'Nieuwe Apple TV krijgt A4-chip en kost 99 dollar'

Een nieuwe versie van de Apple TV zou voorzien worden van de A4-processor. Het apparaat zou verder 1080p-video af kunnen spelen. Met een verwachte prijs van honderd dollar zou de komende versie veel goedkoper zijn dan de huidige Apple TV.

Volgens gadgetsite Engadget wordt de nieuwe Apple TV gebaseerd op versie 4 van het iPhone-besturingssysteem. Hierdoor is het mogelijk dat iPhone-applicaties compatibel zullen zijn met de mediaspeler. Net als de iPad zou het apparaat gaan draaien op de A4-processor; deze heeft een Cortex A8-core en een PowerVR SGX-gpu. De kloksnelheid ligt op 1GHz. Ondanks dat het apparaat 1080p-video aankan zou de maximale opslagcapaciteit op slechts 16GB liggen. De huidige generatie Apple TV's beschikt over maximaal 160GB. Mogelijk wil Apple zich met de nieuwe versie richten op het aanbieden van streaming video.

Verder beschikt de Apple TV vermoedelijk alleen over de mogelijkheid om het kastje op de tv en het stroomnet aan te sluiten; andere vormen van connectiviteit ontbreken waarschijnlijk. De huidige generatie Apple TV's beschikt naast een hdmi-verbinding onder andere nog over een ethernet- en usb-verbinding. De kans is wel groot dan de nieuwe Apple TV ondersteuning voor wifi krijgt.

Door RoD

Admin Mobile

28-05-2010 • 18:11

119 Linkedin

Reacties (119)

119
117
84
1
0
2
Wijzig sortering
Ik heb zo'n AppleTV, uit de VS waar-ie vrij goedkoop was, en hij doet het heel aardig, al snap ik heel goed dat het ding bij tweakers niet populair is. Maar zolang je je tot MPEG formaten beperkt (geen exotische containers enzo) werkt het allemaal heel netjes, films huren is makkelijk (daarvoor kocht ik m), beeldkwaliteit is prima. Hoge WAF factor.

Ik maak me echter grote zorgen over de snelheid van zo'n nog verder underpowerede ARM versie. Met de videoplayback zal het wel snor zitten met een dedicated decoding chipje, maar het allergrootste probleem van de huidige AppleTV is de ontzettende traagheid door de menu's, vooral met grote libraries blijft hij regelmatig een paar seconden hangen.

De grootste WTF van de huidige is trouwens dat je er geen video naar toe kan streamen. Niet eens Apple's 'eigen' streaming formaten RTSP of HTTP Live Streaming vanaf hun eigen Quicktime Streaming Server. Zelfs een iPhone kan meer...

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 mei 2010 19:54]

Als dit gerucht klopt is het natuurlijk een OS dat redelijk afwijkt van het OS dat nu op de AppleTV draait, iPhone OS vs. een customised OS X Tiger.

De kernel is hetzelfde (hooguit nieuwer in iPhoneOS4) maar verder zouden de verschillen best groot kunnen zijn. Als de huidige AppleTV langzaam is in de menu's hoeft dat dus niets te zeggen over de nieuwe...
Nu maar hopen dat hij ook MKV kan afspelen. Denk het niet :(
MKV kan je streamen via Air Video. Je kan het streamen naar je Iphone of Ipad

http://www.inmethod.com/air-video/index.html
MKV kan je streamen via Air Video. Je kan het streamen naar je Iphone of Ipad

http://www.inmethod.com/air-video/index.html
Dat is transcoding echter, dat is mkv on the fly omzetten naar mpeg of h.264 (naar gelang je 'm instelt). Dat telt niet echt als 'native support' :)
MKV is een container, daar kan alles dus ook MPEG/H.264 video in zitten. Dat kan je zonder transcoding streamen.
Sterker nog, de meeste van mijn mkv bestanden zit gewoon h264 in...
Nee, apple wil graag een open platform maken |:( mocht je hopen...
Maar misschien is hij te hacken en er linux op te installeren.
De huidige generatie is xbmc op te installeren, die slikt alles. Is naar mijn weten momenteel alleen nog x86 gebaseerd...
nee, hij zal iTunes, mpeg content af kunnen spelen, net zoals de huidige.

(als je er geen modificaties op uitvoert)
Jij bent waarschijnlijk de geheime tipgever die deze rodel tegen Engadget heeft verteld?

Feiten geven op basis van een gerucht. Goed man.....
Jij bent waarschijnlijk de geheime tipgever die deze rodel tegen Engadget heeft verteld?

Feiten geven op basis van een gerucht. Goed man.....
Nee, ik weet/snap hoe Apple werkt. Dat is namelijk behoorlijk constant als het aankomt op content distributie.

Het is gebaseerd op wat de huidige Apple TV kan, en wat de toekomstige MOET kunnen icm de videostore.

Tel daarbij op dat Apple op haar eigen devices nooit dingen als MKV ondersteund ( je kan op de desktops natuurlijk ondersteuning instaleren), en je komt uit op mijn stelling.
Er bestond zo iets als een 'Apple TV' ? :/


Dit is namelijk echt COMPLEET nieuws voor mij.

En aangezien deze nieuwe versie 100 dollar moet gaan kosten en dus vast niet met enigszins vernieuwingen zal komen acht ik het niet interessant tweaker nieuws als ik eerlijk moet zijn.

Leuk dat Apple in vrijwel elk electronica segment vertegenwoordigd is maar wie vind zoiets als een 100 euro Apple TV nou echt interessant behalve de echte Apple fanboys die zitten te springen op meer Apple logos in hun huiskamer en op elk apparaat dat ze gebruiken?

Dit is overigens geen flame of troll, ik ben oprecht benieuwd naar de vraag rond zo'n product en wat de afzet markt wel niet mag wezen.

EDIT: wat mag de schermdiagonaal van dit ding dan wel niet wezen?

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 29 mei 2010 13:12]

Nou ja... ik wil zelf wel iets in elkaar zetten, of iets kopen dat alles kan afspelen, maar een geintegreerde oplossing is ook aantrekkelijk. Het punt dat je niks meer hoeft te doen, want werkt het op je iPad/iPhone of laptop/desktop, dan werkt het ook op je TV.

Ideaal toch? Niks geen kennis nodig van media conversie, behalve dan om eventueel je gedownloade content om te gooien naar dat ene formaat. Maar ja... dan was je al zo bijdehand om iets te downloaden.

Maak van je iPhone nog een veredelde Wii-mote en je kan er een hoop op doen lijkt me.

Natuurlijk richt zich dit wel op een bepaalde groep personen die dit de ideale oplossing vinden. Niet te veel knopjes, alles geintegreerd, ja... je hebt hebt minder speelruimte, maar who cares als je dat toch niet gebruikt.


Ik bouw liever mijn eigen MythTV oplossing, maar goed, dat ben ik. ;)
Anoniem: 95359
@Ayporos29 mei 2010 13:20
Even fyi.. het is geen échte Apple TV, het is een set-op box van apple.
Anoniem: 320263
@dycell28 mei 2010 19:47
<off topic>Rodel? roddel zeker...</off topic>

Aangezien iTunes geen MKV's kan afspelen, lijkt het mij logisch dat het hetzelfde is bij de Apple TV.
Zonder connectiviteit naast stroom en HDMI lijkt me dit apparaat bijzonder nutteloos. Als er echt geen netwerkmogelijkheden inzitten is het wel een erg dure onderzetter...

Het lijkt mij zeer waarschijnlijk dat er wel WiFi-ondersteuning in zit.
Inderdaad, Engadget zegt dat het apparaat vooral gebruik zal maken van cloud services (vandaar ook de lage opslagcapaciteit), dus internet connectiviteit (waarschijnlijk WiFi inderdaad) lijkt me een gegeven.
Help me denken... Wat heb je aan zo'n kastje als er geen media op gezet/kan worden gestreamd (waarvoor je toch een netwerkconnectie nodig hebt)?

Hoe je het ook went of keert, zonder media heb je niks aan dit kastje.
als je een desktop computer/nas boven hebt staan en je wilt beneden op je tv je media bekijken en je wilt geen lange HDMI kabel kopen.
En dus netwerk connectiviteit.
Als je nou fftjes bij de gekoppelde producten had gekeken... had je gezien dat ze Wireless N hebben, en een 100mbit netwerverbinging.

Staan nog wel meer dingen trouwens ;)
Als jij nou even het artikel had gelezen, dan wist je dat TGEN gelijk had.
De oude, courante versie is gekoppeld aan dit bericht.

Het gaat hier om een gerucht. En dat gerucht zegt echt dat er waarschijnlijk echt alleen HDMI en stroom opzitten.

Wat mij betreft ook een misser, want juist met die iStore apps zou dit een leuk internet/cloud geval kunnen zijn.

@hieronder: daar wordt niet over gerept, maar wifi lijkt me inderdaad achteraf gezien een no-brainer om dat erin te stoppen.
Wel hopen dat je draadloze netwerkje snel/stabiel genoeg is om full-hd te streamen.

[Reactie gewijzigd door bas-r op 28 mei 2010 18:39]

Alleen HDMI en stroom, dat geloof je toch niet? Er zit dan op zijn minst wifi op. Anders kan je er niets op plaatsen. Geen films streamen uit de iTunes store, niets?

Apple gaat echt nu niet ineens op DVD of Blu-ray over, dus schijfjes gaan er ook niet in, netzoals met de huidige. Nee hier komt echt wel een internet-connectiviteit iets in, al dan niet wireless.
en alsof 1080p zo ontzettend lekker streamt over een wifi verbinding (vanaf je mac bijvoorbeeld).
Kan me haast niet voorstellen dat er geen ethernetpoortje op zit...
Ik heb ff snel wat rondgekeken, en de data rate van h264 videos op 1080p zit praktisch tussen de 5 en 15 Mbps. Dat zou dus zelfs op een wifi g netwerk geen probleem mogen zijn (met een maximum van 54 Mbps).
Zou niet misschien, maar heb je het geprobeerd? Over mijn G netwerk kan ik amper 720p met een decent bitrate goed streamen.
same here met mijn netgear eva2000, wifi niet lekker maar kabeltje werkt stukken stabieler :D
Hangt heel erg af van je apparatuur denk ik. 1080p doet hij hier (met enige moeite en beetje afhankelijk van de codec, oftewel wat jij "amper" noemt) over G. Wel erg korte afstand, 3 meter met een dun stenen muurtje ertussen.
ik kon 1080p perfect streamen over mijn 54Mbit wireless, alleen in het begin van de film / serie stotterde het beeld (iets van een 3/4 seconden als ik het opstarte). Heb alleen de buffer van VLC omhoog gezet zodat de soms wisselende signaalkwaliteiten van wireless zelf werden opgevangen.

terug ontopic: als het ding 100 dollar kost (oftewel 100 euro x'D ) dan is dit wel erg boeiend om te halen. Voor dat geld kan ik zelf niet echt iets in elkaar bouwen en daarbij (ere wie ere toekomt) is apple erg sterk in het afleveren van een compleet product (compleet als in: het doet wat het moet doen / wat het beloofd te doen en het is kwalitatief goed in elkaar gezet / hardware is goed op elkaar afgestemd).

Ik hoop wel dat ze de connectiviteitopties dan wat uitbreiden. Persoonlijk vind ik het wel lekker als je er nog minimaal 1 usbpoort bij hebt, om snel die usbstick in te pluggen van een vriend die langskomt met dat ene ubercoole filmpje erop (of om lekker simpel een ander os erop te installeren / misschien een tvtunerkaart erop te gooien).
Blu-ray rips zitten al snel op een 25Mb/s, dat zou theoretisch geen probleem moeten zijn op wireless-g of wireless-n, maar op een WDTV-HD of PCH-A200 begint de boel al na een seconde of 20 te haperen.

Wat wel goed werkt is 100baseT ethernet.

De oorzaak is het asynchrone karakter van een WiFi verbinding icm een veel te kleine prefetch buffer.
Ik heb zelf een airport extreme N en een mac pro en macbook staan streamen van 1080p is geen enkel probleem bijde kanten op !
Met N moet dat wel lukken, met voldoende en een sterk genoeg signaal is er iig zat bandbreedte.
pfff vanaf me timecapsule naar me macbook gaat het al moeilijk om een 720p film te streamen..... en dan heb ik nagenoeg geen opstakels hier..
Huh? Ik kan 720p spul nog over G streamen...N moet dat met 2 vingers in de neus kunnen doen.
Dan moet je wel N apparatuur in huis hebben, en dat heeft nog niet iedereen. Ondanks de prijzen van nu.
Ik weet niet of youtube video's representatief zijn. Maar als ik daar een filmpje stream op 1080p draait het prima. Heb een 20/20 glasvezel verbinding en tussen mijn wireless router & de laptop zit ~10m, twee muren en twee deuren.
Niet te vergelijken, Youtube is geoptimaliseerd voor internetverkeer (hele lage bitrate, voor beeld EN geluid), alles sneller dan redelijk internet (je netwerk dus) zal dat dan ook goed doen... Maar de kwaliteit is niet hetzelfde als BR-DVD
De kans is wel groot dan de nieuwe Apple TV ondersteuning voor wifi krijgt.
Lijkt me onwaarschijnlijk dat er niet op z'n minst wifi op zit. Er staat namelijk ook in het artikel dat men zich op streaming video wil richten. Verder kan het apparaat mogelijk iPhone apps draaien. Die download je uit de AppStore, en veel apps bieden handige internet functionaliteit.
Dit zijn de oude Apple TV's, het gaat hier om een nieuw model waarvan Engadget's bron aangeeft dat het enkel poorten heeft voor stroom en video-out, deze beschrijft het ook wel als "een iPhone zonder scherm".
Dit zijn de oude Apple TV's, het gaat hier om een nieuw model waarvan Engadget's bron aangeeft dat het enkel poorten heeft voor stroom en video-out, deze beschrijft het ook wel als "een iPhone zonder scherm".
Dan zou ie nog meer nutteloos worden dan de huidige, natuurlijk heeft ie, net zoals de huidige iTunes en dus netwerk connectivity. Alleen geen ethernet waarschijnlijk.

de huidige heeft wel ethernet, naast 802.11n.
Ik denk inderdaad persoonlijk ook dat dit apparaat vrij nutteloos is. Het is weer een Apple product wat de fans kopen, het is veel slechter als de concurrentie. Ook spreekt itunes me niet aan omdat het gewoon niet handig werkt, en niet alles ondersteunt. Dat merk je al bij een gewone ipod classic waarbij je ook videos kan afspelen. Dan moet je een film helemaal gaan omzetten, wat veel tijd in beslag neemt omdat hij hem anders niet pakt.
ach, als je je content gewoon op een nette manier 'aanschaft' dan werkt itunes prima, al weet ik niet of itunes ook het rippen van DVD's ondersteunt. Het wordt pas lastig met gedownloade films, dan heb je inderdaad meer aan een mediaplayer die al die formaten ondersteunt..
Dat is wel een hele forse prijs daling. Daar zullen de kopers van de huidige Apple TV wel heel erg blij mee zijn. Ik denk dat Apple met zo'n grote prijsdaling wel heel erg moeten oppassen. Ze hebben die fout al eens een keer gemaakt met de lancering van de eerste iPhone om er na 10 weken gelijk 200 dollar vanaf te halen. Toen moest Steve Jobbs himself op de website zijn excuses maken en kregen de early adapters 100 dollar terug. Dat was absoluut imago schade voor Apple.

Een ezel stoot zich toch geen twee keer aan dezelfde steen? Het zijn ook maar geruchten en we weten hoe het zit met geruchten met Apple. Deze kan Apple ook zo de lucht in getoverd hebben gebracht om de reactie van de mensen te peilen op zo'n prijs.
Hoezo? Dit is iets heel anders. Het is niet zo dat de huidige Apple TV opeens voor 100 euro verkocht gaat worden.
dat ding is al jaren op de markt.

Een netwerkaansluiting lijkt mij wel zo logisch. Wifi is leuk, voor internet, niet om HD films over het net te sturen.
Wifi-N maakt het prima mogelijk om HD films te streamen lijkt me. Heb hier een MBP icm een Airpot express en de verbindingssnelheid is 270mbps.
Dat is ietswat verradelijk, haal je 't ook?

Ik ben verbonden met 130 mbps (zelfde setup als jij), maar ik haal maximaal 60mbit als ik even een een download test van m'n server boven. ( aangesloten op de zelfde switch als de airport express, de airport express met 100Mb/s en de server met 1 Gb/s )

Toegegeven, dat is wel op de overvolle 2.4Ghz frequentie ( ik kan niet op 5 gaan zitten wegens legacy devices ), en er zit een vrij dik plafond van gewapend beton tussen. Als ik boven ga zitten naast die Airport expres is het wel wat beter, maar niet extreem.
Ik bedoel een Airport Extreme, met m'n Airport Express haal ik idd minder.

Geen idee, heb nog nooit geprobeerd om HD-films te streamen om eerlijk te zijn.
Tada

Voor streamen van 720p content (a 3GB per uur) heb je naar mijn ervaring een draadloze verbinding nodig die 2MB/s constant (minimaal dus in draadloze netwerktermen, aangezien de verbinding daar altijd schommelt) kan versturen en ontvangen.

Veel plezier daarmee, want elk g apparaat dat je met je N netwerk verbindt vertraagt de hele boel naar g (= max ~2MB/s) snelheden. Niet dat dat veel uitmaakt; ik haal als ik 3 meter van de router af zit (dlink dir 655) wel 5 MB/s, maar schommelt tussen de 4 en 6 effectief. Een muur verder zit ik al op 3.5, met minimum van 3, en dan lukt het net (=0 stotters). En dat is met een intel wifi adapter (de "beste" die er is op dit moment), windows 7 en een Intel SSD (niet fragmentatie gevoelig).
Een Apple airport extreme zit qua performance ongeveer op dir655 niveau, ietsje lager zelfs iirc

De reden waarom netwerkaansluitingen onmisbaar zijn. Nog steeds.

Al die bullshit van 300mbps kun je recht de deur uit knikkeren, maximaal gehaald onder ideale omstandigheden met beste apparatuur is op dit moment 80mbps (10MB/s) dan heb je het over een router van 180 euro (nee geen Apple) en een intel wifi adapter met windows
(bron: Smallnetbuilder.com)

Kortom, dit apparaat gaat floppen op het moment dat mensen hem gaan gebruiken voor hd content. Tenzij dit natuurlijk door itunes wordt gerecode naar een 10mbit/s max stream. Even FYI: Het streamen van een 720p trailer (gekopieerd van de apple site) heeft meer bandbreedte nodig dan een 720p mkv.. Succes ermee apple

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 28 mei 2010 19:19]

Kortom, dit apparaat gaat floppen op het moment dat mensen hem gaan gebruiken voor hd content. Tenzij dit natuurlijk door itunes wordt gerecode naar een 10mbit/s max stream. Even FYI: Het streamen van een 720p trailer (gekopieerd van de apple site) heeft meer bandbreedte nodig dan een 720p mkv.. Succes ermee apple
Denk je echt dat Apple het zo ver laat komen? Apple denkt daar echt wel over na, als iets niet werkt; voegen ze het ook gewoon niet toe. Apple wilt namelijk niet dat gebruikers slechte ervaringen krijgen door features die niet werken.

Ik denk dat deze ATV een keer geen flop wordt, indien Apple het goed uitwerkt en de prijs inderdaad zo laag is.
Veel plezier daarmee, want elk g apparaat dat je met je N netwerk verbindt vertraagt de hele boel naar g (= max ~2MB/s) snelheden.
O.a de Airport Extreme en TimeCapsule hebben zowel een G als N transmitter, wat inhoud dat alle G apparaten automatisch op G komen, en N dus op volle snelheid blijft werken.
[...]


O.a de Airport Extreme en TimeCapsule hebben zowel een G als N transmitter, wat inhoud dat alle G apparaten automatisch op G komen, en N dus op volle snelheid blijft werken.
Ik heb zelfs met m'n Airport Express geen last van de G devices. Terwijl ik die test daarnet uitvoerde had ik 2 G devices online / actief via dat ding, en ik download toch echt met 6MB/s. Dus met mijn setup zou ik 't moeten redden.
Gast, ik stream de 720p trailers van de Apple website met gemak over wifi. En denk je nou echt dat Apple daar niet over heeft nagedacht? Geweldig dat jij al weet dat dit apparaat gaat floppen. Misschien hebben ze wel een baan voor jou bij Apple.
De AppleTV is er al jaren, dat er een keer een prijsdaling komt heeft niets te maken met 'early adopters' want die hebben het apparaat al 3 jaar in huis staan.
Dit zou eindelijk eens iets bruikbaars van het ding maken, de huidige Apple TV vind ik een duur en nutteloos ding. Ik kan nauwelijks een situatie bedenken waarbij dat ding z'n geld waard is.

Ik hoop wel dat de nieuwe Apple TV ook alle gangbare codecs etcetera ondersteund. Dan wordt het in ieder geval ook een goed alternatief voor mensen die nu een Mac Mini icm met Plex/XBMC/Boxee als mediacenter gebruiken.
Hij ondersteunt MPEG-2 en H.264 aan video, en MP3, AAC en AC3 aan audio, toch wel de belangrijkste codecs. Dat hele volksstammen die dingen in een oude, non-standaard (MKV) container hijsen en dan gaan klagen dat het nergens werkt heb ik nooit begrepen.
MKV is juist een open standaard en vrij modern in vergelijking met andere containers.

http://en.wikipedia.org/wiki/Matroska
Anoniem: 247804
@Dreamvoid28 mei 2010 21:52
Mensen die klagen met een nonsense argument dat andere klagen begrijp ik nooit..... Weet je uberhaupt wel wat MKV is? Of sinds wanneer dat gebruikt wordt?
Ik weet heel goed wat Matroska is, en zat ook op de bekende forums (doom9 enzo) toen het ontwikkeld werd uit MCF. Het is een leuk initiatief, Steve is een sympatieke vent en alle credits naar hem - maar MPEG-4 is nou eenmaal de officiele ISO certified MPEG container, kan zo ongeveer alles bevatten (private streams) en wordt door de hele industrie ondersteund.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 mei 2010 22:33]

MPEG-4 contains patented technologies that require licensing in countries that acknowledge software algorithm patents. Patents covering MPEG-4 are claimed by over two dozen companies. The MPEG Licensing Authority[53] licenses patents required for MPEG-4 Part 2 Visual from a wide range of companies (audio is licensed separately) and lists all of its licensors and licensees on the site. New licenses for MPEG-4 System patents are under development[54] and no new licenses are being offered while holders of its old MPEG-4 Systems license are still covered under the terms of that license for the patents listed

MPEG-4 is een gesloten standaard, een groot nadeel tov MKV mijns inziens, maar het past natuurlijk wel bij het karakter van Apple....

Industriële ondersteuning valt ook nog tegen, aangezien in de standaard niet vastgelegd is dat alle onderdelen ondersteunt moeten worden, maar alleen zgn. profiles.
Iedereen gooit wel MPEG-4 (H.264) video in zijn MKV'tjes dus dat is de reden echt niet - bovendien is de MPEG4 container helemaal gratis. Alleen de codecs zijn dat niet.
Ik heb zelf ook al 2 jaar een apple TV in huis, in combinatie met een ipod touch. Ik kan je verzekeren dat je dan wel een uber setup hebt om je muziek in de woonkamer af te spelen, ipod touch of iphone als afstandbediening. Het werkt echt een stuk beter dan dingen als een squeezebox. Tuurlijk heb je ook andere goedkopere alternatieven, maar als je bedenkt dat je ook trailers, films, youtube en podcasts kan bekijken en alles wat je met ipod/iphone kan doen dan is hij z'n geld meer dan waard voor mij.

Ik had zelf wel iets meer verwacht van de nieuwe apple TV...
-Blu-Ray
-Support voor streamen van NAS

Maar ja, deze is dan wel weer redelijk goedkoop...

[Reactie gewijzigd door checkpointx op 30 mei 2010 08:08]

Heb al een jaar of 2 een Apple TV. Gekocht in London toen de pond lekker laag stond :)

Ja, het ding kan niet alles aan en het helpt niet dat je geen films en series kunt binnen halen via iTunes. Gaat echt tijd worden dat de entertainment industrie eens gedwongen gaat worden de boel open te gooien. Kroes moet ff wat meer drukken !!!

Maar gelukkig, even converteren naar mp4/m4v is echt geen moeite, of even xmbc erop zetten en je kunt ook los.

Voor films, music, foto's, podcasts, youtube, etc is het gewoon een leuk ding. En er zijn stukjes hardware met een minder design en bedieningsgemak.
Aan de andere kant zijn er ook heel veel stukjes hardware die goedkoper en meer open zijn.

Jammer als het naar A4 gaat, zal er geen OSX meer op draaien. Immers de huidige Apple TV was eigenlijk onderwater een Mac.

Denk niet dat ik erg blij ben met de nieuwe Apple TV met iPhone OS, 16Gb, hallo..... :?

Ben bang dat als mijn huidige Apple TV sterft het geen nieuwe Apple TV gaat worden tenminste niet bij de huidige specs.
Helemaal eens met Sypie, dan dus een Mac mini als mediacenter.

Oh ja, wel een Apple fanboy ;)
Maar ben net zo een fan van mijn eigenbouw core i7 met Windows 7.
iPad heeft de A4 en draait ook OSX, ik neem aan dat de atv ook gewoon osx draait.
De iPad draait geen OSX. De iPad (en iPhone / iPod Touch) draaien iPhoneOS. Zowel iPhoneOS als OSX zijn gebaseerd op de Darwin kernel, maar daar houden de overeenkomsten ook wel op.
Anoniem: 332950
@Jorik29 mei 2010 01:58
Nee hoor.. veel libraries en frameworks zoals bijv. Quartz, en Coredata zijn gelijk in iPhone en Mac OSX.

Apple TV draait een OSX 10.4 variant.
Ik weet het niet met die AppleTV... Ik denk dat voor heel vele mensen een Mac mini onder de TV toch veel handiger en veelzijdiger is. Als er "slechts" 16GB opslagruimte in komt dan vraag ik me af waarom dat zo klein moet als er iPods zijn met 160GB opslag.

De prijs mag dan lekker laag zijn maar daar zul je wel een heleboel voor in moeten leveren denk ik. En als Apple al streaming content aan gaat bieden dan zullen ze daar wel weer ergens een 30-60 constructie voor bedenken waar ze veel geld aan overhouden.
(wel Apple gebruiker, geen fanboy)
Een Mac Mini kost wel snel 2-3x zoveel, en de AppleTV is al niet goedkoop...
Als een mac mini maar 200 euro zou kosten had ik er allang een gehad, die dingen zijn erg aan de prijs (krijg je ook veel meer voor dan een apple tv, maar de vraag is of je het nodig hebt)
Ik snap dit concept niet. Kan iemand mij uitleggen wat je hier dan mee kunt doen in de praktijk, wat je met een laptop niet kunt? Ik snap gewoon niet hoe mensen dit zouden gebruiken in hun dagelijks leven...
Helemaal niets, maar het kost maar een fractie van een laptop, is energiezuiniger dan de meeste laptops, is kleiner en dus makkelijker naast je TV weg te zetten en kan een hoop dingen die je van een computer die je naast TV zet voor films en series verwacht.
Mmm ok, thx. Nou ja, ik heb wel een laptop, en heb dus niet echt behoefte hieraan. Ik ga dit denk maar gewoon overslaan.
100 euro is een nette prijs, maar met cloud opslag en slechts tot 16GB zit je dan waarschijnlijk vast aan een mobileme abbonement? Kan nu er nog steeds een USB HD aan worden gehangen van een 2TB. Minder opslag en hardware is een verandering van de prijs in denk ik wel te verantwoorden. maar ipv 269 zal hij dan wel bij 149 uitkomen
De huidige AppleTV kan vanaf een computer met iTunes afspelen dacht ik, dat lijkt me nu ook nog wel kunnen, als dit gerucht waar is in ieder geval.

Volgens Engadget gaat het ook mogelijk worden om content vanaf een time-capsule (Apple NAS) te halen.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 28 mei 2010 18:39]

Volgens Engadget gaat het ook mogelijk worden om content vanaf een time-capsule (Apple NAS) te halen.
Lijkt me nogal logisch, Apple sluit graag al hun apparaten op elkaar aan.
De oude AppleTV in combinatie met Boxee / XBMC is een leuke combinatie.
(hoewel het feitelijk nog steeds te duur is, gezien de onzinnige kabels die nodig zijn voor HDMI en Optical out)
Ik vraag mij af of beide teams (Boxee /XBMC) voor de nieuwe AppleTV iets weten te bouwen.
hoewel het feitelijk nog steeds te duur is, gezien de onzinnige kabels die nodig zijn voor HDMI en Optical out

He? Hoezo onzinnig? HDMI werkt prima en S/PDIF ook.

Trouwens, mijn AppleTV met de Crystal HD mini-PCI-E kaart speelt (nu wel) prima 1080p content via mijn NAS af. Ja, ik heb heb wel eerst moeten 'hacken' naar XBMC maar daarnaast draait ie nu ook prima op Ubuntu 8.04 en XBMC en heb ik dus voor minder dan 100 euro een prima multimedia speler.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee