Microsoft brengt Defender for Individuals uit voor beveiligingsstatus apparaten

Microsoft heeft Defender for Individuals uitgebracht voor de Microsoft 365 Family- en Personal-abonnementen. Huishoudens krijgen hiermee een overzicht van de beveiligingsstatus van verschillende computers, tablets en smartphones.

Microsoft Defender for Individuals biedt gebruikers een dashboard waarop ze kunnen zien of de verschillende apparaten die ze gebruiken binnen huishoudens beschermd zijn tegen online dreigingen. Het gaat daarbij niet alleen om Windows-pc's, maar ook om apparaten met macOS en mobiele apparaten met Android en iOS.

De dienst stuurt volgens Microsoft notificaties bij dreigingen en risico's en geeft tips om de beveiliging te verbeteren. Het dashboard werkt in combinatie met beveiligingssuites van derde partijen, zoals Norton en McAfee. De dienst is zonder verdere kosten te gebruiken voor abonnees van Microsoft 365 Family en 365 Personal.

Bij een Microsoft 365 Personal-abonnement kunnen tot vijf apparaten toegevoegd worden aan het Defender for Individuals-dashboard. Bij het Family-aanbod is dat tot dertig apparaten tegelijkertijd. Zonder abonnement is Defender for Individuals niet aan te schaffen. Wel is de dienst dertig dagen uit te proberen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

17-06-2022 • 07:52

81 Linkedin

Reacties (81)

81
74
33
0
0
27
Wijzig sortering
Ik probeer dit aan te zetten. Zo te zien moet ik een Microsoft App downloaden om dit te kunnen gebruiken. Ik kan het in Microsoft Family Safety niet vinden. Kijk ik verkeerd en kan iemand zeggen waar dit zonder App te gebruiken is?
Het staat in de FAQ duidelijk uitgelegd dat je een app nodig hebt. Hoe verwacht je anders dat dit werkt? Het is niet iets wat al in Android, iOS of macOS zelf zit namelijk en sommige mensen hebben wellicht de Microsoft Defender app op Windows al, maar anders heb je ook daar die app nodig.
Hoe krijg ik Microsoft Defender?
1. Download de Microsoft Defender-app voor Windows in de Microsoft Store, voor iPhones in de App Store en voor Android-telefoons in Google Play. Voor macOS kun je de app hier downloaden. 9

2. Een Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement is vereist. Meld je aan bij de app met je persoonlijke Microsoft-account. Zodra je je hebt aangemeld, wordt je persoonlijke account gevalideerd voor een Microsoft 365-abonnement en wordt toegang tot Microsoft Defender verleend.

3. Als je geen geldig Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement hebt, kun je een abonnement in de app of hier kopen.
Ik vind dit een bizar requirement. Ik verwacht dat er een online dashboard is waar ik deze informatie kan bekijken. Waar denk je dat die app de informatie vandaan haalt? Die informatie komt van een online opslag die ook via het Microsoft 365 Family Safety portal beschikbaar gesteld kan worden! Tot vandaag was er één plek voor de Family Safety, en per vandaag zijn er twee plekken die allebei niet compleet zijn.
Huh, hoe wil je dat die portal weet of jouw device "veilig" is? Daar heeftie toch een agent of iets voor nodig?
Niet perse met een agent.
Bitdefender biedt iets soort gelijks (beter zelfs aangezien het ook naar je OIT devices kijkt) en dan zonder agent.
Ze scannen je netwerk, checken de bekende poorten en proberen dan te proper waar vervolgens weer beveiligingsadviezen uit voort komen.

Ik ben zeer tevreden over hoe Netgear Orbi dit in samenwerking met Bitdefender doet.

OT: het is positief dat Microsoft nu een dergelijk dashboard faciliteert voor thuis gebruikers. Dat ze toegang willen hebben tot bepaalde data is ook logisch, vooral als het een ‘gratis’ product betreft wat nog verbeterd moet worden.
"Ze scannen je netwerk". En hoe denk je dat ze dat doen? Er is altijd iets wat dit moet checken, dat kan gewoon niet uit het luchtledige komen. Dus noem het hoe je het noemen wilt, maar een agent of vpn client of iets anders is altijd nodig.

Situatie die jij benoemt: Orbi + Bitdefender, dat betekent dus dat op jouw Orbi een agent draait. Als je Bitdefender los zou nemen, moet dat ook ergens gemonitord worden. Het is technisch onmogelijk om dit zonder een agent/vpn/andere software op te lossen.
Ah, dan is je eerste reactie niet duidelijk geweest. Je had het namelijk over "zonder app gebruiken", dat is wat anders dan informatie inzien. Ik ben het helemaal met je eens dat het inzicht via een online portaal zou moeten kunnen.

Then again: als je toch al de app op elk platform nodig hebt om dat inzicht te kunnen krijgen, dan is het toch een kleine moeite om die te openen? Al snap ik wel dat met name op Windows of macOS het minder intuïtief is dan op een smartphone of tablet. Want het feit is dat je de app nodig hebt voor beveiliging. Want nogmaals: hoe verwacht je anders dat te kunnen bereiken?

[Reactie gewijzigd door MooDyBLueS op 17 juni 2022 09:45]

Klopt, met gebruiken bedoel ik inzien. Op mijn windows laptops zelf is dit inzicht er altijd al. De defender software toont in de system tray de status, en op de PC zelf kan ik de volledige status van Windows Defender bekijken. Waar deze feature volgens mij om gaat is dat je nu centraal kan zien wat de status is van de diverse apparaten die gekoppeld zijn aan je Microsoft 365 account.
Ik snap volledig wat je bedoelt en geef je ook gelijk dat een online portaal zeer welkom zou zijn. Je kan echter niet het een zonder het ander zien. Het begint bij de beveiliging, waar het allemaal om draait. Daar heb je op elk platform al een app voor nodig. Zonder die app heb je de beveiliging niet. Want ook op Windows heb je die app al standaard of dien je hem alsnog te installeren. En in diezelfde app kan je dus centraal zien wat de status is van de diverse apparaten. Op je Windows laptop kan je dus afhankelijk van wat je allemaal aan apparaten hebt, ook de status van je iPhone, Android toestel en/of MacBook zien. Het is dus wel degelijk centraal, omdat die data aan je M365 account gekoppeld wordt. En ik vind het ook niet meer dan logisch dat de app(s) die je toch al nodig hebt ook voor het inzicht ingezet worden.

Het enige wat eigenlijk nog ontbreekt in dit plaatje om het voor iedereen optimaal te maken is dus dat online portaal. Neemt niet weg dat het in mijn ogen niet vaak voor zal komen dat iemand met laten we zeggen een M365 Family abo wel de status van het hele gezin en alle telefoons/tablets/laptops in wil zien, maar zelf niet al een laptop/tablet/telefoon heeft waar die app op draait.
Voor mijn gezin ben ik alleen geinteresseerd in Family Safety voor de Windows apparaten. Alle andere functies van Family Safety doen het zonder dat ik extra software hoef te installeren op de Windows apparaten. Family Safety kan ik dan ook centraal managen zonder apps te hoeven installeren. Voor deze nieuwe functie moet ik blijkbaar wel een app installeren.

Op onze MacBooks, iPhones en iPads hebben wij wel de office applicaties op de MacBooks, iPhones en iPads. Een Windows Defender app heeft bij ons niets te zoeken op deze apparaten.
In de FAQ staat heel duidelijk:
Do I need a Microsoft 365 subscription to use Microsoft Defender?

Yes, Microsoft Defender is a part of the Microsoft 365 subscription. Upon sign in, your Microsoft 365 credentials are validated, and access to Microsoft Defender is granted. Users without a valid Microsoft 365 Personal or Family subscription will be unable to access Microsoft Defender.

Microsoft 365 plans include: Personal ($6.99/month) or Family ($9.99/month). A 30-day trial is available for qualified users.
Microsoft 365 gebruikers krijgen er dus iets bij, zonder extra kosten (voor zo ver ik kan zien).
niet heel slecht eigenlijk, bij o365 krijg je dus nu

6x 1tb cloud opslag (+/- 30 per maand) = prijs op basis van stack a 10 euro per 2tb
6x email@jouwdomein.nl inbox (5,94 per maand) = prijs op basis van bijv zoho.mail a 99ct per user
6x het gebruik van office aplicaties op alle devices ( ??? euro) = prijs afhankelijk van keuzes... van gratis tot vele tientallen euros.
en nu ook nog eens een keer
6x antivir achtige meuk... (op een mobiel kost dat al snel 10 tot 20 per jaar = op basis van bijv esset mobile, op desktops vaak nog meer).

En dat voor 99 per jaar / 6 = 16,50 per user per jaar (= nog geen 1,50 per user per maand). hoeveel privacy-punten zou je daarnaast nog moeten inleveren voor zoiets goedkoops? ***
Gezien het feit dat ik LibreOffixe gratis gebruik voor de 3x per jaar dat ik het nodig heb en de rest van de shizzle niet nodig heb, geen.
dan behoor je niet tot de doelgroep, net zoals je als man waarschijnlijk niet geïnteresseerd bent in korting op maandverband, dat wil daarom nog niet zeggen dat het een slechte actie is.
En weer probeert Microsoft je aan te sporen tot het aanschaffen van een abonnement.
Zonder abonnement is Defender for Inviduals niet te gebruiken.

Hoezo wordt dit niet gewoon standaard ingebouwd in de gratis versie van Microsoft 365 family?
Het lijkt er bijna op dat ze van hun filantropische instelling af willen hé?

Natuurlijk sporen ze je aan een abbo te nemen. Doet Spotify dit niet dan? Of de Scapino e.d.?
Dat Personal/Family abbo had je al, dus hoezo?
Vergeet niet dat de antivirus dienst met de naam defender zoals je die standaard op de msWindows desktop aan treft, als antivirus goed genoeg is.

Voor zover ik het hier boven lees, is deze nieuwe dienst er vooral om via het web te kunnen zien dat al je apparaten die met defender zijn uitgerust het ook echt wel of niet goed doen.
Volgens mij was defender voor endpoints (android/ios etc) nog niet ergens gratis.
Dus hiermee kan je die ook gaan beschermen zonder extra kosten als je AL O365 family gebruikt.
Liever voor betalen, dan dat ze je informatie verkopen in ruil voor reclame. Maar ja dat is persoonlijk. Niets is gratis, en bij gratis ben JIJ het produkt
Ik mis denk ik iets. Hoe kom ik aan een gratis versie van Microsoft 365 family? Ik betaal hier 99 euro per jaar voor.
Niet. Je kan wel je kost drastisch naar beneden halen - op pricewatch even zoeken - ik gebruik al een aantal jaren voucher codes aan +- 60e voor een jaar.
Heb vorige maand een voucher voor 99 euries gekocht voor 27 maanden, was bij amazon.de
Als je expliciet Office Applicaties wil gebruiken.
Ik gebruik al jaren mijn webmail voor het tikken van tekst e.d. Indien echt noodzakelijk Google Office en / of MS Wordpad.
Op mijn werklaptop staat wel Office 365 - kan dus ook op prive devices installeren - echter aangeleerd om ook te kunnen werken zonder Office 365.

[Reactie gewijzigd door g_v_rijn op 17 juni 2022 09:19]

ik gebruik o356 vooral vanwege de 1tb data (of 6x 1tb) ... bij transip of dropbox zou je daar al snel 20-30 euro per maand voor betalen, ik op deze manier maar 9960 per jaar. daarvoor heb ik dan dus 1tb voor dagelijks gebruik voor mij en voor m'n vriending en 4 dummy-accounts die als backup-locatie dienen voor de nas.

Dat ik er dan toevallig nog gratis office-apps bij krijg die net wat beter (fijner) werken dan LibreOffice, of waarvan de webversie het net wat beter doet dan G Docs ... is een bonus.
Wanneer je via jouw werkgever een Office 35 E3 / E5 of Microsoft E3 / E5 licentie krijgt, dan heb je standaard 1 TB, maar kan jouw admin er "gratis" 5 TB van maken. Het kan zelfs via Microsoft naar 25 TB of nog eens 25 TB erbij, of nog eens 25 TB erbij, etc. ;)

[Reactie gewijzigd door musiman op 17 juni 2022 11:44]

Black Friday deal kan ook lucratief zijn.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 17 juni 2022 09:02]

You lost me.

jmvdkolk>Ik mis denk ik iets. Hoe kom ik aan een gratis versie van Microsoft 365 family? Ik betaal hier 99 euro per jaar voor.
dieAndereGozer>Dat is best duur voor een programma wat je alleen privé gebruikt als je een andere baan zoekt.

En dan heb je het over Word? Waarom zou ik Word alleen gebruiken als ik een andere baan zoek?
Ga lekker verder met trollen
Inhoudsgericht op het onderwerp ingaan is trollen tegenwoordig? Fancy.
Dus jij vindt dit inhoudsgericht op het onderwerp: "Dat is best duur voor een programma wat je alleen privé gebruikt als je een andere baan zoekt. "
Ik zei ook dat je kinderen het gebruiken voor een spreekbeurt.

Verder is dat toch ook gewoon zo? Je betaald best veel voor een tekstverwerker terwijl je daar eigenlijk niets meer mee doet dan dat. Kan je net zo goed je CVtje, motivatiebriefje en spreekbeurtje in libre office maken en dan exporteren als PDF(moet je sws altijd doen). Is goedkoper en werkt evengoed.

Maar reageer eens op inhoud, probeer jij het ook eens?(tot nu toe heb je alleen ad hominems[1] gebruikt) Wat doet iemand privé dan wel met Word? Receptjes van online opslaan? Dat kan je ook met gratis alternatieven. Ik zou niet weten waarom je office zou willen kopen als consument.

[1] https://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem
Ik gebruik Word niet vaak, dat heb ik ook niet gezegd. Ik gebruik Excel wel heel vaak, en maak heel veel gebruik van opties die niet in LibreOffice zitten. LibreOffice is voor mij helemaal geen optie, en voor veel anderen wel. Veel plezier voor die anderen, ik ben blij dat ik Excel heb.
Welke opties heb je dan niet in libre calc die je wel in Excel hebt?

Want het zo opnoemen dat er functies niet zijn maar welke dat dan precies zijn, is een beetje jammer. Want misschien zijn ze er wel maar ken je ze niet.

Ik gebruik eigenlijk voor alles calc, mijn hele master gedaan met calc, nooit problemen gehad. Geen idee wat ik zou missen.

Als ik naar vorig jaar kijk, zie je zelfs dat Calc meer kan dan Excel[1][2] en deze is helemaal grappig, MS visio kan je wel importeren in LO maar niet in MSO[3]. Hier zie je een overzicht tussen de verschillen tussen calc en excel[4].

[1] https://itigic.com/calc-v...-libreoffice-beat-office/
[2] https://www.reddit.com/r/...at_microsoft_office_cant/
[3] https://wiki.documentfoun...Office_-_Microsoft_Office
[4] https://wiki.documentfoun..._Calc_vs._Microsoft_Excel
Er kan ongetwijfeld heel veel in andere software, zoals calc. Maar ik heb niet alleen heel veel kennis van Excel, ik heb ook een heleboel in en rondom Excel geprogrammeerd. Er zijn tegenwoordig macro's in LibreOffice. Maar mijn Excel macro's werken gemiddeld niet of slecht. Ook vanaf de buitenkant is er tegenwoordig iets mogelijk, maar hier moet ik alles opnieuw maken.

Maar los van Excel, er zijn mensen die ook privé meer doen met Word, Excel, PowerPoint dan de basics. En als je beroepsmatig gewend bent met Word, Excel danwel PowerPoint te werken, dan is de stap naar LibreOffice heel groot. Die stap is voor velen groot genoeg om 99 euro per jaar aan uit te geven.
Macro's in Excel gebruiken betekent gewoon dat je Excel voor iets aan het gebruiken bent waar het niet voor bedoeld is en wordt al jaren afgeraden.
Als je macro's nodig hebt in Excel, is het handig om te gaan kijken naar echte programmeer oplossingen, en niet houtje touwtje proberen alles aan elkaar te lussen.

En verder is Libre office is echt niet zo anders dan word excel en whatever. Maar ik snap dat je dat niet weet want je hebt het nooit geprobeerd.

En u gelooft ook echt dat privé ms office koopt? Ik heb dat misschien in alle jaren 1 malig gezien, en dat was iemand die het stiekem toch voor haar werk gebruikte.
Heel leuk dat sommigen macro's in Excel afgeraden worden. Macro's zijn simpelweg onderdeel van de hele toolbox die ter beschikking is. Serieus programmeerwerk waar nodig, en macro's voor incidentele dingen werkt helemaal goed. Maar goed, ik ben blijkbaar geen echte programmeur, want houtje touwtje oplossingen. Gelukkig zijn er anderen die daar anders over denken.

Ik heb LibreOffice uitgebreid geprobeerd, en het is iedere keer niets voor mij. Ik ben blij dat het wel wat is voor anderen, zolang die anderen accepteren dat het niets voor mij is. Live and let live zou ik zeggen.

Jij verkeert in andere kringen dan ik. In mijn omgeving heeft iedereen het Microsoft 365 abonnement van 99 euro per jaar.
Macros in excel worden al jaren afgeraden, al was het al maar om 1 ding, veiligheid.
Jij verkeert in andere kringen dan ik. In mijn omgeving heeft iedereen het Microsoft 365 abonnement van 99 euro per jaar.
Dat kan, maar ik ken echt niemand die het echt voor privé betaald heeft. Iedereen pirate gewoon office voor die ene motivatiebrief elke 6 jaar ofzo.
Er is geen reden qua veiligheid om voor persoonlijk gebruik geen signed macro's te maken en te gebruiken. Gebruiken van excel sheets van anderen met macro's is niet verstandig, maar dat doe ik ook niet. Al mijn code is met een code signing certificate gesigneerd, waaronder macro's, powershell scripts en ook executables.

Laten we zeggen dat we ons in verschillende werelden begeven. In mijn wereld doen mensen aanzienlijk meer met office dan een motivatiebrief zo nu en dan, en zijn bereid voor de software te betalen.
Het enige dat ik met calc heb gedaan is mijn portfolio bijhouden, maar dat heb ik heel gauw weggewerkt in een databaseje.

Ook qua werk doe ik zeer weinig met excel, excel is niet zo goed met heel veel data punten, toch wel fijn als je metingen gauw verwerkt kunnen worden als je 1 ding aanpast.

Maar privé? Nog steeds geen idee wat ik met excel moet doen wat ik met calc niet kan.
Heel fijn dat calc voor jou werkt, en dat het ook werkt met een database. Voor mij zijn er 1001 oplossingen, en soms is Excel onderdeel van die oplossing. Er zijn vast veel mensen zoals jij, en er zijn ook veel mensen zoals ik. Ik ga jouw voorkeuren niet veranderen en jij gaat mijn voorkeuren niet veranderen. Prima toch?
en dat het ook werkt met een database
Dat doet Excel toch ook? Maar ik gebruik die functie nooit, want ik ga geen spreadsheet software gebruiken om duizenden datapunten door te werken.

Maar je hebt het over voorkeuren, maar ik heb het constant gehad over tekort komingen, mooie manier van moving goalposts. Waar ik heel de discussie feitelijk ben geweest, kom jij steeds met "mijn voorkeur".

Tjah, het is een vergelijk alsof je ala 2022 probeert te concurreren met een pikhouweel terwijl alle andere mijnbouwers grote machines gebruiken.
Ik wens je veel plezier.
De aankondiging is heel onduidelijk. Voor zover ik kan zien staat er nergens dat Microsoft met de ondersteuning van VBA-macro's stopt. Wat er wel veranderd is niet duidelijk in het artikel op Tweakers. Ik wacht rustig af.
Welke gratis versie van MS365 Family?
Dit is gewoon al een betaalde dienst en die krijgt er nu een onderdeel bij. Netjes toch?

Verder is de normale versie van Defender gewoon onderdeel van Windows.

[Reactie gewijzigd door jqv op 17 juni 2022 08:12]

Je moet niets. Wat dit toevoegt is dat het 1 locatie biedt waar je de status van meerdere apparaten kunt inzien.
Nou, op Android devices voegt het ook nog eens extra beveiliging toe. Dat mistte ik tot nu toe nog wel. Ik ben daarom blij dat dit alternatief er nu is. Overzicht van de beveiligingsstatus van alle apparaten is een leuke bonus, maar voor mij niet het meest belangrijk.
Ik kan me vergissen, maar volgens mij is Microsoft Family Safety (ouderlijk toezicht) iets totaal anders dan Microsoft 365 Family (familie-abbo voor Microsoft 365). Wel biedt Family Safety iets meer mogelijkheden met een MS365 abbo.
Lees je eens in.
Mensen die al een 365 abonnement hebben krijgen deze dienst erbij.

Wel knap dat je ineens je pakket aanpast om gelijk te krijgen. En dan nog slaat het nergens op.

[Reactie gewijzigd door jqv op 17 juni 2022 13:35]

Wat denk je zelf?
Omdat Microsoft geld wil verdienen, denk ik. Waarom zou Microsoft alles gratis moeten weggeven?
Heb hier Microsoft 365 Family en dit dashboard al even geprobeerd met m'n Android telefoon, pc en de pc van m'n vrouw. Voor de pc's, waar ik Windows Security op gebruik, brengt dit eigenlijk niks extra's behalve de inzichtelijkheid van de status van die pc in de Microsoft Defender app op andere apparaten. Op Android brengt het beveiliging tegen 'ongewenste software' en webbeveiliging (scannen voor schadelijke links).

Of ik het blijf gebruiken op Android is maar even de vraag, maar ik zal het nog wel even installeren op de pc van m'n ouders (zit ook in m'n Microsoft Family pakket) om de status inzichtelijk te hebben, zodat ik ze snel kan helpen mochten ze tegen een virus aanlopen oid.
De beveiligings en update status stond vroeger (geloof ik) ook onder Microsoft Account > Alle apparaten weergeven. Heb even gecheckt met een oude laptop die ik al een tijdje niet geopend had. En daar staan nu in ieder geval geen rode uitroep tekens (meer) bij.

Meen mij te herinneren dat er voorheen bij een totaal verrotte Windows installatie daar iets waarschuwends bij stond. En dat ik daar meen ik 1 keer gezien heb dat er ook echt iets aan de hand was.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 17 juni 2022 09:14]

Leuk, maar al die andere IoT apparaten blijven natuurlijk gewoon een blinde vlek.
Of komt MS ook met een app voor je koffiezetapparaat?
herinnerme dat esset dat tegenwordig kan doen als je een licentie voor hun desktop hebt dan scant deze op het netwerk (waarmee verbonden is) op kwetsbaarheden bij andere apparaten - zelf gebruik ik het niet meer omdat het geen ios EN geen native M1 versies heeft ... maar toen ik nog windows met android had as ik altijd zeer tevreden.
Microsoft heeft Azure Sphere als platform voor IoT beveiliging, maar dat moet wel door de leverancier van het apparaat gebruikt worden. Als gebruiker het "er tegenaan plakken" gaat hem niet worden.
Op al mijn apparaten krijg ik het geïnstalleerd en ingesteld, maar op mijn pc ziet het er nog heel buggy uit. Daar krijg ik het wel geïnstalleerd, maar kan ik niet naar mijn dashboard gaan :/
Bij Familie gebeurd !!!

Stoppen zonder waarschuwing met outlook 2007 en als alternatief Microsoft 365.
Geeft wel vertrouwen.

Gevolg je kan geen post meer verzenden.
Als alternatief outlook 2016 € 75 .
1e code werkte niet, 2e wel

Voor een kleine beurs is Microsoft 365 onbetaalbaar.

Ook Ziggo ging ook de instellingen veranderen ,zonder bericht te geven.

Lijkt steeds meer dat eigenbelang asocialer wordt.
Als gevolg postbestanden voor een deel weg,ondanks .pst gebackupt
Maar waar heb je het voor nodig?

Word? Libre office.
Mail? Thunderbird of een van de 100duizend andere clients.
Huishoudens krijgen hiermee een overzicht van de beveiligingsstatus van verschillende computers, tablets en smartphones.
Lees: Microsoft krijgt hiermee het gewenste overzicht van de verschillende computers, tablets en smartphones in 1 huishouden.

Voornamelijk interessant voor hun profilering dus.

[Reactie gewijzigd door prutsger op 17 juni 2022 14:35]

Dat is wel erg makkelijk. Dat kan je van vele vendors zeggen, niet alleen Microsoft.
Sommige zien het echter als een gebruiksvriendelijk om een overzicht van alle apparaten te hebben.
Voor velen een uitkomst, voor jou schijnbaar niet.
Op zich lijkt het mij wel handig maar tja, dat het werkt met McAfee en Norton vind ik nu niet direct positief want beiden zijn nu niet direct de ideale scanners. Vooral aan McAfee heb ik een behoorlijke hekel omdat dit bij vele laptops voor geïnstalleerd is en je eerst weer alles van McAfee eraf kan gaan halen.

Zonet even geïnstalleerd en ik in elk geval kan melden dat Defender for individuals ook met Eset prima samenwerkt. Verder heb ik mij nog niet zozeer erin verdiept om andere apparaten toe te voegen en kijken hoe dat werkt.

[Reactie gewijzigd door Roel1966 op 17 juni 2022 23:18]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee