Mmog APB krijgt doorstart als gratis game in 2011

K2 Network, het bedrijf achter portal GamersFirst, heeft de rechten op online-shooter All Points Bulletin overgenomen van het failliete RealTime Worlds. K2 wil de game in 2011 opnieuw op de markt brengen, als gratis speelbare game.

Hoewel de officiële aankondiging pas later deze week schijnt te komen, heeft website GamesIndustry.biz al van een anonieme bron vernomen dat de curatoren van de failliete Schotse ontwikkelaar RealTime Worlds een koper hebben gevonden voor de schiet-mmog All Points Bulletin. De rechten op het spel zijn door het K2 Network opgekocht. Het Amerikaanse bedrijf zou 1,7 miljoen euro voor de rechten hebben betaald. De nieuwe eigenaar wil het spel als gratis speelbare mmog in de eerste helft van 2011 opnieuw op de markt brengen. Bij de oorspronkelijke eigenaar moest een maandabonnement worden afgesloten om te mogen spelen. De game zal een plek vinden op GamersFirst, een portal voor gratis speelbare games die door K2 Network wordt uitgebaat.

Door de deal met K2 Network komt er een einde aan een lange zoektocht. APB werd op 1 juli in Europa gelanceerd, zonder veel succes. RealTime Worlds kreeg al snel na de lancering van APB financiële problemen. In augustus moest de ontwikkelaar 60 van de 250 personeelsleden ontslaan en een week later moest de studio faillissement aanvragen. De curator die vervolgens werd aangesteld, heeft geprobeerd delen van het bedrijf te verkopen. Met een tweede game van RealTime Worlds, de social game Project: MyWorld, lukte dat vrij snel. De game en het team dat het ontwikkelde, werden aan een anonieme Amerikaanse partij verkocht. Met APB wilde dat minder vlot lukken, waarna de game halverwege september offline werd gehaald.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

17-11-2010 • 08:32

57 Linkedin

Reacties (57)

Wijzig sortering
Blijft zuur natuurlijk, de kosten voor het ontwikkelen van deze game lagen rond de $100 milioen. Nu is het "verkocht" voor een schamele $1.5 milioen. Dat moet toch echt als een harde klap achteraf komen.

Nu het gratis is, weet ik echter nog steeds niet of ik het wil proberen, tijdens de launch zaten er zoveel fouten en bugs in, dat ik hoop dat deze er eerst uitgehaald worden, alvorens ik het overweeg. Ik hoop alleen van ganze harte, dat ze geen "power" verkopen in de itemshop: m.a.w. mensen kunnen bepaalde wapens/voertuigen kopen, die sterker/beter/sneller zijn dan de varianten die standaard in the F2P game zitten. Zeker in een PvP game zou dat funnest zijn, omdat de mensen die betalen altijd in het voordeel zijn. Dan zou de game een tweede dood kunnen sterven.

Een goed voorbeeld van hoe het wel hoort is dan bijv. League of Legends. Het enige wat je echt kan kopen zijn "vanity" items, gewoon speciale skins voor bestaande poppetjes die iedereen kan aanschaffen, iemand zal nooit een oneerlijk voordeel hebben, omdat hij/zij wel geld heeft geinvesteerd.

Ik hoop dat ook, dat kledingstukken e.d. dan in de itemshop belanden, of gekke versies van bestaande wapens die qua statistieken identiek zijn, alleen met een grappig uiterlijk ofzo.
Nu het gratis is, weet ik echter nog steeds niet of ik het wil proberen, tijdens de launch zaten er zoveel fouten en bugs in, dat ik hoop dat deze er eerst uitgehaald worden, alvorens ik het overweeg.
LOL, en dat was niet van toepassing bij COD:BO (om maar even een voorbeeld te noemen)?

OnTopic: APB wordt overigens omgedoopt naar "All Points Bulletin: Reloaded" (officiële site) en zal ergens in het eerste half jaar van 2011 worden gelanceerd. Tevens zal de 1.4.2 patch bij de lancering zijn ingevoerd en daardoor vele bugs en tweaks worden gefixt (oa vehicle handling).

Gelukkig zul je mij daar niet tegenkomen, want één van de private servers (voor zover er meerdere zijn) begint ook vorm te krijgen en zal waarschijnlijk voor of gelijk met de retail versie worden gelanceerd.
Ik heb nooit deze vergelijking gemaakt? Ten tweede, ik geef niet om de hele COD serie, dus jouw opmerking raakt kant nog wal. Zelfs als het gratis en bugfree was zou ik het niet spelen.

Ik snap niet zo goed wat je wilt bereiken met deze opmerking?

[Reactie gewijzigd door Nazanir op 17 november 2010 11:11]

De reden van mijn opmerking is dat jouw argument nergens op slaat als je het gaat vergelijken met andere games die vol met bugs zitten (zoals COD:BO, welke ik alleen ter illustratie aanstip).

Als je argument was geweest; "Zelfs als het gratis en bugfree was zou ik het niet spelen, omdat het genre mij niet aanstaat", dan had ik er niets over gezegd.
Gelukkig zul je mij daar niet tegenkomen, want één van de private servers (voor zover er meerdere zijn) begint ook vorm te krijgen en zal waarschijnlijk voor of gelijk met de retail versie worden gelanceerd.
Je kan er je donder op zeggen dat die private servers uit de lucht worden gehaald eens het opnieuw op de markt komt. Als die private er al ooit komen.

Ik hoop alleen van ganze harte, dat ze geen "power" verkopen in de itemshop
Ik hoop van harte dat de stunguns in de itemshop belanden en 99999999 virtuele credits kosten zodat ze heel zeldzaam worden.

Hopeljik bieden ze de programmeurs die een aantal concepten hebben gemaakt (die je kan vinden op youtube) opnieuw werk, dan zou het ab-so-luut hét spel vh jaar worden.
Zeker in een PvP game zou dat funnest zijn, omdat de mensen die betalen altijd in het voordeel zijn.

tja, dat is toch ook logisch eigenlijk, ik bedoel, als je goed genoeg bent dan kun je mensen met betere wapens gewoon verslaan. En ook JIJ hebt de optie om die betere wapens te kopen... Al dit soort gratis spellen zijn eigenlijk helemaal niet echt gratis, bijna bij al dit soort spellen moet je wel microtransactions doen om echt vooruit te komen..
Je gaat alleen voorbij aan het volgende:

Stel jij bent een betalende speler, je hebt sterke wapens/snelle autos. Ik kom op een dag binnen, ik wil de game eens proberen. Vervolgens word ik aan alle kanten gedomineerd. Ik word afgeschoten, er uit geraced, en hoe ik mijn best doe, ik verlies gewoon alles.

Ik heb 0,0 spel plezier. Dan acht ik de kans niet zo groot om geld te investeren in de game op de lange termijn. Bijkomend probleem: Als ik wel geld investeer, om op zelfde hoogte te komen, en ik vind de game achteraf niet leuk, ben ik wel dat geld voor niets kwijt.

De vergelijking met WoW gaat nu even niet op, want iedereen betaald, en krijgt precies dezelfde content voorgeschoteld, niemand zal een oneerlijk voordeel hebben, dmv een cash/item shop. Natuurlijk zullen mensen betere gear hebben, maar dit zal geen inbreuk doen op de spelervaring van anderen.
geld te investeren
Je investeert geen geld in een mmo, je betaalt je lidmaatschap of je standing. Tenzij je Entropia Universe speelt en je rendement ook kan recupereren van je account.
+2Anoniem: 264902
17 november 2010 10:12
Oud nieuw. Tweakers holt regelmatig achter de feiten aan tegenwoordig.

Bij de oorspronkelijke eigenaar moest een maandabonnement worden afgesloten om te mogen spelen.

Je kon 'periodes' van een aantal uren aankopen, was een van de weinige games die deze formule had. En eigenlijk kocht je nog steeds geen abo, je kocht een ingame currency met dewelke je je gametime kon kopen, welke je ook kon verdienen door custom shit te verkopen. Dus in principe was het gratis.

research ffs.
Wat ik altijd zo raar vind, is dat de uitgeverij/fabrikant dus altijd geld wil zien aan den beginne dit soort games en als het geen succes is dan kan het opeens WEL gratis....

Deze en zie ook LotR online.

Ik ga dan vaak vraagtekens zetten van wie gaat dan die serverkosten e.d. ophoesten?
Er wordt dan ook een "premium/ gold" systeem ingevoerd. een itemshop waar je dingen kan kopen om je characther te verfraaien....

Bv: als je 1 maand prem koopt krijg je 25% meer xp, kan je warpen van town naar town, heb je gratis entry tot enkele plaatsen waar je normaal met ingame geld zou moetten betalen. krijg je meer inventory ruimte en van die dingen.

Ook kan je bv auto HP pots kopen, dan moet je al niet meer zelf op dat knopje duwen ^^

Ik speel een F2P mmo: Cabal online. en het F2P concept lijkt daar goed te werken...
Game wel eens gespeeld? er zijn maar 3 "towns" waar je sowieso al naar toe kunt warpen omdat deze op verschillende servers draaien.

En.. er zijn geen plaatsen waar je normaal ingame geld zou moeten betalen.

En beide dingen zouden een enorme overhaul van de steden betekenen.
het was dan ook maar om een voorbeeld te geven van hoe het bij ons is...

Weet ik veel hoe het in deze wordt... maaar je mag vrij zeker zijn dat er zo een premium systeem komt... en dan krijg je "whatever what" extra zodat je in het voordeel bent tegen niet betalende userse....

Beter zo? :p
Vind ik niet een geheel eerlijke vergelijking.
Lord of the Rings en Dungeons & dragons die dit eerder deden waren eerst jaren lang per maand betalen.
APB was gewoon al failiet binnen een maand van de lancering omdat er gewoon te weinig markt was voor dit spel (let wel slecht uitgewerkt spel)
LOTR en D&D hebben gewoon jaren geld verdient met hun spel alleen hebben nu een beter betaalsysteem gevonden
RTW is niet failliet gegaan doordat APB een slecht spel was, ze konden gewoonweg de extreme groei van het bedrijf niet aan. Als RTW niet failliet was gegaan dan was APB op dit moment al verlost van de vele bugs en zou er nu een nieuwsbericht staan over een DLC van de game.

LotR en DaD waren overigens MMO's met een subscription welke nu is vervallen, APB had dat niet en is dus niet te vergelijken.
Ik vermoed eigenlijk dat ze ook wel wat reclame er in zullen stoppen maar dit is niet echt een probleem, er zijn meer dan genoeg reclame borden.

[Reactie gewijzigd door Shamalamadindon op 17 november 2010 10:47]

Vond het al zo zonde van mijn 50 euro.. nog steeds eigenlijk, heb er wel lol aan gehad.
Dat geld was ik dus ook kwijt :( maar mensen die via ea store of steam ofzo kochten kregen het geld weer terug en ik ben het dus kwijt omdat ik het in de winkel gehaald had :'(
hoe heb jij het dan terug gekregen want ik heb niks van steam gehad?
dacht ik ook dit weekend van men drank rekening :Y)
+1Anoniem: 322324
17 november 2010 08:37
het was een leuk idee van realtime worlds een super idee eigenlijk maar gewoon SLECHT uitgewerkt het spel zat vol met bugs en de wapens waren gewoon te erg verschillend en sommige waren gewoon overpowerd. maar wel zo men lol aan beleefd.

Hopen dat K2 er beter werk van maakt :D

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 322324 op 17 november 2010 08:40]

Hahaha Warrock al eens gespeeld? K2 gaat het zeker niet beter maken. Had het spel (War Rock dus) ruim 2 jaar niet gespeeld en het heeft nu na die tijd nog steeds dezelfde bugs, lags en hacks :P

K2 staat denk ik eerder bekend om de lol van het gamen dan om een goed product. Gamersfirst draagt ertoe bij dat je vaak upgrades voor geld kunt kopen. Zoals bij Warrock de Premium accounts. MAar ook dit leidt niet tot een betere game, alleen betere marketing :)

[Reactie gewijzigd door Smht op 17 november 2010 13:40]

Nah, in het begin was Warrock echt lachen, en ik heb COD nog nooit hele maps zien converten voor halloween of kerstmis (was toch net dat beetje extra, ook al was de game gratis)
Wat ik me dus af vraag is wat er allemaal gebeurd is met de accounts van de mensen doe toendertijd het spel gekocht hebben.

Bedoel krijgen die een vergoeding of iets in die geest. Anders is het wel heel makkleijk verdienen zo.

Ik vraag me alsnog af hoeveel mensen het zullen gaan spelen gezien mochten ze het gaan spelen en stoppen er wederom geld in dat er weer een failisiment om de hoek komt kijken is wel extreem maar alsnog..
Veel mensen hebben hun geld teruggevraagd, of hebben (vergeleken met de huidige games die op de markt komen) genoeg uurtjes kunnen spelen om het geld eruit te halen.

Daarnaast; je stop er zoveel geld in als je eraan wilt besteden, dus als jij het €100,- waard vond, dan moet je nu niet zeuren dan je je geld terug wilt.
Geld was héél moeilijk terug te krijgen, de meeste zijn hier niet in gelukt. En hebben niet altijd genoeg kunnen spelen om het geld eruit te halen, ze hebben RTW points verkocht tot het laatste weekend vooraleer ze hun aankondiging hebben gedaan.

Het was dus niet altijd de moeite waard en eigenlijk een regelrechte ripoff. Steam en elke instantie die een release goedkeuren/verkopen zouden moeten eisen van de producenten dat voor een MMO tenminste genoeg cashflow moet aanwezig zijn om de servers 6maand-1jaar minimum in de lucht te houden, ongeacht de verkoopscijfers.
Ik heb de game nooit gespeeld, maar is dit niet gewoon hetzelfde als GTA?
Nee, maar het leunt er wel erg tegenaan.

Toen ik enkele jaren geleden van dit spel hoorde was ik zeer onder de indruk. Zeker toen de filmjes op het internet verschenen begonnen veel mensen te popelen. Echter tijdens de beta bleek (voor mij) al snel dat het geen speel is waar ik maandelijks voor wilde betalen. Zeken niet als het zo enorm buggy en kaal was als ik tijdens het spelen ervaarde.

Als ze dit spel blijven ontwikkelen ga ik het zeker nog een keer proberen over een jaartje of zo. Tenminste als het spel dan al wat "volwassener" is.
Als ik dit zie moet ik aan SAMP (http://www.sa-mp.com/) denken. Geweldig, een grote speeltuin en allemaal mafkezen met wapens en auto's. Ik ga het ZEKER spelen als het opnieuw uitkomt!
Mafkezen met wapens en auto's is de juiste beschrijving.

Zo rij je rustig (150km/uur) door een straat en dan komt er opeens een achtervolging langsgevlogen ;) \

(of ze zitten opeens achter jou aan)

[Reactie gewijzigd door Shamalamadindon op 17 november 2010 11:50]

Ik zit nu wat youtubes te bekijken en daar wordt ik erg enthousiast van.
nou de beta zag er prima uit was leuk. maar door die maandelijkse kosten was het niet aantrekkelijk genoeg maar nu wel :)
Welke maandelijkse kosten? Het enige wat je nodig had was een geldig account (met een key die je moest kopen), het spel zelf was gewoon te downloaden (gratis en voor niets). En wanneer je een beetje creatief was kon je verder zonder één euro te betalen in de action district komen.
concept is wel goed, nu de uitvoering nog
Mee eens, ik vond de customization opties echt super, maar de bugs en het combat systeem an sich voelden brak aan. Dan had je nog de hackers en de gimp wapens die iedereen gebruikte. Je kan je afvragen of ze dat nu beter zullen doen, maar het zal in elk geval gratis zijn :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee