Gerucht: Apple wil voetbalclub Manchester United kopen

Apple heeft interesse in het kopen van voetbalclub Manchester United. Dat beweert Daily Star. Het is onbekend wat het techbedrijf zou willen met de sportclub, waarvan al bekend was dat die te koop staat.

Apple Manchester UnitedApple zou 5,8 miljard Britse pond, ongeveer 6,7 miljard euro, over hebben voor de club, zegt Daily Star. Na een eventuele overname zou Apple een nieuw stadion willen bouwen dat op allerlei gebieden andere stadions ver vooruit zou zijn, claimt de uitgave. Het is onbekend waar de informatie vandaan komt.

Apple heeft niet eerder een grote sportclub gehad en deed veel van zijn overnames tot nu toe in de techsector. Wel heeft het techbedrijf de rechten op de Amerikaanse Major League Soccer, waardoor het wedstrijden kan uitzenden op zijn streamingdienst TV+. Manchester United is nu in handen van twee Amerikaanse miljardairs. Apple en Manchester United hebben nog niet gereageerd op het gerucht.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

24-11-2022 • 14:49

145

Reacties (145)

145
140
64
5
0
55
Wijzig sortering
Als een bedrijf geld teveel heeft kopen ze dan maar een Club,arm Engeland hebben ze nog clubs die niet in buitenlandse handen zijn?Beter had Apple wat meer gedaan voor de Chinese arbeiders die enkele dagen geleden in opstand waren gekomen.Maar ja dan wijzen ze hun vinger naar iemand anders en doet men alsof hun neus bloed.

[Reactie gewijzigd door Patrickccc op 28 juli 2024 17:25]

Maar een deel van de business van Foxconn is Apple als je naar alle grote klanten van dit bedrijf kijkt, Acer, Amazon, Apple, Cisco, Dell, Google, HP, Huawei, Intel, Lenovo, Microsoft, Motorola, Nintendo, Sony, Toshiba, Xiaomi. Buiten kleinere klanten of bedrijven die alleen specifieke computer moederborden laten maken door Foxconn. Dat gezegd hebbende kunnen al deze bedrijven gezamenlijk wel druk uit oefenen op Foxconn om beter voor hun personeel te zijn.
Onzin, de enige reden dat Foxconn veel grote klanten heeft, is omdat ze hoge aantallen kunnen leveren met hoge kwaliteit voor een lage prijs.
Als Apple meer zou willen betalen voor de onderdelen, dan zijn er echt wel alternatieven (misschien zelf in de VS). Dat is uiteraard ten nadele van de winst en dat horen de aandeelhouders niet graag.

Er moet helemaal geen druk uitgeoefend te worden, men moet realistischere prijzen willen betalen.
Veel elektronica is belachelijk goedkoop (maar daar klagen wij dan weer niet over).
Apple is prima in staat eerlijke salarissen en goede arbeidsomstandigheden te betalen, en nog steeds winst te maken. Het voornaamste probleem is dat ze niet genoegen nemen met een kleine winst om het bedrijf gezond te houden, maar mega winsten willen hebben. En dat gaat keihard ten koste van de arbeiders.
Die Chinese arbeiders zijn in dienst van Foxconn. De schone taak om de arbeidsomstandigheden van de arbeiders verbeteren ligt dus niet bij Apple.
Foxconn haalt bijna de helft van de omzet uit Apple producten. Apple heeft dus wel degelijk de schone en morele taak om Foxconn de goede kant op te bewegen.
Wat moet Apple doen aan idiote regels dat bij 10 coronagevallen in China een stad van 30 miljoen inwoners op slot gaat. Overigens zijn uiteindelijk China en de werknemers het slachtoffer van dit beleid: Apple is al een nieuwe fabriek aan het bouwen in Vietnam en Amerika.
De slechte werkomstandigheden waren al lang voor corona een groot probleem.
Het gaat hier niet alleen om de corona zaak. Bonussen die werden beloofd werden niet uitbetaald, of maar voor 10%.
Apple heeft geen enkele morele taak. Lees er de wet maar eens op na.
Morele zaken staan nagenoeg nooit in de wet.
Het is de laatste zin wat ik schrijf maar naar mijn gevoel doet Apple alsof zij het Hof van Eden zijn.
Die schone taak ligt dus zeker ook bij Apple. Zij houden dit soort toestanden het meest in stand door zaken te blijven doen en weg te kijken.
Ze hebben de mond zo vol van woke en mensenrechten etc., maar ondertussen wegkijken en lippen stijf op elkaar bij dit soort situaties.
Anoniem: 111759 @Daejji24 november 2022 23:41
Wat moet Apple doen aan de Chinese coronaregels. China gooit gelijk een complete stad op slot als iemand niest.
Manchester United was al in buitenlandse (Amerikaanse) handen
Een Amerikaans bedrijf koopt een club die de in Amerika zo'n beetje de minst populaire sport beoefent? Ben benieuwd....
Lijkt wel geïnspireerd op het scenario van hun eigen Apple TV+ serie, Ted Lasso
Apple is al enige maanden op zoek naar manieren om hun geld op de bank beter te gebruiken. Traditioneel hebben ze ongelofelijk veel geld bij banken geparkeerd maar door de lage rente en inflatie is dat gewoon geld verliezen.

Het kopen van een voetbalclub is gewoon een prima manier om je geld waardevast te maken. Reken daarbij de marketing en promotionele aspecten en het is eigenlijk best wel logisch.
Dit valt helaas toch vies tegen. Vele "investerings" maatschappijen hebben dit in het verleden al geprobeerd maar het is helaas niet rendabel. Al helemaal niet bij clubs die mee (willen) strijden om de prijzen.

Salarishuis van Manchester united is een slordige 240 miljoen pond, en de winaar van een Premier league seizoen verdient ongeveer 160 miljoen pond (Manchester City vorig jaar).

over het seizoen 2021/2022 heeft Manchester City 41.7 miljoen pond winst gemaakt op een omzet van 613 miljoen pond. 67.7 miljoen pond is verdient aan transfers. Dus zonder deze transfers is een club gewoon verliesgevend. bovendien bestaat de City Group (waar Manchester City onderdeel van is), in totaal uit 11 clubs. Gespecialiseerd in spelers vroeg kopen voordat ze doorbreken om er vervolgens geld aan te verdienen.

Voor Manchester United geldt dat zij afgelopen jaar een slordige 115 miljoen pond verlies hebben geleden, omdat zij een mindere selectie hebben, sportief minder voor de wind gaat en geen heel netwerk hebben van voetbalclubs.

Dus nee, ik geloof niet dat Apple een voetbalclub als financieel rendabele investering ziet.
Maar niet alle investeringen worden gedaan voor financieel gewin. Macht, invloed, aanzien kunnen een grote rol spelen. De NRC heeft dat mooi in beeld gebracht rondom de investeringen van Qatar in het voetbal.

Wat Apple met een club zou moeten snap ik dan weer niet. De meeste redenen die hier genoemd worden kunnen ze ook met een sponsordeal of partnership uitvoeren.
Zou je de link van de NRC willen posten? Ben wel benieuwd naar dat artikel.
Je kunt het luisteren, het zit in een podcast serie

https://www.nrc.nl/qatar/
Het kopen van een voetbalclub is gewoon een prima manier om je geld waardevast te maken.
Toevallig paar dagen geleden bij RTLZ Nieuws werd deze vraag aan de beursanalist gesteld en die vond het juist een slecht idee, omdat het aandeel (ja, het is beurgenoteerd sinds 2012) het juist zeer matig doet ten opzichte van een gevarieerd, maar saai 'doorsnee mandje' gespreide aandelen.
Voetbal zit al jaren sterk in de lift in de USA. Het is ook op basketbal na de meeste beoefende sport bij de jeugd , niet in het minst omdat het een zeer goedkope sport is relatief gezien.
Bij American Football is er ook een vrij grote kans op chronisch hersenletsel, door herhaalde klappen op het hoofd, waardoor veel ouders hun kinderen nu liever op het veel veiligere voetbal doen. Hier is in de afgelopen jaren veel ophef over geweest.

Gezien deze toename mag je verwachten dat wanneer deze jeugd ouder is, er veel meer talentvolle voetballers zullen zijn en ook meer mensen die wat met voetbal hebben en het willen kijken.

[Reactie gewijzigd door Ludewig op 28 juli 2024 17:25]

Ik begreep dat een bal koppen in voetbal ook niet zonder risico's is maar buiten dat: als een sport een risico meebrengt voor de beoefenaar dan is de sport toch niet meteen minder populair om naar te kijken?

Veel sporten leveren een relatief hoge kans op blessures. En om dan voetbal te zien als een veilige sport dat zou ik dan niet durven te zeggen. Misschien veiliger dan AF? Maar die dragen wel betere bescherming.

(edit:typo)

[Reactie gewijzigd door Tintel op 28 juli 2024 17:25]

De aantallen zijn wel erg hoog. Er zijn in de afgelopen 15 jaar 320 ex-NFL spelers gediagnosticeerd met chronische traumatische encefalopathie (CTE). In een studie uit 2017 bleek dat 177 van de 202 onderzochte ex-spelers symptomen had van CTE. 111 van die spelers hadden in de NFL gespeeld en daarvan hadden er 110 symptomen van CTE.

Zulke aantallen hebben we bij voetbal niet gezien.
ai.

En toen ik het even opzocht:
De meeste beschreven gevallen zijn voorgekomen bij sporters die contactsporten spelen, zoals American football, Australian football, boksen, worstelen, ijshockey en voetbal.
stond voetbal er ook wel bij. Maar ik kan me voorstellen dat AF een grotere kans op CTE geeft. En dat voetbal op lager niveau / jongere leeftijd, minder tot 'contact' leidt.
Hoge ballen koppen ,vb uittrap van de keeper.
‘Koppen’ staat in het voetbal ook al langere tijd ter discussie. Volgens mij is het in sommige landen bij jonge spelers verboden en worden er experimenten gedaan met wedstrijden waarbij niet gekopt mag worden.
De hoeveelheid kopballen die je op TV tijdens professioneel voetbal ziet is totaal niet vergelijkbaar met voetbal op amateurniveau, zeker niet bij kinderen. Er was altijd maar een enkeling die met z'n hoofd naar de bal sprong en de rest springt voor de show mee of duikt weg.

Jezelf in een harnas heisen en vervolgens de hele wedstrijd elkaar omver beuken heeft denk ik een veel grotere impact op je hersenen. Met zo'n pak aan waan je jezelf al gauw veilig en wellicht vallen de directe klappen wel mee daardoor. Maar getackeled worden vanuit onverwachte hoeken kan je hoofd toch aardig doen schudden denk ik.

Bron: Heb zelf 15 jaar gevoetbald en veel scheidsrechter geweest bij de pupillen.
Ik begreep dat een bal koppen in voetbal ook niet zonder risico's is
Dat verbiedt men vaak voor jongere spelers dacht ik (want inderdaad).

[Reactie gewijzigd door CyBeR op 28 juli 2024 17:25]

Voetbal is inderdaad veel veiliger, daar gaan ze namelijk al liggen janken voordat ze geraakt worden :')
T voordeel is dat ze er ook gelijk een theater opleiding bij krijgen ;).
Apple verkoopt natuurlijk in meerdere landen producten. Manchester United is vooral voor de UK markt interessant.

Ook doet voetbal het in de VS ook weer niet zo slecht als dat jij suggereert. Ik zie verschillende bronnen die beweren dat het één van de meest bekeken sporten in het land is.
Manchester United is vooral voor de UK markt interessant.
De Premier League wordt wereldwijd gekeken. Het is de meest bekeken landelijke voetbal competitie. Het is dus zeker niet alleen de UK markt. Van alle clubs in de premier league is Manchester United dan ook nog de meest bekende en met de meeste fans (alhoewel de verschillen rap kleiner worden).
En Man. Utd is dan ook nog eens de club met de meeste fans in Azie. Die zetten al lang in op media-partners bij telecom operatoren.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Wolfos24 november 2022 17:38
Ook doet voetbal het in de VS ook weer niet zo slecht als dat jij suggereert.
Football inderdaad, American football. Hoewel "soccer" aan populariteit toeneemt is het in de USA nog altijd Baseball, Basketball, Ice hockey en American football.
Die fout heb ik niet gemaakt. Volgens verschillende bronnen is voetbal de derde of vierde meest bekeken sport in het land, terwijl honkbal in populariteit afneemt.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 28 juli 2024 17:25]

Arsenal, Burnley, Chelsea, Aston Villa en Liverpool hebben al een Amerikaanse eigenaar, dus dit is niets nieuws.
Manchester ook hoor. Het nieuws is dat AAA-merk Apple dit mogelijk wil doen
Dat staat in het artikel, dus het leek me nutteloos om dat in mijn bericht te zetten.
Dat bleef onduidelijk in je reactie. Het leek nu namelijk alsof je dat niet wist/gezien had. 👍🏻
Er zijn anders tal van sporten die in de States aanzienlijk minder populair zijn dan voetbal. Dat idee is allang niet meer actueel. Vooral ook nu de Amerikaanse dames het zo goed doen op wereldniveau, is de populariteit van voetbal in Amerika echt behoorlijk gestegen.
Psst ze zijn al in handen van de Amerikanen ;)
Benieuwd naar wat precies?

Om te beginnen verdient Apple denk ik sowieso meer geld buiten de VS dan in de VS en bovendien, voetbal is ook zonder Amerikanen een miljarden business.
Dat heet “verder kijken dan je neus lang is”.
Kijk maar de immense populariteit van voetbal in de wereld. American Footbal is alleen maar populair in USA. Dus met voetbal kunnen ze waarschijnlijk een groter publiek trekken.
De supporters hebben grote problemen met de huidige eigenaren van het team omdat ze volgens de supporters er enkel voor het geld zitten, en niet voor de sport, etc. Nou, maak je borst maar nat als Apple het echt gaat overnemen.
Mja Apple heeft dan wel een doel, goed presteren voor de uitzendrechten die ze al hebben, ze hebben dus baat bij een investering.
Echt iedere investeerder heeft baat bij goede prestaties dus dat lijkt me een kul argument.
Nope. Veel "venture capital" nemen een bedrijf over, strippen alles van waarde er uit, verkopen de schil. Zo zijn al vele merken en bedrijven kapot gegaan.
Dat heeft alleen niet zo heel veel effect bij een voetbalclub.
Wel bij clubs als ManU en FC Barcelona. We hebben het idd niet over hele kleine spelers als Ajax, Feyenoord of welke andere Nederlandse clubs dan ook.
Er zijn ook genoeg investeerders die een bedrijf helemaal uitkleden. Manchester is natuurlijk niet te vergelijken met V&D maar toch.
Nu is dat wel ook een beetje de kritiek op de huidige eigenaren, die zouden er ook meer geld uithalen dan instoppen.
Is dat niet het idee van investeren. Je zou als sport club natuurlijk gewoon zelfstandig moeten blijven.
En zelf verdienen aan je inkomsten.
Mja Apple heeft dan wel een doel, goed presteren voor de uitzendrechten die ze al hebben, ze hebben dus baat bij een investering.
Ze hebben de uitzendrechten op de MLS, niet de Premier League.
Goh, zoals bijna iedereen in prof voetbal..? Bijna alle spelers gaan voor de grootste paycheck.
Wat Apple met Manchester United wil is wel duidelijk toch? Een nieuwe markt aanboren waar het diensten kan aanbieden en kan gebruiken voor reclame/marketing doeleinden. Alle spelers en trainers / medewerkers aan de Apple spullen. Stadion vol van Apple reclames. Nieuwe programma's/docu's over Manchester via AppleTV+. Daarnaast levert Manchester United ook via hun merchandizing nieuwe verkoopkanalen om Apple spul via te verkopen en mensen door te leiden naar apple.com.

Films/series ✅
Games ✅
Automotive (in achtergrond) ✅
Mode (geprobeerd via hun Apple Watch) ✅
Bancair (samenwerking) ✅
Sport -> Nu

Als je niet verder omhoog kan in je huidige markt, dan moet je andere markten betreden. Net als andere tech giganten Amazon, Meta en Google ook doen. Dus echt een verrassing is het niet. Tech bedrijven zijn allang niet meer slechts een 'tech' bedrijf.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 28 juli 2024 17:25]

Duur reclamespeeltje. Verder zou ik niet weten wat een US techbedrijf met een UK sportclub zou moeten doen.
Als je bedenkt dat Apple met het verkoop van enkel en alleen de Airpods in 2021 een omzet van 12 miljard dollar heeft behaald, dan valt een aankoop van een voetbalclub van 6/7 miljard opeens erg mee.

En ja ik weet dat omzet niet hetzelfde is als pure winst, maar gaat om het idee hoeveel geld Apple genereert. Een kostenpost van 6/7 miljard is zo terugverdiend via hun andere kanalen.
Apple is allang niet meer alleen een tech bedrijf maar stilletjes aan een alomvattende entertainment giant aan het worden.

Zoek maar eens op ‘Apple Disney’. Gaat gebeuren.
Denk niet dat de EU zo'n deal zou goedkeuren.

Maar ik vind het maar niks dat Apple Manchester United wil overnemen. Maar dat krijg je als een bedrijf van gekkigheid niet meer weet wat het met z'n geld moet doen. En allemaal gefinancierd door de mensen die veels teveel betalen voor het Apple spul omdat ze de status zo belangrijk vinden.

Ze verdienen gewoon meer dan 500 euro iphone 14 pro max. En dat is qua winstpercentage ook nog eens 1 van de slechtsverdienende telefoons in jaren voor hun.
Waarom nou weer uithalen naar mensen die Apple producten kopen? Waarom status? Dit is heus niet voor iedereen het geval. De mensen die ik ken vinden het de mooiste en beste producten. Of dit waar is laat ik in het midden, maar het gaat erom dat je achter je aankoop staat. Ik gebruik Apple en Windows producten doorelkaar heen en ik ben met beide tevreden. En Windows producten zijn ook erg duur, maar misschien is hun winstmarge minder. Al is Microsoft en een Dell ook niet arm.

Ik snap gewoon de aanval nooit op Apple en de mensen die het kopen.
Het is een gerucht hè? En een van de minst realistische ooit.
Maar dat krijg je als een bedrijf van gekkigheid niet meer weet wat het met z'n geld moet doen
Want.. ze doen allemaal rare, bizarre aankopen? Waar heb je het over?

En dat status verhaal. Goh, dat hebben we nog nooit eerder gehoord. Wat een originele bijdrage! Meeste mensen kopen een iPhone omdat het een verdomd goed uitgewerkt product is.
Duur? Voor Apple, laat me niet lachen. En wat hebben de branche en nationaliteit er nou mee te maken? De shirtsponsors hebben toch ook in de verste verte niet met voetbal van doen.
Als marketingtool an sich is het zeker een duur speeltje. En dat heeft er niets mee te maken dat Apple alles kan kopen wat ze willen. Shirtsponsor vergelijken met "een eigenaar" is appels met voetballen vergelijken, dat slaat nergens op. Een USA techbedrijf die een UK voetbalclub koopt... dat is èn een rare combinatie, èn het slaat gewoon nergens op. Het zal ook niet gebeuren. Apple gaat niet zoveel miljard daaraan uitgeven (ook al kunnen ze het makkelijk betalen, maar daar gaat mijn commentaar niet over).
In de Premier League zijn clubs al in handen zijn van oa. Wallmart (retail), investeringsmaatschappijen, petrochemische industrie, staal&energie bedrijven, telecom bedrijven... Hoezo zou een tech bedrijf als Apple dan raar zijn?

En sowieso is het geen marketing tool an sich, het is een bedrijf wat ook gewoon geld verdient. Het is niet alsof het een eenmalige reclame campagne is waar je verder niets aan overhoudt. Het lijkt we een gewone investering die zich op den duur gewoon terugverdiend. De marketingkant is juist het extraatje wat de deal voor een bedrijf als Apple interessanter kan maken.

Dat jij niet kan verzinnen hoe Apple dit in hun voordeel zou kunnen gebruiken zegt meer over jou. Je geeft geen enkele onderbouwing waarom het raar is, het nergens op slaat en het niet zal gebeuren. Heb jij uberhaupt enige relevante kennis/ervaring met marketing/branding die van toepassing kan zijn op een van de grootste en rijkste bedrijven ter wereld?
First of all: ik werk al 25+ jaar in de grafische/reclamebranche dus vertel mij nou niet hoe het werkt met advertising/marketing.branding. En jij?
Ten tweede: Apple is geen bedrijf die hier zijn handen vuil aan maakt. Apple koopt bedrijven en tech, geen voetbalclubs. En voor marketing heeft Apple geen voetbalclub nodig en al helemaal geen UK based voetbalclub. Het feit dat ze hoofdsponsor zijn geworden van de NFL (meen ik) zegt genoeg: ze hoeven de NFL niet over te nemen. Los daarvan, de halftime show levert ze vast meer op dan dat MU ooit zou kunnen doen.
Jouw beurt.
Dus hoofdsponsor NFL wel, maar eigenaar MU niet.. is goed, als jij de expert bent. We zullen wel zien.
Ze hebben al de rechten van de MLS, wat ik overigens ook niet wist.

Desalniettemin kijk ik nergens meer van op en er zal vast een reden voor zijn, want Apple is niet van het uitgeven zonder reden. Op de shirtjes komt iig een Appeltje te staan en zo nu en dan waarschijnlijk wel een product wat ze in de spotlights willen zetten.

[Reactie gewijzigd door Redondo1982 op 28 juli 2024 17:25]

Misschien dat voetbal en de PL niet heel populair is in de US, maar naast Europa is het ook erg populair in Azie en ook Manchester United is populair in Azie.
Ben benieuwd. Het is niet geheel ondenkbaar met hun focus op fitness via Apple Watch. Tegelijkertijd is het een vorm van sponsoring die nog een extra PR-boost krijgt door het feit dat het zo uniek is. Ook is het niet zo dat ze geld weggooien. De club zal waarschijnlijk nog lange tijd bestaan en is ook weer te verkopen als dat ooit nodig zou zijn.
Dit gaat natuurlijk veel meer over content voor Apple TV dan om een focus op fitness.
Ik denk dat je best een punt hebt, alleen wat het nog interessanter maakt is de opkomende VR headset van Apple. Er gaan geruchten dat ze VR videocontent aan het maken zijn, en om een voetbalwedstrijd in hi-res VR te kijken zou natuurlijk te gek zijn (en zelf kunnen kiezen waar je in het stadin "zit")
Waarom zouden ze zich limiteren tot een plekje op de tribunes? Met VR kun je zelfs op de middenstip of in de goal gaan staan als je wil ;)
Een stereoscopic 360 camera op de middenstip tijdens een wedstrijd is misschien nog wat lastig, maar wellicht eentje boven het veld?
Kan misschien wel met digitale techniek. Net zoals een auto met camera's rondom ook een boven aanzicht kan laten zien.
Ik was zelf aan het denken aan een model gebaseerd op alle camera's rondom het veld. De VR wereld waar je dan in loopt zal daarmee natuurlijk niet op echte beelden lijken maar eerder op een FIFA game maar het lijkt me dat dit technisch wel mogelijk moet zijn.
En hoe dichterbij hoe duurder de VR live stream dan, neem ik aan..
Inderdaad. Dit is ook een uitgelezen manier om nieuwe technieken in massa-bijeenkomsten te testen. Denk maar dat het een high-tech stadion gaat worden.
Nou leveren de meeste investeringen in voetbalclubs niet altijd wat op. Zijn eigenlijk grote zwarte gaten qua geld. Moet altijd wat bij.
Ik denk een hele slimme zet van Apple. Veel geld op de bank en strategisch een hele interessante club. Los van Fitness heeft Apple ook een grote focus op Azië. Manchester United is razend populair in landen als China en India. Geloof dat er zelfs Man U pubs zijn in die landen. Apple logo op het shirt. Ben heel benieuwd 😉
En alle Manchester United haters stappen over op android ?
Net als alle Ajax haters hun Ziggo abonnement op hebben gezegd.
Ik heb eerlijk gezegd geen idee of het sarcastisch is of dat het echt gebeurd is. Ik vermoed het eerste, en dat alleen wat die-hard fans tot actie zijn overgegaan, maar ...
Ik drink alleen nog maar Red Bull.
Heb mijn Mercedes en Ferrari op marktplaats gezet, en ga weer met het openbaar vervoer.

het was sarcasme, maar je zal ze er inderdaad tussen hebben.
Het zou leuker zijn als EA United zou kopen, ik moet er niet aan denken als ze bij United dan net zo spelen als de AI van Fifa 23.
Spelers moeten grinden voor betere schoenen
dan denk ik gelijk aan de AR bril waar ze aan werken. kun je in de toekomst de wedstrijden in hun stadion vanaf de bank met je maten volgen alsof je op de beste plaats op de tribune zit. moet wel iedereen zelf zijn biertje (laten) halen ;-)
En dat kost dan net zoveel als een kaartje voor diezelfde beste plaats op de tribune :)
Nee, ik ga liever met mijn maten naar het echte stadion :)
Nou als jij in Azië in je cubicle woont is zo een brilletje opzetten om eens een echte wedstrijd te kunnen bijwonen z'n geld meer dan waard.
Of vanuit het zicht van een speler naar keuze? Beetje zoals in de F1 :-)
Of iets minder exciting, iets met live sport op Apple TV+.
Dus dan krijg je een club die met een afwijkend regels speelt, torenhoge kosten rekent om daar te mogen voetballen en de tegenstander krijgen speciale adapterdopjes onder hun schoenen om niet uit te glijden op het veld :D
Maar wel een vaste schare zeer loyale fans die er niet voor terugdeinzen om de portemonnee te trekken ;)
Of heeft het ermee te maken dat Apple te veel geld in Europa heeft staan?
Ja, dat denk ik ook. Liever een schijntje in voetbal steken dan belasting betalen, zeg maar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.