Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 73 reacties

Microsoft heeft de inschrijving geopend voor de preview van nieuwe functionaliteit voor de Xbox 360. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om deel te nemen aan de bèta met onder andere Twitter-integratie in Xbox Live.

In november moet Xbox Live verrijkt worden met functionaliteit voor onder andere Twitter, Last.fm en Facebook. Net zoals bij de laatste grote update van het Xbox Live Dashboard wordt door Microsoft een bèta-programma gestart voor gebruikers van Xbox Live. Hiertoe is de inschrijving woensdag geopend, zo heeft community manager Larry Hryb - ook bekend als Major Nelson - bevestigd op zijn weblog.

Om deel te kunnen nemen aan de preview dienen kandidaten een formulier in te vullen, waarna ze kans maken om te worden geselecteerd. Microsoft is  onder andere benieuwd naar de snelheid van de internetverbinding en het netwerk waarvan de console gebruikmaakt en de locatie van de speler.

Volgens Major Nelson is de bèta open voor alle Xbox Live-leden in alle regio's, maar is niet iedereen automatisch verzekerd van een plekje. Microsoft streeft naar eigen zeggen naar een representatieve groep gebruikers. Er wordt bovendien vermeld dat Xbox Live Gold-leden de voorkeur krijgen boven Silver-abonnees. Silver is de gratis variant van Xbox Live-lidmaatschap en is beperkter qua mogelijkheden dan Gold.

Banner voor de preview
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (73)

Of je twitter/facebook nu interessant vindt of niet, dat maakt niet veel uit.
Je kan niet ontkennen dat MS er vanalles aan doet om hun gold "60 euro per jaar" service iets aantrekkelijker te maken. Dat XBL Gold partychat heeft weten we nu wel ;)
Ik zeg, mooi gedaan MS, leuk dat het ze niet altijd om de winst gaat, en dat ze deze dingen gewoon gratis aan XBL Gold toevoegen!

edit @ Seamus: hier wil ik toch even op ingaan..
Hoe kan je beweren dat PSN "een gemiddelde set aan features" heeft?
Met de mogelijkheid om Youtube&NOS gemist te bekijken, PSHome, gamesharing, internet browser; dus elke social networking site die bestaat, ooit bestaan heeft en in de toekomst zal bestaan, ben ik het absoluut niet met jouw statement eens.
In de bijbehorende stores zitten bij beiden games, films&series (kopen of huren), themas, noem het maar.
Als je ze echt naast elkaar zet, en alle PSN voordelen wegdenkt (is vast niet moeilijk voor mensen die 60 euro per jaar betalen voor online ;) ) ,dan betaal je dus in feite voor.... partychat.... Jep, dat is echter niet "features", maar "feature"; enkelvoud.

[Reactie gewijzigd door Faust op 15 oktober 2009 11:20]

Ze maken Gold 'aantrekkelijker' door Silver leden om de haverklap te benadelen. Geen online gaming, minder kans op beta's, demo's een week later, geen recht op kortingen en bepaalde DLC op XBLA enz enz enz... Op de PS3 heeft ELKE gamer de voordelen van een Gold abo, zonder er jaarlijks voor te hoeven betalen.
Hoe kan je mensen benadelen bij een gratis service? Het is gewoon een ander model, waarom kunnen mensen dit niet accepteren?

PSN -> gratis, gemiddelde set aan features
Xbox Gold -> betaald, maar meer features dan PSN
Xbox Silver -> gratis, maar minder features dan PSN
Totaal niet mee eens. Ten eerste heeft XboX Gold maar één feature die PSN niet heeft, en dat is cross-game chat. Blijkbaar zal die er in de volgende firmware voor de PS3 zelfs aankomen, dus dan is er helemaal geen noemenswaardig verschil meer. Daarnaast heeft PSN wel Home, dat heel wat gratis features zoals minigames en eigen spaces bevat.

Verder noem ik demo's, gratis DLC en kortingen van 3rd party uitgevers absoluut geen 'features', want die worden gratis door de uitgevers verspreid. Om die als consolebouwer te ontzeggen voor niet betalende members noem ik puur klantenbedrog.

Wat Microsoft doet is dingen die al altijd gratis en voor iedereen toegankelijk zijn geweest (en dat nog steeds zijn op andere platforms) ontzeggen voor Silver leden. Ook Facebook en Twitter horen hierbij. Ik begrijp niet hoe je dat logisch kan vinden...

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 15 oktober 2009 13:47]

Totaal niet mee eens. Ten eerste heeft XboX Gold maar één feature die PSN niet heeft, en dat is cross-game chat. Blijkbaar zal die er in de volgende firmware voor de PS3 zelfs aankomen, dus dan is er helemaal geen noemenswaardig verschil meer. Daarnaast heeft PSN wel Home, dat heel wat gratis features zoals minigames en eigen spaces bevat.
Xbox Live (Gold) heeft er een aantal meer o.a. Parties / Party Chat (ook cross-game), Invite System, Background Downloads (voor PS3 zijn die er maar voor bepaalde downloads). Voor de rest gaat het niet op specifieke features, maar ook hoe deze werken. In zijn geheel vind ik de interface van de Xbox prettiger en intuïtiever werken dan die op de PS3 (al kan dit mogelijk komen omdat ik veel vaker achter de Xbox zit dan achter de PS3).

Waar het mij eigenlijk om gaat is:
Verder noem ik demo's, gratis DLC en kortingen van 3rd party uitgevers absoluut geen 'features', want die worden gratis door de uitgevers verspreid. Om die als consolebouwer te ontzeggen voor niet betalende members noem ik puur klantenbedrog.
Wat Microsoft doet mag je dan vervelend vinden, maar dit is geen bedrog. Bedrog is als er informatie wordt achtergehouden van de gebruiker, waardoor deze tot een handeling 'gedwongen' wordt die hij of zij niet wil.


Bij bedrog wordt iemand tot een bepaalde rechtshandeling bewogen door een opzettelijk onjuiste mededeling (het vertellen van onwaarheden/leugens), opzettelijke verzwijging (iets belangrijks niet mededelen, wat men juist verplicht was mede te delen) of een andere kunstgreep (bijvoorbeeld het opgeven van een valse naam, een vals adres, het vervalsen van stukken en zich in een valse hoedanigheid presenteren).


Microsoft vraagt voor Xbox Live Silver geen geld en blokkeerd geen functies op je Xbox die je zonder netwerkaansluiting ook niet had. Je hebt wel minder features dan een Gold member, maar dat is het voordeel van Gold en niet een nadeel van Silver. Kortweg, als je Xbox Live Silver neemt heb je meer features dan ervoor (en gratis)...

Tevens ontzegt Microsoft de demo's helemaal niet, je kunt ze alleen niet downloaden in de eerste week. Dit is in veel opzichten niet gek, want hiervoor kon je helemaal niks downloaden (bij de oude Xbox waar geen Silver bestond). Wil je de eerste week niet wachten, dan kun je overigens de CD's meestal wel ergens krijgen (vaak bij magazines).
Wat Microsoft doet is dingen die al altijd gratis en voor iedereen toegankelijk zijn geweest (en dat nog steeds zijn op andere platforms) ontzeggen voor Silver leden. Ook Facebook en Twitter horen hierbij. Ik begrijp niet hoe je dat logisch kan vinden...
Wat is er dan ooit gratis geweest? Xbox Live Silver bestaat pas sinds de Xbox360 en heeft nooit features gehad die het nu niet meer heeft. Hiervoor moest ieder Xbox Live lid betalen. Tevens bestond Facebook en Twitter support nog niet, dus ook dan hebben ze niet gehad. Simpel gezegt heft SeamusXanthus gelijk en krijgen Gold members alleen maar features erbij waar Silver gelijk blijft. Wat te vergelijken is met iemand die een onderhoudscontract afsluit bij zijn software pakket en een ander niet.

Is dit bedrog van klanten? Nee, want ze betalen niks en krijgen niks nieuws. Dat werkt al jaren zo op heel veel vlakken. Vind je dat eerlijk? Tja, dat ligt aan je achtergrond en jezelf. Sommigen zullen de 60 euro graag betalen, andere zullen eeuwig zeuren daarover. Uiteindelijk ben je niet verplicht 60 euro te betalen en ben je vrij een PS3 te kopen als alternatief.

@Geoforce: Ik heb wel een originele Xbox gehad en daar kon je niet gratis mee gamen. Tevens kan je inderdaad freind-invites sturen op de PS3 alleen werkt het op de Xbox intuïtiver (dat miste helaas in de zin, sorry). Verder ben je bezig met appels en peren te vergelijken. Je zegt dit:
Demo's, online gaming, DLC, twitter en facebook bestaan al veel langer dan de xbox360 en zijn tot nu toe altijd gratis geweest. Deze zijn trouwens nog steeds gratis op pc en ps3! Je betaalt dus voor Gold, en krijgt niets extra ten opzichte van andere gameplatforms van dezelfde generatie.
Daar spreek je jezelf al tegen en tegelijkertijd probeer je dat als punt te gebruiken. Het klopt dat facebook gratis is, en na de update van de Xbox is dat nog steeds gratis. Huidige kun je het op de Xbox360 niet gebruiken en straks wel en daar betaal je voor.

Laat mij je een ander voorbeeld geven met supermarkten. Je kunt in een supermarkt hagelslag kopen. Bij de Albert Hein is dat bijvoorbeeld €2 en bij de C1000 €1, dan noemt men dat toch bedrijfsvoering? Blijkbaar kan Albert Hein het ook voor €0,50 inkopen, want C1000 doet dat, maar ze willen meer winst maken.

Microsoft maakt op een mooie manier Twitter en Facebook toegankelijk via de Xbox en vraagt daar geld voor (nee ze sluiten niet Silver leden uit, want die kunnen het via de Xbox nu ook niet). Dat Sony browser meelevert op de PS3 en dus ook Facebook kan tonen is een keus, net zoals met AH en C1000.

Het komt er op neer dat je nooit mag zegggen 'daar is het goedkoper' of 'ergens anders is het gratis', want dat is geen geldend argument. Op de Xbox betaal je er voor, wil je dat niet, kan je ergens anders heen.

Nog een ander voorbeeld (wat meer van toepassing is en slaat op je laatste paragraaf). Twitter is een gratis dienst, ik kan tweets posten via de Web-Interface. Echter vind ik dit niet altijd prettig, dus kan je een programma installeren op je Desktop. Sommige programma's zijn gratis en andere moet je een paar euro voor betalen (zowel voor PC als bijv. iPhone). Zo exact moet je de integratie van Twitter op de Xbox zien, het is een Twitter applicatie die 60 euro per jaar kost! Microsoft maakt dus Twitteren helemaal niet betaald, maar wel de applicatie die je op de Xbox kan gebruiken...

@Ge0force Of het nu parkeerplaatsen, melkproducten, of live diensten zijn, de vergelijking blijft staan! Campina Melk of Dr. Oetker Pizza's zijn immers niet door de supermarkten gemaakt maar door iemand anders. Jouw zorgen echter kan ik wel begrijpen en daarin geef ik je compleet gelijk (al ben ik zo'n vriendelijk lachende Xbox Live betaler...).

[Reactie gewijzigd door KilZone op 15 oktober 2009 16:40]

Cross-game chat komt er blijkbaar aan in de volgende update, en elke PS3-game die ik heb ondersteunt wel gewoon friend-invites hoor. Enkel updates kan je op de PS3 helaas niet in background downloaden, wat bij grote updates wel vervelend is.

Ik heb nooit een originele xbox gehad, maar volgens mij kon je daarmee wel degelijk gratis online gamen.

Verder beperkt je je motivatie tot features van Gold enkel tot de xbox360 zelf. De PS3 heeft ook een hoop extra functies ten opzichte van de PS2, maar toch heb je daar geen abo voor nodig. Demo's, online gaming, DLC, twitter en facebook bestaan al veel langer dan de xbox360 en zijn tot nu toe altijd gratis geweest. Deze zijn trouwens nog steeds gratis op pc en ps3! Je betaalt dus voor Gold, en krijgt niets extra ten opzichte van andere gameplatforms van dezelfde generatie.

Het gaat me dus niet over die 60 euro per jaar, want dat heb ik zelf ook over voor een goede game-ervaring. Ik heb ook geen probleem met de xbox 360, het is een prima console met goede games. Ik heb er wél een probleem mee dat Microsoft gratis features die ontstaan zijn op een ander platform blijft betalend maken.
@Kilzone: Je supermarkt voorbeeld is niet waar we het over hebben. Je zou dan moeten stellen dat AH voor zijn nieuwe vestiging 60 euro per jaar vraagt om de parking te mogen gebruiken, terwijl je bij alle andere supermarkten gratis kan parkeren. Met andere woorden: je betaalt meer, maar krijgt niets extra dan bij een andere supermarkt.

Als blijkt dat de klanten van AH desondanks toch met de glimlach betalen voor die parking, zal het niet lang duren voor ook de andere supermarkten hun parking betalend maken. Vandaar dat ik als klant van C1000 toch bezorgt ben om deze nieuwe trend.

Tenslotte moet ik je wel gelijk geven dat integratie een meerwaarde is ten opzichte van gewone toegang via een webbrowser. Helaas is de webbrowser juist achterwege gelaten op de x360, zodat de gebruikers geen andere keuze hebben dan die betalende integratie te gebruiken.
Vergeet niet dat hoewel een Gold membership zelf wat geld kost, maar dat verder vrijwel alle betaalde content goedkoper is op XBL. Zo betaal je voor een gemiddelde uitbreiding €9,95 bij PSN. Op XBL kost een dergelijke uitbreiding 800 punten.

Punten kosten voor de shopper die iets verder kijkt dan zijn neus lang is minder dan een cent per stuk. Zo bespaar je op elke aankoop al snel € 2.

Daarnaast kost XBL alleen €60 voor die mensen die het internet nog niet hebben uitgevonden. Als je een beetje zoekt betaal je iets meer dan de helft.

Ik heb zelf geen PSN ervaring en kan dus ook niks zeggen over de features. Wilde alleen even commentaar geven op dei genoemde bedragen. Iemand die veel uitbreidingen of arcade games koopt kan wel degelijk goedkoper uit zijn bij XBL
Je hebt gelijk: ik heb altijd gedacht dat 800 punten ongeveer 10 euro was, maar het blijkt inderdaad 40 cent minder te zijn.

Het is wel zo dat je op PSN alle content kan sharen met vier anderen. Ik betaal dus ongeveer 2 euro per uitbreiding door te sharen met vrienden of via forums.

Tenslotte zijn PSN-exclusieve games meestal wél goedkoper dan XBLA-games. Op XBLA betaal je al gauw 800 of 1200 punten voor een remake of port van een arcadegame, of PSN betaal je 7 euro voor een origineel spel als Flower of Shatter.
Ach ja, je hebt altijd mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.

Ben het er mee eens dat twitter en facebook een leuke toevoeging is. Voor sommigen misschien onnodig, maargoed, je krijgt het er toch als gold lid gratis bij :)
Totaal mee eens.

Gezeur altijd. Xbox Gold kost je een paar euro per maand en werkt net dat beetje lekkerder.
Dan koop je toch een PS3? Niemand verplicht jou een XBOX 360 te kopen. En bij de PS3 betaal je het echt wel hoor, maar dan zit het in de prijs van de console en de games verwerkt.
Hoe verklaar je dan dat de PS3-console slechts 50 euro duurder is dan de x360, hoewel er een blu-ray speler, oplaadbare controller, bluetooth en Wifi bij zit? En dat de PS3-games die een online gedeelte hebben evenveel kosten dan dezelfde x360-titel? Sorry als ik als een fanboy over kom (ik ben voornamelijk pc-gamer) maar er klopt toch iets niet in je redenering...
Als het gratis zou zijn dan zouden ze het ook aan silver toevoegen..
En microsoft is een bedrijf, natuurlijk gaat het hun om de winst, de reden dat ze het uitbrengen is om meer klanten te krijgen en te behouden.
Zit ook wat in, maar ze voegen het wel gratis toe aan een bestaand iets, oftewel mijn abbo krijgt meer functies terwijl ik niet meer betaal... En ja het gaat ze uiteraard wel om geld maar op een indirecte manier ;)
@Faust reactie op mijn reactie. Nu maak je er een lijstjes gevecht van waar ik niet in mee wil gaan. Zo kan ik ook een hele lijst van functionaliteiten opnoem die ik weer mis op de PS3 (en zelfs op silver te krijgen zijn). Wat ik dus niet doe omdat dat van die wellus-nietus discussies worden. Wat ik wel even kwijt wil is dat je geintegreerde functionaliteit als bv Facebook natuurlijk niet kan vergelijken met het feit dat je het via de (onstabiele) PS3 browser kan opstarten. Mits goed gedaan werkt geintegreerde functionaliteit veel makkelijker, sneller en overzichtelijker.

Bijna iedereen die beide consoles heeft (waaronder ik) zal beamen dat PSN wat betreft features tussen Gold en Silver ligt. Vandaar mijn term 'gemiddeld'.

[Reactie gewijzigd door SeamusXanthus op 15 oktober 2009 11:44]

die ik weer mis op de PS3 (en zelfs op silver te krijgen zijn
noem er 1

edit: dat dacht ik al;
bedoel je zoals oa Little Big Planet oa al meer dan een jaar doet?
Je hoefde maar 1 functie te noemen die uniek was en zelfs dat lukte je niet.
edit2: jep, ingame xmb interface, van hier kan je gewoon al je vrienden en hun activiteiten zien

[Reactie gewijzigd door Faust op 15 oktober 2009 13:15]

okay, dat ik op elk moment kan zien wat mijn vrienden aan het spelen zijn, en dan nog in detail waar ze in het spel zich bevinden en/of welk level ze zijn.

edit:
Dus jij beweert dat je vanuit elke game kan zien welke andere games je friends spelen, en waar ze in het spel zich bevinden? Als dit zo is mijn excuses, maar volgens mij kan dit echt niet

Nog twee features dan:
- een voice bericht sturen
- altijd een trial beschikbaar voor elk arcade game

nu hou ik er echt mee op, anders wordt het alsnog lijstjes gooien.

[Reactie gewijzigd door SeamusXanthus op 15 oktober 2009 12:58]

In de XMB zie je bij de meeste recente games welk spel ze spelen en in welk level ze zitten ja.
grijze import? Zo kan je ook stellen dat een xbox360 minder dan 99 euro kost :)
Het is gewoon de prijs die je in Nederlandse online shops betaald, dat het grijs is in niet zo van toepassing. Het is de prijs voor Nederlandse consumenten, te betalen met Nederlandse betaalmiddelen (b.v. Ideal) Via Ebay heb je hem overigens voor 28,-.

Ik ben benieuwd waar jij voor 99,- in een Nederlandse shop je Xbox haalt.

Als je een discussie op Nederlandse Adviesprijs wilt houden, is dat een andere, en daar zie je dat adviesprijs van PS3 games bijvoorbeeld hoger ligt dan van 360 games. Het komt uit de lengte of breedte.
Wat is het toch lieve Faust dat jij je in alle nieuwsberichten over de Xbox 360, druk gaat maken over de prijs van het platform, terwijl je zelf niet eens zo'n systeem bezit?

Is het uit naastenliefde dat je de blijde boodschap van het PS3 geloof wilt verspreiden? Is het verveling?

Verschillende business modellen zorgen voor verschillende oplossingen. Kies degene die jou het beste bevalt, de PS3, en laat de mensen die voor een andere keuze zijn gegaan daarin dan ook lekker met rust :)

Ik betaal graag de 30,- per jaar voor Xbox Live en jij niet. Zo makkelijk is het :)
Ik heb wel degelijk een 360, sterker nog: ik bezit tevens de halo 3: legendary edition (jep, die met de helm), dat feit alleen al maakt mij in principe een grote xbox fanboy dan jij jezelf waant. :+
Overigens krijg ik Xbox Live gratis, maar dat komt omdat ik freelance reviews schrijf voor 360 games ;) Dat neemt overigens niet weg dat ik het geen 30 euro waard vind hoor, ik vind het nog geen 1 euro waard :)
Je had toch jouw xbox verkocht omdat je er al meer dan een jaar niet meer op gespeeld had?
Of nee, wacht...ik herinner me ook dat je ooit gezegd had dat je er niet meer op speelt omdat hij steeds stukging, dan kan je hem inderdaad moeilijk verkocht hebben.
komt de stem uit de kinderkamer weer..
link?
Niet om de winst? Het is een bedrijf, natuurlijk gaat het om de winst. Hoe meer features, des te meer gebruikers. En dus ook meer Gold leden/X360 Kopers.
En het is toch heel slim om mensen te kunnen laten betalen voor functies die meestal ook gratis via de pc kunt gebruiken?

Wat vanaf de bank even iets online doen betreft, daarvoor gebruik ik sneller mijn wii met wireless toetsenbord+internet channel dan mijn x360. (Alhoewel nintendo de flash plug-in wat vaker up to date moet houden.)
TJa, waarom wil je je hier voor inschrijven, ik zie het wel wanneer de update voor het publiek komt.

Dat Microsoft maar eens meer tijd in video on demand gaat steken, daar adverteren ze al mee sinds de release in nederland maar er is nog niets wat er ook maar op lijkt.
Moet je eens raden wat er met deze update beschikbaar gaat komen in NL ;)

Op het plaatje staat het Zune logo. Video marketplace gaat Zune Marketplace heten als ik me niet vergis.

En waarom zou je je er voor inschrijven? Sommige mensen vinden het leuk om nieuwe spullen als (1 van de) eerste te hebben.

Zodra ik thuis ben even aanmelden. Heb niks met twitter of facebook, maar die marketplace lijkt me wel leuk
Ik vraag me af of ik er straks met mijn Zune ook nog steeds bijkan
jammer krijg een 500 error als ik me wil inschrijfen.

naja dan moet ik maar wachten tot die gewoon uit komt.

ben wel benieuwd.

-edit-
even een conect acound gemaakt en toen deed die het gelijk.

[Reactie gewijzigd door sk1nny666 op 15 oktober 2009 12:57]

ik had dit ook,gewoon nog een keer proberen.
Link om je in te schrijven:

http://connect.microsoft.com/XboxLIVEUpdate

[Reactie gewijzigd door Neus op 15 oktober 2009 10:46]

Hier nog even de directe link naar de inschrijving: http://connect.microsoft.com/XboxLIVEUpdate

Je moet wel je Xbox bij de hand hebben want je moet je Console Serial en Console ID weten.
Ik heb me maar even ingeschreven! Was de vorige keer te laat (toen ze naar dat nieuwe dashboard gingen), maar hoop er deze keer toch echt bij te zitten!
Niet voor het twitteren of facebook (ik heb ze beide, maar ben er nooit), maar vooral het video-on demand.
Ben erg benieuwd naar hoe dat gaat uitpakken.
Wat gaat een film kosten? Hoe vaak mag je hem kijken? En meer van die dingen.
Ik heb me vorige keer ook ingeschreven en zat er ook bij. Altijd leuk om een update eerder te hebben.

Zal hem voornamelijk voor het 1080p streamen van de nieuwe videodienst gebruiken en misschien Facebook.
Nou, ik ben geselecteerd, maar heb alleen mogelijkheid tot Facebook en Twitter. Jammer dat je voor Last.fm in de US of UK moet wonen |:(

Bron:
http://www.last.fm/xbox/help

[Reactie gewijzigd door Anthirian op 24 oktober 2009 13:12]

Erg leuk en grappig allemaal, maar als ik een xbox zou hebben zou ik erop gaan om te gamen en niet om te twitteren. Lijkt me een beetje nutteloos allemaal.
Success;

* a level of social status
* achievement of an objective/goal
* the opposite of failure

Oftewel mensen (veelal) krijgen een thrill van het kennis geven aan andere van het behalen van resultaten. Oftewel het twitteren van achievements. (om maar een breed, en en voor veel mensen interresante interpretatie van sociale netwerken en gamen)
Daar is toch xboxtweet.com al voor?
dat is van een 3e partij, de dienst lijkt mij gelijkwaardig [..] maar niet van microsoft natuurlijk
Het gaat niet alleen om het Twitteren van achievements, maar ook gewone tweets. Of bijvoorbeeld screenshots van een game.

Groot verschil is ook dat het echt een Twitter client is, dus ook lezen van Tweets van anderen.
En jouw mening is zeker die die geldt voor de hele wereld en daarom is het dus ook nutteloos.

Er zijn genoeg mensen die het enorm makkelijk vinden om vanaf de bank in de woonkamer ook wat op internet te kunnen doen nadat ze een spel gespeeld hebben, en dan niet per se weer naar de PC boven hoeven te gaan.

De wereld is groter dan je eigen duidelijk beperkte blik erop....
vind ik een goed punt , er bestaat noch altijd meer dan je eigen mening,vind je het niet goed en nuteloos ? gebruik het dan niet,maar breek het daarom niet meteen af ... het is altijd wel eens pretiger om op een zondagavond ofzo in plaats van in je bureaustoel te kruipen gewoon ff van in de zetel te kunnen facebooken met de xbox ... ( en ik zeg dit nu niet omdat ik een voorstander ben van deze diensten,want dat ben ik dus niet ...)
Ik ben het helemaal met je eens, wat een onzin allemaal.
Heb me maar ingeschreven denk alleen dat ik niet veel kans maak om geselecteerd te worden aangezien ik Silver ben op dit moment.. Aan de andere kant ik zit wel al sinds 2005 met een orginele Xbox op xbox Live ..
Wat doe je op Xbox Live dan aangezien je enkel Silver hebt? Je kan de nieuwe diensten niet gebruiken dus waarom opgeven?
Als ik word geselecteerd heb ik nog wel een 1 maand trial liggen die ik mee kreeg na de reparatie..

En besides zou het stom vinden dat je gold moet zijn om gebruik te maken van gratis diensten.. Aan de andere kant.. ik heb ook 20 dollar betaald om tweetie te kunnen gebruiken..
Ja maar je moet zoiezo Gold hebben om gebruik te maken van de diensten, dat is bekend. Aangezien je dat weet, wat is er dan het nut van om je toch in te schrijven?

[Reactie gewijzigd door JC Penhoat op 15 oktober 2009 14:23]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True