310....
"Moest je een menu induiken waarvan het niet eens logisch is in welke opties je wat moet aanklikken om te uninstalleren."

Als Android het op een intuïtieve en logische manier zou doen, dan zou Apple weer gaan roepen dat het te veel op hun systeem lijkt, en dat Google ze geld moet geven.


Stel je voor dat iemand uitvindt hoe je vuur moet maken: wat stokjes tegen elkaar aanwrijven -> hitte creëren -> vuur.

Op een dag kom JIJ er zelf achter dat je vuur kan creëren op de meest logische manier: wat stokjes tegen elkaar aanwrijven -> hitte creëren -> vuur.
Dan zou buurman Apple je met zijn knots op je hoofd slaan, en je dwingen een andere manier van vuur maken te verzinnen, want je zou het, overduidelijk meest voor de hand liggende idee, van hem gestolen hebben. Alsof niemand op de aardbol dingen los van elkaar kan ontdekken... de geschiedenis staat vol met gevallen die het tegendeel bewijzen.
Onzin! App deinstalleren doe je eenvoudig vanuit de Play store. Knopje verwijderen indrukken en klaar ben je.
Ja klopt er zijn vokgens mij 5logische manieren om dit te doen.
@PM_Petrol

iPads zijn vrij prijzig?

Vrij prijzig nog wel?

Jij baseert je mening echt op onderbuikgevoelens of niet?

De iPad 2 is toch te koop voor 350 euro?

Dat is toch ongeveer dezelfde prijs als vergelijkbare tablets van concurrenten?

Zelfs de iPad 4 is met zijn 500 euro ongeveer dezelfde prijs als vergelijkbare tablets van concurrenten.

Maar zelfs al zou het 50 euro duurder zijn waarom is dat dan automatisch een onacceptabele prijs?

Omdat het Apple is zeker?
Ja ipads zijn prijzig, of vindt jij ze goedkoop. Als je kijkt naar bijvoorbeeld een Nexus 7 of zelfs 10 heb je toch een flink prijsverschil. De nieuwe ipad kost 500€ (Wifi met 16GB) ja en de duurste variant is 800!. Een Samsung Galaxy Note 10.1 kost 550€ met 3G en 16GB.

En waarom is het duurder? Omdat het van apple is ja.
onzin, de Samsung Galaxy Note 10.1 16GB WiFi Zwart kost 447,69 en de Apple iPad Retina (najaar 2012) Wi-Fi 16GB Zwart kost 475,99 dat is een verschil van maar 28,30.
Kan me niet voorstellen dat ze winst maken op de Nexus 7.
Geef mij maar gewoon een laptop.
Die kan nog altijd veel meer dan een tablet.
Die grens vervaagt anders steeds verder
een auto kan ook meer dan een fiets. en toch verkiezen veel mensen om de fiets te pakken op bepaalde momenten. De ipad is ook een fiets en je laptop meer een auto. Het ligt er dus aan wat je ermee doet. :)
Een Porsche kan ook meer dan een panda 4x4 tot je er mee de blubber in moet.
m.a.w. het is maar net hoe je hem inzet.
Een porsche en een panda kunnen precies hetzelfde, alleen op een andere snelheid en misschien wat minder comfort (als je niet te lang bent, anders is de Panda een betere keuze)
dus kunnen ze niet het zelfde
En geef de mensheid eens ongelijk. 90% van het thuisgebruik kan ook via de tablet gedaan worden. Beetje facebooken, forums lezen en spelletjes doen. Dat kan je ook prima met een tablet vanaf de bank doen. Ik hoor sinds kort ook bij die club en het bevalt mij prima :D
Dat geloof ik zeker wel, maar persoonlijk zou ik zelfs niet kunnen browsen op een tablet. Op een laptop gaat het meerdere malen sneller alle sneltoetsen en uitgebreidere functies.

En langer dan 2 uur achter elkaar scrollen en klikken ga je denk ik niet zomaar volhouden op een tablet.
Dan denk je dat verkeerd... ik kan zo een hele avond internetten met de tablet, beetje relaxt op de bank hangen, af en toe een blik naar de tv, verder een beetje lezen, facebooken, mail checken, forummen, marktplaats etc... ik zou werkelijk niet weten waarom dat met met een laptop beter gaat, voorheen zat ik inderdaad met een laptop op de bank maar dat is lang zo relaxt niet.

Zolang ik niet heel erg productief bezig hoef te zijn is een tablet altijd handiger.
Wat ik persoonlijk lekker vind van een tablet is dat je pagina's in de lengte kan bekijken. Zeker met de nieuwe trend van websites waarvan het soms net lijkt alsof je 50 centimeter voor een 60 inch tv zit te kijken. Heb zelf ook een android en ipad 2 en mijn dochtertje van 5 zweert bij een ipad. Die heeft 10 minuten gespeeld met de android tablet en nooit meer aangeraakt. Als reden gaf ze op dat de ipad veel soepeler is.
het verschil tussen speelgoed en een grote mensen tablet ;)
hoeveel van deze tablets zijn ook daadwerkelijk voor geld over de toonbank gegaan en niet aangesmeerd omdat men een nieuwe abbonement aflsuit?
Juist, vaak als koppelverkoop.
hoeveel van deze tablets zijn ook daadwerkelijk voor geld over de toonbank gegaan en niet aangesmeerd omdat men een nieuwe abbonement aflsuit?
Dat doet er niet toe. Het gaat er hier om hoeveel mensen een tablet hebben. Niet hoe ze er aan zijn gekomen.
Ik denk zelf ook dat het gestegen aantal tablets onder de Nederlanders te maken heeft met de diverse acties van diverse bedrijven zoals Oxxio. Nieuwe en bestaande klanten konder hier tot 5 december jl. een gratis IPAD 2 krijgen bij het afsluiten van een 3 jarig contract. En zo had je nog wel een aantal bedrijven die een gratis IPAD aanboden bij een contract /contract verlenging.

Tevens zie ik om mij heen toch ook veel oudere mensen in plaats van een laptop toch een tablet nemen.
"Gratis een iPad" bij Oxxio, yeah wright. ;) Ik heb het uitgerekend wat het mij kost als overstap van mijn huidige Eneco naar Oxxio en ik ben precies een iPad duurder uit per jaar.
Ja 4.3 miljoen Nederlanders zeker.. ik neem dat met een korreltje zout. Er zijn steeds meer van dat dit soort onderzoeken, die grotendeels niks meer dan schattingen blijken te zijn.
Anoniem: 230385
@ToFast13 december 2012 19:05
Dat dacht ik ook. Als je bejaarden en kinderen niet mee rekend heeft bijna elke Nederlander wel een tablet.
Dat valt volgens mij anders wel reuze mee. Vooral in een tijd dat het economisch wat minder gaat, zie ik toch de grote massa nog niet helemaal over gaan.
Het zijn er wel een stuk meer, maar 4.3 vind ik ook wel wat aan de hoge kant. Als je bepaalde bevolkingsgroepen weghaalt (bejaarden, kinderen en mensen die er simpelweg het geld niet voor hebben), dan zou het aandeel per inwoner wel erg hoog moeten zijn.
Juist veel bejaarden hebben een tablet in plaats van een pc of laptop omdat het handzamer is.
Ook zijn ze stukken simpeler, programma's allemaal op 1 plaats te vinden en simpel toe te voegen of verwijderen, etc.
Steeds meer ouderen pakken een tablet ipv normale pc.
Kinderen ook, veel kids krijgen/sparen voor een tablet van de Intertoys, ik zie er genoeg de intertoys uit lopen.

Ik denk dat je je erg vergist in de aantallen, zeker gezien de grote toename in verkooppunten voor de < €150 tablets.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee