Belgacom levert PS Vita met 3g in België

De 3g-versie van de PlayStation Vita, de nieuwe handheld console van Sony, met gebundelde simkaart zal in België verkocht worden door Belgacom. In de doos levert het bedrijf een simkaart van Proximus mee. In Nederland levert Vodafone die.

De simkaart van Proximus krijgt 200MB aan datavolume mee en kan gratis worden uitgebreid met nog eens 200MB door registratie op de Proximus Generation-website. Daarbovenop kan bij een oplaadbeurt van minstens 15 euro het spel WipEout 2048 gratis worden gedownload. Vervolgens is het 10 euro voor 200MB aan surfvolume, 15 euro voor 450MB, 25 euro voor 750MB en 50 euro voor anderhalve gigabyte. Het toestel zal zonder simlock worden uitgebracht. De 3g-versie van de Vita zonder gebundelde simkaart kan daarnaast ook bij de gekende winkels gekocht worden.

Sony Computer Entertainment Belgium heeft voor Proximus gekozen omdat volgens Sony dat bedrijf het beste netwerk in België heeft, beweert De Morgen. In Nederland levert Vodafone de simkaart. Daarbij geldt dezelfde deal voor WipEout 2048. Het standaardtarief is 33 eurocent per megabyte.

De Vita komt in Europa uit op 22 februari. De versie met zowel wifi als 3g zal 299,99 euro kosten. Belgacom en Vodafone leveren enkel deze versie. De versie zonder 3g, die ook overal gekocht kan worden, zal voor 249 euro over de toonbank gaan.

Door Adrian Buyssens

13-02-2012 • 15:40

51 Linkedin

Reacties (51)

51
50
13
0
0
29
Wijzig sortering
Heel mooi allemaal die data abonnementen, maar wat mij een beetje tegen zit is dat we dadelijk een data abonnement hebben voor onze telefoon, ipad, e-reader, PS Vita etc etc.

Wanneer gaan de telecom providers eens met het geniale idee komen om één abbonement af te sluiten met daarin in een combinatie van bel minuten/smsjes en data, waar de data door meerdere simkaarten gebruikt kan worden!
En dan een pak geld mislopen doordat de consument goedkoper af is met 1 abbonement?
Gaat nooit gebeuren :p
is helemaal niet goedkoper voor ons. je gaat immers makkelijker over je limiet heen en dat levert een telco meer geld op
Ik denk dat DenHond doelt op het feit dat je nu voor ieder aparaat een abbonement moet afsluiten, zodrek heb je dus 4 abbonementen dat toch minstens een 15 euro per abbonement is.
Zeer waarschijnlijk is het voor de meeste dan wel een stuk goedkoper als je het met 1 abbonement af kan.
Dat gebeurd nu toch ook reeds met de combinatie TV/Internet/Telefoon?

Door een pakket aan te bieden met extra korting kan je je concurentieel sterker instellen en op die manier meer klanten met je binden.

Alsook wordt het op een bepaald moment administratief gezien interessanter om 1 pakket aan te bieden omdat, door concurentie, de winsten per pakket te klein zijn geworden waardoor de kost van administratie te zwaar doorweegt op de winst.
als je al een abo hebt.... ga je toch niet nog eens betalen???

je hebt dan toch al internet bij je !!!!

*pakt foon, gebruikt vinger, tap tap tap wifi aan tap tap delen internet, tap tap klaar ....


waarom twee keer betalen, wie vindt dat nu weer uit???
ow ja; daar moet je géén illegale dingen voor doen hé... gewoon een beetje normale smartphone met android volstaat al meer dan genoeg...
In Denemarken kan dit al bij mijn provider (misschien ook bij anderen, maar die van mij sowieso). Heb een abonnement en daar kan ik 3 simkaarten op krijgen:

- 1 voor een tablet
- 1 voor een martphone
- 1 voor een laptop

Of in welke combinatie dan ook.

Minuten en sms zijn niet deelbaar, dus je hebt maar 1 simkaart met zowel data als bellen en sms, de andere twee hebben puur data.

En dat zonder extra kosten! Ik heb het zelf niet nodig, dus ik heb maar één simkaart, maar mocht ik ooit echt veel onderweg zijn, dan is het een stuk handiger om een dongel met simkaart te hebben, dan mijn iPhone als hotspot te gebruiken (want dat zuigt batterij!).
Ik heb m'n telefoon altijd bij en als ik ergens anders internet nodig heb dan zet ik gewoon de hotspot aan.
Zoals dit

Jammer genoeg niet echt goedkoop (€6 is toch wat veel) en beperkt tot één kaart.
4,5 € bij Proximus. Maar dat is een ramp.
Ik heb dat voor in mijn wagen. Als de gsm in de wagen niet expliciet uitgezet is ben je onbereikbaar. Echt constante miserie.
Proximus biedt wel iets van gedeeld abonnement aan voor ipad. Ik heb zo'n extra sim in de pad. het gebruik wordt netjes samengenomen in één abonnement met mijn internet verkeer op mijn telefoon.
De kleine lettertjes zijn dat die optie niet werkt in het buitenland. Toen ik vorig jaar vertrok had ik netjes een databundel gekocht voor het buitenland. Na terugkeer bleek dat ze die totaal niet aangesproken hadden met een leuke rekening als gevolg. Gelukkig stond de 60€ optie aan waardoor het surfen na een aantal dagen stopte.
is simlock vrij, abbo opzeggen en 5e sim kaart aanvragen.
Je betaalt natuurlijk ook wel voor al die extra sim's
In Belgie heeft Mobistar het Internet Everywhere abonnement. Het is een data only abonnement dat je bovenop een voice only abonnement mee, maar je kan het abonnement gebruiken op verschillende toestellen/SIM kaarten.
Anoniem: 398412
@bakvis13 februari 2012 16:11
Bestaat toch al? Ik heb nu een mobistar abonnement waarbij mijn dataverbruik is verdeeld over al mijn toestellen.
Of zoals deze:
http://business.proximus.be/nl/Bizz_Duo/index.html
2 sim kaarten, waarvan 1 met voice, beide met data.
Mobistar Internet Everywhere Multy. Ik gebruik dat al maanden.
Heel mooi allemaal die data abonnementen, maar wat mij een beetje tegen zit is dat we dadelijk een data abonnement hebben voor onze telefoon, ipad, e-reader, PS Vita etc etc.
Tsja, luie mensen doen dit. Maak even een enkele hersencel capaciteit vrij om eens onder je telefoon naar "instellingen", "draadloze netwerk en verbindingen", "tetheren".

Mensen die dit niet kunnen noem ik dom, en is het rechtvaardig om deze koeien tot de laatste cent uit te melken.
Of gewoon via WiFi tetheren met je Android/iPhone?
Dat was ook precies mijn idee. Vraag me wel af of een 3G verbinding voldoende is om fatsoenlijk online te kunnen gamen.
Das echt voldoende hoor, trager mag zelf ook. Ik zit in Gent op kot in een studentenhome van de Ugent. Hier gebruik ik mijn galaxy s met CyanogenMod 7 en 9 als tethering machine om onlinte te kunnen gamen met men xbox 360. Ik doe dit via men galaxy omdat je een vpn verbinding nodig hebt op het universitair netwerk om op intetnet te graken met je pc. Via 'conectify me' lukt dit ook mr dit duurt soms zo lang om een wifi verbinding op te zetten via conectify (vpn vetbinding die telkens opnieuw uitvalt omdat er een error is enz enz) dat ik soms gwn men galaxy gebruik. Echt makkelijk hoor. Het lukt zowel bij mobile vikings als bij generations ( 20 euro/2gb). Het gwbruik is ooj niet echt hoog, 1mb/kwartier. Je moet nu natuurlijk gn film gaan streamen hé, qua snelheid zou dat geen probleem geven mr wel zou je data limiet snel overschreden zijn :)
Het is weer vrij duidelijk de 3g versie is marginaal duurder dan de wifi only versie, immers bij gebruik van 3g cashen de providers.

33 cent voor een mb wat een oplichters haha, ben benieuwd hoeveel mensen d'r intrappen en toch de 3g versie nemen.

[Reactie gewijzigd door Ikke_Niels op 13 februari 2012 15:45]

Simlock vrij, dus wat let je om een andere aanbieding erbij te scoren? Die Vodafone/proximus sim kan je gewoon weggooien als je wilt
Zonder simlock, he? Dus als ik dat simkaartje dat erbij zit dan weggooi, een een Mobile Vikings-simkaartje gebruik, dan kan ik veel goedkoper erop internetten (12 euro voor 2 GB)?
Of is er nog iets ivm een contract (ik zie er niks van staan in het artikel)?
Aangezien ze spreken val oplaadbeurt denk ik niet dat er een contract is maar dat men gewoon werkt met een herlaadkaartje.

Naamgeving "Generation Pay & Surf" sluit daar ook weer bij aan "Pay & Go" zijn de gewone herlaadkaarten.
Ik heb al een tijdje geleden zo'n ding besteld bij de Colruyt. Ik hoop dat ik er toch mijn eigen SIM in kan pluggen.
Enkel als het een 3G versie is. Er is ook een wifi-only versie.


Dit pakker vind ik trouwens ronduit schandalige oplichterij!
Generation connect bij Belgacom:
20€ voor 2GB, 2000 smsen en 80 belminuten.

Deze PS-vita formule:
data-only, en maximaal 1.5Gb voor een verdomde €50!!!

Een bende crimineel uitschot, dat is het: Ze misbruiken gewoonweg de exclusiviteit van de Vita.
Is dat alleen in België dat de 3G versie exclusief bij Vodafone te koop is? Bij de Bart Smit kon ik de 3G versie gewoon pre-orderen.
in België is ie echt niet Bij Vodafone te koop, eerde belgacom/proximus.

Maar ik denk dat ze eerder bedoelen dat de 3G met abbo daar te koop zijn.
nee in Belgiee is het Belgacom en in Nederland zou het Vodafone moeten zijn. kan best zijn dat bart smit daar schijt aan heeft en gewoon dat online geplempt heeft om als ze hem kunnen leveren een eind voor lopen op de concurrentie.
In Belgie is hij alleen te koop met Proximus, niet met Vodafone. In Nederland zou je hem ook alleen met een Vodafone SIM moeten kunnen krijgen, dus heeft Bart Smit als het goed is een deal met Vodafone gesloten. Dat heeft Media Markt bijvoorbeeld ook.
http://www.mediamarkt.nl/...s2m_type=3&s2m_channel=70
200 MB voor 10 euro? Volgens mij is het goedkoper om een abonnementje af te sluiten bij een sim-only aanbieder.
Er gaat toch een gewone SIM-kaart in?

Duidelijk is wel dat er niet verwacht wordt dat je online gaat gamen terwijl je onderweg bent, ik gok namelijk dat je MB's dan een heel erg snel op zijn.
Sony, nog niet misschien. In het verleden duidelijk gezien wat de strategie van Sony is. In het kort; alles kan zolang het omzet creëert, dat consument benadeeld wordt is niet belangrijk.
Opzich niets mis mee, is immers commercieel bedrijf. Maar als je zoń arrogante houding aanneemt tegenover je klanten .... :N
Waar slaat dit nou weer op, echt weer typisch weer zo een sony bash.. Hoe zit het dan met Apple die is nog wel ruim 100x zo erg als Sony op elk front...
Het zijn voornamelijk de telecom partijen die dit soort wan zaken op zich nemen, niet Sony, die wil alleen dat de vita niet faalt.
Anoniem: 434945
@Vinand14 februari 2012 11:44
Apple maakt producten die ze zelf willen hebben en ze zijn zo duur omdat als Apple een winst marge van 10% had ze zo goedkoop waren dat er niet genoeg Chinezen zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.. Het is gewoon hun visie te maken wat ze zelf willen en als ze wat meer willen stoppen ze dat er wel in..
De abonnementen hier op het werk (Proximus) zijn 10€/maand voor 2GB. Dat is wel een grote klant, maar toch.
Overigens, volgens de netwerktesten die we doen zit je op het Huawei/Proximus netwerk beter op 2G dan op 3G als je een stabiele connectie wil houden bij beweging. Dus niet op de bus of trein :)
Wat ik afvraag is hieveel verbruikt de vita voor online gamen.
Heeft iemand daar gegevens over?
Ligt aan de game die gespeeld wordt.

Een Wordfeud zal een stuk minder bytes verbruiken dan een Fifa.

[Reactie gewijzigd door Sniper-BoOyA- op 13 februari 2012 16:31]

Je kan met de Vita NIET online kan gamen via 3G, dit kan enkel via Wifi.

Wat ik me afvraag is hoe lang die data geldig blijft zonder opnieuw te herladen. Bij alle andere Proximus formules vervalt de aangekochte data na één maand.
Dat zal erg weinig zijn, want op 3G zal de Vita je enkel turn-based games laten spelen Dit omdat de lag op 3g gewoonweg vreselijk is voor real-time spelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee