Niemand, maar dan ook niemand zal van torrent of newsgroup of P2P downloaden afstappen wanneer er digitaal legaal kan worden gedownload waarvoor betaald moet worden. Dat doet niemand, als het alternatief gratis is.
Onzin ik heb toegang tot usenet (uberhaupt hebben veel providers standaard gratis usenet) maar wel een abbo op Spotify Premium...
Toevoegde waarvan de Spotify is het gemak (synchroniserende lijsten voor pc en mobile devices). Ik heb helemaal geen zin om uit te vogelen op welk album een nummer staat en dat vervolgens te gaan zoeken op usenet als ik even een muziekje wil luisteren... Het gaat dus WEL om inspelen op de markt.
Zoals ik al eerder heb vermeld:
Wat mij betreft zouden de instanties die blijkbaar nu zich erg drukmaken over de gratis verspreiding van hun content hun energie beter eerst steken in het beschikbaar maken van de betaalde content. Als je dat doet en dan download iedereen je spullen dan snap ik die take-down notice 100%. Nu ga je echter je content offline gooien terwijl het resultaat 0.000 is wat niemand kan het kopen. Dat is dus verspilde moeite want het levert niemand iets op.
Ik zou zeggen
ga nou eens een keer lobbyen voor betere en betaalbaardere on demand diensten (desnoods onder een verlaagd btw tarief ofzo ) in plaats van de huidige lobby.
Dat het werkt is al lang duidelijk:
http://www.nu.nl/internet...e-bittorrent-verkeer.html
Reden dat dit niet gebeurd lijkt mij te zitten in de "macht" van de afnemers van de televisie diensten. Die eisen dat wij op bijvoorbeeld de HBO site de series niet kunnen afspelen omdat er anders geen reden meer is om voor de tv naar die serie te kijken. Bedrijfskundig begrijpelijk maar blijkbaar niet houdbaar.
Ga dan met die lui om de tafel zitten om een oplossing te vinden.
Indexatie sites slopen is geen constructieve oplossing voor het onderliggende probleem.
Speciaal voor Ackermans1973:
-Ik will geen cd ik wil een digitaal bestand (zelfs mijn auto heeft een USB aansluiting).
-Ik wil niet elke vrijdag om 21:00 voor de tv zitten om een serie te volgen.
-Ik wil niet 1 jaar wachten op een DVD box
-Ik wil geen vermogen uitgeven aan een DVD box terwijl ik er één keer naar kijk en daarna nooit meer
-Ik wil niet elke 2 dagen naar de bioscoop....
Al deze problemen hebben niks te maken met mijn bereidheid om te betalen. Ze zijn op te lossen met goede on demand diensten.
Dit blijkt overigens wel uit het succes van platformen zoals Steam (games), Spotify (muziek) en iTunes (muziek). Stop dus met zaniken en zorg dat je content digitaal beschikbaar is voor een redelijke prijs.
Om het steamvoorbeeld even aan te halen...Sinds steam koop ik meer en vaker games. Vaak in de holiday sales, dan zijn ze een stuk goedkoper. In het geval van steam krijgt de uitgever (of indie) echter +-75% van de inkomsten. Dit is een vele malen hogere opbrengst dan via de winkelverkopen.
De enige die hier slechter van wordt is de tradtionele retailer (en die hebben dan ook flink tegengewerkt, o.a. door te dreigen met het niet in de winkel leggen van games die op steam uitkomen). Als je dus iets wil doen ga dan in protest tegen zulke acties.
nieuws: Britse winkels dreigen Steam-games uit de schappen te weren
De grootste fout in de "piraterij" logica is dat zodra downloaden niet mogelijk is de traditionele verkopen zullen exploderen... Het gaat gewoon niet gebeuren want dat geld is er gewoon niet.
Iemand die 10 films per maand download kan niet ineens 10x 30 euro (je gaat niet in je ééntje naar de bioscoop) hieraan uitgeven. Dat is 300 euro per maand of 3600 euro per jaar (!). Daarbij komen dan nog de kosten om naar de bioscoop te komen (ov of parkeergeld). Stel deze persoon heeft ook een mp3 collectie van 2000 stuks. Lijkt me sterk dat er ineens (2000/20 * 15) 1500 euro is om alle albums aan te schaffen.
Het slaat helemaal nergens op... Netflix kost 8 dollar per maand, spotify 10 euro. Dat zijn bedragen die wel realitisch zijn.
Samengevat:
-alternatieven afbreken is geen oplossing voor het probleem
-de oplossingen zijn er, de wil moet er nog komen
-lobby zou zich niet moeten richten op het onmogelijk maken van piraterij maar op het promoten en mogelijk maken van legale altenatieven
-misgelopen inkomsten verhaal slaat kant nog wal, het is economisch gezien niet mogelijk.
[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 30 november 2012 01:59]