Xs4all-klanten klagen over langzame verbindingen

Op GoT, diverse nieuwsgroepen en Twitter klagen klanten van Xs4all al een week over langzame verbindingen. Xs4all bevestigt dat er een storing is, maar die zou slechts een klein aantal klanten treffen. De oorzaak is nog onduidelijk.

Xs4all logoSinds 31 oktober klagen Xs4all-klanten op diverse platforms over veel langzamere adsl-verbindigen dan gebruikelijk. Op GoT klaagt een gebruiker met zijn 40Mbps-pijp niet boven de 0,30Mbps uit te komen.

Vergelijkbare klachten zijn te vinden op nieuwsgroepen, maar ook op Twitter klagen gebruikers. Op de storingspagina van Xs4all worden de problemen bevestigd; klanten in 'diverse regio's' kunnen last hebben van trage internetverbindingen.

Op GoT suggereerden gebruikers dat usenetverbindingen worden afgeknepen, maar het probleem lijkt ook bij ander internetverkeer op te treden. Xs4all-woordvoerder Niels Huijbregts bevestigt tegenover Tweakers.net dat er problemen zijn, maar deze zouden slechts een groep van 400 abonnees treffen. Gezien het grote aantal klachten op nichecommunities als GoT en de xs4all.adsl-discussiegroep, lijkt dat een laag aantal. Huijbregts zegt dat de oorzaak van de storing nog niet bekend is.

Door Joost Schellevis

Redacteur

08-11-2011 • 16:25

182 Linkedin

Reacties (182)

Wijzig sortering
Ja, download zakt regelmatig tot onder een tiende van normale snelheid (Haarlem).

Als je in een traceroute als eerste de lo1.dr9.d12.xs4all.net [194.109.5.203] tegenkomt, heb je kans dat je er ook last van hebt.

Heel jammer is dat er totaal geen updates gegeven worden op de pagina van de storingsmelding: http://www.xs4all.nl/nieu...storingen&id=5962&taal=nl

[Reactie gewijzigd door tchdk op 8 november 2011 16:37]

De storing is idd op de dr9.d12 en meeste mensen die vdsl hebben zitten daarop.
Bron dat de meeste vdsl verbindingen via dr9.d12 gaan ?
Ik zit zelf via dr8.d12 nml en toevallig 3 andere vdsl verbindingen die ik weet gaan ook via dr8.d12.
vdsl
Very Dramatically Slow Line O-)

Ik snap niet dat providers daarvoor gekozen hebben.
Je haalt alleen een hoge bandbreedte als je praktisch in de wijkcentrale woont.
En de bandbreedte neemt exponentieel snel af naarmate de lengte van de verbinding toeneemt.
Waar zou anders voor gekozen moeten worden? Als DSL provider heb je nu eenmaal weinig keuze. Of je blijft het doen met ADSL2+ (met dezelfde problemen die je noemt, overigens, maar lagere maximums) of je gaat naar VDSL2. Kabel mag je niet op want die is gesloten en fiber neerleggen doet iedereen wel maar gaat niet van het ene op het andere jaar landelijke dekking krijgen.
Zelfde probleem ook ondervonden op de VDSL lijn.
Was gewoon een vreemd probleem waarbij het internet gewoon steeds trager ging werken. Alles een cold reboot gegeven, maar geen echte soelaas.

Lijn instellingen wat 'defensiever' ingesteld p de Fritzbox en de DNS omgezet richting google (8.8.8.8 en 8.8.4.4). XS4All gebeld om de lijn te meten...en ergens tussendoor is alles opgelost.

Hoe het opgelost is, geen flauw benul. Maar ik blijf nu met mijn tengels van de instellingen af. Het werkt gelukkig weer.

Enige overgebleven probleem is een time-out probleem naar Voip van XS4All. Het binnenkomende gesprek komt gewoon vertraagd (verbindingsopbouw) binnen. Degene die belt hoort hem al 3x a 4x overgaan, voordat het bij ons daadwerkelijk ook overgaat.
Dit vergeleken met een XS4All Voip nummer aangesloten via UPC internet. Die gaat wel gelijk over.

[Reactie gewijzigd door kwakzalver op 8 november 2011 19:36]

In Sassenheim heb ik het probleem ook. Ik dacht zelfs dat het misschien mijn modem was. Aangezien ik al dagen last had voordat de storing gemeld was heb ik zo`n FritzBox via de XS4ALL website besteld. Na een tijdje klooien (met Alecto HomePlugs, ik moet die software telkens opnieuw installeren als ik verwissel van modem) kwam ik erachter dat het dus niet aan mijn oude Thompson modem lag. Balen, nu zit ik een jaar aan XS4ALL vast, dat was een voorwaarde voor het sturen van het modem.

Ik heb een telefonische klacht neergelegd bij de helpdesk maar daar moest ik blijkbaar over mailen. Nadat ik had gemaild bleek dat weer niet de enige actie die ik moest ondernemen. Ik moest voor compensatie een webformulier invullen en voor technische ondersteuning moest ik de helpdesk hebben. Dat is niet eens grappig meer aangezien de betreffende medewerker 'Helpdesk' onder haar naam heeft staan in haar mail. Ik zit nu ook ziek thuis en heb geen zin in deze onzin.

Ik las het hierboven al, XS4ALL gaat zich steeds meer gedragen zoals KPN en dat zint me niets. Als ik een klacht ergens neerleg dat wil ik dat de persoon die mijn klacht leest/aanhoort deze zelf doorzet naar het volgende bedrijfsonderdeel. Het mag nooit mijn probleem worden als ik:
A. Bel met een klacht dat ik hierover moet mailen ... wat doet die medewerker dan aan de telefoon?
B. Nadat ik heb gemaild, ik een webformulier voor compensatie moet invullen en;
C. Dat ik nogmaals met de helpdesk moet bellen voor het aanmaken van een ticket (wat dus nog niet eens gebeurd is) om de lijn te onderzoeken.

Typisch het gedrag van een te machtige dienstverlener die het gevoel heeft zijn klanten niet meer serieus te hoeven nemen. Zo denk ik over de dure jongens bij KPN en nu dus ook over XS4ALL. Kom uit je ivoren toren en word wakker makker.
Wat ik vooral merk met mijn xs4all verbinding is dat verbindingen beroerd traag worden gelegd, kan soms seconden duren voordat de verbinding eindelijk tot stand komt (via UTP). De data transfer werkt op zich ok. Volgens breedband winkel snelheidstest: 10,0 Mb down en 1,8 Mb up. Lijkt beroerd maar ik heb abonnement voor 8 Mb down en 1 Mb up. Mijn DSL snelheid op het modem is 19 Mb down en 2,5 Mb up. XS4All televisie doet het bv. prima.

Ik verdenk mijn fritz.box firmware van beroerd werken. Maar tegelijkertijd blijken ook andere invloeden een rol te spelen: firebug in firefox vertraagt bv. ook enorm en ik vergeet te vaak deze uit te zetten als ik deze niet nodig heb.
Anoniem: 80487
@Rembert8 november 2011 17:38
Die fritzbox firmware die vind ik ook dubieus. Althans, bij mijn vorige gedoetje adviseerden ze de fritsbox te updaten met een (recentere, dat wel) beta firmware. (zowel de Helpdesk als monteur die langskwam) UIteraard gedaan, hun begrafenis enzo, maar ik blijf het raar vinden beta FW te gebruiken in de standaard troubleshoot. Vroeger enzo betekende beta nog iets pre-release, iets experimenteels. Klaarblijkelijk is het tegenwoordig enkel een label.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 8 november 2011 17:39]

In de beta zitten fixes die nog niet in de reguliere firmware zitten. Public release Beta's zijn meestal al door een dusdanig proces gelopen dat ze prima gebruikt kunnen worden, maar waarschijnlijk nog niet helemaal klaar zijn voor het grote publiek.

Ik had bijvoorbeeld een irritante bug in de fritzbox waarbij de firewall maar gedeeltelijk werkte. (wel voor IPv4, maar niet voor IPv6). Ik heb toen uitgebreid met ze getroubleshoot, en na een beta firmware was het opgelost. Die beta is een paar weken daarna gereleased. (en loste toen nog een heel klein bugje op waar ik last van had in de beta)

Overigens heb ik ooit wel eens software gedraaid die officieel 'alpha' release was. (nog voor beta dus). Ik kan je vertellen: het was superstabiel en razendsnel.
Aha, dus toch. Ik heb geen of slechte (wegvallen) van de verbinding. Regio Leiden. Afknijpen UseNet verbinden heb ik niet echt, haal als het werkt de normale snelheid die ik altijd heb.
Ook regio Leiden, maar geen duidelijke last gehad. Soms websites die wat traag reageerden, maar dat ligt niet per se aan xs4all.
ADSL is toch sowieso traag? En VDSL wordt ook nog enorm afgeknepen met die schamele 40Mb... Dus ik zou er ook over klagen als ik bij hun een abo had. Gelukkig woon ik in Ziggo-gebied.

Wel raar dat XS4All niet in staat is om uncapped VDSL te bieden, dus (tot) 100Mb symmetrisch.
Wel raar dat XS4All niet in staat is om uncapped VDSL te bieden, dus (tot) 100Mb symmetrisch.
Noem mij 1 provider die dat wel doet, en niet aan het liegen is.
Die zijn er niet, ze doen het allemaal, maar daarmee is het natuurlijk nog niet gerechtvaardigd... Ik vind het iig hetzelfde als 32Kbps leveren op een ISDN-lijn die 64Kbps kan halen.
Had xs4all niet laatst een tv reclame waarbij ze iets pretendeerden als 'zelfs bij uitval heeft u bij ons nog internet'? 8)7

Dure onzin tv reclame uitzenden terwijl tegenwoordig hun prijs/kwaliteit verhouding behoorlijk gekelderd is.

[Reactie gewijzigd door 302117 op 8 november 2011 18:32]

Had xs4all niet laatst een tv reclame waarbij ze iets pretendeerden als 'zelfs bij uitval heeft u bij ons nog internet'?
Dat is inderdaad een additionele dienst die je bij ze kan afnemen. Dan kriijg je een mobiele internet USB dongle die je in de fritz!box steekt. Geen DSL, wel internet. Maar dat is een extra dienst die je moet afnemen, niet eentje die je er standaard bij krijgt.
Ik heb hier vermoedelijk ook last van, maar ik haal opzich m'n volledige 20/2 Mbit/s snelheid. Alleen is de verbinding ongeloofelijk onstabiel, en de Fritz!Box laat ook enorme ladingen errors zien in de DSL status.

Dus aan die 2MB/s download heb je weinig, als de verbinding elke 4 a 5 minuten op z'n snuffert gaat.

het is vooral naar voor m'n vriendin, die heel afhankelijk is van die verbinding voor haar werk VPN en telefonie (VoIP van xs4all). We hebben expres zo'n flatfee wereldwijd van xs4all genomen omdat ze veel naar het buitenland moet bellen.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 8 november 2011 16:38]

Laat je modem eens op minder intrainen, geheid dat het dan beter gaat.
Laat je modem eens op minder intrainen, geheid dat het dan beter gaat.
Dat is niet in te stellen.
Dat kan XS4all wel voor je regelen, waarschijnlijk een kwestie van een telefoontje of mailtje naar de helpdesk. Welke Fritzbox heb je trouwens? Ik heb nu een 7340 en die is retestabiel, terwijl het vorige model (71-nogiets?) ook regelmatig omflikkerde op mijn lijn.
Dat kan XS4all wel voor je regelen, waarschijnlijk een kwestie van een telefoontje of mailtje naar de helpdesk. Welke Fritzbox heb je trouwens? Ik heb nu een 7340 en die is retestabiel, terwijl het vorige model (71-nogiets?) ook regelmatig omflikkerde op mijn lijn.
ik heb de 7340, en die was tot zondag al een jaar lang enorm stabiel. Nauwelijks outages gehad. Alleen deed KPN wat fout bij het omzetten van ADSL naar VDSL, maar dat had de KPN monteur ook heel snel opgelost.
Als je last hebt van een klapperlijntje is het tijd om eerst eens je bekabeling van IS/RA naar modem te vervangen (en zo nodig inkorten tot onder een meter, bij voorkeur met zo weinig mogelijk verbindingen) en anders moet je even de helpdesk bellen zodat er een kpn technieker even de rest van de lijn kan nakijken.

XS4All is ook gewoon WBA-E en hoort dus niet te gaan klapperen, hoogstens lager in te trainen. En als ie wel klappert is er meestal ergens een lasje gecorrodeerd.
Mijn bekabeling is 2 jaar oud. Je maakt mij niet wijs dat het daar aan ligt :)
Ik heb er zelf geen last van.
Regio Twente (Rijssen)
Offtopic: Jullie hebben daar toch allemaal glasvezel, reggefiber?
Heeft dit iets te maken met de Juniper-systemen die niet lekker liepen? http://twk.rs/nj1C
Mijn 4mbit-lijntje heeft weinig problemen gegeven, maar ik heb dan ook niet zulke hoge eisen ;)

[Reactie gewijzigd door Ravhin op 8 november 2011 16:29]

Ik herken de problemen. Zelf ervaar ik al een maand problemen met XS4ALL internet welke de zelfde symphtonen heeft als hier boven beschreven. Heel veel timeouts en daardoor verliezen van pakketten en een trage verbinding als resultaat.

XS4ALL dacht dat de problemen zijn ontstaan bij KPN (deze hebben namelijk enkele weken geleden) een upgrade gedaan aan de wijkcentrales en het bitstream netwerk.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee