Achievements wijzen op mogelijke release van GoldenEye 007 op Xbox One

Er is een lijst met Xbox-achievements verschenen voor de klassieker GoldenEye 007 die erop zou kunnen duiden dat GoldenEye 007 naar de Xbox One komt. Het gaat om in totaal 55 achievements met bijbehorende afbeeldingen. Ook is er een Xbox-gamethumbnail opgedoken.

Daarover bericht Twittergebruiker Wario64, die vaker dit soort zaken weet op te sporen. In november ontdekte hij een remaster van Alan Wake in een Japanse webwinkel. Wario64 deelt nu screenshots van een lijst van 55 achievements, die te vinden zijn op True Achievements en Exophase. Het zou gaan om Xbox-achievements voor GoldenEye007, volgens Exophase voor de Xbox One.

Meer details dan de screenshots heeft Wario64 niet, en het nieuws is niet bevestigd door Microsoft of ontwikkelaar Rare. Toch is het niet onwaarschijnlijk dat er een port van GoldenEye 007 verschijnt voor de Xbox One. De game, die in 1997 uitkwam, werd in november in Duitsland van een zwarte lijst gehaald van media die schadelijk zou zijn voor kinderen en jongeren, samen met BloodRayne en BloodRayne 2. Van die laatste twee gebeurde dat precies op het moment dat er een remaster van de twee titels aangekondigd werd voor de Xbox One, PS4 en Nintendo Switch. Iets vergelijkbaars zou er aan kunnen komen voor GoldenEye 007, stelde het Duitse Eurogamer op dat moment.

Ook dook er februari vorig jaar een rom en beelden op van een GoldenEye 007-remaster voor de Xbox 360. De remaster had moeten uitkomen in 2007, tien jaar na het origineel. Ontwikkelaar Rare bevestigde te werken aan de game, maar een hele lijst aan partijen moest akkoord gaan met de remaster: Nintendo, Microsoft, Rare, Activision, productiebedrijf Eon en de acteurs die in de game geportretteerd worden. Ergens in dat proces is de remaster gesneuveld.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

01-01-2022 • 12:34

69 Linkedin

Submitter: drakiesoft

Reacties (69)

69
68
22
3
0
35
Wijzig sortering
Ook interessant is dat op Trueachievements twee geregistreerde gamers achievements hebben unlocked in deze game. De gamertag 'xtinamcgrath' behoort tot Christina McGrath, Head of Communications en de gamertag 'BIGsheep' is van James Thomas, lead enigneer bij Rare.
Ik kan de gamertag 'xtinamcgrath' niet vinden bij die game.
Klopt, dat TA account is gisteren verwijderd.

Een nieuw account toont nu ook achievements unlocked, Waylander73,
en dat is een Live Ops Manager @rareltd

[Reactie gewijzigd door Belindo op 3 januari 2022 09:26]

BIGsheep heeft de eerste achievement voor GoldenEye 007 unlocked op 13 oktober 2021. VInd ik het dan toch verrassend dat de game dan nu pas "op duikt".
Nu nog de drie Timesplitters!
Eerst zien dan geloven. Ik volg nieuws over deze games al jaren en er is vaker sprake geweest van een deel 4 maar er is echt nooit iets van gekomen
Zie laatste update van Timesplitters rewind, vorige week uitgekomen.
We hebben future perfect inmiddels. Nog steeds zo leuk als vroeger.
Timesplitters 2 en Future Perfect zijn al via BC te spelen..
Ik denk 'backwards compatibility'.
Leuk, maar een remake van Perfect Dark zou helemaal tof zijn.
Dan mag er wel heel wat aan de graphics bijgeschaafd worden! Vond dat grafisch gezien een slechte game.
Vreemd, want Perfect Dark was grafisch gezien een van de beste games voor de N64.
Dezelfde engine als goldeneye 007. De graphics zijn zelf iets beter dan bij goldeneye, je hebt ook een expansion pack op de N64 nodig voor een hogere resolutie.
Niet alleen dat, je kan heel de game niet spelen als je die niet hebt. Zonder expansion pack is slechts 35% van de game te spelen, namelijk Multiplayer Challenges en maximaal 2 spelers multiplayer (Combat Simulator) met 8 Stimulants, ik neem aan dat ze daar bots mee bedoelen. Bron: Mobygames.

Ik zou een Perfect Dark remaster ook verwelkomen, ik had er toen geen interesse in maar zou 'm nu best willen spelen. Zero leek me ook wel wat maar ook nooit aan toegekomen.

[Reactie gewijzigd door Armselig op 1 januari 2022 18:56]

Perfect Dark haalde toch wel alles uit die N64. Ik was destijds onder de indruk van de graphics. Speel het soms nog op de pc en het is een genot om het spel met muis en keyboard te spelen.
Hoe pak je dit aan?
Ik heb het al vaker geprobeerd met een emulator maar kreeg het niet aan het werk...
Er is een project geweest dat PD naar de Unity engine wilde omzetten maar dat is helaas ook doodgebloed.
Denk dat wel goed komt met de graphics :)

Game Awards 2020 Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=S--lFTxAVs8
Microsoft : https://www.xbox.com/en-US/games/perfect-dark
Perfect Dark is gewoon verkrijgbaar op Xbox met updated graphics en controls.
Dan moet je dit maar in de gaten houden, is aangekondigd op de Game Awards van 2020:

Game Awards 2020 Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=S--lFTxAVs8
Microsoft : https://www.xbox.com/en-US/games/perfect-dark

[Reactie gewijzigd door MZONDERL op 2 januari 2022 16:07]

bij de onderhandelingen in 2007 deed Nintendo moeilijk (dat is het gerucht) nu Banjo Kazooie in Smash zit kun je voorstellen dat er wellicht onderhandelingen heen en weer zijn geweest tussen MS en Nintendo.. grappig :)
Hoe en wat geen idee, maar wat ik zo vind waren de eerste Banjo Kazooie games op de Nintendo consoles en maakte Banjo later dus een overstap. ;)
Alleen de rechten liggen bij rare/Microsoft voor banjo en niet bij Nintendo.
Klopt, bepaalde personages die bijvoorbeeld in Diddy Kong Racing zitten, zijn in handen van Rare, denk hierbij ook aan Concer bijvoorbeeld.
Dat maakt voor mijn punt niet heel veel uit. Het bericht waar ik op reageer impliceert wat anders namelijk.
Nee dat bericht impliceert dat de rechten van goldeneye bij Nintendo ligt en dat is deels ook zo. Omdat joeblack2k aangeeft dat banjo (rechten rare) nu in smash Brothers (game van Nintendo) zit kan het misschien zijn dat Nintendo overstag is gegaan en dat ze in ruil daarvoor banjo in smash mogen gebruiken.
Ik weet niet, maar waar ik op reageer gaat over Banjo Kazooie, hoe jij dan opeens bij GoldenEye komt, ontgaat mij compleet.

Het gaat mij er om, dat Banjo Kazooie dus niet per se exclusief voor MS is (nu wellicht, al kun je dat dus betwijfelen doordat Banjo Kazooie nu ook in Super Smash zit. ;)), maar er waren al Banjo Kazooie games voordat Banjo Kazooie naar Microsofts console kwam (zelfs voor 2007), dat is wat ik wilde aanstippen. Het bericht waar ik in eerste instantie op reageer, lijkt te impliceren dat het altijd bij MS geweest is, maar dat is dus niet zo. That's all.

Dan is het prima dat de rechten bij Rare (nu onderdeel van Microsoft) liggen, maar dat doet niets aan aan het feit dat Banjo Kazooie eerder op een Nintendo console was dan op een Microsoft console. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 4 januari 2022 17:16]

Dan moet je toch de eerste post even terug lezen. Hier reageer je op:
bij de onderhandelingen in 2007 deed Nintendo moeilijk (dat is het gerucht) nu Banjo Kazooie in Smash zit kun je voorstellen dat er wellicht onderhandelingen heen en weer zijn geweest tussen MS en Nintendo.. grappig
Die onderhandelingen in 2007 waar Nintendo moeilijk over deed gaat over de remaster van goldeneye die toen in ontwikkeling was door Rare/Microsoft voor xbox 360:
https://m.youtube.com/watch?v=A0GinqO4lhU


Maar omdat banjo Kazooie nu in smash zit (eigendom van Nintendo), kan het zijn dat Nintendo nu wel toestemming heeft gegeven om de remaster doorgang te geven van goldeneye. Geen idee hoeveel makkelijker ik het aan je kan uitleggen. Maar je interpreteert de post niet juist waar je op reageert.
Het gaat mij er om, dat Banjo Kazooie dus niet per se exclusief voor MS is (nu wellicht, al kun je dat dus betwijfelen doordat Banjo Kazooie nu ook in Super Smash zit. ;)), maar er waren al Banjo Kazooie games voordat Banjo Kazooie naar Microsofts console kwam (zelfs voor 2007), dat is wat ik wilde aanstippen. Het bericht waar ik in eerste instantie op reageert, lijkt te impliceren dat het altijd bij MS geweest is, maar dat is dus niet zo. That's all.
Nee dat impliceert dat bericht helemaal niet. Het gaat over goldeneye... joeblack2k reageert ook op een ander bericht van jou dat je het het verkeerd begrijpt... Dus snap niet dat je dan alsnog op mij reageert met dit verhaal

Sinds de overname van rare door Microsoft (2002) liggen de rechten van banjo en Kazooie bij Microsoft. Nintendo is nooit eigenaar van de rechten geweest. En die rechten zijn mee verhuist met rare.
Dan is het prima dat de rechten bij Rare (nu onderdeel van Microsoft) liggen, maar dat doet niets aan aan het feit dat Banjo Kazooie eerder op een Nintendo console was dan op een Microsoft console. :)
Dat is volgens mij algemeen bekend dat rare de eerste game voor Nintendo heeft gemaakt en dat later rare is overgenomen. Geen idee waarom je dit aanhaalt want dit doet er verder niet onder dit bericht van Goldeneye.

Edit: op verzoek van ch4os

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 4 januari 2022 21:00]

@Ghost babel Zie de fix. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 4 januari 2022 21:02]

Thanks

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 4 januari 2022 21:04]

Niet geheel relevant.. het gaat om rechten en wie het bezit. Niet "wie het ooit heeft bezeten". Nintendo kan niet even characters erin gooien met "ja maar de rechten waren ooit van ons!!"
Dat snap ik en geef ik toch ook aan dat ik niet exact weet hoe het zit. Maar dat ik wel zag dat de Banjo Kazooie games éérst op de N64 was en later pas naar een Microsoft console ging. Dat is wat anders dan het bericht waar ik op reageer impliceert.
Ja ik doelde natuurlijk erop dat de rechten van Rare en dus ook Banjo bij MS liggen en dat ze de laatste tijd best vriendelijk zijn met het uitlenen van hun IP wellicht is er dus een leuk dealtje gemaakt om de remake die al 10 jaar op de plank ligt werkelijkheid te maken.
Als je kijkt naar de line up van Smash, dan is Banjo eigenlijk een bigger deal voor MSFT dan Nintendo.

Banjo heeft nooit een rol gespeeld op MSFT platforms. De IP is nagenoeg dood.

Je zou bijna denken dat MSFT Nintendo heeft betaald om bij tig miljoen mensen reclame te maken voor de IP. De vraag is of ze er uberhaupt ooit nog wat mee gaan doen.... zonde wel. Hadden de IP beter aan Nintendo kunnen geven. Het Odyssey team of Retro ofzo.

Achja. Leuk voor de fans dat ie in Smash zit.
Het was naar de grote vraag van fans.. dus zeker wel Nintendo die het initiatief nam
Ja no shit, daar had ik het ook niet over. Fans willen ook Goku, Crono en Solaire.
Dat betekent overigens helemaal niet per definitie dat Nintendo het initiatief nam. Sinds wanneer doet Nintendo uberhaupt wat fans willen. LOL! Wellicht dat Sakurai hier voor gevochten heeft. Geen idee hoe hij tegenover Banjo stond.

Maar daar ging het me helemaal niet om. Het ging mij om die deal waar mensen het altijd over hebben. Dat Microsoft in de Banjo situatie de gatekeeper en goedzak is die het allemaal mogelijk heeft gemaakt, terwijl het me niet zou verbazen als Nintendo hier uiteindelijk meer moeite mee had. Want... Wat levert het hun op?? Dat ventje van Minecraft is waarschijnlijk relevanter, want die game kun je iig kopen voor Switch.

Wat zou voor MSFT in godsnaam de reden zijn om dit tegen te houden? 'hun' IP op een andere console? De meeste mensen associeren Banjo niet eens met MSFT. Die belediging van een game op 360 is iedereen wel vergeten. En als je ooit nog wat van plan bent met Banjo, waarom zou je op de weg gaan liggen voor 25 miljoen stuks aan bereik?? Je zou maar een icoon hebben dat ineens weer leeft... MSFT loopt namelijk al over de iconen op het platform.......
Geen idee waar je het over hebt. Ik speel zelf geen smash maar Nintendo nam het initiatief. Fijne avond
Lol. Je hoeft mij niet uit te leggen dat je niet weet waar ik het over heb. Dat was al duidelijk. Ook Smash spelen gaat jou niet helpen. Zeg dan gewoon niks. Misschien voortaan lekker verder bladeren op nu.nl. Succes.

Edit: nog even on topic en
geen random claims.
Uit onderstaande wordt meteen duidelijk dat Phil al eerder aangaf Banjo in Smash toe te laten.

"The issue with licensing a crossover character like Banjo for Super Smash Bros. stems from a willingness from both sides to see the character appear in Super Smash Bros. Ultimate. Nintendo's stance on the matter isn't clear, but at least fans can find solace in what Xbox boss Phil Spencer has said about the matter. When asked on Twitter about whether or not he'd allow Banjo-Kazooie to crossover with Super Smash Bros. Ultimate, Spencer stated that he'd be happy to work out a deal with Nintendo to make it happen."

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 5 januari 2022 01:02]

dit zal waarschijnlijk ook verklaren waarom de fan-remaster moest stoppen
Allicht een 25 jaar jubileum editie?
Heb goldeneye nog eens geprobeerd op mijn shield tv. Werkte wel maar die nintendo 64 bediening zorgde voor te veel irritatie, na 10 minuten was ik er wel klaar mee. Dat vond ik ook veel erger dan die verouderde graphics.

Een remaster zou tof zijn. Moet er wel een splitscreen optie in zitten natuurlijk.
De inspiratie lijkt wel een beetje op bij de game makers, de laatste tijd enorm veel remakes (GTA) of clones van bestaande games (Super People).
Als ik kijk naar de kleinere titels (oa op game Pass leuk de mogelijkheid om alles gewoon uit te proberen) kom ik verassend vaak originele games tegen. En dat in deze tijd bijvoorbeeld de handheld console Playdate een kans krijgt wil toch wel zeggen dat het aan originaliteit niet ligt bij de kleinere ontwikkelaars.

Het zijn denk ik vooral de grote ontwikkelaars die minder risico willen lopen bij hun grote titels.
Dat is altijd al zo geweest. De grote titels waren altijd in de populaire genres, en als er één iets nieuws doet heb je 20 games die het nadoen.

Het grote verschil is dat kleine games tegenwoordig ook goed kunnen verkopen en daardoor meer budget kunnen krijgen.
Toch denk ik dat men ook wel verschillende eisen stellen aan een groot of klein indie bedrijf. Ik heb genoeg indie games gespeeld die leuk waren. Maar ik denk wel dat genoeg als die nu uitgegeven zouden zijn als lui gezien zou zijn. Slechte graphics, kort, geen gesproken tekst, ect. Uiteraard niet alle indie games vallen hieronder.
Dit is al bijna een jaar in de develop ik kijk sinds kort zijn videos en streams

https://m.youtube.com/user/Graslu00
Nee, op dit kanaal staat o.a. een gameplay video van de Xbox 360 versie die in 2007 in ontwikkeling was en nooit is uitgebracht.

Verder staan er gameplay video's van de N64 versie op die via de ultrahdmi mod gecaptured zijn.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 1 januari 2022 13:57]

Ik twijfelde al langer om een Xbox te kopen, maar dit seals the seal _/-\o_ Nostalgia galore op z'n best! Als het waar is natuurlijk.
Als je graag retrogames wil spelen, heb je meer aan een Raspberry Pi en die is tenminste nog redelijk gemakkelijk verkrijgbaar ;)
Er is geen beter apparaat dan een xbox voor retro gamen…. In dev mode kun je alles tot aan Dreamcast / GameCube perfect spelen zelf in 4K https://youtu.be/UGAjhjp8dnI

[Reactie gewijzigd door LockeNL op 1 januari 2022 14:16]

Ja dat is mogelijk, neemt niet weg dat prijstechnisch gezien en wat de mogelijkheden betreft een Raspberry Pi ideaal is voor Retro Games. Ik heb daarnaast ook een Xbox One, maar die gebruik ik alleen voor recente games.
Zelfs in niet-dev mode kan dat, maar moet je wel laten whitelisten.

Werkt super!
Klopt idd. Vond ik zelf wel een dingetje maar werkt dus goed!?😊
so we can't say if this is a remake, remaster, or rerelease

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee