Aziatische webwinkel had productpagina online staan voor Alan Wake Remastered

Rakuten, het 'Japanse Amazon', heeft per ongeluk wat informatie prijsgegeven over de Alan Wake-remaster, waarover al langer geruchten de ronde doen. De site toonde de game, met genoteerde platformen PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series, en een releasedatum van 5 oktober.

De winkelpagina, die te vinden was op de Taiwanese afdeling van Rakuten, is inmiddels niet meer online te vinden. Twittergebruiker Wario64, die vaker dit soort zaken weet op te sporen, maakte echter een screenshot van de pagina voordat hij verdween. Daarnaast zijn de pagina's waar hij naar linkt, nog in te zien via Archive.org en de Google Cache.

Eerder kwamen al verwijzingen naar de Alan Wake-remaster naar buiten via de Epic Games Store. Code die door dataminers verzameld werd, bevatte die referentie. Daarnaast stelde Venturebeat-journalist Jeff Grubb eerder dit jaar dat Alan Wake-ontwikkelaar Remedy zou werken aan Alan Wake 2. Wellicht is dat deze remaster, of is er nog een andere Alan Wake-titel in de maak.

Alan Wake is een third-person shooter die veel elementen leent van andere entertainmentmedia, zoals Stephen King-boeken en de televisieserie Twin Peaks. Het spel kwam uit voor de Xbox 360 en Windows en kreeg een dlc-uitbreiding, genaamd Alan Wake's American Nightmare.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

05-09-2021 • 12:10

52 Linkedin

Reacties (52)

Wijzig sortering
Kap nou eens met die remasters. Kom met wat nieuws in plaats van de ongeïnspireerde meuk wat een remaster heet. Cashgrab zijn het om de cijfers op te krikken en niks anders.

Nul inzet voor nieuwe game, nieuw script, nieuwe gameplay elementen etc. Gewoon cashgrab maken en geld innen. Bah
Er is nu een heel nieuwe generatie die een aantal spelen kan leren kennen die niet meer op moderne hardware werken.
Dus waarom niet, ik ben heel nieuwsgierig naar de Gothic remake en zou een remake van Dungeon Siege ook wel kunnen smaken.
Maar daarvoor heeft Microsoft toch een indrukwekkende backwards compatibility opgezet? Stop die 360 schijf in een nieuwe Xbox en je kan prima spelen, MET wat geüpdate graphics en frame rates.

Heb je helemaal geen remaster meer nodig. Als het nu een remake zou zijn dat is nog wat anders.
Net alsof dit gratis zou moeten zijn. Heb je enig benul hoeveel man-uren erin gaan zitten om "wat graphics te verbeteren"? Weet je wat een clubje met developpers, testers, projectleiders kost?

Daarbij komt nog dat niet iedere remaster / update succesvol is. Dit betekent dat verliezen opgevangen moeten worden met de inkomsten van andere remasters.

Bottom line, alles kost geld.
Mijn punt is juist dat de backwards compatibility op de xbox dus bijna vanzelf een 'remaster' aflevert. Hogere resoluties, betere frame rates etc.
Voor zover ik weet moeten hiervoor ook nieuwe instructies worden geschreven, bugs worden geplet etc etc. Alles wat makkelijk lijkt is moeilijk en niets is gratis.
En PlayStation gebruikers dan? Als het een exclusive was had je een punt.
Oh omdat alan wake toen die uitkwam een exclusive was ging ik er vanuit dat het nu ook weer alleen voor Xbox & PC was.
Yups, en er zijn genoeg mensen die ook nog eens een oud spel willen spelen. Velen vonden diablo 3 bijvoorbeeld niks ... Ik had nooit diablo voor 3 gespeeld, maar er zullen genoeg mensen zijn die wel diablo 2 kopen. Of ze het langer dan een uur gaan volhouden is een goede vraag. Kijk Wow classic ... Zijn genoeg mensen die terug classic spelen. Ben ooit begonnen, maar die grind vroeger daar heb ik de tijd niet meer voor. Maar het is de verkoop die telt ... of de meesten ook effectief lang spelen dat is een andere vraag. Het is wel eens leuk misschien, maar vele games die ik vroeger leuk vond, kunnen me nu ook niet echt meer boeien. Alleen Black & White wil ik nog wel eens proberen, of de originele Dungeon Keeper (en 2). Maar het is gewoon leuk voor even. Want je weet dat er betere spellen zijn ondertussen. Natuurlijk is er wel een nieuw publiek, maar die zitten in mindere mate te wachten op titels van 5, 10, 15 jaar terug. Eenmaal beter gewend denk ik dat het moeilijk is om terug te keren naar minder. Dat is toch mijn mening
Vraag me af wanneer de industrie klaar is met de remasters, maar dikke kans dat dit riedeltje gewoon opnieuw begint met de Playstation 6 en Xbox Series Y.
Zodra de verkochte aantallen van een remaster minder zijn dan vooraf was veracht zullen uitgevers subiet stoppen met het uitbrengen van remasters. De consument heeft dit dus zelf in de hand.
Over het algemeen ben ik het wel met je eens, maar voor de Playstation eigenaren is het in dit geval wel goed nieuws.
Ben ik het niet mee eens. Niet iedere remaster is de moeite waard, maar het remasteren van games is juist een ontwikkeling die gaming nodig heeft. Waar boeken, films en muziek steeds opnieuw worden uitgegeven (vaak in betere kwaliteit), was dat bij games tot een jaar of 10 geleden nooit het geval. De games van ‘vroeger’ waren toen alleen nog te spelen hun originele console en daar moest je het dan maar mee doen. Het is een uitstekende manier om de ‘parels’ van de gaming industrie in leven te houden.

Het moet niet natuurlijk niet volledig in de weg staan van nieuwe games, en soms is dat wel het geval, maar er is nu eenmaal veel vraag naar. Kijk dit jaar alleen maar naar Mass Effect Trilogy, WoW Classic BC en Demon Souls, games die het allemaal fantastisch doen.
Als iedereen er zo over denkt wordt het niet verkocht en worden er geen remasters meer gemaakt. In de praktijk kopen veel mensen die game en is het gewoon een commercieel iets.

Het staat je natuurlijk vrij om het spel niet te kopen en je geld voor een ander, geen remaster, spel te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 6 september 2021 09:52]

Er is niks mis om hele goede titels van jaren geleden te remasteren. Er zijn legio voorbeelden van games die na hun 1e deel ten onder zijn gegaan aan het 2e 3e of 4e deel.

Vaak omdat oude ontwikkelaars al lang al zijn vertrokken en de nieuwe niet de charmes van het oude deel kunnen evenaren.

Dus nee, ik ben het niet met je eens dat ze moeten stoppen met remasters.
In het geval van Alan wake snap ik de remaster erg goed. Het is een bijzonder spel waar tijdens release een beetje overheen is gekeken, het lijkt er nu op dat eindelijk alan wake 2 eraan komt. Maargoed als niemand de orginele alan wake kent is dat toch lastig, het verhaal is erg belangrijk bij alan wake. Dit lijkt me een goede manier om mensen geïnteresseerd te krijgen in alan wake 2.
Ik begrijp het gemopper niet zo goed. Toen Alan Wake uit kwam was hij redelijk ondergesneeuwd door de andere games uit die tijd. Alan Wake is qua feeling, presentatie echt een "verborgen juweeltje". Als je hier voor gaat zitten heb je een heerlijk avontuur van begin tot einde. Als je helemaal wil genieten moet je van te voren nog even de korte video episodes etc kijken. De muziek maakt het af tussen de afleveringen door. Voor mij één van de beste games van toen de Xbox 360. Kom maar op met die remaster die koop ik wel voor mijn Xbox Series S, speel ik het nog eens.

Dit spel krijgt van mij echt een 10. Is het spel perfect? Nee de gameplay is dat namelijk niet. Het aantal tegenstanders is beperkt en het gaat na een tijdje wat repetitief aanvoelen. Het is steeds je zaklamp eropschijnen en even later schieten. Maar door de presentatie en doordat de controls wel goed werken wordt het voor mij meer dan gecompenseerd.
Dit spel krijgt van mij echt een 10. Is het spel perfect? Nee de gameplay is dat namelijk niet.
Hoe kan je iets een perfecte score geven maar toch erbij schrijven dat het niet perfect is? Tenzij het een 10 op de schaal van 11 is.
Perfectie bestaat eigenlijk gewoon niet. Er is altijd wel wat te verbeteren. Zou je dus naar perfectie kijken dan zou dus gewoon geen ene game een 10 kunnen scoren. Grafisch kan het altijd net iets beter, de lengte kan groter, toch net iets betere vijanden balans, iets meer of minder checkpoints op bepaalde plekken om een paar dingen te noemen. Ik heb wel een een spel gespeeld dat geweldig was maar de eindbaas was te moeilijk. Dat houd niet in dat het spel verder niet geweldig was.
Ik zou Max Payne 2, Deus Ex: Human Revolution en Dishonored toch in dat rijtje zetten, hoor. Allemaal voor het verhaal, de sfeer / worldbuilding en de uiterst vermakelijke gameplay.
Ik ken alleen Max Payne 2 en die was inderdaad goed. Maar ook al vind jij de spellen perfect betekent toch niet dat er geen verbetering zou kunnen zijn. Stel je voor dat je Max Payne 2 in coöp had kunnen spelen. Misschien was dat ook wel geweldig geweest. Of als ik het goed herinner was Max Payne 2 niet erg groot in vergelijking met sommige andere schietspellen spellen van toen. Dus misschien had iets meer levels of verhaal ook beter geweest. Of een foto mode om screenshots te maken. Misschien hoeft dit er voor jou niet. Maar er zal vast wel iets zijn waardoor het spel toch net iets beter kunnen zijn ookal weet je het niet omdat je het nu niet kan bedenken. Een jaar later uitgebracht zodat het grafisch net iets beter was. Net iets meer verschillende vijanden. Of in geval van Dishonored dat de dlc bij de game zit in plaats van los kopen. Het hoeven maar kleine dingen te zijn (waar je zelf misschien gelijk aan denk) die het toch kunnen verbeteren ook al voelt het nu al perfect. Daarom zeg ik ook van ook al voelt de game perfect en geef je het een 10 kunnen er toch verbeteringen zijn.

[Reactie gewijzigd door Daoka op 5 september 2021 21:39]

Precies. En als je dus geen 10 kunt geven want perfect bestaat niet, werk je dan niet eigenlijk met een schaal tot 9 (of 9,5 of 9,9)? Dan is dat dus de beste score en staat dat dus voor 'het kan niet meer beter'... Oftewel die kun je ook niet meer gebruiken... Tot alle games een 1 krijgen :+
Net zoals spellen een dikke 10 voor mij kunnen zijn, zelfs al zijn de graphics niet helemaal je van het.
Het is bijna alsof cijfers aan spellen geven subjectief is!

Alan Wake is voor mij een 9,9, omdat ik het einde niet helemaal perfect vond haha.
[...]


Hoe kan je iets een perfecte score geven maar toch erbij schrijven dat het niet perfect is? Tenzij het een 10 op de schaal van 11 is.
Omdat veel mensen niet meer staat zijn normaal te oordelen. Je ziet het hier op Tweakers waar mensen die off topic en geen beledigende of trol reactie hebben massaal -1 krijgen maar je ziet het ook terug op sites als Rotten Tomatoes waar middelmatige Films gewoon talloze keren een 10 of 1 krijgen. Veel mensen zijn absoluut niet in staat tot objectiviteit.
10 aka perfect is gewoon het beste wat jij ooit speelde.
Ik viel altijd zonder batterijen, later hoorde ik dat ik het spel “verkeerd” speelde door te proberen alle vijanden uit te schakelen…
Vergeet ook niet dat de game Control ook verwijst naar Alan Wake :) Ben daardoor wel benieuwd naar Alan Wake, maar heb geen zin in gedateerde graphics
Bij zowel Alan Wake als Control is de band Poets of the Fall ook betrokken voor de muziek, in Alan Wake onder de naam van Old Gods of Asgard. Net zo'n verborgen parel als de game
En in Quantum Break ook! Deze games spelen allemaal in hetzelfde universum
Graphics van alan wake vindt ik nog steeds best oke hoor. Is immers hetzelfde tijdperk als GTA V, als je hem dan op pc speelt ziet het er prima uit.
Meerdere keren geprobeerd om van Control te geniten. Zowel op de pc als op de xbox gespeeld maar control vind ik niet zo leuk. De hele setting, beetje toekomstige/ high tech spreekt mij ook niet zo aan. Verder mis ik in Control het lineaire van Alan Wake.
Volgens mij was de setting juist niet high-tech met filmprojectoren ipv beamers, taperecorders, eerste generatie desktop pc's overal... Alsof het kantoor in begin jaren '80 was blijven hangen! Als ik me niet vergis is er in de lore en op sommige in-game posters wel wat terug te vinden over het feit dat moderne technologie niet is toegestaan binnen de FBC kantoren.

Verder ieder zijn ding natuurlijk, ik vind Control geweldig en was blij met de aankondiging van deel 2!
Het was toentertijd een xbox exclusive maar kennelijk niet eigendom van Microsoft dus?
Was het wel, maar Remedy heeft in 2019 de rechten terug gekregen of gekocht.
Ik vind het jammer dat er games “geremastered” worden die nog prima speelbaar zijn, ik heb Alan Wake zo’n 2 jaar terug op Steam gekocht en met nog zeer gangbare graphics gespeeld. Ook op Xbox via backwards conpatability is ie nog prima te spelen. Ik vond het een goed spel maar een remaster heeft het (nog) niet nodig.

Ik ben meer te porren voor een “remaster/remake” van bijv Max Payne, dat is ee spel wat kwa graphics zeker wel een opkikkertje mag hebben.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 5 september 2021 23:21]

Ik ga er vanuit dat dit is om het weer wat relevanter te maken voor alan wake 2.
Weet je hoe lang die productpagina al online stond? Alan Wake. :+
Ook nu wil ik weer een lans breken voor het terugbrengen van de +1 Grappig score.. Dit is gewoon een goeie grap.. daar mag je best voor beloond worden, leven is al serieus zat.
Waar staat dan dat dat niet meer mag? In de Moderatie FAQ staat heel duidelijk bij +1: “Ook interessante vragen en geslaagde grappen kunnen op dit niveau ingedeeld worden.”

Het mag dus nog steeds.
Ik moest er wel even over nadenken.. :Y)
Was Alan wake geen Microsoft exclusief? Weet nog dat het alleen speelbaar was op x360. En later op PC ook de nieuwere deel was toen ook op Pc maar niet op console volgens mij.

Dat het naar meer platformen komt is alleen maar beter voor de verkoopcijfers.

Spel ansich is echt een pareltje. Echt genoten van de thriller effecten.
Deze game is net ideale voorbeeld, waarom de inmenging van Microsoft voor jaren een slechte was. Het zou een open world gta achtig game worden. Veel detective dingen echt een mysterie ontrafelen. Nee Microsoft heeft aangedrongen op een spoedige release. Recht toe rechts aan actie game met wat schrik momenten. Verhaal was best ok, ook was het geen slechte game. Maar de visie, het concept, and early stages van de game waren veel beter.
Cool verhaal, maar niet de waarheid. Heeft MS zich bemoeid met de ontwikkeling? Ja, maar ze hebben vooral geprobeerd te helpen, omdat Remedy deadline na deadline miste. Op een gegeven moment heeft een intern team besloten om de game lineair te maken omdat het verhaal gewoon niet samen ging met open world. Ze hebben toen alles wat ze al hadden zoveel mogelijk hergebruikt in de game die Alan Wake uiteindelijk werd.
De studio heeft jaren geprobeerd om de gameplay en story op elkaar aan te sluiten, als het dan nog niet gelukt is moet je gewoon de handdoek in de ring gooien en je strategy wijzigen.
Zoals jij het zegt ben ik heel blij dat Microsoft deze game gered heeft :+
Vond Alan Wake geweldig en wat jij nou noemt klinkt helemaal niet alsof het beter was geweest.
Ik denk dat we er ondertussen vanuit kunnen gaan dat elke game wel een remaster gaat krijgen
Nou, ookal ziet de game er nog mooi uit zou ik Alan Wake toch wel graag met raytracing en andere hedendaagse visuele upgrades willen spelen.
Het probleem met "remaster" is vaak dat er alleen wat textures en effecten worden opgepoetst en dat het er nog steeds niet current-gen uitziet. Bijvoorbeeld de remaster van GTA SA.

Wat ik graag zie is een remake, in de originele stijl, zoals de remake van Crash Team Racing waar ze gewoon opnieuw hetzelfde spel hebben gemaakt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee