Je reactie op het MS verhaal geeft precies aan wat ik probeer te vertellen. Mensen gaven MS de schuld terwijl het de driverfabrikant was die de boel instabiel maakt.
So what? Wat heeft dat met veiligheid (of stabiliteit) te maken?
Het is misschien heel vervelend voor de PR van MS maar dat mag geen excuus zijn. MS zelf heeft dat nooit zo gezien ondanks dat ze inderdaad (ook) vaak onterecht de schuld krijgen. Het laat juist zien dat MS het belangrijk vindt om wel te patchen.
Ook je opmerking over de auto is niet praktisch. Want stel dat alle systemen in je auto telkens opnieuw opstarten omdat de fabrikant security van de software boven gebruiksgemak stelt, dan ga je dus ook niet meer rijden met die auto omdat die onbruikbaar is geworden.
Dat is een stroman, zo'n auto zou niet de weg op mogen, je valt een theoretische situatie aan.
Auto's zitten al vol software en die sotware krijgt updates. Misschien niet zo vaak als het zou moeten maar het gebeurt. Dat geeft in praktijk geen problemen. Ik lees nooit dat er een file staat omdat een softwareupdat is mislukt.
Daar gaat het hier ook om. Als de vendor van de gpu drivers levert die ervoor zorgen dat de telefoon allerlei bugs krijgt waardoor die onbruikbaar wordt, kun jij wel zeggen dat die fabrikant van de telefoon sneller de driver moet updaten, maar die fabrikant heeft bruikbaarheid van het product hoger in het vaandel staan.
Je kan ook zeggen dat de fabrikant dan betere afspraken moet maken met de gpu vendor.
Als een auto slechte remmen heeft dan roept de fabrikant ze terug naar de fabriek en stuurt de rekening naar de leverancier van de remmen.
Als je telefoon onbruikbaar wordt krijgt de fabrikant van de telefoon immers al het commentaar over zich heen. Als die dan zegt "ja, maar die telefoon is nu wel veiliger" dan wordt ik daar als consument niet echt vrolijker van. Een fabrikant levert een totaal product af en is daar in zijn geheel voor verantwoordelijk.
Correct, veiligheid hoort daar bij.
En begrijp mij niet verkeerd. Veiligheid is ook belangrijk. Zeker als het de persoon in gevaar kan brengen. Persoonsveiligheid gaat boven alles. Maar als er geen direct gevaar is voor een persoon en het product wordt onbruikbaar door een veiligheidsupdate, dan kan die laatste wat mij betreft wat langer achterwege blijven.
Als een product onbruikbaar wordt door een update dan is die update gewoon niet goed en moeten ze harder werken om een update te maken die wel goed is. Als ze dat zelf niet kunnen omdat ze afhankelijk zijn van een leverancier dan moeten ze maar betere afspraken maken met die leverancier.
Maar dat is helemaal niet het probleem waar het hier om gaat want in dit geval zijn er patches.
De leverancier heeft netjes gedaan wat nodig is en patches uitgebracht. Ik heb nog niet gehoord dat die patches niet goed genoeg zouden zijn en als dat wel zo is dan hebben ze nu maanden de tijd gehad om het te verbeteren. Er staat wel in het artikel dat die fixes soms nieuwe problemen veroorzaken maar niet dat die nieuwe problemen erger zijn dan de oude problemen.
Het zijn de telefoonfabrikanten die hier zitten te suffen. Ik heb er ook nog niet een horen uitleggen waarom ze die patches niet opnemen. Misschien is daar een hele goede reden voor maar dan moeten ze het uitleggen en aangeven wat ze er aan gaan doen.