Regionaal dagblad heeft moeite om toegang tot Twitter-account te krijgen na hack

Het Eindhovens Dagblad heeft moeite om toegang te krijgen tot het eigen Twitter-account na een hack zondagavond. De krant is er nog niet in geslaagd om in contact te komen met het Amerikaanse bedrijf.

Twitter Eindhovens Dagblad gehackt
Twitter Eindhovens Dagblad gehackt

De hack gebeurde zondagavond, schrijft de krant zelf. Het gaat om het Eindhovense account van het ED. De krant heeft verschillende accounts, maar dit lijkt het enige dat getroffen is. Het account heeft momenteel rond 18.000 volgers, minder dan het ED_Regio-account, dat de krant nu gebruikt om te communiceren op Twitter.

De krant heeft moeite om iemand bij Twitter te pakken te krijgen, zegt de hoofdredacteur tegen de NOS. "We proberen ze echt te bestoken, maar ze zijn heel lastig te bereiken. We balen enorm." Twitter beleeft momenteel een turbulente periode na de overname door Elon Musk. Daarbij heeft het bedrijf voor het weekeinde de helft van zijn personeel ontslagen.

Problemen met het bereiken van grote techbedrijven na een hack of ander voorval zijn iets waar veel mensen tegenaan lopen. Enkele tweakers deden vorig jaar hun verhaal over hun ervaringen na het blokkeren van een account.

Update, dinsdag: De krant kreeg het account maandagavond weer in handen, nadat de hacker of hackers het wachtwoord hadden opgestuurd.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

07-11-2022 • 14:59

121

Submitter: Dennisb1

Reacties (121)

121
116
71
7
1
18
Wijzig sortering
Inmiddels hebben ze het account weer terug. Ze hebben alle berichten van de hacker(s) verwijderd en er staat weer gewoon nieuws op het Twitter account.

Bron: https://www.ed.nl/eindhov...ongedaan-gemaakt~a793aa89
Wellicht ook wel interessant om een statement van de hackers erbij te benoemen:

http://www.twitlonger.com/show/n_1ss60sb

oa dit staat er:
Om te beginnen: "Waarom hebben wij het account van het ED overgenomen?"
- Puur voor de lol. We kwamen het account toevallig tegen, en ons leek het leuk om dit account over te nemen en om grappige dingen te tweeten. Hierbij hebben wij ook gebruik gemaakt om onze standpunten over de MSM (mainstream media) te uiten. Eigenlijk wouden wij ook nog verder gaan (in onze standpunten!) maar we hebben echter besloten om dat niet te doen.

"Was het account van het ED beveiligt?"
- Nee. Het koste ons een paar seconden om dit account binnen te komen. Overigens helpt beveiling niet, ookal zeggen zogenaamde IC'ers wel. 2 Factor helpt niet. Professionele hackers - wat wij overigens dan weer niet zijn - kunnen natuurlijk alles omzeilen. (Wij ook wel.. maar we zijn niet professioneel!)
Overigens helpt beveiling niet, ookal zeggen zogenaamde IC'ers wel. 2 Factor helpt niet.
Los van de taalfouten.... is het volgens deze "niet-professionele" hackers dan maar beter om helemaal niet aan "beveiling" te doen ? :?
Beter voor hen, ja ! 8)7
Bovendien, euh... IC'ers? Bedoelden ze ICT'ers? Wie het ook moge zijn (en daar komen we snel genoeg wel achter vermoed ik), ze hebben de ballen verstand van waar ze het over hebben. "2FA is door hackers te omzeilen" is bullshit. MFA is door zachte factoren niet 100% waterdicht, maar daar valt wat aan te doen middels number-matching en social engineering-awareness bij telcos etc.

Overigens wordt het wel tijd dat access control voor social media eens flink wordt omgegooid bij accounts van organisaties. Een gebruikersnaam en wachtwoord met wat MFA erachter is echt gewoon niet voldoende. Vooral zo'n wachtwoord is problematisch voor organisaties: het zou een geheim moeten zijn maar meerdere mensen moeten bij het account kunnen, bijvoorbeeld voor geplande take-overs en gastbijdragen - of meerdere redacteuren die handmatig dingen moeten kunnen posten.

Eerder gebeurde zoiets ook al met de Instagram van de TU/e, die nodigen elke week een student uit om daar wat content op te posten over hun studentenleven. Bleek dat wachtwoord dus al tijden niet veranderd te zijn, waarna de lokale klimaatactivisten er wat boodschappen op zetten. Dat was nog een redelijk onschuldig incident. Gezamenlijke accounts zijn uit den boze bij veel security-bewuste bedrijven, dus waarom bieden de socialmediaboeren hier nog geen oplossingen voor? Alleen al de mogelijkheid om je SSO te koppelen zou een hele berg onveilige wachtwoorden schelen.

[Reactie gewijzigd door BeefHazard op 23 juli 2024 04:37]

Ofwel je moet dus meerdere applicatie accounts moeten kunnen aanmaken (met beperkte rechten, dus niet kunnen wijzigen van instellingen en dergelijke) zodat iedereen die bevoegd is via een (eigen) applicatie account kan inloggen. Of eigen interface maken waarin je de toegang kan regelen en de tweets via een api connectie eruit gooit.
Wat je omschrijft lijkt meer op App Passwords van Microsoft, gelukkig is dat al op de achtergrond aan het geraken tegenwoordig. De oplossing die ik voor ogen zie is om SSO koppeling mogelijk te maken: dan authenticeer je dus tegen je eigen oplossing (Okta, AzureAD, iets anders dat OAuth2 spreekt), waarbinnen administrators rechten sowieso al beheren. Dus niet nog meer accounts, maar je werkaccount kunnen gebruiken om je te authenticeren bij Twitter. Dat lost gelijk ook een MFA-probleem op: je krijgt alleen nog maar requests als je zelf in wil loggen. Zo voorkom je de MFA fatigue die je krijgt als collega's constant op een gezamenlijk account inloggen en je steeds requests krijgt. En je hoeft niet meer op te letten wie er precies nu een MFA token hebben voor dat account.

Tweeten via API bestaat gelukkig al, daar komt een groot deel van de tweets op zo'n ED account dan ook vandaan.

[Reactie gewijzigd door BeefHazard op 23 juli 2024 04:37]

Zo diep zit ik niet in al dit soort materie maar de oplossing die jij aandraagt klinkt wel als een betere / nettere :)
Ik ben het echt volledig met je eens. Heb het nu procesmatig geregeld bij onze organisatie (oa wachtwoord veranderen als iemand het team verlaat), maar het blijft een ramp.
Ik host een spel op Twitter en als ik dat even een paar dagen uit handen geef, dan deel ik al niet mijn accountgegevens, maar doet de ander het vanaf zijn/haar account. Mensen zijn veel te laks en gemakkelijk.
Hun tweet leest niet echt heel Nederlands of vinden jullie dat wel? Maar misschien lees ik het met een robot stem in m’n hoofd haha.

[Reactie gewijzigd door wiezalditzijn op 23 juli 2024 04:37]

Wouden is echter een zeer Nederlandse fout. Dit zul je, voor zover ik weet, niet met een automatische vertaling terug krijgen.
In 'het Brabants' hoor/zie je dat wel vaker. Ik las het en dacht meteen "Yep, dat zijn waarschijnlijk Brabantse kids"
Wel een fout die teruggaat naar de middeleeuwen dan…
https://onzetaal.nl/taalloket/wilden-wouden-wouen-wouwen

En w.b.t. die fout door automatische vertaling: misschien met DeepL Pro? Daar kun je namelijk kiezen tussen formeel en informeel. Ik heb geen Pro-account, dus ik kan het niet uittesten.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 04:37]

Dat kan zijn, maar als je "wouden" gebruikt is dat niet omdat je zo begaan bent met de historisch Nederlandse taal.
Ik gaf alleen een stukje historie mee, ik zei er niet bij of de hackers iets om de historie geven. En dat geven ze ook duidelijk niet, gezien hun vele andere taalfouten.
Wouden is gewoon correct. Het is een hardnekkig misverstand dat wouden verkeerd is. Of je het mooi vindt is een andere vraag, maar taalkundig is er niets mee aan de hand: https://woordenlijst.org/#/?q=willen
Meh... ik gebruik wouden nog steeds (niet in officiële communicatie) en het is correct Nederlands. Ik hoef toch niet te stoppen met een woord omdat de helft van Nederland slechte woordkennis heeft?
Ik hoorde laatst een collega "Dat is beterder zo" zeggen.
Ik keek een beetje scheel en ging maar weer verder met het werk :+ .
ik ben oud en dislectisch, ik zou het zo kunnen gebruiken...
(ja het is nu rood onderstreept...)
kinderen.. jaartje of 14-15. Zijn geen hackers zoals ze zelf ook al aangeven. Gewoon een simpel te raden wachtwoord gebruikt of gephished.
Hij zegt ook niet dat het niet wel of niet strafbaar is? :P
Wat ik niet snap is waarom 2 factor niet werkte? Hebben ze daadwerkelijk de servers van Twitter gehackt, of hebben ze de telefoon waar 2FA opstond gehackt? Ik vraag me wel af hoe ze "binnen 2 seconden binnen waren".
Misschien oude vergeten API tokens, via een (web)app die ooit een keer geautoriseerd is om het account te gebruiken. Die moet je altijd intrekken of roteren.
Maar met API tokens kan je iemand zijn account niet overnemen. Wel kan je tweets enzo posten, maar inloggen zou niet moeten kunnen.
We kwamen het account toevallig tegen, en ons leek het leuk om dit account over te nemen en om grappige dingen te tweeten.
Hoe groot is de kans dat ze het account tegenkwamen op een lijst op het darkweb of 1 of ander bedenkelijk Telegram kanaal en tegen betaling de logingegevens hebben gekregen van echte hackers die liever wat geld verdienen zonder zelf in de schijnwerpers te komen?
Dit is toch wel het meest pijnlijke bericht wat ik ooit heb gezien............

'Beveiligt'
'2FA helpt niet' ........
'Ookal zeggen zogenaamde IC(T)'ers wel' ........

Wij kunnen ook alles omzetten!! Wij zijn niet professioneel maar kunnen dat toch!

Dit zijn letterlijk kinderen... ik schat ze hooguit begin 20 en ze hebben toevallig gewoon het wachtwoord van de buurman gezien of iets in die richting. Man man man..
Wij zijn overigens ook niet extreemrechts, of 'wappies',
Ze gebruiken wel exact de termologie van deze groeperingen.
ik heb er mijn bedenkingen over.. zit ook vol met gramatica fouten
Ze gebruiken wel exact de termologie van deze groeperingen.
ik heb er mijn bedenkingen over.. zit ook vol met gramatica fouten
termologie = terminologie
gramatica fouten = grammaticafouten

Ben jij soms 1 van die hackers? :+
ai... te lang naar het scherm zitten kijken vandaag... tijd om af te sluiten.
en z.s.m. maar een afspraak maken bij de Pearl 8)7
Begint jouw toetsenbord een zin niet automatisch niet met hoofdletters?
Meestal is het niet het toetsenbord die dat doet :p
nee hoor, ik stuur flessenpost en iemand anders vertaald dit naar de digitale wereld....
Aangifte doen van computervredebreuk zodat Justitie vervolging kan instellen.
Nou, het heeft amper 24 uur geduurd https://www.ed.nl/eindhov...rer=https%3A%2F%2Ft.co%2F

Nu even beter beveiligen, hoeven ze ook niet in paniek te raken omdat Twitter er een werk-dag over doet om het op te lossen.
Niet alleen beveiligen maar ook aangifte doen.
Een wachtwoord juist raden != hacken. (Mijn mening)

Hier zullen in de toekomst vaker tegen aanlopen net social media.
Ik heb Twitteraccount onder echte naam, vinkje is nu wel weg viel me op.
Dat reageren met anonieme namen mag van mij best aangepakt worden op dit platform.
Dat reageren met anonieme namen mag van mij best aangepakt worden op dit platform.
Waarom wil je dat dit wordt aangepakt? Het (geforceerde) gebruik van echte namen leidt namelijk ook tot meer discriminatie en andere vormen van misbruik, terwijl mensen die echt foute uitspraken doen dit onder persoonlijke naam steeds vaker geen probleem meer vinden (zie bijvoorbeeld "alt-right" reacties op Twitter), waardoor je dat ook niet zal tegengaan.

Zie ook:
https://nakedsecurity.sop...mination-and-harrassment/
https://en.m.wikipedia.or...l-name_policy_controversy
Anoniem reageren met een haat bericht doet mij persoonlijk ook niet zo veel, dat filter ik er wel uit.
Ik ben ook niet voor een algemeen internetpaspoort hoor, maar dit vind ik nou wel een geschikt platform om dat nou net wel toe te passen.

Het zal inderdaad niet alles oplossen, dat geloof ik ook wel.
Mij houd het persoonlijk best vaak tegen om ergens op te reageren met emotie, of überhaupt te reageren.

Desnoods niet op persoonlijke naam, maar wel dat (geverifieerd) persoonsgegevens bekend zijn, voor opsporing door overheidsinstanties? (Hier in NL voelt dat tenminste nog betrouwbaar)

Edit: Hier gebruik ik ook geen echte naam en zijn persoonsgegevens verborgen.

Edit2 @SinergyX je doet hoop aannames. Ik wil ook niet dat er zomaar gestraft word, door wie was ik trouwens duidelijk over. Welke wet? Nou voor Nederlandse gebruikers lijkt me nogal logisch de Nederlandse wet. Er staan zwaar racistische en doodsbedreigingen op Twitter. Daar zou dan door politie een verzoek tot vrijgave persoonsgegevens voor ingediend kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door Maarten69 op 23 juli 2024 04:37]

En wie wil je daar politie voor laten spelen? Welke wetten of straffen verwacht jij bij een 'jij bent dom' tweet? Of een 5punt kaart, 5x fout is maandje zitten? Geldboete dan? Rechtzaak rond vrijheid van mening? Is een troll 'fout', of is dat gewoon sarcasme/satire, waar discriminatie veelal de interpretatie is van?

Dan maak je Twitter geverifieerd, dan pak ik een random ander media, zet daar iets neer onder jouw naam.. En hoe wil je je dan verdedigen? Dat platform dan ook maar? Prima, pak ik de volgende. Die dan ook maar? Of nog een extra instantie die eerst moet bepalen of die 2 wel dezelfde persoon zijn? Ok fijn, dan 'hack' ik gewoon je twitter account. Gewoon legitiem je wachtwoord gokken, verificatie onderscheppen via je email, et voila, 'legitiem' onzin uitkramen onder jouw naam. Hoe wil je iemand verifieren? Paspoort uploaden? Identiteitsfraude is doodjesimpel. IPadres? Kinderspel. Adres dan? Nog makkelijker. Een oplossing is geen oplossing als het niet meer dan een 'ideetje' is.

Precies zoals je zelf zegt 'mij houd het', maar jij bent die 99% van die mensen op twitter niet. Andere landen, andere wetten, andere principes, andere regels. Het probleem is factor 10 groter dan een paar haatberichten, het is de hele mentaliteit. Anonimiteit is slechts een aspect, net zoals populistisch, echochambers, bekendheid, geruchten en hype.

Nu zijn ze gericht aan jouw 'persona' op internet, het is en blijft jouw keuze daar in mee te gaan. Maar als jij straks met je volle naam op internet staat, dan gaan we verder op jouw persoonlijke naam, jouw werk, jouw adres, jouw gegevens. Maar we kunnen tenminste wel zeggen dat de 120.000 gevallen is afgenomen naar slechts 12.000 gevallen.. dat die 12.000 nu factor 100 erger zijn geworden, doet er niet toe.. het is minder toch?
Ik snap best dat mensen anoniem willen zijn. Je zou maar homo zijn in Urk en een post over de Canal Pride retweeten.
Nu discrimineer je urkers, foei
In principe is een wachtwoord juist raden een soort van handmatig bruteforcen, wat hacken is, maar op het moment dat mensen een systeem met een enorm slecht wachtwoord hebben (kuch kuch Gemeente Hof Van Twente) dan mag je het idd bijna geen hacken noemen naar mijn mening...
Denk dat het grijsgebied is inderdaad. Denk eerder dat het computer vredebreuk is. De definitie van hacken is een functie of systeem op een manier gebruiken zoals deze niet door de maker bedoelt was. Het correct invoeren van een wachtwoord valt daar maar mijn mening niet onder.

Des al niet te min nog steeds hardstikke strafbaar daar t niet jou eigendom is. Het is een beetje hetzelfde verhaal als dat downloaden uit illegale bron geen diefstal is maar wel auteursrechten schending.
En dan heet het eigenlijk ook nog cracken (als in kraken), en niet hacken. Want hacken is iets creatiefs en slims bedenken. Dat dat woord nu verkracht is door MSM journalisten die alles op 1 hoop gooien...
Jeb. Daar zit inderdaad het probleem. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt bij hacken meteen aan iets illegaals. Terwijl het woord zelf een neutrale betekenis heeft. Maar goed, zo zijn er meer woorden die onjuist gebruikt worden. Best jammer, het leid vaak tot miscommunicatie.
Onbegrijpelijk dat anonimiteit 'zomaar' opgegeven mag worden, als één of ander sufferdje basaal beleid niet op orde heeft.
Ja, precies! Eerste vraag van journalisten zou moeten zijn: Wat was het wachtwoord? Had je 2FA aanstaan? Dan weten we de echte reden van de "hack". (Fout antwoord: "Uhm dat zeggen we niet, die gebruiken we ook voor FB, SnapChat en Insta!" 8)7 )

Ok, we noemen inbreken met een "geraden" sleutel ook nog inbreken, en je moet "met je poten van andermans spullen afblijven", maar hack suggereert toch een zwakte bij Twitter, maar dat geloof ik niet.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 23 juli 2024 04:37]

In contact komen met sociale media bedrijven is nooit makkelijk geweest. Dat zal nooit echt veranderen, zeker niet voor kleinere accounts.
De producten in de winkelschappen krijgen ook geen ondersteuning; waarom zouden de producten van social media dat wel krijgen?
Hoe kom je daar nou weer bij?

Je kan voor support bij de winkel zelf zijn, en vaak zit er een telefoonnummer op van de fabrikant. Op een pakje zeep staat nog een telefoonnummer.

Edit: Ik las het verkeerd, oepsie :)

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 23 juli 2024 04:37]

De klant kan inderdaad bellen en support krijgen, maar het product niet. Bij social media zijn de klanten de advertentieboeren, en ben jij het product. Als product zijnde kun je bellen wat je wilt, maar support kun je vergeten. Dat is wat Fluttershy wil zeggen.

Overigens weet ik niet zeker of bij Twitter de reclamebobos wel support krijg op dit moment, aangezien recent 75% van het personeel ontslagen is. Ik wens ED dan ook veel sterkte.
Je bent dan ook niet het product; ook jij bent een klant die een dienst afneemt - de toegang tot Twitter in dit geval.

Adverteerders zijn óók klanten. Alleen adverteerders nemen een andere dienst af: advertentieruimte op het scherm van de eerste groep klanten.

Zo'n site heeft dus twee elementen nodig voor het "product": een scherm met ruimte, en een adverteerder om die ruimte op te vullen. Zonder één van deze twee werkt het product niet.

In veel gevallen zul je inderdaad (onbedoeld) gegevens meesturen, maar dat is alleen maar om de selectie te maken voor de invulling van die elementen, zodat ze een hogere prijs kunnen vragen voor het echte product: de gevulde advertentieruimte.
Oooooh ik ben een sukkel, ik snap 'm al
Bij social media zijn de klanten de advertentieboeren, en ben jij het product.
Da's altijd een handige quote om erbij te pakken als mensen denken dat socialmediabedrijven voor hen horen te werken, maar in deze context klopt het niet echt. In de Twitter ToS/Privacy policy word je niet omschreven als product maar als gebruiker. Een belangrijke onderscheiding, want een product heeft geen rechten. Een EU-burger heeft er online een paar meer. Zomaar zeggen dat 'je het product bent' en derhalve ongeveer evenveel rechten hebt als een levenloos object is te kort door de bocht.
Hoe kom je daar nou weer bij?

Je kan voor support bij de winkel zelf zijn, en vaak zit er een telefoonnummer op van de fabrikant. Op een pakje zeep staat nog een telefoonnummer.
Nog leuker is dat je ze zelfs support kan krijgen via social media bij vrijwel elk mark. Het platform waar de eigenaar zelf niet bereikbaar is :)

@Zyppora
Ik kan ook betalen en adverteren, ook dán zijn ze nog steeds niet bereikbaar. Dingen veranderen pas als je miljoenen uitgeeft. Europese bedrijven kunnen dat niet flikken en kunnen daarom niet eens zo groot worden als de Amerikaanse tegenhangers. Zolang Europa staartje kwispelt voor Amerika, kunnen die bedrijven ons lekker uitmelken. Grootste kostenpost voor veel bedrijven zoals support en voldoen aan lokale wetgevingen kunnen ze weglaten, belasting weten ze niet eens wat het betekend.

Inmiddels hebben ze zo meer geld en macht dan vele naties bij elkaar. Science fiction films over "Corparate World" ipv democratie is geen science fiction meer.
Mijn vader zaliger had ooit 39 frikandellen i.p.v. 40 in een doos van Beckers. Normaliter tel je ze niet, maar het was hem opgevallen dat ze was los in de verpakking zaten i.p.v. strak zoals normaal. Toen heeft hij het contactadres van Beckers gemailed en het aankoopbedrag teruggestort gekregen.

Dus ja, op producten in de winkelschappen zit gewoon ondersteuning, is het niet vanuit de winkel zelf, dan wel vanuit de fabrikant.
Uw vader was een klant in deze context.

Bij social media bent u geen klant. U neemt een dienst af, ja. Maar u bent geen onderdeel van het verdienmodel.
Klant kun je nu worden voor 8 dollar per maand, als je dat echt graag wilt. Of je dan ineens wel ondersteuning gaat krijgen betwijfel ik, maar dan mag je wel terecht klagen.
Ook bij social media blijf je wel een mens, in het geval van de meeste Tweakers een GDPR-subject. Twitter is een bedrijf dat persoonsgegevens van je bezit en heeft daardoor ook plichten. Klant of niet, dat maakt eigenlijk weinig uit. Je kunt een mens nooit vergelijken met een levenloos product, ook op social media niet. Daar gelden gewoon heel andere regels voor.
Geen onderdeel van het verdienmodel is wat kort door de bocht. De gebruikersovereenkomst van Twitter spreekt van gebruikers, niet van klanten dus daar zit inderdaad wat in. Maar zonder gebruikers betwijfel ik of het verdienmodel levensvatbaar blijft.
niet? Dus jij kan niet naar een winkelbediende lopen? Sterker nog: op bijna ieder product in de supermarkt staat een telefoonnummer voor vragen/klachten... Dus zelfs daar zit ondersteuning op ;)
Producten kunnen dat niet nee :+
Ik snap hier de vergelijking niet goed. Producten in winkelschappen kosten geld en hebben voor zowel de verkoper als voor de consument "ondersteunende" telefoonnummers/emailadressen die je kan bellen als je vragen/problemen hebt over een product. Je kan altijd contact opnemen met zowel de verkopende partij als met het merk wat je koopt. Ik weet vrijwel zeker dat je bij een gemiddeld product uit een winkelschap sneller geholpen bent bij vragen dan bij social media producten.
Dat zou wel anders moeten vind ik, maar dan moeten de gebruikers ook niet verwachten dat het allemaal gratis is
Het is niet gratis, als je niet betaalt met geld dan betaal je met je privédata
Je betaalt sowieso met privé data...ook al betaal je met geld.
Hoezo? Ze verdienen nu ook bakken met geld aan gebruikers.
Nee, ze zetten al jaren bakken met geld om, maar hebben nog nooit een jaar winst gemaakt. Het runnen kost dus teveel zoals het tot nu toe is gegaan en daar lijkt verandering in te komen, dus nog minder mensen die je aan kan spreken.

Er zijn standaard procedures voor een hacked Twitter account:
https://help.twitter.com/...ty/twitter-account-hacked

Ze 'bestoken' heeft natuurlijk 0,0 zin en zorgt bij de huidige Twitter medewerkers alleen maar voor meer irritatie. Twitter heeft honderden miljoenen gebruikers, hoeveel denk je dat daarvan per dag gehacked worden? Hier wil een bedrijfje gewoon voordringen op de normale gang van zaken.
Net verkocht voor 44 miljard dollar. Dat het geen waarde heeft, wil er bij mij niet in.
Ik zeg niet dat er geen waarde in zit, ik zeg dat ze geen winst maken en dat tot op heden nog helemaal niet hebben gedaan. Dat is wat anders.

En wat mensen ergens voor geven? Kijk puur naar de NFT gekte, kijk eens voor wat voor bedragen sommige onzinnige NFTs zijn verkocht. En hoeveel bedrijven die enorm veel geld waard waren zijn compleet POOF(tm) gegaan na de dotcom bubble.

Omdat ze nu denken dat het veel geld waard is, betekend niet dat dit zo blijft, we gaan het zien of ze het winstgevend kunnen maken voordat het geld op is...
De waarde is gebaseerd op de netto contante waarde van de verwachte toekomstige kasstromen.
Schijnbaar wordt 'ie positief ingeschat.
De waarde zit in dat het één van de grote communicatie platformen is, niet in de winst die er gemaakt word.
Twitter heeft terdege wel waarde en bakken met geld en activa.

https://s22.q4cdn.com/826...etrics-and-Financials.pdf

Bij dergelijke bedrijven is het belangrijker dat de waarde (activa) hard stijgt en dat de verliezen beperkt blijft.
Twitter lijdt momenteel een verlies van 3 miljoen dollar per dag. Per dag.
Deze bedrijven willen gewoon niet bereikbaar zijn want dat is alleen maar lastig. Als journalist kun je een email sturen naar de PR afdeling.
Het zal nu ook wel niet helpen dat de helft van het personeel van Twitter de wacht is aangezegd / op straat is gezet.
Ik begrijp niet waarom dit geplaatst wordt. Er worden dagelijks accounts gehacked, vaak door slechte wachtwoorden. Ik hoor vaak van mensen dat ze moeite hebben om iemand te bereiken bij de grote techbedrijven.

Dit lijkt me een kwestie van zien wat je wil zien, waarbij men nu opeens elke imperfectie wijt aan de reorganisatie. Alsof alles hiervoor perfect ging.
Het is nu een Twitter 'probleem' ipv. een Regionaal Dagblad probleem van slechte beveiliging van 'essentiële accounts'... Het is maar hoe je het nieuws 'spint'...

Daarnaast werd het NOS artikel geplaatst nog geen 20 uur na de hack en begint men al over bijna een etmaal... Dan nog eens hoe lang het duurt voordat iemand het door heeft bij het Regionaal Dagblad, hoe lang voordat iemand van het IT team het weet en er wat mee gaat doen, hoe lang voordat het is gemeld bij Twitter (via hopelijk de juiste procedure)?

En wanneer wordt dit media bedrijf (Redionaal Dagblad) door het slijk gehaald, net als elke keer dat een bedrijf gehackt wordt en het gerapporteerd wordt op Tweakers.net?
Kliks.
En Elon / Twitter, schijnt hot topic te zijn hier op Tweakersitter.
Tja, een hack oplossen is weer lastig, maar een troll-account opdoeken doen ze blijkbaar wel snel.
Het gaat lekker daar.
Troll accounts in het algemeen zijn ook niet zo'n probleem. Op dit moment zit Chief Twit waarschijnlijk gewoon rechtstreeks op de database te queryen naar accounts met als display name Elon Musk, en alles wat niet zijn eigen account is wordt gepermabanned.
gehacked ?

ik verwacht dat het wachtwoord uitgelekd of geraden is, om dat nou hacken te noemen.
met een beetje 2FA had dit bijna niet kunnen gebeuren toch ?
Die 2e tweet van ED bevestig alleen maar dat ze diet niet hadden ingeschakeld voor/tijdens de hack lijkt mij...
Hacking is the act of identifying and then exploiting weaknesses in a computer system or network, usually to gain unauthorized access to personal or organizational data.
Dat lijkt me precies wat hier gebeurd is, het maakt niet uit hoe technisch complex de procedure is of dat het eenvoudig voorkomen had kunnen worden.
ik heb geen idee wat er gebeurd is en jij denk ook niet.
aanname ;)
Of wat eenvoudige phishing pogingen gedaan? Dan ben je niets met 2FA als een willekeurige medewerker de login gegevens ingeeft op een kopie van. Op die manier zou het heel eenvoudig kunnen geweest zijn.
Dit is maar een klein account wat gaat er gebeuren bij andere hacks als er geen mankracht meer over is. Botte actie om helft van personeel eruit te werken en ook nog eens essentiële werknemers.
Kijken hoe dit gaat aflopen..
2FA niet aangezet?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.