Lenovo kondigt zakelijke ThinkPad X1 van 17mm dik aan

Lenovo is in Nederland gestart met de verkoop van zijn dunne, zakelijke ThinkPad X1-laptop. Het model met 13,3"-scherm is 17mm dik en wordt met Sandy Bridge-Core i3-, Core i5- en Core i7-cpu's geleverd. De prijs begint bij 1999 euro.

De ThinkPad X1 is de opvolger van de ThinkPad X301. De resolutie van het 13,3"-scherm is 1366x768 pixels en de helderheid is hoog, met een geadverteerde waarde van 350 nits. Een Gorilla Glass-glasplaat beschermt het scherm tegen krassen en andere beschadigingen.

Lenovo heeft het model voorzien van luxe extra's als een backlit keyboard en achter klepjes verborgen poorten aan de zijkanten. Het model beschikt onder andere over hdmi, displayport, usb 3.0 en esata. Ook is er de mogelijkheid om 3g-sims in de daarvoor bestemde sleuf te plaatsen.

De ThinkPad X 1-laptop is daarnaast uitgerust met Lenovo´s RapidCharge-technologie, waarmee de laptop in 30 minuten tot 80 procent moet kunnen worden opgeladen. Waarschijnlijk gaat het hierbij om Sonata-accu's, die onder andere door Asus en HP voor enkele laptops worden gebruikt. De accuduur zou 5 uur bedragen, maar Lenovo levert een externe RapidCharge-accu, die de accuduur moet verdubbelen. De ThinkPad X1 is per direct beschikbaar in Nederland, voor een startprijs van 1999 euro.

Lenovo ThinkPad X1 Lenovo ThinkPad X1

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-05-2011 • 10:02

72 Linkedin

Reacties (72)

72
69
42
2
0
1
Wijzig sortering
Hmmmm erg aantrekkelijk, ik werk op een Lenovo X301 en ik vind dit een waardige opvolger.

Resolutie is meer dan zat, ik mis niks op mijn huidige X301.

Wat me wel opvalt is dat bouw kwaliteit als in ontwerp de X301 robuuster is, scherm sluit dmv haakjes en deze niet.

De monitor van de X301 zorgt ervoor dat er niks tussen je monitor en keyboard kan komen omdat hij er net overheen sluit en deze ligt gewoon op je monitor.

Dit wordt geen online aankoop dat is zeker, ik wil hem eerst in het echt zien want zo op de foto is hij erg mooi en shiny maar hij moet wel aan een aantal eisen voldoen als in bouwkwaliteit.

edit: ik zie tevens dat hij geen optische drive bevat dat is minder voor de doelgroep die zij willen targetten, de reden dat ik op een X301 werk t.o.v. een Air is dat de X301 gewoon een HELE PLATTE notebook is en de Air een gadget is.

Ik wacht wel op een waardige opvolger want in mijn X301 zit al een Intel SSD en max geheugen.

edit 2: ik zal nog wat vertellen of verklappen waaraan je kan zien dat dit een zakelijke notebook; als je een consumenten Lenovo hebt staat de logo van Lenovo op de behuizing op zijn kop omdat consumenten het leuk vinden hun notebook of netbook mee te nemen naar cafes en restaurants en kunnen andere mensen in 1x zien welk merk jouw note- of netbook draagt.

Bij de zakelijke varianten staat de naam recht omdat je veelal je notebook meeneemt om een verdagering bij te wonen of een presentatie van iemand en dan heb je als je manieren hebt en klaar bent met aantekeningen maken je notebook dicht, dan kunnen de collegas of mensen van een ander bedrijf zien welk merk je mooie notebook draagt als ze naast je zitten

[Reactie gewijzigd door Sm0k3r op 20 mei 2011 10:39]

De X301 heeft nog een resolutie van 1440 x 900. De X1 slechts 1366 x 768. Dat is vooral in de hoogte een flink verschil.
Je hebt helemaal gelijk, net even bekeken en het is inderdaad 1440x900, ach klein verschil maar zoals ik al zei ik wacht wel op een echte waardige opvolger.
Ik maak zelf gebruik van een X200t, deze heeft ook geen optische drive en om eerlijk te zijn mis ik die drive ook niet. Vandaag gaat toch alles over het net of via USB sticks.
De edge heeft het logo echter ook 'recht' staan, en das nou niet echt een zakelijke uitvoering..
2000 euro voor een i3 met 768 pixels... wow, dan zullen ze veel moeite moeten doen om dit te kunnen verkopen.

Moet er wel bij zeggen dat het design beter geworden is. Vooral door de looks van het scherm. Nu nog de kwaliteit verbeteren (ja ik spreek uit een ervaring van meer dan 12 jaar thinkpad)

[Reactie gewijzigd door dustin op 20 mei 2011 10:24]

Uh die 2000 euro is voor een heel andere configuratie als je bij de gerelateerde producten kijkt staat er daar eentje met een 160GB SSD, 8GB werkgeheugen en een Core i5 2520M, voor iets meer dan 2000 euro.

(edit prijs fout)

[Reactie gewijzigd door is dead 12 op 20 mei 2011 10:32]

hoezo?
Het model met 13,3"-scherm is 17mm dik en wordt met Sandy Bridge-Core i3-, Core i5- en Core i7-cpu's geleverd. De prijs begint bij 1999 euro.
lees ik het fout?

ik lees i3, i5 en i7 en de prijs begint bij 1999 euro.

En adviesprijzen zijn wat anders dan verkoopprijzen. En dan nog, 2000 euro voor i5, 8gb en een scherm van 768 vind ik nog steeds duur. (en ik heb een macbook wat de meeste al duur vinden)

[Reactie gewijzigd door dustin op 20 mei 2011 10:48]

Je kijkt nu alleen puur naar de hardware specs, in dat opzichte lijkt deze laptop dan ook erg duur. Echter, vergeet niet dat deze laptop heel goed tegen val/stoot schade en zelfs tot zekere hoogte waterdicht is. Dit kun je niet zeggen van menig laptop. Daarnaast zullen de dikte + SSDs ook een stukje prijsverhoging.

Daarnaast betaal je ook voor een stukje service. Je krijgt zeer lang na aanschaf nog support, ze houden reserve onderdelen op handen, etc.

Deze laptops zijn puur op de zakelijke markt gericht, mensen die onderweg zijn, misschien in omgevingen zitten (verslaggevers) waar waterschade of val schade ook daadwerkelijk kunnen optreden.

Om de laptop dan te beoordelen op de resolutie is totaal niet relevant. Je koopt deze laptop in eerste instantie voor de bouwkwaliteit en de bijgeleverde service, de specs komen echt op de tweede plaats.

Hij is gewoon domweg niet bedoeld voor thuisgebruikers zoals jij en ik. Vergeleken met mijn laptop van 500 euro is hij ook gewoon 4x zo duur, heeft een lagere resolutie. Maar daar schaf je hem niet voor aan.

Je macbook is toch ook duurder dan een "gewone" laptop van Dell, HP, ACER, etc die vergelijkbare specs hebben? Waarom zou je dan meer betalen? Stukje uiterlijk, stukje service, stukje garantie, stukje merknaam, etc.

Zo precies hetzelfde hier met de thinkpad serie.
De belangrijkste reden die Lenovo zal hebben voor het prijskaartje is in dit geval niet zozeer 'build quality', 'performance' of 'business', maar 'exclusiviteit'. Dit was met de x300/X301 ook zo. Het is de dunste Thinkpad, en er zitten wat (voor Thinkpads) nieuwe functies in, zoals Gorilla Glass en een backlit keyboard (ipv de Thinklight). Deze features maken dit een exclusieve Thinkpad, en voor exclusiviteit moet je betalen.

Voor wat betreft X301 versus X1 zie je wel dat Lenovo de focus iets verschoven heeft. Waar de X300 en X301 vooral een statement waren dat Lenovo een enorm dunne Thinkpad kon bouwen zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid, bouwkwaliteit of uitbreidbaarheid, is pure performance dit keer iets hoger op het lijstje gekomen. Waar de X300/X301 relatief underpowered waren (maar wel veel features hadden), heeft de X1 iets minder uitbreidbaarheid (geen optical bijvoorbeeld) maar wel aanzienlijk betere performance. Ik denk persoonlijk dat dit een goede zet is.
€200 is inderdaad een koopje :)
Prijs mag dan misschien hoog zijn, maar je moet er wel bij bedenken dat er een SSD van 160 GB in zit. Dat verhoogt de prijs natuurlijk wel degelijk.
Verder vind ik het design wel mooi, maar is een Macbook Air dan niet een betere optie? Zeker voor dat geld.

[Reactie gewijzigd door Batiatus op 20 mei 2011 10:19]

in een MBA heb je geen Core i7 optie.
Op engadget hebben ze een review van deze latop: http://www.engadget.com/2...enovo-thinkpad-x1-review/

En daar is deze laptop toch wat sneller, maar dan alleen op CPU gebied (komt door de dedicated GPU van de MacBook Air).

Dit was overigens met een Core i5-2410M
dit is wat meer op de zakelijke gebruiker gericht
Waar zakelijk inhoud dat je bereid bent meer geld neer te leggen (ik vind dat hele "zakelijke" excuus zo passe)
Het kan aan mij liggen maar ik vind het design echt niets. Even als de geboden prijs voor de geleverde features en functionaliteiten vind ik het een overduidelijke miskoop.

Sinds wanneer word een ontopic mening geclassificeerd als ongewenst? Sorry maar ik volg het niet helemaal.

[Reactie gewijzigd door Netrunner op 20 mei 2011 10:10]

Vergeet niet dat Lenovo ook altijd een hele goede service erbij levert. Dat wil zeggen: er zijn nog voor lange tijd spare parts leverbaar, iets wat andere fabrikanten meestal niet doen. (vergelijk de vostro-serie van Dell).

overigens heeft hardware.info het over een MINIMALE dikte van 17mm en een starttarief van $ 1399,-

engadget roept zelfs $ 1349,-

[Reactie gewijzigd door tes_shavon op 20 mei 2011 10:17]

Voor de Latitude serie van Dell blijven ook heel lang spare parts beschikbaar. Ze zijn stevig gebouwd, net als de Lenovo's, en een bijbehorende prijs. Het is dus de service die geld kost.
Het kan aan mij liggen maar ik vind het design echt niets. Even als de geboden prijs voor de geleverde features en functionaliteiten vind ik het een overduidelijke miskoop.
Bij een laptop als deze moet je niet naar de prijs kijken. Het is een zakelijke laptop vol met innovatie en dat kost nu eenmaal veel geld. Ultra-portables zijn altijd een stuk duurder dan de netbooks waar jij blijkbaar aan denkt bij een 13 inch scherm.

Ik vind het design wel mooi! Ben trouwens benieuwd naar die RapidCharge-technologie :)
Ja dan nogmaals aan alle mensen die hier op gereageerd hebben. Mijn excuses ik heb te weinig kaas gegeten van het hele Lenovo verhaal. Met als gevolg dat ik er iets over gezegd heb dat er eigenlijk niets mee te maken zou moeten hebben.

Nogmaals sorry!
Ik vind de ThinkPad X1 de enige compacte laptop die wat betreft design en bouwkwaliteit kan wedijveren met de MacBook Air. De stijl is natuurlijk anders maar hij straalt evenals de MBA eenvoud, degelijkheid en doelmatigheid uit. Het design is consequent en begrijpbaar (geen rare fratsen die er om onbegrijpelijke reden op zitten) en het materiaalgebruik zal uitstekend zijn. Alleen jammer dat de resolutie niet wat hoger is. Natuurlijk kun je voor een kwart van de prijs ook wel een 13 inch laptopje scoren maar dan heb je een lelijk apparaat met een gammele bouwkwaliteit waar je in huilen van uitbarst. Waarom zouden mensen die geld hebben voor een ThinkPad X1 genoegen nemen met een inferieur product als awesomeness de standaard kan zijn.
Dan ben je geen Thinkpad doelgroep, deze laptops zien er al jaren hetzelfde uit en hebben daarom een grote schare fans. Daarnaast zijn ze steviger gebouwd dat een gemiddelde consumentenlaptop en hebben ze mogelijkheden om vocht en valschade te overleven. Vind het een leuke laptop.

Een macbookair vind je niet met deze processor. Dit zal wel zo'n beetje de krachtigste platte laptop zijn

[Reactie gewijzigd door arjandijk162 op 20 mei 2011 10:17]

Deze week was te lezen dat de macbook air wel deze processor krijgt.
Vind ik prima, maar om dan 2.000 euro vragen hiervoor. Het kan aan mij liggen maar dat vind ik echt absurd.
Het is een hele dunne laptop nog geen 2cm dik, en toch draait het beestje met een i7, er zal een ssd in moeten zitten omdat er voor een hdd eigenlijk geen ruimte is.
Door de dikte en dus het vele werk dat er in het ontwerp gezeten heeft en het fiet dat er maar zo weinig van dit soort laptops op de markt zijn heeft het ding simpel weg een meer waarde.

En uiteindelijk is het natuurlijk wat de gek er voor geeft, en er zijn nog al wat gekken op deze wereld. Kijk voor de grap eens naar de blackberries met gouden behuizing en diamanten toetsen etc... mensen willen graag laten zien dat ze rijk zijn. Nu is dit niet iets dat in een dergelijke onzinnige prijsklasse thuis hoort maar toch geef een onzeker persoon een goed gevulde bankrekening en ju zult veel van dit soort aankopen zien. Simpel weg om maar te bewijzen dat ze rijk zijn het goed hebben en smaak hebben etc...

Persoonlijk ben ik geheel op Lenovo af geknapt, na een recente aankoop van een oudere laptop van het merk. Het ding werkt goed doet wat het moet doen en alles maar de vormgeving... en ik kan er niets aan doen maar dat is toch wel een belangrijk iets ik kan er niets aan doen maar als ik 8 tot 10 uur per dag naar het ding moet zitten staren dan wil ik toch dat het er een beetje redelijk uitziet en mijn smaak is het echt niet dat oude IBM design.
Ik denk echter wel (even los van de smaak) dat men steeds bewust voor dit uiterlijk kiest. Het is een stukje herkenbaarheid dat hier een grote rol zal spelen. Men herkent het product, en zal een bepaald gevoel oproepen: He' deze heb ik eerder gehad, is me erg goed bevallen, etc.

Mensen worden zo getriggered om het product wederom op te pakken. Anderzijds, voor nieuwe klanten, kan het uiterlijk juist weer een prikkel zijn om nieuwsgierigheid te wekken. Het ontwerp komt ook een beetje gedateerd over, maar als men dan ziet waar hij toe in staat is, en wat allemaal mogelijk is en dat hij tegen een stootje kan, tsja dan is een aanschaf misschien alweer een stukje realistischer. Je krijgt ook eigenlijk heel veel laptop voor je geld.

Of de prijs gerechtvaardigd is, is een andere vraag. Voor zover ik weet, zijn er niet veel merken die een dergelijke kwaliteit leveren: Stevig, degelijk, maar toch erg goede specs, hoogwaardig materiaal. Het mag dan ook best wel wat kosten. Zelfde geldt namelijk ook voor Apple, als je alle onderdelen los koopt, ben je inderdaad goedkoper uit. maar je koopt ook een stukje merk, zekerheid, service, support.

Dus ja, een stukje wat de gek ervoor geeft, maar aan de andere kant word proijs ook bepaald door concurrentie. Die is er gewoon niet in dit segment. Dat wilt niet per defenitie zeggen dat ze er maar alles voor kunnen vragen wat ze willen, maar maakt de prijs zeker niet onrealistisch. Maar deze laptop is gewoon niet bedoeld voor mensen zoals jij en ik.
@Netrunner
Het is ook totaal niet bedoelt voor gebruikers zoals jij. Het is een zakelijke laptop en wordt doorgaans verstrekt door je werkgever.

Zoals anderen al aangeven is het de robuustheid en duurzaamheid die deze laptops zo goed maakt. Het materiaal dat gebruikt wordt is niet goedkoop en daarom zijn deze laptops zo duur. Het is ook niet alleen het materiaal maar ook de gedachte er achter. En ook de hardware is natuurlijk niet slecht.

De prijs zegt niet alles, een lenovo laptop is gewoon erg goed voor als je veel onderweg bent en je laptop veel schokken te verduren krijgt. Waar een andere laptop op een gegeven moment de geest geeft blijft een lenovo laptop gewoon werken.

Dat is ook de reden dat je reactie negatief gemodereerd wordt, er blijkt uit dat je geen kennis van zake hebt en je reactie is dan ook volledig misplaatst.

@kaiy

En dat baseer je op een langlopend onderzoek? :+

[Reactie gewijzigd door FreqAmsterdam op 20 mei 2011 10:44]

Begrijpelijk en geaccepteerd, ben zelf ook niet zo in de laptop wereld. Meer van de netwerkfaciliteiten. Maar goed, direct negatief modereren is dan toch ook wel een beetje overdreven, ik bedoel, ik breng mijn eigen mening uit over het design met de daarbij behorende prijskaartje.

Dan mag daar best op gereageerd worden dat ik er volledig naast zit omdat Lenovo niet aast op design en kostprijs maar op duurzaamheid, kwaliteit en service. Dan kan ik netjes toegeven dat het klopt dat ik er naast heb gezeten omdat ik nooit kaas heb gegeten van Lenovo.

Excuses.
kleine laptops zou niet eenmaal duur
ik snap niet wat het probleem van prijzen is:

als het te duur voor je is dan koop je het niet, kijk je naar een alternatief.

Persoonlijk heb ik voor een Sony Vaio Z gekozen met full hd mat scherm (13,1 ") ik was hiervoor met 4 jaar garantie ongeveer 4700 euro kwijt. (led backlit keyboard, 512gb quad raid-0 ssd, Blu-ray brander, uitgebreide accu, core i7 640, 8gb ddr3, tpm.)

Ik weet er komen elke maand of jaar nieuwe modellen uit, maar als jij als fan niet altijd wil veranderen dan ben je best bereid voor die kwaliteit de volle pond te betalen.
Totdat je met een thinkpad werkt. Dan besef je dat je een kwalitatief hoogstand ding hebt.
kwalitatief?

de build quality is goed maar de hardware gaat zovaak stuk als het maar kan..

bij mijn vorige 2 opdrachtgevers gebruikten zij lenovo producten. het was een klant met 500 gebruikers waarvan 40% laptop gebruikers waren.

zelf ook geconstateerd op mijn t400 en vervolgens op mijn t410 opvolger

ik kreeg elke week minimaal 2 laptops terug met een kapotte mainboard, scherm of ventilator.

jammer genoeg niet zo goed meer als dat het vroeger was.

hetzelfde geld voor mijn opdrachtgever bij ministerie van landbouw, 10000 gebruikers waarvan ook zo'n 20 a 30% laptop gebruikers waren.. ook elke week wel 5 a 10 systemen die moesten worden aangemeld ter reparatie.

nu werk ik weer ergens anders ook een klant van 10000 mensen, DELL gebruikers

heb er sinds ik hier bin (februari) maar 4 systemen laptops terug gezien, en dit waren laptops van 2 a 3 jaar oud
Spreken we hier over Lenovo laptops in het algemeen of ThinkPads?
Idd, ik ben zelf de trotse bezitter van een Lenovo T61p van 3 jaar oud en het ding loopt nog steeds als een zonnetje! Beste investering die ik ooit gedaan heb op hardware gebied!
hetzelfde geld voor mijn opdrachtgever bij ministerie van landbouw, 10000 gebruikers waarvan ook zo'n 20 a 30% laptop gebruikers waren.. ook elke week wel 5 a 10 systemen die moesten worden aangemeld ter reparatie.
En 5 a 10 gevallen in de week op 10.000 gebruikers... Juist, ook nagenoeg niets. Je hebt het over maximaal 1 duizendste pér week!

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 mei 2011 12:12]

Ik heb zowat alle doa's / en defecten verwerkt die van ABN amro en van ING afkwamen. En ik kan alleen maar voor lof over die dingen praten. Gebruikte laptops: X201 X301 X60 X61 T61 T60 T400 (T410) T500 (T510) En dan nog een heleboel oudere modellen.

Maar van de laatste modellen niets mis mee. (die oudere overigens ook niet hoor) Het geen wat vaak voorkomt is hdd's die wel eens defect willen raken. Voor de rest is het alleen maar schade die aangebracht wordt door de user zelf! (Lees: missende knopjes of gebarsten scherm) En van de oude modellen Thinkpads. Kan ik me alleen afentoe wat gebarste schermpjes herinneren. Of als je hem erg hard liet vallen dan wilde de metale behuizing (speciale legering) barsten

Ik zelf heb meerdere Lenovo's gehad en gebruik ik nu nogsteeds (x301 en X61s).

Het is uitermate subliem in de omgang stevige bouw kwaliteit. Ik sleur mijn x301 overal mee naar toe. Is gigantisch vaak open en dicht geweest maar het schanier is nogsteeds stroef waardoor het scherm niet open valt zoals een Acer die je pas 60x open en dicht geklapt hebt.

Ik spreek hier alleen over de Thinkpad series. Ik heb geen id hoe het staat met de andere modellen.

[Reactie gewijzigd door BurnerT op 20 mei 2011 12:54]

Anoniem: 271482
@mahsalti20 mei 2011 11:38
Je kan een slechte serie hebben, maar ook slechte gebruikers. Een kapot scherm of ventilator kan gewoon een oorzaak zijn van verkeerd gebruik(laptoptoetsenbord begraven onder papieren is een klassieker), kapot scherm door te lomp hanteren idem.

Over vroeger, de "stoeptegel"-thinkpads van IBM doen het allemaal idd nog steeds, alleen de accus zijn versleten. Ze zijn log, lomp en onverwoestbaar, maar je kan er niks meer mee. Je laat je hele bedrijf ook niet in oude volvo's rondrijden.

en qua merken, ik heb een netwerk beheerd waar alles behalve de kabels, router, firewall en switches van Acer afkwamen en op versleten HD's of gebroken scharnieren in de laptops na nooit problemen gerelateerd aan hardware. Zelf heb ik juist weer slechte ervaringen met DELL, en zou als ik een selectie mocht maken eerder richting Toshiba of HP sturen.
Wat is je bron? Lenovo heeft namelijk de gehele laptop tak overgenomen van IBM, niet alleen de naam..
Ze worden nog altijd ontworpen door dezelfde mensen. Ze worden nog altijd gebouwd in dezelfde fabrieken met dezelfde materialen door dezelfde mensen. Het enige verschil is dat er nu Lenovo ipv IBM op staat.
Ze lijken steeds kwetsbaarder te worden de oude types waren niet te slopen deze 1x laten pleuren zou ik niet proberen de oude had ook nog het voordeel dat het scherm zich sloot om de laptop zelf heen dat bij het vallen dit niet kon verdraaien.

Zelf houd ik het op stevige laptops ook al zien die er niet zo blits uit :P
Op de foto's zie ik een extreem spiegelend scherm. Is dat iets dat je er bij moet nemen als je Gorilla Glass gebruikt? Dan toch liever een gewoon mat scherm voor een zakelijke laptop.

En nu ik verder denk, wellicht heeft het scherm enkel een beschermende laag Gorilla Glass, dus kan je scherm alsnog breken als je laptop op de grond valt.
Prijs van 2000 euro.. ik vind het bizar :(

on sale tomorrow with a starting price of $1,349http://www.engadget.com/2...enovo-thinkpad-x1-review/

Ik dacht dat het normaal 1USD op 1EUR was dus 1349 Euro (in VS komt sales tax nodg bij van 8%)

Dus vraag ik me af wat de verschil is tussen de vanaf versies van de X1 tussen US en Nederland

edit Willie: ik geef ze nog voordeel van twijfel.. omdat ik nog niet word meegeleverd in de VS... dus hoe kaal die daar is

[Reactie gewijzigd door cyuen op 20 mei 2011 10:53]

Een dollar is zelfs nog geen .7 euro, met belasting etc meegerekend in het slechste geval 0.9.
Eigenlijk zou de startprijs dus 1200 euro moeten zijn, wat al veel logischer is, maar je wordt hier keihard afgezet door lenovo.
Lenovo heeft inderdaad de neiging om in Nederland veel hogere prijzen te vragen dan in andere landen. ik heb mijn X201 Tablet in de VS gekocht, hij was daar de helft!
2000 euro voor een oerdegelijke laptop met wat leuke features, dat is wat je krijgt en niet minder.

Techspot heeft hem al gereviewd: http://www.techspot.com/review/398-lenovo-thinkpad-x1/

Veder is dit natuurlijk 'lanceren' en niet echt aankodigen hea ;)
Mensen moeten niet alleen kijken naar het design of het aantal pixels als ze dat niet mooi vinden, dan is deze laptop niet voor jullie.
Ik vind deze laptop persoonlijk echt geweldig. Het design is van een thinkpad, het straalt degelijkheid en zakelijkheid uit. Strak, geen poespas. En als je kijkt naar een macbook air, die ook een dunne laptop is, doet deze het een stuk beter, dan vind ik de prijs nog aanvaardbaar. Hij heeft een sandy bridge, veel werkgeheugen, goed scherm met gorilla glass, veel aansluitmogelijkheden, een backlit-keyboard en hij heeft standaard zelfs een extra accu en een 3g sim lezer.
Ach, de x41 had destijd ook dezelfde prijs en werd toen ook veel door bedrijven gekocht als reispartner voor directie en sales.
Die rode genotsknobbel went overigens erg snel.
Wat ik erg prettig vond van de X41 was de powermanagement software om de accu mee te kunnen 'trainen' Hierdoor kun je luie accus voorkomen.
Dergeljke software kom ik maar zelden bij andere merken tegen.
(eigenlijjk nooit bij consumenten laptops en macbook pro)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee