Apple kondigt Apple TV met 1080p-ondersteuning aan

Apple heeft zoals verwacht een nieuwe versie van zijn Apple TV aangekondigd. Het apparaat beschikt over een nieuwe gebruikersinterface en kan 1080p-video afspelen. Waarschijnlijk is er ook een nieuwe chip ingebouwd.

Apple heeft het apparaat onthuld tijdens een eigen evenement waar ook de iPad 3 wordt aangekondigd. De nieuwe Apple TV krijgt naast een nieuwe interface ondersteuning voor iCloud: bij Apples clouddienst opgeslagen content kan afgespeeld worden via de Apple TV. Daarbij lijkt de nieuwe interface geïnspireerd te zijn op die van andere iOS-apparaten. Apple rolt deze overigens ook uit voor de oudere versies van de Apple TV.

Omdat er nu ondersteuning is voor video in 1080p-resolutie, kunnen gebruikers voortaan ook video's in full hd downloaden vanuit iTunes. Wie al content heeft gekocht in de multimediawinkel kan gratis hetzelfde materiaal opnieuw downloaden in 1080p-resolutie. Daarnaast kunnen gebruikers een abonnement nemen op Netflix, een streamingvideodienst, en deze direct vanuit iTunes betalen. Waarschijnlijk is de dienst alleen voor Amerikanen beschikbaar.

Over de hardware werd verder niets bekendgemaakt, maar omdat er voor 1080p-materiaal ondersteund wordt, is het aannemelijk dat Apple de ingebouwde chip van meer kracht heeft voorzien: geruchten spraken over Apples eigen A5-chip.

Volgens Apple wordt het apparaat op 16 maart uitgebracht voor een prijs van 99 dollar. Daarmee wordt de nieuwe Apple TV voor dezelfde prijs aangeboden als zijn voorganger. Over een Europese release en prijs werd niet direct iets bekendgemaakt.

De aankondiging van de nieuwe Apple TV komt niet als een verrassing. Er kwamen al geruchten naar buiten dat de fabrikant een nieuwe versie zou lanceren, nadat het serienummer van het apparaat werd gevonden. Daarnaast zou Apple al enige tijd bezig zijn geweest om resterende voorraad van de Apple TV te slijten.

Door RoD

Admin Mobile

07-03-2012 • 19:31

158 Linkedin

Reacties (158)

158
142
62
5
0
57
Wijzig sortering
Echt heel netjes dat je je materiaal gratis kunt upgraden naar hogere resolutie. Je hebt immers het gebruiksrecht al eens gekocht. Dat is de kracht van digitale content. Als ik al een DVD heb en de Blu Ray wil, moet ik die opnieuw kopen en niet alleen dat, die kost ook nog eens meer ten opzichte van de DVD. Dat laatste heb ik nooit begrepen. Goeie actie dus.
Hopelijk is de processor tamelijk hetzelfde en kan die snel gejailbreakt worden, met XBMC er op is dit een waardige vervanger van welk systeem dan ook. Klein, stil, goedkoop en 1080P!
XBMC gaat er zeker op draaien. Team XBMC heeft het zelf ook al in de smiezen. :)
@XBMC New 1080p Apple TV announced just now? Yes please.

En hoewel ruim 2x zo duur zit er in tegenstelling tot een Rasperry Pi hier wel een nette behuizing omheen. :P

[Reactie gewijzigd door d3vlin op 7 maart 2012 19:42]

Tjah en qua audio, wifi ben je meteen klaar. De Rasperry Pi is een stuk minder out of the box :)
..plus 8 gigabyte intern geheugen, en een interne voeding.
Dit is in tegenstelling tot veel andere apple producten zeker geen slechte prijs :)
Anoniem: 83718
@d3vlin7 maart 2012 20:31
Ja lekker, vergelijk een kaal printplaatje zonder voeding, met weinig geheugen, zonder behuizing,
tegenover een volwaardig uitgerust systeem met meer geheugen, met een voeding,
en vooral met software, zonder te hoeven kloten met allerlei unix-distro's...
+ een active yail-break-communitie...(voor als je meer wel)

zo lust ik er nog wel een paar.
(bovendien heeft de raspberry geen optical out)

Pi= Heel erg leuk voor de ware tweaker...helaas bestaat de mensheid slechts uit 0,01% van dit soort mensen.
Vergeet de simpele doch effectieve aluminium remote niet :)
De 'Pi is leuk, maar het is een doe-het-zelf pakket natuurlijk.
En het apparaat biedt ook nog eens Airplay mogelijkheden, ook zonder XBMC. Je kunt dus XBMC gebruiken voor wat je wil, en hebt daarnaast nog alles wat Apple TV zelf biedt. Wie wil dit nou niet :P?
Zeer interessante prijs, heeft iemand ervaring hoe 'een' apple tv omgaat met nas servers?
Helaas heeft de interface mij nog niet weten te overtuigen..

[Reactie gewijzigd door gybrus op 7 maart 2012 19:34]

Het werkt prima met NAS systemen. Je kunt onder andere via FireFly gewoon muziek en films delen op het netwerk, maar ook bladeren naar een map op de NAS met mediacontent werkt prima.

Er zijn ook programma's zoals Plex die deze functionaliteit bieden, maar de aTV moet het zelf ook kunnen :)
In de keynote hadden ze het over 3rd party apps. Ben benieuwd of er dus ook een App Store voor de Apple TV komt zodat je Plex bijv gewoon vanuit de App store kunt installeren. Zou wel handig zijn om MKV's te kunnen kijken zonder te hoeven jailbreaken.
De interface is wel redelijk lelijk imho.

Ik ga 'm sowieso kopen. Zat al een tijdje op een update te wachten
Ik denk dat er met 3rd party apps de voor geïnstalleerde apps mee wordt bedoeld zoals netflix, youtube enz. Als je zelf apps kon installeren via de app store dan was het echt wel als booming aangekondigd in de keynote.
Heb de update nu geinstalleerd op mn ATV2, en inderdaad: geen app store. :/

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 8 maart 2012 00:03]

Je hebt je ATV2 geupdatet naar een ATV3 ? Knap.
Ja hier ook. Wilde de huidige niet kopen omdat er een update in de planning zat, en 1080P afspelen is toch wel een minimumeis aan een mediaplayer in mijn ogen ;)

Zou fijn zijn als er ook een app store voor de aTV komt, scheelt gedoe want jailbreaken is niet altijd de beste oplossing.
Geen .MKV's? Geen 1080p?
Is dit geen dealbreaker voor heel veel mensen?

Er zijn tegenwoordig mediacenters zat waarbij imdb en rottentomatoes ratings niets nieuws zijn (boxee, xbmc, etc), net als 1080 full hd kunnen afspelen.

Of zie ik iets zwaar over het hoofd over dit product? Lijkt me weinig interessant voor concurrerende producten die momenteel beschikbaar zijn. Het is echter wel gunstig geprijsd...
Als je alleen maar de titel van het stuk leest kun je al zien dat er 1080p wordt ondersteund. De vorige ondersteunde alleen 720p en geen 1080p.
Standaard doet de AppleTV helemaal niets met een NAS zonder dat ik mijn pc (iTunes) aan heb staan. Pas na een jailbreak kon ik direct mijn NAS benaderen..

Dus:
Non-jailbreak: geen nas ondersteuning
met jailbreak wel.

En hou er rekening mee dat de AppleTV3 de eerste paar maanden geen jailbreak zal hebben.
Inderdaad, en de kans is groot dat dat even gaat duren! Voor de apple tv2 is er pas sinds enkele maanden een untethered jailbreak beschikbaar!

Je Atv zal standaard niks doen met media spelers en nas en servers in je netwerk, behalve pc's met iTunes! Pas met XBMC of andere software kan je je nas / server bereiken.

Je bent standaard heel beperkt in wat je kunt / mag afspelen!
Pas sinds enkele maanden met de laatste versie van ios bedoel je?

Mensen die jailbreaken zijn wel zo slim om niet automatisch te updaten.. Kan jou het schelen dat het 3e menuutje 1 optie meer heeft want je gebruikt het toch niet..
Niet alleen de versie van iOS is belangrijk, ook de firmware heeft invloed op de mogelijkheid tot jailbreaken. Nieuwe apparaten zoals deze Apple TV hebben nieuwe firmware, met een grote kans dat daardoor huidige jailbreaks niet meer werken. Daarnaast heeft deze ook een nieuwe iOS versie. De kans is dus zeer groot dat je een paar maanden moet wachten op een jailbreak.
Ik neem aan dat dit voor de iTunes server is die op de pc draait. Op een synology kan dit ook als package draaien , kun je het dan niet zo oplossen ?
Je hebt ook NASsen die standaard met iTunes server komen (bijv. Synology).
Die zouden toch probleemloos samen moeten werken met de AppleTV?
Apple TV werkt helemaal niet met NAS systemen, dan heb je ATV Flash black nodig.
En voor ATV Flash Black heb je een jailbreak nodg... die er (nog) niet is.
het hoeft niet te kunnen om een extra app te gebruiken om 'normaal' een bestand te lezen. mijn windows en linux bakkies kunnen elkaars zooi ook gw lezen.

Ik snap Apple zn probleem niet om alles via een omweg te doen. Dit is weer een omweg, het valt niet goed te praten.
Nee hoor, het werkt gewoon. Je kunt het jezelf alleen makkelijker maken met een programma als Plex, wat ook IMDB reviews en covers bij je films zoekt.
Ik snap Apple zn probleem niet om alles via een omweg te doen. Dit is weer een omweg, het valt niet goed te praten.
Zo moeilijk is het niet. DRM eisen uit Hollywood. Iets wat Apple zeer succesvol wist uit te roeien voor muziek, lijkt in de film wereld nog stevig omarmt te worden.

het grootste gemis is echter weg: een film die je koopt blijft van jou en kun je blijven downloaden uit iTunes. En dat is al heel prettig.
Sorry, wist uit te roeien voor muziek? Ik weet niet of je de afgelopen 3 jaar nog muziek in de iTunes store hebt gekocht, maar die is VOL gehangen met DRM!
(Max op 5 apparaten, niet te kopieren, etc... etc...)

Ik gebruik veel Apple apparatuur, maar er is een reden waarom ik alles bij andere winkels koop (Beatport bijvoorbeeld)...
Ik denk dat je je vergist, je kaninderdaad niet zomaar je library met niet geautoriseerde computers delen, maar met de bestanden zelf kan je gewoon alles hoor. Ik brand meestal nog gewoon een audio-cd van mijn aankopen; optie zit gewoon in itunes. En kopieren vanuit de itunes directory, en op een niet geautoriseerd apparaat gebruiken is ook geen probleem.
Hoe bedoel je NAS...het is standaard geen mediaspeler, maar een airplay ontvanger met mogelijkheden :) Pas bij een JB heb je met bijv XBMC echte vrijheid :)
Natuurlijk is het wel een mediaspeler. Een met beperkte formaatondersteuning. Vrijheid is niet de definiërende eigenschap van een "mediaspeler".

Als je wil doen wat je wil met je mediaspeler heb je een htpc nodig! (mijn volgende upgrade, komende van een xtreamer)

[Reactie gewijzigd door T-CM11 op 7 maart 2012 19:57]

Natuurlijk is het wel een mediaspeler.
Zonder jailbreak is het meer een media-extender, een verlengstuk voor een ander device met iTunes of Airplay...
Afaik is het ding zonder internet, iTunes pf Ariplay niet in staat enige media af te spelen, toch wel het minste wat je van een mediaspeler mag verwachten.
Als er een app store komt, hoef je niet meer te jailbreaken.
Als er een app store komt, hoef je niet meer te jailbreaken.
Wel als je de films die je al legaal bezit, in een niet-ondersteund formaat, ermee wil afspelen, en niet dubbel kopen.
Ik bedoel dat je dan gewoon XBMC gratis uit de App Store haalt. ;)

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 7 maart 2012 21:34]

Die kans is vrij klein tenzij Apple de voorwaarden van de Store aanpast. Afaik conflicteerd deze momenteel met de GPL, en zul je dus geen GPL licensed applicaties (en dat is XBMC) in de App Store vinden.
(http://www.zdnet.com/blog...for-apples-app-store/8046)
Hangt ervanaf wat voor OS er op je NAS draait. Als dat OS X of Windows is, dan wel. Misschien dat het onder Linux met Wine werkt?

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 8 maart 2012 00:10]

Voor de record... AppleTV kan NIET goed omgaan met een NAS of ander standalone systeem. Wat dat betreft is een AppleTV een waardeloos apparaat.. Je moet altijd een pc aan hebben staan met itunes ellende om er uberhaupt wat mee te kunnen. Alleen met een jailbroken AppleTV in combinatie met extra software zoals XBMC kun je wat met een standalone NAS!
Snap even niet waarom iCloud als nieuwe feature van de Apple TV 3 wordt genoemd... kan met de huidige Apple TV ook gebruikt worden. Al met al krijg je dus als nieuwe features:
- nieuwe interface;
- 1080p-afspeelmogelijkheid.

Vind het wat karig.
Anoniem: 16328
@Ui307 maart 2012 22:34
Als je het op deze manier opschrijft wel maar Apple geeft er altijd een marketingdraai aan waardoor zelfs de kleinste verbeteringen als super bijzonder worden verkocht. Terwijl 1080p al jaren de standaard is voor elk ander merk mediaspeler.
Alleen die 1080p is volgens mij nieuw..
Films stonden nog niet in de iCloud, films die je gekocht hebt via iTunes dus. Dat gaat met de ATV3 veranderen.
Als je iTunes match hebt kan je je media streamen van iCloud zonder dat er een PC/Mac met itunes hoeft aan te staan
Doet zo'n ding ook MKVs? Of moet je hem daarvoor hacken.
Daarvoor moet je 'm jailbreaken.
Daarvoor moet je 'm jailbreaken.
Wat een gepruts hele wereld gebruikt zowat MKV.
Ik hou het lekker bij mijn WHS en popcorn c-200 in de woonkamer en de A200 op de slaapkamers.
Als je hem een koekje geeft wel :).
Nee, Apple TV ondersteunt standaard geen mkv volgens mij.
Na een jailbreak en dan met xbmc wel
Meeste TV's ondersteunen toch al undp ... dan heb je helemaal geen mediaplayer nodig.
Alleen een stukje software die ervoor zorgt de computer bestanden kan delen met de TV.

ATV heb ik bewust wegens iCloud en dus nu ook met de aangeschafte films gaat werken naast muziek.
Maar de interface en format support is vaak dramatisch, iig op mijn TV wel..
Aangezien de meeste spelers en NAS'sen nu met betere gpu's worden uitgerust is de A5 imo een beetje laag. De A5X is beter, aangezien die volgens apple 4x zo goed is als de Tegra 3. Ik verwacht er ook niet heel veel van
Hij hoeft dan ook niet te gamen. Afspelen van films (lokaal streaming of via de Appstore) gaat erg goed op de huidige versie en op de nieuwe zal het niet anders zijn. Zaak is dat hij de boel probleemloos afspeelt.
Je zal ongetwijfeld krachtigere spelers hebben, maar die zijn voor een andere doelgroep en zijn een stuk duurder en vaak bepaald niet gebruiksvriendelijk. Zie bijvoorbeeld de Popcorn spelers. Leuk spul hoor, maar zo buggie als het maar kan en totaal niet geschikt voor in elke woonkamer, en dat is de Apple TV wel. Tuurlijk moet je inleveren in ondersteuning van formaten, maar voor film en muziek streaming is hij ideaal.

Dus laat iedereen maar lekker met super krachtige systemen komen...het betekent nog niet dat het goed werkt.
Maar beperkte support van formaten vind ik ook bij "niet goed werken horen". Als ik 3/4 van mijn films niet kan afspelen werkt die niet goed voor mij.
Nee, dan werkt hij nog steeds goed! Hij biedt dan alleen niet de jou gewenste functionaliteit. Dat is toch een heel wereld van verschil. Je kan rustig zeggen dat dit apparaat voor een laag bedrag zijn werk puik doet.
Dit is zo een jammer apparaat weer, de samenwerking met je i phone en i pad is geweldig, maar de ondersteunde formaten met betrekking op oa video is zo triest.

Moest zo lachen toen mijn maat hem vol trots aansluitte, en toen bijna moest huilen toen ie ontdekte dat er geen content op zijn harde schijven was die werden ondersteund.
Jailbreaken is gelukkig niet heel moeilijk (wel heel sneu dat het moet natuurlijk)

Maar wel netjes dat je reeds gekochte content gratis mag upgraden naar 1080p.
Dit is zo een jammer apparaat weer, de samenwerking met je i phone en i pad is geweldig, maar de ondersteunde formaten met betrekking op oa video is zo triest.
Hoezo? Het is niet de bedoeling dat je elk type content afspeelt op de Apple TV, het is de bedoeling dat je content afspeelt op de TV die aangekocht is via iTunes; en die formaten worden allemaal prima ondersteund.
Moest zo lachen toen mijn maat hem vol trots aansluitte, en toen bijna moest huilen toen ie ontdekte dat er geen content op zijn harde schijven was die werden ondersteund.
Het is dus ook geen device om random content in willekeurige formaten af te spelen, daarvoor kun je beter een Xtreamer of Popcorn Hour doosje kopen. De Apple TV is primair bedoeld voor mensen die het overgrote deel van hun media consumptie doen rondom Apple producten en daardoor ook het interessantst voor mensen die hun huis vol hebben staan met Apple apparatuur (iPad, iPhone, iMac, Macbook Pro) en een buslading content in de iTunes Store hebben gekocht of zelf hebben gemaakt met tools als iMovie of iPhoto, niets meer en niets minder.

Heb je naast de Apple TV géén Macs, en wil je niets doen met iTunes dan zul je je heel hard af moeten vragen of de Apple TV eigenlijk wel wil hebben. Voor een flink aantal mensen zal dit wellicht niet het geval zijn, maar voor al die mensen die al minstens één Apple device in huis hebben is de Apple TV een zeer goede en logische keus (en nu deze ook 1080p content kan afspelen helemaal).
De AppleTV is gewoon een hele dure videotheek...
voor 119 euro mag je de videotheek betreden en daarna mag je per film die je wil kijken nog even een bedrag aftikken.

Bijkomend voordeel is wel dat hij de foto's op je ipad/iphone/icloud netjes kan laten tonen in een diashow en je screen mirroring krijgt.

En voor mensen die veel presentaties geven.... Keynote op je iPad en slides op je AppleTV... er gaat een presentatiewereld voor je open..
Zit er al VGA op voor de beamer?
Ik snap je logica niet in het geheel. Waar de content vandaan komt zou toch eigenlijk niet mogen uitmaken? Of ik nou via Amazon/Google/Apple content koop die keus zou bij de consument moeten liggen ipv een locked-in form die Apple nu toepast. Natuurlijk kun je stellen dat alles rondom iTunes moet draaien maar veel content (ongeacht hoe men die verkregen heeft) komt elders vandaan.
Ook de vraag waarom zou je voor een AppleTV gaan is toch niet lastig, het is een mooie content speler die goed functioneerd alleen met gebrekkige ondersteuning. Dit apparaat zou juist voor veel mensen geschikt kunnen zijn wanneer Apple de gebruikers de vrijheid zou geven.
Mij verwondert het eigenlijk dat men in de keuzes van Apple zo meegaand is terwijl we 5 jaar geleden op Tweakers nog een overwinningskreet gaven toen MS werd gedwongen hun lock-in model op te geven door de EU. Natuurlijk is Apple een niche speler op de computermarkt (ze hebben slechts +-10% in handen) neemt niet weg dat we van kleine spelers dit soort wangedrag dienen te accepteren. En ja we kunnen naar de concurrent zoals Xtreamer maar eigenlijk zou het uberhaubt niet zover mogen komen. Ik hoop dan ook dat de EU hier een stokje voor steekt ik vind Apple producten goed gestyleerd en wil er graag gebruik van maken maar als ik lees dat ik de boel eerst moet hacken gaat me de zin snel over.
Moest zo lachen toen mijn maat hem vol trots aansluitte, en toen bijna moest huilen toen ie ontdekte dat er geen content op zijn harde schijven was die werden ondersteund.
Da's ook wel dom, dat ie zich niet even geïnformeerd heeft. Het is overal terug te vinden wat 't ding ondersteund. En ook overal dat dat vooral geen MKV's e.d. zijn.

Het ding is bedoeld als uitbreiding op iTunes, niet als AC Ryan, of whatever.
Als ik films wil streamen vanaf mijn Macbook naar dit apparaat, heb ik dan per se een Airport router of ander Apple spul nodig, of werkt het ook via een "normale" router?

Wel jammer dat hij OOB geen MKV's pakt! Maar aan de andere kant ook best slim.
Anoniem: 19339
@Mandera7 maart 2012 20:25
Elk accesspoint is goed, of anders gewoon via het lan.
Ik heb nu een boxeebox staan in de meterkast. Maar met steeds meer Apple meuk in mijn huis vraag ik me af of dit een waardige Boxee box vervanger is. Het enige wat wij veel doen thuis zijn films van de NAS afspelen. Kan dit apparaat het net zo goed als de Boxee box?
Anoniem: 315909
@RoyK7 maart 2012 19:43
Ja, indien je 'm jailbreaked en er XMBC opzet - maar je Boxee box is ook een aangepaste XBMC doos. Doe je dit niet zal je een aantal formaten niet kunnen afspelen die de boxee box wel aan kan.
Anoniem: 449482
@RoyK7 maart 2012 19:45
Waarom de Boxee Box vervangen als hij nog goed werkt?

Maar de Apple TV zou het in principe net zo goed kunnen, alleen zul je hem wel moeten jailbreaken en er XBMC opzetten.
Apple 'meuk', zoals jij het noemt, werk normaliter perfect samen met andere Apple 'meuk' en over het algemeen niet of slechts beperkt met niet Apple 'meuk'. Als je je dus eenmaal tot het Apple kamp bekeert, ben je eigenlijk op Apple aangewezen...

Welke NAS gebruik je? Nu koop je wellicht een Apple TV, de volgende stap is dan een Apple Time Capsule als NAS, want daarmee werkt de Apple TV wel gewoon samen...

[Reactie gewijzigd door resma op 8 maart 2012 15:31]

Ik ben absoluut benieuwd naar de performance met XBMC op deze ATV3
Ik dus ook!

Ben al tijden fan van XBMC, en heb daarom(ja heel stom) een aTV gekocht.
Direct gejailbreaked, maar helaas XBMC was gewoon TE traag.

Zit nu met PLEX, wat trouwens ook super werkt! Mochten er apps zoals plex uitkomen voor aTV3 dan koop ik hem zowiezo en gaat de oude naar de slaapkamer :)
Wellicht dit een uitkomst, plus dat dit geen jail break is
http://firecore.com/atvflash-black
Dat is wel een jailbreak :).
Zo ver ik weet is xbmc 11 die nu in rc is een stuk sneller. Ik zelf zit nu op mediaportal en gebruik het op een desktop dus de snelheid was niet zo van belang. maar tot niet zo lang geleden gebruikte ik ook xbmc
Anoniem: 240197
@qlum7 maart 2012 23:16
teruggaan van xbmc naar mediaportal???
misschien kijkt hij tv?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee