Sony Xperia S heeft 'snel laden'-functie

De Sony Xperia S-smartphone kan volgens de fabrikant binnen een half uur voor meer dan driekwart worden opgeladen, meldt een Zwitserse site. Om dat mogelijk te maken, is de accu geïntegreerd en niet door de gebruiker te verwisselen.

Als de Xperia S tien minuten aan de lader gelegd is, kan het toestel een uur bellen, claimt PocketPC.ch op basis van uitlatingen van een productmanager van Sony. Omdat de accu is ingebouwd, is de verbinding tussen de accu en de rest van het toestel steviger, waardoor het snel laden mogelijk wordt, zo tekent de site op.

Bovendien is het toestel uitgerust met een nanocoating, die het mogelijk maakt vuil beter te verwijderen. De coating reageert op uv-straling, waardoor vuil zoals chocolade beter van de behuizing te verwijderen zou zijn. De techniek is al bekend uit andere producttypen, maar nog nooit toegepast op smartphones.

De details kwamen niet eerder naar buiten en Sony heeft ze niet genoemd tijdens de aankondiging van de Xperia S op CES twee weken geleden. Tweakers.net publiceerde toen een hands-on met het toestel, dat als eerste na het opgaan van Sony Ericcson in Sony, de merknaam Sony zal dragen. De naamswijziging wordt vermoedelijk binnen korte tijd definitief.

De Xperia S heeft een 4,3"-scherm met 720p-resolutie. De smartphone draait op Android 2.3, maar krijgt snel een update naar 4.0 Ice Cream Sandwich. Het meest bijzondere element is de doorzichtige balk onder het scherm, waarop de iconen staan voor de knoppen die erboven zitten. De balk doet bovendien dienst als onderdeel van de antenne. De Xperia S draait op een Qualcomm MSM8260 dualcore-soc op een kloksnelheid van 1,5GHz. Het toestel komt vermoedelijk in maart uit.

Sony Xperia S Sony Xperia S Sony Xperia S Sony Xperia S Sony Xperia S

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

28-01-2012 • 10:32

103

Reacties (103)

103
97
54
2
1
10
Wijzig sortering
Omdat de accu is ingebouwd, is de verbinding tussen de accu en de rest van het toestel steviger, waardoor het snel laden mogelijk wordt, zo tekent de site op.
Kan iemand die verstand heeft van elektra misschien uitleggen waarom dat dan zo is, want ik heb het idee dat dat helemaal niets uitmaakt daarvoor, buiten dat dit niet meer mag volgens de Europese richtlijnen.
De meeste telefoons kunnen al in een half uur tot 45 min (in geval van uitgeschakeld toestel) voor meer dan de helft geladen zijn. Een LiIon of LiPo accu heeft dit nou eenmaal als eigenschap dat het laatste stuk laden, laten we zeggen 25%, ongeveer net zo lang duurt als de eerste 75%. De percentages zal ik op verzoek exact op kunnen zoeken.

Lithium accu's worden namelijk met een constante spanning geladen in tegenstelling tot NiCd en NiMh accu's die met een constante stroom geladen worden.

Dit verschil zorgt er voor dat een NiCd/NiMh accu van 2000mAh na 1 uur laden op 1000mA ongeveer voor de helft vol zit. Een lithium accu die netjes op 4.2 volt per cel wordt geladen zal erg snel boven de 3.2 volt (leeg niveau van een Lithium cel) per cel zitten. Dit is deels afhankelijk van hoeveel ampère de lader kan leveren en hoeveel ampère de accu kan verwerken (hoe snel de accu geladen kan worden).

Snel laden is dus totaal niets nieuws voor een Lithium accu, en een accu die niet door de eindgebruiker te verwisselen is voegt dan ook weinig toe aan het sneller/langzamer laden van een accu.
Zal toch op de een of andere manier nog toegestaan zijn. iPhone en Nokia Lumia 800 hebben dit ook. (Misschien omdat de accu "simpel" met een schroevendraaier is te verwijderen?)
De batterij moet "makkelijk" te verwijderen zijn. Niet per se door de consument, maar wel door een reparatiedienst o.i.d. Het is bedoeld om recycling makkelijker te maken en voor dat doel moet dus de batterij te verwijderen zijn. Dat dat iets meer skills vergt dan dat de gemiddelde consument in huis heeft, doet niet ter zake, zolang het maar op een relatief makkelijke manier te doen is door mensen met kennis.

Daarom komt apple "er mee weg" en sony dus ook (en alle andere fabrikanten die dit soort batterijen gebruiken).
Ik weet niet of het iets uitmaakt, maar Apple heeft ook z'n eigen recycling service, waar je ook nog geld voor krijgt ook (in het geval van beeldschermen, macs en ipads).

Ik zou me kunnen voorstellen dat je zo onder universele wetgeving uit kunt komen, aangezien ze waarschijnlijk specifieke trainingsprogramma's hebben om de Apple producten uit elkaar te halen.

[Reactie gewijzigd door SecondReality op 26 juli 2024 01:49]

Tegenwoordig moeten ze allemaal dezelfde aansluiting hebben.

In mijn optiek moet het dan een aangepast lader zijn, wel interessant om te weten of door de aansluiting zoveel stroom kan/mag lopen. Ik ga er van uit dat het toch meer dan anders is.
Tsja en dat vind ik echt onzin. Dan heb je straks micro usb voor laden, mini hdmi voor beeld en 3,5" voor audio. Via de apple dockconnector kan dat bijvoorbeeld alledrie tegelijk. Lekker hoor zo'n europese standaard, maar beter worden we er niet van.

N.b. Overigens geld de "verwisselbare batterij" niet zozeer voor de consument, maar meer voor reparatiecentra en recycle bedrijven. Bij de eerste drie iPhones is het bijvoorbeeld een klere werk om de batterij te vervangen, maar bij de iPhone 4 is dat niet et geval. (het scherm daarentegen weer wel)
Er kan prima HDMI signaal over microusb middels MHL, zie Samsung Galaxy S2 en HTC Sensation. Er is niks speciaals aan de apple connector behalve dat het onnodig groot is en lomp is. En audio+besturing gaat prima over BT A2DP.
Anoniem: 55563 @HakanX28 januari 2012 18:58
A2DP kan mij gestolen worden. De kwaliteit is belachelijk. Ze zouden het mogelijk moeten maken om gewoon de muziek-data zelf rechtstreeks naar een headset te streamen. Dus gewoon de ruwe mp3- of ogg-data rechtstreeks naar de headset die het vervolgens zelf decodeert. Of nog beter: gewoon de ruwe PCM-data doorsluizen. Desnoods zetten we daar een meer wifi-achtige verbinding voor op in plaats van bluetooth. Een soort van audio-only versie van WiDi bijv. Door de geringe afstand tussen telefoon en headset kan het zendvermogen zeer beperkt blijven. Als straks alle apparatuur in huis en onderweg WiDi ondersteunt dan zijn we voor eens en voor altijd verlost van kabeltjes en proprietary connectors.
En dan moet er in elke headset ook een DAC en zijn ze niet meer te betalen (of de kwaliteit is alsnog ruk).
Dat moet met BT natuurlijk ook nog, dat blijft digitaal signaal. Het voordeel is dan weer dat je je geluidskwaliteit kan upgraden door een duurdere headset te kopen.
Via de apple dock connector kan dat alle drie tegelijk?

Don't think so, der is geen stekker waar USB, HDMI en 3.5mm op zit Dus je kan het alleen apart van elkaar gebruiken... En dan moet je nood gedwongen nog is overpriced verloop stekkers gaan kopen...
Het enige wat ik kan bedenken is er meer stroom naar de accu kan stromen. De kabels naar de accu zullen ongetwijfeld wat dikker zijn. Maar om daarvoor de batterij te moeten integreren in het toestel, ik kan me niet voorstellen dat dat nodig zal zijn.
Dit is nou precies wat ik bedoel, ik kan me dus ook niet voorstellen dat dat nodig is en al helemaal niet omdat van de nieuwe Europese richtlijnen dus de telefoon middels micro-usb opgeladen dient te worden, wat al helemaal uit dunne draadadertjes bestaat.

Ik denk eigenlijk dat dit bericht een HOAX is, zoniet dan is dit gewoon als excuus verzonnen door Sony om over te stappen op ingebouwde accu's in de hoop dat mensen dan weer sneller een nieuwe telefoon kopen.

edit: taalfoutje

[Reactie gewijzigd door i8086 op 26 juli 2024 01:49]

Er staat dat de telefoon een 'snel laden'-functie heeft. Kan dat niet simpelweg betekenen dat de telefoon snel kan opladen met een speciale adapter of iets dergelijks, en normaal kan opladen met een 'gewone' micro-USB. Op die manier houdt Sony zich aan de Europese richtlijnen toch, omdat het allebei kan?
volgens mij is dit gewoon wartaal wat sony uitkraamt. het is namelijk zo dat ze al heel lang een laag mA lader meegeven aan de consument denk aan 650mAh. waarschijnlijk wordt deze opgeschroefd naar 1 ampere wat veel merken al lang leveren. en ondertussen stoppen ze de accu in het toestel met dit deels als verkoop praatje. het is namelijk zo dat een lithium accu maar met een maximum percentage van zijn kracht kan laden. weet niet meer precies hoeveel dit mocht zijn maar ik geloof een 10de van de capaciteit. anders kan de accu last krijgen van gas vorming.

naar de accu lopen eigenlijk nooit draden alleen koper banen. maar deze kunnen zat stroom aan denk maar aan de pci-e banen op een mobo.

een reden wat ik zou kunnen bedenken is dat het dan niet mogelijk is voor een consument om een 3th party accu te plaatsen (wat vaak rotzooi is) om zo te zorgen dat de elektronica niet met te veel en of te weinig ampere kan worden aangestuurd zonder garantie te verliezen.
Als je je computer openschroeft en de kabels van je voeding bekijkt en weet dat hier 5v bij 20 Ampere over loopt dan snap je dat de dikte van de kabel niet de beperking is bij het opladen. Een high-capacity batterij voor mijn Samsung S2 heeft een capaciteit van 3200mAh, ofwel 3.2 ampere voor 1 uur. Die laad je dan in minder dan 5 minuten op.... Snelladen is niet alleen de dikte van de kabels en hoe hard je er stroom in kunt duwen. Interne weerstand van de batterij, de compositie (het materiaal) e.d. bepalen veel meer de snelheid van het laden dan de stroom die je lader kan leveren.
[...]


Kan iemand die verstand heeft van elektra misschien uitleggen waarom dat dan zo is, want ik heb het idee dat dat helemaal niets uitmaakt daarvoor, buiten dat dit niet meer mag volgens de Europese richtlijnen.
Wat een onzin. Het enige wat van belang is is de warmteontwikkeling tijdens het laden en de grootte van de koper banen/draden en contacten, en dat kan ook met een verwisselbare accu.

Dit is gewoon een manier om de boel goedkoper te maken, en een kul excuus in de hoop dat de klanten iet gaan zeuren.
Maar liever een verwisselbare accu. We weten allemaal hoe lang die dingen mee gaan.
Anoniem: 420194 @Durandal28 januari 2012 15:32
Een jaar of vijf-zes. Veel langer dan de economische afschrijvingstermijn van zo'n telefoon. Geen probleem dus, en mocht een (deel van) een toestel defect raken binnen de redelijkerwijze te verwachten levensduur, dan is er nog alijd garantie om op terug te vallen.
Waarschijnlijk kan het contactoppervlak van de accu, de telefoon en de oplader groter zijn waardoor er sneller stroom uitgewisseld kan worden en er dus ook sneller opgeladen kan worden
Aan deze foto te zien gebruikt Sony hier gewoon een ander type adapter voor het opladen.
USB 2.0 levert maximaal 500 mA (bij 5 V) dus wanneer je hier een zwaardere adapter gebruikt, is je accu automatisch sneller opgeladen. Het zou ook kunnen dat er een high capacity accu in zit.

Edit: vergeleken met mijn lader van HTC vind ik deze lader van Sony toch echt een stuk dikker, maar dat kan ook door de coil komen.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 26 juli 2024 01:49]

Weet je zeker dat het hier niet gewoon de 3,5 mm aansluiting voor koptelefoons betreft? Daar lijkt het namelijk wat meer op.
Ze moeten wel micro-USB gebruiken, aangezien dat de standaard is hier in de EU. Ik vermoed dat ze echt geen andere aansluitingen gaan maken voor de andere (niet-Europese) markten. Die profiteren dus automatisch lekker mee met de uniformiteit die hier is ingevoerd.
Waar zie je op die foto een adapter? Ikzie alleen maar een kabel, ik ben erg benieuwd hoe je daaruit opmaakt wat voor een lader daar aan vast zit
Standaard trekt een USB 2.0 apparaat inderdaad maar 500mA max. Er zijn echter al veel langer smartphones die, wanneer ze detecteren dat bepaalde pins met elkaar verbonden zijn, overschakelen op snelladen. Dit gebeurt dus niet bij aansluiten op een pc USB-poort, maar wel bij gebruik van de bijgeleverde lader, waarbij die pins kortgesloten zijn. Mijn HTC TyTN 2 bijv. had dat al.

Sony zal wel iets vergelijkbaars doen denk ik.
Klopt. Maar het is niet specifiek voor smartphones, HTC of Sony hoor ;)
Het is gewoon een uitbreiding van de usb-standaard: http://en.wikipedia.org/w...cessory_charging_adapters
Waarschijnlijk omdat de weerstand lager is (door een betere verbinding) dus ze er veel meer stroom doorheen kunnen jassen zonder dat je toestel licht begint te geven aan de achterkant.
Hoeveel stroom willen ze er dan wel niet door heen "jassen"? 10 terrawatt?!?

Lijkt me een beetje onzin, want een laptop lader stuurt vele malen meer stroom door dan een telefoonaccu hebben kan en de accu van de meeste laptops zijn ook gewoon gemakkelijk los te halen.

edit: @0rbit: Als ik naar de aansluiting kijk van de meeste telefoons met de batterij, denk ik dat daarvoor nog genoeg ruimte is om stevigere aansluiting aan te maken.

@Gert: Het lijkt me niet dat dit om warmte afvoer gaat, want het lijkt mij dat een ingebouwde accu nog minder zijn warmte kwijt kan dan eentje die zich aan de buitenkant bevind.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 26 juli 2024 01:49]

stroom wordt uitgedrukt ampere, niet in watt
Laptopaccus hebben dan ook veel grotere stevigere contacten.
En een veel groter oppervlak waar de geproduceerde wamte langs is af te voeren.
Dat lijkt me dan ook eerder het voordeel, de accu zal misschien beter tegen de behuizing zitten die als een soort koelblok functioneert. Die laptopaccu heeft dan namelijk misschien wel stevigere contacten, maar het moet ook allemaal door dat vaak vrij iele adapterstekkertje.
een laptop lader kan een hoger Ampère geven ja... dit wilt nog niet beteken dat het aangesloten apparaat ook al die A door zich heen krijgt.... het apparaat trekt gewoon hoeveel hij nodig heeft...
Wat is dat nou weer voor onzin? Jij denkt dat ze voor de lol een 120W voeding geven bij dikke laptops als een 30W volstaan had? Ga er maar vanuit dat een laptop dat dus ook kan trekken, anders zouden ze wel een lichtere voeding leveren. Dat hij het misschien niet continu trekt doet er niet toe, hij kan het en dus moeten alle punten waar die stroom langs komt er tegen kunnen.
Je haalt twee dingen door elkaar. De Europese richtlijnen willen het volgende:
- Een standaard aansluiting voor mobiele apparaten via (micro)-USB. Dit geldt vanaf 2012, zo vanuit mijn hoofd.
- Een makkelijk te verwijderen accu tijdens het recycling-proces. Daar zal Sony ongetwijfeld rekening mee hebben gehouden.
Dat maakt idd niets uit. Aansluiten = aansluiten. Wellicht kan de accu beter gecooled worden tijdens het laden doordat deze nu vast in het toestel zit. Dit dan natuurlijk ook met een te verwijderen batterij (zal hooguit iets meer ruimte in beslag nemen, waardoor het toestel dan groter zal uitvallen).
Hoe doet Apple dit dan in europa?
Wetgeving voor een universele lader is van toepassing op toestellen die na 1 januari 2012 zijn uitgebracht, Apple heeft geen toestellen die zich dus aan de regelgeving moeten houden. Bij de volgende iPhone zal waarschijnlijk een verloopstuk worden meegeleverd, zodat de telefoon via de standaard usb kan worden opgeladen, maar Apple accessoires nog wel te gebruiken zijn.

Over het verplicht stellen van een verwisselbare accu weet ik het niet zo zeker, maar volgens mag een fabrikant de accu vast zetten in het toestel wanneer dat aantoonbare voordelen voor de consument met zich mee brengt.

Zo zijn de accu's in de macbook pro ook niet te verwisselen (tenminste niet zo simpel als bij een normale laptop), maar dit was nodig om ze groter te kunnen maken.
De universele lader is volgens mij niets dat vanaf europe komt maar gewoon een afspraak tussen fabrikanten om het gemakkelijker te maken voor de klant.

En de accu hoeft niet door de consument verwijderbaar te zijn, hij moet er alleen uit gehaald kunnen worden in een service center bijvoorbeeld. Het betreft enkel het recycling proces.
Het is wel een EU initiatief: http://ec.europa.eu/enter...tte/chargers/index_nl.htm

Apple heeft afgesproken dat ze een adapter gaan meeleveren: http://arstechnica.com/ap...-eu-charger-standards.ars
Mmm leuk ,hopelijk kom ik nog in cwm , soms is het wel eens nodig om je batterij eruit te halen.
Je bent een tweaker toch ??
Tja, als Sony cwm zou ondersteunen wel, maar de gemiddelde gebruiker heeft zijn accu maar één keer in de hand.
Bij het plaatsen, en daarna gaat de behuizing nooit meer open ( zelfs de memkaartjes worden <bijna> nooit vervangen )
Tenzij je telefoon snoeihard crashed en nergens meer op reageert.
Sorry hoor maar er zijn zat telefoons waar je de accu niet uit kan halen en ten aller tijde nog uit kan zetten (nergens meer op reageren is onzin). Dat is een kwestie van een programmeer fout dat die niet uit kan.

OT: andere android fabrikanten; kijk en leer niet alles hoeft perse op elkaar te lijken. Sony is werkelijk waar de enige fabrikant die nog fantasie heeft.

[Reactie gewijzigd door YaniSuN op 26 juli 2024 01:49]

psst samsung jet kan blijkbaar gewoon crashen en dan werke de knoppen echt niet meer heb het een maandje geleden gehad en de accu eruit was de enigste oplossing.
Bij een iPhone die crasht (wat overigens heel zeldzaam is) hoef je ook nooit de batterij er uit te halen...

Altijd te rebooten met home+power.
Bij alle tabs kun je de accu er toch ook niet uithalen?
ik open mijn telefoon regelmatig om heb schoon te maken en te stoffen het is immers niet ongewoon dat er stof in de telefoon komt.
en idd ook voor crashes :)

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 26 juli 2024 01:49]

Wow dit is echt een mooie telefoon. :9
Die zou zomaar eens mijn volgende keuze kunnen worden.

Hoewel dat snel laden van mij niet persee hoeft, hij gaat toch standaard iedere nacht aan de oplader. En niet vervangbare accu.. ik heb nog nooit problemen gehad met mijn accu's, en ik neem aan dat je hem wel kunt laten vervangen door de service van Sony in het geval de accu het begeeft.
Nou in de wat warmere landen of landen met slechte dekking gaat je batterij toch stukken sneller leeg. Ik ben net twee weken in sti lanka geweest en daar haalde ik het einde van de dag vaak niet door temperatuur en de dekking. Het scheelde al gauw 2 uur werktijd. Een snellader is wel handig als je rondreist en niet langer dan een nacht op je kamer bent.
Dat is inderdaad waar, ik ben net 3 weken in Indonesië geweest en daar ging mijn accu ook velen malen sneller leeg. Met een beetje geluk haalde ik het einde van de dag terwijl ik hier in NL meestal nog 40-50% over heb aan het einde van de dag.

Mijn vriendin (Indonesische meid) heeft ook gewoon standaard een 2de accu in haar tas zitten die ze ook geregeld nodig heeft. In sommige landen zullen dus ook niet veel mensen een telefoon kopen waarvan de accu niet verwisseld kan worden. Maar in het algemeen zijn dat ook een beetje de landen waar niet iedereen over de financiën beschikt om teveel geld uit te geven aan een telefoon.

Verder ben ik er zelf ook niet zo'n fan van dat de accu er niet uit kan, heb ook voor mijn huidige telefoon een 2de accu gekocht nu. Altijd handig in geval van nood. Maar ik moet wel zeggen dat ik die Xperia S wel erg mooi vind. Word een lastige kwestie of ik deze telefoon ga halen of niet. (SGS2 vind ik spuug lelijk en de iPhone komt er bij mij gewoon niet in om meerdere redenen ook al is het een goed en mooi toestel.)
Wat zeikt iedereen dat je de accu niet kan vervangen? Deden jullie dit ook bij de release van de iPhone 4s of de aankondiging ervan? Volgens mij niet...

Verder top telefoon Sony, word zeker mijn volgende telefoon! Echt een super design met goede hardware.
lijkt me dat hier vooral android gebruikers op reageren, en die zijn gewend dat de batterij te vervangen is.
Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens maar, hebben ze ervaring met een Android toestel met een ingebouwde accu? Elke smartphone met ingebouwde accu die ik ken is altijd gewoon uit te zetten wanneer deze vastloopt. Lijkt mij raar als een high-end smartphone van Sony dat niet kan!
ik ben geen apple gebruiker en zal dat ook NOOIT worden maar een vervangbare accu is voor mij toch een must.
geen telefoon die ik gehad heb in de afgelopen 10 jaar doet langer met een accu dan een jaar en met een telefoon van dik 450 euro mag je toch wel verwachten dat je zonder extra problemen even de accu kan vervangen.
Van een telefoon van dik €450 kan je gewoon verwachten dat de batterij zelf gewoon wat langer meegaat. Ik zie eigenlijk weinig iPhones langskomen waarvan de accu ervangen moet worden zonder dat er een ongevalletje aan vooraf is gegaan. Zweet is vaak de boosdoener en een verwijderbare accu met een klepje zal daar zeker niet tegen helpen en waarschijnlijk zelfs eerder kapot gaan.
jij en ik weten bijde dat dat helaas niet het geval is.
een smartphone bj dagelijks actief gebruik word vaak opgeladen en na een jaar is de accu gewoon minder.
Ik blijf dit een geweldig toestel vinden maar, vraag me af of het wel zo een goed idee is om je batterij niet vervangbaar te maken...
En gaat dit snellade geen negatief effect hebben op de levenstijd van de batterij?
Valt wel mee, als de accu maar niet te warm wordt en dat gebeurt meestal pas bij de laatste 10% van het laadprocess. En anders kan het laadcircuit rekening houden met de temperatuur van de accu omdat ie ingebouwd is.

Mijn eerste iPhone (uit 2007) doet het nog best goed met z'n eerste accu, dus dat ie ingebouwd zit is niet zo'n groot probleem als de meesten denken. Ik denk dat bij normaal gebruik een hele dag nog wel te halen valt. Nu heeft mijn vriendin hem dus wordt ie wat minder zwaar gebruikt en haalt ie makkelijk 2 dagen. Het enige is dat je dus geen 2de accu kunt gebruiken zodat je extra lang gebruikt kunt maken van de phone. Gelukkig zijn er een aantal fabrikanten op dit probleem gedoken en zijn er nu externe accu's voor als jet echt nodig is.
De witte vind ik niet zo mooi, maar die zwarte daarintegen :9~
Ook vind ik de snellaadconnector er minder stevig uitzien dan een gewone. Heeft dit er misschien mee te maken dat het een prototype is? (zie voorlaatste foto)...
Misschien ligt het aan mijn ogen maar ik zie het niet, gewoon usb aansluiting. Dit zijn geen prototypes meer maar hoe ze in de winkel komen te liggen.
Anoniem: 439361 28 januari 2012 10:38
'dat als eerste na het opgaan van Sony Ericcson in Sony, de merknaam Sony zal dragen. De naamswijziging wordt vermoedelijk binnen korte tijd definitief.'

Die is al definitief. Tweakers is wat laat, maar de overname is vandaag goedgekeurd.
Gisteren nog een nieuwstip ingestuurd, is blijkbaar nog niet verwerkt...
Maar wat als het systeem vastloopt, want ja dat gebeurt toch af en toe. Ik haal dan meestal de accu eruit. En waarom snel opladen, kan toch in de nacht uren gebeuren. Ze moeten gewoon zorgen dat die dingen eens wat langer meegaan.
Anoniem: 198824 28 januari 2012 14:34
Dat de accu er niet uit kan heeft wellicht ook te maken met unlock functies, nu zit er achter de accu een sticker, als je die verwijderd zie je een aantal koperkleurige elementen van het moederbord. Dit zijn o.a. testpoints. Met behulp van SETool en het maken van een verbinding tussen een van die tespoints en de min pool van je accu aansluiting kan je het toestel en/of de bootloader unlocken, met behoud van officiele update mogelijkheden (PC Companion en OTA) en de DRM keys worden niet verwijderd. }>
Als de accu er niet uit kan wordt dat in ieder geval op deze manier onmogelijk...
Naar mijn mening het grootste voordeel van de geïntegreerde batterij is dat de fabrikanten nu vrijwel verplicht zijn om te voldoen aan de Europese garantie, OOK voor de batterij. Want de batterij is nu een deel van het toestel en geen verbruiksgoed meer. Op dit moment krijg je (in België toch, afhankelijk van de winkel) slechts tussen de 3 en 6 maanden garantie op je batterij.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.