Chinees bedrijf werkt aan BlackBerry Key 2-kloon met fysiek toetsenbord

De Chinese smartphonemaker Unihertz begint binnenkort een Kickstarter-campagne voor de Titan Slim, een lichtgewicht versie van zijn Titan-telefoon met fysiek toetsenbord. De telefoon is op het eerste gezicht een kloon van de BlackBerry Key2, maar draait op Android.

De Chinese fabrikant maakt meer Android-telefoons met fysieke toetsenborden, die sterk geïnspireerd zijn door BlackBerry-telefoons, maar dan voorzien van Android. De Titan Slim is het dunnere broertje van de Titan Pocket, een ruggedized telefoon met een 3,1"-scherm en een fysiek toetsenbord, en van de Unihertz Titan uit 2019.

Het nieuwe model zou voorzien zijn van een 4,3"-scherm, een 48-megapixelcamera en tot 256GB geheugen, althans dat zijn de geruchten. Unihertz heeft deze nog niet bevestigd. De telefoon zou net als de Titan Pocket draaien op Android 11, aangestuurd door een MediaTek-processor, en is voorzien van Bluetooth 4,1, NFC, dualsim en een vingerafdruklezer en face-unlock. Het toetsenbord kan ook als trackpad gebruikt worden.

PC Mag verwacht dat de telefoon minder dan 400 dollar gaat kosten. De Titan Pocket kost 300 dollar.

De telefoon is uiterlijk een kloon van de BlackBerry Key2, die in 2018 uitkwam met Android 8. Het scherm heeft wel een iets groter formaat, maar een lagere resolutie, als de specs kloppen. Ook heeft de Titan Slim een iets andere toetsencombinatie en een kleine, rode aanknop aan de zijkant. De telefoon moet verschijnen op Kickstarter, schrijft Unihertz, maar het is geen crowdfundingcampagne. Unihertz gebruikt Kickstarter als verkoopplatform, net als bij vorige telefoons.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

13-04-2022 • 15:39

54 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (54)

54
54
27
2
0
25
Wijzig sortering
Wat een game changer zou kunnen zijn is dat je mobiele telefoon de functie van tablet en PC volledig gaat overnemen. Nu zijn er nog steeds 3 apparaten wat je prima kan combineren in één. Natuurlijk zijn er een aantal problemen te overwinnen zoals het formaat en praktisch gebruik. Het gat tussen tablet en een PC wordt steeds kleiner maar de telefoon hangt er nog steeds maar een beetje los bij en vernieuwd niet echt meer. Of zoals in dit model gaat het juist terug in de tijd. Als Steve Jobs nog leefde weet ik zeker dat hij zijn team had opgedragen out of the box te denken en daadwerkelijk een opvolger van de mobiele telefoon gecreëerd.
Ik wist eerlijk gezegd niet van het bestaan af van Samsung Dex - maar inderdaad zoiets zou wat mij betreft toch echt een gamechanger kunnen worden als meer fabrikanten hierop inspringen en dat verder ontwikkelen!
Is het ook. Ik heb het tijden gebruikt op mijn S8.

Probleem is dat het veel geheugen vereist en Samsung met de laatste modellen beknibbelt op het geheugen. Op de S8 kon ik na de laatste update geen tab meer switchen zonder alles te moeten reloaden. En het zit alleen op de S-modellen en die zijn me te duur geworden.

Jammer want het idee is geweldig.
Het is jammer dat Windows Phone, met Continuum zo jammerlijk mislukt is, want dat zou medio '22 waarschijnlijk al een volledige windows kunnen draaien aangezien dat nu ook op ARM draait.
"Het gat Tussen tablet en pc word steeds kleiner?"

1. Wat voor een slechte pc heb jij dan ?

2 ik weet niet wat jij op een "pc " doet, maar wat ik ermee doe kan ik toch echt nog niet op een " tablet "doen hoor... 😆

3 het is een beetje appels met peren vergelijken.
Dat beredeneer je verkeerd.

1. Wat voor tablet heb jij dan?
Slechts enkele voorbeelden:
pricewatch: Apple iPad Pro (2021) 12,9" Wi-Fi, 8GB ram, 256GB opslag, Grijs
pricewatch: Microsoft Surface Pro 8 i5-1145G7, Wi-Fi, 16GB ram, 256GB opslag,...

2. Tegenwoordig kan je op een tablet vrijwel de meeste gangbare taken gewoon uitvoeren. Hooguit de specialistische zaken die veel vragen van het geheugen en de processor zoals videobewerking en autocad zal de tablet het verliezen.

3. Apple's met Peren vergelijken - haha leuke woordgrap!

[Reactie gewijzigd door freestyler2 op 14 april 2022 09:53]

2. Tegenwoordig kan je op een tablet vrijwel de meeste gangbare taken gewoon uitvoeren. Hooguit de specialistische zaken die veel vragen van het geheugen en de processor zoals videobewerking en autocad zal de tablet het verliezen.
Zou ik niet te hard roepen, zo'n iPad Pro met een M1 processor is in ieder geval voor videobewerking sneller dan menig laptop. De hardware is het probleem niet; het is meer dat de software voor iPadOS iets beperkter is.

Dan nog gaat het best prima, maar ik wil er wel mee aanstippen dat ARM meer dan snel genoeg is om zelfs complexe taken uit te voeren. Het is meer dat de vormfactor en interface niet altijd geschikt zijn voor wat je wilt bereiken naar mijn mening.
voor browsen, office werk, video's kijken, simpele games en licht content-werk zijn de (high-end) telefoons en tablet inmiddels echt wel krachtig genoeg.

Voor een gemiddelde tweaker waarschijnlijk niet uiteraard.
Het Blackberry toetsenbord heb ik persoonlijk in het algemeen als positief ervaren in gebruik in die tijd. Nadeel is wederom dat het met een vast toetsenbord een lomp apparaat wordt wat natuurlijk veel efficienter gebruikt kan worden. Hierom vermoed ik dan ook dat deze kopie geen succes zal gaan worden. Tochscreen anno 2022 is natuurlijk vele malen verbeterd dan ten tijde van Blackberry en het heeft een reden dat het vaste toetsenbord overbodig is geworden en andere merken hier niet (meer) op inspringen.
Hierom vermoed ik dan ook dat deze kopie geen succes zal gaan worden.
Weer geen succes?

Dit is de 3e telefoon met fysiek toetsenbord dat Unihertz uitbrengt. Dat betekend dus dat alle voorgaande telefoons (2) allemaal een succes waren.

Disclaimer: ik had een BB Passport, KEY2, Unihertz Titan en ga 100% zeker weten ook deze weer kopen ongeacht de prijs.

Schermtypen zal het NOOIT winnen van een toetsenbord. Dat normies massaal van schermtypen houden (omdat ze niet eens weten dat er een alternatief bestaat) veranderd daar niks aan :P

Extra bonussen:
-- Gigantische accu die altijd minstens 1 dag mee gaat zelfs als je de hele dag GPS navigatie doet en het scherm aan hebt staan (en als je zuinig doet ook wel 4 dagen). Handig voor als je veel reist, handig in de jungle en ook gewoon altijd handig.
-- Kan geroot worden (dus net als bij BBOS10 lekker swipen om je door het OS te bewegen, f.lux, adblockers op OS niveau, alles doen wat je wilt met je telefoon),
-- Extreem relaxed als je wel eens een terminal (Termux) gebruikt op je telefoon,
-- Berichten schrijven terwijl je over straat loopt en gewoon om je heen kijkt (aannemende dat je blind kunt typen),
-- Waterdicht, draadloos laden en in het geval van de Titan: onverwoestbaar en tevens als wapen te gebruiken voor zelfverdediging.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 13 april 2022 16:01]

Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen typen op een virtueel toetsenbord. Gelukkig is daar ruim 10 jaar geleden al een oplossing voor bedacht: Swype. Inmiddels zijn ze gestopt, maar het idee is overgenomen door praktisch ieder andere toetsenbord app. Met Swype (of een alternatief) kan ik vrijwel net zo snel typen als op een normaal toetsenbord. Dat is met een fysiek telefoontoetsenbord niet meer bij te houden, maar op een fysiek telefoontoetsenbord kun je ook de functionaliteit van Swype niet toevoegen. Het is even wennen, maar zeker als je blind kunt typen is dat een kwestie van een paar minuten. Mocht je het nog niet geprobeerd hebben dan is dat zeker de moeite waard. In ieder geval op Samsung telefoons zit dit al in het standaard toetsenbord, en zo niet dan kun je altijd gboard installeren.

Ik gebruik het al sinds de allereerste Samsung Galaxy S en voor mij is het een eis voor nieuwe telefoons, maar gelukkig kun je dat via een app altijd eenvoudig toevoegen. Op iphones was dat jaren lang onmogelijk, omdat Apple een eigen toetsenbord app had en alternatieven niet toegelaten werden in de app store. Zover ik weet is dat een aantal jaren geleden eindelijk opgelost, maar ik kan het niet testen.
Swype is een compromis om virtuele toetsenborden enigszins werkbaar te maken, en virtuele toetsenborden zijn een compromis om maximaal scherm aan de voorzijde te hebben. Maar hier komt de crux: ik kijk geen series of films, en artikelen lezen gaat beter met een scherm wat vierkant benaderd (zoals de Passport).

Je moet een fysiek toetsenbord geprobeerd hebben om het verschil te voelen: hoe je een app wijs moet maken wat je bedoelt versus letterlijk kunnen typen wat je bedoelt. Helemaal als de 90-graden-TV schermverhouding helemaal geen meerwaarde brengt.

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 13 april 2022 21:58]

Welk compromis precies? Met Swype krijg je het maximale schermoppervlak gecombineerd met maximale typ snelheid. Daarnaast kun je heel eenvoudig andere knoppen tonen, bijvoorbeeld om in een andere taal te typen of bijzondere tekens te maken. Ik geloof echt dat er geen beter alternatief is, maar sta open voor nieuwe virtuele toetsenborden in de toekomst. Een fysiek toetsenbord met extreem kleine knopjes zal ik nooit proberen, als het al een voordeel heeft weegt het niet op tegen de nadelen.

Volgens mij is een fysiek toetsenbord meer een compromis. Je krijgt er een onhandige beeldverhouding voor terug, met een veel kleiner scherm en een minder flexibel toetsenbord. In de tijd dat Blackberry groot was wilde iedereen daar aan vast houden, een paar jaar later wilde vrijwel niemand nog terug. Al die mensen hebben een fysiek toetsenbord geprobeerd, weten wat het verschil is en kozen er bewust voor om nooit meer terug te gaan. Nu (10 jaar later?) is het vrijwel onmogelijk om nog een telefoon met een fysiek toetsenbord te vinden en ik kan mij niet voorstellen dat het ooit nog terug komt. Er is simpelweg geen markt meer voor, daarom zijn er dit soort niche telefoons met kleine oplages en amper ondersteuning.

Ik kijk overigens ook geen films of series op mijn telefoon, maar dat artikelen lezen op een vierkant scherm makkelijker gaat is natuurlijk onzin. Er past (veel) meer informatie op een rechthoekig scherm als je de telefoon in portrait mode gebruikt. Artikelen lezen in landscape mode is niet handig, maar dan gebruik je wat mij betreft je telefoon verkeerd. Dat is overigens wel een extra voordeel voor virtuele toetsenborden: je kunt kiezen welke stand het meest gunstig is voor de taak die je wilt uitvoeren. Kijk je wel films of series, dan kan dat. Dat geldt natuurlijk ook wanneer je een keer een foto of filmpje doorgestuurd krijgt, effectief wordt dat veel groter weergegeven op een scherm met een virtueel toetsenbord.
Inderdaad, swipen is de uitkomst... Sindsdien wil ik ook geen fysiek toetsenbord meer op mijn telefoon. Zelfs op een ultraklein scherm is het nog bruikbaar.
maar op een fysiek telefoontoetsenbord kun je ook de functionaliteit van Swype niet toevoegen
Volgens mij heeft blackberry dit anders wel eens geprobeerd op een van hun modellen (kon je over het fysieke toetsenbord swipen om de cursor te besturen bijvoorbeeld). Maar het was geen succes.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 13 april 2022 18:33]

Denk dat 'normies' ook niet zoveel typen op hun smartphone, ik krijg tegenwoordig nog vooral gifs, memes, emojii, foto's en spraakberichten in die volgorde :p
Ik doelde hiermee met name op Blackberry model of merk ansich en niet zozeer Unihertz O-)

Schermtypen of een vast toetsenbord is maar net wat je gewend bent. Beeld je eens in dat je Microsoft Windows taakbalk altijd gespiegeld was (oftewel je klok links en je start knop rechts). Ik weet zeker dat niemand dat als hinderlijk had ervaren als dat vanaf het begin af aan was geïntroduceerd.

Ditzelfde geldt voor het toetsenbord indeling. Qwerty, Azerty of welke toetsenbord indeling - alles had anders (of zelfs beter gekund) maar het is zo geïntegreerd in de samenleving dat het vrijwel onmogelijk gaat worden om daar nog verandering aan te brengen. We typen tenslotte niet meer op typmachines waardoor bepaalde toetsen vastlopen - en er is ook aangetoond dat een andere toetsenbord indeling hedendaags efficienter zou zijn in gebruik. Tweakers heeft ook eens in het verleden een nieuws artikel geschreven over de "Kalq" indeling als alternatief: nieuws: 'Kalq'-toetsenbord voor tablets als alternatief voor qwerty voorgesteld . Oftewel alles went, of je moet een beter alternatief ontwikkelen tov de concurrentie en daar draagvlak voor vinden.
Dit is de 3e telefoon met fysiek toetsenbord dat Unihertz uitbrengt. Dat betekend dus dat alle voorgaande telefoons (2) allemaal een succes waren.
Valt mee hoor. Unihertz heeft vooral hele kleine oplages. Ze gaan voor de niche markten die de grote merken laten liggen. Hele kleine telefoontjes (2-3" schermpjes!), die met toetsenborden enz. Ik heb zelf ook een unihertz, een Jelly. Dat is zo'n ultraklein model. Heeft nooit de beloofde software updates gehad. Uiteindelijk kreeg ik een mailtje van "hee die android 8 update die we beloofden was teveel gedoe dus we doen het niet". :( Hij is uiteindelijk alleen voor het "Pro" model uitgekomen dat ze nog verkochten, maar het gewone basismodel niet.

Ook zijn er problemen met de Atom die zogenaamd waterdicht was maar het cameraglas beslaat en de rubber strips er af vallen. Hun Qwerty modellen ken ik niet maar unihertz op zich zijn best cowboys. Ze pakken een niche en zetten daar op in maar het is en blijft gewoon een budget nichemerkje. Ze liften mee op de hype van kickstarter om zoveel mogelijk orders te verzamelen.

Kijk voor de grap maar eens op de comments van hun eerdere kickstarters. Een en al geklaag over problemen. Bijna altijd dezelfde problemen (categorisch) waar bijna iedereen last van heeft. Zodra er een nieuw model uit is en alle hype over is laten ze de eerdere vallen als een baksteen.

Het is wel jammer want sommige van deze niches zijn best interessant. Ik vind een ultrakleine telefoon voor erbij erg prettig. Maar door de slechte ervaringen met de eerste besloot ik om bij de opvolgers (Atom en Jelly 2) de kat uit de boom te kijken en niet mee te doen met de kickstarter. En daar kwamen de problemen dus snel na release al boven tafel, en het bedrijf reageert niet meer zodra het toestel niet meer in de belangstelling staat.

Maargoed neem mij niet op mijn woord, de comments op de kickstarters geven het verhaal uitgebreid weer.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 13 april 2022 18:39]

-- Gigantische accu die altijd minstens 1 dag mee gaat
Dat je dit in 1 zin plaatst.
Dat fabrikanten dat in 1 zin plaatsen (zonder de kanttekening erbij "als je hem in je zak laat zitten en niet aanraakt").

Ik bedoel 1 ECHTE dag waarin je je telefoon ook daadwerkelijk de hele dag door gebruikt.
[...]


Schermtypen zal het NOOIT winnen van een toetsenbord. Dat normies massaal van schermtypen houden (omdat ze niet eens weten dat er een alternatief bestaat) veranderd daar niks aan :P
Eens (sort of, ik was RAZEND snel op BB toetsenbord....) -- maarrrrr, dicteren zal het wél winnen van een toetsenbord (én van schermtypen).

Ik schermtyp bijna niets meer. Op iOS (geen ervaring met Android) is de dicteerfunctie inmiddels zodanig volwassen dat ik apps, emails, zoekopdrachten en wat niet meer als eerste maar eens dicteer en dan een beetje verbeter. Sneller. Beter. En geen RSI. En dat kreeg ik op de BB toch ook wel (en van schermtypen nog meer, ja).
Sja, alleen jammer dat je dicteren niet kunt gebruiken als je:
-- Thuis met andere bent,
-- Op het werk bent in een ruimte met anderen,
-- Door een luidruchtige straat loopt,
-- Op een luidruchtig feestje/kroeg bent,
-- In een stilte coupe zit,

Dus eigenlijk niet zo heel vaak :P Tenzij je er niet mee zit dat andere last van je hebben natuurlijk :P
Mensen typen tegenwoordig niet zoveel meer, ze nemen een voice berichtje op in Whatsapp.
Ugh nou liever niet.. Als iemand dat bij mij doet dan reageer ik gewoon niet meer als ze geen goede reden hebben en gaan ze uiteindelijk op de blocklijst.

Spraakberichten is het werk van de verzender overhevelen op de ontvanger. In sommige gevallen (onderweg in de auto bijv) snap ik het wel maar als iemand het categorisch doet dan wil ik er gewoon niet mee communiceren. Ik heb geen tijd om de hele dag door berichtjes te luisteren.

Met swypen is het helemaal geen gedoe meer om even snel wat te typen. Bovendien heb je ook nog de 'web' versie van de meeste platformen waardoor je makkelijk vanaf de PC kan typen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 13 april 2022 18:42]

Ik neem heel graag weer een soort foldable of iets weer a la Touch Pro 2. Met mijn klauwen en een fysiek toetsenbord kan ik mij veel beter oriënteren op het toetsenbord. Ik "weet" waar ik zit ipv. tussen elk woord een v, b, n of m te typen. Of "of" als 9f of 0f te plaatsen.

Dus, graag.
Alleen is dit toestel niet met een beveiligde qualcomm chipset/processor en dus niet beveiligd met een unieke code etc. Ik wil graag weer een qwerty keyboard, maar laat dit toestel schieten.

Dit is ook de reden dat onward het uitbrengen van een BlackBerry heeft laten vallen door mede de security eisen icm het gebruik van de BlackBerry naam en dat wilden ze anders tot een moment dat ze het onder eigen naar wilde uitbrengen alleen dat keurde BlackBerry niet goed. Dit was één van de redenen en daarnaast de gekoppelde licenties waar ze niet uitkwamen.

De licentie rechten ,ontwerpen etc zijn allemaal verkocht aan een derde dus kunnen andere gewoon dat gebruiken zonder de naam BlackBerry te gebruiken.
Ik heb een tijd lang de Key2 gebruikt en blijf het toetsenbord een geweldige toevoeging vinden aan een telefoon. Echter schoot hij toch op een aantal andere vlakken tekort, begon de spatiebalk kuren te vertonen en hecht ik uiteindelijk toch ook veel waarde aan een groter display.

Ik had liever een nieuw toestel gezien in de trant van de Blackberry Priv. Jammer dat daar uiteindelijk weinig mee is gedaan.

Als ik bij dit toestel kijk naar de layout van het toetsenbord heb ik toch lichtelijk mijn twijfels bij de plek van de functietoetsen. Maar dit zal waarschijnlijk ook gewoon een wenproces zijn.
ik heb ook de prive een week gehad, maar toch retour gestuurd vanwege de performance.
kwa ontwerp nog nooit zo een fijn toestel gehad!
Ik ben benieuwd of ze geen patenten schenden. Nu heeft BlackBerry redelijk recent een hoop "non-essentiele" patenten verkocht dus zal het ook nog de vraag zijn wiens patent ze potentieel schenden.
Maar een van de redenen dat er bijna geen fysieke toetsenbord telefoons zijn is mede door BlackBerry patenten hier op.
Chinezen hebben doorgaans lak aan patenten, dus dat zal ze denk ik niet tegenhouden :+
Jammer dat Unihertz totaal niet te vertrouwen is (zelfs nog buiten dat het een Chinees bedrijf is). Hoop echt dat er een keer een betrouwbare fabrikant met zo'n toestel komt dat gewoon goeie specs heeft voor een mooi prijsje, maar deze ga ik toch gewoon heel hard en heel ver omheen lopen.
Absoluut. Het ziet er leuk uit, maar onderaan de streep is het bedrijf op z'n minst verdacht te noemen. Al zou het met de beste intenties opereren, een stuk spyware meeleveren wat zelfs voor die functionaliteit niet goed is beveiligd (en je daarmee dus een brakke achterdeur overal meesleurt) kan je gewoon niet goedpraten. Onder geen voorwaarde.
Het is natuurlijk ook niet zo dat google, facebook e.d. geen interesse hebben in wat de gebruiker van een smartphone doet.
Onder aan de streep moet ik concluderen dat je inmiddels overal en altijd in de smiezen wordt gehouden.
Daar kunnen we van alles van vinden maar de enige manier om het te ontlopen is jezelf afsluiten van de rest van de wereld, smartphone weg, internet thuis afknippen, nooit meer iets betalen met je bankpas, stug een FFP muilkorf blijven dragen en een pet, en een zonnebril als je de straat op gaat.
Maar ja..... zo gehecht aan privacy is de gemiddelde mens nu ook weer niet.
Hetzelfde was sprake van bij het bedrijf dat de firmware van de Planet Cosmo zou updaten. Hier is een achterdeur in gevonden, die heeft men daarna gauw verwijderd. Is ook een toetsenbord met fysiek scherm. Portrait lijkt mij trouwens handiger dan landscape behalve voor film/serie en spellen (do h niet alle spellen). Websites zijn tegenwoordig responsive. Wat dat betreft bieden foldables meer multitask mogelijkheden. Toetsenbord op het ene scherm, applicaties op het andere. Of op het een je IDE en de ander een browser. Of twee terminals. Of samen een eigen film kijken (tegenover elkaar zittende, lijkt me superrromantisch in de trein...)

Bij Fairphone 3 had men de firmware support uitbesteed aan een Taiwanees bedrijf, Arima. Gaat het sinds Covid niet zo goed mee en met FP4 hebben ze het net zoals voorheen weer in eigen beheer. Een Taiwanees bedrijf zal dit soort fratsen minder snel uithalen.
Android & iOS = spyware. Per definitie.

Ik snap niet in hoeverre Unihertz daarin anders of slechter is.

Nog even los van het feit dat het op z'n minst twijfelachtig is of het hier daadwerkelijk om spyware gaat. Is voor zover ik weet niet aangetoond/bewezen.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 14 april 2022 15:23]

Android & iOS = spyware. Per definitie.
Uiteraard, het probleem is alleen dat adups erg slecht is geschreven. Daarom zeg ik ook: het is een brakke achterdeur. Google gebruikt SSL om keystrokes van chrome beveiligd te verzenden naar Google bijvoorbeeld. Als je daar voor kiest is dat nog steeds onverstandig, alas. Maar een onbeveiligde socket die iedereen kan benaderen, dat is niet zo mooi.

Dus er zit weldegelijk verschil in. Hier meer: https://www.kryptowire.co...er-consent-or-disclosure/

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 14 april 2022 17:06]

Ik las ook dat je in praktijk maar iets van ~1.5 jaar aan beveiligingsupdates krijgt.
Aanvankelijk was ik heel enthousiast over unihertz omdat ze hele leuke niche telefoons aanbieden die ik graag zou hebben, zoals die mini telefoons. Helaas blijken ze in de praktijk behoorlijk ‘unoptimized’ te zijn en voldoen ze vaak niet aan bepaalde basiszaken die je nu voor lief neemt.
Zoals wat precies?

Ik gebruik ondertussen al 1,5 jaar een Unihertz Jelly2 als enige telefoon. Qua OS of hardware ben ik nog niets tegen gekomen wat hij niet kan t.o.v. mijn vorige (Xperia Compact) telefoons.

Toegegeven; de fingerprint sensor is ruk en van de camera hoef je ook niet veel te verwachten, maar verder kan je er net zoveel mee als alle andere telefoons
Ik heb al jaren een Unihertz Titan en mijn ervaring is precies het omgekeerde: met deze telefoon kan ik dingen die met bijna geen enkele andere telefoon kunnen.

Het belangrijkste: root toegang en alle voordelen die daarbij horen.
Komen ze ook met een schuif-toetsenbord over de lengte van de telefoon? Denk aan de Motorola Photon Q of de Nokia N97 :D
Dappere poging !
Op het 1e gezicht haal ik er zelfs ietsje priv uit qua looks.

Beetje jammer dat er geen snapdragon soc in zit.
Als de prijs klopt is ie niet heel veel goedkoper dan concullega's..
Welke concurrentie?
De telefoon is op het eerste gezicht een kloon van de BlackBerry Key2, maar draait op Android.
De BlackBerry Key2 draait ook gewoon op Android, zoals ook aangegeven in de laatste alinea.

[Reactie gewijzigd door ThaJens op 13 april 2022 15:47]

Ik heb zelf de Titan Pocket geprobeerd, maar helaas kon ik met veel apps niet meer uit de voeten komen vanwege het kleine scherm. Hopelijk met de Titan Slim wel. Ik ga dit toestel zeker backen.

[Reactie gewijzigd door pineapple23 op 13 april 2022 16:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee