Epic Games gaat verdeling van xp bij Fortnite-passes gelijktrekken

Epic Games gaat de manier veranderen waarop experience points worden gebruikt bij verschillende passes in Fortnite. Alle verdiende xp van spelers wordt toegepast op al hun passes, ongeacht de modus waarin ze hebben gespeeld om de punten te verdienen.

Spelers kunnen nu alleen punten verdienen voor een pass in de bijbehorende modus. De punten voor een LEGO Pass kunnen bijvoorbeeld alleen binnen de LEGO Fortnite-modus worden verdiend. Die punten zijn beschikbaar in de vorm van valuta, die kan worden verdiend door het spelen van de modi. Bij Fortnite Festival zijn dat Festival Points en bij LEGO Fortnite zijn dat Studs.

De eerste wijzigingen worden op 2 november ingevoerd, schrijft Epic. Dan komt de Music Pass uit, wat voorheen bekendstond als de Festival Pass. Om het gebruik van de pass simpeler te maken, zijn de Festival Points vanaf zaterdag niet meer beschikbaar. In plaats daarvan wordt xp gebruikt.

Gebruikers kunnen al hun verdiende xp gebruiken om de beloningen van de Music Pass en de Battle Pass te claimen. Wel moeten spelers de passes aanschaffen om toegang te krijgen tot premium rewards. De beloningen hoeven niet in een specifieke volgorde te worden geclaimd. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om eerstvolgende beloning automatisch beschikbaar te maken zodra ze de juiste hoeveelheid xp hebben.

Vanaf 1 december wordt de wijziging uitgerold naar de andere passes. Vanaf die datum worden de Studs in LEGO Fortnite vervangen door xp.

Fortnite Pass XP

Door Loïs Franx

Redacteur

29-10-2024 • 11:36

52

Submitter: MoonRaven

Reacties (52)

52
52
14
0
0
26
Wijzig sortering
Ik ben misschien ouderwets en oud. Maar ik snap nooit zo goed waarom je nou een pass zou willen. Ik speel het zelf af en toe, al jaren, nooit de behoefte aan een battle pass gehad. Kan iemand mij uitleggen wat dat nou zo leuk maakt?
Skins om te unlocken, of emotes / dansjes.
Je hebt iets om voor te spelen, wat je kan "sparen" / unlocken. Zonder dat je dit los hoeft te kopen / geld uit te geven.

Gamification werkt vaak erg goed, iets unlocken op basis van acitiviteit. Zie ook Snapchat met hun streak, of Duolingo bijvoorbeeld.

Of in ouderwetse context, een sticker krijgen als je goed je best hebt gedaan.

[Reactie gewijzigd door jesse! op 29 oktober 2024 12:01]

Uiteindelijk betaal je er gewoon voor in abbonementsvorm natuurlijk ;)
Dus dat je het niet hoeft te kopen klopt niet helemaal.

Daarnaast kon je vroegah die rommel ook vrijspelen maar zat het in het spel zelf! En niet als betaalbare DLC, pass, currency of wat dan ook.

Natuurlijk was dit niet zo uitgebreid als Fortnite, maar het voegt dan ook niets to aan de gameplay behalve anderen lekker maken om het ook te kopen.
Abonnementsvorm is Fortnite crew. Maar je kan ook de Battle Pass bijv kopen met V-Bucks (in-game currency). Die kan je ook krijgen door dingen vrij te spelen.
Elke Battle Pass als je die uitspeelt krijg je meer V-Bucks dan dat hij oorspronkelijk kost.
Dus je hoeft er geen geld aan uit te geven, en je hoeft ook geen abonnementsvorm te hebben.
Als je geld uit geeft word je ook niet beter in het spel, het is alleen cosmetisch.
Dan ga je er vanuit dat je genoeg tijd hebt om alles vrij te spelen.
En waar komen die eerste V-Bucks vandaan? Die zou je toch in wat voor vorm dan ook moeten kopen.
Dus het werkt als een soort van feedback loop om mensen aan het spelen te houden.

Daarnaast vind ik dat het alleen cosmetish is geen goed argument. Het is iets wat door het toepassen van een betaalmuur niet beschikbaar voor iedereen, terwijl het wel in het spel zit. Daarnaast worden er ook nog eens onredelijke prijzen voor gevraagt wanneer je echt alleen een bepaald item wilt hebben.

Uiteindelijk is Fortnite getransformeerd van game naar vermomde webshop met gameplay elementen. En de dingen die je koopt kun je ook nog eens alleen exclusief in hun eigen omgeving gebruiken! Tel daar de prijzen bij op en je hebt echt een bizarre combinatie. En daar stellen mensen hunzelf en/of hun kinderen vrijwillig aan bloot.
En waar komen die eerste V-Bucks vandaan? Die zou je toch in wat voor vorm dan ook moeten kopen.
Dus niet (perse) een abbonementsvorm zoals je eerder stelde:
Uiteindelijk betaal je er gewoon voor in abbonementsvorm natuurlijk
Dus het werkt als een soort van feedback loop om mensen aan het spelen te houden.
Klopt, dat is bij alle games die met 'seasons' werken zo, lijkt me prima. Met COD kocht ik het ook 1 keer, daarna de gamepass met tegoeden uit de eerste gamepass nog 4 a 5x vernieuwd. Nu speel ik te weinig, maar dat is niet erg, want dan is het ook niet meer nodig :)

Dat houdt het juist leuk, de meeste mensen zijn klaar met een spel als er niks meer te levelen/verdienen is. Nadeel is dat het je geld kan kosten, al is het verre van verplicht/nodig. Ik heb er zelf geen moeite mee om geld uit te geven aan een game die ik veel speel (Fortnite dus niet, maar COD/LOL heb ik 100den euro's aan besteed voor skins, maar daartegenover staan 1000den uren plezier).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 oktober 2024 15:01]

Kan je nagaan hoe krom de denkwijze van veel mensen is geworden. "Ik kan niks meer vrijspelen, dus het spel is niet leuk meer." Dat betekend dus eigenlijk dat het spel helemaal niet zo leuk is als je dat allemaal nodig hebt om te blijven spelen. Het wordt een soort tweede baan waarbij je de content die eigenlijk al in het spel aanwezig is verdient...
Zoals bij de meerderheid van spellen in de afgelopen 40 jaar. Hoeveel verschil zit er nou in levels doorlopen en volgende werelden vrijspelen en seasons doorlopen? Voor mij is het ook niks hoor maar het ontloopt elkaar ook de basis niet veel. Enkel de basis dan, de rest is wel een sluwe psychologische kwestie geworden. Daar zit het echte probleem en verschil met games als vanouds.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 29 oktober 2024 19:11]

Met nieuwe werelden vrijspelen zou je zeggen dat je steeds iets nieuws te zien krijgt. Bij Mario bijvoorbeeld. Dat vindt ik toch wat anders dan een season voor skins en dansjes maar waarbij de speelwereld grotendeels hetzelfde blijft.

Nu ben ik zelf sowieso meer van de verhalende singleplayer games. Maar zo af en toe is het wel leuk met vrienden om iets online te doen. Wat die sluwe psychologie aangaat heb je inderdaad gelijk en ik denk dat je daar de kern van het probleem te pakken hebt.

Spellen worden niet meer gemaakt met de gedachte van "Laten we een leuk spel maken zodat het goed verkoopt." de gedachtegang is tegenwoordig meer "Laten we een goed verdienend spel maken en kijken hoe we mensen aan het spelen kunnen houden."
Ik heb bepaalde games helemaal grijs gespeeld dat ik ze graag meer wil spelen, maar ik heb het allemaal al gedaan en is de lol er een eind vanaf. Je kan het level nog een keer runnen en kijken of je het sneller kan of een hogere score halen ... maar op een gegeven moment ben ik gewoon klaar met een game ondanks ik echt wel meer zou willen spelen.

Dit soort live service games vullen dat gat, het zijn games die je kan blijven spelen en het gevoel blijven houden dat je het ergens voor doet, dat je vooruitgang boekt en dan is het al een stuk minder erg om hetzelfde stuk voor de zoveelste keer te doen (grind). Het gevaar zit hem vaak alleen met dit soort games dat ze er in door kunnen slaan en dat het als werk gaat voelen (waar je zelf nota bene voor betaald). Maar genoeg voorbeelden die het wel goed doen.

Ik geloof niet dat dit een kromme gedachtegang is, lijkt mij volkomen normaal.
Dat het niet voor jou is, prima natuurlijk. Maar ik geloof niet dat je negativiteit terecht is.
> Uiteindelijk is Fortnite getransformeerd van game naar vermomde webshop met gameplay elementen. En de dingen die je koopt kun je ook nog eens alleen exclusief in hun eigen omgeving gebruiken!

Getransformeerd? Dit is zo'n beetje vanaf het begin al zo. Als je het al zo wilt noemen. Ik vind het nog steeds een game, en geen webshop. Je hoeft niets uit te geven.

> Dan ga je er vanuit dat je genoeg tijd hebt om alles vrij te spelen.
Ja, dat is vaak wel hoe het werkt. Ook qua XP (experience points)

> En waar komen die eerste V-Bucks vandaan
Kan je kopen, of je kan het krijgen door challenges / quests te doen. Of mensen kunnen het je geven.

> Die zou je toch in wat voor vorm dan ook moeten kopen.
Hoeft dus niet

> Dus het werkt als een soort van feedback loop om mensen aan het spelen te houden.
Klopt, en ik denk dat het wel goed werkt. Gamification werkt ook bij zoals ik eerder noemde Snapchat en Duolingo.
Maar ook bij, bijvoorbeeld, tankstations of wasstraten werkt het. Of zelfs de ouderwetse strippenkaart voor de bus. Je koopt het eenmalig maar dan moet je wel gebruik van blijven maken anders heb je er niets aan.

> Het is iets wat door het toepassen van een betaalmuur niet beschikbaar voor iedereen, terwijl het wel in het spel zit
Net zoals zoveel andere diensten / websites waar je voor moet betalen. Ik snap het probleem niet.

> Daarnaast worden er ook nog eens onredelijke prijzen voor gevraagt wanneer je echt alleen een bepaald item wilt hebben.
één bepaald item kan je gewoon kopen in de shop, betaal je gewoon alleen de prijs voor.
Of het onredelijke prijzen zijn, is denk ik een mening. Genoeg mensen die het betalen, dus zou ik zeggen dat het onder "redelijk" valt. Alhoewel ik het persoonlijk ook veel geld vind hoor.

> En de dingen die je koopt kun je ook nog eens alleen exclusief in hun eigen omgeving gebruiken
Een xbox game kan ik alleen op de xbox gebruiken, sterker nog. Als je GTA5 koopt moet dit telkens opnieuw voor elk device versie (PS4, PS5, PC)

> En daar stellen mensen hunzelf en/of hun kinderen vrijwillig aan bloot.
"Vrijwillig".. ja, klopt. Ze kiezen er dus voor. Niemand verplicht ze iets.
Overigens heeft epic games volgens mij best goede parental controls.

Ik snap veel van je punten niet zo. Allemaal opsommingen van meningen of onjuistheden zoals ik het zie.
Als je elke dag een klein uurtje speelt heb je ruim voldoende tijd om alles in de battlepass vrij te spelen. Dus een keer een tientje uitgeven en daarna kun je in principe gratis spelen en alles waar je voor moet betalen negeren. Fortnite is daar ook helemaal niet dwingend in.
Ook met je conclusie dat het spel is getransformeerd naar een veredelde webshop is nogal "over the top". Ik heb er al jaren veel plezier aan en heb ook zo nu en dan wel eens een skin gekocht. In principe geeft het spel, in mijn ogen, juist heel veel "value for money". Tenzij je een skinverslaving ontwikkelt.
Ligt er aan, voor mij is het gratis omdat ik Founder ben van de OG Fortnite en krijg gratis V-bucks ^^

Wil niet zeggen dat ik geen geld uit geef aan Fortnite.
Je bent founder van OG Fortnite? Wat is OG Fortnite en wat is/hoe wordt je founder?
Tegenwoordig heet die mode "Save the World", en is nog steeds te koop.

Maar Founder kun je niet meer worden, die mogelijkheid liep tussen 2017 en 2020 als een vorm van bedankje voor het supporten van de game die toen €40 koste met optie tot upgraden tot Ultimate Edition. En iedereen die in de tijd de game kocht had automatisch Founder's Status. Met een Founder's Status account je in Save the World de beschikking over V-bucks als rewards voor verschillende missies zoals:
  • Daily Quests, elke dag krijg je er één waarvan de reward 80 tot 130 V-bucks is.
  • Mission Alerts, vergelijkbaar met Daily Quests alleen random dus ook dagen zonder, 15 tot 40 V-bucks.
  • Homebase Storm Shield Defense, dat is je persoonlijke thuis basis die je kunt upgraden in 4 zones en elke zone geeft maximaal 1050 V-bucks.
Zeg maar dat je per jaar zo'n 35000 V-bucks kunt krijgen met de Daily Quests en Mission Alerts.

Als je Save the World vandaag de dag aanschaft (€18) krijg je eenmalig 1500 V-bucks, een Skin, een Back Bling en een Pickaxe. Deze rewards zijn om de zoveel maanden weer anders.
Ik was zelf ook founder omdat ik Fortnite had gekocht voor de PvE modus met vrienden. Vond het zelf doodzonde toen de BR mode zo populair werd en het orginele spel op de achtergrond verdween. Vindt zelf de huidige staat van het spel helemaal niks, maar dat moge duidelijk zijn ;)

Dat je gratis V-Bucks kreeg als je founder was wist ik trouwens niet. Ik heb zelf de BR mode niet veel gespeelt omdat het niet aansluit bij mijn intresses. Dat doen ze dan wel weer netjes.
Ik ben misschien ouderwets en oud. Maar ik snap nooit zo goed waarom je nou een pass zou willen. Ik speel het zelf af en toe, al jaren, nooit de behoefte aan een battle pass gehad. Kan iemand mij uitleggen wat dat nou zo leuk maakt?
Ik heb voor fortnite toen der tijd 1 keer een pas gekocht, daarna kon je door de gratis v-bucks die je kreeg tijdens het spelen met de pas het volgende seizoen weer gratis een nieuwe pas kopen. Aantal seizoenen gespeeld en de rewards en challenges maakte de game toch een stuk leuker. Zonder die pas zou ik er persoonlijk erg snel op uitgekeken zijn.

Ik vind er persoonlijk ook niets mis mee om af en toe iets uit te geven aan een game die verder free to play is. Ik vind het wel wat anders als je eerst 60+ euro voor die game moet betalen en dan alsnog zo'n pas door je strot geduwd krijgt (cod...)

[Reactie gewijzigd door nestview op 29 oktober 2024 12:16]

Je hoeft een pass niet te kopen. Als jij een leuk kostuumpje wil in de game dan zal je ingame currency moeten uitgeven (even lost van het feit dat er momenten zijn dat je ook gratis een skin kan unlocken). Alleen richten ze een beetje op FOMO (tegenwoordig minder, want Battle Pass skins kunnen nu ook terugkomen in de shop na anderhalf jaar), echter als jij geduld hebt en 4 seizoenen speelt tot level 100 dan kan je in dat 4de seizoen zo'n battle pass gratis "kopen" met de ingame currency. Vanaf dan als je gewoon het max level wordt (even 150 levels aanhouden), krijg je meer ingame currency terug als we van de Battle Pass uitgaan. Waarom je een muziek/LEGO pass zou kopen heeft al minder redenen of je moet echt al 1 van die 2 modus veel spelen en het moet iets voor je toevoegen. Maar de Battle Pass is eigenlijk wel een leuk systeem, als je maar geduld hebt en gewoon speelt.
Fortnite is een perfect voorbeeld waar het goed gedaan is. Je kunt losse potjes van de game spelen. Maar ik ben er persoonlijk snel op uitgekeken. Maar ik speel eigenlijk niet eens Fortnite om te winnen, ik ben 90% van de tijd bezig specifieke doelen in de wereld te behalen, omdat deze veel XP geven voor de battlepass. Denk aan daily challenges, weekly challenges of specifieke challenges tijdens events (zoals nu Halloween). Deze geven veel meer XP dan een normaal potje Fortnite. Maar omdat je het allemaal behaalt tijdens het spelen van het spel, blijf je spelen.

Het is zeer verslavend om het unlocken van nieuwe items op deze manier uit te voeren. Je wint eigenlijk elke game bijna wel een nieuw item uit te Battle Pass. Zonder een doel om iets te unlocken zou ik er snel op uitgekeken zijn (al is de basis gameplay zeer goed), maar het doel houdt je bezig. Ik speel het eigenlijk meer als een singleplayer met simpele missies dan een PVP game.
Denk dat een gedeelte hiervan oprecht de generatie is. Wanneer je een battlepass koopt en dus continue vakjes vrij speelt is het elke keer een "beloning" . veel mensen zijn er gevoelig voor.

Het is veelal psychologische spelletjes want ja soms zitten er leuke skins tussen maar veelal boeit het weinig natuurlijk.

Wanneer je een battlepass koopt voel je je ook weer geneigd meer te spelen om in ieder geval de battlepass uit te spelen en de rewards te halen waarvoor je betaald hebt. en hoe meer je speelt hoe meer je weer uitgeeft (gegeneraliseerd). Daarom vind ik het ook belachelijk dat een battlepass een einddatum heeft omdat je er voor betaald hebt. Gelukkig zijn er af en toe meer games die de battlepass geen eind datum geven en je het altijd kan afmaken.

Maar terugkomend op je vraag. Battlepass is leuk voor de extra beloningen .
Tevens word een battlepass vaak gezien als goedkoop.. een battlepass heeft een paar skins en je betaald er bijv maar een 10tje voor terwijl een losse skin vaak ook al een 10tje is.
Ik ben ook oud, haha, en speel Fortnite al jaren, waarvan de eerste paar zonder battlepass. Tot ik er een van mijn zoon kreeg. Het leuke aan de battlepass is dat je nieuwe v-bucks kunt verdienen (door veel te spelen en XP/sterren te verzamelen), waarmee je in een volgend seizoen gewoon wéér een battlepass kunt kopen. En meer. Je hebt er wat meer interactie door met medespelers (sync dansjes bijvoorbeeld) en je kunt het wat meer eigen maken. Zo kocht deze ouwe *** onlangs de track “Dragula” van Rob Zombie (momenteel is er een Halloweenthema in het spel). Je kunt ook items (skins, dansjes etc) giften en dat maakt het samen spelen dan weer een tikkie leuker.

De Battle Pass kost trouwens 950 V-bucks en je kunt er maximaal 1500 V-bucks mee verdienen.
Buiten de core gameplay heb je geen battlepass nodig om het leuk te hebben. Maar hoe je eruit ziet ligt bij veel mensen gevoelig.
Meeste mensen willen geen 20-30 euro neerleggen voor een skin maar denken veel value te krijgen voor een 10tje met een battlepass.. al is het overgrote deel (al niet alles, eye of the beholder dingetje) rommel waar je nooit meer wat mee doet.
Battlepass bestaat ook om de rest van de shop als premium te onderscheiden.
Ik vind de battlepass-vorm die Fortnite gekozen heeft best oké. Waar die grens ligt moet iedereen zelf bepalen natuurlijk.

In mijn optiek kun je de battle pass best overwegen als je van plan bent om het lopende seizoen tot level 80 te komen, want dan heb je eigenlijk je battle pass alweer terug verdiend door de V-Bucks (de in-game currency van Fortnite) in de battle pass te claimen.
Plus je krijgt dan inderdaad allemaal extra emotes en skins e.d. als je daar wat om geeft.

Zo heb ik dus 1 x 10 euro uitgegeven voor de battle pass en ben al jaren aan het spelen zonder een extra cent uit te geven, terwijl ik wel geniet van alle nieuwe content die er elk seizoen bij komt. Prima toch?
Aan de ene kant super handig, want als je dan 1 mode meer speelt dan een andere mode dan krijg je toch nog genoeg XP om zo'n pass te completen. Levert ze waarschijnlijk meer geld op, want ja, als je de pass toch al compleet hebt dan kan je het net zo goed kopen. Aan de andere kant denk ik wel dat mensen hierdoor minder gaan spelen. Want als jij niet hoeft te grinden voor die LEGO pass, dan stop je als je klaar bent en ga je niet even door om net dat leveltje in de LEGO Pass omhoog te gaan.

Ik ben er wel blij mee, want qua XP heb ik meer dan genoeg en dan heb ik niet eens zo veel gespeeld dit seizoen.
ik dacht dat je speelde voor de lol en niet voor voorraad xp
De "lol", in vorm van endorfine doet het goed bij wezens die jaren lang jaagde en verzamelde om in leven te blijven.

Als je in een racespel nooit nieuwe auto's zou kunnen vrijspelen, zou het ook sneller saai worden.
Of vraag je je op een keer zelfs af, waarom je aan het racen bent als je er niets mee kunt 'bereiken'.

Het begint natuurlijk bij 'lol', maar de game industrie is er op gebouwd om jou vast te houden en niet meer los te laten.
dat is zo maar dan is dat een middel en niet een doel
Dit maakt het wel een stuk makkelijker. Maar goed, dat zorgt er waarschijnlijk ook voor dat meer passen worden verkocht omdat mensen de content willen. Slim van Epic...
Zo denkt Epic ook, en ik geef ze geen ongelijk.
Weet iemand toevallig of er een goede/leuke top-40 van spellen zonder al dit soort ongein bestaat? Dus geen (micro)transacties, seasonpasses, always online, kernel-level anticheat, verplichte accounts, eigen launchers etc. (maar wel mod support, private servers etc)

Eigenlijk gewoon gamen zoals het 20 jaar geleden was, maar dan met moderne graphics. Ik zag laatst Return to Castle Wolfenstein, dat is volgens mij de laatste keer dat ik echt van een multiplayer spel genoten heb.
Ik snap je, maar het is niet nodig, al die " ongein ' . Ik speel alles gewoon zonder die passes. En always online boeit me echt niet.. want ik ben toch altijd online :+

[Reactie gewijzigd door PanzerschrekNL op 30 oktober 2024 09:02]

Dat is juist precies het probleem met always-online spellen. It takes two to tango. Ook al ben jij misschien altijd online, zodra een uitgever de servers offline haalt van een bepaald spel ben je klaar als consument. Eerder dit jaar was er nog een enorme heisa rondom het racespel The Crew.
En always online boeit me echt niet.. want ik ben toch altijd online :+
Het enige probleem is dat je deze games na een aantal jaar niet meer kan spelen omdat de servers offline zijn.

Maar ja, als je dat incalculeert, kan je dat prima vinden.
Online-only is een probleem als de online-services verdwijnen, dan ben jij online maar kun je alsnog niet spelen.
Ga dan wel gewoon Fortnite spelen, want die pass doet helemaal niks voor hoe goed je bent. Het is op geen enkele manier pay-to-win. Dus als je niks geeft om skins, dan is het net zo goed speelbaar.

Je vergeet denk ik even dat je vroeger het spel wel moest kopen. Je kan nu gewoon Fortnite gaan spelen voor helemaal niks en precies even goed zijn als de mensen die er 1000 euro tegenaan hebben gegooid.

Best een mooi model juist toch?
ik ben sinds begin van deze week zelfs begonnen met Fortnite via Luna van Amazon.
Ik had nog twee stadia controllers liggen en moet zeggen dat deze goed werken via de Firestick max.

ik vermaak mij best met Fortnite (niet verwacht eerlijk gezegd) Alleen het bouwen staat me niet heel erg aan (meerwaarde er van) ik speel dan ook zonder bouwen.
Ik speel ook alleen zonder bouwen inderdaad. Met bouwen is voor mij onspeelbaar haha. Ik ben alleen gaan spelen toen ze Zero Build introduceerde, en nog steeds blijven plakken. Het speelt zo soepel / simpel weg vs bijvoorbeeld een Call of Duty ofzo, echt heerlijk.
Ik speel in de originele modus, met bouwen dus. Dat bestaat bij mij uit niet veel meer dan soms een schans neerzetten om ergens op of over te komen. Hele landhuizen in een paar tellen uit de grond stampen zoals de pro's kan ik niet maar met die ene schans hier en daar red ik me prima. Tegenstanders die je tegenkomt bouwen vaak ook niet dus het is niet alsof ik regelmatig aan het kortste eind trek omdat er ineens een bunker voor m'n neus staat. Als iemand voor bescherming een muur neerzet ren ik er simpelweg omheen, dat verwachten ze vaak ook niet en ben je in het voordeel.

Of ik schiet die muur gewoon kapot, als je een muur net neerzet is die nog zwak en moet die nog sterker worden, daar maak ik gebruik van door er bruut doorheen te knallen terwijl ik op de tegenstander richt met de resterende kogels of snel van wapen wissel. Daar weten ze zich vaak geen raad mee en veeg je vervolgens de vloer met ze aan.

Lang verhaal kort, als je niet bouwt in de bouwmodus heb je niet per sé een handicap. Maar als Zero Build je meer ligt kun je natuurlijk gewoon dat blijven spelen :)
Hier iemand die ook zonder bouwen, op wat trappen na, jarenlang de build modus heeft gebruikt. Er niets anders was. En nu afwisselt tussen Zero Build en normaal.

Inderdaad, iedereen heeft altijd een dikke angst voor het bouwen, maar het stelt niets voor. Er zijn altijd een paar spelers die goed de hoogte in weten te bouwen, maar die raken in paniek als je wat brandbare explosieven op hun houten werkjes gooit of de boel onderuit knalt. Is echt nooit een probleem en ik en mijn vrienden zijn op alle vlakken noobs.
Ja en toch blijft het afhankelijk van hoe snel je bouwt. Ik ben nou ook weer geen superster of zo, maar wel level 253 dit seizoen en Unreal in ranked. Dus ik speel het wel eens zeg maar en op dat niveau is bouwen echt niet leuk. Ik heb het nog wel eens geprobeerd, maar hun stampen binnen 2 seconden een hele torenflat uit de grond.

Dan gooi ik liever gewoon van die huisjes zoals in Reload, dan is het niet zo afhankelijk van hoe goed je bouwt. Al kan je die ook leuk op elkaar stappelen. :P
Ik vind de Steam Reviews een goede representatie van dit soort 'ongein'. Als je de Steam Store sorteert op positieve reviews, zijn dat meestal de spellen die (mochten die aanwezig zijn) microtransacties goed verwerken binnen hun gameplay of dit niet bevatten. Heb daar zelf aardig wat pareltjes uit kunnen vissen.
Baldurs gate 3, Sea of stars, Hades. Mijn persoonlijke favorieten de afgelopen 2 jaar.
Baldurs gate 3 verkocht skins voor je dobbelstenen. "Deluxe" editie. Dus niet zoals vroeger een doos afrekenen bij de kassa en dat was het hele spel.
Ik heb een oude Xbox Original met heel veel spellen.

Dat is écht gamen zoals het 20 jaar geleden was.
Als je je eenmaal een beetje verdiept in het verhaal, zie je het verschil in graphics eigenlijk ook niet meer.

Nu speel ik vooral: Beyond Good & Evil, Baldurs Gate Dark Alliance II, TimeSplitters, Halo, Fable, 007-games, Spyro/Crash Bandicoot, Burnout 3 en NeedForSpeed.
Jade empire niet vergeten!
Jade empire niet vergeten!
Die heb ik nog nooit gespeeld, maar zo zie je maar weer dat d'r genoeg oude games zijn :)

Lijkt een beetje op Fable, maar dan in China?
Ja vergelijkbaar met fable, misschien iets beter vecht systeem. Is ondertussen ook al bijna 20j geleden dat ik het heb gespeeld haha
Timeplsitters future perfect was echt awesome om co-op te spelen. Baldurs Gate Dark Alliance II ook.

Fable vind ik één van de beste spellen ooit. Jammer dat die niet een fatsoenlijke remake heeft, echt een gemiste kans.

Toevallig was ik vorige week het kijken met mijn broer naar moderne splitscreen spellen, helaas zijn dat er nog maar heel weinig terwijl het vroeger bijna normaal was op de xbox dat je lokaal co-op kon spelen.

[Reactie gewijzigd door Rogers op 29 oktober 2024 14:28]

Nee, bestaat niet meer.

Je hebt tegenwoordig overal een account voor nodig.
Ik denk dat het antwoord hierop is dat deze manier van multiplayer gamen bijna geheel uitgestorven is.
Een nieuwe betaalde multiplayer game zonder micro transactions releasen is de laatste jaren volgens bijna alle grote gamestudios niet financieel aantrekkelijk.

Het enige spel dat ik je kan aanraden is Wolfenstein Enemy Territory, maar dat spelen ook niet veel mensen meer en is niet recent.
Dan kom je in het terrein van "echte" indies of open source games, denk Beyond All Reason (Total Annihilation / Supreme commander), OpenTTD, Dwarf Fortress maar dan van de website af ipv de Steam release die ze noodzakelijkerwijs moesten uitbrengen.

Factorio voldoet denk ik ook aan bijna al je voorwaarden, maar als je het van de website wilt kopen moet je een account maken. Maar verder, enorme mod en (private) server community eromheen.
De argumenten tegen slecht/hebzuchtig toegepaste monetizing in gaming en klaagzangen over klantonvriendelijke game studio's/uitgevers is goede reclame voor Fortnite waar je niet perse battle royale moet spelen.

Als je in Battlefield, Call of Duty,... een bepaalde map of spelmodus mist, dan heeft iemand het in Fortnite nagebouwd zodat je het daar kan spelen. De andere game genres vind je in Fortnite of je gaat je eigen game creëren in de hoop dat je een graantje van de omzetdeling kan meepikken. Na verloop van tijd zie je meer en meer nieuwe indie game studio's in Fortnite ontstaan.

Fortnite is een verademing. Van loot boxes naar we kunnen zien wat de inhoud van de battle pass is. De klassieke Fortnite battle pass is een eenmalige optionele uitgave als je iets om cosmetics geeft. Voor een tientje koop je vbucks, 950 vbucks voor een battle pass, je krijgt 1500 vbucks voor het uitspelen van de battle pass en maakt 550 vbucks winst per uitgespeelde battle pass. Dit kan je opsparen voor een skin, emote,... Met de andere battle passes (Lego, Festival,...) kan je de vbucks niet terugverdienen.

Ze reageren snel als de community een bepaalde wijziging niet leuk vindt. In weken, dagen of zelfs uren wordt het opgelost. Bepaalde game uitgevers negeren het en stoppen de oplossing in de volgende release waarvoor je 60, 70 of 80 euro betaalt.

Fortnite wordt langzaam maar zeker het zwart gat waar alle content, genres, gamers en niet-gamers geconcentreerd worden. Dit kunnen ze door een sociale game gratis zonder pay to win aan te bieden zodat de helft van de klasgenoten in Fortnite zitten. Niet iedereen speelt BR en je kan in Fortnite gewoon rondhangen en geintjes, hilarische absurde taferelen,... doen.

Geld wordt uitgegeven voor skins/outfits omdat je niet in een pakje wilt rondlopen dat iedereen heeft. Emoties worden gekocht om alle mogelijke nonverbale communicatie te doen. Mensen die veel geld uitgeven, hebben veel skins en kunnen aan de hand van emotes eender wat communiceren/uitdrukken.

De collabs zijn geen quick cash grab om de item shop te vullen. Je kan een aantal weken met de kartonnen dozen van Metal Gear Solid spelen, dan hebben we de weken dat iedereen air bending en water bending gebruikt,... In de artwork zit veel aandacht voor details en het is gedaan met respect voor het origineel. In andere games zie je dat skins niet in het thema/stijl van het spel past of het ziet er niet uit, je vraagt af waar iemand met een zak op z'n hoofd zoals een slecht uitgevoerde cosplay in CoD rondloopt.

Competitive Fortnite heeft geen poortwachters. In andere games ga je een esports team moeten joinen voordat je aan toernooien kan meedoen. In Fortnite is het tegen tientallen miljoenen kinderen in de (voor)selectie vechten en je kan aan de earnings (gewonnen prijzengeld) zien hoe goed iemand is.

Ik game al van voor Steam toen je games fysiek kocht, game demo CD's bij tijdschriften zaten, Voodoo kaarten populair waren, modems voor dure telefoonrekeningen zorgden,... en speel tegenwoordig Fortnite en The Finals (class based arena shooter voor snelle intense actie, destructie van gebouwen, met ruimte voor creatief een probleem aanpakken,... zonder overdreven monetizing, een eenmalige tientje voor de optionele battle pass).

Fortnite is iets uniek in de gaming geschiedenis. Niets moet en het is aan jou aan te bepalen hoe je het speelt, wat je wilt doen,... Als je mappen en games wilt creëren, dan kan je voor content creation of game development gaan. Er zijn daar mensen die modeshows organiseren en andere spelers op hun mode smaak beoordelen. Discotheken en andere ontmoetingsplaatsen bestaan. Het stadscentrum van Kyiv kan je bezoeken. De architectuur van London kan je herschikken. Het is een Metaverse aan het worden waar je iets kan beleven, organiseren, maken,... en geld kan uitgeven of verdienen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.