Nubia introduceert RedMagic 7-serie met snelladen tot 135W en Snapdragon 8 Gen 1

Nubia heeft zijn RedMagic 7- en RedMagic 7 Pro-smartphones aangekondigd. De RedMagic 7 krijgt een 165Hz-amoledscherm en de Pro-variant ondersteunt 135W-snelladen. De telefoon komt deze maand uit in China en een wereldwijde versie volgt later.

Nubia schrijft in een persbericht dat de RedMagic 7 beschikt over een 6,8"-amoledscherm met een refreshrate van 165Hz, een full-hd+-resolutie en een touch sampling rate van 720Hz. De smartphone wordt daarbij geleverd met een Snapdragon 8 Gen 1-soc van Qualcomm. De telefoon heeft 8 of 12GB Lpddr5-geheugen en maximaal 512GB opslag. De RedMagic 7 heeft verder een 4500mAh-accu die 120W-snelladen ondersteunt. Volgens de fabrikant kan de accu volledig worden opgeladen in 17 minuten.

De telefoon krijgt verder een ingebouwd, actief koelsysteem met een rgb-fan die een maximaal toerental van 20.000rpm kan halen. Daarbij brengt de Chinese fabrikant een koelaccessoire uit, dat ook een ventilator bevat en op de achterkant van de smartphone geplaatst kan worden. De telefoon krijgt verder een USB-C-aansluiting, Wi-Fi 6, schouderknoppen voor gaming, stereoluidsprekers en een 3,5mm-jack voor audio. De achterkant van het toestel bevat een primaire 64-megapixelcamera, een 8-megapixelsensor met ultragroothoeklens en een macrosensor met een resolutie van 2 megapixel. De telefoon wordt geleverd met Android 12.

Een variant met 8GB geheugen en 128GB opslag kost in China 3899 yuan, schrijft ook Gizmochina. Omgerekend en met btw komt dat neer op ongeveer 655 euro. De duurste variant met 512GB opslag en 12GB geheugen kost omgerekend en inclusief btw ongeveer 923 euro. De telefoon komt later pas wereldwijd beschikbaar en Nubia deelt nog geen officiële europrijzen.

RedMagic 7 Pro met losse 'gamingchip'

Nubia introduceert verder een RedMagic 7 Pro, die grote gelijkenissen toont met de 'gewone' RedMagic 7. Wel krijgt het scherm van de telefoon een lagere 120Hz-refreshrate, hoewel de touch sampling rate wordt opgehoogd naar 960Hz. De accu is met 5000mAh groter dan de gewone variant en ondersteunt 135W-snelladen.

De Pro-versie krijgt daarbij een Red Core 1-'gamingchip', die volgens Nubia de schouderknoppen, vibraties, 'gameverlichtingseffecten' en geluidseffecten moeten verbeteren. De fabrikant deelt verder weinig details over deze chip. Verder krijgt de RedMagic 7 Pro een selfiecamera die onder het scherm zit. De telefoon wordt geleverd met Android 12, 12GB, 16GB of 18GB geheugen en maximaal 1TB opslag.

Een Pro-variant met 12GB geheugen en 128GB opslag kost in China 4799 yuan, wat neerkomt op ongeveer 800 euro. Het duurste model met 18GB ram en 1TB opslag kost omgerekend zo'n 1258 euro. Wanneer de telefoons precies beschikbaar komen in Europa en wat ze hier officieel gaan kosten, is nog onbekend.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

17-02-2022 • 13:10

34 Linkedin

Reacties (34)

34
34
27
0
0
6
Wijzig sortering
Ik vraag me toch echt af hoelang een batterij met 135w charging het zal overleven :?
Vraag me eerlijk gezegd ook af of het risico op een ontploffende batterij niet enorm is met dit soort snelheden, vooral op de langere termijn... Weet nog wel van mijn OnePlus 3T, hoe ouder de batterij hoe heter hij werd tijdens het snelladen...
Na de problemen die onder andere Samsung heeft gehad op dit vlak gaat echt geen enkele fabrikant daar risico op willen lopen of echt grenzen op zoeken. Ik maak me daar echt geen zorgen om.
Dit is een Chinese fabrikant. Die ga je nooit strafrechtelijk of civielrechtelijk vervolgen in geval van problemen. Daarnaast poepen ze als dat nodig is gewoon een andere merknaam uit de hoge hoed van De Partij. Overigens heeft Samsung hetzelfde geflikt met de Note. De Galaxy S22 heeft een Note variant.
Gebruik zelf een Chargie tussen de telefoon en lader.
Deze kun je via de app ook op temperatuur limiteren. Daarnaast instellen wat de max percentage lading mag zijn (80% bijvoorbeeld). Laat nu de telefoon met een gerust hart aan de lader hangen.
Ha ik heb ook nog een Chargie liggen. Toffe apparaatjes. Alhoewel je nu ook ziet dat fabrikanten dergelijke features zijn gaan implementeren. Sinds de update naar Android 12 heb ik de max. laden tot 85% aangevinkt en niet meer uit gehad...
Ik vraag me toch echt af hoelang een batterij met 135w charging het zal overleven :?
Dat dachten wij ook toen 20-30 en 60 watt laders kwamen, en dat bleek achteraf gezien ook prima te gaan zonder (veel) hogere slijtages...
Denk dat de meesten helemaal geen goed inzicht hebben in de slijtage en het puur op gevoel gaan beoordelen. Daarnaast zijn er ook toestellen die gaan throttlen bij hogere battery wear om zo de runtime te verlengen. Zolang gebruikers in het algemeen de battery wear niet kunnen uitlezen kunnen zij hier geen uitspraak over doen. De natuurwetten kunnen niet gebroken worden en abttery wear blijft een limitatie van lithium polymer based batterijen.
Ik denk dat zolang de snellader dit vermogen blijft geven tot de batterij maximaal 80% is, dit wel kan meevallen omdat er dan veel minder hitte ontstaat als bij de overige 20% en dacht dat hitte nu net het probleem was voor de wear bij snelladen.
Wat ideaal zou zijn is een slimme lader die de hitte van de batterij kan uitlezen en zijn vermogen hier aan aanpast.
Een hoger voltage erdoorheen pompen zorgt altijd voor meer hitte, ongeacht of het de eerste 80% is of de laatste 20%. Ze lossen dit deels op door 2 cells te gebruiken in plaats van 1 grote en zo eigenlijk worden er gewoon 2 batterijen opgeladen. Maar met dit wattage is het nogsteeds een enorm aantal.
Grap is wel dat grote accu's ook een grotere laadstroom aankunnen. Het is dus maar de vraag of 2 gecombineerde accu's van 2500 mAh veel sneller geladen kunnen worden dan één van 5000Ah. Laad ze beide met 2C en ze zijn beide in een halfuur vol met hetzelfde vermogen.
Het voltage van een smartphone is 3,8V,

De batterij heeft dan een capaciteit van 19Wh,

naar eigen inzicht is er ongeveer 17minuten nodig om die compleet op te laden,
dan komt er gemiddeld 67,1W er door heen.


Lijkt me inderdaad niet verstandig aangezien er ook nog een verliezen zijn en het op laadproces een curve heeft. Bij laag en hoog percentage is het minder, met name in het middenstuk zal het laden nog hoger zijn.
Ik heb een ROG phone 5 met 65W snellader. Mijn batterijspanning is ook geen 3V8 maar 9V. Ik denk dat dit ook zeker voor dit toestel geldt
De ROG phone 5 heeft gewoon 2 standaard lithium accu's met 3,9ish V chemistry. Dus ik weet niet helemaal waar je die 9V vandaan haalt?
Ik zit inderdaad net onder de 9V als hij 100% is geladen. De 2 cellen staan parallel aan elkaar waardoor je theoretisch 7,8V nominaal spanning mag verwachten. CPUZ geeft momenteel 8247mV aan bij 85% charge (niet aangesloten aan lader)

[Reactie gewijzigd door A_Trouwborst op 17 februari 2022 15:09]

Ik vraag me toch echt af hoelang een batterij met 135w charging het zal overleven :?
3 jaar lang p30 pro nu altijd opgeladen met 40w en accu gaat langer mee als iphone van vrienden die ze toen hadden gekocht en altijd met 5w hadden opgeladen.
Telefoons hebben tegenwoordig heel wat fincties om de accu te sparen.
Sowieso de beste telefoon ooit. Ik heb hem nu ook 3 jaar, en het is zo zonde dat de VS Huawei de kop heeft omgedraaid, want anders hadden ze nu ruim koploper geweest. Ik ga nu een S22U halen, ben benieuwd of die mij zo lang tevreden houdt en of ik een echte progressie ga merken.
dat doet die waarschijnlijk 10 minuten, dan zit die op 80% en schakelt die terug.
Dat was ook mijn eerste reactie wordt best wel wat warmte geproduceerd en dan een accu van 5 volt waar je 135 watt in pompt
een actieve koeling fan in een telefoon.
kleine fan, hoge toeren, dat zal wel veel geluid op gaan leveren
Ben ik ook wel benieuwd naar inderdaad, bij andere modellen viel het mee kwa "veel" geluid. Al is ook geluid relatief natuurlijk.
Totdat er een beetje vuil bij de ventilator komt en deze meer geluid gaat geven. Snap werkelijk waar niet waarom iemand dit zou willen hebben in hun telefoon.
denk dat je je eerder zorgen moet maken om de vinnen van de ventilator, de voorganger had vinnen die fragile waren en dus makkelijk konden afbreken (referentie: JerryRigEverything). wanneer dat het geval is dan heb je constant een ratelend geluid, wat mij irritanter lijkt dan wanneer er stof tussen de fan zit.
ben benieuwd of de redmagic7 dit probleem ook zal hebben.
Ik denk dat het allemaal wel meevalt mbt dat snellaad accu probleem. Mijn Realme x2 pro gaat ook nog steeds prima mee, terwijl die ook met 30 min van 0 tot 100 is. Ik zou ook nooit meer terug willen naar 1,5 uur. Is ook helemaal niet nodig.
Zolang de accu maar een beetje simpel te vervangen is na 2-3 jaar ofzo.
Dat is veel interessanter.
ik heb een Mi Mix 3 en laad 'em op met een standaard lader. Ik heb nooit problemen gehad dat mijn telefoon 1,5 uur doet over het laden. Misschien is dat omdat ik weet hoevol mn telefoon is gedurende de dag en deze gewoon in de avond een keer aan de lader gooi en wat anders ga doen. Nu ben ik ook geen zware telefoon gebruiker, zaken als Whatsapp, signal, discord heb ik op de PC en de andere Social media zoals een facebook, IG of Tiktok oid gebruik ik niet. Mjn telefoon ondersteund snelladen gebruik ik zelden tot nooit.
U kan geen +30 min zonder uw telefoon/slaapt nooit?
terwijl die ook met 30 min van 0 tot 100 is. Ik zou ook nooit meer terug willen naar 1,5 uur. Is ook helemaal niet nodig.
Nu ja, het is ook (in mijn geva)l het gemak.
Zelf heb ik een Z flip 3. Die heeft een relatief kleine batterij zonder snelladen
Om dan snel bij te laden even na de middag zou wel handig zijn (want dat toestel gaat snel leeg, zeker als er wat navigatie wordt gebruikt).

Mijn iphone 13 (zakelijk) komt ruim toe en daar zie ik persoonlijk snelladen niet als groot gemis.
Exact dit, het is echt zo fijn om even op te laden waarna hij al bijna vol is. Zeker als je een heavy user bent. Ik zou echt nooit terug willen naar anderhalf tot 2.5 uur opladen.

Mijn vorige phones deden er ook zo lang over echter na 2 jaar was de batterij bijna net zo veel versleten in procenten als nu met de 50+w lader. Dat maakt dus geen groot verschil blijkbaar.(5% verschil)
Eerlijk gezegd, een accu laten vervangen is in veel gevallen ook een optie. Daarom ik denk dat het allemaal wel zal mee vallen met de degradatie van de accu ten opzichte van een veel lager wattage laden.

Dat mensen bang zijn voor ontploffende telefoons etc , ik denk na wat Samsung ooit heeft meegemaakt dat andere fabrikanten daar geen enkel risico meer mee nemen.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 17 februari 2022 14:02]

Zolang de accu maar een beetje simpel te vervangen is na 2-3 jaar ofzo.
Dat is veel interessanter.
Inderdaad. In een wegwerpmaatschappij is dit de ideale oplossing |:(

Kun je echt niet ergens op een dag even van je telefoon afblijven? Tijdens het eten? Slapen? Autorijden? Werk? Desnoods met de kabel erin ermee bezig zijn?

Bij mij is hij eigenlijk altijd tussen de 20-80%, en snellaad eigenlijk nooit. Veel beter voor je batterij. M'n Nokia 8 na 4 jaar weggedaan omdat er geen updates meer kwamen, maar batterij was nog prima!
Hopelijk kun je de laadsnelheid op het toestel limiteren, want ik denk als je altijd met 135W laadt, de accu na een jaar wel versleten is.
die 135 zal je natuurlijk alleen halen met een geschikte lader. Opladen kan ook gewoon met een standaard 5v 2a lader. Of misschien een bestaande quickcharge lader die 22 watt doet o.i.d..
Snelladen met mijn Mi 11 (55 watt) doe ik ook nooit. Heel af en toe gooi ik hem even aan een snelle lader om even wat procenten bij te krijgen.
135w is maximaal en zal mijn ziens enkel een hele korte tijd haalbaar zijn, als het al haalbaar is in de praktijk. Vaak zijn dit theoretische lab snelheden.
Gemiddeld zal het eerder onder de 100W zitten, denk 65-75W range. Maar we wachten de reviews even af.

Ik heb paar telefoons gehad met geen snel laden en nu 2 met 50-65W snel laden. Ook 2x zelfde telefoon. Na 1 jaar gebruik was de accu degradatie maar 2% verschillend tussen met alleen snel laden en non snel laden.
Na 2 jaar was het 5% verschil, oftewel zo veel verschil maakt het echt niet. En men kan in veel gevallen de accu laten vervangen, probleem opgelost.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 17 februari 2022 13:59]

Aparte smartphone weer eens wat nieuws.

[Reactie gewijzigd door d1zzje op 17 februari 2022 18:15]

oeps

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 17 februari 2022 19:11]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee