Blizzard brengt World of Warcraft-uitbreiding Dragonflight 'later dit jaar' uit

Blizzard brengt de in april aangekondigde Dragonflight-uitbreiding voor World of Warcraft 'later dit jaar' uit. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt. De uitbreiding speelt zich af in Azeroth en spelers kunnen daar het nieuwe gebied Dragon Isles verkennen.

Naast het nieuwe gebied voegt Dragonflight een nieuw speelbaar ras toe: de Dracthyr. Dat drakenras bevat een nieuwe class: de Evoker. Spelers die daarvoor kiezen, krijgen verschillende drakenkrachten tot hun beschikking. Evokers kunnen specialiseren in healing of ranged dps. Dracthyr-spelers kunnen zich aansluiten bij zowel de Horde als Alliance.

World of Warcraft Dragonflight Collector's Set

Blizzard is begonnen met de voorverkoop van de Dragonflight-uitbreiding. Digitaal zijn er Basis- Heroic- en Epic-uitvoeringen te koop, voor 50, 70 en 90 euro. De duurdere versies bevatten extra's zoals een character boost naar level 60, een Tangled Dreamweaver Flying Mount en het nieuwe Murkastraza-huisdier. De Epic-versie heeft nog een aantal digitale extra's en bevat 30 dagen gametijd.

Dragonflight komt ook fysiek uit als Collector's Set. Die bevat een key voor de digitale Epic-editie en een aantal fysieke items, waaronder een boek en een muismat. De set is te bestellen voor 130 euro en wordt verzonden als de game uitkomt. Dragonflight is de negende uitbreiding voor World of Warcraft. De mmorpg bestaat sinds 2004.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

22-06-2022 • 10:50

55 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (55)

Wijzig sortering
Zou WotlK op hetzelfde moment naar WoW Classic gebracht worden?
Reageer
Ga daar maar niet van uit. Bij aparte release periodes hebben ze meer spelers per game want veel spelers willen het begin mee maken van een nieuwe release.
Reageer
Dat zou je denken

Maar toch lijkt het er op dat beide releases elkaar vlug op zullen volgen. Een beta periode duurt gemiddeld 3 maanden.

Stel WOTLK beta begint in Juli + 3 maanden = Dan kunnen we hem verwachten rond Oktober.
Dragonflight zal wel eind november / begin december worden. Dus er gaat maar 1 of 2 maanden er tussen zitten.

Of ze moeten WOTLK beta achterwege laten en ons volledig verassen. Maar dat kan ik mij niet voorstellen want elke classic heeft een beta periode gehad.

Het zou idd beter zijn om gewoon tussen beide releases 6 maanden te hebben.

[Reactie gewijzigd door Raven__NL op 22 juni 2022 11:34]

Reageer
lijkt mij zeer onlogisch.
je wilt dat zo veel mogelijk mensen ( tegelijk?) je game spelen.
Dan ga je dus niet 2 titels tegelijk uitbrengen.
Reageer
HYPE!
Ziet er voor mij uit als een nieuwe start voor WoW.
Weg met die high fantasy en back to basic.
Reageer
Weer terug naar boze draken, vooral naar wereldse problemen waarbij het gevoel klopt dat je daar iets mee doet.

Niet zo als Shadowlands even of andere kosmische standaard bad guy.

Ik heb ook wel hype. Ga zeker wel spelen.
Reageer
Dat zeg je heel mooi! Idd precies wat ik verschrikkelijk vond aan shadowlands. Terug naar “echte” wereldse problemen in azeroth. Ik heb er in ieder geval wel zin in na 2 jaar geen wow te hebben gespeeld vanwege shadowlands.
Reageer
Ik hoop door het geld dat Blizzard verdiend heeft aan classic, het steekt in deze xpack.
Dat er als max level content een reden is om te spelen. Die zo is opgezet dat je wilt spelen en niet dat je moet.

Dat vond ik bij WotLK en MoP best goed geregeld. Vanilla en TBC was ik zo diep in het spel dat ik alles goed vond. Daarnaast moest je toen ook naast het raiden gewoon hard grinden.

Cata had het niet omdat ze te veel tijd in de "oude" zones gestopt hadden om die te revampen. Denk ook niet dat ze zo iets ooit nog zullen doen.

Legion had het een beetje maar miste voor mij net de laatste stap.

Mijn grootste hoop is dat er niets in het spel zit dat je wekelijks bij moet houden om bij te blijven zoals; Renown, Artifact, Heart of Azeroth....

Dat ze iets timegaten is prima maar als ik 3 weken later begin wil ik gewoon als ik er tijd in kan steken op hetzelfde niveau kunnen komen als mensen die dezelfde tijd erin hebben gestoken echter verspreid over 3 weken.
Reageer
Ik heb het probleem dat ik het wel wil spelen maar dat veel mensen toch afhaken... ken niemand meer online... terwijl er meer dan 5 miljoen mensen het spel spelen.
Reageer
Dan krijg je het wel makkelijker want je kunt nu ook steeds meer samen met Horde en Alliance samen doen. Nu nog guilds en het maakt niet uit wat je speelt.

Ik merk nu vaak dat mensen die ik tegenkom waar ik dan wel mee zou willen spelen, altijd Horde spelen terwijl ik Alliance speel.

Daarnaast heb ik het idee het wel moeilijker is om echt in een guild te komen als in dat je ook midden in de guild wilt staat. Veel guilds hebben een core clubje mensen die altijd naar elkaar blijven optrekken. Als je zo'n guild dan joint het moeilijk is om echt te connecten met de core.
Reageer
Precies dat, dus dan val je er buiten en heb voel je je een buitenbeentje waardoor het niet meer leuk is/maakt.
Reageer
Dat kost dan veel tijd helaas.

Ik heb een tijdje in een guild gezetten in Legion waar ik die tijd en energie had om dat te doen. Waar ook een paar core members het leuk vonden dat ik aansluiting zocht. Vervolgens is die guild begin BfA helemaal uit elkaar gevallen. :'(

Ik weet niet of ik nog een keer zoveel energie erin wil steken.
Reageer
Mochten jullie op Silvermoon spelen dan zijn jullie van harte welkom bij ons! We hebben een NL guild daar, raid op zondag en elke avond m+. Stuur maar een berichtje als je geïnteresseerd bent.
Reageer
Hoe zie je nachtelven en Taurens niet als High Fantasy ?
Laten we eerlijk wezen... de Cinematic staat los van de gameplay en hier valt weinig uit op te maken.

Voor mij geld dan weer neuwe expack, ik ga hem sowieso spelen !
Reageer
Voor in de wereld van Warcraft vind ik de shadowlands en alle lore die er uit de hoge hoed getrokken is high fantasy die tevens nergens opsloeg.

De Azeroth races vind ik niet perse high fantasy als in de wereld van Warcraft.

[Reactie gewijzigd door Tjidde op 22 juni 2022 14:38]

Reageer
Weg met high fantasy? Ik heb WoW nooit gezien als iets anders dan high fantasy. Laten we eerlijk zijn, in Dragonflight gaan we een aanpasbare draak berijden.
Reageer
Eeeeeeh.... WoW is een tekstboek voorbeeld van high fantasy. Van de stijl tot het plot. Een magische wereld met zoveel rassen, magische mounts en fantastische steden, wereldeindigende gebeurtenissen die moeten worden tegengehouden. In welke wereld is het geen high fantasy?
Reageer
Warcraft IS High Fantasy, al vanaf het begin (Warcraft 1). Trollen, Orcs, Elven, tovenaars, magie en portalen naar andere werelden. Meer High Fantasy kun je niet worden.
Reageer
Het Warcraft universum is altijd High Fantasy geweest en deze Expansion verandert daar niets aan...
Reageer
Dat werd bij zoveel expansions al verkondigd en we weten hoe dat is afgelopen every. Single. Time.
Reageer
back to basic.
Misschien mis ik het, maar ik vind deze trailer juist helemaal niks back to Blizzard basics hebben.
Vind het zelfs enorm underwhelming en nog meer afstand nemen van die good old Blizzard gevoel. Vooral de art direction voelt meer vlak en bijna tooney.

Er was een tijd dat ik met smart zat te wachten op de volgende Blizzard cinematic. En ik heb voor de zekerheid Wrath of Lich King erbij gepakt of ik het me wel goed herinner. Trailer van meer dan 10 jaar oud die er imo een stuk beter uitziet.
Reageer
Hoeveel 'hoger' wil je je fantasy hebben dan dat iedereen op draken gaat vliegen?
Reageer
WarCraft is high-fantasy, ik heb de intro bekeken en heb het nog nooit zover van WarCraft af zien staan als nu. In het hele filmpje zie ik werkelijk niets wat een WarCraft gevoel geeft. Tot op heden heb ik elke expension nog gekocht, maar speel het eigenlijk weinig meer. Nu deze prijzen en er al een paar exp. geen doosjes meer bij zitten met art (ja, allen de overpriced collectable), begin erg te twijfelen...

Van wat ik zie is hier niets back to basic aan... Dit lijkt meer een game over grieken waar draken in de mix gegooid zijn... Ik wacht eerst wat gameplay beelden af denk ik, erg jammer.

Ik hoop dat het toch beter is dan de beelden doen denken, misschien dat het eens andersom is en we enorm verrast worden. :)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 22 juni 2022 20:49]

Reageer
Ongeacht wat ga ik hem spelen, ik heb elke expansion meegemaakt dus ga ik deze niet missen, hopelijk is het iets minder feed the grindmachine zoals de vorige expansions, shadowlands was een fijn verhaal maar eens dit voorbij voelde het erg daily grind aan. (ik weet dat mmorpgs grindfests zijn, maar eerder had ik minde rhet gevoel dat WowW zich enkel nog op dat focuste)

Als het weer zo is zal het zoals Shadowlands zijn, verhaal spelen met een nieuw mannetje en dan eens de mainquest uit is stoppen en wachten voor de volgende update.
Reageer
Ik heb elke expansion meegemaakt dus ga ik deze niet missen
Klinkt als een sunk cost fallacy :P

Als je effectief nog entertainment kan halen uit WoW, "more power to you"

[Reactie gewijzigd door Tomhh op 22 juni 2022 12:09]

Reageer
World of Warcraft®: Dragonflight will be available on or before December 31, 2022.
Wat weer in de Bluepost is terug te vinden.

ik verwacht een zelfde release date ongeveer zoals Shadowlands... ergens in November (?)
Reageer
Hype! Enorm verheugd om deze expansion te kunnen gaan spelen, weer alles op pakken en gaan genieten van t spel.
Reageer
Oef... Ik ben pre-9.1 gestopt (de community was de hoofd reden, de content was nogal gefocussed op snel M+-en, ik wou Raiden, en metagaming werd dusdanig een factor dat de community zo hard hamerde op ideale routes/min max dat het toxisch werd... ik wás cutting edge, even voor context, maar pre-nathria (waar ik 6/9 mythic clearde voor ik stopte) en eigenlijk al BFA (wat ik nog leuk vond) werd het steeds... meer e-sportlike.

Dragonflight zag er in de announcements wel leuk uit, en misschien 'laat genoeg' zodat ik misschien als een casual heroic-pleb (en wat dungeons met vrienden die spelen voor lol, niet voor min max, en blij zijn met een +12) die af en toe wat world content wil doen kan genieten. Vooral world content heeft me altijd geboeid, en het "minecraft Elytra-stijltje" draak-vliegen sprak me ook aan (vliegen vindt ik geweldig, maar luchtzwemen werd heel snel een dingetje van 'zet richting in tomtom, druk autorun, ga afk'). Wat mij betreft een ideale mix van vrijheidsgevoel én speel lol.

Maar ik krabbel door dit toch wat terug... "dit jaar" is niet zo lang meer namelijk. Tel daar ook nog eens (Amerikaanse) feestdagen bij op, en het is al helemaal kort. Dragonflight heeft alles mee (maar dat had SL ook, elke zone was conceptueel mega cool), en het thema lijkt cool, maar we zitten nog niet eens op een alpha. We weten niet eens iets van dungeons op 3 namen na (Neltharus, Life Pools, Uld-something). We weten zelfs meer van de pre-patch dan van de expansion zelf!

In potentie kan het een WOTLK-stijl continent zijn, qua gevoel, qua wereld, qua verkenning, en natuurlijk draken, maar minder dan een half jaar terwijl er niet eens een alpha is, is imho voor dit spel te kort.

En dat is een red flag voor mij. Ik preorder niet en beslis wel adhv. release...
Reageer
Even ter idee, die "on or before" is gewoon om zichzelf in te dekken. Het is totaal geen bindend of kloppend iets. Als blizzard het wil uitstellen kunnen ze dat gewoon doen.

Er gaan allemaal sprookjes rond dat "Een bedrijf 100% verplicht is" om een game voor/op die datum uit te brengen, echter is er zeker op Nederlands/Europees gebied totaal geen uitspraak geweest die hier op wijst.

Zou het mooi zijn? Zeker! Zou ik het zo stellig roepen als dit artikel? Mja, het is net zo betrouwbaar als de gemiddelde reddit poster die denkt een expert te zijn :+
Reageer
En de prijzen zijn zomaar eventjes duurder geworden vergeleken met de vorige expansion. Is nu niet dat we kunnen uitgaan van kwaliteit als je de track record ziet van WoW de afgelopen jaren…

Mensen verkondigen hier dat het er echt goed uit ziet. Dat was bij elke expansion zo en toch laten ze hun iedere keer vangen.

[Reactie gewijzigd door Pufster op 22 juni 2022 11:52]

Reageer
130 euro? de prijzen voor CE's zijn flink gestegen zeg. Die waren vroeger rond de 80.
Reageer
Wanneer ze een complete expansion sneller releasen dan een Shadowlands patch...
Reageer
Shadowlands kwam uit in Nov'20
stel dat DF in Dec'22 uit komt , betekent dat ruim 2 jaar jaar.

iets met een lul en een drumstel
Reageer
Ik denk dat de 9.x updates bedoeld worden. Daar zat gemiddeld minstens een halfjaar tussen per keer.

Nu zou de expansion evt ook binnen het halfjaar uitgebracht gaan worden. Prima vertoeven, maar hopelijk krijgen we dit keer wel meer content om te ontdekken.
Reageer
nadat een expact gereleased wordt, wordt er al een team op de volgende expac gezet... dus roep toeteren dat iets binnen een half jaar uit komt.... }:O


Dat patches soms een half jaar duurde tijdens SL... ja zeker waar.

[Reactie gewijzigd door Pablo op 22 juni 2022 16:51]

Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee