Tabletbezit in Amerika rond de feestdagen verdubbeld

Het aantal volwassen Amerikanen dat een tablet bezit, is bijna verdubbeld sinds het midden van december. Uit een recent onderzoek van Pew Internet blijkt dat momenteel bijna één op de vijf Amerikanen in het bezit is van een tablet.

Pew Internet ondervroeg in januari via mobiele en vaste telefoon in totaal 2008 volwassenen en becijferde dat 19 procent momenteel een tablet bezit. Half december lag dat percentage bij een vergelijkbaar onderzoek onder grofweg 3000 mensen nog op 10 procent. Het bezit van e-readers maakte een vergelijkbare stijging door. De foutmarge van het onderzoek is volgens het onderzoeksbureau 2,4 procentpunt.

Bij het onderzoek is geen onderscheid gemaakt in merk of type. Waarschijnlijk heeft de introductie van Amazons Kindle Fire-tablet bijgedragen aan de sterke stijging, terwijl de Transformer Prime van Asus, die net voor de feestdagen in Amerika op de markt kwam, vermoedelijk ook van invloed is geweest.

Vergelijkbare cijfers over Nederland zijn niet bekend, maar in de statistieken van Tweakers.net is na de kerst wel een grote stijging te zien in tabletbezoek. Het aandeel in het totaal van bezoeken vanaf iPads en Android-tablets met 33 procent toegenomen, een aanwijzing dat een groot aantal Tweakers een tablet onder de kerstboom heeft aangetroffen.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

23-01-2012 • 17:07

95 Linkedin

Reacties (95)

95
93
62
0
0
6
Wijzig sortering
En hoeveel van deze tablets liggen na een week in de kast om er niet meer uit te komen, is dat ook onderzocht?
Dat is toch met al dat soort gadgets zo, hoeveel mensen gebruiken het na 1 week ,hooguit een maand,nog ? Dan is de aardigheid / nieuwigheid er weer af en dan...

Daar zijn het gadets voor, slechts enkele ontdekken de meerwaarde. Voor die kleine groep is het dan meer dan een gadget. En dan maakt het niet eens uit of het nou veel of weinig heeft gekost.
Een tablet is imo geen 'gadget', maar een ontzettend handig gebruiksproduct. Ik gebruik 'm vrijwel dagelijks. Vind het zo ongeveer de beste uitvinding na het gesneden brood :)

In mijn omgeving zijn er ook aardig wat mensen met een tablet, die gebruiken hem ook allemaal intensief. In mijn omgeving zijn er ook flink wat nay-sayers, maar die hebben dan ook helemaal geen tablet.

Mijn reden voor gebruik: als ik thuis kom hoeft de computer niet meer aan en ik hoef niet achter m'n bureau te gaan zitten (waar ik vervolgens blijf plakken...) Ik kan gewoon op elk moment met m'n tablet mail checken, facebooken, youtuben, even op imdb kijken, met de ziggo-app is het ook meteen de tweede tv in huis.

Ja, dat kan met een smartphone ook, maar de ervaring is zoveel fijner met een tablet. Met de tablet lees ik gerust een uurtje - of twee - op de bank, of speel ik een spelletje, etc. Met de smartphone doe ik dat niet, hooguit onderweg, want de tablet neem ik alleen op lange reizen mee. Ik vind het met name in huis een ideaal apparaat. Altijd direct aan, batterij gaat zeer lang mee, wordt niet warm, supereenvoudige bediening (op die punten gaat het 'mis' met een laptop).

Ik heb bijvoorbeeld ook even een netbook gehad toen die 'hip' waren. Die lag bij mij na 2 weken in de kast...

Als je als hardcore Tweaker toch graag de hele dag achter je pc/laptop (wil) zit(ten), dan kan ik me voorstellen dat een tablet stof gaat verzamelen. Ik denk echter dat de doorsneeconsument - en dus het overgrote deel van de markt - beter in een bovenstaand scenario past.

Het is een luxeproduct, maar voor mij zéér nuttig.

[Reactie gewijzigd door Xtuv op 23 januari 2012 20:45]

Jij bent dus een van die mensen die de meerwaarde heeft ontdekt voor de tablet, dus echt een verlengstuk / nuttig ding. Maar er zijn er genoeg die na een paar keer er op rond te hebben gespeeld hem aan de kant leggen met zoiets van "leuk en nu...".
Dat bedoel ik dus ook, gelukkig zijn er hier op Tweakers veel voor wie het het level gadget voorbij gaat.
Netbooks zijn eigenlijk net-niet-books: het is niks: scherm is te slecht, toetsenbord is te slecht, batterijduur beperkt, en de Atom processor is te zwak om Windows te draaien. Je kunt niet voor 300 euro een goede compacte laptop krijgen!

Goede zeer compacte laptops, de ultrabooks die naar het voorbeeld van Apple's MacBook Air de eisen van Intel zijn gebouwd, kosten minimaal 3 keer zoveel als een net-niet-book.

Wil je iets goeds hebben "voor weinig" waarmee je op de bank snel even wat kunt opzoeken, dan moet je een tablet hebben. Zoals Xtuv zegt: een zeer nuttig luxeproduct.
Wat natuurlijk wel een verschil maakt, is dat een tablet als 'gadget' van allerlei software en (multi)media content kan worden voorzien. Daardoor is het niet zozeer een enkel ding, maar een medium naar een veelheid aan informatie en entertainment.
Als een tablet in de kast belandt, zal dit mede komen doordat aan de behoefte aan informatie en entertainment, via andere middelen kan worden voorzien.
Een gadget is voor mij iets wat doorgaans voor één ding heel geschikt en leuk is, maar geen portaal naar een complete (digitale) wereld is.
Ik gebruik mijn "gadget" thans reeds drie maand intensief (dagelijks +1u) voor twee redenen :
* Op de trein krant lezen / filmpje kijken of spelletje spelen
* Snel even mails of website controleren vanuit zetel --> superhandig en snel
Voor beide opties is eigenlijk een smartphone veel geschikter, en nog veel gemakkelijker mee te nemen. (maar dat is mijn mening)
De tablet leest oneindig veel fijner, en het spaart de batterij van de smartphone. :)
Op het gebied van echt lezen (in de zin van boeken) zijn tablets zeer slecht, als ik een boek probeer te lezen op mijn iPad wordt ik gek van de brokkelige letters (zijn mijn ogen te goed?) en de tl-bak waar ik in staar (zelfs op laagste helderheidsstand is het een ramp, dan winnen de reflecties het van de content). Een ander nadeel van een tablet voor het echte leeswerk is dat hij je heel snel afleid, toch even je mail checken, twitteren, GoT browsen etc., het zit te dicht in de buurt.

Voor het echte leeswerk heb ik inmiddels een Sony PRS-T1 e-reader (handzamer en goedkoper), die gebruik ik vaker dan de iPad. Het scherm is vele malen scherper en oogt rustiger. Het scherm op mijn iPhone 4s vind ik dan weer wel fijn om iets op te lezen (vooral websites), dat is lekker scherp.

De iPad (1) is dus buitenspel gezet, (en ligt stof te happen).... de iPhone neemt alle communicatie, social, entertainment en webbrowsing op zich (die is nou eenmaal altijd bij je, ook buiten wifi verbonden, en sneller), terwijl de e-reader voor het echte leeswerk is.

[Reactie gewijzigd door donny007 op 23 januari 2012 23:29]

Hebben op het werk ook een W7Pad van BMX. Enige wat ik heb gedaan er op is een Windows 8 geïnstalleerd en sindsdien ligt die daar ook maar stof te happen. Om te surfen gaat dat nog steeds niet al te goed vind ik.
Ik krijg al meteen de indruk dat je een tablet behandeld als een laptop/pc ;). Je installeert meteen Windows 8 erop bijvoorbeeld. Het is echt een apparaat om entertainment te consumeren. Ik heb wel een aantal keer met een iPad kunnen spelen en het surfen gaat echt goddelijk. Helemaal bij goede websites met veel mooie visuele content.
Waarom? In de meeste gevallen is een groter scherm veel fijner.
Als je veel pagina's leest is een tablet scherm ook niet zo fijn als een groot scherm en snelle PC. Daar kan geen iPad tegen op. Windows 8 met IE10 laat een iPad stof happen alsook de browser op een Galaxy Tab.
Anoniem: 411619
@Wody23 januari 2012 17:19
Vast niet, maar wat heeft dat met het artikel te maken?

Ik moet zeggen dat ik een verdubbeling erg veel vindt, maar als je ziet dat hier op Tweakers het tabletgebruik met 1/3e is gestegen zal het wellicht wel kloppen.

(Die Amerikanen trappen blijkbaar wel erg goed in de Santa Claus Hype.)
Ik begrijp je reactie, maar ik denk dat het grootste deel van de tablet eigenaars deze voor niet thuis toepassingen gebruikt zoals onderweg of op de camping.
Of als de wederhelf bezit heeft genomen van de PC.
Je reactie is gemod als "off topic", maar eerlijk gezegd vind ik je vraag best wel interessant.

Als het nieuw is, is het een gadget: een speeltje dat iedereen graag uitprobeert. Maar bezitten en gebruiken zijn twee dingen. Dat is net als met statistieken dat er onder bepaalde bevolkingsgroepen 3 mobiele telefoons per inwoner zijn. Ik heb er wel 5, waarvan 3 in de kast, 1 in gebruik en 1 sporadisch in gebruik. Dat zijn wel heel andere statistieken dan "5 telefoons per persoon".

Met tables idem: er zullen best mensen zijn die een tablet hebben gekocht (gevraagd) om hem uit te proberen, om er vervolgens achter te komen dat het niet is wat ze zoeken.

Nevertheless, aardige statistieken in het kader van "fyi".

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 23 januari 2012 17:21]

Niet te vergeten dat hoe de statistieke opgenomen zijn bepalend is voor de uitkomst. Een enquête waarin men gevraagd wordt of ze een tablet bezitten kan een heel verkeerd beeld geven.

Als drie mensen uit één gezin samen één tablet hebben zullen ze alle drie zeggen dat ze één tablet hebben waardoor het lijkt dat ze alle drie één tablet hebben.

[Reactie gewijzigd door madmaxnl op 23 januari 2012 23:28]

als ik een netbook en een tablet een tijdje ongebruikt heb liggen pak ik als ik me verveel toch even snel mijn tablet, simpel weg omdat ik hem meteen kan gebruiken als ik deze aanzet, met mijn netbook is de lol er snel af als ik IE moet opstarten ...
Ik vind dit een niet relevante vraag omdat dit niet past in dit artikel genaamd "Tabletbezit in Amerika rond de feestdagen verdubbeld".
Ik heb een iPad met laag stof erop. - En krijg een 2e van mijn werk.

Leuk :P
Leuk het verkondigen van een Ipad met een laag stof,
buiten dat je het ding gewoon nog ruig kan doorverkopen,
blijkt uit de meeste onderzoeken toch dat het ding ruimschoots wordt gebruikt.

Misschien ben jij dan die uitzondering?
of is het een poging tot stemming-maken?
Ik heb er ook 1 en gebruik hem nooit, een tablet is voor een noob gebruiker die alleen facebook of andere social media onzin bekijkt.. nee doe mij maar een laptop. :Y)
Achja, ik doe de meeste "tablet"-toepassingen op m'n smartphone. En anders pak ik m'n laptop erbij, welke ook nog "echt" werk gedaan krijgt en langer mee gaat op z'n acculading. (en ook nog sneller opstart dan welke tablet dan ook)

Daarnaast staat er altijd wel ergens een computer aan, dus wat zou ik er toch mee doen!?

Het is naar mijn mening nog steeds een "net-niet" optie. Zelfs met keyboard, gezien het OS. Je gaat gewoon geen excel of code typen op een Tablet, en ook complexe documenten ga je niet reviseren erop. PDFje, youtubeje, websites, social media en dan is het klaar.

Ohjah, en vergeet de games niet! Dat is volgens mij wat nog de meeste CPU-uren van Tablets wereldwijd op z'n naam heeft staan. Maar daar bedank ik ook voor, zelfs op 13" vind ik games nog niet echt wat. En voor in het "openbaar" is 7 of 10" toch nog te groot, ik heb liever 4" of >24" voor games.
Boeken lezen, strips, surfen, kinderen spelletjes en films, magazines , routeplanning, afstandsbediening en gelijk wat ik nog vergeet.

Nee hebben hier 2 tablets en die worden elk toch een paar uur gebruikt per dag.
Kinderen bezig houden met films zodat je rust hebt word al tijden niet meer gewaardeerd. De complete creativiteit van zo'n kind sla je dood.
Maar ik ben wel met je eens dat tablets nuttiger kunnen zijn dan de meeste mensen hier roepen. Het is bovendien economisch gezien voordeliger om een ARMmetje in een tablet te starten voor je infobesitas op de ochtend bij de koffie dan een complete x86 architectuur.

[Reactie gewijzigd door HgnX op 24 januari 2012 08:31]

Kan je mij vertellen welke laptop er zo lang met zijn acculading doet? De 10 uur die apple aangeeft haalt mijn ipad niet, maar 7 a 8 gaat toch echt zonder problemen. Tevens staan de meeste tablets gewoon altijd aan, en hoeven ze uberhaupt niet op te starten, hoe doet jou laptop dat dan sneller?
Ultrabooks halen de 7 tot 8 uur gemakkelijk, en dan heb je volledige synchronisatie en pushmail vanuit Windows.. En een laptop vanuit slaapstand halen is natuurlijk zo gedaan. Windows vanaf SSD starten is ook maar een paar seconden, gek genoeg. Heb er ervaring mee en wil nooit meer terug naar mn oude HDD.
Hoe kan je een noob gebruiker zijn van een ding dat gemaakt is voor simpele taakjes? ik vind het een leuk apparaat voor even snel wat browser, tig keer sneller aan de keukentafel dan naar je desktop lopen, en een laptop (is dat zo'n gehandicapte draagbare computer uit de jaren 90? ;-))
Argh wat krijg ik een jeuk van hautaine tech-nerds, die neerkijken op 'simpele' mensen.
Anoniem: 145867
@joppe.s24 januari 2012 09:00
Hij bedoeld dus ook non-tech mensen zoals Oma's en Opa's en kleine kinderen etc. Daar is dat ding erg populair. En dat snap ik :)
@Texamicz:
Da's wel erg kortzichtig, vind ik.
Ik heb ook zo'n ding thuis slingeren. Als er mail is hoor ik een rinkeltje en dan bekijk ik de mail of doe wat anders sociaals erop. Gewoon zo tussen m'n andere bedrijven door.
Zo'n tabletscherm typt ook wat ruimer en lekkerder dan op de kleinere smartphone. En een tablet is toch ook een stuk mobieler dan een laptop. Puur gemak.
Ik ga echt niet mijn 60W desktop PC voor dit soort dingetjes aan laten staan.
Mooi, dan doe jij toch een laptop?

Ik zat nog te denken een verhaal erover te schrijven... De denkt op is voor het snel kunnen bewerken van zwaar materiaal (HDvideobewerking etc) en gamen, de laptop meer voor het gebruik overal, en de smartphone is weer voor het "snel iets opzoeken" onderweg. En de tablet? Voor het "snel iets opzoeken" thuis.

Maar die markt is heel erg in beweging. De smartphone houd zijn plekje wel, maar met de 7" tablets begint die zich ook voor on-the-go te ontwikkelen, de grotere tablets zijn voor thuis en op een externe locatie (waar je vroeger nog de tas met de 14" laptop meenam naar een conferentie, neem je nu je iPad mee of een dergelijk soortgelijk.

De laptop begint ook steeds beter te worden en deelt zich ook op (of heeft zich al opgedeeld) in twee delen: de Netbook en portables, voor onderweg heb je 10-11,5" en daarboven is mee naar een happening, want je neemt tegenwoordig geen 15" bakbeest meer mee, totaal niet praktisch. 15" en hoger vervangen de desktop en hebben vaak ook veel meer power. De desktop begint zijn markt een beetje kwijt te raken en ook nu de all-in-ones van andere fabrikanten komen zal de kast verdwijnen uit steeds meer huizen. Maar voor de brute kracht zoek je het nog steeds wel bij de tower op.

[Reactie gewijzigd door naarden 4ever op 24 januari 2012 00:36]

nou video bewerking doe ik liever op een pc omdat daar pure power aanzienlijk goedkoper is en veel makkelijker te upgraden is.

maar ik gebruik een laptop voor het alledaagse werk als e-mail en surfen en wat rommelen en de games en video en virtualisatie op de dikke pc.

die kracht kan je wel in een laptop krijgen maar dan weet je niet wat je moet betalen en zo snel als een pc word het nooit.....

qua snelheid lopen laptop op het gebied van geheugen hdd echt achter een jaar of 3 a 5
Ik merk dat ik hem ook veel gebruik als generieke remote:

- remote desktop voor wat basistaken
- remote muziek luisteren (iTunes remote aansturen)
- remote video's converteren met Air Video en vervolgens remote afspelen op de TV (wat een wereld-app is dit!)

Zeer prettige toepassingen en veel meer hands-on dan met een notebook (aangezien de tablet al voor me ligt op de koffietafel)
dus voor 98% van de mensheid!
grappig feitje dan dat ik mijn galaxy tab als laptop vervanger gebruik.
wat maakt mij dit dan?
Een noob gebruiker volgens hem :+
Ik gebruikte 'm veel voordat ik mijn iPhone had; ik speelde er veel spelletjes op.

Daarna had ik een iPhone. Vrijwel alle spelletjes voor iPad heb je ook voor iPhone. Ik ging ze daarop spelen. Mijn iPhone had alle taken van de iPad over genomen en sindsdien gebruik ik 'm bijna niet meer.

Hij wordt op dit moment alleen gebruikt door bezoekers en af en toe een spelletje tegen mijn stiefbroertje (ik op iPhone vs hij op iPad)

Die van mijn werk is een Asus Transformer Prime en wordt mijn 1e Android apparaat; ik mocht kiezen tussen de iPad 2 en die transformer. Omdat de iPad bij mij al zo weinig gebruikt wordt, had ik gekozen voor de transformer. Ik ben benieuwd :)

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 januari 2012 14:30]

Verkopen, heel simpel!

Ga je van het geld weekendje weg ;)
Same here, heb er ooit een gekocht en toen na een tijdje niet gebruikt te hebben in het stof de datum geschreven ... kan nu de datum niet helemaal meer lezen door de nieuwe laag stof die er op ligt. Ik houdt hem overigens expres stoffig om mezelf er aan te herinneren er nooit meer een te kopen totdat er een volwaardig OS op staat (dus een volledige OSX ... of Windows).

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 24 januari 2012 15:31]

Ik heb mijn vader voor zijn verjaardag een galaxy tabel 10.1 gekocht ongeveer 3 - 4 maand geleden en moe zeggen dat sinds dien de laptop zijn kast niet meer uit komt en volkomen vervangen is door de tablet.

Enige reden dat hij de laptop nog gebruikt is voor het opslaan van wat fotos en opstellen van een word doc
Zeker met de Kindle Fire en B&N Nook Tablet vraag ik me af hoe lang de strikte scheiding tussen e-reader en Tablet nog te maken is. Beide produkten hangen er eigenlijk tussen in.
Daarnaast vervalt langzamerhand de scheiding tussen (kleinere) tablets (grotere) smartphones ook. Het gaat dus moeilijker worden exacte aantallen te bepalen.
Een echte eReader is toch een heel ander beest dan een tablet. Zowel de Fire als de Nook Tablet behoren dan ook echt bij de groep Tablets.

Verder zou ik een 7" tablet echt niet willen betrekken tot de grens van smartphone, zelfs niet als deze bel-mogelijkheden bezit. Ooit getracht een orginele Samsung Galaxy Tab in een broek/jaszak te doen? Daar heb je behoorlijk grote zakken voor nodig. Zelfs de erg groot uitgevallen Galaxy Note is nog klein vergeleken.

Verder lijkt de ~7" tablet toch aardig populair te zijn. Het is op zich ook niet zo vreemd, want het zijn praktische apparaten die je nog altijd relatief gemakkelijk meeneemt in welk een tas dan ook. Verder leest 7" toch een stuk aangenamer dan ~10", deels door gewicht, deels door de manieren waarop je ze vast kunt houden. Ereaders zijn ook niet zonder reden vaak rond de 6-7" groot.
eReaders gaan echt steeds meer richting tablets, de Fire zit bijna in de reeks van ereaders. Niet wat betreft scherm, maar wel wat betreft content. Bovendien gaat de ontwikkeling bij eReaders steeds meer richting kleurenschermen en bewegende content, dus die kruipen steeds meer naar de tablet toe. Tablets proberen op hun beurt het lezen steeds aangenamer te maken, met zo stabiel mogelijk beeld.
Er is nog wel een verschil, zoals jij ook aangeeft, maar dat is niet zo groot als je aangeeft, en wordt mijns inziens alleen maar kleiner.

Tussen een tablet en smartphone zit eigenlijk alleen nog maar een grootte-verschil. Zeker met Android 4 is er functioneel echt geen verschil meer. Alleen zijn sommige functies nu eenmaal net iets handiger op een groter scherm (zoals bv aantekeningen maken.)
Wat maakt een eReader een eReader en geen tablet; E-Ink
Werkt ie niet met E-Ink dan is het gewoon een tablet waarmee je ook ePubs kunt lezen. Naast de vormgeving is een tablet in niets vergelijkbaar met een eReader. Net zogoed als dat je een professioneel fotograaf geen smartphone in handen geeft
Anoniem: 83718
@LessRam23 januari 2012 19:26
Kom ik gelijk wederom met mijn bezwaar tegen e-ink,
en dat ik niet snap dat er niet sowieso een backlight (naar wens inschakelbaar) inzit.

E-ink dwingt mij om mijn lig, en boeken-lees houding aan te passen, aan het aanwezige omgevingslicht.
een tablet met eigen licht niet!.
Dan kan je zeggen, zet er zo'n clip-on lampje op,
maare, meestal val ik al lezend in slaap, beland de e-reader uiteindelijk op de vloer (bonk)
die lampjes kunnen daar niet echt tegen, en zijn na 3 dagen kapot.
(de e-reader houd'et gebonk al een jaar uit)
(laat staan wat in je slaap een keertje eroverheenrollen! met die uitsteeklampjes doet)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 83718 op 23 januari 2012 20:25]

E-ink dwingt mij om mijn lig, en boeken-lees houding aan te passen, aan het aanwezige omgevingslicht.
Dan heb je nog nooit een echt boek gelezen zeker? Daar moet je ook voor zorgen dat er licht op de letters komt, iets met natuurkunde en de reflectie van licht.

Oftewel: non-argument.
Anoniem: 83718
@sypie25 januari 2012 18:29
Fout, vanaf een velletje papier kan ik prima lezen in erge schemer-omgevingen.
Op een e-ink dingetje niet.
Hoewel je gelijk hebt dat je tablets en e-readers vaak overlappende functionaliteiten hebben denk ik dat je makkelijk kunt stellen dat algemeen aanvaard is dat e-readers de "digitale" variant zijn van een papieren boek, dat zijn dus apparaten zonder actief scherm (dus zonder backlighting en andere zaken die uniek zijn voor lcd-type schermen).

Dus ja, de Kindle Fire is een tablet waarmee je óók kunt lezen, evenals de iPad.

Mbt smartphones vs tablets, zolang een smartphone een dedicated telefoon app/functie heeft en een tablet heeft dit niet, dan is ook dat onderscheid nog redelijk makkelijk te maken.

Een interesante (maar al veel te vaak gevraagde) vraag zou zijn: wanneer houden onderzoekers eens op met het verschil te maken tussen PC's en tablets? Vooral aangezien het nu wel duidelijk is dat de stagnatie (daling?) van de PC verkopen deels te maken heeft met de opkomst van tablets.
Bij het onderzoek is geen onderscheid gemaakt in merk of type. Waarschijnlijk heeft de introductie van Amazons Kindle Fire-tablet bijgedragen aan de sterke stijging, terwijl de Transformer Prime van Asus, die net voor de feestdagen in Amerika op de markt kwam, vermoedelijk ook van invloed is geweest.
Heel optimistisch gedacht voor Amazon en met name Asus. Zelf denk ik dat het overgrote gedeelte van deze mensen toch echt een tablet heeft gekregen met een logootje van een stuk fruit erop.

Wat ik zelf vooral zie is dat het vooral de zakenman-types zijn die een iPad overal naartoe meenemen. Natuurlijk is het een stuk lichter dan een laptop,en ze hoeven toch vooral te mailen en stukken door te nemen.
tja dat is anders ook vrij optimistisch, met de komst van de amazon tablet is zeker 50% van de markt niet Apple... en dat was vorig jaar nog 99%
Goh, heb jij een link gezien die ik nog niet gezien heb? Zover ik weet zijn er nog geen getallen bekend... Integendeel, zie m'n post hieronder...

[Reactie gewijzigd door curumir op 23 januari 2012 23:30]

Dat denk ik ook. Niet alleen vind ik de getallen erg optimistisch, een verdubbeling zou betekenen dat er zo'n 12 miljoen tablet alleen in december verkocht zijn.
Dat is heel erg veel...

Qua verdeling vertrouw ik meer op het onderstaande link, ondanks dat gebruiksstatistieken natuurlijk ook hun nadelen hebben. Ze geven de concurrenten van de iPad weer in 'impressions' per 100 van de ipad in de periode van 30-12-2011 t/m 9-1-2012. Dit herleidt zich tot:

iPad: 100, Fire: 2.4, Playbook: 1.8, Xoom: 1.55 en de Galaxy: 1.6.

Oftewel, ongeveer 93% van het traffic dat zij gemeten hebben in de eerste 9 dagen van 2012 was van de iPad. In een plaatje:
https://skitch.com/gscown/g37ir/tabletimpressionsfixed

bron:
http://insights.chitika.c...the-competition-stack-up/
Leuk dat het bezit is toegenomen, maar als online marketeer zie ik dat het conversiepercentage voor tablets zeer laag is en blijft ondanks deze toename. Het aantal bezoekers is inderdaad stijgende maar om de hoge Cpa te drukken worden tablets vaak uitgesloten van google advertenties. Blijkbaar wordt een dergelijk apparaat meer als oriëntatiemiddel gebruikt waarna gebruik gemaakt wordt van een computer.
Misschien begrijp ik je verkeerd, maar als tablets veel gebruikt worden ter orientatie wil je toch *juist* je ads op tablets hebben?
Ondanks het inzetten van een tablet campagne zien we geen stijging in het totaal aantal conversies. Als je de kosten van de tablet campagne doortrekt over alle campagnes, dan drijft de tablet campagne de CPA behoorlijk omhoog. Tot zover zie ik het nut er nog niet van in.

Ik heb campagnes gehad die dagelijks/wekelijks meer dan € 200 kosten maar geen conversies genereren. Dit gaat zelfs om bedrijven die in de twinkle top 100 staan. Qua website, doorloop proces van formulieren en dergelijke werkt het allemaal prima op een tablet. Maar om een of andere reden wilt men niet converteren. Waar het precies aan ligt ben ik zelf nog niet achter omdat het aantal bezoekers nog te klein is om duidelijke trends te ontdekken/scherpe analyses te maken. Dit is puur gebaseerd op basis van AdWords verkeerd. Misschien dat het op organisch niveau anders ligt.

Aan alleen verkeer heb je niks. Hoofddoel is om de bezoekers die je hebt over te laten gaan tot interactie. Wellicht heeft het wel een klein aandeel in assisted clicks

[Reactie gewijzigd door AOC op 23 januari 2012 19:20]

Misschien heb je een Flash pagina :)

Ik koop trouwens ook niet veel via mijn iPad. Reden is simpel, ik weet dat ik ideal nodig heb bij een aankoop. En dan moet ik toch naar mijn bureau om te betalen want daar zit mijn cardreader.
Dus wat ik meestal doe is dan browsen en zoeken op de iPad en tot aankoop over op m'n desktop.

De enige aankopen die ik gemaakt heb op mijn iPad zijn degene waarbij ik op account iets kan kopen. Bv Apple store, of een paypalwinkel.
Hier een leuk onderzoek uit de USA dat juist laat zien dat mensen met een tablet eerder tot koop over gaan dan mensen met een Smatphone.. (Wellicht zit er in de toekomst ook hier een stijgende lijn in?) http://marketingland.com/...=plus&utm_campaign=stream
Om eerlijk te zijn vind ik de bovenstaande reacties redelijk vreemd... De verschillende statistieken laten juist zien dat het tablet gebruik ontzettend toeneemt. Vorige week zat ik bij de huisarts in de wachtkamer en iemand trok een iPad uit zijn tas, in mijn directe omgeving mensen die een tablet vaker gebruiken dan de laptop/computer juist omdat hij (meestal) binnen handbereik ligt... De statistieken die geregeld voorbij komen laten alleen maar een groeiend aantal verkopen én gebruik zien van die dingen...

De computers op zolder/bijkamertjes moeten het ontgelden en vangen stof (computer verkoop zakt in tov tablets etc.) Jullie conclusies vind ik... vreemd..
Dit soort reacties zie je bij elk 'succesverhaal' nieuwsbericht. Nintendo Wii een mega hit? Ach die liggen volgende maand wel stof te happen. Windows veel verkocht? Pff, allemaal gedwongen OEM licensies. Smartphone camera's veel gebruikt, gaat ten koste van losse cameras? Ach, iedereen merkt over een jaar wel dat de kwaliteit ruk is.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 januari 2012 17:43]

Die hype met dat internet waait ook wel weer voorbij.
Die automobiel hype ook, zodra mensen zich realiseren dat als je petroleum op is, je verloren langs den weg staat! Dat zal mij met mijn koets niet overkomen, in het kleinste dorpje is nog wel een hoefsmid te vinden.
[Amishalert]

Tabletten zijn al minstens 2000 jaar oud, die hype is dus niet van deze tijd. Eindelijk heeft iedereen "Het Boek" gelezen en ingezien dat de twee kleitabletten met de 10 geboden toch best handig waren. Iedereen kon ze nu bij zich hebben achter in de koets en zich aan de geschreven regels houden.

Ik ben blij dat de mensen buiten onze gemeenschap het eindelijk inzien dat de tabletten ook voor hen zijn bedoeld.

[/Amishalert]
Je hebt zeker geen ipad Wody... Deze ligt echt niet na een week in de kast...
Een week niet, maar de vraag is wel degelijk legitiem. De tablet is een leuk speledingetje, maar voor velen een (dure) impulsaankoop, zonder echt te beseffen waar ze hem voor willen gaan gebruiken.
Als dat werkelijk zo was, dan zouden Ebay en Marktplaats vol moeten staan en de tweedehands prijzen moeten kelderen. Maar dat lijkt nogal mee te vallen, dus ik twijfel erg aan die theorie.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 januari 2012 17:41]

Niu ik heb een iPad2 van m'n werk en voor vergaderingen is ie handig. Maar voor de rest ligt ie in de kast. Dus zeg 95% van kantoortijd.

't zou een hoop papier besparen. Maar laat ik voor een vergadering 100 blaadjes uitprinten dan kost dat zo'n 3 EUR. Duurt lang voordat die IPad terugverdient is (nog afgezien van 3G abbo).

Maar er is eindelijk een app waar ik nog aan heb: Ziggo TV, heb ik een alternatief als eega is anders wil zien.

Verder dan dat weet ik niet wat ik eraan heb. Wat ik voor m'n werk verder moet doen kan alleen op de PC.

Typische management beslissing om te denken dat ie handig is.
Anoniem: 83718
@Luno23 januari 2012 21:34
Met de typische vergader-cultuur in NL heb je het ding er dus na een half jaar uit!
Hoezo niet? Alsof mensen altijd de juiste verwachtingen hebben, dat heeft niks met het merk te maken!

En bij verkeerde verwachtingen kan een (willekeurig en dus zeker ook Apple) ding snel verdwijnen in de kast hoor :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 januari 2012 17:52]

Ik ga zo'n ding niet eens aanschaffen.
- Maar na een paar maanden wel, in mijn geval.
Met black friday is het niet gek dat het is verdubbeld. Vooral de playbook en hp dat echt als snoep ging. Ook promoties van de galaxy tab en ipad2 gingen allemaal goed en waren heel aantrekkelijk. Vergeet niet dat de goedkopere tablets er.ook nog zijn die ook meetellen. Tablets zijn ook heel populair geworden en het zijn echt hebbedingen voor browsen en boeken lezen. Het zal nog beter verkopen in verband met de nieuwe quadcores in de toekomstige feestdagen/black fridays.

[Reactie gewijzigd door gentlemen op 23 januari 2012 17:19]

Anoniem: 411873
23 januari 2012 17:40
Reacties als "snap niet wat men er in ziet", vind ik vreemd.

Zelf heb ik ook geen behoefte om een tablet aan te schaffen. Gamen doe ik op mijn desktop, en mijn laptop gebruik ik voor Office toepassingen, gewoon surfen en voor mijn websites. Als ik onderweg gebruik ik mijn Android smartphone met 3G. Binnenshuis pak ik er veel liever een laptop bij, omdat ik het toetsenbord intensief gebruik (coden, chat ...).

Een tablet zou voor mij dus geen meerwaarde bieden, hoewel ik er wel de potentie van zie. Als ik zie hoeveel plezier mijn moeder er mee heeft, vind ik het super. Het is ideaal voor de non-tweaker voor simpele browsing en wat casual games.

Dat er zo'n enorme boost is gekomen, vind ik daarom ook niet meer dan logisch. Een tablet is handig, maar het is vooral ook de hype er rond die het succes verklaart denk ik. De feestdagen zijn dat uiteraard de gouden kans om de verkoopcijfers omhoog te jagen.
Tablets zijn handig, en als je niet weet wat je ermee moet kan je de vraag beter omdraaien: wat moet je er niet mee?

99% van de mensen gebruiken hun computer puur voor e-mail en browsen op internet. Een tablet kan dat en meer (spelletjes spelen bijv.). Waarom zou je mensen die geen specifieke interesse in computers hebben achter zo'n bureautje proppen?

Gewoon lekker op de bank, als je wat ziet meteen aanraken met je vinger, veel beter en simpeler wordt de gebruikservaring niet. :Y
Ik heb sinds mei een Asus TF, alleen zal tweakers.net niet zien dat ik inlog via mijn tablet omdat ik mijn useragent heb gewijzigd. Dan rijst de vraag: hoeveel gebruikers van hun tablet hebben dat nog meer gedaan en hoe zouden de statistieken er dan uitzien?
Een gokje: 1% of minder.
De meeste gebruikers zijn "gewone gebruikers", geen tweakers. Deze houden hun niet bezig met de useragent te wijzigen. Ze weten waarschijnlijk niet eens wat een useragent is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee