NorhTec bouwt pc in toetsenbord

De Taiwanese hardwarefabrikant NorhTec heeft zijn assortiment kleine pc's uitgebreid met het Gecko Surfboard. Het bedrijf propte een complete pc in een toetsenbord en levert de Surfboard naar keuze met Linux of met Windows XP.

In de goedkoopste uitvoering, met een niet nader gespecificeerde Linux-distributie aan boord, kost de 'toetsenbordcomputer' 99 dollar; wanneer Windows XP als besturingssysteem meegeleverd moet worden, kost de Gecko Surfboard 149 dollar. Een module voor draadloze netwerkverbindingen is een optionele extra. De compacte pc moet vanaf januari komend jaar verkrijgbaar zijn, maar wat de afzetmarkt zal zijn is nog niet bekend.

Het apparaat is opgebouwd rond een system-on-chip met een x86-compatibele processor. De gebruikte soc, een Vortex86MX, heeft een cpu-kloksnelheid van 1GHz en wordt ondersteund door 512MB ddr2-geheugen. Naar keus wordt de opslag verzorgd door een sd-geheugenkaart of een 2½"-ide-harddisk. Een vga- en een composietuitgang zijn aanwezig om het beeld naar een geschikte monitor te voeren, en het communiceren met de buitenwereld verloopt via een standaard 10/100-ethernetaansluiting. Twee usb-poorten, een seriële uitgang en audiopoorten completeren de verzameling aansluitingen.

Het systeem wordt door een externe voedingsadapter van energie voorzien en zou slechts 5W trekken. Behalve de optionele draadloze netwerkmodule kan ook een 3g-module ingestoken worden. De parallel met Asus' Eee Keyboard is snel getrokken en NorhTec positioneert zijn slimme toetsenbord als alternatief voor op Atom gebaseerde netbooks en nettops.

Door Willem de Moor

Redacteur

19-12-2009 • 15:14

153 Linkedin

Reacties (153)

153
152
55
0
0
7
Wijzig sortering
Nieuw? Commodore had 't al lang :+
Inderdaad, de homecomputer is terug. En wij al die tijd maar denken dat de techniek vooruitgaat... nouja, het heeft in ieder geval USB als extraatje :+

Alle gekheid op een stokje: lijkt me ideaal voor een eenvoudige internetpc.
Kost met $99-$149 (~100 Euro) erg weinig, neemt nauwelijks ruimte in en je hoeft alleen nog maar een muis en monitor toe te voegen... :)
Alleen jammer van die nogal erg basic/boxy styling... kost toch niet zoveel inspanning om er een beetje een leuk design aan te geven om het ook visueel aantrekkelijk te maken.

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 19 december 2009 15:22]

ASUS heeft al langer het EEE Keyboard uitgebracht, alleen is die niet op de Europese markt gekomen. Die vind ik persoonlijk een stuk mooier, met een geborsteld aluminium afwerking en een touchscreen naast het numerieke toetsenbord.

De EEE Keyboard heeft ook een accu en WiFi+Wireless HDMI aan boord, dus totaal geen kabels meer, waar je hier zo te zien nog een aardige kabelsoep aan moet hangen voor stroom, netwerk en beeld.
De Eee Keyboard is ook bijna 3 keer zo duur, dus dat geeft allemaal niet zo veel. Zelfde concept, andere doelgroep / doelbudget.
De EEE Keyboard heeft ook een accu en WiFi+Wireless HDMI aan boord, dus totaal geen kabels meer, waar je hier zo te zien nog een aardige kabelsoep aan moet hangen voor stroom, netwerk en beeld.
En de EEE Keyboard heeft geen stroom nodig?
Anoniem: 52691
@9071019 december 2009 16:54
En de EEE Keyboard heeft geen stroom nodig?
Vandaar de accu ;)

Persoonlijk ga ik dan voor de eee variant, ook al is die duurder.
Deze gecko heeft teveel kabels erachter hangen.

Wel een leuk ontwerp pc in toetsenbord, alleen jammer dat toetsenborden meestal eerder kapot zijn dan pc's lijkt mij dan weer een nadeel.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 52691 op 19 december 2009 16:54]

Ik weet niet hoe jij met je toetsenborden omgaat, maar mijn standaard dell tobo gaat alweer 7 jaar mee, zo lang gaat een pc met zulke specs waarschijnlijk niet mee.
maar je hoeft maar 1x koffie te morsen of je pc is naar de mallemoer ;-)
Meeste laptops kun je ook gewoon koffie op morsen, zit een speciaal dekseltje onder het toetsenbord die het opvangt.

En het zou me niet verbazen als je net als bij laptops het toetsenbord kan vervangen.
@roy-t, Dan mag jij mij vertellen welke laptops dat allemaal zijn, aangezien de meeste laptops die ik ken een goede kop koffie niet echt kunnen waarderen. Alleen Panasonic heeft een waterdichte laptop zover mij bekend. ;)
mja mijn dell kun je 2 mm koffie onder het toetsenbord zetten als ik naar mijn oude toetsenbord kijk. (latitude 620)
deze heeft een opstaande rand om het keyboard en is van onderen waterdicht
zolang je hen niet scheeft houdt is de schade beperkt to het keyboard
@_Dune_

ThinkPads hebben dit ook, als je deze omdraait zie je ook de gaatjes waar het water dan uitloopt (aangegeven met een druppeltje).

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 20 december 2009 15:57]

Toshiba m400 kan volgens de handleiding een glas vloeistof (water) verdragen... maar als het met suiker is mag je we direkt het toetsenbord eruithalen en schoonmaken.

[Reactie gewijzigd door polytweaker op 21 december 2009 08:22]

Yup, maar drink geen koffie met suiker.
ja maar roken en drinken doe je toch nooit bij je pc.. ik althans niet hoor :+
ipv alleen je toetsen bord.Kijk dit vind ik nu ,een slimme opmerking ;)
Het toetsenbord is meestal niet een al te lang leven beschoren. Zeker niet onder tweakersts, die ze niet zozeer gebruiken als wel bier over gooien, stuk slaan uit frustratie omdat ... niet lukt, de electronica opblazen door een dommigheidje, waardeloze rommel kopen ( ook dell valt binnen die categorie ), of er alleen maar mee gamen.

Van gewoon erop werken gaan ze niet stuk nee, maar daar worden deze .. ahum. tobo''tjes .. niet primair voor ingezet in deze doelgroep.

De enkele exentriekeling op deze site die niet alleen aan muizen doet als primair invoer apparaat zal dus slechts door toeval en geluk een oud exemplaar ramplankje kunnen hebben.

Ook zijn die dingen de laatste 15 jaar enorm slecht geworden.
Ik werk ondertussen ook nog regelmatig op een oud Commodore toetsenbord. 5p din->PS/2 convertortje er aan en dat ding werkt prima. Tikt veel beter dan moderne toetsenborden :)
[...]


Vandaar de accu ;)
Ja, maar die moet je ook nog opladen :+
Als de EEE Keyboard een accu heeft zoals Stoney3K aangeeft, hoeft er voor de stroom idd niet altijd een kabel in
Daardoor is het EEE keyboard ook geschikt als server, met ingebouwde UPS, en op het schermpje zou je status informatie (Cpu, ram, disk gebruik etc.), of zelfs je unix terminal kunnen laten zien.
"En wij al die tijd maar denken dat de techniek vooruitgaa"
Nou ja atari st 512kbyte geheugen ->NorthTec 512Mbyte geheugen

Ik vind het wel vooruitgang :+
nouja, het heeft in ieder geval USB als extraatje :+
Dat had je met een subway module in een Amiga 1200 ook al 8)7
Ik moest eerst ook aan een oude Acorn Atom denken - op school waren dat leuke dingen, want er lagen vaak veel pennen onder ;)

Maar verder lijkt hij ook een beetje op mijn oude Atari Falcon 030... mmm... de nostalgie!
Ik moest ook gelijk aan mijn oude commodore 64 denken!
Ik mis alleen een muis (touchpad) om te navigeren.
Men heeft nog steeds een (extern) beeldscherm nodig.
Op de Cebit beurs van dit jaar is ook een 'keyboard PC' getoond.
Dat is pas echt een pc IN je toetsenbord, incl. display.
[link] [video]
Ik snap niet wat de heisa is. Dit is gewoon een laptop zonder beeldscherm.

De commodore was dat eigenlijk ook, niets nieuws dus eigenlijk.
idd de oude c64.

Wat pas mooi zou zijn is een retro c64. Een x86 in het oude c64 jasje.
beeldscherm is geen onderdeel van de computer, computer kan ook zonder beeldscherm gebruikt worden of verkocht worden het blijft een computer. ;)
En dan toch mensen vinden wiens "computer kapot is" als het beeldscherm niet aan wil.
Dat is wat zij dan zeggen althans.
Ja, die mensen zitten ongeveer op het zelfde niveau qua intelligentie als mijn zoon van 4 jaar, die ziet het scherm ook als de computer, noemde het scherm zelfs een keer laptop.

In ieder geval vind ik het concept veel interessanter als de iMacs, alleen is de uitvoering met 512MB ram en 1Ghz CPU toch echt wel te min, ik vind de PIII 1Ghz met het geheugen uitgebreid tot door chipset de maximum ondersteunde 512MB ram ook al te weinig om fatsoenlijk te kunnen surfen (flash).
Er zijn nu eenmaal mensen met weinig kennis van een pc,dat je daar dan ook een bepaald intelligentie niveau aan kan vastknopen wist ik niet. ;)
Nou, als homeservertje in de kast zetten... dan heb je niet continu een monitor nodig.
En ook niet continu een toetsenbord. Wat is je punt?
Is het dan niet gewoon een laptop..
Dat ziet er inderdaad een stuk beter uit. Een IPhone in je toetstenbord? Vet man! Dat begint er meer op te lijken. Echt heel sjiek.
alleen ben ik bang dat het toch na mate tijd heet gaat worden, en plakkerig
Met die 5 watts zal die hitte wel meevallen. Dat plakkerig ligt geheel aan de gebruiker. Het zal waarschijnlijk iets zeggen over je referentiekader in computergebruik.
Als zo'n ding echt warm zou worden zouden je handen kunnen zweten, dat bedoeld AMD denk ik.
Plakken, het is gewoon een laptop zonder scherm.
Zo strak als deze heeft Commodore echter nooit voor elkaar gekregen...

Trouwens weet niet of Commodore de 1e was want kan goed zijn dat dat Atari was met zijn ST serie....

[Reactie gewijzigd door Nokian95dude op 19 december 2009 16:34]

Zo strak als deze heeft Commodore echter nooit voor elkaar gekregen...

Trouwens weet niet of Commodore de 1e was want kan goed zijn dat dat Atari was met zijn ST serie....
Atari ST? Dat zijn de late opvolgers van de Atari 400 (1978-79) en de 800; daarna kwam nog de XL-serie en dan pas de ST...

Overigens bestond er voor de Atari VCS (1977) al een toetsenbord dat je op de console kon zetten om hem in een homecomputer te veranderen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 234453 op 19 december 2009 19:53]

Het bestond idd wel, maar het is nooit op de markt gekomen. De VCS(eigenlijk gewoon de 2600, in de houten "heavy sixer" uitvoering, kon ook nog uitgerust worden met een modem en had zowiezo een expansiepoort, die op latere modellen weggelaten werd.

Trouwens via Xport een VCS emulator draaiende, de games zijn helaas echt als je ze terugkijkt verschrikkelijk triest om terug te zien, degene met een beetje graphics had je alles direct in beeld. De meest geavamceerde game die ik er op ken is hun uitvoering van double dragon. Alles zit erin, zelfs de muziek(een hele prestatie op een 13 jaar oude machine destijds), maar het is het net niet.

De NES en de voorloper van de Sega master system hadden ook dergelijke uitbreidingen gepland, is nooit iets geworden.
De ST kwam ongeveer gelijk uit met de Amiga. Maar al heel ver daarvoor had Commodore de VIC20. Een ook Sinclair was er vroeg bij met oa de ZX Spectrum.
Tjemig, wat zijn jullie een broekies :+
Ik heb nog spelletjes gemaakt op deze TRS-80:
http://www.old-computers....m/computer.asp?st=1&c=409
de cassettebandjes moeten hier nog ergens rondslingeren :X
Daar heb ik alleen manneke pis op gespeeld. Ik kan me nog herinneren dat als mijn vader de cassete band te zacht had staan de programmas niet goed wilden laden. Dat ding had een basic interpreter in zijn ROM en dat was alles. Geen OS, helemaal niets.
lol, kunnen we ruilen _/-\o_ (alhoewel ik betwijfel of de casette bandjes met basic progs van mijn ZX81 nog te lezen zijn)
Zullen we de Ti99 van Texas Instruments even niet vergeten?

Die had ook al een homecomputer in een toetsenbord in 1979. Vier jaar voor de C64 uitkwam.
Ahhh. Die C64 toch.... Nog altijd warme gevoelens. Toch zijn de herinneringen aardig vaag geworden. Zal hem binnekort maar weer eens aansluiten. Past zo'n ding op een LCD flatscreen?

Ja, we kunnen alle Atari's, Sinclairs, Acorns, Ti's, BBC's en MSX-en wel weer gaan aanhalen maar feit is dat de C64 nog altijd DE populairste homecomputer van de 20e eeuw was. Jammer dat al die revivals op niks uit zijn gelopen.

Dit toetsenbordding is trouwens wel geinig maar nog geiniger is dit:
http://www.mini-itx.com/projects/c64/

[Reactie gewijzigd door smolotov op 19 december 2009 22:13]

Goede vraag, mijn Amiga heb ik laatst nog wel op een plasma aan de praat gekregen, dat zou je wellicht kunnen proberen, als je maar de juiste ingang hebt.
Mijn eerst programmeerstapjes waren op een TRS-80. Enkel spijtig dat opnemen op een cassettebandje om de een of andere reden niet wilde lukken, met als gevolg dat ik mijn listings op papier moest uitschrijven 8)7
toffe site .. zelf mijn eerste bakkie staat er nog tussen ..

http://www.old-computers....um/computer.asp?st=1&c=91
De coco ;)
oh my!.... nostalgie... :+
Hoewel.... load error bij die cassettebandjes en dan weer met een schroevendraaier de leeskop van de recorder bijstellen.... ;)
Ik wil een addon om het numpad naar een F1/F6 tot een F5/F10 knop om te bouwen :)
En de RUN/STOP en RESTORE knoppen niet vergeten natuurlijk.

Press play on tape....er.... SSD....eh... you get my point. ;)
Een best heel goed idee moet ik zeggen alleen het nadeel dat je al je kabels over je bureau hebt lopen en dat je je toestenbord slecht kunt verplaatsen. Ik denk dat de computers in schermen meer toekomst hebben.
Een goed idee? Ik heb dit idee ook al gehad hoor, maar toen dacht ik dus, ohja, we hebben al laptops, netbooks, andere embedded systemen etc.
Na één jaar is je nieuwe PC verouderd. Na 3 tot 5 jaar wordt deze vervangen. Een scherm gaat normaal minsten twee computergeneraties mee.

De technische levensduur van een goed scherm is zeker tien jaar mee. De meeste schermen zijn eerder afgedankt omdat we vroeger van die kleine dingetjes hadden, 14" was al heel groot, en omdat het CRT's waren vielen daar dan nog de randen van af. Kortom naar de toen geldende begrippen voldeden die schermen niet meer omdat ze te klein waren en een te lage resolutie hadden.

Toen grotere monitoren betaalbaarder werden ging bijna iedereen over op 17" of voor speciale toepassingen nog grotere bakbeesten. Bij LCD/TFT/... is 15" voor desktops het kleinste wat er te koop was (toen die nog €3000 kostten) want de meerderheid ging gelijk voor 17". Dat groeide nog licht toen ze breedbeeld werden, en velen kiezen nu voor een full-HD scherm.

Echter voor 17" blijft duidelijk een markt bestaan, dat is voor velen groot genoeg. Mensen doen die enkel weg als ze een laptop kopen, die kunnen ze makkelijker in een kast opbergen. Ook bij laptops die zien we die 17" terugkomen, de massa van de desktop-replacements heeft die maat, en groter wordt heel weinig verkocht, kleiner dan weer wel, maar dat is dan vooral vanwege de draagbaarheid, en is dus een compromis.

Kortom, wie zijn scherm niet gebruikt gebruikt voor (HD-) Video is meestal tevreden met het scherm dat hij heeft en zal als de PC vervangen moet worden niet ook het scherm vervangen. Een scherm met een ingebouwde PC is dus na drie tot vijf jaar, kapitaalvernietiging.

Zelfde geld min of meer ook voor een goed toetsenbord, (vervangen moest omdat we van Din naar PS2 gingen en toen naar USB) maar die kost bij lange na niet wat een goed scherm kost, en aangezien een tb meestal vervuilt raakt door etensresten, sigaretten-as en dergelijke moet die vaak toch ook vervangen worden.
Eigenlijk is het gewoon een laptop zonder scherm
Anoniem: 329545
@cilfour19 december 2009 15:27
Als ik naar die Vortex86MX kijk dan denk ik eerder aan een netbook zonder scherm. Ik ben best in de markt voor zoiets als deze Gecko Surfboard, als thinclient bijvoorbeeld. Maar (net als bij netbooks) heb ik zo mijn vraagtekens bij de kracht van deze processor.

Super goedkoop is daar in tegen weer wel. :D
als thinclient bijvoorbeeld....... de kracht van deze processor
CPU power is natuurlijk verschrikkelijk belangrijk voor een thin client |:(
Jazeker, dat is stiekem toch nog belangrijk. Wij hebben HP Thin Clients met een 500mhz VIA Cpu, en dat is af en toe niet genoeg. Windows remotedesktop stuurt maar 10 mouse updates/sec naar de server, deze dingen proberen rond de 100, wat ze niet lukt en dus gaat het beeld hakkelen. Ook het lokaal kunnen printen, centraal beheren, 32bit kleur, compressie, bitmap cache, etc kosten redelijk wat CPU kracht.
Nope, dat is niet belangrijk... het windows remote client protocol is gewoon niet erg goed voor dit soort hardware. Deed vroeg al remote desktop op een tektronix X-display (zo rond 1992) en dit was echt geen probleem. Verschil: Unix/X is van meet-af aan bedoeld om remote t e gebruiken, Windows is dit niet (en nog steeds niet, maar het wordt er wel opgestapeld).
Dus: voor de Unix mannen: dit tobo in combinatie met een remote display-manager zou geen probleem moeten zijn.
Intel Atom netbooks rennen rondjes rond deze processor. Vortex' zijn bedoeld voor embedded systemen. De Vortex mist elke vorm van optimalisatie zoals SSE of andere SIMD instructies, om nog maar niet over 2D/3D acceleratie te beginnen.

Dit ziet er verder inderdaad wel erg leuk uit om als veredelde thin client te gebruiken i.c.m. een kale Linux omgeving met rdesktop (o.i.d.).

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 19 december 2009 16:02]

Hij is inderdaad geen krachtpatser, maar doet het best aardig. Ik heb hem hier in mijn servertje zitten (ook door Nohrtec gemaakt). Die heb ik een poosje als desktop gebruikt. Dat ging niet slecht, in mijn geval is de 256Mb geheugen meer een beperking, voor een desktop tenminste. En de VGA chip die er bij zit: bij mij is dat een XGI Volari, dat is ook niet veel. Vermoedelijk zit in dit ding dezelfde GPU. Maar ja, in totaal niet meer dan 5W.

[Reactie gewijzigd door Sir Isaac op 19 december 2009 22:05]

Anoniem: 225253
@cilfour19 december 2009 16:25
Eigenlijk is het gewoon een laptop zonder scherm
Maar dan precies dikker.
Is bij z'on pc het toetsenbord wel te vervangen?

En als je een kop koffie of tb/pc laat vallen zul je ook wel toe zijn aan een nieuwe toch?

Ik ben namelijk altijd bang dat zoiets heel snel kapot is.
Kun je bij een laptop het toetsenbord vervangen? Ik neem aan dat dit ding voor een groot deel uit laptop onderdelen bestaat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 147126 op 19 december 2009 15:29]

Kun je bij een laptop het toetsenbord vervangen?
Ter info, ja dat kan, maar een vervangend toetsenbord (bij bijvoorbeeld Dell) is bijna even duur als dit hele ding.
Anoniem: 147126
@YopY19 december 2009 15:57
Pluk hem eens van Ebay af... Toetsenbord voor mijn laptop was 25 dollar, gratis verzenden; dat is 15 euro
Gewoon direct bij de leverancier van toetsenborden voor dell kopen danwel bij diens resellers, ben je een tientje kwijt plusminus incl verzend nog ook.

En anders maar geen koffie bij de laptop, of geen laptop van Dell.

Zojuist mijn toetsenbord vervangen na een knoeiboel voor 21 euro inclusief verzend, was binnen 3 dagen in huis middels DHL zo direct uit china. (had geen zin om tot 2e week januari te wachten middels gewone luchtpost)
Van welke site bestel je dan?
/geïnteresseerd modus
Pluk hem eens van Ebay af... Toetsenbord voor mijn laptop was 25 dollar, gratis verzenden; dat is 15 euro
Wat niet genoemd wordt:
Hij gebruikt maar 5 watt, 5 watt mensen!

Waarom dan geen DVI las ik in de comments, nou digitaal zal het videokaartje./moederbordje niet aan kunnen. Dit om kosten te drukken.
Ideale thin clients, waar de meeste applicaties van de server af gedraait worden.

Of je Oma die een pc wil, en geen ruimte kwijt wil.
Je hebt dan 3 kabels; muis, scherm, stroom..
Je kunt ze ook heel makkelijk ombouwen tot goedkoop ftp/ web servertje.
Zeker vanwege het verbruik!
4 kabels ... je vergeet netwerk
5 kabels ... je wil ook geluid hebben
6 kabels ... als je ook nog een printer wilt aansluiten

Al met al een hele kabelzooi achter je toetsenbord. Een losse PC die je achter/onder je beeldscherm kan wegwerken ziet er toch wat netter uit.
Netwerk kan draadloos, geluid ook (bluetooth USB dongle :p) en printers hang je aan je draadloze netwerk. En als je dan toch BT gebruikt, kun je gelijk een BT muis gebruiken.
So what? Is zo een beetje een laptop. Niks bijzonders.
Anoniem: 321449
19 december 2009 15:31
Best leuk voor een beetje surfen op je TV. Alleen jammer van die windows licentieprijzen, 99$ om een basic computer in elkaar te sleutelen, $50 om er windows op te draaien.
Zie ik daar nu een seriële aansluiting zitten? Altijd leuk als je er een robot van wil maken ;)

* MBV ziet al een walk-in-keyboard voor zich :Y)
Het enige wat ik mis (in het artikel) is een DVI aansluiting en info over max. resoluties.....

Een VGA aansluiting is echt niet meer van deze tijd.
Echt jammer dat ze niet een muis eraan hebben geplakt. misschien touchpad of rolling ball, of wat de libretto ct70 had.
Echt jammer dat ze niet een muis eraan hebben geplakt. misschien touchpad of rolling ball
Trackball heet zoiets.
Je bedoelt de Pointing Stick ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Pointing_stick

Bij de Toshiba's heette dit een AccuPoint.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee