Epic laat makers later dit jaar andere software dan games in Games Store zetten

Epic Games wil zijn Store later dit jaar ook geschikt maken voor andere typen software dan games. Ontwikkelaars krijgen dan de mogelijkheid die zelf te publiceren. De uitgever werkt verder aan de mogelijkheid games cadeau te doen en komt met een vernieuwde downloadmanager.

Epic Games schrijft dat in een terugblik op 2024. Daarin kijkt de uitgever van de Epic Games Store ook vooruit naar het komende jaar. Het bedrijf zegt daarbij dat het later dit jaar de mogelijkheid aanbiedt om andere software dan alleen games aan te bieden. Het bedrijf zegt niet om wat voor software dat dan zou mogen gaan. Ontwikkelaars kunnen software publiceren via de Self Publishing-tool die Epic nu al aanbiedt. Die maakt het al mogelijk om software aan te bieden die gerelateerd is aan games, maar geen game is.

Het wordt later dit jaar ook mogelijk om games cadeau te doen aan andere spelers, een functie die in andere gamewinkels zoals Steam al langer zit. Epic zegt ook dat het in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe downloadmanager wil uitbrengen voor de pc- en macOS-clients. De launcher krijgt dan onder meer functionaliteit om te bepalen wanneer updates worden binnengehaald, om een downloadrij aan te maken en om downloads in te plannen. Epic wilde die features al eind vorig jaar uitbrengen, maar stelde dat uit.

Verder krijgt de gamelauncher ondersteuning voor het preloaden van games. Gebruikers kunnen een game dan downloaden en installeren als ze die als preorder hebben gekocht en het spel na de release direct spelen. Verder werkt Epic aan een nieuwe zoekfunctie en komen er meer integraties voor sociale media en chatberichten.

Epic zegt dat het in het afgelopen jaar 295 miljoen gebruikers had voor de Store op de pc. Dat zijn er 25 miljoen meer dan een jaar eerder volgens het bedrijf. 37,2 miljoen gebruikers waren dagelijks actief. Het aantal accounts verdeeld over alle platforms lag volgens het bedrijf op 898 miljoen. Het bedrijf zegt dat er inmiddels 4000 games in de winkel staan, waarvan er 1100 vorig jaar uitkwamen.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

14-02-2025 • 20:58

57

Reacties (57)

57
56
18
1
0
33
Wijzig sortering
Anoniem: 2158854 14 februari 2025 21:04
Epic games, die gaven toch ooit GTA IV gratis weg? Daarna werden de gratis games minder interessant eigenlijk.
Kijk er nooit meer op. Koop toch nog eigenlijk op stream.
Vind de fragmentatie met video streaming diensten al verschrikkelijk, jammer dat we steeds meer die kant ook op gaan met dit soort gaming stores. Vaak dubbel aanbod en niet concurrent danwel interessant. Het unieke springt er nergens echt uit qua prijs/content, t.o.v. Steam.

Maar wellicht vinden anderen, daar wat anders van. En dat mag. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 2158854 op 14 februari 2025 21:14]

Normaal zitten een hoop tweakers te zeuren dat monopolie slecht is, maar wat betreft de gamingstore/library vinden ze anderen onzin omdat Steam al bestaat.
Epic heeft veel meer interessante games weggegeven, voor mij is GTA V juist 1 waar ik niet echt op zat te wachten, maargoed, ieder zo zijn/haar voorkeur voor games.
Zelf koop ik ook eigenlijk alleen keys voor steam, omdat ik graag ook alles op 1 plek wil hebben, maar ik ben me wel bewust dat dat geen ideale situatie is. Beste zou natuurlijk gewoon 1 universele libraryprotocol moeten zijn waarbij je dus ongeacht welke store je een game koopt je die in je favoriete launcher kunt zien en downloaden etc. GOG's galaxy is wel een voorbeeld er van, waar je ook andere stores kunt koppelen, maar die vind ik dan weer niet zo fijn in gebruik. Overigend vind ik dat de Steamclient ook nog een stuk beter kan, meeste waar ik me daar aan erger is dat de game landingpage geen info over de game zelf heeft, en je dus altijd door moet klikken naar de storepage, geen probleem als je maar enkele games hebt, maar als je er duizenden hebt wordt het een ander verhaal, je kunt lang niet allee onthouden wat het voor game is.
Volgens mij zegt bijna niemand dat hier... Maar steam biedt nou eenmaal de meeste en beste functionaliteit volgens velen. Epic zou welkom zijn als ze werkelijk zouden proberen om een betere ervaring te bieden, maar dat doen ze niet. Ze hebben een veel slechtere store/launcher en "concurreren" door de dev minder te laten betalen (wat je echter als klant niet in de prijs terug ziet) en door exclusiviteit op te kopen (wat je als klant gewoon de keuze ontneemt). Er is helemaal niks aan Epic waar wij consumenten beter van worden, behalve misschien heel globaal dat Valve ook beter niet de enige kan zijn.

GoG is een ander verhaal, die proberen in ieder geval hun eigen ding te doen met drm-vrije games en die universele launcher inderdaad. Maar persoonlijk hecht ik niet echt waarde aan de punten waar zij meer op focussen dus ik blijf ook bij steam.
Ik ben zelf geen gamer, maar ben w el altijd benieuwd naar deze twee strijd. Wat maakt steam überhaupt zo fijn en waarom zou een spel verkoper daar ooit een X van hun omzet mee willen delen? Bijv. GTA V,

Zelf speel ik maar een paar spellen zo af en toe en klik dat gwn altijd via de steam launcher om mijn game. Iets wat ik omslachter vind dan wat je vroeger deed met het spel gewoon direct opstarten.
Nou, de reden dat een uitgever dat zou willen is een hele simpele, dat is waar de klanten zijn. Veel uitgevers, vooral de grotere, hebben geprobeerd weg te gaan bij steam en alleen via hun eigen store/launcher te verkopen maar komen toch weer terug omdat ze het in hun verkopen terug zien. Te veel mensen blijven weg als je niet via steam te krijgen bent.

Wat betreft wat het fijn maakt, dat is lastig heel universeel te zeggen want ze bieden ontzettend veel en het is vrij persoonlijk wie wat echt fijn vindt. Veel zaken zijn ook makkelijk te weerleggen door anderen want "dat kan toch prima anders"... Maar als ik er zo even een paar verzin (wat zo in me opkomt en niet in een specifieke volgorde)...

- community support met per game forums, guides, nieuws, reviews, screenshots of fan art etc.
- friendlist met een soort oude Facebook-achtige feed met wat mensen gedaan hebben met hun games (achievements, aankopen, reviews, handmatige posts)
- cloud saves
- geweldige controller support met zeer uitgebreide configuratie mogelijkheden evenals het delen van die configs met de community
- ingebouwde game-streaming mogelijkheden (niet de beste maar wel makkelijk)
- ingebouwde game recording (misschien ook niet de beste maar ook makkelijk)
- overlay in games waar al deze zaken in te doen zijn, zoals even je controller config aanpassen, een guide opzoeken of je game recording 20 seconden terug kijken om te kijken wtf je net killde.
- uitgebreid systeem om kaartjes te verzamelen en/of te verhandelen voor bijna elke game (ik doe er zelf niet veel mee maar sommige mensen wel)
- ingebouwde ondersteuning voor mods
- achievements (heeft Epic ondertussen ook geloof ik, maar bv in borderlands 3 hebben ze het nooit meer toegevoegd en ik miste dat zelf echt wel)
- steam vr
- steam deck
- algemene geweldige push voor Linux gaming met proton
- ingebouwde chat (text en voice)

Verder is het als je veel games hebt ook makkelijker om je games op een centrale plaats allemaal bij elkaar te hebben staan. Steam biedt daarbij een mooie zelf te configureren plek voor waarbij games mooi gepresenteerd worden en je ze zelf ook op allerlei manieren in kunt delen in verschillende categorieën of allerlei zoekacties op kunt loslaten. Ik heb Epic al lang niet gebruikt maar dat was altijd alleen maar een grote lijst en zoek het verder maar uit. Dit is niet zo'n issue als je maar een paar games hebt maar ik ga bv richting de duizend in steam. Ik heb een tijd een db bijgehouden om te zien welke games ik op welk platform en in welke store heb, maar dat is een hoop werk en dan vergeet ik het weer en is het niet up-to-date meer. Alles in steam is dan ook een stuk makkelijker.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 16 februari 2025 07:08]

wat je echter als klant niet in de prijs terug ziet
Logisch toch, anders zou de developer nog steeds net zo weinig verdienen en is voor hun het nut om te publiceren op EGS zinloos. Uiteindelijk ziet de klant dat mogelijk wel terug doordat de developer dan langer kan bestaan en dus de centen heeft om nog een nieuwe game te bouwen.
Mijn punt is dat je normaal concurreert door een aantrekkelijker product neer te zetten. Dat is gewoon niet zo bij Epic, als consument is er bijzonder weinig reden om klant bij hun te worden, tenzij je heel idealistisch tegen een steam monopolie bent misschien (maar in dat geval gaat het dus alleen maar om het feit dat het niet steam is en niet om iets positiefs wat Epic doet).
Zo werkt prijsvorming niet. Als een platform 20% van de prijs vraagt gaan ze echt geen 50% van hun winst inleveren, er vanuit gaand dat 40% van deze prijs winst was geweest zonder platform toeslag. Een bedrijf bepaald wat iets moet kosten om de ontwikkel- en productiekosten er uit te halen en er ook nog aan verdienen. Vervolgens moet het ergens worden verkocht en dat gooit de prijs nog meer omhoog. Dus als 1 exemplaar 50 R&D heeft gekost, 20 om te maken en ze willen er 30 op verdienen kost het 100. Komt dan die 20% van de winkel bij en dan staat het te koop voor 120. Dat is niet alleen met games maar met alles.

Daarom hebben echte winkels ook niet allemaal dezelfde prijzen. Winkels betalen een inkoopprijs, die dus bepaald wordt door de fabrikant, gooien daar een bedrag bovenop om er aan te kunnen verdienen en dan heb je de retail prijs waarvoor jij het kunt kopen. Sommige winkels nemen genoegen met minder dan anderen, in de hoop dat de lagere prijzen meer klanten trekken en ze door grotere salesvolumes uiteindelijk meer kunnen verdienen.

Als in het voorbeeld boven de winkel met 20% Steam was geweest (ik zeg maar wat, ik ken hun tarieven niet en die hoeft ook niemand me te vertellen want dat boeit me niet), en Epic vraagt 10%, kost die game bij Steam dus 120 en bij Epic 110. Als ze net zo duur zijn, is er ergens iets mis gegaan in een schakel en blijft er ergens teveel geld achter, over onze rug. Je denkt toch niet dat game devs hun games op Steam met verlies aan gaan bieden, of tegen een tarief waar ze bewust failliet van gaan? De tarieven van Steam zorgen voor hogere prijzen voor ons consumenten, niet voor hogerige devs. Ieder dev die over de Steam tarieven klaagt loopt gewoon te miepen. Dat is namelijk hetzelfde als een producent van vleeswaren die klaagt dat de supermarkt teveel marge bovenop z’n inkoopprijs gooit.

Je zag hetzelfde bij Apple. Apple wilde 30% dus werden prijzen bij Apple 30% hoger dan op hun eigen website. Daar was Apple niet zo blij mee, maar jammer voor ze, want zo werkt prijsvorming nou eenmaal.
Zo werkt het dus wel degelijk bij verkoop van digitale games, hoe minder je het platform hoeft te betalen hoe groter je winst is, en de grote winst komt vaak juist uit de eerste weken/maanden van verkoop. Dus als jij 15% moet afstaan aan Epic of 30% aan Valve PLUS nog eens 5% aan Epic als he gebruik maakt van de unrealengine, dan is het wel degelijk een groot verschil. Puntvis sowieso, genoeg gamers mauwen wel dat ze niet kopen op EGS, maar het tegendeel is anders als de game tijdsexclusief uitkomt op EGS, dan zie je de grootste groep van die nay-sayers toch het spel gewoon kopen.. ja, jij natuurlijk niet....
Super Dre "statement A is waar, zonder verdere onderbouwing"
Andere tweaker "Statement A is fout, het is B, onderbouwing"
Super Dre "iS nIe WaAr"
Normaal zitten een hoop tweakers te zeuren dat monopolie slecht is, maar wat betreft de gamingstore/library vinden ze anderen onzin omdat Steam al bestaat.
Concurrentie is leuk als ik kan kiezen bij wie ik dezelfde game koop, maar zo werkt het niet. Epic biedt games aan die vervolgens niet in Steam beschikbaar komen (of pas na een tijdje).
Dus dan heb ik niks te kiezen, maar zit ik wel met verschillende stores/launchers met hun eigen eigenaardigheden. En dan vind ik Epic ook nog eens niet bepaald sympathieker dan Valve. In tegendeel. (GOG daarentegen vind ik een ander verhaal.)

[Reactie gewijzigd door PrimusIP op 15 februari 2025 11:00]

Maarja, Steam bied een hoop games aan die ook niet op andere platformen komen.
Dat is enkel en alleen de keuze van de uitgever, niet van Valve.
Mensen hebben een hekel aan meerdere launchers omdat die hetzelfde probleem geven als streamingsdiensten, namelijk exclusives.

Niemand zit te wacht om 10 verschillende programma's met elks hun eigen account van elke uitgever te moeten installeren om een paar games te spelen. Als je elke game op elke launcher/store zou kunnen spelen dan zouden mensen er veel minder moeilijk over doen, dan kies je de launcher/store met de beste kwaliteit of features die jou aanspreken. Nu heb je eigenlijk geen keuze omdat je verplicht wordt om voor launcher A te gaan die waardeloos is terwijl je ook B hebt maar daar staat de game niet op.

Dat is ook de reden dat ik al mijn streamingsdiensten heb opgezegd, ik heb geen zin om seizoen 2 van een serie op streamingsdienst A te kijken, 1 en 3 op streamingsdienst B en seizoen 4 en 5 op streamingsdienst C.

Streamingsdiensten (en ook launcher) zouden moeten concureren op onderscheidende features en klantenservice en niet op exclusivies. Op exclusives concurreren is bij voorbaat altijd een slechte situatie voor de klant omdat je geen keuze hebt. De enige die beter worden van exclusives zijn graaiende aandeelhouders.
Concurrentie is toch altijd goed? Het is gewoon een winkel dus het is niet raar dat ze het zelfde aanbieden. Dat Epic een slechte winkel is dat is weer een ander verhaal. Maar liever niet dat straks alleen Steam bestaat. Steam is nu pro-consument maar straks wanneer Gabe dood is kan het zo zijn dat de nieuwe eigenaar Steam naar de klote helpt en klanten en ontwikkelaars naait. Dus ik vind het juist goed dat Epic and GOG bestaat.
Epic heeft thans jarenlang geprobeerd om pc gamers naar hun (brakke) store te pesten via exclusiviteitsdeals voor 3rd party games. De enige reden waarom ze daar mee gestopt zijn is dat het gros van de PC gamers hun neus ophaalde voor die praktijken en geduldig wachtte tot de exclusiviteit voorbij was.

Concurrentie is alleen maar goed als de consument er voordeel uit haalt.
ze hebben veel goede games hoor die ze gratis weggeven:

Het begon bij mij met GTA V, ik kijk er elke week op. Ondertussen al een uitgebreide bibliotheek met onder andere: a plagues tale: innocence, hell let loose, return to moria, kingdom come deliverance, the callisto protocol, the evil within 1 en 2, Bioshock 1 en 2 remastered, bioshock 3, Borderlands 1 en 2 + pre sequel, een heel deel Tomb raider games en ga zo maar voort
Wellicht omdat ik Amazon Prime nog heb, veel van die games die je noemt heb ik daar ook gekregen. Meestal dan activatie op GOG. Maar heel eerlijk, leuk dat ik een flinke free library heb, maar denk dat ik de meeste niet gedownload/speelt heb. Wellicht ooit, in het bejaardentehuis. 😅
Borderlands 3 ook maar misschien heb je die gemist. Was vorig jaar met kerst geloof ik (niet afgelopen kerst).
edit:

Excuus, het was blijkbaar in mei 2022.. Tijd vliegt. :P

Ik heb inmiddels ruim 400 spellen waarvan ongeveer de helft AA(A).
Zeker de moeite waard om elke week ff te kijken.

Deze week is het toevallig ook weer een bekende namelijk F1 Manager 2024, voor de Formule 1 liefhebbers ;)

[Reactie gewijzigd door xenn99 op 15 februari 2025 03:47]

kijk ook vrijwel wekelijks en veruit het meest zijn indie games/ hoogstens AA games
"Vaak dubbel aanbod"... bedoel je dan dat je juist wel meer exclusief aanbod zou zien in de verschillende stores? Ik vind het juist erg fijn dat de meeste games gewoon op Steam te krijgen zijn. De enige game die ik zo kan bedenken die ik mis omdat die Epic exclusive is (nog steeds) is Alan Wake 2. Maar ik sta er nou ook weer niet zo om te springen (heb nog zooooo veel games te spelen), ik zie wel of die ooit naar Steam komt of anders of ik hem ooit alsnog via Epic speel.
Ik heb een heel stel gratis games bij ze geclaimd en zelfs nog wel wat games gekocht toen ze steeds die actie hadden dat zij nog eens 10 euro extra korting gaven bovenop 'reguliere' sale prijzen van alles vanaf 15 euro, waardoor veel games gewoon écht goedkoop waren... maar tegenwoordig zijn de prijzen over het algemeen gelijk aan Steam en dan is er voor mij nul reden om voor Epic te kiezen. Steam biedt een betere ervaring en meestal zijn keys voor Steam alsnog goedkoper te vinden waardoor Epic ineens de duurdere optie is.
Het is juist fijn dat de verschillende diensten op PC bijna niet een uniek aanbod hebben, laat ze maar lekker concureren op gebruiksvriendelijk en uniek functionaliteit.
Het gedoe met de verschillende streamingdiensten, waarbij elke zijn eigen serie/film heeft, zorgt er nu voor dat ik al meer dan een jaar weiger een dienst af te nemen. De exclusiviteit op de game markt is al groot genoeg als je kijkt naar Xbox/PlayStation/PC, daar hebben we absoluut niet nog een Epic/Steam/EA/Ubisoft/{Enig ander uitgever} bij nodig.
Ik snap dit soort opmerkingen nooit. Verschillende diensten hebben verschillend aanbod ja. En dat boeit iets want? Ik heb zelf alleen een abo op Netflix. Ik kijk dingen die daar op staan en hou me niet bezig met wat de concurrentie doet. Er is genoeg te zien en zou pas overstappen als ik het idee heb dat er niks meer is wat ik wil kijken.

Sommige mensen lijken compleet gecontroleerd te worden door FOMO. Wat maakt het uit dat dienst X serie Y heeft? Je kunt toch maar 1 ding tegelijk zien, dus ipv blind staren op iets wat waarschijnlijk overhyped is en in het echt minder leuk als in je hoofd, kun je ook gewoon iets anders kijken. Terwijl je die ene overhyped serie kijkt, mis je wellicht een andere die minder aandacht kreeg maar voor jou eigenlijk leuker was. Iedere dienst heeft wel iets dat de moeite van het kijken waard is. En als dat niet zo is zit je waarschijnlijk bij de verkeerde en wordt het tijd m af te sluiten :+

[Reactie gewijzigd door kozue op 15 februari 2025 08:59]

Een belangrijk verschil is natuurlijk wel dat je bij Netflix maandelijks betaald om een selectie films en series te mogen kijken waar jij geen controle over hebt. Steam, EGS, koop je specifiek een game licenties iets waar je doorgaans één keer, en niet maandelijks, voor betaald.

[Reactie gewijzigd door drdelta op 16 februari 2025 09:33]

Epic games, die gaven toch ooit GTA IV gratis weg? Daarna werden de gratis games minder interessant eigenlijk.
GTA V, niet IV

Enige timed exclusive die ze hadden waar ik tdt enige interesse in had was thps 1+2 remake, maarja, epic exclusive, dus tdt niet gekocht, en nu geen interesse meer :+
Het voordeel is natuurlijk dat je voor deze versplintering niet elke maand moet betalen tegenover video streaming diensten. Eens je het spel hebt blijft het er normaal ook staan zonder dat je moet bijbetalen.
Dacht je dat ze elke week een €60 AAA game gingen weggeven?
Vrijwel alle games die weggegeven zijn waren ook geen 60 euro AAA games, het waren voornamelijk AAA games van 2-3 jaar oud.

Of in het geval van GTA 4, een 12 jaar oude game, in 2020.
Zitten ook veel Indie games tussen.
Daar heb je inderdaad gelijk in, ik bedoelde te zeggen dat de AAA games die weggegeven zijn vrijwel allemaal games van minimaal een paar jaar oud waren. De meeste games waren inderdaad indie games.
Voor mij persoonlijk prima, ik koop al 15 jaar geen full priced meer.

Als het niet 75% Off is ben ik niet geïnteresseerd.
Vergeet niet dat de epic games store jonger is en minder ervaringen heeft dan steam mjaar ze hebben genoeg gratis games in de aanbieding en daar krijg je een heuze rekening van op je email.

Effe aan epic games denkende ik ben benieuwd wanneer de nieuwe unreal tournament uitkomt aangeziende comunity versie geflopt is.
Het voordeel voor de EGS is dat ze alles af zouden kunnen kijken van Valve.

Dit wordt ook wel ‘late mover advantage’ genoemd. Je kijkt van je concurrent of die heel veel tijd en moeite in ontwikkeling gestoken heeft, en je neemt de belangrijkste zaken over zonder heel veel tijd aan onderzoek te moeten besteden.
De winter sale die nu gaande is anders best de moeite waard :) maar ook ik vind die versnippering maar niets.
nou vorige week gaven ze Humankind nog weg, een topgame als je het mij vraagt. En verder nog wel vaker serieuze AAA games hoor (CIV6, LEGO Star Wars, Castlevania, Borderlands, paar Fallout games, Deathloop, en nog veel meer!).
Meest verbijsterende van Epic's jaaroverzicht (dat om onbegrijpelijke reden weggelaten werd in dit artikel) is dat de inkomsten uit 3rd party games alweer gedaald zijn, met maar liefst 18% in vergelijking met 2023. Vorig jaar was er ook al een stevige daling.

Er worden dus massaal gratis games geclaimd en gespeeld via EGS, maar er worden hoe langer hoe minder games gekocht. En dit terwijl de PC het snelst groeiende platform is voor games.

Epic heeft dat naar mijn mening zelf gezocht door een groot deel van de PC community op stang te jagen met exclusiviteitsdeals, terwijl ze geen enkele moeite doen om een deftig alternatief te maken voor Steam. Dat EGS na 7 jaar nog niet eens basisfeatures zoals preloading of gifting heeft is gewoonweg onbegrijpelijk.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 14 februari 2025 22:58]

Ik ben ook benieuwd hoeveel gebruikers alleen maar Fortnite spelen.

Veel gebruikers hebben is één ding, maar dat betekent niet dat je er als ontwikkelaar ook geld kunt verdienen. We hebben niks aan nóg een platform waar gebruikers weigeren vooraf te betalen voor games.
Overal moet je vooraf betalen dat is bij bol ook zo dus geen nieuw nieuws.
Laat staan de meest basale functie van allemaal, je kan een spel niet verwijderen uit je bibliotheek (wel van je pc)! Daar moest ik toen ik de laatste keer keek hun support voor mailen...
Ze zouden moeten leren van de EA app. Die verwijdert iedere keer dat ik 'm opstart games uit m'n library :+
Ze zouden beter eerst wat QoL changes doorvoeren. Met name het hele Fab gebeuren.
Je wordt van de launcher naar de fab website gestuurd om dan terug te keren naar de launcher. Heel omslachtig dit. In plaats van hun heel traag opstartende Unreal Engine sectie op te lossen, maken ze het alleen maar erger.
ze komen net kijken geef ze een kans.
De Epic Games Store bestaat al meer dan 5 jaar, die komen echt niet net kijken.
verbazingwekkend dat het ze heel 2024 niet is gelukt ook maar één nieuwe feature uit te brengen. Ik gok dat de volledige focus lag op de mobiele winkel.
Of ze zijn bezig de hele client opnieuw te bouwen. Denk dat het nodig is in ieder geval, ding is zo belachelijk traag.
Eh? Krita staat al jaren in de Epic store. En het was Epic die me het eerste benaderde, want ze gingen de Epic store openen voor andere dingen dan games. Dat was 2021: https://krita.org/en/post...rrives-in-the-epic-store/

[Reactie gewijzigd door halla op 15 februari 2025 18:43]

Epic Games waar blijven de remakes van Unreal tournament 99 en Jazz jack rabbit 2? Take my money ;)
juist ja waar blijven die.
Mijn probleem is vooral dat ik maar 1 store/launcher wil gebruiken. Ik wil dat allemaal niet op mn pc hebben. Plus dat ik alles gewoon in 1 bibliotheek wil hebben...... En steam is dan gewoon de beste. En monopoly is het niet echt want je kan overal steam keys met korting kopen bijvoorbeeld.
Zo min mogelijk launchers/stores snap ik helemaal, ik zou zelf exact hetzelfde willen. Game tegenwoordig nauwelijks meer maar voor mij zou dat in elk geval een DRM vrije store met downloadbare game installers te zijn, zoals gog dat doet (weet niet of hier echt alternatieven voor zijn).

Dat laatste (monopolie) zie ik toch anders. Klinkt een beetje als de Apple store geen monopoly noemen op Idevices, omdat er gift cards beschikbaar zijn die je ergens anders kan kopen (maar uiteindelijk dus moet inleveren bij hetzelfde platform, en het recht om je dingen af te nemen nog steeds bij 1 partij ligt).
Nee bedoel meer dat je op cdkeys voor veel minder de games in de steamstore kan kopen. Iets wat bijvoorbeeld bij Playstation of Xbox niet kan.
Ik koop regelmatig op eneba games voor op de Xbox. Dat gaat ook buiten Microsoft om. VPN aan en je kan ze nog goedkoper krijgen uit een ander land.
Die CD keys waren oorspronkelijk bedoeld voor de fysieke verkoop, en dat is gelijk ook het equivalent op Xbox en Playstation.
Dat laatste (monopolie) zie ik toch anders. Klinkt een beetje als de Apple store geen monopoly noemen op Idevices, omdat er gift cards beschikbaar zijn die je ergens anders kan kopen (maar uiteindelijk dus moet inleveren bij hetzelfde platform, en het recht om je dingen af te nemen nog steeds bij 1 partij ligt).
Het verschil met die gift card van Apple is dat Steam geen geld krijgt voor een steam key die ergens anders is verkocht.
Ik ben blij dat Epic Games nog steeds door zet met de EGS. Maar de UI van EGS blijft bagger ;(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.