'Microsoft brengt op 11 oktober Windows Phone 7 uit'

Microsofts nieuwe mobiele besturingssysteem, Windows Phone 7, wordt waarschijnlijk op 11 oktober officieel uitgebracht. De eerste telefoons met het nieuwe OS moeten dan later in oktober verschijnen.

Technologiesite Pocket-lint claimt van verscheidene bronnen te hebben gehoord dat Microsoft volgende maand een presentatie in New York heeft gepland. Microsoft zelf wilde geen commentaar geven over de lancering van het OS. Eerder werd al bekend dat de kosten die met het uitbrengen van Windows Phone 7 gepaard gaan rond een miljard dollar zouden liggen.

Microsoft kondigde Windows Phone 7 tijdens het Mobile World Congres in Barcelona aan, waarna de maker met de testfase van het OS begon. Het nieuwe mobiele besturingssysteem kreeg vorige week de rtm-status en werd naar telefoonfabrikanten verscheept, zodat zij de software in hun smartphones kunnen verwerken.

Verscheidene fabrikanten zijn van plan om toestellen met Windows Phone 7 uit te brengen. Onder andere Samsung, LG, HTC en Asus hebben plannen om Microsofts mobiele besturingssysteem voor hun smartphones te gebruiken.

Door RoD

Admin Mobile

09-09-2010 • 14:46

111 Linkedin

Reacties (111)

111
99
59
1
0
10
Wijzig sortering
Ben benieuwd hou populair dit besturingssysteem gaat worden.
Ik denk dat het het android van google niet gaat overtreffen!

Ik verwacht er verder ook niet erg veel van, Als het besturingssysteem net als de uitgelekte screenshots zal zijn, zou het mij geen voldoening geven.
Het heeft iets weg van de vodafone 360 interface, net iets te simpel.

Neem een voorbeeld aan android, Je eigen pagina's indelen dmv widgets.
+ dat microsoft geen "Normale" Marketplace heeft waar voldoende applicaties in te verkrijgen zijn.

~Joey

[Reactie gewijzigd door joeyschrama op 9 september 2010 14:56]

Ik krijg de indruk dat je je er niet erg in heb verdiept, er is wel wat meer bekend dan "een paar uitgelekte screenshots":
Preview: http://www.engadget.com/2...phone-7-in-depth-preview/
Marketplace/XNA: http://www.engadget.com/2...ws-phone-7-gaming-previe/
Press website: http://www.microsoft.com/...wsphone/videogallery.aspx
Anoniem: 145867
@WizX9 september 2010 18:14
Het mooie aan WP7 vind ik als android user:
-Integratie van Office.
-De transitie animaties die lekker smooth gaan.

Al gaat het bij mij ook wel smooth, er zit soms niet echt een leuke animatie in voor de "feel". Alleen maar schuif transities en popup transities etc.

De " tiles" zoals ze dat noemen vind ik spuuglelijk helaas.. tsja dat is gewoon smaak.
Als je verder dan de "tiles" gaat ziet het er wel leuker uit.
Onscreen keyboard is ook zo simpel en niet echt mooi.
Bing search.. hopelijk kan je dat omzetten naar google etc.

En PS3 fans zullen niet gauw een mobieltje kopen waar XBOX op staat :P denk ik...
Maar verder wel een hele leuke verbetering van WM6.5 in veel opzichten!
Neem een voorbeeld aan android, Je eigen pagina's indelen dmv widgets.
+ dat microsoft geen "Normale" Marketplace heeft waar voldoende applicaties in te verkrijgen zijn.
Je kan je startpagina indelen met live tiles. En er is een marketplace waar applicaties in te verkrijgen zijn. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je argumenten nergens op gebaseerd zijn. :)
Naast een apps market place is er ook Windows Live waar je games kan vinden en is er ook Zune muziek en video en film.

Bijvoorbeeld de Zune pass subscriptie in combinatie met de Zune smart DJ feature is op zich al voor veel mensen een heerlijk ervaring.
+ dat microsoft geen "Normale" Marketplace heeft waar voldoende applicaties in te verkrijgen zijn.
Dat is een kip-ei probleem. Tot nu toe hadden mensen geen Windows Mobile ivb de matige bediening zonder stylus. Nu dat verbeterd is kopen mensen potentieel geen WiMo telefoon omdat er weinig apps voor zijn. En met weinig gebruikers voor een platform wordt er door de ontwikkelaars geen tijd in gestopt (want weinig potentieel voor winst). En dus zijn er weinig apps, en dus weinig gebruikers.
[...]

Dat is een kip-ei probleem. Tot nu toe hadden mensen geen Windows Mobile ivb de matige bediening zonder stylus. Nu dat verbeterd is kopen mensen potentieel geen WiMo telefoon omdat er weinig apps voor zijn. En met weinig gebruikers voor een platform wordt er door de ontwikkelaars geen tijd in gestopt (want weinig potentieel voor winst). En dus zijn er weinig apps, en dus weinig gebruikers.
Waarom zijn iOS en Android dan wel een succes geworden? Er waren totaal geen gebruikers, nul komma niks, en zo mogelijk nog minder applicaties. Inmiddels zijn er vele miljoenen mobieltjes met deze OS-en verkocht.

Het gebrek aan kippen of eieren mag geen probleem zijn, zeker niet met vrijwel de complete PC markt en dus Windows base in de pocket.
Als het besturingssysteem net als de uitgelekte screenshots zal zijn, zou het mij geen voldoening geven.
Uitgelekte screenshots? Man, ga eens wat onderzoek doen ;). Er zijn al tal van videowalkthroughs van de UI gepost op oa YouTube. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie ook sceptisch was op basis van de screenshots, maar toen ik het in werking zag vond ik het allemaal toch wel gelikt eruit zien.

.edit @ hieronder
Na het bekijken van de door jou geposte link ben ik nog steeds niet tevreden met het besturingssysteem.
Ieder z'n meug natuurlijk, smaken verschillen nou eenmaal :), maar toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat je mening al vast stond voordat je het filmpje zag.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 9 september 2010 16:17]

Na het bekijken van de door jou geposte link ben ik nog steeds niet tevreden met het besturingssysteem.
Gewoon de werking en.. nouja ik weet het eigenlijk niet maar ik vindt het helemaal niks.
Ik heb nu net de htc desire met android 2.2 froyo. en ben ZEER tevreden met dit toestel.

Ook zou ik wel eens willen zien hoelang een gemiddeld toestel met een 1450 mAh batterij meegaat met windows phone 7.
Eerlijk gezegd denk ik dat hij Heel veel geheugen gebruikt op de achtergrond (Gebaseerd op mijn eerdere ervaringen met windows mobile).

Conclusie: Zolang het een mobiel product van microsoft is stap ik er niet op over (Slechte ervaringen gehad met winmo 6.5). en de interface van Windows Phone 7 bevalt mij niet.


~Joey
Niet vergeten dat de oude ervaringen met windows-mobile in dit geval niet van toepassing zijn:
Het is enkel qua nummertje een upgrade, maar het OS is verder volledig herschreven en lijkt in geen enkele manier op WM6.

Over de interface valt te twisten - ik vindt het zelf prachtig EN functioneel, maar het blijft een kwestie van smaak.

Ook belangrijk om te onthouden is dat MS in dit geval de user experience voorop heeft gezet. accuduur is dus ook belangrijk voor ze, dus het OS zal waarschijnlijk goed geoptimaliseerd zijn. Zeker na het geld dat MS er tegenaan gooit.

Natuurlijk is dat laatste slechts speculeren, maar het zal niet lang duren voordat we hier écht iets over te weten zullen komen
> maar het OS is verder volledig herschreven en lijkt in geen enkele manier op WM6.

Speelt het geen rol dat de kernel nog steeds Windows CE is?
Nee, dat speelt absoluut geen rol in de gebruikservaring. Het is een prima kernel, die op tal van embedded systemen gebruikt wordt. Wat WM slecht maakt is een outdated interface (6.5 maakt het wel ietwat beter, maar het blijft lapwerk), veelal slechte drivers of configuratie vanuit de telefoonfabrikant (een custom rom van XDA werkt veelal een stuk soepeler), en het feit dat er tig achtergrondprocessen draaien die allemaal vechten om wat CPU cycles. Geen van die dingen hebben iets met de kernel te maken.
Ik heb nu net de htc desire met android 2.2 froyo. en ben ZEER tevreden met dit toestel.
Windows Phone 7 bleek al in de beta op test hardware best sneller dan Froyo op een desire.
Ook zou ik wel eens willen zien hoelang een gemiddeld toestel met een 1450 mAh batterij meegaat met windows phone 7.
Lang. Het is windows CE 6.0 en dat heb ik bijvoorbeeld ook op mijn Zune HD met 660mAh batterij en die kan daarmee bijvoorbeeld 33 uur muziek achter elkaar afspelen of 8,5 video. Ook bij actief gebruik wordt door de standaard zwarte interface achtergrond weinig verbruikt (zeker op een amoled scherm) .

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 9 september 2010 16:54]

Eigen pagina's indelen met widgets kan ik nu ook op m'n windows mobile 6.5.3 maxsense.

Veel mensen hebben een bepaalde voorkeur, ik heb zowel iphone, android als windows mobile en ze hebben allen hun sterke en zwakke punten.

Microsoft is lange tijd ingedut en worden nu weer wakker, ook ik ben benieuwd of windows phone 7 het gaat redden.

Echter ben ik op dit moment 200% tevreden met m'n hd2 met win 6.5.3. Alleen op hoeveelheid apps voor de iphone versus voor win mobile zou ik voor iphone kiezen.

M'n dual boot tussen win en android vind ik veel leuker. En android wordt steeds stabieler op de hd2..
Enige onderbouwing van je statement zou wel fijn zijn.
Ik denk dat het best een leuk systeem zal zijn, maar te beperkt (zeker voor de Windows Mobile gebruikers) en te laat. Microsoft heeft uiteraard veel te spenderen, dus zullen ze flink investeren in het overhalen van fabrikanten om er wederom een nieuw OS bij te nemen. Ik denk dat vele fabrikanten het zullen uitproberen, maar dat het net als de xbox een systeem voor de "lange adem" gaat worden, een poging van MS om toch nog een voet in de deur te houden. M.i. laat Android nu al zien dat deze, samen met iOS toch echt voorlopig aan de top komen te staan (jaja, Symbian even buiten beschouwing) en dat Android waarschijnlijk de boel voorbij gaat streven... dat is gewoon te zien in de cijfers, zowel iOS als Android laten bijna exponentiele groei zien op mobiel data-verbruik, als ook in verkoopcijfers. Daarmee hebben die platforms al reeds zo'n grote gebruikers-basis, dat MS een enorme inhaalslag zal moeten maken en ik denk dat dat gewoon niet meer gaat lukken, men heeft meer nodig dan wederom een leuk geanimeerde UI. We shall see, de xbox live integratie kan de killer eventueel zijn.
Ik moet zeggen dat ik jouw redenering niet helemaal volg. Als het een lange adem project wordt als de Xbox dat geef je toch impliciet toe dat de concurentie een probleem heeft? (de 360 is immers de wereld wijde nummer 2, en belangrijker de vorige nummer 1 is nu nummer 3).

Wat betreft het te 'te laat' argument. Naar mate mensen meer apps voor hun telefoon kopen wordt dit volgens mij inderdaad steeds relevanter. Met 100 betaalde apps stap je niet even over op een compleet ander OS. Aan de andere kant vraag ik me af of er veel Android\BB gebruikers zijn die heel veel betaalde App's hebben. (Apple gebruikers hebben mede vanwegen ITunes in mijn ervaring vaak een grotere commitment)

Ik heb met 1 van de developer devices mogen spelen en dat beviel mij heel goed. Facebook synchronisatie was niet zo doordacht maar nu je dat kan filteren is het een stuk beter geworden. De UI en het achterliggende UX model moet je liggen.. Voor WM 6.5 fans die WM on steroids verwachten gaat het absoluut een afknapper worden maar voor 'gewone' gebruikers...

Persoonlijk wacht ik met de aanschaf van mijn volgende telefoon tot een WP7 telefoon dus ik heb bijn keuze al gemaakt. Mogelijk dat jij daar anders over denkt en dat is natuurlijk je goed recht maar kijk eens naar de UI filmpjes en denk dan eens aan alle managers/Niet IT'ers die wel Facebooken maar nog geen Smart Phone hebben.

[Reactie gewijzigd door QQ2 op 9 september 2010 20:24]

Klinkt aardig 100 paid apps op je telefoon, maar de realiteit is dat de meeste mensen hooguit een paar betaalde apps erop hebben staan. En waarom denk je dat jailbreaken zo populair is? Vrijwel alle mensen die ik ken met bijv. een iPhone hebben nog nooit betaald voor welke app dan ook.
Ik heb de filmpjes gezien en het ligt mij idd niet, te rommelig. Maar ook managers zie ik tegenwoordig ofwel met Android, een BB of een iPhone spelen, Facebook integratie is echt geen verkoop-argument m.i. dat hebben die platformen veel beter voor elkaar.
De meeste mensen wisselen om het jaar of twee jaar van mobiel, en maken dan iedere keer opnieuw een afweging welke toestel ze gaan nemen. Dat het te laat is is dus onzin. Nog afgezien van het feit dat de meerderheid van de mensen nog helemaal geen smartphone heeft. Als je op twitter zit krijg je het idee dat iedereen een iphone heeft, de realiteit is behoorlijk anders. Dat MS een inhaalslag heeft te maken dat is duidelijk, maar ze hebben denk ik de goede stap genomen om de hele Windows Mobile 6.x nalatenis in de prullenbak te gooien, en van de grond af aan een nieuw os te bouwen. Microsoft doet dingen soms niet in één keer goed, maar heeft wel de resources en uithoudingsvermogen om het product te perfectioneren en succesvol te maken (Playstation/Xbox, Wordperfect/Word, Netscape/Internet Explorer, etc.). En vergis je niet in de grootte van de development-community, die is echt enorm.
Met het verschil dat Windows Mobile al jaaaren bestaat en het ondanks al die resources, nooit echt wat is geworden (heb er jaren met frustraties gebruik van gemaakt). Idem Zune, die andere telefoon die ze hebben gecancelled, etc. de voorbeelden die je aanhaalt zijn uit een geheel andere tijd, juist de laatste jaren vind ik MS niet echt komen met veel succesvols. Windows, Office, allemaal zo ingeburgerd dat ze daar aan blijven verdienen, maar naast de Xbox zie ik verder weinig en al helemaal niet op mobiel gebied. Hopelijk verandert dat, ik juich concurrentie alleen maar toe, maar tot nu toe zie ik door die exponentiele groei van de andere platformen juist helemaal niet het fenomeen van "telefoon switchen", wat ik denk bij smartphones minder het geval is.
Erg mooi moment :) Paar maandjes voor de eerste telefoons, precies op het moment dat ik mijn abbo ga verlengen.

Al heb ik verder hier in Nederland nog geen enkel reclame gezien, terwijl dit toch nog maar een 'maandje' te gaan is. (of zullen ze via de makers van de telefoons gaan adverteren?)
De officiële lancering in Nederland volgt pas in april 2011, dan pas zal de Nederlandstalige versie van de Marketplace, Zune, etc. beschikbaar zijn. Tot die tijd zullen alleen Engelstalige toestellen te koop zijn. Ja ik weet het: bummer.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 9 september 2010 14:56]

Ach, ik dacht dat een beetje tweaker alles in het Engels heeft...?
Ach, ik dacht dat een beetje tweaker alles in het Engels heeft...?
Die heeft alles in het Chinees. De chinezen produceren tenslotte ook alles voor ons.
Interssant ook zal zijn hoe MS om zal gaan met de ietwat lastige positionering..
als ze vasthouden aan zowel het behoud van Windows Mobile 6.5 als 'low budget-os en werkelijk windows Phone én daarnaast gaan positionering mar tevens hopen ermee snel een groot marktaandeel te halen, en bv qua functionaliteiten gevestigde OSen als Android , Symbian en iOS naar de kroon te steken heben ze een érg lastig positie:

Hoge verwachtingen en ze moeten dan echt een hele sterke indruk maken om niet gewoon 'too litle, too late' als response te ontvangen
Voordeel wat ze wel hebben met dit OS is dat ze eenvoudiger kunnen updaten. Nu moeten fabrikanten zelf ROM's uitbrengen, maar met Windows Phone 7 is dat niet meer zo lastig. Ze kunnen dan sneller updates met nieuwe functionaliteit uitbrengen. Hopelijk gaan ze dat ook doen, want dat is nu een beetje een probleem bij WinMo toestellen.
Als dat inderdaad in de praktijk zo gaat werken, dan hebben ze ook een voordeel ten opzichte van Android. Bij Android ben je namelijk ook afhankelijk van de fabrikant (zoals huidige WinMo).
De updatecyclus is al relatief vaak besproken:
Door de strenge hardware- en branding-eisen (wat fabrikanten/providers ermee mogen doen) kan microsoft altijd de updates leveren, ongeacht het toestel of de provider. Ook zijn er al plenty features bevestigd om in updates te komen (copy-paste, live multiplayer games, etc).

Ik maak me hier dus alles behalve druk om: Ze hebben één van de failures van WM geanalyseerd, en daar in mijn ogen een goede oplossing voor gevonden.

Zie o.a. http://www.engadget.com/2...date-strategy-windows-li/

http://www.slashgear.com/...firmware-updates-1281249/

reviews: Interview: Microsoft over Windows Phone 7
Een mooi moment om windows phone 7 uit te brengen (i.v.m. verkopen met de feestdagen in december).
Ik ben eens heel benieuwd of HTC volgende week daadwerkelijk de HD7 bekend gaat maken, naar verluid daadwerkelijk verkrijgbaar vanaf 18 oktober?
Ik zit al lang te wachten op de release van windows phone 7 om mijn huidige iphone 3g te vervangen.
LG heeft eerder deze week al met de Optimus 7 het eerste Windows Phone 7 toestel officieel gepresenteerd.
Nee hoor, ze hadden op de IFA alleen een demo-toestel om de DLNA functionaliteit te demonstreren. Van een officiële presentatie is nog geen sprake geweest.
Ik zit bijlange niet met kinderziektes in. Als je weet hoeveel het OS getest is en hoe stabiel het al in beta is, zou ik me er echt geen zorgen in maken.

Ik zat onlangs naast iemand met een iPhone en die was anders aardig onder de indruk van mijn wp7 toestel.

Het OS is zeer vloeiend en vlot in bewegingen. Zal geen last hebben van background apps (is zelfde systeem als voor iphone) en zal volgens mij meer dan genoeg apps krijgen binnen aanzienbare tijd, cfr de 2 ontwikkelplatformen die nu reeds op massale schaal gebruikt worden om apps af te leveren voor web/desktop markt.
Geen background apps dus, zoals de geruchten al deden vermoeden. Gebrek aan multitasking is een killer voor de batterij, vanwege de noodzaak de taken sequentieel op de voorgrond uit te voeren.

Hopelijk is het voor het overige wel vriendelijk voor de batterij, anders wordt het niet veel soeps.

edit: ik vertrouw er ook op dat Microsoft multitasking in orde krijgt. Als het OS het wel kan, zullen hackers het ws nog eerder voor elkaar krijgen :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 174991 op 9 september 2010 21:20]

Juist het multitasken is wat Windows Mobile nekte, omdat iedereen doodleuk wat op de achtergrond wil doen. Hoeveel baggerapps er wel niet bestaan voor WM die je batterij zo leegtrekken omdat ze resident blijven en CPU cycles vreten. Waar jij het over hebt is een utopie waarbij iedere app zo efficient mogelijk is opgezet, en ja, dan zou het kunnen zijn dat sequentieel dingen doen minder efficient is (omdat je nou eenmaal meer apps aan het afsluiten en opstarten bent). Uit de praktijk blijkt echter compleet het tegenovergestelde, en het niet (zonder meer) kunnen multitasken is een zeer goede regel om de boel in het gering te houden - dat heeft Apple wel bewezen.

Ik maak me er eerlijk gezegd niet zo'n zorgen om. Ik multitask momenteel weleens wat op m'n WM6.5.5 (zoals bijv. met Google Maps en Opera tegelijk open als je wat zoekt), maar feitelijk is dat voor Google Maps al niet eens nodig omdat hij toch teruggaat naar de laatste staat als je 'm opnieuw opstart. Als alle apps zo werken, dan hoef je niet eens meer te kunnen multitasken.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 10 september 2010 00:51]

Als je alleen maar FUD verspreid kan je beter gewoon je mond houden. Er kunnen inderdaad geen background apps gedraaid worden, maar dat zijn geen geruchten.......

Gebrek aan multitasking is géén killer voor de batterij. Het OS zelf kan wel multitasken, je kan alleen geen 2 third-party apps tegelijk draaien. Plus, reken er maar op dat multitasken erin komt zodra MS een degelijke implementatie heeft bedacht.

Ik heb nu bijvoorbeeld een webOS telefoon, waarin een multitasking implementatie is waardoor apps idd op de achtergrond kunnen draaien. De batterij houdt het nog niet eens 8 uur vol als ik 3 apps open heb staan.

[Reactie gewijzigd door Ramon op 9 september 2010 19:57]

Persoonlijk loop ik wel warm voor Windows Phone 7 series. Maar ik denk wel dat het succes ervan mede zal afhangen van hoe snel en stabiel het OS is, hoeveel apps er voor verschijnen en hoe lang de accu van de Smartphone mee gaat. Als je je WP7s telefoon net als Apple's iPhone elke avond aan de lader moet hangen, dan weet ik niet of veel mensen hier dan wel zin in hebben. Aan de andere kant zijn de specs van de WP7s telefoons wel lekker, dus dat is wel weer een groot positief punt, mijns inziens.
Ik ben erg benieuwd of dit een succes gaat worden en of Google's Android stevige concurrentie gaat krijgen...
De iPhone verkoopt nog steeds als een tierelier en ik denk eerder dat mensen het dus voor lief nemen dat je de telefoon zo vaak moet opladen, dat is gewoon een natuurkundig probleem wat met de huidige accu's niet op te lossen is. Iedere fabrikant heeft er last van en dat zal dus niet de reden zijn waarom WP7 kan mislukken.
Mijn iPhone 3GS hoef ik de helft minder vaak op te laden als de HD2 (WM).
mijn iPhone 3GS doet het bij niet-intensief gebruik en 3G uit 4 dagen.
Met 3G aan ongeveer 2.
Met extra accu totaal 4 met 3G aan en gemiddeld gebruik.

Alle smartphones hebben daar last van, de iPhone is nog een van de beste, en in mijn ervaring is Windows nog steeds een van de slechtste.
Ik hoop ook dat alle fabrikanten daar aan werken, het zou mooi zijn als je met huidige smartphones ouderwetse Nokia batterij tijden haalt
Anoniem: 373594
9 september 2010 17:47
De officiele launch in Nederland is pas in april 2011 las ik pas op de blog van Microsoft:
http://blogs.microsoft.nl...-in-nederland-update.aspx
Wat ik belangrijk vind aan een smartphone is dat ik makkelijk mijn social networks wil kunnen bijhouden, ZONDER dat alles automagisch geïntegreerd is. Dat wil ik zelf bepalen. Ik wil niet dat er in mijn telefoonlijst facebook mensen staan of twittermensen of mensen uit mijn contactpersonenlijst van gmail. In Android kan ik dat regelen, al moet je daat wat moeite voor doen. Als ik ergens een hekel aan heb is dat dingen automagisch gaan, zonder mij te vragen. Als dat in dit hagelnieuwe OS ook kan, overweeg ik om mijn volgende phone een Windows 7 te laten zijn... al moet daar heel wat voor gebeuren, daar ik het rooten en zelf vaak updaten van mijn OS ook erg leuk vind.
@Jack Flushell: Dan is WP7 waarschijnlijk niets voor jou, want het is er nou juist op gebouwd om een zo compleet mogelijke integratie te hebben van al die verschillende diensten (en dus niet dmv losse apps).

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 10 september 2010 00:53]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee