E3: Nieuwe Star Trek-game verschijnt in 2012

Paramount heeft een nieuwe Star Trek-game aangekondigd die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 2009. Digital Extremes ontwikkelt het spel dat in de zomer van 2012 zal uitkomen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Volgens Paramount is de nieuwe Star Trek-game gebaseerd op de in 2009 verschenen Star Trek-film door J.J. Abrams, maar krijgt het spel wel zijn eigen verhaal. Verantwoordelijk voor het verhaal is Marianne Krawczyk, die eerder de verhaallijnen van de God of War-spellen heeft geschreven

Star Trek krijgt co-op-mogelijkheden, waarbij spelers in de huid van Kirk of Spock kunnen kruipen. Het duo moet een 'legendarisch vijandelijk ras' tegenhouden dat het universum wil veroveren. Volgens Paramount zal ontwikkelaar Digital Extremes nauw samenwerken met het team van de Star Trek-film. In de zomer van 2012 zal het spel in de winkel liggen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Op de E3-beurs in Los Angeles zal er een voorproefje van het spel getoond worden.

Eerder deze week is bekend geworden dat Atari de ontwikkelaar van de mmog Star Trek: Online heeft verkocht aan de Chinese uitgever Perfect World voor een bedrag van 50 miljoen dollar. Atari was ruim twee jaar lang eigenaar van de studio, maar zette Cryptic te koop omdat de gamedeveloper meer geld kostte dan het opbracht.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

05-06-2011 • 10:10

77 Linkedin

Reacties (77)

77
76
37
0
0
26
Wijzig sortering
Opvallend, volgens IMDB staat er voor 2012 ook een nieuwe Star Trek film gepland. Ik zou verwachten dat ze van elkaars publiciteit gebruik maken, en dat het spel dan ook bij de film zou horen. Opmerkelijk dat het spel dan nog bij de 2009 film hoort.
Het is altijd gevaarlijk om de twee aan elkaar te kopellen. Als de game niet op tijd klaar is zit je weer met een probleem. Dan moet men gaan pushen en krijg je een spel vol met bugs. Op deze manier hoeft men niet voor een gezamelijke launch te gaan en zal uitstel van het ene geen probleem vormen voor het andere.
Aan de andere kant, het is moeilijk om tegelijk de film en het spel uit te brengen, omdat de makers het misschien van TOTAAL verschillende kanten zien. Dan zie je in de film een 4-potig monster met 2 rode ogen, en in het spel een monster met 2 poten en 2 blauwe ogen, als voorbeeld. De informatie moet dus wel kloppen.
De laatste Transformers games zijn ook redelijk succesvol geweest en waren afaik ook niet gekoppeld aan de films qua verhaal.
Het zou ook los van elkaar kunnen staan, denk aan The Dark Knight die samen uitkwam met Arkham Asylum. Waarschijnlijk een van de beste games ooit gemaakt op een franchise van een ander medium (de comics eigenlijk). Maar de vraag is of Digital Extremes en zijn uitgever genoeg brood erin zien om iets origineels en dus financieel riskants uit te brengen!
Het duo moet een 'legendarisch vijandelijk ras' tegenhouden dat het universum wil veroveren.
Ik ben niet helemaal thuis in de ST-universe, maar ik moest meteen denken aan The Borg. Maar deze komen (volgens mij) alleen voor in ST: Voyager, en daar komen Kirk en Spock weer niet in voor. Zijn er andere 'legendarische vijandelijke' rassen?
The Borg zitten ook in TNG :)

Maar er zijn zat andere vijandelijke rassen. Denk aan de Dominion, de Cardassians, de Romulans etc etc

Maargoed, ik moet nog zien of zo'n game leuk word. Er zijn vaker games gemaakt van series (of films), en vaak is het toch een wat slap aftreksel dat op de naam probeert mee te liften.
Tijdens het tikken van het bericht dacht ik zelf aan de Klingons, die hebben wel een belangrijke rol als antagonist gespeeld in de originele Star Trek-serie (die natuurlijk de basis was voor de film uit 2009). Anders de Romulans, de Tholians lijken me te onwaarschijnlijk.

Of het spel wat wordt is moeilijk te zeggen. Gezien het plaatje van het persbericht zou de game best wel eens een co-op shooter kunnen worden. ST: Voyager - Elite Force was best goed in zijn tijd dus dat concept kan, mits goed uitgewerkt, slagen. Daarbij komt dat developer Digital Extremes ruime ervaring heeft met shooters. Ze hebben meegewerkt aan Unreal t/m Unreal Tournament 2004 en de multiplayer van BioShock 2. Ik heb hoop op een game die een voldoende kan scoren :)

[Reactie gewijzigd door Rafe op 5 juni 2011 11:18]

The borg komen ook voor in The Next Generation en Enterprise. En species 8472 is nog wel veel legendarischer dan de Borg.
Anoniem: 171689
@FrankGuthrie5 juni 2011 11:51
Species 8472 zijn ook veel te eendimensionaal. Daar zal een hele boel extra lore voor verzonnen moeten worden en als je Voyager niet gezien hebt, ken je ze niet eens.

Nee, ik houd het op de Borg.
Aan het einde van Voyager vernietigen ze de transwarp conduit van de Borg, waardoor ze allemaal zonder communicatie zitten. Met de database van voyager en 7of9 alleen al kunnen ze een flinke verdediging tegen de borg gaan bouwen.

Species 8472 komen later terug in de verhaallijn, en ze maken er een beetje vrede mee, bovendien komen die uit een andere dimensie en hebben ze hier niks te zoeken.
Niet in Enterprise toch? Wel in Voyager. En in TNG ja.
Ook enterprise beste afleveringen daarvan kwamen in seizoen 4. De borgs kwamen daar doordat de mensen de neergestorte borgs vinden van de film first contact.
Offtopic: Door het verschijnen van de Borg in Enterprise is juist het hele cirkeltje weer rond.
http://en.wikipedia.org/wiki/Regeneration_(Star_Trek:_Enterprise)

[Reactie gewijzigd door MaartenKoller op 5 juni 2011 11:29]

In enterprise komen ze ook voor, worden gevonden op de noord of zuidpool. Waarschijnlijk een terug verwijzing naar het schip dat in First Contact boven de aarde wordt neergeschoten. Dus voor de volledigheid: TNG, Voyager en Enterprise en Star trek First Contact.

On-Topic:
Ik zie wel wat in een star trek game die zich in een andere time-line/dimensie afspeelt. Dit zal ook niet de eerste keer zijn, denk aan bijvoorbeeld: Bridge commander.
Anoniem: 271482
@Vredeveld5 juni 2011 13:07
Shattered universe... (xbox+ps2), en ik heb het een kans gegeven maar de fighters(ja, fighters) stuurden gewoon klote.
Die zitten alleen in 5 episodes van Voyager...
Ben benieuwd. Zou wat kunnen worden. De goede Star Trek games zijn op 1 hand te tellen. Altijd wel veelbelovend.
DAC was leuk, Bridge Commander was leuk, Legacy was leuk en Elite Force II was wel leuk, maar dat zijn er al vier. Aangezien een Tellarite maar drie vingers heeft ben ik het niet met je eens: je hebt toch echt meerdere handen nodig.
Hier mag je wat mij betreft ook de games Armada 1 en 2 aan toe voegen. Deze real- time strategy games ademden de gehele Star Trek sfeer uit. Voor Armada 2 is net zoals voor Bridge Commander nog steeds een heel erg goede en uitgebreide mod community actief. De hele game heeft een update gehad! Alle rassen zijn meer uitgediept. Zie http://www.fleetops.net/

[Reactie gewijzigd door edd_nl op 5 juni 2011 12:15]

En vergeet voor Star Trek Armada 2 niet de Total Conversions rangerend van grafische overhauls, realistische conversions tot complete 'non-star trek related' conversies!


Star Trek 2 en Elite Force 2 zijn toch echt mijn favorieten.
Bridge Commander geprobeerd maar het trok mij gewoonweg niet.. :/
Bridge Commander was voor mij een zeer tof spel. Enige wat ik niet zo leuk vond was dat het te statisch was. Je zat daar maar op je stoel uiteindelijk. Iets meer interactie was leuk geweest.
Bridge Commander is nog steeds heel vermakelijk zeker omdat de mod community nog steeds vrij actief is.
Je vergeet mijn favoriet, "Star Trek: Starfleet Academy" en ook "Star Trek: Away Team" was nog best aardig, maar ok je komt nog steeds toe met 1 hand :).
Anoniem: 271482
@TvdW5 juni 2011 13:03
Elite force was leuk, en Klingon Honor Guard ook. "Shattered Universe" is echter een
Voorbeeld van hoe het niet moet.

Eigenlijk word het wel weer eens een keer tijd dat ze met een nieuwe TV-serie komen, "enterprise" was me net iets te retro. En de film "nemesis" speelde zich af na het einde van Voyager, en volgens mij viel er nog genoeg af te knallen daaro.
Om je Tellarite opmerking moest ik wel lachen (Eigenlijk moet ik nu zeggen dat die opmerking een belediging was ;) ). Wat ik echter niet snap is dat je DAC een leuk spel noemt. Echt een van de meest onnozelle tientjes die ik ooit heb uitgegeven. Ook Legacy vond ik alleen thuishoren op wansmaak woensdag...
Maar er zijn ook nog wel een paar andere goede Star Trek games, maar dan moeten we wel echt terug naar de jaren 90. Kijk naar a Final Unity of Starfleet Acadamy. De eerste Elite Force vond ik ook leuker dan de tweede...
Dan heb je ook nog Birth of the Federation en drie delen Starfleet Command. Zeker niet de slechtse tactische games.

Ben wel benieuwd naar deze nieuwe game. Ik heb het gevoel dat deze een hogere productionvalue heeft dan games in het verleden. Maar ik ben niet echt te spreken over de nieuwe Star Trek. NIet zozeer dat het slecht is. Maar het is geen Star Trek. Ik beroep gewoon op "Based upon Star Trek created by Gene Roddenberry."
Ik deel je mening over Final Unity helemaal! Die game was echt "anders" dan alle anderen in het genre. Juist de puzzels maakten het een intrigerend spel. Ik heb ook een paar keer een petitie ingediend bij Star Trek Online om eens bij Final Unity te kijken om de missies op planeten en op bases interessanter te maken.

Verschillende toonhoogtes afspelen op artifacts, pasers instellen op varianties, items bij elkaar zoeken om oude technologie te repareren, voor mij zou dit echt een extra dimensie toevoegen aan het spel.
Dit zijn inderdaad precies de dingen die STO nodig heeft! Alhoewel, precies, maar wel dit soort diepte. Ik was zo teleurgesteld in STO dat ik nooit meer een Timecard heb gekocht.
Maar AFU was wel echt een coole game. Ik ga hem snel weer eens afstoffen. Kijken of ik hem op Android aan het lopen krijg ;)

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 5 juni 2011 16:59]

Anoniem: 394009
@oneofmany6 juni 2011 00:25
Final Unity was inderdaad een mooi spel voor die tijd. Ik heb het met enige moeite nog aan de gang gekregen onder DosBox, al moest ik dan een gekraakte installer gebruiken omdat de originele maar bleef roepen dat je minimaal een dual speed CDROM drive nodig had (ik heb wel de originele CDROM).
Met 1 hand kom ik toch niet toe hoor.
Uh... Àl die andere voorgaande niet op een hand te tellen Star Trek games hadden allemaal één belangrijk iets in gemeen:

Ze speelden zich af in het ECHTE Star Trek universum.


Sorry maar ik zit niet echt te wachten op een 'star trek' game die zich af speelt in een alternatief Star Trek universum waar ik al kotsneigingen van kreeg tijdens mijn confrontatie ermee in de bioscoop.

Nee deze neppe star trek film en dit neppe star trek spel die sla ik toch maar eens lekker over! ;)
Weer zo'n typische 'purist'...

Waarom kreeg je 'kotsneigingen'? Sorry, maar jouw redenering is die van een klein zeurderig kindje.

Ik ben een fan van de Star Trek franchise, maar ik vond het een zeer geslaagde reboot. En zelfs al heb je niks met Star Trek, blijft er een goede sci-fi film over.
Dàt is het hem juist.

Ik vond het ook wel degelijk een 'goede sci-fi film'!

Dàt maakt het juist extra onaangenaam (kotsneiging opwekkend) om bijvoorbeeld een zoenscene zoals in de 2009 film zit aan te moeten zien.

Een goede sci-fi film maken is een ding.. Alles wat goed en heilig beschouwd wordt aan een serie en het hele beeld van die serie zijn universum en protagonisten aan diggelen slaan met een moker hamer is heel wat anders.

Dàt is wat ik bedoel. Jij hebt klaarblijkelijk niet dezelfde ervaring gehad als ik, en dat begrijp ik.. maar je kunt niet ontkennen dat ik mìjn ervaring ermee heb gehad noch andere 'puristen' zoals jij het noemt.

Geloof me ik ben helemaal pro-change en heb ook vele series/filmseries etc. gekeken waar de karakters enorme veranderingen doormaken.. maar dat zijn chronologische veranderingen waardoor een karakter gevormd wordt, groeit en diepte krijgt.
Deze 2009 film zet met name Spock neer als een heel ander karakter dan we in ons hoofd hebben na vele films en series, en dat zou nog niet zo erg zijn als dèze nieuwe Spock een verbetering was.. maar dat was hij gewoon simpelweg niet.
Je hoeft niet naar die film te kijken.

Ik ben ook fan van het eerste uur. Ik ken de karakters allemaal door en door.

Ik vind de nieuwe film een mooie kijk in het verleden, al worden onze gedachten van de verschillende karakters op de proef gesteld.

En tja het is moeilijk voor een regiseur en het team om karakters neer te zetten die al zo'n 60 jaar bestaan.
Dan is het beter om nieuwe te maken. Echter is het jammer dat hij dan gekozen heeft voor Spock en Kirk.

Beter was het om een ander (niet uitgewerkt) karakter uit die tijd te nemen en daarmee opnieuw te beginnen.

Maar de film is gewoon Star Trek waardig.
Laten we dan concluderen dat verschillende fans iets anders halen uit "hun" serie. Er zit ook gewoon redelijk veel in.

Ik ben het helemaal met je eens dat ze beter andere namen hadden kunnen hanteren en dat het dan waarschijnlijk nog steeds goed had gewerkt. Bij een reboot hadden ze toch iets trouwer moeten blijven aan het origineel naar mijn mening.

Maar wat ik wel echt miste was de houding naar de wetenschappelijke voortschrijdingen en de manier van problemen oplossen die daarbij hoort. Het was teveel "platte" actie en te weinig doordacht hier en daar. De sfeer was zeker niet Star trek, maar goed, dat is gewoon te droog voor het grote publiek van tegenwoordig. Ik had daar ook wel moeite mee, maar ondanks dat een leuke film.

De game, tja, ik hoop dat het leuke gameplay bevat. En dat de graphics 2011 niveau hebben en niet xbox of PS3 kwaliteit. (begint toch wel erg achter te lopen inmiddels)
Hopelijk is dit een leuke opvolger voor die Voyager timeline shooter games.
Anoniem: 55563
@Ayporos5 juni 2011 19:34
De hele sfeer van de film was Star Trek-onwaardig. Ook ik vond het een goede SF-film maar de naam Star Trek had nooit op het filmdoek mogen verschijnen. Star Trek is bijzonder omdat het heel erg leunt op (pseudo)wetenschap en is vooral níet mystiek. Desondanks is wel het avontuur geweldig. De laatste film was een actiefilm in de ruimte, neergezet met erg goede acteurs en prachtige special effects. Maar Star Trek? Nee, daar heb ik weinig van gemerkt. Ik hoopte nog dat de film met de aloude tune zou worden afgerond maar zelfs dát was teveel gevraagd. Jammer maar helaas.

@jqv:
Je hoeft niet naar die film te kijken.
Never judge a book by its cover. Je kunt een film pas beoordelen als je deze gezien hebt.

Nieuwe karakters had inderdaad een goed idee geweest! Genoeg starships in de vloot zou je zeggen. Maar het Star Trek zoals dat al decennia bestaat is science fiction pur sang. En let op de 'science' in SF, iets dat in de laatste film maar nauwelijks aan bod kwam. De film viel mij tegen omdat de naam Star Trek een bepaalde verwachting kweekt waaraan m.i. niet is voldaan. Een frisse aanpak heb ik helemaal niets op tegen maar bepaalde 'core values' van Star Trek zijn wat mij betreft gewoon heilig. Ga je daar zorgvuldig mee om dan heb je volgens mij nog genoeg speelruimte om een nieuwe, breed toegankelijke film te maken die voor zowel de fans als het grote publiek te verteren valt. Dat is heel iets anders dan een oppervlakkige variant maken van een verhaal waar door de decennia heen zoveel lagen in zijn aangebracht. Daarbij, als je een groot publiek wilt aanspreken met een spektakelfilm is het maar de vraag of je daar wel de naam Star Trek op moet plakken natuurlijk.

Een betere vraag is of je wel wilt proberen om SF breed toegankelijk te maken. Zelfs erg goede series als Battlestar Galactica en het vroegtijdig afgebroken Firefly hadden geen groot publiek. Het genre zal nooit echt groot worden, ondanks dat het eigenlijk gewoon het meest interessante genre is dat er bestaat. Misschien komt het omdat in het verleden teveel troep is gemaakt waardoor SF een slecht imago heeft gekregen. Nog steeds reageren veel mensen laaghartig als je zegt van SF te houden. Ik denk echter ook dat het een cultureel fenomeen is. Kijk maar naar hoe de wereld functioneert. Wetenschap is het grootste ondergeschoven kind van onze tijd terwijl het juist de meeste aandacht verdient. Onderzoek wordt gedaan met de kruimels die de maatschappij nog net kan missen. In wetenschap schuilt echter de oplossing voor alle problemen in de moderne tijd, op alle vlakken. Echter het ongeloof van mensen en de totaal andere, m.i. verkeerde, prioriteiten in het heden houden zowel de wetenschap als de bijbehorende fictie in een donker hoekje van de kamer. Dat verklaart wellicht waarom de laatste Star Trek-film zo van zijn (pseudo)wetenschap is ontdaan. Anders slikt de massa het niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 6 juni 2011 07:36]

Ik ben juist erg blij dat ze het nieuw leven ingeblazen hebben. De nieuwe tijdslijn bied oneindig nieuwe mogelijkheden, verhaallijnen en hopelijk heel veel nieuwe Star Trek franchises. Het oude universum was helaas dood en het zou toch eeuwige zonde zijn als een serie als "Enterprise" de laatste ademteug was. Er zit zoveel meer in dan dat..

Dus ik moedig het aan, betrek er nieuwe mensen bij en blaas ons weg :)
Anoniem: 55563
@Prosje6 juni 2011 07:41
In plaats van een nieuwe tijdslijn kun je er ook voor kiezen om meer personages en verhalen aan het bestaande universum toe te voegen. Ruimte genoeg zou je zeggen ;) en het gooit de bestaande verhaallijnen niet te grabbel. Als je iets nieuws wilt verzinnen is dat prachtig maar heb dan in ieder geval als schrijver en regisseur het respect om het bestaande te respecteren voor wat het is.
Tja, het verhaal was gewoon aan alle kanten dicht geschreven door de vele spinoffs en series. Ze hadden twee opties:

1) Alles zo laten en niks meer doen aan het verhaal en dan hebben ze hooguit de kans om het verhaal precies op dezelfde manier op nieuw te vertellen (dit was geen goede optie aangezien Startrek al jaren met teruglopende kijkcijfers en verkopen te maken had).
2) Een reboot van de franchise op een manier dat ze een nieuw verhaal kunnen ontwikkelen met nieuwe avonturen en het kunnen aanpassen zodat het beter aansluit op de huidige kijkers (en dus ook nieuwe fans proberen aan zich te binden). De vorige series en spinoff basseerde zich op een oude btje saaie visie van Gene Roddenberry.

Dit is dus optie 2 geworden en het is echt de enige manier geweest om ook nu nog van mooie nieuwe series over het star trek universum te genieten. En ik vind de film dan ook goed uitgevoerd omdat ze naast het nieuwe avontuurlijke minder saaie format ook rekening hebben gehouden met de oude fans (waaronder ik).
Lijkt dat wapen van Halo wel
Wow, inderdaad. Zelfs ik zie dat het praktisch een exacte kloon is en ik heb vrijwel geen Halo gespeeld (alleen wat multiplayer demo's).
Is nou ook het eerste waar ik aan dacht toen ik het plaatje zag
Een paar van die legendarische rassen waren niet echt in staat om op te boksen tegen de federatie en sommige leerden ze op een veel later tijdstip kennen.
Er zijn legendarische rassen geweest maar oop verdwenen alsof ze er nooit geweest zijn.
Ikonians bv. maar die waren niet gewelddadig zover ik weet. Ik denk dat ze er 1 uitvinden.
Ben benieuwd naar deze game, ik heb een tijdje geprobeerd sto te spelen maar het spel kon me niet lang genoeg boeien. Dat er een spel uitkomt wat zich afspeelt in een alternatieve tijdslijn is in mijn ogen niet eens zo slecht. Ik had alleen wel liever gezien dat het zich in de tijdslijn van Voyager / DS9 / TNG zou afspelen. Ben erg benieuwd!
Jullie moeten Star Trek: Excalibur niet vergeten! Deze game die vanaf scratch door fans wordt gemaakt is al een paar jaar in ontwikkeling, maar zal een mooie opvolger voor Bridge Commander worden.
Wat wordt het dan voor game? Shooter als Elite Force? Of toch meer RPG-kant op als Mass Effect? Goed ST-verhaal zou niet verkeerd zijn :9.

Voor de bad guys zet ik mijn geld in op de Borg, en als goede tweede de Romulans.
Een legendarisch vijandelijk ras..

"We are the Borg. You will be assimilated. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile."

Die vindt ik nou legendary :)
Anoniem: 339637
5 juni 2011 14:57
Startrek Armada 1 en Dominion Wars waren heel leuk, al mocht men met deze laatste wel de optie eigen toetsen programmeren insteken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee