Gearbox: strijd tussen Valves Steam en Microsoft nekt pc-markt

Volgens Duke Nukem Forever-ontwikkelaar Gearbox Software ondervindt de pc-gamingmarkt nadelige gevolgen van de onderlinge strijd tussen Steam en Microsoft. Games for Windows van het bedrijf uit Redmond is een concurrent van Steam van Valve.

GearboxGearbox Software hoopt dat Steam en Microsoft de uitwisselbaarheid tussen beide services zullen verbeteren. "Momenteel is het zo dat een gamer die een bepaald spel in Steam heeft gekocht, niet tegen een andere gamer kan spelen die hetzelfde spel in Games for Windows heeft draaien. Als een derde persoon het spel dan in de winkel koopt, kan hij ook weer niet met de eerste twee spelen", legde Gearbox' hoofd van marketing Steve Gibson uit aan Computer and Videogames op het London Gaming Festival.

Volgens Gibson is de kern van het probleem dat alle partijen zich willen afzonderen, waardoor er binnen het pc-platform nog eens afzonderlijke platformen ontstaan. "Er worden eigen silo's gebouwd. Het is als ontwikkelaar die gewoon wil dat gamers samen kunnen spelen, nu een kwestie van de partijen smeken om alsjeblieft samen te gaan werken. De concurrentiestrijd schaadt de pc-game industrie, en dat is voor iedereen frustrerend", aldus Gibson.

De Texaanse ontwikkelstudio Gearbox Software werkt momenteel voor uitgever 2K Games aan Duke Nukem Forever. Het schietspel, dat in 2011 op de markt moet komen, werd onlangs op de Firstlook in Amsterdam voor het eerst op Europese bodem getoond.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

11-10-2010 • 13:18

135 Linkedin

Reacties (135)

135
134
64
3
0
30
Wijzig sortering
Microsoft kan in deze niet tippen aan Steam. Steam vindt ik ideaal. Met name de aanbiedingen zorgen er voor dat ik dagelijks op steam te vinden ben. Tot op heden irriteer ik me mateloos aan Het live netwerk van Microsoft op de pc. Op de xbox360 werkt het prima, maar er zit één heel groot nadeel aan. Microsoft probeert je financieel een poot uit te draaien. En daar heb ik een hekel aan. Voor mij dus alleen maar Steam.

Van het geld dat ik uitgespaard heb door mijn games op steam te kopen en niet langer voor mijn xbox360 (incl. DLC). Heb ik mijn pc kunnen vervangen en houdt ik nogsteeds geld over.

[Reactie gewijzigd door Seth_Chaos op 11 oktober 2010 13:44]

ik vind dit een uiterst goeie tip voor de budget gamer die ook van sleutelen houd.

Overigens is Xbox live ook een doorn in het oog. 60 euro voor 13 maanden; dat vind ik nogal wat voor puur alleen online te mogen spelen. zeker nu ze nieuwe games uitbrengen die puur mods zijn van hun voorgangers (ie skate 3, Modern Warfare series en ongetwijfeld nog anderen die mij zo niet tebinnen schieten.)

niet dat ik geld een grote rol vind spelen maar ik kan me voorstellen dat sjon sjaak bonesstaak die hard moet sparen voor zn games maar profiteert van zn ouders internet abo, van de koude kermis thuiskomt als die erachter komt dat het nog eens minstens 10 euro gaat kosten voor de kortste online periode. (niet accuraat bedrag maar daar komt t op neer)

Als je gewoon al dat geld wat je normaal in je xbox zou steken netjes in je pc zou steken zoals meneer boven mij aangaf. ben je goedkoper uit en hou je ook nog eens geld over voor de dagen dat je je zelf niet wil opsluiten met je games en consoles, pc's.

misschien kun je zelfs een breder abonnement nemen van je internet?
Anoniem: 372888
11 oktober 2010 19:05
Om even mijn mening te geven over Steam
Steam positief:
- Het werkt en je games worden altijd geupdate
- Je kan tijdens het gamen met je vrienden chatten
- Je kan sommige non-steam spellen gewoon toevoegen op je steam
- Vaak leuke aanbiedingen om goedkoop games te kunnen shoppen
- Veel games kun je kopen als steam keys en zijn rond de 30% goedkoper dan in de winkel
- Je hoeft niet meer naar de winkel

Steam negatief:
- Je hebt geen leuk hoesje van je game
- Het downloaden duurt soms lang
- Sommige games werken niet goed of worden niet geheel ondersteund
- Prijzen in de steam-shop zonder aanbiedingen zijn vaak iets duurder dan in de winkel.

Steam biedt voor mij een meerwaarde om dat het de gameshop, de game-communitysites en xfire vervangt door één programma. Volgens mij is Steam gewoon de toekomst van PC gaming.
Nou, je kan niet alleen maar met Steam via de computer spellen kopen hoor.
Ik koop ze ook gewoon bij internetwinkels.
Goed, dan is 'ie niet meteen binnen, maar hoef ik ook niet de deur uit voor een enkel spel.
Dan krijg je 'm met een doosje en al erbij ook, dan is dat ook weer weg te strepen van het negatieven-lijstje.
Ik koop eigenlijk alleen spellen via Steam als die alleen als digitale downloads verkocht worden.
Ik heb verder spellen zoals 'Team Fortress 2', 'Portal' en 'Left For Dead 2' gewoon fysiek gekocht, ook online...
Volgens mij heb ik ze nog steeds goedkoper dan dat ze nu op Steam kosten en dat was al 1 tot 3 jaar geleden. (Ligt eraan welk spel...)

Dus ik koop ze lekker op internet-winkels zoals Amazon of anders eBay ofzo. :)

Niks tegen Steam trouwens, maar koop daar niet echt veel ofzo...
Eindelijk is iemand die niet de schuld aan piraterij geeft.
Ja, maar hij geeft de schuld aan iets waar ik me totaal niets bij kan voorstellen? :?

Ik ben fervent PC gamer en actief Steam gebruiker. Prima platorm, nu het werkt. Dat was wel eens anders. Maar ik koop ook nog steeds games in de winkel of via internet, fysieke retail verpakkingen. Mijn vrienden ook. En vooralsnog kan iedereen gewoon met elkaar spelen! Bad Company 2 bijvoorbeeld, sommige hebben dat op steam maar ik heb hem gekocht in de winkel. OK, via Steam kan je makkelijk joinen maar dat kan ook gewoon in-game.

Ik zie Steam als iets dat PC gamen juist beter maakt, voor zowel de gebruikers (lage prijzen en makkelijk installeren/updaten) als de ontwikkelaars (goedkoop platform, goede regulatie en minder illegale copies).
Ik zie niet hoe MS hier mee concurreert, ze zouden er juist aan mee moeten helpen. EA en Activision zijn ze voorgegaan.
Dat ligt dan aan de implementatie van het multiplayer-gedeelte, dat hebben de makers van "Bad Company 2" zelf gebouwd. In de SteamWorks SDK zit al deze netwerk-support al geintegreerd, zodat je als developer je hier niet meer druk over hoeft te maken, maar dan zit je dus gebonden aan de Steam-community. Je kunt de netwerk-portie van je code dus ook zelf schrijven en zo echt platform-onafhankelijk maken omdat je dan buiten het hele Steam-framework om communiceert. Het is de keuze van de ontwikkelaar. Geen omkijken naar networking-code en dus sneller klaar OF zelf implementeren, later klaar zijn maar wel platform-onafhankelijke producten aan kunnen bieden. Zelf maak ik het liefst ook alles zo onafhankelijk mogelijk. Juist om de beschreven situatie te omzeilen.

Het ziet er heel leuk als je als developer de mooie features ziet staan van de SteamWorks SDK (zoals de netwerk-support bijv. "Ow mooi, dan hoef ik dat niet meer zelf te doen!"), maar uiteindelijk sluit je er een toch weer een portie klandizie (en andere technische mogelijkheden) mee buiten.
Aan de andere kant bespaar je ook enkele weken aan ontwikkeltijd, waardoor je spel goedkoper kan worden of je eerder winst maakt. Het ligt er dus maar net aan hoe graag je steamonafhankelijk wilt blijven als ontwikkelaar.

Wat ik dan niet begrijp is dat je verschillende versies uitbrengt met verschillende netwerkcode. OF je maakt het zelf, OF je maakt het niet zelf, niet allebei, of zelfs dubbel (GfWL en Steam).
bij bad company 2 alleen weken last gehad van het "could not connect to EA", reden voor mij om nooit meer een EA game te kopen.
Het gaat ook ergens anders over gok ik, ik heb ook geen problemen met het spelen van games tegen mensen welke deze op steam hebben gekocht (of niet), ik neem aan dat het vooral een beperking is van games welke binnen de windows live omgeving zitten? (klinkt wel weer als iets wat microsoft zou doen: afschermen en incompatible maken)
Als je een Games for Windows Live game koopt op steam krijg je gewoon beide overlays en dergelijke.

Werkt dus prima samen, of je dit wilt als gebruiker is natuurlijk weer wat anders. Zelf vind ik steam fijn werken en van mij hoeft dat hele GfWL gebeuren dus niet.

Maar het probleem wat gearbox aanhaalt lijkt niet te bestaan in mijn ervaring.
Ik merk wel degelijk dat het uitmaakt of een gamer in Steam speelt. Een spel als Company of Heroes bijvoorbeeld. Hier wijte ik dat eerst aan het spel en de routerinstellingen e.d. Maar dan zou ik met een tiental vrienden niet ineens wel een verbindingen moeten kunnen maken. Deze zitten met een enkele uitzondering allemaal op Steam bleek toen. Onderling hebben zij nergens last van. Ik ben toen zelf ook maar op Steam overgestapt....

[Reactie gewijzigd door millenarian op 11 oktober 2010 14:53]

Precies, maar je kan gewoon overstappen, dus snap ik het probleem niet.
Overigens is er nu een gratis versie van CoH, dus daar heb je het hele gezeik met Steam of WinLive niet ;)
Precies, maar je kan gewoon overstappen, dus snap ik het probleem niet.
Het probleem is dat het niet 'gewoon werkt' maar dat je Steam nodig hebt, wat niet iedereen wil.

In mijn ervaring was Steam een flinke resource hog die het booten van je pc met minuten kon verlengen. (En nee, dat lag niet aan de specs)
Daarnaast was het ook niet altijd te bereiken, en zeker niet het meest stabiele stuk software. Ook meerdere malen problemen gehad met online gamen via Steam, waardoor het van mij niet meer hoeft...
nou ik ben beta user van het eerste uur bij steam, en heb nog nooit minutenlang hoeven te wachten op het laden van steam of mijn boot met minuten verlengd er door.
dat het niet altijd even stabiel is geweest kan best kloppen in bepaalde situaties.
maar anno 2010 is het toch een redelijk goed systeem waar concurrenten zoals games for live niet aan kunnen tippen
Ik gebruik ook Steam, maar heb sinds ik het gebruik gewoon uitgevinkt dat het opstart met Windows want dat vind ik helemaal niet nodig. Totaal geen last dus dat het resources gebruikt, alleen wanneer ik een spel wil spelen. En dan loopt het ook gewoon goed (bij mij althans).
Games for windows is Steam maar dan door Microsoft gemaakt (en heel veel slechter), dat is wat gearbox bedoelt met concurren.

Opzich begrijp ik Microsoft wel een beetje. Op de Xbox krijgen ze ook nog eens geld voor de spellen die via XBLA worden verkocht dat willen ze ook op de PC. Alleen op de PC is de grootste speler Steam en die verkopen zelfs crossplatform met Mac en binnenkort PS3 support. Dus probeert Microsoft Steam er uit te concurreren en proberen ze elk van elkaar exclusives te veroveren en vooral niet te integreren.

Helaas hebben wij als consument helemaal niets aan dit alles en zouden we veel liever hebben dat alles gewoon transparant werkt en je altijd "join friend" kan kiezen ongeacht steam, box of Games for windows koop.

Gevalletje "When two elephants fight, the grass suffers"
Ik zie Steam als iets dat PC gamen juist beter maakt, voor zowel de gebruikers (lage prijzen en makkelijk installeren/updaten) als de ontwikkelaars (goedkoop platform, goede regulatie en minder illegale copies).
Zolang de prijzen over het algemeen duurder zijn dan in de winkel, noem ik dat nog geen voordeel. Al zijn sommige aanbiedingen op Steam altijd érg interessant! Mooie (en imo tevens de kracht) van Steam is dat je geen omkijken meer hebt naar updates / patches. Ook het joinen van vrienden in jouw buddylist is erg fijn. Al werkt dat voor zover ik weet voor BC2 dan weer niet naar mijn weten.
Dat is niet eens het enige probleem.
Ik moest een server implementatie maken voor een grote game zodat statistieken via Steam konden worden opgehaald.
Maar ja, ik gebruik GNU/Linux en er is totaal geen Server API voor Steam (zelfs niet voor Windows OS).
Dus moesten we alsnog een eigen server maken en game statistieken ook zelf bijhouden buiten de standaard Steam om.

Het is een zooitje!

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 11 oktober 2010 13:39]

Klopt, maar scheint inmiddels gefixt te zijn. Heb het zelf nog niet geprobeerd maar je schijnt met HLX stats nu een heel eind te kunnen komen
Anoniem: 247379
@Emrulez11 oktober 2010 13:33
Zeg eens eerlijk, heb je ooit een spel niet gekocht omdat je niet tegen mensen op GfWL/Steam zou kunnen spelen?
Er zijn genoeg mensen die CoD MW2 niet kochten omdat het Steam only is.
En waarom is steam only ineens een probleem? Zeker als MP spel zie ik het probleem niet.
Voor mij is het geen probleem, alleen zijn er genoeg mensen die Steam onhandig willen, of koppig genoeg zijn om het niet willen te gebruiken.
waarom is steam een probleem>? omdat ik met MW2 voordurend in de lobby eruit vlieg: could not connect to steam, steam disconnected etc. en dat is waarom ik nu ga voor MoH Tier ipv black ops, en geloof me ik heb MW2 grijs gegamed, maar qua MP is het gewoon geen waar voor je geld
Dat lijkt me eerder een probleem met Modern Warfare 2 dan met Steam. Ik heb jarenlang op hoog niveau competities gespeeld in Counter Strike (Source) en heb nooit maar dan ook nooit connectie problemen gehad met Steam.

Ik vind het een perfect systeem, je games worden automatisch gepatched... Mac versies zijn (in ieder geval bij de door Valve gemaakte games) gratis erbij inbegrepen en je savegames worden ook nog eens cross-platform geshared.

Daar komt nog bij dat het beveiligingsmodel van Steam prima en niet irritant werkt, in tegenstelling tot bijv. een SecuROM beveiliging welke eerder gedrag vertoont van een virus dan van een beveiliging.
Anoniem: 196662
@Slavy11 oktober 2010 14:10
En er zijn er duizenden meer die het niet kochten omdat het €60 was voor een multiplayerspel dat eens geen aanvaardbare multiplayerondersteuning heeft.
Nu kan je de retail versie van MW2 in Steam activeren, dus de voorspelbare €60 vlieger kan weer de kast in.

Ik heb 'm voor €22 gekocht, legaal. De rest van de CoD's in de zomerdeal.
Nu kan je de retail versie van MW2 in Steam activeren, dus de voorspelbare €60 vlieger kan weer de kast in.
Sterker nog, je moet MW2 in Steam activeren, want het is een Steamworks game, zoals al eerder aangegeven door jslavenburg. Nogal wiedes dus, dat je het 'kon' activeren... ;)

Maar eigenlijk is MW2 juist een slecht voorbeeld voor dit bericht. F1 2010 zou een beter voorbeeld zijn. Dit is een game die ook te verkrijgen is op Steam en ook nog eens werkt met Games for Windows Live.
Toch koop ik hem niet omdat de multiplayer gewoon bagger is.

Echt, het is een mooi spel, en ik heb CoD 4, en 5 en MW1. Maar wat ik allemaal gelezen heb over de MW2 multiplayer perikkelen doet mij het spel niet kopen. Ik wacht wel op een ander (MoH of BlackOps).

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 11 oktober 2010 19:22]

Goed dan koop je het niet, gaan jullie hier nu over blijven zagen tot in de eeuwigheid? Voor MW2 zijn er trouwens dedicated solutions.

Soit, nog nooit gemerkt eigenlijk dat er bij Steam restricties waren. Dan koop ik volgende games wel weer gewoon in de winkel.
Goed dan koop je het niet, gaan jullie hier nu over blijven zagen tot in de eeuwigheid? Voor MW2 zijn er trouwens dedicated solutions.
Alleen zijn dat hacked servers, dus of je daar nou wil spelen... ;)
Wat principes zijn snap je niet? Het magische "de consument straf wel af" heeft niet alleen met wel of niet kopen te maken, ook dit - kritiek geven - hoort bij de macht die een consument hoort te hebben.
Je hebt CoD4 én MW1?
CoD4=MW1...
je hebt cod4 en mw1, moet je me dat eens uitlegge.
BlackOps heeft bijna identieke multiplayer. Snap ook niet zo goed wat precies jouw probleem is met multiplayer, werkt allemaal prima hier :?
Het irritanste aan de MW2 multiplayer is dat er geen goede server is.

Alles is matchmaking, dus alle maps, alle soorten personen en geen admins.

Ik wil zelf kunnen kiezen welke maps ik speel, met wie ik die speel (yay admins) en dus zo min mogelijk cheaters (soms is er misschien geen admin online).

Daarnaast kan je dan sorteren op ping, ook niet onbelangrijk, en als iemand disconnect dan is er geen host migration nodig.


Zelf ben ik een groot fan van de CoD series, maar na MW1 is het alleen maar berg afwaarts gegaan. Zelf heb ik mij het meest vermaakt met CoD1 en 2 om eerlijk te zijn, maar MW1 heeft zeker ook flink wat uurtjes gedraait hier. Bij MW2, door de slechte MP, was ik er na 10 uur wel klaar mee.
Anoniem: 247379
@Slavy11 oktober 2010 14:21
Tja, leuk. Dat was echter de vraag niet.
ehm ja. kijk maar's naar startcraft daar werden zelfs door dezelfde distribeuteur verschillen gemaakt in regios. da's pas echt belachelijk.
Absoluut, ik baal er soms van dat spellen steam only zijn. Het evt. belemmerende MPaspect ervan zou mij inderdaad weerhouden om een spel aan te schaffen.

Omgekeerd, stel dat een game-ontwikkelaar echt een goede Mp game ontwerpt en het vervolgens voor elkaar krijgt om het vanuit ten minste 2 van de 3 bovengenoemde partijen te laten distrubueren en draaien, reken maar dat het zeer goed verkocht zal worden.

Dus niet alleen de game-ontwikkelaar maar ook de verschillende partijen als microsoft en steam zullen er meer aan verdienen dan. Meer mensen zullen het kopen en o.a. via hen.

[Reactie gewijzigd door evonck op 12 oktober 2010 08:10]

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er een game is waarbij je niet tegen elkaar kunt spelen omdat iemand wel of geen steam versie heeft...

Zelf heb ik bijvoorbeeld GTA IV via steam, maar windows live start ook gewoon op ivm de multiplayer. Sterker nog steam komt met een popup met instructies hoe en onder welke code je de game kunt registreren bij live.

Wellicht mis je de handige friend invites van steam maar dit is natuurlijk zelden de enige manier om een multiplayer game te starten.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 11 oktober 2010 13:21]

Ik herinner me de titel niet maar er was idd een game die dit 'probleem' had, of iig met de Steam vs Retail versie (was het niet Victoria 2 oid?).

Games voor Windows Life komt op mij niet over als een gelijkwaardig platform als Steam overigens, ik vind Steam vele malen gebruiksvriendelijker en heb er ook tientallen games op :)
Ik heb in ieder geval nog nooit meegemaakt dat ik niet met vrienden kan spelen omdat we via andere programma's het spel spelen/opstarten.

Stel dat het bij bepaalde spellen zo is moet dat zeker worden aangepast, een spel is een spel, welke aanbieder dan ook.
Verder vind ik steam alleen maar top, makkelijk al je spellen kunnen downloaden op verschillende locaties. Sinds ik steam gebruik heb ik dan ook alles gekocht wat ik speel.
Misschien dat ze het volgende bedoelen:

De ontwikkelaar InfinityWard (Call of Duty Modern Warfare 2) lijkt bijvoorbeeld meer op de massa te mikken dan op de die-hard gamers door niet langer gebruik te maken van public servers, inplaats daarvan is het gehele serverbeheer nu in handen van de ontwikkelaar en hebben zij een autobalance systeem geimplementeerd waardoor de kans dat jij tegen een gelijkwaardige tegenstander speelt groter is (ook prettiger voor de grote massa). Wil jij nu toch samen met je vrienden spelen kan dit binnen het Steam platform d.m.v. een friend invite, je komt dan samen in een lobby en kan vanuit daar weer gebruik maken van het autobalance systeem dat ervoor zorgt dat jij op een server wordt gekwakt samen met je vrienden.

Nu kan ik me voorstellen als Microsoft een gelijkwaardig idee gebruikt dat je niet langer elkaar kan uitnodigen binnen een game, wanneer je niet op een identiek platform zit.
Anoniem: 197857
@densoN11 oktober 2010 18:36
Maar als ontwikkelaar kies je toch welk platform je implementeert en dus dwing je iedereen op hetzelfde platform. Je implementeert GfWL of Steamworks, zonder steamworks kan je game nog steeds in de steamstore komen alleen geen saves in de cloud, geen achievements en het makkelijk joinen van een vriend die hetzelfde speelt gaat dan niet.

Deze functies (behalve cloud saves, volgens mij heeft GfWL dit (nog) niet) werken dan weer wel via GfWL. Daarnaast hou je ook met een GfWL game gewoon de mogelijkheid voor de steam overlay en dergelijke.

Het enige probleem is dat je dus voor beide een account nodig hebt en beide software pakketten geinstalleerd moet hebben (zowel steam als de GfWL clients).


Als het niet zo werkt, dan is iemand (bij de devs) niet goed bezig.
Maar als ontwikkelaar kies je toch welk platform je implementeert en dus dwing je iedereen op hetzelfde platform.
Persoonlijk lijkt me dat een ontwikkelaar alleen maar geïnteresseerd is in het verkopen via alle mogelijke kanalen en daarbij zoveel mogelijk winst te generen. Dat jij daardoor wordt beperkt in je vrijheid nemen ze maar voor lief..
Anoniem: 197857
@densoN12 oktober 2010 00:03
Ja maar als je dus voor GfWL kiest kan je nog steeds je game verkopen op steam, alleen gebruik je dus geen steamworks. Hierdoor moet de gebruiker dan 2 keer inloggen om te spelen. Zie DiRT 2, GTA4 en ga zo maar door.

De game is dus alsnog te koop door alle verkoop kanalen, maar het online gedeelte gebruikt 1 platform.
Sol Survivor is er een. Als je hem via Steam koopt kun je alleen met/tegen andere Steam gebruikers spelen. Het spel wordt ook verkocht via een ander platform en daar geldt dezelfde regel: je kunt alleen tegen spelers die het spel via dat platform hebben aangeschaft spelen. Dat het zo werkt is logisch, immers wordt de netwerkfunctionaliteit van het platform gebruikt, maar het is wel heel vervelend.
Dat het zo werkt is logisch, immers wordt de netwerkfunctionaliteit van het platform gebruikt, maar het is wel heel vervelend.
Dat het zo werkt lijkt logisch, maar niet in de ogen van de klant. Die wil namelijk graag spelen tegen een vriend die hem via dat andere kanaal gekocht heeft en maalt niet om de concurrentie tussen beide netwerken.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 12 oktober 2010 12:41]

Dit ligt waarschijnlijk eerder aan het feit dat de game is gemaakt door 4 vrienden dan aan steam/impulse. Hij staat bij beide platformen dan ook als indie game vermeld. Lijkt me dan ook een uitzondering en geen goed voorbeeld voor de stelling uit het nieuwsbericht.

Overigens schijnt er wel een workaround te zijn dmv joinen via ip (al dan niet in combinatie met vpn software). Heb toevallig sol survivor zelf via steam gekocht maar ken niemand op impulse dus heb het niet kunnen testen :+ .

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 11 oktober 2010 13:42]

Ik wordt helemaal gek van GTA IV ik moet Steam en Game for Windows aanhebben en ook nog eens rockstar social club. Dat zijn alweer 3 lagen met prut die ik niet veel gebruik. EN daaronder draait de game bagger en beroerd, goh raar toch...
Offtopic:

GTA4 staat bekend als een van de vele crappy console ports.. Gevolg van piraterij? Wie zal het zeggen..
sorry hoor, maar het spel draait prima. ondanks alle lagen van " prut"

wees blij dat de game industrie er nog is, ondanks alle pirraterij.
sorry hoor, maar het spel draait prima. ondanks alle lagen van " prut"
Dat de game daar minimaal een quadcore voor nodig heeft laat je zeker even buiten beschouwing? ;) Ik weet niet hoe dat statistisch gezien zit, maar iets zegt mij dat het meerendeel nog op dual core CPU's zit.
Ik weet niet of je het weet, maar het spel draait prima op dual-cores. Het draait gewoon goed (zeker wel met console-quality) op mijn laptop van 680 euro. (Ik geef de prijs ter indicatie van de snelheid van de laptop)
Op mijn laptop van 2300 euro draait het echt bagger.

Dat deze laptop al wat ouder is, een hele sneller processor maar een niet-zo-snelle videokaart, lijkt me meer van belang dan de prijs.
GTA keerde al ruim voordat het piraterij excuus werd gebruikt de windows markt de rug toe (gta2 was de laatste fatsoenlijke gta op windows), ze hadden tpen al wel door dat de casual game markt meer geld oplevert voor minder werk.
Net zoiets met Street Fighter IV.. had destijds nog geen current-gen console, dus aangeschaft op Steam bij release (nadat ik de torrentversie al een maand had kunnen spelen..) Moet ik uiteindelijk insignen bij Steam én Games for Windows Live, maar werkt het online gebeuren alsnog voor geen meter.. :/
Volgens mij is het probleem dat je door de verschillende platformen je je vrienden niet kunt vinden. Steam en Games for Windows Live zouden met elkaar moeten communiceren, zodat je kunt zien in welke server een vriend van je zit (en misschien ook chatten etc.).

Als je het IP van de server hebt kun je volgens mij wel gewoon allebei spelen.
Kan je daar niet gewoon een xfire voor gebruiken?
Dat is juist voor dit soort problemen bedacht (zelfs voor pre-steam/gwl tijdperk)

[Reactie gewijzigd door Ikke_Niels op 11 oktober 2010 14:04]

Ik denk dat jij het met die paar regels al beter uitlegt wat nu daadwerkelijk het probleem is. En dat het met Friends toevoegen bij het aanmaken van een multiplayergame het probleem is.

Ik en al mijn vrienden kiezen gewoon alleen voor Steam en niks anders, dus ik heb hier eigenlijk nooit last van in de praktijk.

Het zou wel fijn zijn als Steam en Microsoft eens samen konden werken en op z'n minst een dienst kunnen maken zodat Steam gebruikers een live gebruiker kunnen toevoegen als vriend en andersom.
Steam moet gewoon verdwijnen probleem opgelost.
Als ik zie dat een game steam vereist dan koop ik het gewoon niet
Genoeg uren verspeelt met te wachten op steam zijn updates/crashes.
Laatste druppel was toen ik HL2 episode 1 single player wilde spelen voor een half uurtje en ik 25 minuten moest wachten op steam en zijn updates en dan doet leuk kwam zeggen da de update voor de miljoenste keer mislukt was.
Daarna alles wat met steam te maken heeft verwijderd en nooit meer terug gezien
Gedaan met die last.
misschien moet je eens bij je zelf kijken op de pc of daar niet iets lekker werkt ik gebruik steam al sinds beta en heb nu +- 170 games op steam. Nooit geen problemen soms eens een downtime voor wat onderhoud. Maar dit is ook minimaal in de begin tijd van steam was het niet altijd goed geef ik ook toe. Maar de laaste jaren sinds 2007 werkt het gewoon goed. En die last wat jij noemt hoor ik wel vaker wat blijkt dat de gebruiker zelf de last was en niet bijv steam.
Anoniem: 372888
@Xeon_111 oktober 2010 19:12
Is het niet een beetje heel hard om Steam al af te schrijven nadat je 1 spel niet kon spelen? Verder was het misschien ook handig om ff op het forum knopje te drukken bij een game die je niet kan spelen. Als jij het spel niet kan spelen zullen dat er vast meer zijn en zal er vast een oplossing voor komen. Bij mij werd een bepaald probleem ook gewoon binnen 2 dagen gepatched.
Het klopt wel een beetje en zelfs niet alleen betrekking met Microsoft en Steam, ik heb namelijk als voorbeeld ff , laatst Burnout via steam gekocht maar kan dus totaal niet inloggen met mijn EA account in het spel om multiplayer te doen! |:( Blijkt nadat ik ff op internet rondgezocht had dat veel meer mensen hier last van ahdden en dat het nog steeds niet werkt.....
Dat ligt aan de ontwikkelaar en niet aan Steam of Valve. Ontwikkelaars moeten zelf de binaries up-to-date houden met niet-Steam versie.

Overigens gaat dit erg weinig fout.
Momenteel is het zo dat een gamer die een bepaald spel in Steam heeft gekocht, niet tegen een andere gamer kan spelen die hetzelfde spel in Games for Windows heeft draaien.
Ik heb dit dus nog nooit gezien en klinkt als onzin als je mij vraagt, tenzij de game producent steken heeft laten vallen en geen mogelijkheid heeft ingebouwd om binnen de game een server, match making o.i.d. te vinden, maar dit is niet de schuld van Valve of Microsoft.

Steam en Games for Windows zijn distributie en communicatie platformen en niets meer.

[Reactie gewijzigd door SECURITEH op 11 oktober 2010 13:29]

Complete onzin inderdaad, die onder andere is ontstaan omdat Gibson Games for Windows verwart met Games for Windows Live, en Steam met Steamworks.
Maar samenwerken zou betekenen dat er (bijna) geen concurrentie meer is op de (digitale) markt, dus dat is zeker niet de oplossing.

[Reactie gewijzigd door Kwastie op 11 oktober 2010 19:34]

samen werken != 1 bedrijf worden.
Ik snap niet waarom Windows(microsoft) niet gewoon een keer zijn ego opzij kan zetten en desnoods Steam client services over te nemen ipv investeren in een heel nieuw platform? Games for windows live is in mijn ogen weinig toevoegend aan steam en het enige wat he nu doet is crossplatform negeren.

ik heb gelukkig geen problemen met "vriendjes" die in een ander platform zitten, maar ik kan empathiseren dat dit een hele domper is als je met je vriendjes wil meespelen maar jij de enige bent die in windows live platform zit.

overigens lijkt het mij wel een keer tijd om dit te gaan testen. of dit via Xfire niet te omzeilen valt of iets dergelijks.

Microsoft moet toch een keer concessies gaan maken. je kan niet groter worden als je niet bereid bent te veranderen.
Tja GFWL is gewoon bedacht om samen met Xbox live te kunnen werken, mar voor zover ik weet werkt dat neit goed, al heb ik Fuel wel al tegen iemand op de Xbox gespeeld als ik het goed heb.
Anoniem: 197857
@Bulls11 oktober 2010 18:59
Hier is in basis principe geen GfWL voor nodig. Op de playstaion 2 kon je al tegen PC spelers spelen online met Need for Speed Underground.

Overigens was dat wel het idee achter GfWL, maar hebben ze het niet doorgezet na testen. Er zijn een paar games waarbij het wel kan zoals shadowrun bijvoorbeeld. Ik denk dat devs het nog steeds kunnen implementeren maar dat MicroSoft het op zijn minst voor FPS games afraad. Het totaal van games wat cross platform online kan spelen ligt dan ook een flink stuk lager dan het aantal GfWL games.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 197857 op 11 oktober 2010 19:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee