Voor jou als eindgebruiker werkt alles (op een handvol IPv6-only sites) nog gewoon, omdat systeem- en netwerkbeheerders er veel aan doen om dat zo te houden. Het is immers belangrijk om de eindgebruiker happy te houden.
Ik ben zo'n systeem beheerder die bij verschillende bedrijven komt. Er zijn er nog maar heel weinig die echt met IPv6 bezig zijn.
De kosten daarvan worden echter uiteindelijk door jou betaald. Bijv. een IPv4 adres voor een server begint duur te worden
Applicatie load balancer doet wonderen.
CGNAT wordt nodig voor thuisaansluitingen maar zorgt ervoor dat je port-forwarding niet meer mogelijk is
Voor 99% van de eind gebruikers niet van belang.
Door de voortdurende groet van het Internet wordt dit probleem steeds nijpender, maar ik ervaar als systeembeheerder al jaren dat we er extra moeite voor moeten doen. Zonde van de tijd en geld.
Bij de klanten waar ik kom, van ZZPer, klein bedrijf, MKB, Enterprise zijn er maar heel weinig bezig waarbij ze echt actief met IPv6 bezig zijn.
Ik weet bij 1, indien ik een VPN maakte, dat ik een IPv6 address kreeg.
Ik weet er nog van 1, waarbij men het DC groot aanpakte, en besloot om ook direct IPv6 te gebruiken. Probleem was alleen dat de nieuw aangeschafte apparatuur wat geheugen issues had en direct flinke uitbreiding nodig had. Hoever dat nu actief is, weet ik niet.
Ik denk dat er overigens minder v4-only bedrijfsnetwerken zijn dan je denkt, maar het zal moeilijk zijn daar cijfers voor te vinden.
Ik heb een vermoeden dat je dit wel eens groot kan onderschatten. De meeste werken intern gewoon met IPv4. Misschien voor een gedeelte in server ruimte, maar ik heb een vermoeden dat er weinig plannen zijn tenzij er een hele specifiek redenen is. Ik kan bedenken als je een AI cluster van 10 nodes uitrolt het van belang kan zijn, maar voor eigenlijk alle kantoor of normale IT, is er weinig noodzaak vanuit de techniek.
Zou men er meer mee moeten doen, eigenlijk wel. Maar resources zijn overal gelimiteerd. Al is het alleen maar uitstel.... Maar nu voegt het helaas weinig toe.