MTV en Snoop Dogg introduceren hip-hop in Rock Band

MTV Networks en de Amerikaanse rapper Snoop Dogg hebben een overeenkomst gesloten. Hierdoor zal het muziekspel Rock Band worden voorzien van een nog onbekend aantal nummers van de artiest.

Met de nummers van Snoop Dogg introduceert MTV een nieuw genre in Rock Band, wat direct een aantal vragen oproept. De band-setup van Rock Band is immers gericht op rockmuziek, terwijl hip-hop het doorgaans vooral van bass en snare moet hebben. Het is dan ook nog niet duidelijk of alle nummers van Snoop zich lenen voor Rock Band, of dat MTV op zoek gaat naar specifieke nummers, die geschikt zijn voor het spel.

De samenwerking tussen Snoop Dogg en MTV Networks houdt niet op bij de introductie van hip-hop in Rock Band. De veelbesproken rapper, die geen geheim maakt van zijn voorliefde voor porno en verdovende middelen, krijgt een eigen show op MTV. Ook zal het mediabedrijf het nieuwe album van Snoop Dogg, Malice in Wonderland, uitbrengen, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

12-02-2009 • 11:16

37 Linkedin

Reacties (37)

37
32
8
3
0
3
Wijzig sortering
Anoniem: 290581
12 februari 2009 15:34
is het niet slimmer voor snoopdogg om met dj hero scratch: the ultimate dj aan de slag te gaan aangezien deze al een tracklist bekend hebben gemaakt met de volgende nummers:


Verder werden ook de eerste nummers van DJ Hero scratch: the ultimate dj bekend gemaakt. Zo zullen onder andere ‘Flashing Lights’ van Kanye West, ‘Intergalactic’ van de Beastie Boys, ‘Let’s Get it Started’ van The Black Eyed Peas, ‘Slacker’ van Tech N9ne en ‘Don’t Sweat the Technique’ van Eric B. and Rakim aanwezig zijn in deze nieuwe muziekgame.

lijkt mij dat het daar dan beter bij past..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 290581 op 12 februari 2009 19:05]

Niet om nou negatief te doen over de muziek van dhr. Dogg, maar ik betwijfel of 3 minuten lang 1x per seconde steeds op dezelfde knop drukken nou zo'n enerverende spelbeleving zal opleveren.
Daarentegen leent het zich wel uitstekend om nou eindelijk eens een keyboard controller uit te brengen omdat nu eindelijk met 3 toetsen wél het volwaardige muzikale spectrum beleeft kan worden.
Anoniem: 290581
12 februari 2009 11:28
Lijkt mij dat er ook totaal geen interesse hierin is aangezien rockband volgens mij toch meer door rock liefhebbers wordt gespeeld. Deze zitten dan echter niet te wachten op hiphop muziek van snoop.

Laat staan dat er mensen zijn die van hiphop houden nu wel rockband gaan aanschaffen omdat er een paar nummers van snoop in zitten. Denk dat ze hiermee een domme fout maken maar wie weet.
Mja ik ben zelf een hevige metal liefhebber maar niet enkel metal ofc, speel ook in een metalband. Maar ik vind dat je nog altijd respect moet hebben voor de mening van andere mensen. Het heeft geen zin mensen te kleineren omwille van hun muziekkeuze, voor hetzelfde wordt jij bestempelt als langharige freak dat naar brullende mensen luistert.

[Reactie gewijzigd door Ororo op 12 februari 2009 12:11]

De naam van het spel leent zich er wel voor... pfff

Waarom maakt MTV niet gewoon een nieuw spel?
Omdat het spel er dan met twee-knops sampler controller moet worden uitgebracht. Rood = "Jat sample", groen = "Speel sample af". Beetje saai.
De "zang"-partij wordt dan ook erg simpel.

"Yeah yeah"
"Yo"
"MoFo"
"Riding in my beemer with my homies'
"Ho's ho's ho's"
"hookers"
"Biatches"
"uhu uhu"
"Dawg"


Zet die woorden in een random generator, jat een deuntje van Queen. Film een paar meiden in bikini en je hebt een nieuwe (c)rap-hit.


[edit] Ik merk het wel weer. Men herkent sarcasme niet :O

[Reactie gewijzigd door Player1S op 12 februari 2009 13:03]

Waarschijnlijk dat meneer Dogg ook zonder een diploma van het Conservatorium meer weet van muziek van menig ander artiest. Bijna 20 jaar ervaring als artiest en producent (is dus niet hetzelfde als componist/muzikant!) is meer dan sampletjes jatten. Heb jij weleens een sampler bediend? Of een arrangement gemaakt?

Bovendien staat Snoop bekend om z'n diverse muzieksmaak. Zo heeft hij op het MTV Metallica Icon event een interpretatie van Sad But True gedaan en onlangs een cover gemaakt van Johnny Cash (met Willy Nelson) van My Medicine.

Smaak en erkenning van vakmanschap zijn blijkbaar nog steeds vijanden van elkaar...
Gelukkig worden er ook verstandige dingen gezegd in dit topic... ik zou graag zien dat voordat iemand wat begint te roepen eerst is even wat informatie voor zichzelf opzoekt. Snoop Dogg staat er om bekend dat hij veel weet van diverse muziekinvloeden, hij maakt regelmatig uitstapjes naar andere muziekstromingen, weliswaar in Europa minder bekend. Snoop is bijvoorbeeld ook een graag geziene gast in de Bluegrass/country-scene, is bijvoorbeeld goede vrienden met Willy Nelson. Kalechinees zegt het ook al. Snoop mag je dan ook niet zien als een rapper, maar als artiest/entertainer.

Erg jammer dat men dus blijkbaar niet verder kan kijken dan de nummers die tegenwoordig in de top50 staan, die tegenwoordig eigenlijk verre van echte hiphop zijn. Daarom heel erg mooi gesproken kalechinees, smaak en (h)erkenning van vakmanschap zijn binnen bepaalde muziekstromingen idd nog steeds vijanden van elkaar. Gelukkig zijn er artiesten zat die het tegendeel bewijzen, ik kan je bijvoorbeeld ontzettend vette tracks laten hoor van een crossover tussen hiphop en gabber! Muziek is oneindig creatief!
Jammer genoeg is de heer Dogg wel weer het prototype van de foute Hiphopper. Agressief gedrag, aanvaringen met de politie, een voorliefde voor wapens. Hij kan dan nog zo'n goede artiest zijn, een lichtend voorbeeld is het niet echt. Dit doet m.i. afbreuk aan zijn prestaties en geeft de hiphop-hater weer makkelijk argumenten.

Voor als mensen bron! bron! gaan roepen:

http://www.msnbc.msn.com/id/15441189/

http://www.cbsnews.com/st...ainment/main1550050.shtml

http://www.reuters.com/ar...ews/idUSL1230455320070312

enz..

[Reactie gewijzigd door erikdenv op 12 februari 2009 13:26]

Definieër "fout". Volgens mij is hiphop nog steeds ontstaan als een vorm van rebellie tegen de maatschappij. En nu ineens zou snoop dogg de brave huisvader moeten worden die doet wat men van hem verwacht. haha
@ memorexx: Er is wel een verschil tussen een brave huisvader zijn en een veroordeelde crimineel.
Gelukkig zijn hardrockers allemaal lieverdjes. :z
Anderzijds, een "goed" type in de muziek bizz bestaat volgens mij niet echt.
Om dan nog maar te zwijgen van hoeveel van dat 'gedrag' niet is verzonnen.
Op de engelstalige wikipediapagina van 50 cent kan je bijvoorbeeld niets terug vinden van zijn pseudoniem "Fiddy" die hij gebruikte om door te breken als RnB ster, maar (toen) helaas faalde.

Meeste van die rappers zoals Snoop Dog zijn geen muzikanten maar producten die massa geld op leveren. Sta er eens bij stil, het is volgens mij verre van gangstar als je braafjes hun cd's koop en naar hun optredens gaat. Om nog maar te zwijgen over alle producten die ze uitbrengen.

Dit beperkt zich trouwens niet enkel tot rap, maar ook andere muziek genres, behalve kleinkunst en klassiek. Het is waar dat veel van de sterren on the wild side leven maar dat laatste word wel zwaar overdreven omdat het verkoopt.
Kom eens even een paar uurtjes hiphop luisteren bij mij thuis... als jij niet verder komt dan het deuntje van Queen gejat door Vanilla Ice... 17 jaar geleden!! Excuse me, maar zeg alsjeblieft niets als je niet weet waar je over praat. Hiphop is zoooo breed, je moet niet van de vreselijke nummers uitgaan die tegenwoordig in de top50 staan, dat zijn over het algemeen nummers die ver weg staan van wat echte hiphop eigenlijk is. Er zitten ook wel leuke nummers tussen, maar het zijn voornamelijk popsongs met een rapper.

Luister maar eens naar NERD, The Roots, Common, Cee-Lo, Outkast, etc etc, dat zijn alleen maar de hele bekende namen uit hiphop die het toch wel eventjes wat anders aanpakken dan wat jij klaarblijkelijk als hiphop beschouwd.

Ik moet je wel meegeven dat het wel helaas zo is dat de slechte commerciele pop-rap teveel de boventoon voert in de hitlijsten, maar gelukkig is er ook een heleboel goede hiphop ;)
jammer dat ik hier zo veel kortzichtige reacties terug vind...
snoop heeft een hoop gedaan voor de muziekwereld en dat er dan ook een paar commerciele nummers tussen zitten om zijn geld te verdienen vind ik niet zo gek :)
het is dan wel niet helemaal mijn smaak .. maar cker respect voor snoop :) (en tupac / dr dre :P )

1 die minder bekend is hier.. CYNE
zeer goede teksten met goeie uiteenlopende beats
zeker de moeite waard als je van goeie ECHTE hiphop houd :)

http://en.wikipedia.org/wiki/CYNE_(hip_hop_group)
http://www.youtube.com/watch?v=DQrE3Ol1pKY

[Reactie gewijzigd door Skriem op 13 februari 2009 09:59]

En waarom mag een rapper geld verdienen en een schlager muzikant dat niet?
Moeten we allemaal als autonome wezens naar één soort muziek luisteren en geen ruimte meer laten voor sociale culturele ontplooiing.

Je zou er van versteld staan hoeveel economie die mensen te weeg brengen. Om nog maar te zwijgen over de entertainment factor voor de (voornamelijk) ouderen onder onze bevolking. Heeft iemand van +50 die elke dag werkt of een bejaard persoon die heel zijn leven heeft gewerkt plots geen recht meer op ontspanning?
Ze hebben verdomme meer geld dan iemand van 14 jaar en zijn commercieel veel interessanter.

[Reactie gewijzigd door IStealYourGun op 12 februari 2009 16:44]

van mij mag een rapper ook geen rooie cent verdienen. Vind die herrie van een rapper, frans bauer en geer en goor van een dusdanig laag niveau dat het ether vervuiling zodra het op de radio gedraaid wordt.

Gelukkig voor de liefhebbers van die muziek ben ik geen dictator van Nederland anders was het verboden. (aan de andere kant, vrouwensport werd dan wel gespeeld zoals het bedoelt was; Topless).

Ik hou het lekker bij mijn muziek en die luister ik wanneer ik er niemand mee lastig val.
Omdat dat nogal prijzig is.
Heeft iemand van jullie ooit weleens een live concert van Snoop Dogg bijgewoond of gezien?

Vaak heeft ie een live band bij met aardig wat instrumenten e.d.

Zou dus best wel intressant kunnen worden.
Snoop Dogg heeft al langer een eigen show op MTW. Waar hij en zijn gezin word gevolgd in hun dagelijkse bezigheden. Komt er nu iets nieuws dan?

Voor de mensen hier boven: Snoop Dogg is een van de grootste namen in de hip-hop scene (vooral wat meer mainstream). Beetje respectloos die manier van reageren. Het hoeft niet jou muziek te zijn, maar Snoop Dogg is wel degelijk een zeer goede artiest. Die bovendien ook veel met andere muziek sijlen werkt. Bovendien probeer zelf maar eens een nummer te maken met drumcomputers, samplers, synthesizers enz.
Ja er is veel copy-paste in de top-40 maar Snoop Dogg kan je daar niet bij scharen.
Mja als ge die mens zijn achtergrond een beetje kent , vind ik inderdaad ook wel dat je respect mag hebben. Ok hij is wel constant bezig over bitch ho etc., maar hij is op zen minst eerlijk en schaamt zijn eigen hier niet voor. En het feit dat de top 50 een hoop copy paste is heeft allemaal met de kijker te maken, we moeten maar niet "achterlijk" zijn en alles pikken wat ze ons voorschotelen maarja.
Hoewel ze met Snoop meewerken om zijn naam, denk ik dat het veel leuker zou zijn om nummers van bijv. The Roots te spelen die wat speelervaring meer bieden dan de gemiddelde hip hop beat.

Vind trouwens ook dat er heel wat onzin uit gekraamd wordt door mensen die ook helemaal niks van hip hop af weten. Top 40 is grotendeels crap, maar afgelopen paar jaar zijn er ook een stel hele dope hip hop platen uitgekomen (Black Mail, Blu&Exile, Charles Hamilton, Illa J, Johnson&Jonson en ga zo maar door).

Er zit dus wel potentie in de hip hop genre voor GH/Rock Band, maar het is daarbij van belang dat je de juiste nummers zoekt.
Als ik dit allemaal lees ben ik blij dat ik van metal hou :)
hoezo, het is toch geweldig om in een glitterpakje achter je turntable van dj hero het songfestival nummer shine te remixen op drop it like its hot van snoop?
Als ik dit dan weer lees ben ik bilj dat ik geboren (opgevoed?) ben met het vermogen om de schoonheid van gelijk welke muziek dan ook te waarderen. Er is zoveel moois wat je mist als je je aan 1 genre vastklampt :)
Naar de persoon die gepost had dat Tech N9ne in DJ hero zit zou ik graag een bron willen zien als het mogelijk is, en daarbij wou ik ook even reageren op de stomzinnige posts wat hier zij achter gelaten, ik vraag me af zagen we ook alle rappers guitar hero of rock band omlaag halen omdat het niet onze muziek keus is? Ten 2de neem maare van mij aan dat er een mega groet markt voor is en ja dat het niet nederland zal zijn zou de fabrikant vrij weinig boeien aangezien wij nihil zijn voor de cijfers. Daarbij is het wel grappig dat we klagen over wat snoop voor crimineel is, maar zijn de rockers de hoofd zanger van Guns And Roses axl rose die geen lieverdje is. Dus waar het op neer komt is iedereen heefd wel wat in welke muziek genre ook, I CANT WAIT FOR DJ HERO
Ik heb even onderzoek gedaan, zat vanmiddag op werk waar ik maar beperkt internet heb en dus dit nieuwtje van nu.nl had afgehaald waar ze blijkbaar heel nauwkeurig met de feiten om gaan. NIET dus..

Ze noemen het daar de tracklist van dj hero maar na nader onderzoek is dit niet van dj hero maar een game die de concurentie aangaat met dj hero, namelijk van Genius products. Deze game gaat onder de naam scratch: the ultimate dj.

voor meer info: http://www.insidegamer.nl...mate-DJ-aangekondigd.html

http://www.psonly.nl/nieu...Ultimate_DJ_vrij_gegeven/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 290581 op 12 februari 2009 19:12]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee