Nederlandse filesharingdienst WeTransfer is overgenomen door Italiaans bedrijf

De Nederlandse filesharingdienst is overgenomen door het Italiaanse bedrijf Bending Spoons. Een overnamebedrag wordt niet genoemd. Enkele jaren geleden wilde WeTransfer naar de beurs, waarbij een totale waarde van zo'n 629 tot 716 miljoen euro werd genoemd.

De overname moet ervoor zorgen dat WeTransfer verder kan groeien, schrijft WeTransfer. Het bedrijf spreekt ook over synergiën met Bending Spoons en andere dochterbedrijven hiervan, zonder concreet te worden. Bending Spoons is onder meer eigenaar van Evernote, Issuu, Meetup en Remini. WeTransfer zegt 80 miljoen actieve gebruikers te hebben, zegt maandelijks twee miljard bestanden te versturen en zegt ruim 600.000 abonnees te hebben.

WeTransfer zei in januari 2022 naar de beurs te willen gaan, maar blies die plannen later die maand af vanwege 'onstuimige marktomstandigheden', schrijft Reuters. WeTransfer werd in 2009 opgericht en is vooral bekend als gratis dienst om bestanden te delen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

31-07-2024 • 19:53

110

Submitter: wildhagen

Reacties (110)

110
109
38
0
0
51
Wijzig sortering
Ik verbaas me er elke keer over hoe slecht Evernote steeds wordt met hun popups, steeds minder gelinkte apparaten en andere rotzooi. Dit belooft alvast niet veel goeds voor de kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door Tweaker2020 op 31 juli 2024 20:40]

Bestaat dat Evernote nog? Dat heb ik jaren geleden al bij het vuil gezet, wat een puinhoop werd dat zeg. Als WeTransfer hetzelfde lot ligt te wachten, belooft het weinig goeds.
Het wordt hoogtijd dat er binnen Windows een manier komt om bestanden eruit te krijgen. De enige reden dat ik WeTransfer nog wel eens gebruik is met Windows. Op al mijn Apple apparaten heb ik MailDrop zodat ik grote bijlagen gewoon kan versturen maar een dergelijke optie in Windows schittert door afwezigheid.
in windows is die optie OneDrive
Maar niet automatisch of wel? Ik krijg nog regelmatig een melding dat de bijlage te groot is. MailDrop kiest zelf of hij de bijlage meestuurt of er automatisch een downloadlink van maakt.
Dat doet outlook bij mij ook
Op het werk hebben wij daar fileshare voor.
Plugin voor outlook.
Je hebt nu ook een tool om op mobiel cross-platform bestanden te verplaatsen. Als je op dezelfde wifi zit. Open source etc. Het werkt nog niet helemaal sharp maar okay goed voor nu,
https://localsend.org/
In outlook (zowel consument als zakelijk) krijg je de vraag om het via OneDrive te sturen. Dat is denk ik ongeveer hetzelfde effect als MailDrop?

Als je apparaten in de buurt van elkaar zijn (en bluetooth hebben) kun je Nearby Sharing gebruiken, dat is hetzelfde als AirDrop maar dan tussen windows (helaas geen android/ios ondersteuning).
De enshittification gaat inderdaad vast ingezet worden helaas...
Je hebt waarschijnlijk gelijk. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor WeTransfer, ik zie het dus allemaal wel
Wat zijn zoal de goede alternatieven voor WeTransfer? Gebruik het eigenlijk sporadisch, dus nog nooit naar alternatieven gekeken.

Wist overigens niet dat WeTransfer een NL bedrijf was.

Edit: ik zie wat lager tresorit send al staan.

[Reactie gewijzigd door Drwho1 op 1 augustus 2024 10:50]

Er zijn tig van dat soort diensten en die zijn vaak ook al net zo oud (denk aan rond de eeuwwisseling) en aanverwanten zoals cloud-opslag die je kunt delen.

Maar de ware oermoeder is uiteraard ordinair (s)ftp-en. Ik zal nooit begrijpen waarom dat voor het grote publiek nooit de standaard is geworden qua doorgeven van grote bestanden, zeker nu privacy steeds meer aandacht krijgt.

Ftp-en is doodsimpel en kon jarenlang met software die je vaak toch al op je Mac / PC had zoals de browsers Firefox en daarvoor Netscape.
Probleem is dat er dan toch vaak wat werk verricht moet worden om het op te zetten.
Als wij iets rechtstreeks willen uitwisselen dan zal één van ons een server moeten installeren en zorgen dat die via het router ook van buitenaf beschikbaar is.
Wil je dat niet afhankelijk laten zijn van of je PC aan staat of je laptop thuis is dan moet je daar een apart apparaat voor hebben (NAS of andersoortige server).

Dat is op zich niet heel moeilijk maar voor leken toch vaak een brug te ver.
Die kiezen dan voor een externe dienst waarbij je alleen maar naar hun website hoeft te gaan.
Als we iets willen uitwisselen, lijkt me de eenvoudigste manier via bestaande hosting. Voor € 3 / maand heb je al een mail/websitehosting-accountje waarop je 50 GB kwijt kunt, als je die nog niet hebt. OK, dan heb je nog steeds een derde partij nodig, maar dat is in principe dezelfde partij die je ook al voor je mail, website, notities-app, agenda en dergelijke gebruikt. En je kunt behalve de verbinding natuurlijk ook nog de bestanden versleutelen.
Dat hostingaccountje is dan die externe dienst.

Maar ik kan ook iets met je delen door je een link naar mijn NAS te geven.
Dat is natuurlijk nog mooier. Ik heb er wel eens naar gekeken, naar een NAS, maar ik ben de enige computerfanaat in dit huis en ik doe bijna alles gewoon op een desktop Mac (Studio). Backups op een externe HD. Media streamen doe ik maar heel zelden en dan pak ik gewoon mijn alweer 11 jaar oude MacBook. Ik weet dat er nog veel meer met een NAS kan, maar dat gebruik ik allemaal toch niet. Misschien dat ik ooit nog een keer een paar buiten-camera's ophang, maar zelfs dan zou het alleen voor de lokale opslag van videobeeld zijn. Je kunt je afvragen of je in de strijd tegen inbrekers zulke beelden juist niet beter elders kunt opslaan.
smash, is hetzelfde maar anders. https://fromsmash.com/
Inderdaad. Nu ik zie dat ze ook eigenaar van Meetup zijn.... ja dat belooft niet veel goeds. Meetup gaat steeds harder onderuit en wordt steeds meer toxic naar de hosts toe die een groep willen starten.
En je moet opeens premium lid worden om met andere individuele members te kunnen communiceren op Meetup. Beetje jammer
Eerst nog even snel: ik gebruik al een paar jaar Obsidian en dat is echt een geweldig programma dat zeer veelzijdig is en vele community-plugins heeft!


Evernote is al meer dan 5 jaar heel slecht, Bending Spoons maakt het nog slechter én duurder. Ik verwacht dat hetzelfde met WeTransfer zal gebeuren en denk dat de gratis optie maximaal 100 MB zal worden met een geldigheid van één uur.

Ik heb vandaag ook overleg gehad en zal in augustus naar een alternatief zoeken, en indien mogelijk open source. Als dat niet lukt, dan hebben we nog OneDrive, waarbij iedereen sowieso minimaal 1 TB aan opslag heeft, scheelt dan al heel wat licentiekosten bij Wetransfer (~5000 medewerkers). Heel jammer, maar ik ga geen bedrijf als Bending Spoons steunen, gezien het feit dat ze alles kapotmaken aan een product en de prijzen iedere paar weken verhogen. Ik kan niet wachten om in de nabije toekomst te horen dat ze failliet zijn.
Wat is de relatie van Obsidian hiermee? (Overweeg dat te gaan gebruiken)
Obsidian is wel mooi maar helaas is de OneNote import (zakelijke versie iig) al een jaar kapot dus ik kan er niet mee beginnen.
Tresorit weleens geprobeerd? DIe lijkt wel een goed alternatief op wetransfer:
https://send.tresorit.com/
Idem. Goede dienst. Gratis versie is een beetje verstopt maar werkt prima ook.
Tja, je kunt inderdaad ook kijken naar wat Bending Spoons met Evernote heeft gedaan. Plus- en minpunten. De naam voorspelt in ieder geval weinig goeds (Uri Geller = charlatan).

Verstandig om te verkopen. Hier lijkt mij nauwelijks een markt inzitten voor de lange duur. SSDs zijn spotgoedkoop, half Nederland heeft fiber, en een VPS kost een fractie van de 10 EUR/maand die ze vragen. Kan veel goedkoper.
https://filesender.org/

Komt uit de hoger onderwijs hoek en wordt daar al 10+ jaar op serieuze schaal gebruikt. Heeft tegenwoordig ook cliënt side encryptie etc.
is niet gratis helaas
Jawel?
"Cost-efficiency
A second advantage of choosing for an open source platform is cost-efficiency. For us to maintain and for you to use. FileSender is free to use. You can choose to send a donation and help us pay for the upkeep of the platform. A donation may include additional services of your choice."
bron:https://filesender.org/software/
maar dan moet je het toch zelf gaan hosten, en is het niet gratis? Met WeTransfer kan je (beperkt) gratis files delen zonder daarvoor iets te hoeven inrichten.
TIL dat WeTransfer Nederlands was. Blijft binnen de EU wat alvast niet slecht is natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door iqcgubon op 31 juli 2024 20:03]

Mijn oude buren, aan de Oostelijke Handelskade te Amsterdam :)
Ik had nog nooit van wetransfer gehoord totdat hun CEO een keynote praatje deed bij een bedrijfsevenement.
WeTransfer is, zoverre mijn indruk gaat, de cyberlocker waarvan de eigenaren op minder schimmige manieren hun geld eraan verdiend hebben dan de rest :P

De filehosting markt blijft een markt met heftige concurrentie. Want een eigen cyberlocker oprichten is niet moeilijk.
Één verkeerde beslissing en je klandizie is weg, of je hebt de copyright-industrie of overheid op je dak O-)
Wat zijn goede alternatieven dan als je het ook richting je klanten in de industrie gebruikt? Met andere woorden het moet goed ogen goed werken etc. (Ja ik heb WeTransfer betaald om van alle functies gebruik te maken, wat ook moet als je 20 linkjes per week rond stuurt).
Zelf een Nextcloud instance lokaal draaien en gezien die er gewoon de functie voor heeft gebruik ik die ook voor het delen van bestanden .. kan ik ook beter in de hand houden door er een wachtwoord, download limiet en expiration dates aan te hangen.
Bedrijven die iets van Owncloud/Nextcloud hebben draaien kunnen dus altijd kijken of ze daar niet gewoon de functies van kunnen gebruiken.
Wanneer je dan ook Outlook gebruikt kun je de Sendent App en plugin voor Outlook installeren dan gaat delen van bestanden via mail heel eenvoudig en hoef je als gebruiker niets in NC zelf te doen.
Benieuwd hoe de bezem daar door het personeel zal gaan, voorspelt niet veel goeds gezien eerdere overnames.
Tja. Er is werk genoeg dus geen probleem voor hen.
Dat valt reuze mee, als je het specifiek over de tech sector hebt kom je op dit moment in veel landen niet 1, 2, 3 aan een baan
Hoop voor je dat je t zelf niet meemaakt. Zo makkelijk is t allemaal niet.
Tuurlijk wel, altijd werk te vinden.
Dit is echt zo'n cloud dienst waar je als bedrijf/sysadmin enorm blij mee bent dat het bestaat. /s

Ik zou liever hebben dat mensen het delen via Office 365 of Drive (of andere). Je data zomaar geven aan een externe sharing dienst, vind ik niet zo'n strak plan. Prima voor eigen gebruik, niet als het gaat om bedrijfsgevoelige informatie of persoonlijke data.
Behalve dan dat het bedrijf/sysadmin bij ons besloten heeft dat je geen python bestanden of executables of zip bestanden mag delen. Dus stappen we maar naar de schaduw IT. Want het werk moet toch gebeuren.
Dat doe je toch in een git repository?
En als het misgaat heb jij het gedaan. Sws wat @HollowGamer zegt Github gebruiken. Executables via 3rd party kanalen helemaal no go. Vrij ondoordacht gedrag waarmee je denkt de business te helpen, maar het risico geheel bij jezelf persoonlijk legt. Je username checkt wel uit btw.

[Reactie gewijzigd door pennywiser op 31 juli 2024 22:41]

De andere optie is een apparaat van 1,8 miljoen niet gebruiken. Gaat de klant niet leuk vinden.
En GitHub is leuk voor ontwikkelaren. Maar stel ik heb een kort scriptje geschreven om onze urentabbelen om te katten naar die van de subsidie verstrekker. Ga je dan git uitleggen aan 50+ secretaresses?

Probleem hier is dat veiligheid belangrijk is maar werkbaarheid ook. Bij ons is de IT een beetje doorgeslagen naar alles dicht zetten. Allerlei awareness games spelen (goed) om daarna de interne nieuwsbrieven via een extern bedrijf te gaan versturen.
Ze geven af op iedereen maar buigen voor zichzelf keer op keer de regels.

Het is dat de apparatuur die we verkopen mijn “kindje” is. anders was ik al lang weggeweest.
Bij github kan je ook gewoon zaken downloaden zonder git te kennen. Je hebt gewoon weblinks voor alles via raw.github.com . Ik gebruik het ook als een soort CDN voor bepaalde dingen.

Maar het moet natuurlijk wel om dingen gaan die publiek moeten kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 1 augustus 2024 00:47]

Dit is voor de "secretaresse" dingen eigenlijk een prima oplossing.
Zelf weten, veel succes ermee zal ik maar zeggen. Ik heb wel een indruk ja. Goed product als de eindgebruiker zelf eerst met door jou persoonlijk geschreven, mogelijk niet systematisch geteste scripts aan de gang moet.
Ik denk het niet. We werken met een complexe samen werking tussen machines/klanten en software. Het is niet zomaar een complexe website of telefoon app die je doormiddel van CI / CO kunt releasen.

ik vind het eigenlijk wel leuk om hier het proces te omschrijven (zonder te veel details, wil niet weg geven waar ik werk).

Klein beetje background, onze machines worden gebruikt in Industrie 3.0/4.0 omgevingen en moeten dus flexibel zijn en modulair. Elke machine is dus een samenstelling van modulen die ook nog in de loop van de dag kunnen wijzigen. Zelfs de PLC besturing is tijdens Corona gewijzigd omdat de originele leverancier plotseling levertijd van meer als een jaar had.

We werken met zo'n 40 tot 45 mensen aan de software kant van het geheel. Vroeger (lees 20 jaar terug of zo) ontwikkelde ik met mijn collega de hard en software. Maar in de tussentijd zijn we overgenomen en flink gegroeid.
Onze software zit in een svn repository en voor dat je daar naar toe mag committen moet hij eerst alle software tests doorlopen hebben.
Van veel modulen en de besturing hebben we mockups en modellen om de hogere lagen in ons software te testen. Echter deze zijn natuurlijk niet 100% en je kunt timing problemen e.d. in je systeem hebben vandaar dat...
Nadat al deze tests doorlopen zijn en de testbranche succesvol gecommit is gaan we over naar de hardware, we hebben een 3 tal test systemen in de kelder waar we een tijdslot op boeken en dan gaan testen. Dit doen we voornamelijk voor de laag die de directe communicatie doet, maar ook bijvoorbeeld een integratie test voor een nieuwe module.
Dan "releasen" we de software naar onze tier 1 partners, mensen met kennis (vaak universiteiten / onderzoeksinsituten als TNO of het Fraunhofer).
Vroeger deden we dit dus via een ftp server, toen via onedrive en nu dus via we-transfer (<-- het origineel onderwerp).
Als ze hier geen problemen mee hebben wordt het verder gereleased. Ook weer via allerlei schaduw IT omdat het anders niet gaat.

We krijgen uiteraard ook bug tickets terug. En soms willen we de scripts die de klanten geschreven hebben er dan ook bij hebben. Dit zijn python scripts maar aangezien onze systemen deze niet mogen e-mailen / teamsen / delen via onedrive komen ook die binnen via we-transfer, mega of whatever onze klanten ook gebruiken om ze naar ons toe te sturen.

Dus ik zou heel graag OneDrive / sharepoint gebruiken voor die dingen echter wordt mij dat nu moeilijk gemaakt.
Ik denk dat je de business risico's moet schetsen en daarbij opties en oplossingen moet geven, ook in klantvriendelijkheid, in plaats van wij kunnen nu niet dit en dat en dat maakt ons werk lastig. Ik zeg niet dat dat niet is wat je doet, maar het klinkt alsof er al heel lang weinig mensen opstaan bij jullie die eens met plannen en opties komen. Succes, interessant vraagstuk.
Ik heb ook zeker wel begrip voor de IT afdeling.
Naast ons kleine hoekje van 200+ mensen moeten ze nog een kleine 80.000 mensen van IT voorzien. En dat in combinatie met taalbarrières en verschillende culturen.
En een aantal daarvan liggen continue onder cybervuur.
Maar dat betekend niet dat het mij niet frustreert. En dat ik het graag anders had gezien.
Nu ik de extra content gelezen heb. Waarom niet een beveiligd klantportaal op de website? Alternatief op een FTP server maar dan met authenticatie, traceability, en geen afhankelijkheid van een 3rd party vendor.
Tijd voor een eigen file sharing portaal op intranet of een klantomgeving van je website. Ik weet niet wat je precies doet maar als je beschijft dat je scripts publiceert via wetransfer naar meer dan 50 personen die naar ik aanneem productiedata muteert denk ik dat je een enorm groot bedrijfsrisico neemt. Zit daar een testproces achter? Verificatie dat ze downloaden / uitvoeren wat je opstuurt?

1 fout of 1 "bad actor" en je bent verantwoordelijk voor schade aan data van je klanten en reputatieschade van je bedrijf. Ik begrijp wel dat de IT de zaak dicht gooit.
True. De website van Wetransfer draait bij Amazon op een US ip. Benieuwd waar de rest draait. Ik ben eerder geneigd Onedrive of Google Drive te gebruiken. Komt geloofwaardiger over dan een Wetransfer link zakelijk versturen.

Wetransfer weet ik eigenlijk ook niet wie daarachter zitten, als ze Nederlands zijn wil dat nog niet zeggen dat ik ze meteen maar vertrouw. Bending Spoons ken ik al helemaal niet.

[Reactie gewijzigd door pennywiser op 31 juli 2024 22:18]

Dan bedoelen we hetzelfde. :)

Je kunt gelukkig bij Amazon ook kiezen voor AMS, en ook encryptie. Naar het gaat zich erom dat de data (weer) ergens extern komt te staan.
True inderdaad, aangepast.
En Microsoft is niet extern omdat...? Ik vertrouw wetransfer meer dat Microsoft met m'n data (iets met ai training bv).
in de overeenkomst met MS staat zeer duidelijk dat ze je data niet gebruiken (betalende abbo)
Ik had het over enterprise, wat jij doet prive, moet je zelf weten natuurlijk.
Misschien bedoel ik met 'ik' wel mijn bedrijf? Maar neemt niet weg dat voor jou als bedrijf MS nog steeds een externe partij is.
Wij moeten OeDrive gebruiken. Maar bij veel klanten werkt het niet (goed). De eerste truc is om .Zip bestanden te hernoemen naar .jog ofzo, zodat een archive niet direct geblokkeerd wordt bij de klant.

Het tweede is hopen dat het geen gekloot komt met MS Authenticator.

Helaas heb ik enkele keren toch Wetransfer moeten gebruiken. Wel stuur ik dan encrypted zip bestanden.

De IT helpdesks hebben vrijwel nooit een idee waarom dit niet werkt.
Dan zeg ik als eindgebruiker dat ik uit de opties ben. Ik ga geen externe tools gebruiken voor de organisatie waar ik voor werk. Het risico is te groot dat ik er in de toekomst persoonlijk voor verantwoordelijk word gesteld. Als de approved organisatietools niet werken, dan werkt het simpelweg niet.

Als je als eindgebruiker in de weer gaat met non approved tools dan begeef je je op glad ijs. Het grootste probleem is dat men je er later persoonlijk voor aansprakelijk kan stellen.

Ik verwacht ook van de organisatie dat zij een overzicht hebben van de approved tools. Zonder dat overzicht kan ik als eindgebruiker geen werkzaamheden verrichten.

Maar OneDrive werkt toch altijd? :P

[Reactie gewijzigd door ibmpc op 31 juli 2024 23:19]

Persoonlijke aansprakelijkheid wanneer je als werknemer schade toebrengt aan je werkgever of derden, komt in Nederland bijna niet voor. Dan moet er sprake zijn van dat je opzettelijk dan wel bewust roekeloos handelde, wat volgens de rechtspraak inhoudt dat je daadwerkelijk die schade wilde aanbrengen. Dat zal met het versturen van encrypted data via WeTransfer niet snel zo zijn.
Er bestaat ook iets als tegen opzet grenzende roekeloosheid. Daar is sprake van als je Wetransfer gebruikt om de approved apps te omzeilen. Dat komt wel degelijk voor en je kunt er wel degelijk voor worden aansprakelijk gesteld.
Aansprakelijk gesteld worden kan altijd 😋
Kan maar rechter gaat daar niet in mee.
Een ontslagvergunning wordt sowieso verleend als een medewerker willens en wetens een non approved app gebruikt voor het uitvoeren van werkzaamheden. Overigens hebben wij hiervoor een uitzonderingsclausule. Non approved apps mogen worden gebruikt in Windows Sandbox of Hyper-V Desktop. Dit is helder gedefinieerd en wordt gerecureerd herhaald binnen onze organisatie.
Het is de verkeerde tool voor de job. Het is alsof je in Outlook - Word documenten gaat maken. Het kan, maar of je het moet doen of slim is..

WeTransfer is niet geschikt voor scripts. Maak een GitHub repo, zet deze eventueel op prive, en nodig de mensen uit die de broncode mogen zien of aanpassen.

Dat bedrijven nog zo werken, ik kan het mij haast niet voorstellen, al heb ik heel veel ellende gezien.
Het gaat niet alleen om risico's, maar ook om compliancy en data protection wetgeving. Bepaalde bedrijven en overheidinstellingen stellen eisen aan compliancy en willen certificering zien voor bijv. ISO 27001; als je als bedrijf dat niet hebt omdat bijvoorbeeld je werknemers om de systemen heen gaan en wetransfer gebruiken raak je die certificering en dus business kwijt.

En hoeveel datalekken zijn er wel niet geweest omdat mensen onzorgvuldig waren met waar ze bestanden naar uploaden?
Nee als je in OneDrive 3000 documenten wil delen dan moet de ontvanger dat document voor document downloaden. Als die meer download tegelijk, komt dat automatisch in een Zip (die dan door de firewall van zijn bedrijf wordt geblokkeerd).

Een alternatief zou kunnen zijn om het te printen of op een cd of flashdrive te zetten of dus toch via OneDrive en de klant succes te wensen.

Ik de k echter dat ik dan de volgende dag een belletje krijg van hun CEO en de dag erna van een van mijn managers.

[Reactie gewijzigd door klonic op 4 augustus 2024 01:37]

Hangt van de target organisatie af en hoe hun policies in elkaar zitten. Maar waarom moet jij het probleem van de andere organisatie oplossen?
Oef, ga a.u.b. best practices aanleren.

Waarom zou je een Python script (of willekeurig mogelijk executable) delen via een platform dat daar helemaal niet voor bedoeld is?

Dat is dus ook de reden dat OneDrive het blokkeert. Het wordt ontzettend veel (mis)gebruikt voor malware, en encryptie is sowieso al niet zo handig. Je stuurt het wachtwoord via de mail door?

Nee, laat mij a.u.b. nooit voor zo'n organisatie werken.
Hoe moet ik dan wel 3000 foto’s met mijn klant delen zonder dat hij 3000 afzonderlijke bestanden moet downloaden. Als je bij OneDrive meerdere bestanden selecteert en download, dan krijg je als of een zip, die dus geblokkeerd wordt.

De klant heeft een document control system waarin ik documenten klan uploaden, met, let op, een datalimiet van 100 mb, terwijl onze records makkelijk 2 GB zijn overigens is een “record” een document, dus zou ik alsnog een zip moeten uploaden.

Ik begrijp ook wel dat ik in een geencrypte zip allerlei malware zou kunnen doen. Maar de it afdeling van zowel ons als hun, biedt ons als project organisaties geen alternatief.

[Reactie gewijzigd door klonic op 4 augustus 2024 01:33]

Ik weet te weinig om daar een eerlijk oordeel over te hebben. Dit is afhankelijk van de wensen van jullie en de klanten.

Er zijn speciale systemen (ook opensource) waar je foto's en videos kunnen delen op een slimme en veilige manier. Geen expert, maar volgens mij kan dit zelfs via SharePoint.

Het idee is juist dat jullie en de sysadmins het met elkaar afstemmen. Maar heb niet echt gevoel dat jullie samen willen werken? Lijkt me een leuk bedrijf om in te werken.
Nee als de wetransfer link via e-mail gaat, gaat het wachtwoord niet via e-mail.

Typisch is dat dan bijvoorbeeld Whatsapp, want dat is encrypted en een gescheiden kanaal.
Leuk, wie controleert vervolgens wie er allemaal toegang heeft tot deze bestanden? Wat als een klant of collega weggaat?

Zoals gezegd (blijf mezelf herhalen) dit is niet de bedoeling. Normaal zit klantencontact in een CRM systeem, jullie doen een eigen ding daarbuiten.

Prima zolang er niets aan de hand gaat, minder leuk bij een datalek of ander probleem daarin.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 4 augustus 2024 01:44]

Dat maakt niet uit, je gebruikt dit één keer om iets naar een ander te sturen.

Salesforce en Sap doen bij ons niet klantcontact binnen een project. Zoals ik al zei, daarvoor is sharepoint bedoeld, maar dat kan dus niet goed overweg met grote hoeveelheden losse documenten omdat die dan een voor een gedownload moeten worden.

Ik ben wel benieuwd, hoe dit mis zou kunnen gaan? Iemand moet een wetransferlink raden of onderscheppen. Vervolgens het document decrypted door te bruteforcen. En al die moeite in de hoop dat daar dan relevante info in zit? Want zoiets noemen we niet “control system of critical infrastructure powerplant eemshaven”. Nee het heet “xzz310ga.zip”

Veel klanten hebben een eigen document control systeem waarin we dingen moeten uploaden maar kleinere klanten niet.

Overigens bij defensieprojecten, als de klant iets niet kan ontvangen, sturen we ze gewoon een formele bevestiging dat we iets beschikbaar hebben gemaakt en het hun verantwoordelijkheid is om de documentatie te verkrijgen. En simpel gezegd zoeken ze het dan maar uit. Echter hebben zij ook hun eigen DMS. Daarnaast wordt veel documentatie uiteindelijk aangeleverd op flashkaarten en ssd’’s of bij een digital twin eventueel via een cloud dienst die we overeen komen.

Maar wederom, kleinere klanten boeit dat allemaal niet genoeg.

[Reactie gewijzigd door klonic op 9 augustus 2024 19:52]

Het heeft niet veel zin om er verder een discussie van te maken, we denken er beide anders over. :)
Zolang je de betreffende bestanden encrypt voor verzending, kan verzenden via WeTransfer weinig kwaad. Open data uit GIS systemen lijkt me ook geen punt. En dat zijn vaak echt grote bestanden.
Even dumb-ass modus, maar office365/onedrive is toch ook extern? Tenzij je zelf een MS-medewerker bent is dat ook een 3rd party.

[Reactie gewijzigd door Uchy op 1 augustus 2024 08:10]

Als bedrijf kan je de servers in eigen beheer nemen geloof ik. In ieder geval kunnen wij kiezen op welke server we een project opslaan (of eigenlijk een sharepoint locatie aanmaken). Als we defensieprojecten doen is dat verplicht.
Je data zomaar geven aan een externe sharing dienst, vind ik niet zo'n strak plan.
Ik zou zeggen: Zet het op je eigen FTP-server of rechtstreeks die van de klant. FTP is door de wol geverfde, bewezen techniek, doodsimpel te gebruiken en goed te beveiligen.
FTP is helemaal niet veilig. tenzij je praat over SFTP.

Maar dan nog, waarvoor gebruik je nog een FTP?
:P Ik gebruik het regelmatig, juist voor het uitwisselen van grote bestanden. Een backup van een website bijvoorbeeld.

Niet dat ik daar nou zo bang voor ben, maar sommige klanten zijn nogal huiverig van het geven van een mailadres. En je weet natuurlijk nooit of er een kopietje van je bestanden bewaard wordt, als je die via een WeTransfer, Dropbox, etc. verstuurd.

Het grootste voordeel is, dat het lekker eenvoudig is. Een gebruikersnaam, wachtwoord, poortnummer en server-url. Je bewaart het als snelkeuze en verder is het een kwestie van bestanden sleuren.
Office 365 en Drive zijn natuurlijk ook clouddiensten.
Die gemanaged kunnen worden door het bedrijf zelf.

Snap je punt, maar het is toch net iets anders. Er zit veel meer integratie mogelijkheden in/bij.

Please doe nooit zomaar gegevens op WeTransfer zetten. Als het misgaat, dan heb JIJ een probleem, dat vergeten veel mensen.
Dus binnenkort alles versturen via Trasferiamo.it? (Buitenkansje om dit domein te claimen)
En de prijzen zullen ook wel stijgen :p
Vind het huidige abonnement ook redelijk aan de prijs
Maar is er een (betaalbaar) alternatief dat goed werkt?
Zelf gebruik ik het semi professioneel waarbij er veel data wordt verstuurd. Dan is het een ideale dienst.
Is Uri Geller niet de CEO van dit Italiaanse bedrijf?
Ha ha ha. Alleen heeeele oude Tweakers weten wie Uri Geller is/was. Geen idee of die nog leeft.
Ik weet wie Uri Geller is maar snap de referentie niet in de context. In ieder geval leeft de beste man nog volgens het internet en is hij is 77 jaar oud.
Geller stond/staat bekend om het magisch ombuigen van lepels. En aangezien het bedrijf Bending Spoons heet…
Ah zo, uiteraard! Ik was bij het lezen van deze comments het artikel alweer vergeten en dacht dat het iets met CEO-zijn te maken had, alsof Uri Geller er om bekend stond dat hij veel bedrijfjes bezat. Ik moest toen ik in het artikel Bending Spoons las overigens meteen denken aan The Matrix en niet aan Uri Geller, ondanks dat ik dus wel weet wie het is.
There is no spoon.

Ps en the cake is a lie!
Ongelofelijk, ik lees zijn naam en al mijn bestek spontaan krom.
Zo oud hoeft nou ook weer niet, ik kom uit 96 en weet het heel goed haha

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.