'Motorola-tablet gaat Stingray heten'

Telefoonmaker Motorola gaat zijn Android-tablet waarschijnlijk Stingray noemen. Het apparaat dook op in een voorraadsysteem van de Amerikaanse provider Verizon Wireless, waar ook een Droid 2 met gsm-ondersteuning werd aangetroffen.

Boy Genius Report publiceerde afbeeldingen waarop is te zien dat de tablet waar Motorola aan werkt, bekendstaat onder de code MOTMZ600. Op een gecachete webpagina van de Spaanstalige Verizon Wireless-website is te zien dat deze codenaam is gekoppeld aan de naam Stingray: het is waarschijnlijk dat de tablet onder deze naam bij de Amerikaanse provider wordt uitgebracht.

Motorola's tablet wordt waarschijnlijk met Android 3.0 uitgebracht. De fabrikant zou met de release van de tablet willen wachten tot Google deze versie van het mobiele besturingssysteem uitbrengt, zo meldt Into Mobile. Verder zou het apparaat op een Tegra 2-processor van Nvidia draaien en heeft het scherm een diagonaal van 10".

Ook wijzen de afbeeldingen erop dat Motorola aan een nieuwe versie van de onlangs uitgebrachte Droid 2 werkt, die behalve voor cdma ook ondersteuning voor gsm-verbindingen heeft. Het is onbekend of deze 'World Edition' ook in Europa uitkomt. Eerder deed RIM iets soortgelijks met de BlackBerry Storm, die destijds door Verizons zusterbedrijf Vodafone in Europa werd uitgebracht.

Verder tonen de afbeeldingen van Boy Genius Report een toestel met de naam Droid Pro. Eerder claimde de geruchtensite al een roadmap van Verizon Wireless in handen te hebben waarop dit toestel stond vermeld. Waarschijnlijk krijgt de Droid Pro een scherm met een diagonaal van 4" en draait er een 1,3GHz-processor in de behuizing.

Provider Verizon Wireless gebruikt de netwerktechnologieën cdma en evdo-a, zodat de Stingray en de Droid Pro waarschijnlijk geen ondersteuning zullen hebben voor de gsm- en umts-verbindingen die in Europa worden gebruikt.

Motorola Singray - Verizon website Motorola in Verizon-voorraadsysteem Motorola in Verizon-voorraadsysteem

Door RoD

Admin Mobile

17-08-2010 • 14:17

36 Linkedin

Reacties (36)

36
30
17
0
0
3
Wijzig sortering
Anoniem: 117334
17 augustus 2010 14:24
Ik denk dat het voor de concurrentie van de Ipad nog knap lastig gaat worden. Ipads gaan als warme broodjes. Een markt betreden (die apple zelf gecreeerd heeft) en daar een flink marktaandeel in krijgen zoals met de de ipod is door velen geprobeerd en altijd mislukt.
Denk dat dat heel erg mee valt, zodra mensen door hebben dat iets goedkoper kan en hetzelfde kan bieden (dan moet dat natuurlijk wel gebeuren), dan is de keuze snel gemaakt, uiteindelijk houden we de centen het liefst zo lang mogelijk zelf!

Daarbij valt deze (oeps... deze is dus 10 inch, naja praat ik voor de andere tablets) en vele andere tablets in een hele andere categorie (kleiner & goedkoper) dan de iPad dus een directe concurrent is het niet, en dan heb ik het nog niet over de mensen die niet zitten te wachten op die mega-tablets van 10 inch, zelf heb ik vele malen liever 7 a 8 inch, lichter kleiner, en met de juiste resolutie kan je net zo veel ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 augustus 2010 14:34]

Gewoon een leuk hebbeding dat geschikt is voor algemeen pc gebruik en om toegang te krijgen tot internetapplicaties en liefst met usb ;)

Keuze genoeg momenteel van lichte apparatuur waarmee je snel het internet op kan of een spelletje spelen, pdf lezen,etc

ipad, netbooks,ipod's ,gsm's,

Elke fabrikant brengt er in de toekomst wel één uit, wat ik wel opmerk in dit nieuwsbericht is dat er sprake is van Android 3.0. Ging android niet elk jaar maar een update uitbrengen ?

bron: nieuws: Android-baas: voortaan eens per jaar updates

dus deze tablet pas vanaf 2011 ?

[Reactie gewijzigd door Rigs op 17 augustus 2010 14:43]

Hoewel ik het liefst dagelijks updates zie gaan ze inderdaad over op jaarlijkse updates ;)
De volgende versie, 3.0 Gingerbread, moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen. Waarschijnlijk gaat daarna de jaarlijke update-cyclus van start.
Maar dan wel vanaf 3.0 dus!

Edit: dit haalde ik trouwens uit het door jouw gelinkte artikel (de laatste alinea) ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 augustus 2010 14:46]

alright ! tis er aan te zien dat ik nog geen android telefoon heb :-) klote samsung zonder android men gsm
Dit zou niet kunnen. Android 2.1 heeft bijvoorbeeld beperkingen zoals:
-Geheugen. ( ik heb b.v. 512mb in mijn galaxy S. Er wordt veel minder gebruikt dan 512..)
-Scherm resolutie. (deze is pas opgelost in gingerbread 3.0 of 2.3)
Android 2.2 heeft alleen de scherm resolutie beperking.

De reden waarom android tablets een beetje achterblijven aan de iPad is puur omdat gingerbread er nog niet is.
Pas dan kan je tablets maken van 1280x720p. Hele mooie resolutie voor bijvoorbeeld retina achtige android telefoons. En iPad concurrenten.

Eerlijk is eerlijk. Android 2.1 en 2.2 zijn nog niet geschikt voor tablets.
Nog even wachten tot begin 2011 want gingerbread komt uit in Q4 dit jaar.

Daarnaast heeft Android een hele goeie werknemer aangetrokken. Namelijk de man achter WebOS. Dus android gaat helemaal over de kop qua UI.
Matias Duarte is de genie achter WebOS. En werkt nu aan android.
Ik was al onder de indruk van WebOS. Alleen zit het maar op 2 hele lelijke mobieltjes..
Anoniem: 289098
@Rigs17 augustus 2010 15:42
ja google (Android baas) geeft wel aan een keer per jaar een update te doen

maar daarmee is het niet gezegt dat Motorola dit ook doet!
kijk eens voor de aardigheid hier www.facebook.com/motorolaeurope
dan zie je dat zij telefoons die zij nu nog verkopen ook al niet meer updaten!
als dat al niet lukt denk ik dat je pech hebt als je nieuwe software erop wil hebben
tevens lockt Motorola de bootloader waardoor de develop gasten ook niks kunnen beginnen

voor de rest denk ik een leuk apparaat met aardige specs maar door bovenstaande zal ik m gegarandeerd niet kopen!
zou dan eerder een Ipad kopen dan weet ik dat ik niks kan maar krijg wel updates

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 289098 op 17 augustus 2010 15:53]

het is allemaal leuk, maar wat voor model er ook komt, het zal zich allemaal moeten meten aan een iPad + dat men je apparatus zal benoemen als een iPad, maar het zal nooit een iPad worden.

Wel voor jou als koper, zodra je er achter komt dat het toch niet helemaal lekker werkt en de content (lees: speciaal voor jouw apparaat geoptimaliseerde software, nog los van de hardware) mist die je nodig hebt om optimaal van je device te "genieten", dan ruil je hem toch maar in. Goedkoop is duurkoop.
Uhm Android is toch echt geoptimaliseerd voor ARM SoC's hoor..
Wat moet niet zo lekker lopen dan? want je maakt nu al behoorlijk duidelijk dat je nog nooit een fatsoenlijk android apparaat in je handen hebt gehad.
Tuurlijk, hij loopt heel af en toe eens vast op programmuur van de market. Vaak net nieuwe beta software waar nog bugs in zitten.
Het is waar dat android nog wel in ontwikkeling zit. En hopelijk is Matias Duarte heel streng met de nieuwe Gingerbread versie. Maar android is het beste mobiele OS dat NIET het console concept navolgt met een lock-in systeem. Daarom kies ik dat.
Maar bij andere OSen gebeurt dit net zo.
En het heeft een fatsoenlijk bestands systeem.
Ik kan elk bestand die er bestaat verwerken in android. Net zoals een volwassen OS. Ik kan deze kopieren, plakken, knippen, verzenden, ontvangen en via usb op de PC zetten of versturen via bluetooth.. noem maar op.
Android is op dit moment nog niet volwassen genoeg voor tablets.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 18 augustus 2010 08:31]

Ik zie inderdaad weinig mensen met een blokker MP3 speler maar massa's met een Ipod. Of was het andersom?

Apple creeert een markt, dat geloof ik wel, maar als er daardoor content ontstaat wat (ook op een goedkopere) tablet pc draait, dan zie ik wel gebeuren dat de markt groot genoeg word zodat er meerdere spelers op kunnen bestaan.
Tja, om dat fenomeen te verklaren moet je natuurlijk een beetje marketing geleerd hebben.

De blokker MP3 zijn leuk voor kindertjes en ander budgetminnende mensen. Maar gebruiken ze dat, dan merken ze toch dat het kwalitatief (geluid en materiaal) wat minder is.

Als ze deze vervangen kiezen dan maar een bekend merk. Ja, dan gaan ze natuurlijk niet naar die "merkloze" iAudio, Meizu dingen (welke ik nog steeds vind dat zij een zeer goed geluid hebben), maar kiezen ze toch een merk welke ze kennen.

Tja.. als je dan in de winkel en op straat meer ipods ziet dan een sony, philips, whatever... dan ga je natuurlijk ook een ipod nemen.

Wat betreft tablets. De uitdaging van de andere makers is meer om een tablet uit te brengen met meer specsregels, tegen een goedkopere prijs en met meer content.... tja...

Dat zijn nogal tegenstrijdige dingen. Meer/betere specs = duurder, hoe kan je het dan tegen de relatief laaggeprijsde ipad aan?
Content, daar kan een gewone tabletmaker niet voor zorgen.

[Reactie gewijzigd door kmf op 17 augustus 2010 14:43]

Een tablet hoeft echt niet op alle punten een andere tablet te overtreffen om beter te worden gevonden, als je een andere doelgroep hebt bijv. Maar sowieso is het verschil in aantallen tussen het aantal apps (aangezien je daar op doelt met content denk ik) wel aardig groot, maar niet echt merkbaar groot (zoek op beide op bijv. paint en je vind op zowel iOS als Android voor je gevoel een oneindige lijst ;)). Een klant gaat echt niet in de winkel vragen hoe groot beide appstore's zijn om die cijfers dan te vergelijken!

@ZpAz:
De vergelijking ging om het idee, er zijn nog geen tablet-apps voor Android (ik nam ook de smartphone-OSen als vergelijking)... Leuk voor je dat er meer apps zijn, maar als het de consument niet zo veel kan schelen (of er geen weet van heeft) maakt dat weinig uit voor de verkopen ;)

edit:
Doe je nou alsof je zo dom bent dat je het niet snapt of ben je echt zo dom als ik nu het idee krijg? Ik krijg het idee doordat je alles zo letterlijk neemt dat je ook is letterlijk genomen wilt worden ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 augustus 2010 16:30]

Paint, als dat je vergelijking is, wacht dacht je van Magazines, spellen, Flipboard en veel meer programma's. Er zijn veel meer verschillende tablet geoptimaliseerde programma's voor de iPad dan voor enig andere tablet op de markt.

En ja paint is een van de programma's die vast iedereen heeft.

@Hierboven.

Mja, als jij de consument een iPad toont met de magazines en spellen die er voor zijn, en je pakt 'een android tablet er naast' met enkel 'smartphone programma's of paint, dan weet ik wel waar de consument voor gaat.

edit:

Nou wordt ie mooi, nu ben ik de 'dommerik', maar als men een tablet koopt, en hij doet niet wat men er van verwacht (de apps zijn niet goed) is het dan een goede aankoop? Al helemaal als ze 'bij vrienden' een iPad hebben gezien en welke applicaties die allemaal heeft.

Dan zullen ze achteraf wel denken, wat heb ik nou weer gekocht, ja hij was goedkoper, en dat is te merken ook.

edit 2:
wel aardig groot, maar niet echt merkbaar groot
Nee zolang je paint als voorbeeld neemt, dat zal voor elk platform er zijn, maar het is echt wel merkbaar groot als je naar alle applicaties die geoptimaliseerd voor een tablet zijn gaat kijken. Zoals de eerdere voorbeelden die ik aanhaalde.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 17 augustus 2010 17:06]

Onzin natuurlijk. Je gaat hier volledig uit van eigen voorkeur. Wat je hier beschrijft is niet getrouw aan de werkelijkheid. "Dan ga je natuurlijk ook een iPod nemen". Werkelijk? Sommige mensen kijken verder dan het logotje.
ik heb zelf geen ipod. Ik had in mijn verhaal over de gemiddelde persoon, degene die niet weet dat ie reviews kan lezen en dat iAudio, meizu, etc stuk voor stuk een betere geluidskwaliteit leveren.

Nee, de gemiddelde persoon kijkt naar wat de omgeving heeft. En dan is aan de ene kant van de spectrum de onbekende merken, andere kant wat het meest gepresenteerd wordt in de omgeing en winkels (dus wel de beste zullen zijn).
Tablets werden vóór de iPad nauwelijks verkocht. Apple heeft idd de markt op dat gebied grotendeels gecreëerd, maar anderen zullen er van profiteren dat ie nu tenminste bestáát. Of de iPad marktaandeel gaat verliezen is geheel aan de concurrentie... Ik gok dat er genoeg mensen zijn die interesse hebben voor een goedkoper iets, of een soortgelijk iets wat functionaliteit betreft maar in een iets andere formfactor (zoals ik, wil er gewoon een met 2 schermen die je dicht kan klappen en in je zak kunt steken <- t.a.v. MS en HP).
Oh ja is dat moeilijk, wat doet Google dan met Android? Ze hebben het marktleiderschap in verkoop al overgenomen en volgend jaar zijn ze ook in aantallen groter dan de iPhone.
Dat is logisch lijkt me, iPhone wordt geproduceerd door 1 fabrikant en dat is Apple androidphones worden geproduceerd door weet ik veel hoeveel producenten. Dus relatief gezien verkoopt de iPhone beter dan android gemasseerde phones.
Oh sorry dat laatste 'gemasseerde' moet natuurlijk 'gebasseerde' zijn :')
Je kunt het ook anders zien. De iPod was een lucky shot. iPhones gaan ook als warme broodjes, maar de getallen die ik gezien heb gaat Android veel harder. Android tablets gaan meeliften op het succes van de Android Market.

Ik vind (natuurlijk, ik ben maar een persoon) de iPad nogal beperkend. Geen front cam, geen directe USB of card reader. Ook op de telefoonmarkt heb je gezien dat een achterstand vrij snel weg te werken is. De high-end Android tablets moeten nog beschikbaar komen, maar ik denk dat het speelveld er over 12 maanden heel anders bij zal liggen.
Eens, het iPod succes was anders: Er waren geen Apps en Google speelde niet mee. Het was gewoon een grote hoop fabrikanten die maar wat deden met hun mp3spelers, ja verschillende kleuren backlight's en innovatieve usb-stick oplossingen, er leuk maar de bediening is ruk.
Nu is het anders, je hebt straks Android, iOs en WP7(?) welke naar mijn mening zich goed met elkaar kunnen meten. Ten tijde van iPhone zag je echter wel het iPod effect, en ik denk dat als ze een iPhone-nano hadden uitgebracht voor een zacht prijsje dat ze wel eens de telefoonmarkt hadden kunnen veroveren.
Ik denk ook dat de herkenbaarheid van Apple ontzettend veel mee telt: Alle producten over de hele linie zijn in één stijl, Apple heeft als een van de weinigen Apple-stores en is vaak in de media.
Een bezitter van een i-product zal het niet vaak ook over een mp3speler, pc of telefoon hebben maar over het i-product, dat is erg knap.
je doet net alsof Apple de tablet heeft uitgevonden :o
Anoniem: 168805
17 augustus 2010 14:43
D'r staat hier al een behoorlijk uitgebreid verhaal over die Stingray.
Het apparaat dook op in een voorraadsysteem van de Amerikaanse provider Verizon Wireless, waar ook een Droid 2 met gsm-ondersteuning werd aangetroffen.
Wat moet Verizon met een GSM Droid2? Verizon gebruikt CDMA...

edit: Beter lezen, een telefoon met CDMA en GSM ondersteuning. Best uniek.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 17 augustus 2010 14:46]

Android 3? hopelijk met meer dan 1024x600, al is dat op Android misschien minder erg dan met andere OS'en

[Reactie gewijzigd door OpenMinded op 17 augustus 2010 16:23]

tuurlijk, nog een gerucht.


oh wat wil ik toch graag een tablet, met een 10 tot 12 inch scherm, usb ( evt. smartcard reader ) en infrarood ( weg met de harmony :D ) dan maakt het mij niet uit hoe dat ding heet en wat er op draait ( tenzij het orgel zwaar overpriced is) als is het een Iray of een stingpad..

ik vermoed dat de tech enthousiast markt een stuk groter is dan men denkt.
Anoniem: 371600
17 augustus 2010 22:50
En de zoveelste mislukte "kloon" van de ipad... Ze lopen er laar achterna!! Apple is nu al bezig met een nieuwe ipad en andere merken kunnen nog niet eens de 1ste versie maken. Als bedrijf moet je voorlopen en niet achterlopen... Wanneer komt er eens een echte apple concurent ?
Pfft, alsof er voor de iPad nog geen tablets bestonden...

Bijvoorbeeld: http://www.techgadgets.in...rive-for-ls800-tablet-pc/
Tsja, dat is net zo min een iPad als dat de Apple Newton een tablet pc is.
Mensen die Steve heten kunnen hem voor een prikje kopen :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee