Hybride speler LG mogelijk toch niet op de markt

De hybride BH-100-speler van LG, die zowel blu-ray- als hd-dvd-schijfjes moet kunnen lezen, wordt misschien helemaal niet uitgebracht. De speler zou volgens BetaNews namelijk geen certificatie krijgen van het DVD Forum.

Het DVD Forum, dat de hd-dvd-standaard heeft ontwikkeld, stelt dat een speler alleen het hd-dvd-logo mag voeren als deze alle mogelijkheden van het formaat ondersteunt. De hybride speler van LG heeft welliswaar geen moeite met het afspelen van hd-dvd-video, ondersteuning voor iHD ontbreekt echter. Hierdoor kunnen menu's en andere interactieve features op een hd-dvd niet getoond worden. Zonder ondersteuning voor iHD kan en mag LG dan ook niet claimen dat de BH-100 hd-dvd ondersteunt. Zou LG dit wel doen, dan is er een kans dat het DVD Forum LG aanklaagt omdat het bedrijf misbruik zou maken van het hd-dvd-logo. Het wordt dus afwachten wat LG gaat doen.

LG BH-100

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

13-01-2007 • 13:29

63 Linkedin

Bron: BetaNews

Reacties (63)

63
62
43
20
3
6
Wijzig sortering
Dat ze het logo niet mogen voeren vind ik logisch. Dit is een beetje hetzelfde verhaal met bepaalde beveiligde cd's die het Compact Disc Digital Audio logo er niet op mogen zetten omdat ze niet aan de specificaties voldoen.

Wat ik niet snap s waarom LG hiervoor gekozen heeft. Zijn de menu's zo veeleisend? Zo, ja qua wat? Kunnen ze zo veel meer dan andere menu's, zo'n uitgebeide functie set? Niet duidelijk gedocumenteerd.

Ik heb nog nooit gehoord van een dvd-speler die geen menu's oid af zou kunnen spelen, maar wel software programma's. Met WinAmp kun je volgens mij gewoon vob bestanden afspelen, als zijnde een mpeg stream.

Ik vind dit dan ook meer klinken als 'een computer' die 'hd-dvd's kan benaderen' en de 'video-bestanden' daarop kan afspelen. Vergelijkbaar met de manier waarop je divx bestanden kan afspelen op sommige spelers.

Dan kun je inderdaad niet spreken van hd-compabliteit, maar is het wel een leuk extra'tje je voor blue-ray speler.
OMG, gaan we dit straks krijgen:

BRD+HDDVD
BRD- HDDVD

|:(
Hierdoor kunnen menu's en andere interactieve features op een hd-dvd niet getoond worden
Dat lijkt me anders ook een behoorlijk groot nadeel? Een van de voordelen van formaten als DVD en nieuwer is juist dat er menu's in zitten om instellingen te veranderen en extra content te selecteren....

* Chakotay zou absoluut geen dvd, hd-dvd of bluray-speler willen hebben die geen menu's ondersteunt.
Mij lijkt het net heerlijk om verlost te zijn van die vreselijke menu's.

Als ik thuis bvb. Die Another Day wil zien moet ik eerst 2 minuten wachten eer de geweldige intro's en flashy menu-effecten zijn gepasseerd, voor ik de film kan bekijken :)

Het is dan ook heerlijk dat je die bij het kopieren van een dvd gewoon achterwege kan laten. Alle instellingen van ondertitels en taalkeuze kan je gewoon op je dvdspeler zelf kiezen.
Daar heb je wel een goed punt, menu's moeten gewoon to the point en snel zijn, niet eerst allerlei niet-skipbare meuk gaan afspelen als je naar de volgende optie gaat :)
Ik denk dat we dit zeker mogen verwachten ja. Die vele extra gigs die we krijgen zullen denkelijk niet alleen aan het beeldkwaliteit worden toegekend hoor. Nu kunnen er gewoon deuntjes van 30 minuten onder het menu worden geplakt zonder al te veel ruimte te verliezen.

Overigens heb ik een tip voor de mensen die problemen hebben met menus die langzaam laden en intros die niet te skippen zijn. DVD's kunnen _alléén_ de toetsen van je afstandsbediening blokkeren, NIET de toetsen die op je DVD speler zitten. Daarom zijn de meeste duurdere DVD spelers ook uitgerust met een flink aantal features die je via de speler zelf kunt bedienen. Het skippen van tracks gaat dus heel makkelijk, al moet je er wel even voor opstaan.
Dat ligt allemaal meer aan de dvd ontwerper.

Behalve het irritante deuntje wat je hoort, dit is deels ook een beperking van de manier waarop je met een dvd een menu kan maken.
ja en meestal heb je de halve film al gezien voordat je begint.
en het continue herhalen van een deuntje als je 1 instelling veranderd, en dat dan nog 3x...
Dit kan dus bij het huidige formaat niet. Ik verwacht dat dit wel kan met Blu-ray en hd-dvd.
het moet eigenlijk gewoon doorlopen, ongeacht de instellingen.
Het handige van menus is dat je ondertiteling kunt kiezen.
Zonder die menus start de speler misschien de extra's op met arabische ondertiteling :P

Kunnen die menu's eigenlijk wel geskipped worden. Die Brein troep kun je ook niet wegdrukken.
Ondertiteling en audio opties kun je toch ook gewoon met je afstandbediening kiezen...ik zie het probleem niet zo.
Overigens rip ik eigenlijk alle dvd's nu zonder al die extra opties...meer ruimte voor de film op DVD5 en inderdaad die irritante reclames van Brein die je normaal niet weg kunt klikken zijn dan fijn pleite. Hele dikke ........ voor Brein !!!
Eigenlijk vind ik die niet skipbare breinstukjes juist aanzetten om te downloaden. Jij hebt toch de rechten gekocht om die film te mogen zien (niet de dvd of wat dan ook wat de meeste mensen denken)

Als je een 'minder legale' versie hebt is ie vaak zonder brein filmpjes
Als je een 'minder legale' versie hebt is ie vaak zonder brein filmpjes
of hij staat er wel op, maar is direct skipbaar
Wat opvalt van die zooi is dat er ook anti-piracy filmpjes tussen zitten. Dat is nou echt het LAATSTE wat ik wil zien als ik een DVD koop, dan heb ik toch gewoon betaald voor de film? Val de downloaders er mee lastig, niet mij. Dat soort zooi zet nou net aan tot downloaden...
Mja ja ja... inzichtvol? Iedereen roept deze dingen (o.a. een boel mensen in deze berichten dus).

Begrijp me goed, ik ben het ermee eens, maar deze posts zijn gewoon een beetje off topic en voegen weinig toe.
Anoniem: 146396
@Chakotay13 januari 2007 13:58
ik versta het ook niet

hij kan de hd-dvd schijfjes lezen maar niet de menus? Da's toch gewoon een softwareprobleem dan?
Ik heb dat nooit begrepen bij dvd. Je kunt in elke dvd speler de taalvoorkeuren instellen. Ik heb echter nog nooit een dvd gespeeld waarbij automatisch de Nederlandse ondertitels in beeld komen. Altijd moet dat weer middels zo'n tijdrovend menu.

Helemaal irritant wordt het als je een legale dvd hebt. Eerst 30 seconden Brein en leeftijdsadvies shit, dan seconden-durende animatie menu's. In de regels ben je na het selecteren van de juiste audio (vaak dts ipv dd) en subs al snel een minuutje verder. Je zit je dus door bijna 2 minuten onnodige shit te worstelen voordat je kunt gaan kijken. Met een ripje daarentegen ben je na 10 seconden up and running.
Om de ene of andere reden heeft niemand door dat er ook een knopje subtitles, audio en language op de remote zit.

Kun je live onder het afspelen allemaal aanpassen, heb je geen menu's voor nodig.
Juist en daarom is mijn volgorde van dvd kijken: schijfje erin, drinken + eten pakken, in het menu start film kiezen, vervolgens op pauze drukken, mijn taal en subs instellen met de remote ipv in een zeer annoying menutje en daarna kijken :)
Bij veel dvds heb je eerst een scherm waar je je land kan selecteren. Als je dan Nederland selecteert heb je meteen alles op Nederlands staan.

Ik kies dan altijd gewoon Engels. Doe mij maar gewoon het volle beeld; taal is om te horen.
Anoniem: 202609
@alexbl6914 januari 2007 14:51
hmm.. wat je zegt :9
ik brand sinds kort ook veel dvd's en zodoende keek ik er laatst ook één vind het dan wel grappig dat ik die brein shizzel tegen kom;)
Om nou direct te stellen dat die speler hierdoor niet op de markt zou komen lijkt me onzin. Dit is een geschil waar beide partijen best uit zouden kunnen komen. Ze hebben er eigenlijk beiden belang bij dat die speler er komt.
Certificaten voor standaarden worden niets voor niets opgesteld. Waar het om gaat is dat wanneer er straks wel content verschijnt conform een standaard dan word de consument beschermt doordat ze altijd een goed apparaat tot hun beschikking hebben.

Als de 1 het nu wel gaat doen en de ander niet en je komt er pas over jaar achter dan heb je een apparaat wat niet voldoet aan de eiden tegen een aardige duit geld.

Ook voor LG word het op deze manier niks want de meeste retailers zullen het apparaat links laten liggen. Je redenatie vind ik dan ook iets te gemakkelijk :)
Ik vraag me af of beide partijen er zo bij gebaat zijn aangezien LG volgens mij normaal alleen BR zou ondersteunen. Is toch weer een grote fabrikant die dan alleen aan de BR zijde staat.
En wat als LG dan voorstelt om er geen logo op te zetten maar een waarschuwings-sticker ?

"Pas op, deze speler kan óók HD-dvd's afspelen maar mag het eigenlijk niet" :+
LG BH-100 : Het grootste risico om HDDVD af te spelen!
Even tussendoor...

1. Waarom dan niet de functies gewoon toevoegen, kost toch relatief gezien niks extra?

2. Voor degenen die het hebben over 'Ik vind het wel best zonder menu, ik moet anders weer 5 minuten wachten eer ik de film kan zien'. Het dvd menu is OUD! de nieuwe HD/Blu menu's verwacht ik toch een compleet extra dimensie toe te voegen voor onze thuisbioscoop ervaring. (zou toch belachelijk zijn als dit niet zo is, en nu niet bijdehand vragen hoe dat dan precies moet, gewoon afwachten tot er strakke menu's beschikbaar zijn...)

ps @ reactie hierboven > Een licencie is het probleem niet! Het probleem is dat de betreffende speler niet alle functies heeft die een HD-DVD speler zou moeten hebben volgens het DVD-FORUM en daarom dus ook niet het logo mag dragen en wss ook niet als een HD-DVD speler gepromoot mag worden. (Zeker te begrijpen!)
De ellende is dat men bij dit soort nieuwe produkten graag wil laten zien wat men kan, dus waarschijnlijk veel flash menu shit.

Op logica hoef je ook niet echt te rekenen, want waarom staat dat irritante non skippable Brein filmpje nog op elke legale dvd? Ze straffen zo weer eens de mensen die zich wel aan de regels houden.

Iedere keer dat ik dat zie irriteert me het zo dat ik bijna voor de lol een ripje wil gaan maken, het enige dat me tegenhoud is de wetenschap dat -tig anderen me al voor zijn geweest 8-) .
Het is voor het eerst dat een van de beide kampen er geen probleem mee heeft dat beide formaten afgepeeld kan worden.

Alleen LG is vergeten dat alle mogelijkheden van HD-DVD ondersteund moet worden voor ze het logo erop mogen plakken.
zo droevig, dit, maar ik was er al bang voor. Al eerder zijn fabrikanten die hybride spelers uit wilden brengen bedreigd, of door het ene kamp (HD), óf door het andere (BD), of door allebei de kampen.
Fijn dat de consument weer de dupe "mag" worden van deze onzinnige stammenstrijd. Als die twee clubs samen hadden gewerkt, hadden ze waarschijnlijk een goedkopere, snellere en betere opvolger voor de DVD ontwikkeld. :r
Ik ga dus maar rustig afwachten welke van de twee kampen het loodje legt, vóór ik een keuze maak. En eerlijk gezegd hoop ik dat iedereen dat doet, zodat de fabrikanten op die manier gedwongen worden om hybride spelers op de markt te zetten...
Fijn dat de consument weer de dupe "mag" worden van deze onzinnige stammenstrijd.
Niks de dupe, dit is ter bescherming van het product HD-DVD, en dus ook ter bescherming van de consument. Als de consument een hd-dvd speler koopt met het hd-dvd logo gaat hij ervan uit dat hij zijn hd-dvd-tjes gewoon kan afspelen.

En menu's niet kunnen afspelen is toch behoorlijk groot nadeel.
Zijn er wezenlijke technische obstakels die ondersteuning van iHD op een blue ray compatible speler onmogelijk maken? Zo niet, dan heeft die commissie toch groot gelijk en moet LG gewoon efkes z'n huiswerk afmaken?
Anoniem: 133782
@Gwaihir13 januari 2007 15:51
Ik denk dat het een licentie/patent kwestie is.
Om de vereiste functionaliteit in te mogen bouwen zal LG wel een paar $ per speler moeten lappen.

Ik denk overigens niet dat de consument naar dat logo kijkt. Het kastje moet glimmen en het moet bepaalde formaten kunnen spelen.


Desnoods frommelt LG zelf een logo inelkaar.
Wel de dupe ! De klant weet weer niet waar hij aan toe is, de ene titel is wel als blu-ray maar niet als HD-DVD beschikbaar in de winkel omdat de winkelier geen dubbele vooraad wil hebben etc. etc.
Doodzonde vindt ik het en een gemiste kans voor een waardige opvolger van de DVD.

Laten we idd hopen dat een van de twee snel uitsterft of een andere bestemming krijgt
Fijn dat de consument weer de dupe "mag" worden van deze onzinnige stammenstrijd.

Maar vreemd is het wel dat het juist de consument is die weer keuze wil hebben.... Bij gameconsoles wordt er niet geklaagd, maar daar geld precies hetzelfde voor als bij deze spelers, het zou toch veel fijner zijn als er maar 1 standaard zou zijn...
Niet echt, de gameconsoles moet je meer vergelijken met de filmmaatschappijen. Als er alleen maar Universal bestond kregen we ook alleen maar schijtfilms omdat er toch niemand anders films maakt. Gelukkig bestaan Warner Bros, Paramount en weet ik veel wie nog meer (meeste films die ik leuk vind zijn van Universal :+ ) ook nog waardoor ze de concurrentie moeten zien af te troeven met kwaliteit *kuch* en bezoekersaantallen.

Zelfde voor de gameconsoles. Als er alleen maar Sony was dan bleven we steeds dezelfde zooi op de PS spelen en omdat de Wii en Xbox360 ook bestaan is er wat keus en hebben de bedrijven elkaar af te troeven wat specs en game-aanbod betreft :)

Let wel, alle disc-consoles hebben nog altijd dezelfde standaard schijfjes gepakt, CD-roms voor Sega Mega CD, Saturn, Playstation 1&2 en DVD-roms voor Playstation 2, Gamecube (hetzij een pak kleiner), Xbox, Wii en Xbox360. Als je een console haalt om DVD's te spelen heb je keus genoeg, doen ze tegenwoordig bijna allemaal wel. Voor de schijfjes zelf is standaardisatie best wenselijk, apparaten kunnen goed genoeg verschillen imo...
Ik denk dat het achterliggende probleem is, dat LG geen licentie voor het gebruik van iHD heeft. Ze moeten voor het gebruik ervan betalen en mogelijk hebben ze die niet gekregen vanwege juist hun intentie om een dual-format-speler uit te brengen. Daarom brengen ze dan maar een speler uit die puur de films kan afspelen maar verkopen ze het als een HD-DVD-speler dan krijgen ze ook het HD-DVD-consortium op hun nek.
In iHD zit onderanderen XML en JavaScript. Beetje meer dan het soort menu waar iedereen nu al 2 uur op zit te schelden.

http://en.wikipedia.org/wiki/IHD_Interactive_Format
Anoniem: 63672
13 januari 2007 17:53
Geen enkele fabrikant, van welke hardware dan ook, is toch verplicht om originele logo's te voeren op een apparaat?

Er zou toch ook alleen maar BRDVD en HDDVD op kunnen staan. Geen schending aan niets of aan niemand op die manier
Op het moment dat je gepatenteerde technieken in je "nieuwe" apparaat gebruikt zonder dat je daarvoor een licensie hebt ben je Illegaal bezig, en dan krijg je dus een rechtzaak aan je broek... Tuurlijk mag je zo'n techniek wel gebruiken zonder het logo ervan op je apparaat te plakken. maar je moet toch wel een licensie hebben om de techniek te gebruiken, en dus kan je ze er net zo goed WEL opplakken
Maar de consument heeft in dat geval geen zekerheid dat hij alle discs, met dat logo, ook kan afspelen.
Anoniem: 133073
15 januari 2007 00:37
@hackerhater:

Ik denk toch dat de meesten hier van ons een DVD maar 1 keer bekijken en hem vervolgens weg flikkeren.(lees: terug in de kast of van de pc verwijderen.) Tenzij jij een film 10 keer achter elkaar kijkt om de verloren tijd in te halen die je kwijt bent met het rippen.

Is het nou echt de moeite waard om over 2min reclame te lopen zeiken terwijl je toch op een avond film kijken z'n 1,5-3 uur kwijt bent. :Z

En wat als je nou in de bioscoop zit dan zeg je toch ook niet tegen die lui dat je een geripte versie van de film wilt zien. Alleen omdat je die irritante reclameblokjes storend vind. |:(

GEEN GEFLAME
Uiteindelijk ligt eraan hoe vaak het getoond wordt
stel dat je de rip aan 10 mensen laten zien, dan heb je 10-20 min gewonnen etc..

je kan ook beslissen om de rip op een p2p netwerk gooien en daarna kan het alleen maar meer tijdgewonnen worden op maar 1 DVD

Ok vanuit hoe ik het bekijk, kan best zijn dat ik een paar fouten maak :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee