LG gaat eerste smartphone met Intel-chip in maart uitbrengen

LG gaat de eerste smartphone met Intels Medfield-soc uitbrengen, zo hebben beide bedrijven aangegeven. Het apparaat moet in maart op de markt komen en draait waarschijnlijk Android 4.0. Tijdens elektronicabeurs CES wordt de telefoon getoond.

Volgens de Korea Times hebben hooggeplaatste medewerkers van beide bedrijven dat bevestigd. Verder werden er geen specificaties van het apparaat bekendgemaakt, behalve dat deze op de Medfield-chip zal draaien. Het is waarschijnlijk dat de software gebaseerd is op Android 4.0, omdat Intel onlangs deze versie van Googles mobiele OS geschikt maakte voor zijn socs. Tijdens de CES wordt de smartphone gepresenteerd, waarna deze op zijn vroegst in maart in de winkels kan verschijnen.

De samenwerking van Intel en LG is opvallend. Intel heeft nog maar weinig succes geboekt met zijn chips op de smartphonemarkt, en LG heeft met zijn Android-smartphones weinig marktaandeel weten te veroveren. Het is mogelijk dat andere Android-fabrikanten niet geïnteresseerd waren in de chips van Intel, maar hierover zijn verder geen details bekend.

Intel had eerder al aangegeven klaar te zijn met het porten van Android 4.0 naar de Intel-architectuur. Daarbij sprak het bedrijf de verwachting uit dat er in de eerste helft van 2012 de eerste Android-apparaten met Intels Medfield-chip op de markt moeten verschijnen. Daardoor lijkt de chipmaker op schema te zitten.

Door RoD

Admin Mobile

31-12-2011 • 09:34

54 Linkedin

Submitter: sc00p

Reacties (54)

54
51
29
3
0
0
Wijzig sortering
LG en Intel hebben al eerder samengewerkt met als core de voorganger van Medfield, Pineview. Dit resulteerde in de GW990, welke in principe klaar was om gelanceerd te worden, op een variant van MeeGo zou draaien, maar op het laatste moment toch niet uitgebracht werd.

Met andere woorden, het lijkt me juist niet vreemd dat Intel weer naar LG is gestapt, omdat LG wel de moeite heeft genomen om iets te proberen met Intel's Atom chips.
Ze passen ook bij elkaar:

- Samsung bakt z'n eigen chips
- HTC heeft een hechte band met Qualcomm
- Apple bakt z'n eigen chips (en platform is bovendien niet geschikt)
- Motorola past volgens mij vrij veel TI toe

Kortom, logisch dat deze twee partijen elkaar vinden.
Moah, LG gebruikt meerdere chips van verschillende fabrikanten voor zijn producten. Deels zal het afhangen van de aanbiedingen die ze kunnen krijgen, deels zal het afhangen van de doelstellingen van het product.

Zo gebruikt LG:

Tegra2 voor een paar telefoons en een tablet.
Omap4 (TI) voor een aantal belangrijke telefoons
Snapdragons voor een aantal andere telefoons (van zowel lager als hoger segment)

Met andere woorden, LG laat zich niet snel aan 1 aanbieder binden, maar kijkt gewoon per product wat hen beter past.

Zo zal de Prada binnenkort ook weer met een Omap4 SoC uitkomen, terwijl de net uitgebrachte Nitro HD/Optimus 4G LTE een van de laatste Scorpions gebruikt.

[Reactie gewijzigd door dahakon op 31 december 2011 11:52]

Er is inderdaad geen lijn in te bekennen. Net als hun overige producten trouwens. Het is grote fabrikant waarbij het lijkt alsof allerlei verschillende afdelingen gewoon hun eigen ding doen en aan het einde van de productielijn wordt er nog even een LG badge op geplakt.
Dat jij er geen lijn in kunt ontdekken, betekent niet dat er geen lijn in zit.

Alle LTE telefoons bijvoorbeeld gebruiken Qualcomm chips. Telefoons die een grafisch krachtige chip 'nodig' hebben, gebruiken Omaps. De Tegra2 chip zit in de eerste dual-core, omdat het de eerste dual-core SoC was die in massa te verkrijgen was.

Persoonlijk zie ik dat liever dan dat ze een standaard SoC in elke telefoon proppen, ongeacht de doelstelling van de telefoon. Er is nu eenmaal niet een 'one size fits all' SoC beschikbaar. Ook Samsung gebruikt niet alleen zijn eigen SoCs. Motorola gebruikt misschien veel Omaps, maar niet exclusief.

[Reactie gewijzigd door dahakon op 31 december 2011 17:50]

Anoniem: 119573
@dahakon31 december 2011 20:35
Met andere woorden ChicaneBT heeft gelijk. Het zijn allemaal onafhankelijke afdelingen die parallel aan elkaar een telefoon lijn ontwikkelen. Ontwikkelaars van het ene team hoppen niet eenvoudig over maar gaan gewoon verder met het volgende project voor dezelfde telefoon lijn.

En dat is geen bullshit, LG is niet de enige fabrikant, in Duitsland hadden ze er ook een ;-) tot dat er een BenQ het hele zooitje op kocht.. :S
Eeuwig zonde.
Dat er meerdere teams zijn die telefoons ontwikkelen is niet vreemd. Geen enkel team kan dusdanig veel modellen ontwerpen als dat bedrijven als LG uitbrengen. Maar dat betekent nog niet dat team A alleen met SoC X werkt en team B alleen met SoC Y etc. Het betekent ook niet dat er niet een overkoepelende organisatie is die zorgt dat er een bepaalde lijn is binnen de gehele afdeling, die bepaald dat bepaalde onderdelen al dan niet gebruikt kunnen worden.

Van Samsungs Galaxy S II heb je een aantal varianten. Ook hier kun je terugvinden dat de LTE-versies gebruik maken van een Qualcomm SoC, ipv de standaard Exynos SoC van Samsung zelf. Is dat 'een team dat zijn eigen ding doet' of denk je dat het toch een weloverwogen keuze is, waarbij het niet zo 'at random' is als ChicaneBT de dingen stelt.

Bij LG kun je prima terugzien dat de eigen GUI een duidelijke vorm heeft, die in het gros van de telefoons terug te vinden is. Dat zou wel heel erg knap zijn, als alle teams echt lukraak hun eigen weg volgen.
apple laat zijn chips maken door samsung. ;)
Apple heeft sinds de aankoop van Intricity de ontwikkeling van zijn A4/5/6 chip's in eigen handen.
Omdat destijds Intricity ook aan de Samsung chip werkte leken de A4 en de Hummingbird op elkaar.

Apple zou de chips zelf nog wel laten bakken bij samsung, maar heeft inmiddels ook een contract met chipbakker TSMC.
De samenwerking van Intel en LG is opvallend. Intel heeft nog maar weinig succes geboekt met zijn chips op de smartphonemarkt, en LG heeft met zijn Android-smartphones weinig marktaandeel weten te veroveren. Het is mogelijk dat andere Android-fabrikanten niet geïnteresseerd waren in de chips van Intel, maar hierover zijn verder geen details bekend.
Het zou me niets verbazen als dit een wanhoopspoging is van Intel waarbij Intel zelfs geld toe legt om een telefoon uit te brengen met hun chip, om op deze manier toch wat marktaandeel te hebben.

Ik vind het heel erg grappig om te zien dat de twee grote reuzen in PC land, Microsoft en Intel, ineens helemaal niet meer zo groot lijken te zijn als we verschuiven naar de mobiele markt.
Imho is de mobiele markt nog steeds niet volwassen.

Blackberry was en is heer en meester in de zakelijke markt. Simpelweg omdat het een compleet pakket is.

Zowel ios en android zijn aan de ene kant heel erg vernieuwend,
maar als je het van een afstandje gaat bekijken is het eigenlijk te idioot voor woorden. Spottend word de scheet-app wel de meest succesvolle app genoemd. Niet zo vreemd aangezien het gros van de apps totaal geen toegevoegde waarde heeft. Vaak is het een app die alle functies van een site netjes verpakt.

Nu telefoons steeds krachtiger worden en de markt redelijk versnipperd is,
komt er automatisch meer aandacht voor een mobiele site. Kost gewoon teveel moeite om een app voor verschillende platformen te gaan onderhouden. De app raakt hierdoor op de achtergrond en zullen op termijn weer verdwijnen. Uitzonderingen zullen programmaatjes zijn die toegevoegde waarde hebben en of interessant genoeg zijn dat ze commercieel kunnen worden geëxploiteerd.
Ligt eraan hoe je mobiel ziet, een notebook bijvoorbeeld vindt ik mobiel, en daar domineren Intel en Microsoft nog steeds de markt.
Als we echter naar smartphones en tablets gaan kijken dan zien we dat ARM, Google en Apple daar domineren.
Wat betreft de LG telefoon met een Intel chip, als hij net zo traag is als de vorige demo's van Intel dan kunnen ze hem beter niet uitbrengen :/.
Ik bedoelde met mobiel het smartphone en tablet segment.

De notebooks en netbooks met name, verliezen snel aan populariteit en dat is ook logisch omdat de meeste mensen hun computer gebruiken voor wat surfen, chatten en hier en daar een spelletje. Met de komst van bijvoorbeeld de Transformer Prime van Asus, weet ik namelijk nog niet zo zeker of mijn volgende aanschaf een netbook of notebook zal zijn. Mijn desktop heb ik natuurlijk voor het echte werk zoals video editing.

En zeg nou zelf, wie kan er tegenwoordig nog 5 minuten op de bus wachten zonder snel ff zijn facebook status te updaten? :p

Het lijkt erop dat Intel hier de boot gemist heeft. Mogelijk heeft Microsoft met hun cross platform Windows 8 hier nog een antwoord op. Al slaat het tot nu toe nog niet zo aan, die Metro interface. Met de geldreserves van MS en Intel kunnen ze hun aandeel in de markt vast wel afkopen :)
En zeg nou zelf, wie kan er tegenwoordig nog 5 minuten op de bus wachten zonder snel ff zijn facebook status te updaten? :p
mensen zoals ik die op hun privacy gesteld zijn, dwz: zonder facebook-account
De samenwerking tussen Lg en Intel is redelijk logisch als je terug denkt naar begin 2010, toen werd er al eerder en Lg smartphone met Intel atom aangekondigd. Deze kwam niet uit, maar waarschijnlijk hadden ze het ontwerp al klaar liggen.
Als ze geld toe zouden leggen dan waren andere fabrikanten waarschijnlijk ook wel bereid geweest een poging te wagen.


LG is al eerder pionier geweest wat betreft nieuwe technologie in smartphones, en zou in 2010 ook als eerste een Atom smartphone uitbrengen met de voorloper van de Medfield.
och ja zo raar usdat toch niet? automerken hebben vaak ook een verwaarloosbaar percentage van de markt voor scooters of fietsen in handen, terwijl het allemaal om mobiliteit gaat...
Anoniem: 119573
@dasiro31 december 2011 20:28
niet om lullig te doen maar heb je wel enig idee hoe groot suzuki is op de motor markt?

ff linkje voor het geval je een onderbouwing wilt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119573 op 31 december 2011 20:30]

Met alleen een andriod port is intel er nog lang niet. Op dit moment zijn alle andriod apps ontwikkeld voor arm. Het succes van deze soc zal afhangen van de hoeveelheid apps er mee geport worden.
Android apps zijn toch in Java geschreven? Zou geen enkel probleem moeten zijn om die apps op de intel versie te draaien dan.
Anoniem: 401650
@eppie31 december 2011 10:34
Deze apps draaien in een virtuele machine ( namelijk de Dalvik vm) dus ik zie geen enkele reden waarom dit zou moeten verschillen bij een Intel soc.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 401650 op 31 december 2011 10:36]

Android apps zijn toch gewoon Java applications in een iets ander jasje verpakt? Wat zou daar aan geport moeten worden? Die dingen moeten gewoon draaien.
Anoniem: 119573
@eppie31 december 2011 20:38
Het "poorten" moest alleen voor de java-engine/android-engine gedaan worden. Als je zo dom bent geweest om native code te schrijven voor je app zul je idd wss moeten poorten, maar dat poort probleem heb je al als je specifiek andere HW direct wilt aansturen.

Dus apps poorten is voor 99,5% van de gevallen niet nodig, ze draaien dezelfde base-intermediate-code.
Het is te hopen voor LG dat deze keer de eerste zijn wel aanslaat.. de eerste 3d telefoon en dual core telefoon waren nou niet bepaald een succes. Ook is Intel natuurlijk gebaat bij een goede release, als de telefoon tegen vallende prestaties heeft zullen alle fabrikanten niet snel overstappen op de Medfield-chip.
Vind je het heel gek met al dat geweld van HTC / Nokia en Apple?
Ze maken er (gek genoeg) ook geen enkele reclame voor..

Ik heb zelf de Optimus 3d, bevalt prima.
Op eerste gezicht ziet een Optimus 3d er al goed uit, het punt dat me heeft doen besluiten deze niet te nemen is omdat de LG chocolate en de shine echt ernorm slech van kwaliteit waren daarmee bedoel ik:

- Half scherm ineens stuk
- Bij het opschuiven ineens 2 telefoons hebben (ding was 3 maanden oud)

Dus LG moet echt stevig aan de marketing willen ze hun nieuwe telefoon laten slagen. ook al is de optimus das goed, door alle stilte eromheen word het niets.
LG is sowieso slechte kwaliteit, ik heb daar samen met 3 vrienden dezelfde telefoon gekocht, allemaal binnen het jaar kapot. De mijne is zelfs twee keer kapot gegaan.

Heb een LG televisie, het ding beweert 1080p te zijn, maar wanneer ik er mijn PC op aansluit en die op 1080P mode zet word het beeld helemaal wazig. Er zit ook een USB aansluiting op de TV, als je daar iets in doet loopt de TV vast.
Jij hebt misschien pech gehad met LG spullen, dat wil echter niet zeggen dat ALLES slecht is. Als ze zulke slechte spullen zouden maken zouden de grote elektronica winkels niet volhangen met LG tv's, home theaters enzovoort.
Nee, het is geen topmerk maar om te zeggen dat LG slechte kwaliteit is, is onzin.
Klopt. Met tv's en alles valt dit nog wel redelijk mee, maar dat komt ook nog wel door de prijs die soms ook niet zo hoog is als de concurrentie, maar met smartphones vind ik LG wel echt mindere kwaltiteit. Bijna alle mensen die ik ken en een LG hadden, hadden na minder dan een jaar al een nieuwe telefoon.

Heb zelf ook eens de optimus 2x speed in handen gehad. Opzich qua bouw een prima telefoon, maar vond opnieuw de software erg slecht werken en zelfs in de winkel liep dat ding vast.

Misschien dat ze hier wat van geleerd hebben en nu wel een prima telefoon neer kunnen zetten. Ze zijn hier in iedergeval wel weer uniek mee.
Hier heb je een punt, heb gister nog met een persoon gesproken die een LG 2x speed gebruikte, hij beweerde dat het een idiaale telefoon is, hij heeft hij al bijna vanaf de release en heeft nog maar 1 keer een vast loper gehad. Alles werkt er verders goed op, hij is een intensieve gebruiker, altijd facebook en dergelijke apps aan. Ook de bouwkwaliteit voelt goed aan. Als er dan ook nog naar de prijs gekeken wordt dan kun je maar 1 ding concluderen dat het eigenlijk best wel een goede telefoon is voor die prijs.

Wat mensen meestal vergeten bij LG is dat, een LG telefoon bijvoorbeeld 300 euro is en ze vergelijken deze met een samsung galaxy s II of met een Iphone of HTC sensation.
Dan is mijn vraag zijn deze vergelijkingen correct.

Na de 3d phone van LG is de 2x speed de duurste telefoon dus op 1 na top model, maar heeft de zelfde hardware bijna aanboord als de 3d varriant.
Deze heeft een prijs van € 285,- de HTC wildfire is bijna van de zelfde prijs klasse.

Kijk je dan naar hardware etc. en persoonlijk ook bouwkwaliteit design alles. En je zou ze moeten beoordelen op prijs/prestatie/kwaliteit verhouding dan is de LG vele malen beter.
Heb zelf ook de Optimus 2x en deze kwam in ongeveer dezelfde tijd uit als de Galaxy S (eerste versie dus). Volgens mij zelfs net iets eerder, maar dat durf ik niet te garanderen.

Ik heb ze toen beide in mijn handen gehad, en de O2x voelde gewoon een behoorlijk stuk solider aan dan de Galaxy S. Die laatste voelde net als een stukje plastic dat uit elkaar spat als je hem laat donderden.

Tjah, de O2x was wel een prijzig toestel destijds (lag rond de 480 euro) maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb hem al een paar keer laten vallen waardoor er inmiddels wel een kras op 't scherm zit, maar het toestel draait als een tierelier.

Wanneer er een volgende versie uit komt van de O2x, met dezelfde bouwkwaliteit, zal ik 'm zonder twijfel gaan aanschaffen.

De kwaliteit van een LG Cookie was echt bagger, maar kom op... wat wil je voor dat geld?!
Anoniem: 315662
@taeke181 januari 2012 11:25
ik ken ook iemand die een 2x speed heeft. hij vindt het een goede telefoon (op de knopjes verlichting na, veel te scherp en op 1 punt) maar de belkwaliteit is echt dramatisch en dat is toch wel het idee van een telefoon
Verlichting van de knopjes kun je in het hidden menu wijzigen. Belkwaliteit is bij mij prima en op het forum zie ik daar weinig klachten over. Anders proberen te Vippen.
Mijn eerste LG was een Viewty. Dat was best een super apparaatje in die tijd, maar het ontbrak nogal aan bouwkwaliteit. De huidige Optimus telefoons zijn echter wel een heel stuk beter en niet meer te vergelijken met de kwaliteit van 4 jaar geleden.
Ik heb zelf een Optimus 2x en ben daar zeer tevreden mee.
Kijk. en dit is het probleem, door de vele slechte dingen + geen marketing/Goede reacties zal een LG product nooit meer populair worden. dat was mijn hele argument.
Anoniem: 271482
@benji8331 december 2011 18:43
Sweexxx, de grootste rotzooi op aarde kun je ook overal kopen, het is gelukkig allemaal afgekeurde rotzooi van andere fabrikanten in een eigen verpakking.

Met elk electronisch apparaat heb je zo de kans om iets fantastisch te krijgen, of een kat in de zak. Als je blind koopt op stickers op het ding en een merknaam ben je gewoon een consument, niks meer.

Ik heb slechte ervaringen met Iphones in dagelijks gebruik, dat houd niet in dat iedereen dat heeft of dat het product slecht is.
Tijd om je firmware eens te updaten ;)

Mijn LG tv heb ik helemaal geen enkele probleem mee gehad doet zijn werk nu al 3 jaar probleemloos terwijl die vast zit aan mijn pc. Enige irritaties krijg je als je pc-> versterker->tv aansluit maar dat is puur een driver technishe zaak die ze bij nvidia vertikken open te gooien.
Dat hangt er van af, veel (lees: alle) televisies doen wat moeilijk als je ze aansluit met een PC. Je moet eerst de HDMI poort labelen als computer...

Verder zijn hun WP7 telefoons echter wel goed, ook van bouwkwaliteit. Ik heb het over Optimus 7 van vorig jaar waar ik heel erg weinig problemen mee heb gehad (wss ligt dat aan WP7 dat zo een goed OS is)...

Maar hun Androidtelefoons zijn niet bepaald heel goed, alhoewel dat de Optimus 2x met een custom ROM eigenlijk nog best meevalt...
Geen? Kijkt u nooit TV oid?
Anoniem: 435712
31 december 2011 12:01
Voel me een beetje geroepen om LG te komen verdedigen !

Ben al meer dan een jaar een trotse bezitter van een lg optimus 7 een zeer solide telefoon met prima bouwkwaliteit en icm een goed stabiel os zoals windows phone 7.5 moet het zeker niet onderdoen voor de concurrentie .

Toch zijn er vrienden zat die mijn phone als rommel aanzien .
LG heeft nou eenmaal een slechte reputatie en om dat nogal wat mensen problemen hebben gehad met de goedverkochte budgetphone chocolate blijft dat slecht imago wat nazinderen .

Ik ben er zeker van dat een jaar geleden ik de beste keuze heb gemaakt prijs / kwaliteit was die phone niet te kloppen
voor iets meer dan 200 euro zat ik op de eerste rij .

Mijn plasma idem ook van LG model 50pk550
ik kocht een plasma terwijl iedereen een lcd led kocht daarom betaalde ik maar een fractie kwestie van vraag en aanbod blijven jullie maar volle pot betalen

ik zoek de koopjes er wel tussen uit en of dat nu LG sony of nokia op het toestel staat maakt me weinig uit
Ben geen fanboy die alleen producten wil van merk a of b

Denk ook dat het verstandig zou zijn als LG een nieuwe naam zou bedenken voor hun high end gamma !
En als ze een nieuwe naam bedenken zou je het wel kopen? Je spreekt jezelf tegen.
Mijn vraag is dus hierbij..... Omdat het een x86 architectuur zal alles via de Dalvik waarschijnlijk wel leuk verlopen.

Maar hoe zit het met Native Android Code die geschreven is op de NDK ????

Iemand hier een goed antwoord op? Want ik ben bang dat mensen deze telefoon gaan kopen en daardoor heel wat Native apps niet kunnen draaien of dat delen van de app native zijn geschreven die alleen op ARM CPU's werken, en dus niet op X86...

Hier maak ik me zorgen om.
Ik kan me goed voorstellen dat andere fabrikanten geen interesse hebben in de chips van Intel. HTC heeft een nauwe connectie met Qualcomm en Samsung maakt eigen processoren. Verder heb je nu die optimalisatie voor de OMAP soc. Logisch dat ze met LG in zee gaan, waarschijnlijk krijgt LG een zak geld en een berg kennis zodat ze wel een succesvolle tegenhanger kunnen produceren.
Ik zie Apple ook wel in de toekomst overstappen naar Intel voor hun smartphone devices.
Bij de overstap powerpc naar intel stond ook iedereen met open mond te gapen.
Duh.... en Apple honderden miljoenen $$ in een eigen SoC investeren ?

Gaat niet gebeuren, ik zie nog eerder Apple SoCs in MacBook Airs etc opduiken
UUuhm ik weet niet of je op de hoogte bent dat Apple al een SoC Designer heeft gekocht? Het enige wat Apple dus laat doen is het laten maken door andere maar het design van van hunzelf

Het is niet voor niks de Apple A4 ofzo :P Intel kan die ook wel maken als ze wat aanpassingen doorvoeren

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 31 december 2011 11:16]

Dat is toch precies wat hij zegt?
Al zie ik ze nog niet snel een SoC door Intel laten maken, gezien Intel qua prijs nooit kan concurreren met TSMC, Samsung, etc.
Plus, dat voor zover ik weet, Intel geen designs van anderen produceert, alleen hun eigen spullen
Ook leuk als je hier windows op kunt draaien of dual booten...haha! Geweldig.
wat brengt zon chip nu voor meerwaarde met een standaard android toestel vanlg ?
kijk als ze nu die chips in htc nokia of apple apparaten stopten had het wel een sprong kunnen maken voor intel . maar lg ? nou nee ik denk dat lg zich niet zo moet bezig houden mt smartphones.
de devices die ze tot nu gebracht hebben hebben behoorlijk wat problemen voor zover ik mensen moet geloven die zon ding gehad hebben .. snel kapot , niet al te beste kwaliteit etc ..
dat geld ook voor tv;s daar loopt lg ook wel wat achter op de concurentie ..
nee ik denk niet dat dit een winnende combo gaat opleveren eerlijk gezegd ..
lg is tot nu toe op de markt niet echt succesvol en ik vrees dat dat voorlopigwel zo zal blijven ..jammer voor intel ..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee