Apple annuleert contract met Belgische premiumreseller Switch

Apple heeft het contract met de Belgische premiumreseller Switch opgezegd. Dat heeft de iPhone-maker laten weten aan persbureau Belga. Switch kwam in opspraak door dubieuze praktijken rond de verkoop van verzekeringen.

Switch als Apple Premium Reseller, tot april 2022
Switch

Apple zegt in een statement aan Belga waaruit HLN citeert dat de misleiding van klanten rond verzekeringen de reden is voor het opzeggen van het contract. "We zijn diep teleurgesteld in de manier waarop ze onze klanten hebben misleid en hebben beslist om onze relatie met Switch te beëindigen."

Door de stap mag Switch niet langer Apple-producten aanbieden of als erkende reparateur van Apple-apparaten aan de slag. De winkelketen verdwijnt daardoor uit het straatbeeld. De nieuwe naam wordt Hubside.store, meldt RTL.be. Eigenaar van de keten is de Franse verzekeraar SFAM.

Door de stap kunnen klanten met Apple-apparaten niet langer terecht bij de winkelketen. Switch was na de ophef twee maanden geleden al gestopt met de verkoop van verzekeringen. Nu legt de keten zich toe op de verkoop van refurbished smartphones van andere merken. De directie verzekert volgens de socialistische vakbond dat er geen gevolgen zijn voor het personeel.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

21-04-2022 • 09:37

87

Submitter: tjebbeke

Reacties (87)

87
85
42
7
1
38
Wijzig sortering
Als Antwerpenaar kon ik vorige week nog heel dichtbij mijn laptop laten repareren, nu moet ik al naar Brussel gaan hiervoor. Hopelijk selecteert Apple snel een nieuwe Premium Reseller, want zover ik nu weet kan je je Apple producten nu in 1 Belgische winkel laten repareren in heel het land.

EDIT: Of ze kunnen dit gebruiken om eindelijk meer Apple stores in ons land te openen zonder dat Switch begint te janken dat ze hun klanten afnemen.

EDIT2: Blijkbaar kunnen we nu nog wel bij Lab9 terecht! :)

[Reactie gewijzigd door Whitentar op 22 juli 2024 13:49]

Lab9 bestaat ook nog, maar geen ervaring met hen. Gewoon een winkel waar ik vaak voorbij kom...
Kan het slechter zijn dan Switch? Ze lieten mensen voor een iPhone hoesje een verzekering afsluiten die die persoon 930 euro gekost heeft...
Dus meer dan 930 euro voor een hoesje...
Lab9 goede ervaring. Wij brengen daar vaak toestellen voor herstelling en altijd goede dienst gehad.
Voorheen nooit gehoord van Lab9, toen reclame gezien en sindsdien meerdere dingen aangeschaft. Tot nu toe ook alleen maar goede ervaringen bij Lab9. :)
Je kan tegenwoordig ook bij Coolblue terecht voor officiële reparaties. Die zijn ook officiële reseller en reparateur :-).

Daar word je niet zomaar onnodig een abonnement aangesmeerd.
Helaas bieden ze toch niet volledige service. Want onderaan op de pagina lees ik al meteen " Let op, wij bieden alleen service aan bij MacBook modellen die bij ons gekocht zijn "

Dit kan natuurlijk anders zijn in Nederland.
Ik reageer vanuit België.

Voor iPhone is het in ieder geval zo dat je er terecht kan ook als het toestel niet bij hun gekocht is. (https://reparatie.coolblue.be/)

Voor Macbook inderdaad (nog niet?) mogelijk.

[Reactie gewijzigd door Sakke1994 op 22 juli 2024 13:49]

Vragen kan natuurlijk altijd. Grote kans dat als het rustig genoeg is ze dit gewoon doen.
Coolblue heeft ons ooit foute informatie gegeven om onnodig op kosten te jagen. Was toen niet tevreden en heb het uiteindelijk rechtstreeks met Apple geregeld.
Nee, voor Apple service moet je niet bij Coolblue zijn.
"ooit" klinkt als een eenmalige ervaring?
Zou je hier echt nog je producten laten herstellen? Ik zou hier heel ver weg van blijven, mensen voor 1000den euro's oplichten (ja want dat is het, zie hier onder het voorbeeld van een verzekering, voor een hoesje, kom je op 930 euro... voor een hoesje)
Persoonlijk heb ik de ervaring met Switch niet. Ze hebben altijd correct gehandeld. Een keer het scherm laten vervangen (gratis want erkend probleem) en onlangs de batterij voor de correcte prijs laten vervangen.

Jammer dat ze verdwijnen, want er zit niet meteen iets anders in de buurt waar ik terecht kan.
Kan je dan niet opsturen? Ja het is jammer omdat ik zelf ook niet in de buurt woon, ver van (tussen gent en brugge).
Maar ik heb er liever dat het weg is ookal zouden mijn ervaringen goed zijn, Apple zou wat stores moeten bijzetten, of meer partners krijgen, in Gent zit bvb een goede voor Samsung, etc maar geen Apple, vast omdat het niet mag van apple, meerdere merken tegelijk, of het is teveel gedoe, of ... maar dat weet ik niet zeker.
Dat kan ook, of ik kan wat verder rijden. Maar ik vind het best handig om een winkel te kunnen binnenstappen, even het probleem uit te leggen en dan wat feedback te krijgen. En dan daarna eens kijken naar al het speelgoed dat er nog ligt ;-) Maar opsturen zal inderdaad het alternatief (moeten) worden.
Misschien verschilt het ook van winkel? De switch op de Noorderlaan had denk ik veel technisch personeel overgenomen van easy-M. Heb voor een herstelling eigenlijk nooit een probleem gehad. Toen ik echter in dezelfde winkel een MacBook wilde kopen en mijn oude inruilen voor een vrij hoog bedrag (was toen een actie bij switch) wilden ze me er gewoon geen verkopen zonder verzekering en een lening met afbetaling. In 1 keer betalen was “niet mogelijk met deze actie”. Ben toen naar Switch in Wijnegem gereden en daar begonnen ze zelfs niet over verzekeringen en afbetalen. Gewoon kopen en klaar.
Ik ben persoonlijk heel content van lab9, ook een premium reseller en ze hebben ook een winkel in Antwerpen ( heb wel enkel ervaring met de winkel in Aalst)
Maar wat ik zo lees is het absoluut niet erg dat deze winkel keten binnenkort moet sluiten. Want die tussenstap die ze nu beginnen met refurbished telefoons is mijlenver verwijderd van de verkoop van nieuwe Apple produkten.
Klopt! Ik bracht vorige week nog een toestel naar Switch voor herstelling en heb nu de melding gekregen dat ze de onderdelen niet meer geleverd gaan krijgen.

Ondertussen heeft Lab9 ook wel een winkel in Deurne (naar hun zeggen met hersteldienst), dus ik ga het toestel dan maar naar daar brengen. Andere mogelijkheden zijn inderdaad opsturen, of naar Brussel.

Coolblue is inderdaad ook AASP, maar die bieden geen herstellingen voor Mac aan. Vermoedelijk doen ze iOS toestellen dus wel inhouse, maar gaat alles van Mac naar een externe partij.
Dan kom je in Nederland uit bij Fixers in Breda, die zijn dan je dichtstbijzijnde Apple Service Provider voor je voor alle Apple producten, dus ook Mac, Beats etc.: https://www.fixers.nl/locaties/breda/

[Reactie gewijzigd door Riwe89 op 22 juli 2024 13:49]

Lab9 heeft een winkel in Deurne dus daar kan je ook nog terecht. ;)
Daar had ik nog niet van gehoord en ik zag hun winkel ook niet op de Apple website. Maar je hebt gelijk, dankjewel!
Bergen op Zoom (op zo'n 35 km van Antwerpen) heeft ook een reparatie-afdeling voor Macs. dichterbij dan Brussel.
Voor nieuwsgierigen, dat is Amac in de Zuivelstraat.
klopt! aMac inderdaad. Zeer vriendelijke en behulpzame mensen
Zoals meerderen hieronder al hebben gereageerd, Lab9 is een hele fijne Apple Premium Reseller en Apple Authorized Service Provider, die ook al een paar Switch winkels heeft overgenomen. Lab9 heeft meerdere winkels verspreid over België (behalve in het Zuid-Oosten, dan heb je nog wel een tripje te maken).
Coolblue is volgens mij ook een premium reseller nu.

En switch dat verdwijnt is geen slechte zaak. Ze hebben wel wat meer malafide praktijken gehad.
Zoals het geld vragen voor reparaties die Apple gratis aanbiedt.
Bv het toetsenbord toen met de butterfly switch. Daar bleven ze volharden dat ik moest betalen. Apple had mij naar hun gestuurd. Pas toen ik de Apple medewerker aan de telefoon had terug An aan hun gaf is de manager erbij gekomen die dan aangaf er 'al wel eens van gehoord te hebben' en toen was het gratis.

Vader zijn iPhone batterij hebben ze zo geld aangerekend omdat die hun geloofde gewoon.

Blij dat ze dus weg zijn en niet meer mensen kunnen oplichten.
Ik ben een van de klanten die ze hebben bedrogen. Bij het aankopen van een iPhone SE vroeg ik naar AppleCare. Dat boden ze niet aan, maar wel een vergelijkbaar product. Ze logen flagrant en zeiden dat het ging om een in se gratis product met verschillende tiers, waar je de eerste maand gratis de duurste tier kon gebruiken, maar als je voordelen gebruikten, je natuurlijk intekende. Bij het nakijken van papieren blijken ze me een domicilie aangesmeerd te hebben en ingetekend op producten met een maandelijks bedrag van 250 euro.
Ik ben normaal altijd voorzichtig, maar ik was al klant sinds 2013 bij Switch en was in het verleden altijd correct behandeld en had nooit problemen. Mijn vertrouwen was dus volledig onterecht.

Het opzeggen van de contracten, moest je telefonisch doen, of via aangetekend schrijven naar een of ander frans adres. Telefonisch bel je, eerst 30 seconden door een keuzemenu gaan, en 5 minuten daarna werd automatisch ingehaakt, want geen medewerkers beschikbaar. Het heeft me letterlijk meer dan 3u gekost om de contracten op te zeggen.

Ik was voor ik het contract telefonisch probeerde op te zeggen, al bij switch langs geweest, waar ze "gingen proberen te helpen" en "de manager ging een mail sturen ervoor". Puur proberen met een kluitje in het riet sturen dus. Ik had ook al de CEO van Switch opgebeld (fun fact, je kan zijn gsm nr behoorlijk makkelijk vinden). Hij had geduldig geluisterd en ging het aankaarten, maar mijn buikgevoel zei toen al: hier is meer aan de hand. Wat Google werk toonde ook aan dat er al problemen waren in mei 2020, het begin van de pandemie, toen was er al een artikel op de site RTL verschenen.

Als je op twitter zoekt op SFAM, Hubside, Celside of Cyrana, dan vind je legio tweets over mensen die hierdoor bedrogen zijn, van over heel Europa. En de artikels die dan de getuigenissen van werknemers bevatten, waarin verteld wordt dat ze het verkochten aan mensen met dementie bv. toont aan hoe walgelijk hun praktijken waren. Toen ik dit gisteren doorkreeg van een collega die het verhaal gevolgd had, ben ik door mijn woonkamer beginnen springen van vreugde, want er gewoon aan terugdenken, maakt me al enorm kwaad. Op mezelf dat ik me liet bedriegen, maar vooral op de mensen die van Switch - een goeie Apple reseller - een oplichtend bedrijf hadden gemaakt.
Econocom Benelux heeft Switch in 2020 overgenomen.
Ik was ook jaren klant als privé persoon bij Switch, en ik ging altijd naar de winkel in Sint-Martens-Latem, welke vlakbij mijn deur gelegen was. De laatste keer daar langsgeweest voor de Apple Airpods 3de gen en ik kreeg toen ook de vraag om een extra verzekering te nemen. Ze waren zelfs licht geïrriteerd dat ik dit tot 3 maal toe weigerde. Ze spraken ook allemaal slecht Nederlands, en ik herkende niemand meer die daar voordien werkte, dus ik vermoedde dat dit personeel was uit het Brusselse (zo klonken ze ook).

Professioneel werken we samen met Lab9 Pro, de professionele tak van Lab9. Onze gebruikers gaan langs bij de winkels van Lab9 en zijn altijd zeer goed geholpen. Wij zijn ook zeer tevreden over Lab9 Pro als leverancier en Lab9 als naservice voor onze gebruikers. Hopelijk nemen ze ook de winkels in Gent en Sint-Martens-Latem over :)
Lab9 zou hard op zoek zijn naar een pand in Gent dus nog even geduld.. :)
(Bron: een ex-collega van mij die nu werkt voor Lab9)
Klopt, heb het vernomen van onze accountmanager bij Lab9.
Even corrigeren, Econocom heeft in 2020 de B2B afdeling van Switch overgenomen, de consumententak van Switch hebben zij niet overgenomen.
De directie verzekert volgens de socialistische vakbond dat er geen gevolgen zijn voor personeel.
Nog niet...
Personeel grote kans, de baas erboven, die personeel onder 'druk' zette om deze shit te verkopen, komt er natuurlijk prima mee weg. En natuurlijk moet je ook jezelf als personeelslid vragen of dit wel correct is dat je hier werkt en dit probeert aan te smeren, maar zo'n opdracht komt per saldo nog altijd van boven 'im just doing my job' zegmaar.

Wie daar niet aan meedoet mag vertrekken, wie goed verkoopt mag blijven, zelfs na andere problemen op de werkvloer.
“Het kon een baas niet schelen of we een duur abonnement verkochten aan mensen met een beperking. Desnoods schreven we het op de naam van hun begeleider.”

Bizar eigenlijk dat zo'n bedrijf rustig 2-3 jaar met deze wanpraktijken als premium apple verkoper mocht blijven draaien, heeft Apple ook niet bijzonder snel ingegrepen.

Edit, holy die cookiewall van hun.. zelfs Meta cookies vallen onder 'noodzakelijke' cookies :')

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 22 juli 2024 13:49]

Personeel grote kans, de baas erboven, die personeel onder 'druk' zette om deze shit te verkopen, komt er natuurlijk prima mee weg. En natuurlijk moet je ook jezelf als personeelslid vragen of dit wel correct is dat je hier werkt en dit probeert aan te smeren, maar zo'n opdracht komt per saldo nog altijd van boven 'im just doing my job' zegmaar.

Wie daar niet aan meedoet mag vertrekken, wie goed verkoopt mag blijven, zelfs na andere problemen op de werkvloer.
“Het kon een baas niet schelen of we een duur abonnement verkochten aan mensen met een beperking. Desnoods schreven we het op de naam van hun begeleider.”

Bizar eigenlijk dat zo'n bedrijf rustig 2-3 jaar met deze wanpraktijken als premium apple verkoper mocht blijven draaien, heeft Apple ook niet bijzonder snel ingegrepen.
Als ex medewerker van Mycom en Dixons was dit echt niet anders en deze bedrijven waren ook Apple premium partner..

Zelfs op een potlood moest eens verzekering. En dat zeg ik nu natuurlijk sarcastisch, maar zo ging het er wel aan toe.

Werkte je niet mee dan kon je vertrekken. Waren je cijfers te laag dan ging je op training of werd je contract niet verlengt. Ook al waren je verkoopcijfers dik in orde.
[...]
Als ex medewerker van Mycom en Dixons was dit echt niet anders en deze bedrijven waren ook Apple premium partner..

Zelfs op een potlood moest eens verzekering. En dat zeg ik nu natuurlijk sarcastisch, maar zo ging het er wel aan toe.
Wat mij altijd heeft verbaasd was dat bijvoorbeeld Dixons daar op ten duur bekend en berucht om was, maar toch terugkerende klanten bleef trekken.
Ik werkte in de Dixons tijd bij een lokale computerwinkel waarbij wij geen verzekeringen aanboden, maar toch hadden we last van de concurentie van dat soort winkels.
Ook een Apple pencil kan verzekerd worden bij Amac dus in zekere zin heb je gelijk met je potlood voorbeeld ;)
Bizar eigenlijk dat zo'n bedrijf rustig 2-3 jaar met deze wanpraktijken als premium apple verkoper mocht blijven draaien, heeft Apple ook niet bijzonder snel ingegrepen.
Juist een 2 jaar, de klachten begonnen ook maar te komen eind 2020 en kwamen publiekelijk begin 2022 .

Paar maand dus om in te grijpen.
Na ja als ik in het artikel lees dat de eigenaar een verzekeringspartij is zegt dat al genoeg
Gelukkig voor het personeel is het momenteel niet ontzettend moeilijk om een nieuwe baan op retailniveau te vinden. Ik zie tenminste in Nederland overal "medewerkers gezocht" bordjes en verwacht dat het in Belgie niet heel veel anders is.
Idd. Je kunt er met die praktijken ook voor kiezen er niet te gaan / blijven werken, dus echt een slachtoffer rol vind ik het niet. Gewoon zo lang geprofiteerd als de kans zich voor deed.
Ook buiten de retail zoekt men overal personeel hoor, voor als men de retail moe zou zijn.
Precies mijn gedachte, Ook dat de eigenaar een verzekerings bedrijf is zal ze niet stoppen deze ook bij de refurbished modellen trachten te verkopen. Zie dat andere merken ook de samenwerking wel stop gaan zetten... time will tell zeker?
Verbaas me de laatste tijd over de enorme veel reclame op o.a. youtube die bepaalde “refurbish” partijen maken (zal de naam bewust niet noemen). Blijkbaar is daar goed aan te verdienen.
Ze geven in ieder geval geen geld uit aan het maken van de reclame. Man wat een bagger.
Eigenlijk zou je moeten zeggen: "Zelfs dat kunnen ze verzekeren.".
Eindelijk. De ethiek bij Switch is non-existant en totaal haaks op waar Apple voor staat.
Heeft nog lang geduurd voor er actie ondernomen is.
Tuurlijk maar staat Switch hier alleen in? Apple verkoopt jou ook zonder problemen verlengde garantie periodes terwijl binnen de EU dit al reeds netjes is geregeld. Ik vraag me dan ook af of Apple hier nou reageert naar Switch vanwege wat ze doen, vanwege hoe ze negatief in het nieuws komen of omdat dit ten een third party product is die Apple zelf ook aanbied.

Daarnaast ook wel een beetje rare situatie dat Apple hier nu problemen mee heeft, terwijl ze weten dat ze op voorhand met een verzekeraar in zee zijn gegaan, dit was toch wel te verwachten?
Als particulier is de Apple Care niet zo interessant, Je verlengt inderdaad immers maar 1 jaar. Als bedrijf verleng je 2 jaar. (Het is altijd 3 jaar in totaal vanaf aankoop) Dat kan dus zeker interessant zijn.

Wat Switch aanbood was trouwens geen echt verlengde garantie. Was eerder een lidmaatschap van een Switch club met bepaalde voordelen die eigenlijk niks waard waren. Je ging akkoord met het concept door het ondertekenen van de leveringsbon. Het was echt misleiding en een kat in een zak.

Ik denk dat je verder een beetje achtergrond moet hebben wat de relatie van Switch en Apple was. De reden dat er niet meer Apple Stores in Belgie zijn is/was het succes van Switch. De verkoop cijfers waren goed. Ze zijn bijvoorbeeld vanuit Apple Europa komen kijken hoe we de Apple watch verkochten omdat onze cijfers duidelijk hoger lagen dan bij de rest van Europa. Het ging zeer goed ... Tot de overname van Easy-m, het faillissement en de overname van SFAM ....
Oorspronkelijk was dit geen verzekeraar natuurlijk, maar gewoon een shop dedicated tot Apple producten.

En er is nog wel een verschil tussen extra garantie/nuttige services aanbieden, net zoals Vandenborre, Mediamarkt, Coolblue, ... doen, en bewust klanten misleiden om zo een duurder contract te laten afsluiten dan wat Apple aanbiedt.

Praktijken als: “Het kon een baas niet schelen of we een duur abonnement verkochten aan mensen met een beperking. Desnoods schreven we het op de naam van hun begeleider.” doen mijn tenen toch wel krullen van plaatsvervangende schaamte...
Nou - dit gaat verder dan schaamte. Dat je teveel moeite doet om rommel te verkopen dat is nogal eens de wat een verkoper nu eenmaal moet doen. Daar kun je voor schamen.
Als ze daarbij liegen is het al niet juist. Maar als ze dan ook nog eens mensen met een beperking een dergelijke produkt aansmeren dan ben je voorbij aan "moest van de baas".

Verassend genoeg zijn het nogal eens verzekeringsprodukten of bank produkten waarvoor je zou moeten schamen als je deze aan mensen aansmeert.... }>
Ondanks dat ik AppleCare ook vreselijk vind biedt dat nog wel meer dan alleen verlengde garantie. Je mag twee keer je iPhone laten stuiteren en wordt dan voor €99 vervangen bijvoorbeeld of €29 als alleen het scherm kapot is.
Niet in België, waar jij over spreekt is AppleCare+ maar die bestaat niet in België. In België is het gewoon AppleCare, dus een garantieverlening van 1 naar 3 jaar door Apple (even de consumentenwetgeving buiten beschouwing gelaten).
Switch was begin 2020 overgenomen nadat ze zo goed als failliet waren, de nieuwe eigenaar (verzekeraar vooral) pushte hard de verzekeringstak en liet de medewerkers zo goed als liegen tegen klanten om toch maar verzekeringen re verkopen.

De overheid greep in na vele klachten en verbood hen nog verzekeringen te verkopen .
Niet zo goed als, gewoon flagrant liegen. Ik leg mijn verhaal hieronder even uit.
Idd walgelijk gewoon
Tsja. Een contract is een contract, daar zitten nog wel wat haken en ogen aan alvorens je dat eenzijdig kan opzeggen. Technisch gezien lijkt Swift ook niets illegaals gedaan te hebben, dus zal er wel een deal gesloten zijn tussen beiden partijen, en dat kost nu eenmaal wat tijd.
Daar staat ongetwijfeld in dat ze niet de goede naam van apple door het slijk mogen hale en een winkel die zowat louter apple spul verkoopt die gerechtelijk onderzocht/veroordeeld word is echt niet iets wat apple zomaar kan aanvaarden.
Welke goede naam? Apple zelf is al vaak genoeg in opspraak geraakt omdat ze de Europese garantie voorwaarden weigeren na te leven en de kantjes er vanaf lopen. Computers die na een jaar niet meer hersteld worden als je geen (overbodige) apple care hebt, laptops met toetsenbordproblemen waar hetzelfde toetsenbord bij vervanging wordt ingestoken, antennagate en zo zijn er legio voorbeelden. Goede marketing hebben ze wel maar ik blijf er ver vandaan.
De goede naam van apple, het is nog steeds 1 van de sterkste merken avn de wereld en die worden dan liver niet geassocieerd met een bedrijf dat criminele feiten pleegt.

Nogmaals dat zal ongetwijfeld in dat contract staan en dus is het makkelijk voor apple om die hun retailer status af te nemen.
Die 1j garantie daar deed apple niets verkeerds mee.
Het was de verkoper die moest instaan voor 2j garantie (bij particuliere aankoop). Heb zelf mee gemaakt dat Lab9 hierover moeilijk deed.

[Reactie gewijzigd door zanza006 op 22 juli 2024 13:49]

Als je bij apple zelf koopt zijn zij ook de verkoper en dat ging blijkbaar toch fout.
Je hebt zelf geen Apple maar kan wel even vertellen dat ze het zo slecht doen?

Mijn ervaring met de paar keer dat ik problemen met Apple apparatuur heb gehad was dat er niet moeilijk gedaan werd over reparatie en soms zelfs gratis vervanging. Je hoort voornamelijk de slechte dingen maar zelfs die problematische toetsenborden blijven voor veel mensen jaren werken dus hoewel ze minder zijn zijn ze niet compleet onbruikbaar.
Als je andere bedrijven (en hun praktijken) onder hetzelfde vergrootglas legt waar Apple onder ligt trek je wit weg denk ik.
Euh die winkels verkopen zowat alleen apple spul, zie geen manier hoe die overleven.

Edit: ter verduidelijking ik zie geen manier hoe die met de verkoop van 2ehands smartphones gaan overleven met de hoeveelheid en plaatsing van hun winkels.

[Reactie gewijzigd door k995 op 22 juli 2024 13:49]

Ehhh voor nu door:
Nu legt de keten zich toe op de verkoop van refurbished smartphones van andere merken
>zie geen manier hoe die overleven.

Dus neen ik zie geen manier hoe (omdat die toch redelijk prominente , lees dure , retail plaatsen innemen) kunnen overleven met refurbished 2ehands smartphones.
Ze stappen dus over op refurbished apparatuur van andere merken. Staat letterlijk in de tekst?
En ik zie dus geen manier hoe die met dat gaan overleven.
Als ik even kijk op de website van Hubside.store, de nieuwe naam van de winkel zie ik dat ze nog steeds producten van Apple verkopen. Wellicht hebben ze een andere leverancier/groothandel of andere weg geregeld om aan hun spullen te komen. Als ze zelf instaan voor hun voorraadbeheer en inkoop kunnen ze het in elk geval proberen. De vraag is of de consument weet dat Hubside.store de nieuwe naam is van een in opspraak geraakte winkel en hier wil kopen.
Dat is de franse website waar je opkomt (belgische winkels staan er zelfs nog niet op), switch.be bestaat gewoon nog en zal ongetwijfeld nog moeten aangepast worden.

Die winkel heeft ook vooral refurbished spul, bied maar een fractie aan wat switch aanbood en heeft geen herstel dienst die switch had.
En nee de doorsnee consument zal dit niet weten, die zien gewoon switch veranderen van naam en gaan refurbished spul beginnen kopen terwijl ze denken dat het nieuw is.
Als je kijkt op de homepage en ziet dat een iPhone 13 in 'perfecte staat refurbished' vanaf 859 euro start - geen idee wat 'perfecte staat' volgens hun normen is.

Dan zie je op tweakers pricewatch dat er bij Krefel of Amazon bijvoorbeeld een volledig nieuwe voor 829 euro te halen valt, dat ze gewoon mensen in het zak zetten met hun prijzen ;).
How the mighty have fallen.

Zonder de Apple producten gaan de winkels sowieso één voor één dicht. De meeste Switch winkels zijn prime real estate, en zoiets kan je gewoonweg niet blijven betalen met wat refurbished toestellen en gewone computers.
Exact. Over & out voor Switch binnen dit en een jaar lijkt mij...
"Eigenaar van de keten is de Franse verzekeraar SFAM."
"De nieuwe naam wordt Hubside.store"
"De directie verzekert volgens de socialistische vakbond dat er geen gevolgen zijn voor personeel."

Reorganisatie om dezelfde praktijken door te voeren onder een andere naam lijken totaal niet onderweg te zijn :+
Hetzelfde in een ander jasje.
Aan de producten zelf verdienen ze niet al te veel maar aan de verzekeringen wel.
Dus tja nu gaan ze door onder een andere naam en bieden ook meer merken aan dan alleen Apple.
De vraag is of de nieuwe keten rendabel zal zijn in Belgïe want dezelfde producten vind je bij de Fnac, MediaMarkt, Carrefour, Krefel, Vandenborre, ... waar het gros van het gepeupel zijn producten gaat halen.
De markt is verzadigd en , tromgeroffel... in AL deze ketens worden verzekeringen "aangeboden"
Switch rekende ook altijd een premium aan van 30 euro bij het afrekenen voor "de service". En ook het constant blijven pushen voor dat verzekeringscontract. Kwam ermee in aanraking toen ik een iPad mini ging kopen. Ben er gewoon terug buitengestapt en vroeg me al af "hoe defuq is dit iets dat Apple gewoon toestaat".

Smeerlapperij, die handel.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 22 juli 2024 13:49]

dit verklaart mooi waarom ik begin deze maand geen iPhone SE kon kopen bij de Switch wegens niet geleverd. Dan maar gewoon gedaan via de Apple website, was binnen 2 dagen geleverd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.