'Sony introduceert volgende week gamingmonitors en headsets voor pc en PS5'

Sony presenteert naar verluidt volgende week twee gamingmonitors, gericht op gebruik in combinatie met PlayStation-consoles of pc's. Ook zou de fabrikant drie gamingheadsets aankondingen; daarvan zijn afbeeldingen verschenen.

Sony brengt de monitors en headsets uit onder de nieuwe merknaam Inzone, claimt leaker Tom Henderson op exputer. Het zou gaan om twee monitors, waarvan een 4k-model met een refreshrate van 144Hz en een full-hd-variant met een 240Hz-paneel. De monitors hebben volgens het bericht VRR-ondersteuning en een responstijd van 1ms. Het 4k-model zou een DisplayHDR 600-certificaat krijgen, terwijl het 1080p-model het moet doen met de laagste DisplayHDR 400-kwalificering.

De monitors zouden gamingfeatures krijgen, zoals de weergave van het aantal frames per seconde, een black equalizer voor het lichter maken van donkere plekken in beeld en andere opties om het contrast aan te passen om 'vijanden beter zichtbaar te maken'. Dergelijke functies zouden in- en uitgeschakeld kunnen worden. Hoe groot de monitors zijn en wat ze gaan kosten, is nog niet duidelijk.

Het nieuwe Sony Inzone-merk zou ook gebruikt worden voor de introductie van drie nieuwe headsets. Website 91mobiles heeft daarvan in samenwerking met OnLeaks de vermeende officiële renders online gezet. Het gaat om de Inzone H3, H7 en H9, die allemaal 360 spatial sound ondersteunen. De H3 is een bedraad instapmodel en de H9 is het duurste model, dat als enige actieve ruisonderdrukking heeft. Prijzen van de koptelefoons zijn nog niet bekend.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-06-2022 • 09:53

105 Linkedin

Reacties (105)

Wijzig sortering
Ik dacht dat de PS5 (nog?) geen games heeft die 4K 120Hz doen, enkel 4K/60 en 1080p/120. Waarom zou je dan een TV met 4K/120 of zelfs hoger te leveren? Of gaan toekomstige games wel 4K/120 ondersteunen? De PS5 zelf wordt niet sterker en games enkel zwaarder..

[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 21 juni 2022 10:35]

Reageer
PS5 kan 4K / 120Hz via een HDMI 2.1 verbinding aan zover ik weet.
Reageer
Dan heb je toch niks aan 144hz laat staan 240?
Reageer
Daarom dat dit scherm dus ook voor PC gaming geschikt is :)
Reageer
Of een stille hint naar PS5-pro? :P (niet dat ik verwacht dat deze opeens 240 krijgt, maar consoles kunnen soms vooruitlopen en eventueel een DP-aansluiting toevoegen)
Reageer
Vraag me wel af of het een stille hint is voor de PS5 dat er wellicht mogelijk toch support komt voor andere beeld instellingen, 1440p output is iets waar veel mensen al lang om vragen en lijkt me toch vrij simpel te implementeren.
Reageer
DP is niet nodig, HDMI 2.1 heeft genoeg bandbreedte om 4K@144Hz met 10bit of 1080p@240Hz zonder DCS te verwerken ;)
Reageer
Leren lezen is ook een kunst, het 4k scherm gaat tot 144hz en waarom zouden ze een scherm dat ze ook voor de PC verkopen limiteren tot 120hz. En schermen gaan met gemak langer mee dan een console generatie dus beetje toekomst bestendig mag ook wel.
Reageer
Een gaming monitor geschikt voor PC... Natuurlijk heb je er wat aan. Sinds wanneer is een beeldscherm enkel geschikt voor een gaming console? Is nog NOOIT geweest.

Snap echt niet waarom 2 mensen op volgend van elkaar hier overheen lezen. Je koopt een monitor niet om op de limiet van je console te spelen. Je koopt een monitor om daar alles op te kunnen doen.

Dat is hetzelfde als zeggen ik koop een auto die niet harder dan 130 kan want wat heb ik eraan als ik niet harder mag? Ik denk dat daar de meesten toch gewoon voor een mooie bak kiezen die allerlij functies heeft en ook redelijk kan optrekken ongeacht of het nodig is voor de ritjes naar werk.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 21 juni 2022 15:12]

Reageer
nieuws: PlayStation 5 haalt lagere maximale bandbreedte van 32Gbit/s via HDMI...

Ik weet niet of dit nog speelt, qua cap op 32Bgit/s.
Laatste keer dat ik keek (gisteren), deed mijn PS5 max 4K@120Hz@4:2:2 chroma.

[Reactie gewijzigd door toxict op 21 juni 2022 10:46]

Reageer
Ja dat is nog steeds zo. En Xbox doet
4K@120Hz@4:4:4 chroma.
Reageer
Maar zou dat niet effectief betekenen dat XSX "betere" kwaliteit beelden geeft aangezien die uncompressed doorgeeft?

Deed PS5 ook niet aan checkerboard rendering en heeft dit effect op de "waargenomen beeld" oftewel dat het toch wat mooier laat lijken?
Reageer
Ja dat betekend dat..Plus elk spel heeft een voordeel qua resolutie en of frame rate tegenover ps5 zelfs zonder VRR
Reageer
Wat een onzin. Zonder VRR hebben de meeste XSX helemaal geen fps advantage, en verschil in resolutie is dan juist minimaal (en nu al helemaal niet nu de PS5 VRR heeft).

Je zou juist van XSX beter verwachten dan wat ze de xbox fans hadden beloofd voor release. Maar in feite presteert hij niet veel beter dan de PS5.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 21 juni 2022 21:53]

Reageer
Plus elk spel heeft een voordeel qua resolutie en of frame rate tegenover ps5 zelfs zonder VRR
Welkom op Tweakers. Wel even je huiswerk doen voortaan.

Er is hier namelijk niet 1 antwoord op, dit verschilt per game. Soms in het voordeel PS5, soms SX.
Reageer
Je hoeft toch ook geen 4k 120hz te spelen. Belangrijker is dat je alle mogelijkheden hebt.

Wil je 4k gamen kan dat. Wil je 120hz gamen kan dat. Daarbij met vrr zijn er nu nog meer mogelijkheden.

Ik heb zelf maar een 4k 60hz monitor met freesync(helaas werkt dat alleen op mijn xbox en niet ps5). Geen spijt van maar ik heb dus nooit de mogelijkheid om op 120hz te gamen. Bijvoorbeeld voor cod. Dan is fps belangrijker dan resolutie.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 21 juni 2022 12:05]

Reageer
4k120 bied de mogelijkheid om in 4k40 te spelen. Iedere frame wordt 3x uitgestuurd op 120 hz waardoor je monitor dus 4k120 moet ondersteunen. Maar verder mis je niet veel ;)

[Reactie gewijzigd door cold_as_ijs op 21 juni 2022 23:43]

Reageer
Ja precies die mogelijkheid is er ook nog. Mijn punt was dat je dus zeker wel wat hebt aan een 4k120hz monitor ook bij de ps5 en xsx.
Reageer
En voor dat soort zaken is VRR :).
Reageer
PS5 ondersteunt ook 4K 120HZ via HDMI 2.1, moet natuurlijk de monitor of tv EN de kabel voorzien zijn van deze versie.
Reageer
Ps5 kan gewoon 4K/120 aan via hdmi 2.1.

Hier een lijst met games die 120hz ondersteunen:

https://www.psu.com/news/...t-games-on-playstation-5/
Reageer
Niet 4:4:4. En zijn heel weinig spellen waarbij de ps5 even goed of beter als de Xbox presteert op elk gebied. Voor beste beeld is een Oled in combinatie met een series X vaak de beste keus zelfs zonder de superieure vrr
Reageer
Niet 4:4:4
Ja dus? Dat was de vraag toch niet. Overigens is het verschil tussen 4:4:4 en 4:2:2 te verwaarlozen. Merendeel van de mensen ziet het verschil niet. Leuk als technische specs, maar denk je dat de consument dit iets interesseert? Enige waar je een beetje verschil in zou kunnen zien is tekst. Daarnaast zijn beide consoles niet krachtig genoeg om native 4k/120 weer te geven in games. Meeste zijn met een dynamische resolutie. So nobody cares.
En zijn heel weinig spellen waarbij de ps5 even goed of beter als de Xbox presteert op elk gebied.
Daar is digital foundry het niet mee eens:

https://twitter.com/Birki...T1MlcwXKNrAtc8-RvWIg&s=19
Voor beste beeld is een Oled in combinatie met een series X vaak de beste keus zelfs zonder de superieure vrr
Vandaar dat Elden ring zonder VRR beter draait op de ps5 :?

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 21 juni 2022 21:36]

Reageer
Er zijn inmiddels enkele games die (met name in sommige multiplayer-modi) een 120hz aanbieden. Vaak wel ten koste van resolutie en bepaalde grafische settings; zo gaat Destiny 2 bijvoorbeeld naar 1440p als ik het mij goed herinner. Maar naar mijn weten zijn er geen technische belemmeringen voor 120hz/4k; mits de rest van de apparatuur natuurlijk ook HDMI 2.1 compatible zijn en de betreffende features ondersteund.
Reageer
Dergelijke games zijn een perfect voorbeeld waarom je jouw output wel gewoon op 4K@120Hz wil hebben staan ongeacht wat de interne render resolutie/framerate is.

Zonder zal een 1440p(of andere random resolutie zoals 1800p) eerst naar 1080p worden gedownscaled voordat het verzonden wordt om vervolgens weer door jouw 4K display geupscaled te worden. Wat resulteert in kwaliteits verlies die totaal niet nodig is.

Verder is er inderdaad niks wat een ontwikkelaar tegenhoudt, buiten eigen visie, om een game op 4K te renderen met 120fps. Al zullen vrij weinig daarvoor kiezen.

Daarom snap ik de "4K@120Hz op consoles is nutteloos, alsof een console dat aankan" reacties nooit zo.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 21 juni 2022 22:38]

Reageer
Hoewel er op dit moment geen 4k120 games zijn heeft een dergelijk scherm wel nut. Bijvoorbeeld 4k40fps kan niet op 60hz maar wel op 120hz. Verder kan je de ui bij games op 4k draaien terwijl de game zelf geschaald wordt, ook dit kan op een 4k mooier zijn dan op 1080p. Verder werkt een variable refresh rate beter als je tot 120 fps kan.
Reageer
Warzone kan 4k120 op PS5 dacht ik.
Daar zal deze lijn dan ook op gericht worden heb ik het idee. De competitieve esport shooters.
Reageer
Als games wachter op een 4k/144hz scherm, en de scherm fabrikant niks doet tot er games zijn die 4k/144hz vragen, wachten ze beiden heel lang op de ander.

Kip-en-Ei verhaal dus. Iemand moet de eerste zijn.
Reageer
Uhm , het is een console, en als je de ps5 sterker wil maken , dan moet je echt beginnen met modden , b.v. Dbrand covers voor betere koeling , als je daar al mee begint kom je al wat verder, geef het een snelle nvme ssd, sneller dan ps5 standaard, tuurlijk ken je niet veel modden het is een a;;-in-one apparaat, maar dat is waar je zelf voor kies, en mensen weten dat game devs verder gaan dan wat een console aan ken,
Reageer
De headsets lijken optisch gebasseerd te zijn op de XM series van Sony. De monitoren zullen helaas waarschijnlijk weer LCD panelen zijn en geen OLED.

De reden dat ik persoonlijk liever OLED over LCD kies is niet perse vanwegen de diepere zwartwaardes en mooiere kleuren, het gaat mij eerder om motion blur. Ik heb al een paar keer gaming monitors geprobeerd maar het stoort mij dat bewegende beelden nooit perfect scherp zijn. Ik heb daardoor moeite in snelle schietspelletjes om de vijand in die wazige zooi goed te herkennen. Een mooi voorbeeld hiervoor is ook de UFO test. Bij OLED blijt die UFO zo mooi scherp tov LCD techniek. Ik heb geen zin meer om weer een nieuwe LCD te komen om dan uiteindelijk weer teleurgesteld te zijn door motion blur. Mijn volgende monitor moet gewoon een OLED worden, ook al heeft die kans op burn in.

[Reactie gewijzigd door Sir_Hendro op 21 juni 2022 11:14]

Reageer
OLED is wel mooi maar lijkt met niet bepaald geschikt voor monitoren met de huidige stand van de techniek. Op een PC monitor wordt doorgaans veel statische content getoond en dat is vragen om problemen met OLED.

Liever een goede LCD monitor.
Reageer
Dat is dus minder het probleem bij QD-OLED, maar ook QD-OLED is nog niet perfect (naast de verschrikkelijk slechte beschikbaarheid op het moment).
Reageer
Met hoe duur QD-OLED is dat nog steeds te veel risico vind ik.

Ik wacht wel af tot andere "beta testers" het blijven halen zodat de techniek beter wordt, voor nu gezien de prijs is het mij nog te veel risico voor normaal PC gebruik (exclusief gamen is wel prima)
Reageer
Duur?

De eerste qd oled monitor op de markt kost maar 1300 (was zelfs te krijgen voor 1000 met kortingscodes). En dat als éérste scherm en het feit dat het van Alienware af komt (meestal overpriced).

Dat is voor een "nieuw" soort scherm echt belachelijk goedkoop, ondanks alle kinderziektes. Men ging ervan uit (fora) dat de eerste qd oled monitor boven de 2000 en misschien zelfs boven de 3000 euro te koop zou staan
Reageer
Het is nog steeds duur vergeleken met andere normale schermen.

Dat iets 1300 dollar/euro is maar men had 2000 of 3000 euro verwacht, maakt het die 1300 nog steeds niet goedkoop, maar goedkoper dan verwacht.

Iedereen heeft een andere mening over wat duur of goedkoop is, zoals ik in mijn andere comment al zei er zullen vast wel mensen zijn die 3 van die dingen kopen en dat goedkoop vinden.
Reageer
Precies om deze reden zou een opinie over de prijs geen deel uit mogen maken van een review.
Reageer
Wat bedoel je precies met andere normale schermen?

Als ik zoek naar een 34" 3440x1440 curved 165+hz ips scherm kom ik op 2 schermen uit die 870 en 1000-1200 kosten (predator x34(s)).
Reageer
Zo duur is QD-OLED niet als je het vergelijkt met OLED. Bedoel; 1300,- voor een 34" UW QD-OLED met 170Hz @ 8bit of 144Hz @ 10bit is eigenlijk echt heel weinig voor een splinternieuwe techniek. Het is nog steeds veel geld natuurlijk, maar over het algemeen zijn nieuwe display technieken bij monitoren al snel 2k of meer.

Maar ik deel je mening deels wel, het is een grote gok om nu als early-adopter in te stappen op een nieuwe techniek, want het is nog steeds 1300 euro.
Reageer
Zo duur is QD-OLED niet als je het vergelijkt met OLED
Maar OLED zelf (voor grotere schermen) is nou ook niet zo goedkoop. (persoonlijke meningen terzijde, er zullen vast wel mensen zijn die 3 van die Alienwares met QD-OLED kopen en het goedkoop vinden)
maar over het algemeen zijn nieuwe display technieken bij monitoren al snel 2k of meer
Vandaar dus afwachten in mijn geval.

Echter als ik het geld voor over had zie ik mijzelf eerder €1500 euro aan een goede IPS uitgeven dan een QD-OLED, puur omdat QD-OLED zich nog moet bewijzen en nog verbeterd moet worden.

Opzich ook logisch, nieuwe techniek inderdaad.
het is een grote gok om nu als early-adopter in te stappen op een nieuwe techniek, want het is nog steeds 1300 euro.
Klopt.
Reageer
Volgens RTings is burn in nog steeds een probleem bij QD-OLED TV's. Het blijft OLED, alleen met quantun dots.
Reageer
Theoretisch ja al wordt die kans verkleind.

Alienware heeft in ieder geval genoeg zelfvertrouwen en bied 3 jaar garantie op burn in.
Reageer
3 jaar is natuurlijk niets. Een computermonitor gaat bij mij veel langer mee. Bij mijn LG OLED had ik ook pas na 3 jaar en 4 maanden burn in... Uiteraard buiten de garantie.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 21 juni 2022 14:30]

Reageer
Het feit dat burn in bij LG bijvoorbeeld niet onder de garantie valt en bij QD oled 3 jaar zegt meer dan genoeg over de kans van een zeer goedkoop geprijsd product in zijn categorie.
Reageer
Je begrijpt me verkeerd. Burn in valt wel onder de garantie, mits het binnen de garantieperiode optreedt.

Een garantieperiode van 3 jaar stelt alleen niks voor, dat is mijn punt. Het is makkelijk om iets in de garantie op te nemen als je weet dat het product minimaal zo lang meegaat. De problemen treden pas daarna op terwijl een monitor veel langer dan 3 jaar mee hoort te gaan. Als het nou 5 of 7 jaar garantie was zou ik pas stellen dat het bijzonder is.

3 jaar garantie is niets.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 21 juni 2022 17:56]

Reageer
We hebben het hier over een monitor wat vaak statische content laat zien. Daar doel ik op. Dan is 3 jaar enorm (relatief)

3 jaar op een televisie is niks maar zelfs die garantie krijg je niet mee omdat ze daar niet kunnen garanderen met WOLED dat er geen burn in mee optreedt. En dat met dynamische content grotendeels..

[Reactie gewijzigd door Adel_F16 op 21 juni 2022 19:20]

Reageer
3 jaar is op een monitor nog steeds niets. Een monitor gaat veel langer mee dan dat.
Reageer
3 jaar lang op een oled monitor daarintegen is relatief een eeuwigheid vergeleken met oled televisies. En daar gaat het om.

De kans lijkt aanzienlijk kleiner op burn in bij QD-oled. De toekomst zal dit uitwijzen.
Reageer
Hopelijk een rehash van de xm3 voor gaming met AptX LL
Reageer
Niet iedereen heeft het budget om de high end die jij voor ogen hebt te kunnen betalen.
Sterker nog, het zijn wereldwijd moeilijke tijden met meer en meer mensen die budgetsproblemen hebben.
Naar schatting in Vlaanderen 2.5 miljoen mensen die moeite hebben met rekeningen, dat is dus bijna de helft hé.

Lijkt me dus logisch dat Sony een balans tracht te zoeken tussen high end - betaalbaar, al zijn mijn conclusies nogal voorbarig.
Reageer
Massa productie is goedkope productie, zodra er meer oled geproduceerd worden dan traditioneel, word traditioneel vanzelf het duurste (kijk maar naar budget phones kleine schermen zijn er heel lang niet meer geweest)

Mensen die moeite hebben met rekeningen, kopen sowieso geen nieuwe tv, welke techniek die tv mee gemaakt is boeit hen niet eens.
Reageer
Als hun huidige TV kaport gaat? Ik denk dat de meeste dan linksom of rechtsom toch een nieuwe gaan halen.
Reageer
Dan verschillen wij daar toch van definitie.
Elk ander zou hem 2e hands van marktplaats of de kringloop halen, of kado krijgen omdat een bekende vernieuwd.

Maar zeker geen nieuwe. Iemand die dat wel doet heeft geen problemen om rekeningen te betalen maar de prioriteiten verkeerd liggen. (wilt niet zeggen dat iemand er niet voor kan sparen, ieder zijn hobbies)

[Reactie gewijzigd door T-Forever op 21 juni 2022 14:50]

Reageer
Prijs is nog niet bekend tuurlijk maar Sony kennende zullen ze qua prijs niet op prijs concurreren.
4k monitor met HDMI 2.1 kost bij Samsung nu (28inch) ongeveer 600 euro...sony gaat daar zeker erboven zitten.
Reageer
Als je budgetproblemen hebt, moet je misschien ook geen gaming PC of PS5 aanschaffen... 8)7
Reageer
Zie je wel vaker. Bakken met schulden, TV zo groot als de muur.
Reageer
Als je de tv of ps5 op afbetaling koopt dan zijn het maar een paar tientjes in de maand hoor.
Reageer
Of je spaart die paar tientjes in de maand? Iets op afbetaling kopen is de de allerslechtste keuze als je maar weinig te besteden hebt. Je betaald altijd veel meer dan de werkelijke aanschafprijs. Geld lenen kost geld. (Al hoop ik een beetje dat je sarcastisch was ;))
Reageer
Haha, hoe zie je dat dan?
Reageer
Fair enough, ik kende iemand in een bepaalde situatie. Sociale huur, weinig inkomen, elke keer schulden, maar wel een tv van het formaat muur in huis.

Elke keer dat ik nu langs een woning loop waar sprake is van sociale huur en een gebrek aan verzorging, maar wel allerlei dure apparatuur, dan denk ik daaraan.
Reageer
waar sprake is van sociale huur en een gebrek aan verzorging
Gebrek aan verzorging?

Waar doel je op? Nogal een vage zin hier.
Reageer
je kunt ook op alle slakken zout leggen natuurlijk. Gebrek aan verzorging, zoals een voortuin waar nooit onderhoud aan is gedaan, fietsen in de tuin liggen, vuilnis opgestapeld ligt, etc.
Reageer
Vuilnis verhaal terzijde, ik heb genoeg mensen met genoeg geld in een koopwoning gezien die aan de genoemde eisen voldoen.

Het zegt dus vrij weinig over iemand z'n situatie.

Het klopt wel dat er mensen zijn die meer geld uitgeven dan ze eigenlijk hebben (lenen valt daaronder), maar het is een riskante gok om op basis van dit soort dingen iemand te beoordelen.

Uit ervaring overigens.
Reageer
Vandaar ook de parameter Sociale Huur.
Reageer
Hoewel ik snap op welke "types" je doelt... het blijft een simpele "scheren over 1 kam"

Daarnaast wonen er niet alleen "arme mensen zonder geld" in de sociale huur, de inkomstengrens is hoog genoeg dat iemand met €2500 per maand aan inkomsten, rustig in kan wonen.

maar goed ook met hoe de particuliere markt ervoor staat

En ja ik weet welke types je in de social huur bedoelt, ik ken veel mensen die daarin wonen en er zitten genoeg rotte appels tussen hoor.

Maar het blijft oneerlijk om de rest die niks mee te maken heeft in hetzelfde categorie te plaatsen door hun want sociale huur, of tenminste zo denk ik erover.

Maar goed, dit is off topic verder.
Reageer
Volgens mij is gamen nog steeds een van de goedkopere hobbies.

Neem de laatste best buy PC mainstream game PC van €1000 met een monitor van zeg €500 en dat je het daarmee 4 jaar volhoudt. Als je op budget zit, koop je geen spellen maar een Xbox abonnent van €10 per maand en kom je daarmee op net iets meer dan €40 per maand. Als je maar 1 uurtje per dag speelt is dat net iets meer dan een euro per uur. Koop een console en je komt nog goedkoper uit.

Hoeveel activiteiten die minder kosten kan jij noemen?

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 21 juni 2022 11:03]

Reageer
Als je moeite hebt met rekeningen betalen, dan is iedere "gaming" monitor en headset eigenlijk een onnodige uitgave.

Dan haal je gewoon voor een euro of 100 een tweedehands monitor en een goedkope headset.
Reageer
Als je anders de rekeningen niet kan betalen, uiteraard. Maar blijft dat er logischerwijs prijs ranges zijn. Je kan wel heel makkelijk zeggen anders dat gewoon alles peperduur moet zijn.

En hoewel ik zelf als ik nieuwe monitor wel best wat budget hebt, laat ik andere eerst oled voor pc monitoren een paar jaar proberen. Ik moet nog maar zien hoe dat gaat met inbranden.
Reageer
Zeker mee eens.
Ik zou graag mijn "LG OLED65G8" willen vervangen voor een "LG 83'' G2 OLED evo Gallery Edition" maar het hier heb ik toch echt niet het budget voor (over).
En dat terwijl ik mijn rekeningen nog prima kan voldoen op dit moment van schrijven.

Daarnaast zie ik een goede monitor ook nog als een oplossing voor wie juist in een kleinere ruimte een game systeem neer zou willen zetten. Aan een bureau gamen is prima met een monitor, en zou ik niet snel een tv voor gebruiken. (ik weet dat er mensen zijn die wel een tv hiervoor gebruiken, dit is dan ook een persoonlijke mening)

En ja een PS5 kan je prima als systeem gebruiken aan een bureau, zeker als je een beperkt budget hebt, een PS5 is via de officiële kanalen tenslotte een zeer goed apparaat om te gamen als je gaat kijken wat je voor dat geld krijgt.
Wil je gelijkwaardige graphics uit een pc persen, dan ben je al gauw minimaal €1500 aan je systeem kwijt (mede dankzij de *Random scheldwoord* videokaart prijzen). Dan is een PS5 dus een prima systeem voor de gamers met een kleine portemonnee.
Reageer
Er is een verschil tussen het budget hebben voor high end en meteen moeite hebben met rekeningen betalen.
Ik denk dat killerbie slechts aan wou geven met dat statement dat er meer en meer mensen minder budget voor luxe hebben, niet dat mensen die hun rekeningen niet kunnen betalen maar moeten kijken naar OLED game schermen.
Reageer
En dat zegt ie persoonlijk naar @Sir_Hendro ? Beetje vreemde manier. Ja mensen hebben het krapper tegenwoordig, maar hij mag het toch jammer vinden dan het geen oled is? Vind ik persoonlijk ook.
Reageer
in theorie, of je probeerd toch iets te sparen om mss net iets nieuws te kopen met wat mindere specs :)

Ikzelf ben een echte occasie fan, maar ken er zo weinig ;-)
Reageer
Ja of je blijft een avondje thuis gamen in het weekend met vrienden met een borrel i.p.v. te gaan stappen. Kan zomaar €100 besparen op een avond.
Reageer
Dat zeker, alleen gaat dat wel veranderen met de komende 40 serie RTX videokaarten :+
Reageer
Wat toevallig zeg. Mijn opa zei dat ook
Reageer
😂😂😂

Hilarisch dat je gewoon meteen een -1 krijgt.

[Reactie gewijzigd door jd89 op 21 juni 2022 13:53]

Reageer
Als gaming monitor heb ik ook liever geen OLED om eerlijk te zijn. Lage lichtopbrengst in combinatie met inbranding en torenhoge kosten. Een fatsoenlijke LCD voldoet prima.
Reageer
Nou ja mijn zoon heeft zijn PS5 op een doodnormale full-HD televisie aangesloten en vindt dat prima. In plaats van een duurder scherm, koopt hij liever games of verlengd hij zijn Sony gamepass.
Hij had ook al zijn PS5 op de 4K televisie in de huiskamer aangesloten, maar het verschil boeide hem niet echt.
Reageer
Ik heb daardoor moeite in snelle schietspelletjes om de vijand in die wazige zooi goed te herkennen.
Dat zal (met een goede monitor) niet aan het apparaat zelf liggen.

Ja OLED is veel scherper bij bewegend beeld, maar het is ook niet zo dat normale LCD panelen ineens slechter zijn, tenzij je echt een slecht model koopt (en een goede monitor hoeft niet duurt te zijn)

Zelf nooit last van gehad waar jij het over hebt, ook al is OLED merkbaar beter is LCD alles behalve "onwerkbaar" in zo'n situatie.
Reageer
De headsets op de afbeeldingen gaat het toch om? Hoe lijken die in vredesnaam op de headsets uit de XM-serie? Omdat ze eenzelfde hoofdband-construct kijken te hebben? Sowieso is de XM5 heel anders (die heeft dezelfde hoofdband-construct als deze headsets), maar de X/XM 1 t/m 4 lijken hier ook totaal niet op.

Overigens betekent dat als ze inderdaad hetzelfde construct gebruiken voor de hoofdband, dat ze dus niet opvouwbaar zijn. Maakt voor iets dat je vooral thuis gebruikt niet uit, maar als je deze headsets ook meer wil kunnen nemen, wel een nadeel. Hopelijk is de microfoon ook een beetje van niveau. Voor zowel de XM5 als de twee LinkBuds-in-ears hebben ze goede microfoons toegepast, maar van een game-headset wil je toch meer richting studio-kwaliteit.
Reageer
Als ik de witte XM5 ernaast zet lijken ze behoorlijk veel op elkaar vind ik. Ook hebben beide vergelijkbare features. Het zou daarom goed kunnen dat deze headset op de XM5 gebasseerd is.
Reageer
Hoop dan wel dat ze duidelijk gaan adverteren dat de 4K 144hz de betere optie is voor de PS5. Op veel forums is het sommige PS5 eigenaren nog niet helemaal duidelijk wat de PS5 wel en niet kan.
Reageer
Als de headset net als de pulse niet verstel baar is dan hebben ze echt zwaar gefaald.
wat zit dat kut zeg.
en deze lijkt ook weer niet in hoogte versteldbaar.
Reageer
Hopelijk is van de headset de microfoon afneembaar. Aan de fotos te zien zou dat dan middels een magneetsysteem moeten waarbij je hem kan vervangen met een rond afdekplaatje netzoals bij sennheiser.
Reageer
Dit is volgens mij een bevestiging dat 1440p nooit zal komen. Voor pc gaming is 1440p de sweet spot. Dat Sony voor 4k schermen is gegaan geeft naar mijn gevoel indirect aan dat er geen 1440p support komt.
Reageer
Love it or hate it, ik ben persoonlijk erg te spreken over de design-language van Sony (tot nu toe gedurende de PS5 generatie).
Reageer
Ik vind de PS5 een fijn apparaat maar hij is niet om aan te gluren. Hij ziet eruit als een uit de kluiten gewassen router. Met zwarte plates erop is hij gelukkigl een stuk minder lelijk omdat hij dan minder opvalt.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 21 juni 2022 10:47]

Reageer
Cool! nu nog een PS5 kunnen kopen :)
Reageer
Pff, Al’s je hem nu nog niet hebt heb je er ook echt geen moeite voor gedaan. Heb er vorig jaar al 3 kunnen kopen (voor vrienden). Je kunt hem nu ook via Playstation/Sony zelf aanvragen.
Reageer
Aanvragen of daadwerkelijk kopen?
Reageer
Ken de details niet maar denk zoiets als een wachtlijst. Succes!
Reageer
al meer dan 3x aangevraagd; elke keer uitgenodigd en elke keer was de voorraad op als ik 'm wilde aanschaffen OF ik werd niet eens in de webwinkel toegelaten.

En nee, ik ga niet meer betalen dan wat Sony ervoor vraagt.
Reageer
Hoop dat die headset beter is dan die pulse headset. Wat een garbage was dat, geluid heel slecht en de bouw kwaliteit voelde heel goedkoop aan.
Reageer
Mooiste zou zijn als ik gewoon mijn Sony XM3 kan pairen met de PS5 en deze kan gebruiken voor geluid EN chat..
Reageer
That's just a PC with extra steps.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee