Panasonic brengt Disney+-app naar televisies vanaf 2017

Disney+ komt naar 4k-Panasonic-tv's die sinds 2017 zijn uitgebracht. De televisies moeten dan wel het My Home Screen-besturingssysteem ondersteunen. Bij compatibele tv's is de app in het Application-scherm te vinden.

Panasonic meldt dat 4k-oled-televisies in de EZ-, FZ-, GZ-, HZ- en JZ-serie de Disney+-app kunnen installeren. De 4k-led-televisies in de EX-, FX-, GX-, HX- en JX-serie krijgen de app ook. Meerdere Europese landen kunnen vanaf vrijdag de app gebruiken, waaronder de Benelux. Het bedrijf geeft geen details over de te verwachten beeldkwaliteit.

Met Disney+ kunnen gebruikers tv-series en films kijken van Disney-merken, evenals Star-content. Een abonnement voor de streamingdienst kost negen euro per maand. De streamingdienst heeft inmiddels 116 miljoen abonnees.

Door Hayte Hugo

Redacteur

17-09-2021 • 16:52

85 Linkedin

Reacties (85)

Wijzig sortering
Ik heb het opgegeven met mijn Philips Smart TV. Eerder gebruikte ik de YouTube app nog wel eens maar sinds ik een Chromecast heb kan ik het allemaal via m'n smartphone doen en dat gaat (mijns inziens) zo veel sneller en gemakkelijker! Geen gepiel meer met een toetsenbord via de afstandsbediening op alfabetische volgorde.
Ik heb het opgegeven met mijn Philips Smart TV.
Toevallig kijk ik nu net tegen een Philips (TP Vision) TV met Android TV aan. Het gebruikte smart TV platform maakt echt een verschil, en kan de meerprijs waard zijn al is het een keuze. Zo niet, zie mijn andere reactie. Een Shield TV werkt ook goed. Beter zelfs. SmartTubeNext is de enige manier waarop ik YouTube kijk op een televisie (e.v.t. in combinatie met YouTube Vanced op Android), en dat is alleen beschikbaar voor Android TV.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 17 september 2021 17:15]

Mijn Philips/TP Vision Smart TV heeft helaas geen Android aan boord. Het lijkt meer op een website om eerlijk te zijn. Maar goed, hij is dan ook alweer bijna 8 jaar oud.
8 jaar geleden stond smart tv ook nog in de kinderschoenen, toen was het meer een gadget dan daadwerkelijk nuttig, dat is inmiddels sterk veranderd.
Yes, Android TV op mijn Philips heeft veel invloed gehad op de keuze voor het model dat ik nu heb.

Ik heb hoge verwachtingen van het up-to-date houden van het smarttv gedeelte in mijn Philips tv.

En het scheelt weer een kastje/dongle.
Ik heb juist het omgekeerde gedaan. Was het kostbeu om constant met mijn smartphone naast mij op een klein schermpje het "casten" moeten starten en als afstandsbediening te moeten gebruiken. De YouTube (en co) app zijn zalig en vaak een stuk stabieler.

Ik kijk wel typisch gewoon wat mij "aanbevolen" wordt en moet typisch niet iets specifiek zoeken. Als ik dit toch eens moet doen is een tablet naast mij en dan dit op "watch later" zetten prima om via tv naar die lijst te gaan en het dan af te spelen.
Ideaal mijn inziens zou zijn als ze de smart-tv terugbrengen naar 2 losse zaken: de monitor met heel veel aansluitingen en de smart-tv module.

Als over 3 jaar de smart-tv module qua tijd is ingehaald vervang je simpelweg dat onderdeel (even eruit schuiven en nieuwe erin) en is je tv weer helemaal klaar voor 2025.

Als je het een beetje goed opzet kunnen leverancier zoals apple of ziggo dan ook hun smart module kunnen leveren voor elke tv ipv dat het losse kastjes moeten zijn.

In de auto hetzelfde: die standaard radio’s kon je er vroeger nog uithalen en upgraden. Maar sinds ze slim zijn heb je na een paar jaar vaak met hele gedateerde spullen te maken die je niet meer los kunt vervangen.

Een tv en een auto gaan eenmaal langer mee dan de smart appliance erin. Dus behandel ze los ;).

[Reactie gewijzigd door willyb op 18 september 2021 09:04]

Ik denk niet dat ze dat ooit zullen ontwikkelen. Hoe gaan ze die R&D kosten weer terug verdienen? Het is voor een fabrikant juist economisch interessant als je je hele tv moet vervangen terwijl alleen het slimme gedeelte van je tv verouderd is. Dus ik zie het niet snel gebeuren dat ze dit alsnog gaan ontwikkelen, laat staan dat alle fabrikanten de neus in dezelfde richting krijgen. Misschien als de EU ze dwingt, maar dan nog.
Hoe snel koop je daadwerkelijk een nieuwe TV?

Het is juist voor fabrikanten heel interessant om te weten dat hun klanten, nadat ze de tv kopen, na 3 jaar nog een upgrade kopen via hen.

Nu lopen ze die inkomsten mis, omdat consumenten dus een los kastje kopen.

En ontwikkelkosten worden lager, niet meer per TV de firmware, maar alleen voor het losse kastje. 1 kastje per merk ineens (of een paar na verloop van jaren), stuk efficiënter.

Op zich zit CI+ toch ook gewoon in elke tv?

[Reactie gewijzigd door willyb op 18 september 2021 17:15]

Hoe snel koop je daadwerkelijk een nieuwe TV?
Volgens de markt- en consumentencijfers was een paar jaar geleden de tijdsduur tot vervanging van televisies slechts 6 jaar.
De grootste factor hierin is het niet of nauwelijks kunnen repareren van de huidige televisies, of de "economisch" onverantwoorde kosten daarvoor.
Industrie probeert van haar kant de verkoop ook steeds aan te jagen met nieuwe features, functionaliteit en standaarden die je uiteraard "niet kan missen".
De wondere wereld van IoT kun je inderdaad bestrijden via modulariteit. Dat kun je in dit geval doen door een STB als computer te gebruiken plus een TV als monitor. Het maakt dan niet uit wat voor smart zaken er op de TV zitten, als er maar iets als HDMI op zit.
Misschien ja de Chromecast met Google TV dan iets voor je? Best of both worlds. (Officieel nog niet in NL verkrijgbaar, maar er zijn wel manieren om aan te komen. Of je neemt een Shield, maar die is wel fors duurder).
Via belsimpel laatst aangeschaft. Ingeplugd op Panasonic plasma van 15 jaar oud. Is nu ook een smart tv.
ik kijk netflix bijv ook met de afstand bediening.Het enige wat minder is dat de batterijen niet zolang meegaan.Ik heb er geen problemen mee, ik kan me best voorstellen als je een toetsenbord heb dat dat veel sneller gaat met een film of serie zoeken.
Ik gebruik zelf een LG Oled tv. Webos werkt echt perfect. Geen moment meer aan chromecast gedacht. Ja chromecast werkt prima en via je telefoon ook wel lekker maar ik vind dat als je een tv hebt van de afgelopen jaren dat dat niet nodig zou moeten zijn. 1 afstandbediening waarmee je ‘alles’ zou moeten kunnen doen ipv switchen naar je tel/tablet.
Hmm ik heb een Chromecast gekocht omdat het geluid en beeld in de LG YouTube app niet synchroon lopen. Zelfs niet via de ingebouwde TV speakers (C9 oled). Werd er compleet gestoord van.

Sindsdien het internet op de tv volledig uitgezet dus geen idee of het inmiddels opgelost is.
Dat zou mij ook echt frustreren. Ik heb daar geen last van (CX oled). Is dat een bekend probleem van de C9? Lijkt me niet de bedoeling. Ingebouwd of via mijn soundset werkt gewoon prima zonder problemen
Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb geprobeerd het te fixen met de geluidsinstellingen in de TV, maar het bleef out of sync (niet veel overigens, maar net genoeg dat het mij irriteerde).

Maar goed, Chromecast met Google TV al een tijdje. Nooit teruggekeken. Heb nu ook veel meer mogelijkheden :)
Wel apart. Klinkt als een bug maar fijn dat je het via chromecast alsnog hebt kunnen omzeilen / fixen.

Wat zijn de extra mogelijkheden? Ik gebruik chromecast voor mijn tv boven maar zie niet zo snel wat ik er extra mee zou kunnen.
Op de Chromecast met Google TV (dat is de volledige productnaam) kun je zelf apps installeren. Hetzij via de Play Store of via sideloaden. Dat geeft wel wat extra mogelijkheden :).

Voor zover mij bekend kan dat met een "gewone" Chromecast (zonder afstandsbediening) niet.
Ah helder! Die heb ik inderdaad niet
Op mijn Philips TV kan ik ook YouTube casten naar de app op bijna dezelfde manier als naar de Chromecast. Misschien is dat bij jou ook mogelijk?
Ja, via euh... miracast. Maar dat heb ik nooit lekker aan de praat gekregen.
Zo dat heeft lang mogen duren maar eindelijk is hij er dan.

Beter laat dan nooit.
Oh, vind het nog snel. Was eigenlijk aangenaam verrast met de update.
Zelf gebruik ik alleen de netflix app.
Ik heb zelf een Panasonic TV en ken iemand met een Panasonic OLED model. Genieten allebei van Disney+ sinds door vanaf het begin het ingebouwde prutje te negeren en gewoon een fatsoenlijke Android TV mediaspeler aan te sluiten. Een stuk flexibeler, en wordt veel langer ondersteund.
De Netflix en Prime apps van Panasonic zijn anders dik in orde.
Misschien, maar voor hetzelfde geld wordt jouw tv model morgen van de lijst met ondersteunde modellen gehaald om wat voor reden dan ook en dan kun je niks meer. Om die reden gebruik ik zelf een Steam Link om content via mn PC af te spelen.

Ik zeg het zelf ook altijd tegen familie en vrienden, focus niet op “wat de tv allemaal kan” qua apps. Kijk puur naar het beeld en geluid en sluit zelf een apparaatje aan.

Ondertussen mijn ouders en een koppige maat die nu 3-4 jaar later geen Netflix meer kunnen kijken via de tv. Komen ze bij mij klagen en zeggen “ja maar dat kan toch niet zomaar, zo’n tv gaat wel 10 jaar mee”. Ja helaas pindakaas, ik heb je gewaarschuwd.
Ja, dan kopen ze alsnog een Chromecast of iets dergelijks als het zover is. Zie het probleem niet.
Panasonic heeft een goed track record op dat gebied. Neemt niet weg dat de boel wel kan verouderen natuurlijk.

Ik heb mijn Oled niet gekocht voor het smart-gedeelte. Mocht het nodig zijn dan kan ik op termijn er iets als Apple TV aan hangen.
Ik was het wachten ook zat hoor dus heb een apple tv maar het is toch fijn dat ze hem eindelijk toevoegen voor mensen die geen extra device willen hebben.
Net Panasonic oled jz2004 gekocht. Ik wilde deftig geluid en beeld uit de tv. Ik heb geen behoefte aan receivers en allerlei boxen en God weet wat. Of aan een app verzameling die de tand destijds niet overleeft. Ik heb zelfs gevraagd of ze geen firmware uit zouden brengen waar die hele meuk van apps weg is of verborgen kan worden.
Net Apple TV eraan gehangen en heb Netflix en mijn Telenet TV app erop en nog wat andere dingen. Heb de tv box van Telenet enkel nog omdat anders niet alle zenders ondersteunt worden. Maar sinds enkele dagen gebruik ik dus enkel nog mijn Apple TV om zowel std tv te kijken als de rest. Een device en de rest kan de kast in …
Ik wil de JZ1504 kopen dat hetzelfde panel heeft, kan je geen thread openen over deze Panasonic JZ2004?
Volgens mij is het nog altijd de allerbeste OLED op de markt. Maar wil je deftig geluid dan zal je er toch niet omheen kunnen om enkele boxen en een receiver te kopen, deze geluidskwaliteit kan je gewoon niet vergelijken met welk gejank dat tot op vandaag uit een tv komt.
Je bedoelt vermoedelijk de Tx65-55Jzt1506 qua beeld gelijk aan de Tx65-55jzw2004maar geen dolby atmos speakers ingebouwd. Beide hebben ze het door Panasonic gemodificeerde Oled Panel.
Ja, ik wacht ook nog op de TX-65JZT1506, maar die is bij de importeur nog steeds niet binnen.

Audio apparatuur genoeg staan. Geen JZW2004 nodig.
Uit die doos komt genoeg geluid uit dat prima de std tv overstijgt. En dat is ruim voldoende voor mij. Ik word niet warm van speakers en receivers en ik wil ze simpelweg niet in een leefruimte hebben staan. Net een altaar 😂Vandaar ook mijn keuze voor deze tv.
Precies dit :) Dit is de reden waarom ik de JZT1506 (JZ1504 in de buurlanden) wil. Ik gebruik de TV zo dom mogelijk want alles gaat via de receiver en Apple TV enzo. Ik heb nu een LG CX en heb daar echt een haat liefde verhouding mee :X
Zelf wou ik eerst ook niets weten van smart tv maar sinds ik een nieuwe TV heb gebruik ik het toch veelvuldig en is de NUC nooit meer aan geweest als media speler.

Deze smart tv gaan de apps best wel smooth, het is niet meer zoals vroeger de smart tv,s hardware is immers ook krachtiger geworden.
Te verwachten issue met zo'n TV. Reden waarom ik mijn Apple TV tegelijk met de Panasonic OLED heb gekocht. Apple TV en Android zijn zulke grote platformen dat Disney (of wie dan ook) zich gewoon niet kan permitteren om het daar niet aan te bieden.
Ingebouwd prutje? Die apps werken goed. Op mijn TX-55FZ950E heb ik een beperkt aantal hdmi 2.0 aansluitingen. Ik geef dus een voorkeur aan de geïntegreerde apps. Netflix haalt 15Mbits op 4K. De Disney app zegt 7.7GB per uur te verbruiken.

Wanneer de ondersteuning stopt kijk ik wel voor een extern bakje, maar dan is het misschien tijd voor hdmi 2.1 en 8K.
Mijn Panasonic plasma uit de VT serie(topmodel) van 2013 heeft afgelopen jaar nog een update gehad voor de apps en mijn Panasonic AX800 2014 4K lcd begin dit jaar.
YouTube en Netflix werken uitstekend waarbij er geen micro stutters zijn wat je nog wel eens heb met externe spelers en er nooit helemaal uit krijgt(heb shield pro 2019).

Heb net een LG G1 oled gekocht het schilderij model met het nieuwe 2021 paneel, ziet er fantastisch uit met een Ziggo Next en een nvidia 3060ti.
Die oude 2013 Pana VT plasma heeft dat zelfde frisse wit wat al die oleds ook hebben en is uiteraard 1080p ipv 2160p maar daar kan nog steeds geen top lcd van nu tegenop ook al komen de Qleds wel aardig in de buurt maar met de zwart waardes waarschijnlijk nooit.
(werk voor provider zie 10 tv's per dag)
Ja man, ze zijn er gewoon 4 jaar mee bezig geweest.
Panasonic is een van de beste op beeld gebied maar bij het "smart tv" gedeelte staan ze helaas vrijwel onderaan. Neem nou de Canaldigitaal app. Toen die werd geïntroduceerd kwam die alleen beschikbaar op het toen meest actuele model. Kocht je een tv van het voorgaande jaar wat nog steeds in het productgamma stond, daar werd de app al niet meer op uitgebracht. Oftewel je koopt een fabrieks nieuwe TV en je krijgt al geen volledige ondersteuning meer van apps.
Ik begrijp niet goed waarom Panasonic dit doet want ik denk dat ze zichzelf veel omzet tekort doen. Veel te veel mensen vinden ondersteuning van "smarttv"veel belangrijker dan beeldkwaliteit.

Ik vindt het dan ook een wonder dat bij mijn 3 jaar oude Oled ook de Disney+ app is toegevoegd.
Ligt niet aan Panasonic maar aan de aanbieders.
Veel te veel mensen vinden ondersteuning van "smarttv"veel belangrijker dan beeldkwaliteit.
Die mensen kopen over het algemeen al geen Panasonic, Panasonic richt zich voornamelijk op de beeldkwaliteit, en daarom maken ze goeie TV's. Dat de Smart ondersteuning wat minder is heb ik geaccepteerd toen ik hem kocht. Disney+ was toen nog niet eens gelanceerd trouwens en al het gangbare stond erop. Voor de rest heb ik er nog een Xbox One X aan hangen waar ik ook mijn blurays vanaf speel dus ik kom niks tekort.

Het is nou eenmaal zo dat voor elke Panasonic er meerdere LG's, Samsung en Philips TV's verkocht worden dus voor de aanbieders is de Panasonic gebruiker een kleine markt. Ik ken persoonlijk niemand anders die een Panasonic tv heeft terwijl ik hem iedereen kan aanraden.

Het is fijn dat er nu een Disney+ app rechtstreeks op de Panasonic beschikbaar is, scheelt de omweg. Nu alleen nog een Apple app, al ga ik ervan uit dat die er niet komt.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 19 september 2021 10:21]

Nooit begrepen waarom je het SmartTV stuk perse wilt gebruiken, vooral als het geen AndroidTV draait. Koop een AppleTV in HD of 4K variant. Chromecast kan ook natuurlijk. Je blijft overgeleverd aan de grillen van de fabrikant qua support voor de apps.

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 17 september 2021 18:03]

Ik heb nog geen reden gevonden om een externe speler aan te schaffen voor iets wat al ingebouwd zit, tenzij er een merkbaar verbetering is van de beeldkwaliteit of geluid is.
Hoewel de snelheid van de prime video app wel wat traag reageert, de Apple app is wel wat sneller op mijn samsung q80r.
Ik heb een q70r (zelfde processor als de q80r) en de apps op tv werken idd allemaal snel en perfect. Voor mij derhalve ook geen reden voor Apple TV of shield tv . Sterker nog ik heb mijn shield tv verkocht voor een leuke prijs sinds ik deze tv heb omdat deze voornamelijk stof stond te happen.
Eigenlijk wel grappig; net na mijn reactie toch maar een shield tv besteld. :P Ach als het niet beter is, er zijn ergere dingen.
Voor mij deed de shield alleen nog af en toe dienst voor kodi.. maar Netflix is als native app bv beter op de Samsung.
Ik kan u garanderen dat het beeld via de Apple 4Ktv stukken beter zal zijn dan zo'n gadget dat men app noemt.
Simpel omdat je met 1 knop kan switchen bijvoorbeeld en niet hoeft te wachten tot je extern apparaat opgestart is, overgens ben je niet overgeleverd aan de grillen, als support stopt ga ik gewoon terug naar mijn NUC.

Als support stopt is het niet zo dat je hele TV opeens nutteloos is geworden en hem moet weggooien, smart tv moet je als extra zien.

Overgens de TV,s van tegenwoordig gaan ook niet zo lang meer mee dan vroeger toen TV,s nog een kont hadden want die waren niet stuk te krijgen, deze TV,s werden niet vervangen omdat ze stuk waren maar doordat de eigenaar graag een apparaat wou wat fors minder ruimte nam.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 17 september 2021 18:37]

Simpel omdat je met 1 knop kan switchen bijvoorbeeld en niet hoeft te wachten tot je extern apparaat opgestart is,
Mijn Shield TV is sneller uit sleep mode dan mijn TV. Verder wordt alles met één knop in- en uitgeschakeld, dankzij een Harmony universele afstandsbediening.
overgens ben je niet overgeleverd aan de grillen,
Welke grillen? De allereerstr Shield TV wordt nu al zes jaar ondersteund.
als support stopt ga ik gewoon terug naar mijn NUC.
Want daarop heb je geen 'grillen'? Applicaties of browsers en DRM ondersteuning, bijvoorbeeld? :?
Als support stopt is het niet zo dat je hele TV opeens nutteloos is geworden en hem moet weggooien, smart tv moet je als extra zien.
Voor mij is het overbodig. Met meerdere TV's van meerdere fabrikanten met elk hun eigen sausje heb ik het geheel gestandaardiseerd. Overal is de bediening en de langdurige ondersteuning hetzelfde.
Overgens de TV,s van tegenwoordig gaan ook niet zo lang meer mee dan vroeger toen TV,s nog een kont hadden want die waren niet stuk te krijgen,
Mijn oudste TV, een plasma notabene, is inmiddels 12 jaar oud. Werkt nog perfect. 'Vroeger' waren er ook voldoende crappy beeldkannonmerken waarvan hun toestellen het echt geen 12 jaar lang volhielden, net als nu met een deel van de huidige TV's. Je moet een stuk kwaliteit hebben, en een stuk geluk.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 17 september 2021 23:25]

"Mijn Shield TV is sneller uit sleep mode dan mijn TV. Verder wordt alles met één knop in- en uitgeschakeld, dankzij een Harmony universele afstandsbediening."

Dat is toch totaal niet relevant, of ga je een film kijken met de TV uit?
Hoe dan ook de TV moet toch aan, dus wachten zul je ondanks je Schield mischien sneller mag zijn met opstarten.
Btw hier is dat niet zo de smart TV start vrijwel instant, het zal wel per merk verschillen.

"als support stopt ga ik gewoon terug naar mijn NUC."
Dat is een Windows machine, waar de support in principe eindeloos van is, zeker fors meer dan een Schield, zolang je niet opeens je eisen gaan aanpassen zoals naar 8k, 16k whatever zal die niet verouderen, Microsoft heeft een gigantisch lange ondersteuning.

En ja doorgaans gingen de TV,s van vroeger met een Kont veel langer mee, een LCD tv verliest zijn backlight licht opbrengst, beeldkwaliteit van een 12 jaar oude TV is totaal niet meer te vergelijken dan met toen je hem kocht.

Hier werden de TV,s op gegeven moment zo donker dat ik de kamer kon verduisteren of de kleuren zijn opeens een stuk minder, dat kwaaltje had CRT niet echt.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 18 september 2021 10:11]

Hier een Sony tv met Android.
Netflix gaat prima maar de Disney app....om de paar seconden een hickup. Via een chromocast loopt alles soepel.

Ook erg jammer dat Sony nog steeds 100mb netwerkkaarten in z'n tv's stopt
Gigabit voegt niks toe in een TV voorlopig want geen enkel streamingdienst gaat uncompressed data versturen, 4K video bijvoorbeeld is niet meer dan 25-30 mbit.

100mbit klinkt weinig maar kan in praktijk wel heel veel.
Noem bijvoorbeeld eens een dienst/functionaliteit wat daadwerkelijk richting 100 mbit gebruikt.... juist die zijn er niet... voor een smarttv.

En een smarttv is niet bedoelt om Usenet/Torrents te gebruiken bijvoorbeeld.

Tegen de tijd dat Gigabit een must wordt ligt je TV al bij de milieustraat.
We zitten in de PC wereld al rond 2004 op Gigabit standaard en daarna is het stil gebleven, 10gbit bijvoorbeeld wil ook maar niet doorbreken.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 17 september 2021 18:31]

Als je Ultra HD Blu-ray rips van >50GB wil streamen dan kom je makkelijk boven de 100Mb uit, zeker tijdens actiescenes. Daardoor wordt de film onkijkbaar vanwege het happeren en stotteren. Via de Shield met 1Gb vanuit dezelfde bron is het enkel probleem.

> En een smarttv is niet bedoelt om Usenet/Torrents te gebruiken bijvoorbeeld.

Dat zal best zo zijn, maar het blijft toch jammer dat omdat ze een paar euro beknibbelen op de netwerkpoort, er bij mensen die dat soort dingen wel doen er toch weer een extra kastje naast moet komen. Niet alleen kost dat veel meer geld in aanschaf en stroom dan er 'bespaard' wordt aan de kant van de tv, maar het verwart ook de minder technische leden van het huishuiden die te maken krijgen met twee verschillende Android TV-interfaces en een extra afstandsbediening. Ik sluit me dus helemaal aan bij @wielhelm hierboven.
Het klinkt aardig dat ze dit nog gaan ondersteunen maar practisch komt het er voor klanten dus op neer dat je betaald voor een produkt waarvan de verkoper en leverancier bij verkoop niet duidelijk zijn onder welke voorwaarden je eindelijk eens ondersteuning mag verwachten?
Voor iemand dan gaat opmerken dat je toch maar blij mag zijn: die betaling die je doet is niet om de fabrikant gelegenheid te geven pas iets te regelen als het ze zelf uit komt.
In de gebruiksvoorwaarden staat dat de fabrikant hier geen garanties over kan geven vanwege afhankelijkheid van andere partijen. Panasonic maakt die apps niet maar dat doet Netflix, Google, Disney etc. Als je een iPhone koopt kan je van Apple ook niet verwachten dat ze garanties afgeven over de apps die je kan installeren. Je betaalt voor het platform dat Panasonic biedt en verder ben je afhankelijk van anderen.
Als je maandelijks voor die service zou betalen kan ik daar nog in mee gaan. Maar je koopt een product waar je ondertussen deels geen enkele zekerheid bij krijgt. Dat is niet redelijk, het is immers geen investering in de hoop rendement te behalen als het anderen bevalt die niets van dat geld zien. Dat is erg makkelijk 'leveren'. Er mag dus meer zekerheid verwacht worden. Bijvoorbeeld hoe lang ze als Panasonic blijven ondersteunen nu de app toch verschijnt. Als Panasonic wel geld neemt maar geen garanties afdwingt bij ontwikkelaars die hun platform willen gebruiken (en daar waarschijnlijk niet zomaar voor kiezen) nemen ze dat geld van klanten wel erg makkelijk aan. Het is niet alsof Panasonic niets te willen heeft.
Dat is bij een smartphone natuurlijk ook zo en daar he/ je ook geen enkel recht op het voortbestaan van een app. Bij smarttvs is het gewoon minder zichtbaar dat het om apps van derden gaat, maar dat maakt het niet anders. Ik zie merken als panasonic ook noiit reclame maken op basis van de apps die aangeboden worden op hun platform.
Waaruit blijft volgens jou dat klanten geen recht zouden hebben? Het consumentenrecht is wat mij betreft duidelijk dat als je een product koopt je geen geld geeft om de kenmerken van een loterij of belegging te verwachten. Een verkoper of fabrikant kan wel van alles verzinnen om onder zekerheid uit te komen maar dat wil niet zomaar zeggen dat ze die niet horen te geven in de vorm van betaling zonder zekerheid van leveren of gebrek aan zekerheid indien ze wel eens starten met leveren.
Als je de tv koopt koop je het platform waarop apps kunnen draaien, niet de apps zelf.en je koopt ook geen recht op bepaalde apps. De specifieke apps zijn geen productkenmerk.
Van tevoren is heel duidelijk dat Panasonic geen Disney+ ondersteund op de tv's. Je weet dus wat je koopt.
Jouw opmerking is dus onterecht.
Dat is een omgekeerde redenatie. Het feit dat je later die Disney+ ondersteuning alsnog krijgt hangt namelijk niet alleen af van wat Disney+ wil maar ook of Panasonic dat wil aanbieden. Je betaald niet voor de zekerheid wat je niet hebt, maar voor de zekerheid wat je mag verwachten.
Panasonic vermeldt welke app er op hun tv's beschikbaar zijn. Jouw favoriete app zit daar niet bij en daar ben je dan na aanschaf verontwaardigd over? :?
Als je een televisie koopt betaal je tegenwoordig niet alleen meer voor de zekerheid die op de doos staat maar ook voor hele grote onzekerheid. Dat laatste is bij een belegging of loterij prima, maar niet bij een product. Wat je van Panasonic mag verwachten is dat ze voldoende zekerheid geven, anders is een deel van je betaling voor een belegging of loterij: je betaling ligt vast maar je hoeft niets te verwachten. Nu Panasonic na vele jaren nog een nieuwe app gaat leveren voor Disney+ mag je dus op zijn minst zekerheid verwachten hoe lang je daar van kan genieten.
Nou nou nou, best een hoop negativiteit en stemmingmakerij in deze reactie.
“Nu Panasonic na vele jaren nog”…

De totale Disney+ dienst bestaat nog geen twee jaar

Ik heb ook een Panasonic OLED.. zo’n twee jaar geleden gekocht. Op dat moment bestond Disney+ dus nog niet.

Ik kies voor Panasonic vanwege de zeer hoge beeldkwaliteit, en de enorm uitgebreide menufuncties om oa het beeld compleet naar eigen wens te finetunen of calibreren. Dát is de zekerheid die Panasonic biedt en waarvoor ik gekozen heb.
Ik wist uiteraard dat Panasonic niet bekend staat om het uitgebreide Smart-ecosysteem en uitgebreide app-support. Boeit me ook niet. Sterker nog: ik wíl helemaal geen Android TV waar je verplicht met een Google account moet inloggen om je TV te kunnen gebruiken of apps te kunnen installeren, of waar de smart-aanbieder besluit om ineens advertenties in je TV menu te gaan stoppen.
Ik wil een TV met een hoge beeldkwaliteit, veel instelmogelijkheden qua beeld, en een zo lightweight mogelijk smart-platform. Dat is precies wat Panasonic biedt. Dat er nu (naast de goed werkende Netflix, NLziet en YouTube support) ook Disney bij komt is alleen maar mooi meegenomen! Ik zie het als een gratis extraatje op de TV!

Niet persé vereist uiteraard, want alle smart functies kun je makkelijk met externe kastjes toevoegen indien gewenst, of als ik die direct had willen hebben… maar de beeldkwaliteit en beeldinstellingen zijn een eigenschap van de TV die je niet kunt upgraden achteraf.

Mijn TV heeft op Smart gebied nu méér functionaliteit dan toen ik de TV kocht… hoeveel zekerheid wil je hebben?
Ik heb dan liever de zekerheid dat m’n TV over 10 jaar überhaupt nog functioneert (dus de TV zelf, los van het smart platform), maar die zekerheid kan helaas geen enkele fabrikant me bieden…
Ik bekijk het vanaf het moment van aankoop, aangezien je een product bij Panasonic koopt en Panasonic uiteindelijk beslist wat ze aan de klanten laten leveren van aanbod. Dat gaat voor deze levering zo ver terug als 2017 dat klanten betaald hebben.

De houding ik heb een nieuwer product dus er is geen probleem gaat niet zomaar op.
Dat het jou weinig uit maakt dat je naar zekerheden die je interesseren maakt het probleem nog niet minder, hooguit voor jou.

Dat je meer functionaliteiten hebt dan toen je de TV kocht is niet het zelfde als zekerheid. Als je winst haalt uit een belegging terwijl de leverancier van je beleggingsconstructie geen garantie geeft kan je niet zeggen dat je dus zekerheid hebt. Het is dus redelijker om van Panasonic te verwachten dat ze op zijn minst eisen stellen als bedrijven als Disney+ voor producten gaan leveren. Of wil je graag geconfronteerd worden dat ze net zo goed over een maand of half jaar die app al niet meer ondersteunen?
Nouja 1 ding scheelt. Voor meeste mensen die sinds 2017 een panasonic een tv hebben gekocht is dit een extraatje want heel disney+ bestond nog niet eens. Dat Panasonic nogal laat is vergeleken bij anderen oke, maar als je een tv koopt kan je dan een app verwachten voor een dienst die nog niet bestaat?
Sowieso als je apps belangrijk vindt dan kan je beter voor een androidachtige mediaspeler gaan zoals de Shield.

Zelf heb ik een Samsung tv uit 2018 die vanaf start van Disney+ een app had, maar daarentegen is de RTL-XL app ineens weer uitgefaseerd. Dat laatste vind ik erger. Je koopt een tv met beschikbare apps, drie jaar later stoppen ze er mee... dat is wat anders dan een tv van 3 jaar oud waar nu pas een app voor een bepaalde dienst komt, toen je de tv kocht was die app er niet (en voor meeste zelfs heel disney+ niet).

[Reactie gewijzigd door Arjant2 op 17 september 2021 17:34]

Nouja, toen je de TV kocht indertijd bestond D+ nog niet, en je koopt em met de apps die er dan op draaien, andere nieuwere apps is een heel ander verhaal.
jammer dat de hisense tvs geen disney + hebben, zou gelijk een insta koopje zijn geweest
Damn mijn Panasonic tv is van 2016, jammer weer. Videoland werkt sinds kort ook niet meer 😕
Netflix en Prime doen het wel prima.

[Reactie gewijzigd door Jay47 op 17 september 2021 17:44]

Is het niet goedkoper (en beter voor eindgebruikers) om niet gewoon Android TV te gebruiken voor hun entertainment stack?
Waarom een 'entertainment stack' als je TV het zelf ook kan? Ook die 'entertainment stack' zal een keer traag/verouderd zijn.
Niet iedereen wil nog meer getracked worden door Google. Liever dus dat panasonic zijn eigen OS houdt.

Zelf sluit ik een xbox one s aan, zodat ik ook 4k blurays kan afspelen.
Gelijk maar even geïnstalleerd op mijn Panasonic TX-55JZW2004. 😃

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee