Poeh, 2+ joekels van R&D centers in India met in elk center rond de 5000+ werknemers.
Dat is inderdaad al meer dan wat AMD opschrijft op wiki, namelijk dat ze in totaal 11705 werknemers hebben, wat merkwaardig overkomt, behalve als echt vrijwel alles overgeheveld is.
Heb hier Indier op chat die net naast zo'n R&D centrum in India woont. Hij bevestigt de grootte van deze centers en kent verschillende personen die daar werken.
Andere zaken wijzen er ook op. De helpdesk van AMD is nu nog rampzaliger dan hij al was en ze presteren nog minder.
Verder is het zo dat het hele ontwerp van bulldozer meer Indisch aandoet dan Amerikaans. Namelijk het heeft alle 'specs' maar ze werken van geen meter.
Hij kan nog net wat 3d engines voor spelletjes aansturen en that's it. Dat is dan ook enige waarvoor hij is geoptimaliseerd, maar er moest wel 50% meer stroom doorheen gejaagd worden en dan is hij nog trager dan zijn directe intel quadcore concurrent.
De hoofddesigners van bulldozer zijn al kort na het ontwerp overigens ontslagen, al jaren geleden. Ten gevolge van de enorme flater kunnen ze de chip ook niet op moderne technologie produceren; de CEO gaf al aan in een interview niet nieuwere technologie zoals 22 nm te zoeken voorlopig.
Het netto resultaat is dat intel simpelweg op de performance CPU markt geen concurrentie meer heeft. Het is 100% intel nu voor CPU's.
Volgens mij is een groot gedeelte van het probleem de overheveling richting 3e wereldlanden. Van allerlei kanten zie je dat ook bevestigd. Wat ze rondbazuinen maakt 0 indruk.
Zelfs op de 2e hands markt is nu intel het goedkoopst voor crunching. De Xeons liggen gratis voor het oprapen met moederbordjes van rond de $60. Moederbordjes voor sixcore AMD opterons zijn niet te betalen en de Phenoms zijn nog steeds erg duur (net als de i7's).
In verleden was dit wel anders. Dan was AMD trager maar spotgoedkoop voor servers.
Dat is nu met bulldozer ook compleet afgelopen. Hij is gewoon te traag.
Dus de HPC markt, de SERVER markt, echt compleet weg.
Ze houden zich alleen vast nu aan wat Aziatische gamers die AMD dan net betaalbaar vinden en de intels net iets te duur.
Met al dat knoeiwerk van AMD op echt alle gebieden als het gaat om NIEUWE ontwerpen van de afgelopen tijd is het moeilijk om te geloven dat ze ook maar een deuk in een pakje boter kunnen slaan op embedded gebied.
Kijk per saldo wat AMD gepresteerd heeft. Een chip van 2 miljard transistors. Die op 32 nm geproduceerd wordt en gewoon per saldo trager is dan de i7-quadcore die 3.5 jaar eerder uitkwam op 32 nm, als het gaat om integer werk.
Dus 2x zoveel transistors gebruiken, 50% meer stroom nodig hebben en dan trager zijn dan iets wat 3.5 jaar eerder uitkwam in DEZELFDE proces technologie.
Echt lachwekkend. Dat is geen prestatie, Dat is mismanagement in alle geledingen van het bedrijf. Met name op CEO gebied. Die hebben toch ook wel 2 breincellen.
Dat hij 50% tekortkomt op de sixcore intels is nogal logisch. Maar het gaat wel zeer om het principe.
Dat intel dan 4 jaar later zo'n quadcore natuurlijk voor een prikkie kan produceren en dus enorme winstmarge erop behaalt, dat zegt ook iets over de verliesgevendheid waarmee AMD al heel lang opereert.
Hoe gaan ze dat doen voor embedded gebied? Niet natuurlijk. Te veel concurrenten.
Intel als concurrent is lastig, maar intel is wel een bedrijf dat gewoon DUUR is voor haar producten. Extreem duur.
Concurreren met echte industrial engineering waar de winstmarges echt in centen achter de komma wordt uitgedrukt, dat moet ik nog zien!
[Reactie gewijzigd door hardwareaddict op 24 juli 2024 03:58]