Witgoedketen Harense Smid breidt zijn online activiteiten uit met een nieuwe webwinkel. Het bedrijf gebruikt hiervoor de merknaam van elektronicamerk Megapool, dat in 2004 na een faillissement van eigenaar wisselde.
Volgens de Harense Smid, dat zelf diverse witgoedzaken in Nederland exploiteert, zal de webwinkel van Megapool als apart bedrijf opereren. Wel kan de dochter gebruikmaken van de logistieke en administratieve diensten van het moederbedrijf om zo de kosten te drukken, zo heeft Harense Smid woensdag bekendgemaakt.
Megapool beleefde aan het begin van deze eeuw zijn hoogtijdagen. De keten telde toen bijna 150 vestigingen verspreid over Nederland. Door de opkomst van e-commerce bleek de formule van de winkel moeilijk te handhaven. In 2002 startte Megapool daarom een eigen webwinkel. Na een jaar trok de elektronicaketen hier echter de stekker weer uit, omdat het bedrijf naar eigen zeggen op een andere manier wilde concurreren.
Megapool had destijds diverse winkels, die een eigen prijsbeleid hanteerden. Hierdoor konden prijzen bij de ene Megapool-vestiging verschillen van die bij een andere vestiging. Omdat deze strategie niet strookte met de wens van de franchise-ondernemers, is Megapool in 2003 weer gestopt met de online verkoop.
Begin 2004 ging Megapool failliet, waarna 22 van de vestigingen in handen kwamen van de Harense Smid, alsmede de merknaam. Deze aankoop wordt nu te gelde gemaakt. Volgens de Harense Smid geniet Megapool nog altijd een grote naamsbekendheid. "Op het gebied van consumentenelektronica bestaat er nog geen bekende betrouwbare webwinkel die een groot aantal consumenten aanspreekt. Megapool.nl vult nu deze leemte op", aldus commercieel directeur Ric Verhoeff.
Klanten kunnen ervoor kiezen bestelde producten op te halen bij een afhaalpunt. De deuren van het eerste afhaalpunt zijn woensdag geopend in Veenendaal. Het bedrijf wil op korte termijn meerdere van dergelijke punten openen. De prijzen voor het bezorgen van bestelde goederen kunnen overigens flink oplopen. De kosten hiervoor variëren van enkele euro's voor bijvoorbeeld een blu-ray-speler tot honderd euro voor een bepaald model lcd-televisie.
