Ruim een derde van omzet openingsweekend Black Widow kwam uit Disney+

Marvel-film Black Widow heeft tijdens het openingsweekend 215 miljoen dollar opgeleverd, zegt Disney. Volgens het bedrijf was meer dan 60 miljoen daarvan afkomstig van Disney+-gebruikers die extra betaalden voor Premier Access, om de film te kunnen zien.

Bijna 36 procent van de inkomsten tijdens het openingsweekend komt daarmee op het conto van Disney+. In Nederland kost Premier Access 22 euro en in de Verenigde Staten is dat 30 dollar. Voor dat bedrag krijgen gebruikers toegang tot de film op hetzelfde moment dat die in de bioscoop verschijnt. De film kan daarna onbeperkt bekeken worden. Afgaande op de dollarprijs, hebben twee miljoen Disney+-gebruikers betaald voor Premier Access om de film direct thuis te kijken. Vanaf 6 oktober is de film ook zonder meerprijs beschikbaar via het reguliere Disney+-abonnement.

Volgens Disney had Black Widow in de VS het beste openingsweekend van alle films sinds de start van de coronapandemie. In de VS zijn bioscopen in de meeste staten weer geopend, maar op veel plekken wordt nog niet de volledige capaciteit benut, schrijft Screendaily in een overzicht.

Disney introduceerde Premier Acces vorig jaar met de film Mulan. Ook Raya and the Last Dragon en Cruella waren tegen extra betaling te zien gelijktijdig met hun introductie in de bioscoop. Het is voor het eerst dat Disney specifieke cijfers bekendmaakt over de omzet uit Premier Access. Disney+ is de enige grote streamingdienst waarbij gebruikers extra kunnen betalen om bioscoopfilms direct bij de release te streamen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-07-2021 • 14:30

281 Linkedin

Reacties (281)

Wijzig sortering
Geduld is een schone zaak. Ik wacht wel. Wake me up when september ends. 22 euro is me net iets te veel. Voor men begint over de bioscoopprijzen: In de bioscoop heb je de ervaring van een giga groot scherm, goed geluid etc. Mijn TV is groot, maar niet zo groot. Daarbij is een bioscoopkaartje eerder 17,50, zo'n prijs vind ik eigenlijk veel eerlijker.
Vergis je niet in de kwaliteit van de bioscoop, meeste pathé zalen zijn slechts 2k. Een mooi 65 of 75 inch oled scherm geeft meer detail en ook helderheid zeker met hdr. De ervaring van een groot scherm is leuk, maar voor de kritische kijker is het niet per se beter. Dat was in de tijd van analoge film wel anders, toen kon geen thuisbioscoop tippen aan de kwaliteit van een film in de bios.

Ik kijk tegenwoordig liever thuis of ga naar de Dolby Vision bioscoop in Hilversum.

Vind deze optie van Disney dan ook helemaal prima.
Soms gewoon eens sociaal buitenkomen, film kijken, iets eten, iets drinken is ook leuk.
Uiteraard, maar echt sociaal is de bios niet natuurlijk. Als ouder met wat minder vaak dit soort uitstapjes doe ik liever wat echt samen.
Daarmee combineren wij dat (ook ouder) eten bios iets drinken en naar huis
Je kan er iets sociaals van maken. Als wij naar de bios gaan, zitten we ook even bij het café om de hoek.
Dat is hetzelfde als bij iemand thuis de film komen kijken, iets eten, iets drinken is ook leuk :)
Eens, film kijken bij de ouders is toch altijd een hele andere ervaring. Doordat je niet afgezonderd zit in het donker beleef je de film toch meer samen en hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Maar dat neemt niet weg dat bepaalde films gewoon echt op een joekel van een scherm gekeken moeten worden met een zo bombastisch mogelijk geluidssysteem... Black Widow komt niet op mij over als een van die films echter.
Ja dan zit je weer binnen en degene dat achterblijft zit ook nog eens met de opruim en afwas , al dan niet dat die persoon ervoor ook nog eens moet koken of afhaal moet bestellen.
Dan help je elkaar daarmee, toch? Of is dat teveel moeite?
Ik merk toch wel dat ik veel opkuis de dag erna 😂
En als je met de auto naar de bios gaat is er vast wel iemand die opdraait voor de benzine- en parkeerkosten en wordt iemand tot BOB bestempeld. En met de drankjes en versnaperingen halen is het ook altijd zo handig als één iemand dat doet. En bij een reservering is er vast één iemand die voorschiet.

In dat licht beschouwd vind ik je eigen huis opruimen nou ook niet echt een probleem. ;) En ook dat kan je rouleren of eventueel samen doen net als de kosten delen(geldt ook bij een bioscoop bezoek natuurlijk).
Het is niet zozeer voor de kritische kijker, het is meer voor de kijker die vooral naar de specificaties kijkt en aan de hand van die cijfertjes een betere beeld voor ogen heeft. (;))

Het formaat van het scherm en het overweldigend geluid is niet iets wat je thuis echt kan nabootsen.

Ja het geluid kan je thuis net zo hard laten klinken maar een enorme ruimte vullen met geluid kan je thuis simpelweg niet. Lage tonen hebben een bepaalde afstand nodig om te kunnen ontwikkelen dus dat red je simpelweg niet in een kamer van 6 meter lang.

Zelfde geldt voor het beeld, ik kijk 10 keer liever naar een geprojecteerd beeld waar de lichtbron indirect is dan dat ik naar zo'n lichtbak zit te staren. Kan het 8k zijn met hdr+++ en heul veul nits en de rest van de marketingafdeling maar daar ben ik iets minder gevoelig voor denk ik.

Moet wel zeggen dat ik de bios geen reet aan vind om precies de reden dat het geluid veel en veel te overdreven is, iemand die op een deur klopt klinkt als een auto die door een pui heen rijdt ongeveer. :P
Een vriend van me heeft ook een super deluxe tv met goede hdr maar ik vraag altijd of hij hdr uit wil zetten omdat ik hoofdpijn krijg van het licht wat er vanaf komt. Ook weer een voordeel van de bios. Een filmpje kijken in het donker.
De " juiste" tv instellingen doen al heel veel.
Op de camping op netflix lupin s2 gekeken en dat op een oude 37" Philips led-lcd.


Thuis de laatste 2 afleveringen gekeken op mijn 65" 4k hdr Sony en daar staat het beeld veel minder fel.
Eigenlijk veel mooier en rustgevender beeld.
Alhoewel er genoeg mensen blij zijn met de televisie vanwege de marketingpraat zijn er ook mensen die toch oprecht genieten van een Oled beeld. Ik kijk nu veel 4K klassiekers terug en vind het werkelijk prachtig. Wat overigens bij een verduisterende kamer en de juiste instellingen echt niet te helder hoeft te zijn. Kwestie van even de juiste modus kiezen. Ik kan hier meer van genieten dan van de kwaliteit die je voorgeschoteld krijgt in de gemiddelde bioscoop van tegenwoordig. En ja dat geluid is prachtig, maar dan moet je wel net precies in 't midden zitten. Heb ik thuis toch beter in de hand.

Niet dat ik iets tegen projectors heb, maar het model wat ik op 't oog had was iets te duur (JVC dila) en daar je ruimte op afstemmen (woonkamer) is ook wel een klus op zich...
Voor de kritische kijker is Disney+ nou ook niet je van het, lekker gecomprimeerd beeld. Er valt aan alle kanten wel wat af te dingen, maar je kunt altijd gewoon geduld hebben, zo goed is die film nou ook niet :Y) maar het werkt blijkbaar dus dit gaan we alleen maar meer zien. Net als die wekelijkse nieuwe afleveringen, verschrikkelijk, daar ga ik niet voor betalen dan wacht ik wel tot alles beschikbaar is en neem het dan weer een keer een maand.
Anoniem: 501293
@sjoerf12 juli 2021 20:58
Ik ben het deels met je eens.
Ik kijk tegenwoordig liever thuis of ga naar de Dolby Vision bioscoop in Hilversum.
Echter heb ik een hekel aan Dolby Vision gekregen terwijl ik in het begin erg enthousiast erover was. Als je het hebt over kritisch zijn, dan is Dolby Vision en Dolby Cinema een kritiek punt en ik ben qua beeld echt wel een filmliefhebber. Ik ga ook naar VUE in Hilversum en dat is qua bios echt mijn favoriet maar Dolby Cinema heeft 2x gefaald in de 7x dat ik in de zaal geweest ben. Met falen bedoel ik dat het geluid weg valt, storingen in beeld en complete uitval. Dit heb ik in de andere zalen niet meegemaakt. Bij The Avengers: Endgame viel het geluid weg bij de eind scene van Iron Man. De hele zaal ging uit zijn dak.

Thuis ervaar ik met Dolby Vision op mijn LG CX continue nits/software problemen. Of dit aan de content ligt of aan LG, daar ben ik nog niet over uit maar het is wel tijdens Dolby Vision.

Ik ben afgelopen week naar The Conjuring 3 geweest en ik heb echt in tijden niet zo genoten van een film. Ik heb een mooie OLED, een goede home cinema set up maar de bios is een totaal andere ervaring. Ik kijk ook liever met een film naar 2K dan naar 4K. Thuis zie je veel te veel detail die afbreuk doen aan de ervaring met film. Sommige dingen moeten namelijk magisch blijven of mysterieus en ik vind 4K daar geen toevoeging aan geven. Wat ik wel echt super mooi van OLED vind is de zwart waarde O+
Waardeloos van je ervaringen in Hilversum, gelukkig heb ik dat zelf niet gehad met de techniek. Wel een keer een paar kids die vanuit de gang de zaal in lopen om te klieren. Ben helaas iemand die dan helemaal uit de ervaring wordt gehaald.

Best een goed punt over teveel detail in 4K. Gisteren For Your Eyes Only (Bond uit 1981) gekeken, de 4K versie. Prachtig beeld. Alsof het morgen geschoten was. Maar... Iedere keer dat er een stunt werd gedaan werd het wel pijnlijk duidelijk dat de stuntman toch echt niet op Roger Moore leek...

Zoals met alles kan het meerdere kanten op gaan, alles heeft voor en nadelen. Behalve wellicht een echte prive bioscoop :)

Maarja, ik zie het al gebeuren. Heb je eindelijk de perfecte bios, zit je waarschijnlijk toch weer de hele tijd met de instellingen te pielen.
Same here ik ga of naar Eindhoven Dolby Cinema of ik kijk het thuis op mijn Sony 77AG9 met een 5.2.4 atmos setup. Maar ik snap dat lang niet iedereen zo'n thuis setup heeft en dan heeft de bios echt wel meerwaarde. Maar de biosscopen hier in de buurt hebben wel grotere schermen maar mijn beeld en audio kwaliteit is wel beter dan in de bios. Alleen Dolby Cinema heeft nog echt meerwaarde.

En qua prijs als je het met 2 mensen samen kijkt is het al net zo duur als naar de film gaan natuurlijk kan je een half jaar wachten en het dan gratis kijken maar niet iedereen heeft daar geduld voor.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 12 juli 2021 23:57]

Kaartje voor normale vertoning ligt rond de €11,-. Als je naar IMAX, ScreenX of Dolby Cinema gaat wordt het duurder. Of toeslag voor 3D.

[Reactie gewijzigd door tom.cx op 12 juli 2021 15:02]

Of 4DX dan helemaal duurder :P
Ja iets duurder dan Dolby Cinema. Maar met een Unlimited Gold kaart van Pathe heb je het er zo uit met twee bezoeken aan 4Dx 8-)
Ja maar vraag me af of dat wel echt leuk is, volgens ook effecten voor geur en alles wel leuk.
Maar die bewegende stoelen zal niet goed worden 2 uur lang, kan je ook niet echt geconcentreerd film kijken lijkt me(daar bij eens mensen die schrikken enzo en beginnen te schreeuwen daardoor).
Het valt echt mee. De stoelen zijn niet de hele voorstelling enorm aan het bewegen. Tijdens bepaalde acties wel maar ze staan bij andere films ook weer stil. Leuk weetje: Interstellar was tijdelijk in 4Dx en toen stonden de stoelen stil. Ze hebben alleen de andere effecten gebruikt. Het is dus een keuze van de regisseur of de stoelen extreem moeten bewegen.

Tot nu toe heb ik het niet bij alle films een meerwaarde gevonden. Bij Star Wars films echter wel. Alleen merkte je wel dat er een paar scènes in de film zaten puur voor 4Dx.
Ik vraag mij ook af wat de beweegreden is om 22 euro te vragen. Het is puur gissen maar zal disney dat niet doen zodat ze niet te goedkoop lijken t.o.v. een bioscoop? Als ze 10 euro zouden vragen kan ik mij voorstellen dat er veel kritiek vanuit de bioscoopwereld zou komen.

Er gaan nog steeds veel mensen naar de bios. Als Disney te goedkoop zou zijn lopen bioscopen veel potentiële omzet mis en kunnen ze zelf er over na gaan denken om geen Disney films meer te vertonen.

Ik denk dat er meer achter zit dan alleen de kosten die Disney maakt. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hier informatie over is.
Die prijs van 22 euro is denk ik ook gebaseerd op een groter kijkpubliek dan 1 persoon. Als je normaal met vrouw en/of kids naar de bios gaat, dan is 22 euro natuurlijk een prikkie.

Maar behalve de verschillen in prijs zijn het gewoon 2 compleet verschillende aanbiedingen met beide hun voor- en nadelen. Het gaat 'toevallig' om dezelfde film, maar het is bijna het vergelijken niet waard.
Wij gaan altijd naar een bios met atmos en vision, dat kost 15 euro pp plus eten en drinken en parkeer kosten, en nu kan ik de film zo vaak kijken als ik wilt. Ik heb zelf dolby atmos setup thuis en LG cx. Ik ben dus minder kwijt voor bijna zelfde ervaring van de bios, bios is altijd beter. Verder stoor ik me mateloos altijd dat normaal bij dit soort films op de dagen dat je wilt al voor weken is uitverkocht.
> Daarbij is een bioscoopkaartje eerder 17,50, zo'n prijs vind ik eigenlijk veel eerlijker.

Maar thuis kan je met zoveel mensen kijken als je wilt. Dinsey schat wss in dat de gemiddelde Disney+ abonnee met het hele gezin, dus 3 a 4 mensen, zal kijken naar deze film. Dus vergelijken met 1 bios kaartje is ook van de pot gerukt
Voor jou is dat van de pot gerukt. Als één persoon die geen vrienden uitnodigd om de film te zien, laat staan tig keer herhaalt tussen nu en oktober, is deze prijs wel van de pot gerukt. Gelukkig kan ik er voor kiezen om 'm pas in oktober te kijken.
Gelukkig kan ik er voor kiezen om 'm pas in oktober te kijken.
Uiteraard, en dat snap ik voor jouw situatie, maar als je enigszins niet wereldvreemd bent dan zou je moeten snappen waar de prijs vandaan komt: mensen die alleen naar de bios gaan zijn de extreme uitzondering, 95+% van de bezoekers komt in groepjes van meerdere mensen.

Als je hen de keuze geeft om voor de prijs van 1 kaartje thuis te kijken, of 2 tot 5 keer meer te betalen voor een bisocoopbezoek, tsja, dan gaat die 95+% dus niet meer naar de bios. Het is dus simpelweg geen optie om die prijs veel lager te leggen zonder dat je alles bioscopen in het land kan gaan sluiten.

Overigens had Microsoft een idee om dit probleem op te lossen: met de Xbox One, die verplicht een Kinect had bij release, wilde MS het mogelijk maken dat zij telden hoeveel mensen naar de TV keken om op die manier jou te laten betalen per persoon die naar een gehuurde film kijkt. Tsja, op die manier kan je natuurlijk wel lekker goedkoop films kijken thuis, maar persoonlijk zit ik hier absoluut niet op te wachten.

[Reactie gewijzigd door kiang op 13 juli 2021 10:29]

Daarom heb ik ook nooit gezegd veel lager. Gelijkwaardig. Overigens is dat wel een flaw in de strategie: Dat je dan voor die extreme uitzondering de prijs hoog legt zodat ze alsnog naar de bioscoop gaan, maar niet hoog genoeg waardoor iedereen die met meer mensen naar de bioscoop gaan de keuze biedt om thuis te blijven met eigen versnaperingen, want dat is goedkoper.
Wat ? Je moet extra betalen bij een abonement service om iets vroeger te kunnen bekijken :?
Ik heb geen Disney+ en dat zal ook zo blijven
De film was ok, doorsnee marvel film, wat leuke grapjes but thats it. Blij dat ik geen geld version heb hierhaan, ik kijk meer uit naar nieuwe Dr.Strange.
Deze VIP-toegang speelt in op het FOMO-gevoel. Als je geen 22 euro kunt betalen of ervoor over hebt loop je de komende 3 maanden het risico dat er spoilers bekend worden. En uiteraard dat vrienden/familie de film al gezien hebben. Dus aan de ene kant ben je constant aan het oppassen voor spoilers, aan de andere kant zitten je familie/vrienden, niet bewust, te pushen dat je die film ook maar moet gaan kijken.
Daarbij, 22 euro is wel heel veel geld voor het laten zetten van een vinkje achter je naam om die film te kunnen kijken. De kosten voor een bioscoopkaartje moet verschillende zaken dekken, personeelskosten, nuts-voorzieningen, etc. etc.. Wat moet die 22 euro bij Disney dekken? Helemaal niets.
Nou zeg, wat een onzin.

Dat "FOMO" gevoel is toch iets wat we onszelf aanpraten.

Voorheen ging je toch ook niet naar iedere film en zag je het pas later. Hoor je een spoiler nou boeien. Het horen of zien is toch iets anders.

Daarnaast, heb je er geen 22 euro + abbo kosten voor of voor over dan kan je nog steeds naar de bios.

Kosten van 22 euro vind ik ook hoog als ik het hoor. Denk er wel aan dat iedereen binnen je abbo (+ gedeelde familie leden) hiervan gebruik maken. Op die manier zou je zelfs kunnen redeneren dat het goedkoper is dan met z'n allen naar de bios.
De kosten zo laag maken dat het veel goedkoper is dan de bios levert daar weer weerstand op, of is misschien al gebeurd.

Oh en FYI, ik heb het er niet voor over. Als ik een spoiler hoor boeien. Ik ga mensen ook niet verbieden er iets over te zeggen.
Helemaal niets?

Sowieso heb je de "inkoop" van de film, net als een bioscoop dat ook heeft. Geen idee hoeveel dat is, maar het zal een substantieel bedrag zijn van die 22 euro. Daarnaast heb je al het randvoorwaardelijke rondom een streaming dienst (ook nuts) en je kunt geen cross-beïnvloeding (financieel) doen met advertising, popcorn en dergelijke.

Ik ga direct met je mee dat er waarschijnlijk een (zeer) gezonde marge op zit, maar niet overdrijven.
De kosten voor het maken van een film werden voorheen terugverdient door het vertonen in de bios, allerhande merchandize eromheen verkopen en het uitbrengen op dvd/blu-ray voor verhuur of verkoop.
Het enige wat Disney nu hoeft te doen, is een film, die ze al in bezit hebben, ze hebben ten slotte zelf de opdracht gegeven om hem te maken, toe te voegen aan een streamingsdienst, die ze zelf ook in bezit hebben. Een streamingsdienst waar mensen maandelijks al voor betalen, dus die kosten zijn al gedekt. Het enige wat Disney nu doet, is extra cashen.
"Die ze al in bezit hebben" - jij schrijft alsof ze die hebben gevonden :+
FOMO gevoel? Constant oppassen voor spoilers? Mensen die je gaan pushen dat je die film moet gaan kijken??

Nou, sorry hoor maar dan heb je echt je prioriteiten niet helemaal op orde, als dit zo belangrijk voor je is dat je er FOMO door krijgt.

Het zal mij worst wezen als de helft van de wereld die film al heeft gezien, ik wacht wel tot die 'gratis' te zien is op Disney+.
Zo werkte het überhaupt toch altijd voor streaming services? Ik heb vroeger echt niet elke film in de bios gekeken en moest dus maanden wachten op de dvd en later blu-ray release.
Jij zal dan niet de doelgroep zijn waarvoor Disney het bedoelt heeft. En daarbij zijn prioriteiten erg persoonlijk, wat jij wel of niet belangrijk vindt is dat dan ook alleen voor jou. Een ander kan daar anders over denken.
Je kunt je toch wel voostellen dat als er een groep mensen is die iets wel al gezien heeft, dat er dan op internet over gesproken gaat worden? Vis social media? En dat er dus spoilers naar buiten kunnen komen?
Disney hoopt dus dat men daarom die 22 euro neerlegt, zodat men dus mee kan praten over zaken. Om maar niet achter te lopen. Dat bedoel ik met onbewust pushen. Daarbij heb je ook nog kinderen die kunnen gaan "vragen" of je die VIP-toegang koopt anders lopen ze achter op alle kinderen in de klas. Ook weer een taktiek van Disney.
Dat premier access is per film? (Of bijv. per jaar?)

[Reactie gewijzigd door Gwaihir op 12 juli 2021 14:35]

Dat is voor 1 specifieke film (bij mij heet het VIP-toegang overigens ipv Premier Access)

[Reactie gewijzigd door Lauwes op 12 juli 2021 14:38]

22 euro? 1 film? Jeetje. Dat is een bak met geld zeg.

En behoud je dan de rechten, of mag je hem één keer kijken?
1 film, maar onbeperkt aantal kijkers. Als ik met twee man naar de bios ga ben ik al 30 euro kwijt aan de kaartjes alleen. 22 euro valt dus reuze mee wat mij betreft, plus je kunt hem meerdere keren kijken.
Met als verschil dat je nu niet naar de BIOS gaat...

Ik vind het een behoorlijk bedrag om thuis iets te mogen kijken.
Top zo kort samengevat; 2 verschillende meningen met voor allebei de perfecte oplossing voor handen!
Precies, ik snap niet zo goed waarom mensen zo afgeven op een EXTRA optie t.o.v. wat je vroeger had. Vind je de bios goedkoper? Ga naar de bios!
Vind je de bios beter? Ga naar de bios!
Heb je geen Disney+? Ga naar de bios!

Het feit dat er nu een extra optie is, doet niks af aan de optie die er al was en nog steeds is.
Ach, er zijn ook mensen die een goede tv en goed geluid hebben thuis en juist liever thuis kijken dan in een bios waar mensen chips eten door de film heen. Blijkbaar zijn er genoeg mensen in deze categorie (of gewoon veilig thuis ivm corona) dat Disney hier 1/3e van de omzet uit haalt. Ik verwacht niet dat dit business model weer zal verdwijnen na corona. Je kan ook wachten tot oktober om hem "gratis" thuis te kijken (als je Disney+ hebt).
Ik weet dat er mensen zijn die thuis een goede TV + geluid hebben, en ook dat er mensen zijn die überhaupt liever thuis kijken. Daar gaat het helemaal niet om.

Waar het om gaat is dat in je kaartje bij de bioscoop van €15 veel kosten zitten. Personeelskosten, enorm grote scherm, goede geluid setup, het hele gebouw, vergunnningen, stroomkosten, etc... Een bioscoop mag blij zijn als ze van de €15 na alle kosten €3 over houden.

Dat alles is er hierbij niet. Maar ze vragen wel dezelfde prijs. Waardoor je de conclusie kan trekken dat er waarschijnlijk een marge van misschien wel 99% op zo een stream zit.

Dát is waarom het duur is vergeleken met een bioscoopbezoek, en het argument 'een bioscoopkaartje is ook €15' eigenlijk niet geldig is.

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 12 juli 2021 15:10]

Ik weet niet hoe jullie aan de € 15,- euro komen. Maar een reguliere voorstelling in Nederland kost gemiddeld bij Pathe, Vue, ect op een normale stoel rond de € 11,-. Vind dat een groot verschil. Zeker als je met meerdere mensen gaat. Van die € 4 kan je bijna een nog een cola kopen ;-).

Pas wanneer je naar 3D, speciale stoelen en formats als Dolby Atmos, Dolby Cinema, ScreenX, 4DX of IMAX gaat komen er allemaal 'toeslagen' op zoals Pathé dat mooi verwoord.

Wanneer je gaat kijken naar bioscopen in Amerika kom je uit op veel hogeren ticketprijzen naast de nog bizar hogere prijzen op eten en drinken.

[Reactie gewijzigd door tom.cx op 12 juli 2021 20:34]

Daarom kun je die "toeslagen" er gewoon bij tellen. Vaak is er (zeker de eerste paar weken) nauwelijks keus als je niet 3D en/of IMAX wil kijken. En dan kun je ook nog toeslagen krijgen voor "lange film" en eventueel voor de 3D bril, als je die nog niet had.
Ik kom daarop door naar Pathé te gaan en voor een Black Widow ticket te kiezen (in Amsterdam, als dat uitmaakt). Kom ik op: €14,50 per persoon.

https://www.pathe.nl/tick...D49EF5052835C63C0CC4B76C5

In Den Haag zijn ze ook €13,50
https://www.pathe.nl/tick...326E986E0FF55FB62A3094E89

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 12 juli 2021 16:45]

Het ligt echt aan de locatie. Plus of het 3D is. Daarnaast zijn vrijdag t/m zondag net iets duurder. Dit zijn de drukste bezochte dagen.
Ik weet niet hoe jullie aan de € 15,- euro komen. Maar een reguliere voorstelling in Nederland kost gemiddeld bij Pathe, Vue, ect op een normale stoel rond de € 11,-. Vind dat een groot verschil. Zeker als je met meerdere mensen gaat. Van die € 4 kan je bijna een nog een cola kopen ;-).
Je vergeet zaken als e.v.t. parkeerkosten, de hogere kostprijs van snacks t.o.v. wat je zelf kan regelen, het discomfort van zelf niet de mogelijkheid hebben om je pauzes te kiezen (of geen pauze, als je dat wilt), geen garantie op een schoon toilet (of dat je überhaupt naar het toilet kan als het druk is), het missen van je favoriete versnaperingen, de temperatuur die oncomfortabel is in de zaal, de potentieel ongewenste interactie met onbekenden in dezelfde zaal...

Als je thuis de film één keer met 2 personen kijkt, dan heb je de prijs er al uit inclusief snacks. Kijk je hem met meer personen en/of in de tijd dat die in de bioscoop is in meerdere sessies met meer personen, dan vallen de kosten al helemaal in het niets. Heb je een fatsoenlijke thuisbioscoop, dan kan je het comfort ook nog eens verbeteren ten opzichte van de bioscoop

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 juli 2021 16:50]

Wat mij betreft maken ze de snacks nog veel en veel duurder in de bioscoop zodat mensen niet de hele tijd zitten te vreten omdat ze het dan niet meer kopen. Bij mijn favoriete filmzaal mag alleen maar drinken mee naar binnen, maar geen eten en als zeker niet in krakende zakjes. Maar dit terzijde.
Wat mij betreft maken ze de snacks nog veel en veel duurder in de bioscoop zodat mensen niet de hele tijd zitten te vreten omdat ze het dan niet meer kopen. Bij mijn favoriete filmzaal mag alleen maar drinken mee naar binnen, maar geen eten en als zeker niet in krakende zakjes. Maar dit terzijde.
In mijn favoriete filmzaal mag ik drinken en eten wat ik wil, en zijn al mijn favoriete drankjes en snacks (gekoeld) aanwezig! Ook wordt het nooit een rotzooi... anders mag ik het zelf opruimen. :+

De bioscoop zie ik voor mijzelf maar voor één ding, en dat is als een sociaal uitje met een grote groep. Voor mensen die thuis geen faciliteiten hebben is het natuurlijk de enige optie om je favoriete films op een 'waardig' formaat te kijken, maar dat is op mij niet van toepassing.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 juli 2021 17:06]

Waardoor je de conclusie kan trekken dat er waarschijnlijk een marge van misschien wel 99,99% op zo een stream zit.
Dat vind ik wel erg kort door de bocht. Ik ben zeker geen fan van disney en hun praktijken maar je doet alsof het opzetten van een dergelijk systeem totaal geen geld kost. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook nog producent van de film. Ze betalen geen licentiekosten maar ze hebben wel de 200 miljoen aan budget neergeteld om de film waar te maken, sterker nog, mogelijk was de film er anders niet geweest.
"het systeem" staat allang, namelijk Disney+. En als ze via Disney+ onbeperkte streams kunnen aanbieden voor €10 per maand én winst maken, dan mag je ervan uitgaan dat bij €22 voor één film wel een flinke marge zit.

Dat de film zelf geld heeft gekost is niet echt een argument, dat is bij bioscopen net zo.
Je betaalt ook gewoon voor het feit dat je een nieuwe bioscoop film thuis kijkt. Als je dit op een DVD of BR zou kopen zou het duurder zijn, en deze zal nog eens veel later uitkomen dan de bioscoop film. Dat Disney+ al bestaat wil niet zeggen dat het verder niets kost. Maar goed, ze zullen er ongetwijfeld aan verdienen inderdaad.

Ik erger me altijd dood aan andere mensen in de bioscoop, oplichtende telefoonschermen, krakende zakken chips, dan is deze zgn VIP optie ideaal voor mij. Ik heb een leukere avond en de film kan gewoon op pauze als ik naar de wc moet... ;)
Dat de film zelf geld heeft gekost is niet echt een argument, dat is bij bioscopen net zo.
Hoezo niet? Een bioscoop legt toch geen 200 miljoen neer om een film te produceren en af te spelen? Disney daarentegen wel, en ja daarbij hebben ze de voordelen dat bioscoop een (aanzienlijk) kleiner bedrag betalen aan hen om dit ook af te mogen spelen.
Het is niet dat er op 6 oktober opeens minder vaste kosten voor Disney zijn...
Maar die 30$ VIP toegang is dan wel weg
Dat klopt, maar hiermee kunnen ze wel een boel van de gemaakte kosten binnen harken middels de die hard fans. Ik zou het zelf ook niet doen maar er zijn genoeg mensen die het schijnbaar wel willen doen. (Collector's edition's in games bijvoorbeeld)
Je vergeet dat het platform er al is. Want naast deze kosten voor de film is een abonnement voor Disney+ ook gewoon vereist. Ik ga er even vanuit dat de maand prijs de kosten voor het platform ruim dekt. Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk dat als je het abonnement van Disney+ stopt dat je dan de toegang tot je duur betaalde film ook kwijtraakt.
Je vergeet dat het platform er al is. Want naast deze kosten voor de film is een abonnement voor Disney+ ook gewoon vereist. Ik ga er even vanuit dat de maand prijs de kosten voor het platform ruim dekt.
Die gedachtengang kan kloppen maar laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die zeggen "nu spelen we quitte met onze winst/kosten en winst hebben we niet nodig dus doe maar gratis". En ik denk dat menig tweaker met een eigen bedrijfje dit ook niet zal denken.
Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk dat als je het abonnement van Disney+ stopt dat je dan de toegang tot je duur betaalde film ook kwijtraakt.
Daar ben ik het mee eens dat dit een waardeloos systeem is. Helaas zien we het tegenwoordig overal in terug. Steam bijvoorbeeld is leuk, maar als zij met nieuwe voorwaarden komen waar je het niet mee eens bent en misschien zelfs je account wilt verwijderen dan kun je ook fluiten naar je games.

Neemt niet weg dat wat mij betreft er een betere optie mag komen.
Alleen kan je wel met je hele gezin kijken. Dan wordt het rap goedkoper, zeker als je de bar van de bioscoop overslaat en naar de AH gaat voor je snacks. ;)
Maar de thuiservaring kan de bioscoopervaring nooit vervangen, maakt niet uit welke installatie je hebt. Bioscoop is ook een avondje uit, weg van huis. Zeker na de lockdown zeer welkom.

Mensen gaan ook op zaterdagavond geen tafeltje in de tuin zetten en een bak bier bij de Aldi halen, je gaat ook een terrasje pakken ook al kost dat 12x meer.
Nou volgens mij is dat persoonlijk en 1/3e van de omzet van Black Widow is het niet met je eens 😉
Of zijn bang om besmet te raken, hebben geen zin om met een mondkapje in de zaal te zitten. Of houden niet van een avondje bioscoop :)
Niet iedereen, kijk ik vind 22 euro nogal veel omdat ik thuis de enig geïnteresseerde ben in deze film. Maar naar de bioscoop gaan, nee bedankt, dat doe ik al jaren niet meer. Pakeerplaatsen waar je om het zo te zeggen met een twingo met moeite in geraakt, thuis heb ik,veel betere zetels, ik kan beginnen kijken wanneer ik wil, geen gsms. Enja de beleving is misschien niet hetzelfde, maa het gemak nee dat kan daar echt niet tegenop. Ik heb zelfs nog niet beslist of ik ga wachten of hem toch al kijken. Nu als je met zijn vieren bent dan is het echt wel niet overdreven.
En je zou je verbazen hoeveel mensen net weleen tafeltje nemen en een bak bier, de prijzen in de horeca zijn er wel licht aan het over gaan. Hier in den belziek krijgen ze zelfs tijdelijk 6% btw … en dan gaan de prijzen nog omhoog … resultaat minder consumptie … elk jaar is het net zoals met de mosselen, nog nooit geziene kwaliteit en opbrengst en elk jaar moet er een pak bij de prijs bij. Ok alles wordt duurder, maar er is een limiet en die is wel stilletjes aan bereikt voor het merendeel. Kijk anderhalf jaar geleden ging ik op zaterdag naar de winkel voor 100-125 euro. Nu kom ik met moeite uit onder de 140, eerder 150:. Lonen zijn zeker niet zo hard gestegen, je moet eens kijken hoeveel meer mensen er naar een “budget” winkel gaan, wat ze vroeger niet deden. Mij telt alleen de smaak, en vanwaar dit komt maakt mij niet uit. Maar als je goed kan rekenen is dat ongeveer een 1250 euro per jaar meer. Dat is voor sommige bijna een maandloon, dus er zal toch ergens een besparing moeten komen. Dan is 30 euro voor een film voor een gezin ook nog veel, maar het is al een besparing tov naar de bioscoop gaan.Zeker als je dan nog wat drankjes en pocorn etc neemt. Dus er zal juist meer thuis gebeuren nu. Ik ken ook genoeg mensen die vroeger elke week wat gingen drinken, die hebben er bijvoorbeeld geen interesse meer
Ik denk dat ze ook piracy in de marge meenemen. Film is namelijk ook de zelfde dag in 4k te downloaden op verschillende (illegale) sites. Kans dat mensen daar gebruik van maken is dan groter.

Als een film alleen in de bioscoop beschikbaar is dan duurt het vaak 2/3 maanden voordat je deze illegaal kan downloaden, tenzij je camera opnames wilt kijken.
Inderdaad ik heb hem gewoon via IPTorrents gedownload in 4K voor €0,- :*)

Overigens heb ik wel D+, maar 22 euro vind ik bespottelijk sorry.
En als ik jouw computer jat heb voor €0 een computer om films op te kijken 8)7
Iets dat je illegaal doet zou je nooit aan een prijs mogen koppelen mijn inziens, omdat je appels met peren vergelijkt dan.
Copying is not theft. Het orgineel hebben ze nog.

En ik heb al genoeg zuur verdiende centen in de bioscoop verloren aan al die Marvel rommel die maar slechter en slechter wordt en steeds verder wordt uitgemolken. Ik weet nog dat ik 36 euro heb betaald voor 2 kaartjes Black Panther en nog een keer voor Age of Ultron in IMAX. Je geld weg en een paar uur van je leven.

Dus af en toe kijk ik eens een gedownloade film idd dan voel ik me niet schuldig. Achteraf gezien ook goed want wat een waardeloze film weer maar Scarlet blijft wel leuk om naar te kijken, dat is de enige reden dat ik zoiets überhaupt nog kijk.
enge gedachte kronkel heb je vind ik. De hele film met alles er om heen heeft veel geld gekost. De redenatie dat het een slechte film is en dat je hem daar om steelt is krom. Waar stop je dan? ga je volgende keer in de supermarkt een brood stelen omdat de vorige niet lekker was?

Ik ben wel naar de bios geweest en vond hem zeer vermakelijk. Ik heb een tijd terug wel Mulan gekocht en die met mijn kleinkinderen gekeken. Is het geld absoluut waard geweest.
Die hoef ik niet te stelen. als de supermarkt mij een slecht brood verkoopt wat niet te vreten is en ik naar de klantenservice ga krijg ik gewoon direct gratis een nieuwe. Bij films is dat niet zo, dus wat dat betreft maak je mijn punt.
Kijk, op zich heb je een punt en zou Disney dit dus echt wel voor een stuk goedkoper op de markt kunnen zetten, maar......... Ik denk dat er meerdere factoren meespelen dan alleen winst. Voorbeeld: De kans is groot dat Disney een meerjarig contract heeft met bioscoopexploitanten dat ze een x-aantal films per jaar moeten uitgeven aan deze exploitanten om ze "in leven te houden", want anders draai je natuurlijk deze branch volledige de nek om. De consument is niet direct geholpen qua prijs op dit moment, maar wel qua keuze.

Al met al ben ik het persoonlijk met je eens dat het zéér zeker goedkoper kan, maar we zitten natuurlijk nu in een periode waar we het volgende niveau aan "uitproberen wat de klant overheeft voor exclusiviteit" ipv de standaard abo kosten verhogen. En het is natuurlijk zo dat mensen ook gewoon nog naar de bios willen en niet x-aantal euro's heeft uitgegeven aan een thuisbioscoop.

Dit alles moet zich nog even uitbalanceren (aka minder gunstig voor de klant gemaakt worden).

[Reactie gewijzigd door xMuchux op 12 juli 2021 15:28]

Als ze dat goedkoper op de markt smijten liquideren ze de bioscoop en die gans met gouden eieren zullen ze ongetwijfeld ook niet willen missen
Wat je niet moet vergeten is dat de helft van ticketprijs naar de distributeur gaat. Bioscopen verdienen vooral hun geld met de verkoop van eten/drinken.
Ik snap wat je bedoelt met die marge, maar ik denk dat de bios opbrengsten lager zijn als ze de film zelf beschikbaar maken. Om het eerlijk te houden moet je die gederfde kosten van je marge afhalen. Plus dat bioscopen ook vaak eisen stellen en ze misschien nu ook wel minder betalen. Zijn dus al twee factoren waardoor ze inleveren als ze gaan streamen.

Alles daargelaten, voor mij ook te duur hoor. Ik heb het geduld wel. De bios is voor mij een beleving die ik thuis (ondanks grotere tv en geen flauwe audio) niet kan evenaren. Het uitje is daarom niet om als eerste een film te kijken. Dan is 22 euro het wachten niet waard.
Nu kan ik mij heel goed herinneren dat Pathé ineens in korte tijd de prijzen meerdere keren verhoogde, nadat het lokale management 19 miljoen Euro naar oplichters hadden overgemaakt.
https://nos.nl/artikel/22...oor-nepmails-hoofdkantoor
'Goede geluid setup' wil ik dan nog wel (vaak) betwisten. Het mag dan vast voldoen aan wat de standaard is, maar niet elke bioscoop heeft het even goed voor elkaar. En het geluid kan niet even goed zijn of je nou ergens voorin het midden zit of in een hoekje op de achterste rij.

Ik stoor mij voornamelijk aan de beeldkwaliteit, zelfs in relatief nieuwe bioscopen. Waar het beeld toch echt veel te donker is. Een O-LED videowall zal wel iets te veel kosten, maar projectoren stammen volgens mij nog steeds uit de zwart-wit projectie kwa lichtopbrengst...
Alle projectoren worden gewoon gekalibreerd op lichtopbrengst en kleur op locatie elke onderhoudsbeurt weer. Dus je verhaal klopt niet waarschijnlijk staat jou TV veel te vel in verhouding,
En relatief nieuwe bioscopen heb laser projectoren meestal staan. Tocht echt van deze tijd. Ook de Xenon machines zijn gewoon zeer goed te noemen en zeker niet uit de tijd van zwart wit.
Of het wel of niet klopt is subjectief, ik vind het beeld in ieder geval vaak veel te donker.
Met mijn ogen is niks mis, maar er waren zelfs 3D films waarbij ik nog liever zonder de bril keek omdat anders het beeld zo donker is.

Nu bestaat mijn referentiepunt maar uit een handje vol bioscopen (Ede, nijmegen, Doetinchem, Tiel, Den Bosch, Arnhem, Scheveningen), waarvan enkele relatief nieuwe bioscopen. Maar de beeldkwaliteit is erg wisselend.
Ja - idd. De lagere overhead wordt nu omgezet in pure winst lijkt het. Al kun je argementeren dat een gemiddeld gezin van 5 mensen dan 75 euro voor de bios had moeten betalen.
Overigens is het weer iets goedkoper dan fresh releases op DVD/Bluray (die 22 euro).

Ik denk dat bij dit soort producten niet zozeer met de kostprijs wordt gerekend maar meer met onderlinge verhoudingen en acceptatie niveau van de consument (wat vindt deze nog acceptabel / duur / goedkoop).
Natuurlijk de winstmarge hierop is gigantisch, maar denk ook dat ze dat deels doen om de bioscopen niet teveel dwars te zitten. Als ze deze digitale kaartjes 5 euro maakt gaat misschien niemand nog naar de bios, dus ze moeten het op die manier wel enigszins vergelijkbaar houden met de bios. Disney is nog steeds wel erg afhankelijk denk ik van bioscopen voor marketing. Zelfde reden waarom console spellen digitaal weinig tot niet goedkoper zijn dan fysiek, want je wilt je eigen distributie niet om zeep helpen.

Daarnaast blijft het ook een punt met hoeveel mensen je kijkt. Ga je dit bijvoorbeeld kopen/huren voor een kinderfeestje van 10 kinderen is het toch ineens wel veel betaalbaarder.
Wellicht gaat het om wat het oplevert. Het succes van films wordt traditioneel gemeten in omzet. Volg ik je 15 euro dan leveren twee bezoekers 30 euro op. Die thuis kijkers betalen nu 'slechts' 22 euro. Qua omzet zitten ze alsnog lager.

Betreft de winst is dit natuurlijk veel gunstiger. Stel 25% van het bioscoop kaartje gaat naar Disney dan is dat bij 2 personen 15 * 0,25 * 2 = 7,50. Van die 22 euro stream zal er 20 euro overblijven.
De distributeur krijgt voor een blockbuster altijd 50% van de ticketprijs. Pas voor B-films kan het zakken naar 45%.
Bron : ex-werknemer van een internationale bioscoopketen.
Waarschijnlijk gaat men er bij Disney vanuit dat je deze stream thuis met het hele gezin kijkt en als je dan naar de bioscoop gaat ben je met een gezin van 4 personen € 44,- kwijt terwijl dat nu 'maar' € 22,- is.
Goede TV, prima. Goed geluid? Leuk, maar ze gebruiken Dolby Digital Plus (5.1) met een Atmos stream @ 768kbps. Wat heb je dan aan ''goed geluid'' thuis, als dit de audio kwaliteit is?
Thuis heb je geen last van onder kaas bedolven nacho geur naast je.
hmmmmmm nachos. Ook thuis :)
Niets benaderd de smaak van nachos en popcorn vd bioscoop.. Ik lees hier dat de bioscoop duur is, een pintje bier op café of een steak op restaurant of een nieuwe jeans kost ook een pak geld.. Het zijn keuzes die ieder voor zich maakt met zijn budget. Ik geef graag iets uit aan de bioscoop en het principe in Utrecht bij pathé waar je eerst iets kan eten is zalig.. Wel niet voor elke week natuurlijk.. Hier in België vind je trouwens al tickets voor 9.5e voor kinepolis.. Genoeg manieren om goedkopere tickets te scoren.
Gisteren in de bios gezien, prima hoor. Ook veel rustiger nu er maar max 30 mensen in de zaal mogen ;)
Als je met klein kinderen zit kan je in principe nog wat neefjes en nichtjes uitnodigen en er wat drank en zoetigheden bij kopen en ben je geen 150-200 euro kwijt voor in film namiddagje :-)
Als je autocorrect bios verandert in BIOS :)
Zijn er mensen die dat doen? de film meerdere keren binnen een paar maand kijken? Ik heb wel eens dat ik een film jaar of wat later opnieuw wil zien. Maar tegen die tijd bevind de film in het reguliere aanbod...
Ja en ik doe dat zelfs in de bioscoop. Ik ben een Pathe Unlimited Gold houder en kan voor een vast bedrag per maand naar alle films in alle formats. Dus als ik 3x naar een IMAX film ga in een maand en 2x naar Dolby cinema plus rond de 8 normale voorstellingen bespaar ik een hoop op ticketprijzen.

IMAX 3D: 16,00
Dolby Cinema 3D: 17,50
Reguliere voorstelling: 11,00

Kom ik uit op 88 + 35 + 32 = €155,-
Dan de kosten van het abonnement €29,95 = €125,05 besparing. Plus krijg ik elke maand nog wat stars van Pathe en heb dan elke twee maanden een gratis koffie of kleine popcorn. Ik koop namelijk vrijwel nooit eten/drinken bij Pathé.

Ik ben daarom niet eens een koploper. Er zijn houders die werkelijk elke film zien in de bioscoop. Die zijn sinds de opening al naar meer dan 35 films geweest.
als ik 3x naar een IMAX film ga in een maand en 2x naar Dolby cinema plus rond de 8 normale voorstellingen bespaar ik een hoop op ticketprijzen.

13 films per maand vind ik als nog vrij veel, ik kan mij heel veel maanden bedenken waarvan ik niet eens 3 keer in de bioscoop zou te vinden zijn.
Of je moet vrij veel films meer dan 1 keer willen zien ?
De meeste films zie ik maar één keer. Als ik een film echt goed vind (dus ik negeer de mening van anderen, imdb, ect) dan ga ik gerust nog één of twee keer heen. Vind er niks geks meer aan en doe dit eigenlijk al jaren. Zo ga ik ook graag alleen naar de bioscoop. Lekker rustig een filmpje kijken zonder geklets en dergelijker.
Oh ja als ik een film echt goed vind zou ik hem best nog eens willen zien, zo ben ik nu eens begonnen met de Marvel films opnieuw aan het kijken(Voor dat ik met Black widow begin).
Maar dan als nog komt het soms paar maanden voor dat ik niet in de bios ben, maar dat is persoonlijk uiteraard.

Ja alleen na de bioscoop heb het vorig jaar eens een keer gedaan, had het super druk met werk etc gehad(We gingen ook eens verhuizen met het werk).
De vrienden groep was alleen maar irritant aan doen en had geen zin in, dus toen eens na laatste Bad Boys's film gegaan alleen en beviel mij prima.
De zaal was ook lekker leeg dus weinig andere die konden kletsen, en heb prima genoten van de film :).
Ik ben opgegroeid in een groot gezin. Wij gingen vaak op verschillende data naar dezelfde film. Als in: broer had hem gezien en zei: die moet je zien. En dan ging ik. Meestal uiteindelijk ook nog mijn ouders. En dat allemaal binnen een maand.
Er zijn mensen die meerdere keren naar dezelfde film gaan in de bios. Dus het antwoord is ja ;-). Er zijn zelfs mensen die films als Titanic meer dan 10x in de bios hebben gezien. En zo zijn er voor veel films mensen die meerdere keren gaan. Zelf doe ik het niet zo snel, al ben ik wel 2x naar Infinity War gegaan, maar dat kwam, omdat ik 2 mensen beloofd had om samen te gaan kijken.
ja, als ik em laat opzet, bier drink en half lig te tukken :)
deze film in de bios kijken is "gratis" voor mij (Pathe Unlimitted)
Dus ja 22 euro extra is heel erg duur, das voor mij zeg maar 1 maand Unlimitted waarmee ik 1 maand lang alle films kan kijken die in de bios uit komen...
Alleen is dit wel een versie met DD+ en zwaar gecomprimeerde video. Voor €22 had ik wel volledige bluray kwaliteit verwacht voor zowel beeld als geluid.
Of een abbo nemen op de bioscoop en dan onbeperkt film kijken en niet alleen maar dezelfde film. En niet vergeten dat je niet betaald voor onbeperkt maar 3 maanden. Je betaald dus 22 euro voor 3 maanden. Terwijl een blu-ray ongeveer hetzelfde is voor onbeperkt maar wel iets fysieks.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 12 juli 2021 19:41]

Maar in de bios is die wel netjes in 3D, dat vindt ik nu dus nog een behoorlijk gemis van de streamingdiensten, want ik ben dus wel een enorme fan van 3D.
Tja, bios is 11,50 euro p.p. (Pathé) en dan moet je er nog heen (brandstof+parkeerkosten, ov-kosten..).

Dus lijkt veel, maar voor ons is het zo 23 euro tickets en nog dik 6 euro parkeren (of 4x 1,80 ov, en duurt 3x zo lang dan lol). Zo wordt 22 euro echt een "koopje", helemaal als je een gezin hebt waarbij je 3-5 tickets nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 12 juli 2021 14:45]

Pathe Euroscoop maar iets van €6,50 met een Euroscoop pas.
Ik vind het eerlijk gezegd nogal aan de prijs omdat je zelf ook alle apparatuur moet regelen en je al abbokosten betaald. €5 Zou redelijker zijn.
Moet de film wel draaien, bij Pathe draait deze film in elk geval niet, door wat onenigheid tussen Disney en Pathe. Of dat internationaal is (gezien Pathe ook een multinational is), weet ik niet. Maar kan mij voorstellen dat dit de cijfers wel flink beinvloed en natuurlijk Corona.

Blijkbaar is eind juni uiteindelijk alsnog overeenstemming gekomen om de film in de bioscopen van Pathe ook te kunnen draaien; CH4OS in 'nieuws: Ruim een derde van omzet openingsweekend Black Widow kwam u...

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 12 juli 2021 16:02]

Anoniem: 14842
@Xanaroth12 juli 2021 15:14
Tja. Je kunt een cd kopen van 30 euro of voor 300 euro naar een concert gaan met zijn drieën. Zelfde muziek.

Je kunt de F1 op tv kijken voor 12,50 of een leuk stoeltje huren in de GP Monaco voor 500 euro. Zelfde race.

Mijn thuis setup kan nog zo goed zijn: ik vind het toch wel gezelliger in de bios. Af en toe kijken wat de andere mensen uitspoken, samen dikke schrikreacties of juist tranen.

Beetje bijzonder om hier de vergelijking te maken puur op basis van prijs en weergegeven beeldmateriaal…
Juist - alsof beleving niet meer telt.
If a film is offered through Premier Access, you can order it for an additional € 21,99* and watch it again as many times as you’d like, as long as you’re a Disney+ subscriber.
Semi-behoud van rechten dus, maar owee als je je abo een keer pauzeert.

[Reactie gewijzigd door DeathMaster op 12 juli 2021 14:40]

De film komt na drie maanden beschikbaar voor alle Disney+ abonnees, vanaf dat moment is het niet relevant meer of je wel of geen Premier Access had.
Uiteindelijk komen de Premier Access films na 3 maanden in het reguliere aanbod. Dus dan heb je weer toegang tot de film via het reguliere abonnement. Dus wanneer je opzegt en na een tijdje resubscribed is de kans groot dat je de film gewoon nog steeds kunt kijken. Premier Access is alleen om de film eerder te kunnen zien dan het normale abonnement.
Met z'n tweeën naar de bioscoop ben je dat ook al kwijt. En dan tel ik het eten en drinken nog niet mee. Ik kijk ook nog eens liever thuis, dus ik ga dit zeker doen. Alleen al om deze trend te stimuleren(al lijkt me de film ook echt leuk).

Ik wil graag een film vlot zien, maar vind de bioscoop maar onhandig(om niet te zeggen storend soms).

Dus al was het beperkt kijken, vind ik de prijs best verdedigbaar.
Dus je stimuleert een trend waarbij ze iets waar je al voor betaalt eerder beschikbaar maken als je nog meer betaalt..? In welk opzicht is dat een 'goede trend'? Het is je goed recht hoor, daar niet van. Maar ik walg van dit soort geldklopperij praktijken, dus ik wacht braaf tot hij in het normale aanbod zit. Juist om dit soort praktijken niet te stimuleren. Soort pay-to-win in de filmwereld...
Daarnaast. Ik heb een prima setup thuis, maar ik vind de bios toch echt wel iets speciaals hebben. Het is een avondje uit met vrienden. Dat heb ik minder als je thuis of bij iemand anders naar de tv zit te kijken.
Ik vind dit iets tekort door de bocht. Ze halen natuurlijk niet het budget voor zo'n film door het alleen op Disney+ te zetten.

Ik ben geen voorstander van dit systeem, want ik ga of naar de bios, of wacht wel even, maar voor mensen die het toch snel willen kijken, maar niet naar de bios willen (bijv door corona), is dit naar mijn idee een acceptabel alternatief.

Onthoud, dit is een vrij extra keuze, je wist sowieso dat nieuwe films eerst in de bios zouden komen, en dan na een paar maanden op Disney+. Dit is nog exact zo, alleen bieden ze dit als extra aan.
Nee, ze halen dat budget zeker niet via standaard Disney+. Maar dat is toch een beetje het punt? Dit is in mijn ogen pure geldklopperij. De film is af, hij kan gestreamd worden, maar dat laten we nog even niet toe, alleen als je extra betaalt bovenop wat je standaard al betaalt.
Nogmaals dat is je eigen keuze en prima voor de mensen die dat willen betalen, maar ik blijf hier verre van en walg van deze praktijken. Zelf ga ik ook graag naar de bios en kijk genoeg films eventueel nog via Netflix/Disney+/etc over een tijdje. Maar voor mijn gevoel heeft dus de bios wel een andere ervaring (meerwaarde) t.o.v. thuis achter de buis. Dus dan vind ik het prima om dubbel te betalen. Maar voor 2x dezelfde ervaring, maar dan ietsje eerder tegen de prijs van 2 bioscoopkaartjes... In mijn ogen dus pure geldklopperij en zal deze trend dan ook nooit stimuleren. Houd ik weer € 22,- in m'n zak om ook nog andere leuke dingen van te doen :)
Ik begrijp helemaal de keuze om naar de bios te gaan, en ik zou ook nooit betalen om een film thuis te kijken, echter blijft dit hoe dan ook een extra.

Dat de film al klaar is, is natuurlijk een onzin argument. Zoals je al zei, je haalt niet het budget met Disney+, dus dat betekent dat ze een flink gedeelte moeten binnenhalen op andere manieren. Bios is daar de norm voor, maargoed niet iedereen wilt nu naar de bios, en dit biedt ook een alternatief op vroeger een film huren.

Ik begrijp gewoon niet waarom je er zo tegen bent. Het is een optie, een optie waar mensen blijkbaar gebruik van maken. Niemand forceert je het te gebruiken.
Haha, dat moest er nog eens bij komen :-). Maar ik snap de gedachtegang van Disney heel goed hoor. Die harken gewoon centen binnen, hoe meer hoe beter. Ik snap alleen niet dat je dit als consument actief wilt stimuleren. Maar goed. Misschien heb ik te veel een pay-to-win associatie ofzo. Ik zou dit nooit doen, maar daar is iedereen vrij in :-)
Wat actief stimuleren? Huren van films is vrij normaal.
Verder harken ze ook geld naar binnen door de film in de bios te laten draaien, nu weten we niet wat het effectief doet qua opbrengsten, want enerzijds is het duurder dan een kaartje en vergelijkbaar met 2 kaartjes, maar er kunnen ook 5, 10 of zelfs 50 in die periode naar deze film kijken.

Uiteindelijk blijf ik zeggen, het is een alternatief, als Disney+ kijker kan je gewoon een paar maanden wachten, als bioscoop liefhebber kan je gewoon naar de bios gaan, en wil je eerder kijken maar wel thuis, dan kan dat ook.

Direct op Disney+ zetten is geen optie, want dan levert de film niet genoeg op.
Exclusief in de bios is in deze tijd erg gevaarlijk (zoals je vast in het nieuws heb meegekregen, laait covid lekker weer op), dus ook geen optie.
Dus ja prima alternatief.

Ik als consument heb hier geen last van, en jij ook niet zover ik weet, zowel dan zou ik dat graag willen horen.
Wat actief stimuleren? Huren van films is vrij normaal.
Actief stimuleren dat je extra betaalt voor iets waar je al voor betaalt, zonder er ook maar iets van extra ervaring tegenover te stellen. Dat staat mij persoonlijk gewoon enorm tegen.
Direct op Disney+ zetten is geen optie, want dan levert de film niet genoeg op.
Dit vind ik dan nogal een claim. Hoe weet je of dat niet genoeg opbrengt? Heb je inzicht in de cijfers? Dat het méér opbrengt als ze er extra geld voor vragen snap ik. Daarom hebben ze het ook verzonnen. Maar of het anders niet genoeg opbrengt durf ik niet te beweren.

Maar ieder z'n ding hoor. Ik hoef er niet voor te betalen en zal dat ook zeker niet doen. Iedereen geeft z'n eigen geld uit op z'n eigen manier. En ik zeker niet op deze :-)
Hoe ik dat weet? Omdat hun streamingdiensten verlies maken.

Uiteraard is dat een investering waarbij ze verwachten dat dit op lange termijn geld zal opleveren, maar het is duidelijk dat dit het nog niet doet.

Dan kan je natuurlijk zeggen dat deze film dan misschien wel genoeg gaat opleveren, maar dat lijkt me niet.
Er is nu omzet van zo'n 60 miljoen, laten we zeggen dat dit zou verdubbelen als ze het niet in de bios laten uitkomen, iets wat ik aan de hoge kant schat, want ik denk dat de grootste groep die eerder zou betalen om thuis te kijken, dit echt al heeft gedaan.
Maar het budget zit op 200 miljoen, dus zelfs met 3x zoveel mensen die het huren op Disney+ maken ze nog verlies.

Veel mensen denken zoals jij en ik, of naar de bios, of wachten.
Actief stimuleren dat je extra betaalt voor iets waar je al voor betaalt, zonder er ook maar iets van extra ervaring tegenover te stellen. Dat staat mij persoonlijk gewoon enorm tegen.
Waar betaal jij dan voor? Betaal jij om alle films op dag 1 te krijgen? Nee. Dus wat is het probleem? Of denk je dat wanneer je een paar euro per maand betaal, dat je dan alle blockbusters waar honderden miljoenen in worden gestopt, dan op dag 1 kan kijken?
Waarom zou ik alle films op 1 dag willen kijken? Waar haal je dat ineens vandaan?

Je betaalt Disney voor de streamingdienst, zodat je films uit hun aanbod kunt bekijken. Alleen zeggen zij nu dus ineens: nee nee nee nee, je krijgt met wat je nu betaalt maar een deel van het aanbod te zien. Wil je alles zien, dan moet nog nog een keer extra in de buidel tasten. Dus ze knijpen hun aanbod opzettelijk om extra geld los te peuteren. Je betaalt voor de dienst, maar ze houden moedwillig zaken achter, omdat je daarvoor nog meer moet betalen, maar daar niks tegenover zetten. DAT staat me tegen. Maar we kunnen hier wel over blijven doorgaan. Jij snapt mij niet dat ik hier een punt van maak en ik snap niet dat mensen (in mijn ogen) dit soort geldgraai initiatieven moedwillig en actief willen stimuleren. Disney is er ongetwijfeld heel blij mee, en blijkbaar heel veel mensen ook. Maar mij niet gezien. Ik wacht wel braaf tot het normaal beschikbaar is, of ga naar de bios. Waar ik graag extra betaal maar daar ook een extra ervaring voor terugkrijg.
Je betaalt Disney voor de streamingdienst, zodat je films uit hun aanbod kunt bekijken. Alleen zeggen zij nu dus ineens: nee nee nee nee, je krijgt met wat je nu betaalt maar een deel van het aanbod te zien.
Dit is volstrekte onzin. Even een citaat uit 2019 (waarschijnlijk eerder, maar artikel is van 2019)
Chu says the conversation around which projects make sense for streaming is guided by their budgets but also focused around determining whether a project warrants a theatrical release. “There are films that work really well in theaters and require the big screen,” she says. For those films that are released in theaters, Disney doesn’t plan on changing any windows to bring them sooner to Disney+, which means there will be around a seven-month wait for titles like the upcoming Frozen 2 and Star Wars: The Rise of Skywalker to hit the service (Toy Story 4 should become available in early 2020).
Dit hebben ze altijd gezegd. Je kan het niet leuk vinden, maar ze zijn hier gewoon open in geweest, en ik vind het ook vrij logisch.
Maar dat maakt mijn punt toch niet minder valide? Als ik betaal voor Disney + dan wil ik hun aanbod zien. Niet een afgeknepen iets, waarbij ik extra moet betalen om een beetje meer te zien. Dat kunnen ze wel eerder geroepen hebben en daar duidelijk in zijn geweest, maar dan kan ik het er toch nog steeds niet mee eens zijn en het een slechte ontwikkeling vinden? (En dat al helemaal niet actief willen stimuleren) Maar we verschillen van mening. Dat is nog steeds duidelijk :-)
Ja dat maakt jouw punt wel minder.

Jij blijft beweren dat je ergens voor betaal, ik zet daar feiten tegenover dat je hier niet voor betaal. Daarmee is jouw bewering simpelweg onjuist.

Los van dat alles slaat jouw argument echt nergens op. Als ik jouw argument volg, dan geldt het volgende ook:
"Ik betaal voor het goedkoopste glasvezel internet abo, maar ik wil de hoogste snelheid, want ik betaal toch voor hun dienst"
"Ik betaal voor de Supporter abo op Tweakers, maar ik wil alle voordelen die bij het Elite abo zit"
"Ik betaal voor een kleine beurt bij de garage, maar ik wil een grote beurt krijgen"
"Ik betaal voor 1 filmkaartje, maar ik wil alle films in de bioscoop zien"
"Ik betaal voor reguliere content, maar ik wil premium content vanaf dag 1 zien"

Als jij denkt dat het bovenstaande anders is dan wat jij nu beweert, dan moet je echt is goed nadenken wat je precies zegt.
Jij hebt hun voorwaarden geaccepteerd, en nu klaag je dat het niet bevalt. Ik zou zeggen, annuleer je abonnement en stop met zeuren.

Verder mijn laatste reactie. Vermoed namelijk dat je het niet gaat snappen, en dus zonde van mijn tijd.

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 16 juli 2021 12:56]

Tja, als je niet wilt begrijpen wat ik probeer te vertellen en er uit verband getrokken voorbeelden bijhaalt die inderdaad nergens op slaan... Dan lijkt het me inderdaad beter om het hier bij te laten. Blij dat jij dat nu ook inziet :)
Ik vind het een prima trend. Ik houd niet van naar de bioscoop gaan, maar wil wel bepaalde films vlot zien. Als ik hem voor ca. hetzelfde geld(zonder reiskosten/-tijd, etenswaren(waar thuis water ook volstaat)) thuis kon zien op het moment dat het mij uitkwam, zonder eventueel storende andere gasten, dan deed ik dat wel. En dan mag het best een bedrag vergelijkbaar met 2 kaartjes zijn. Als er één ding zeker is, is dat ik niet in mijn eentje naar de film ga.

En aangezien filmmaatschappijen het vooral van de bioscoopinkomsten moeten hebben ga ik niet verwachten dat ze op Disney+ komen zonder fikse maandelijkse prijsverhoging. De enige optie is dan een VIP abonnement, maar ben bang dat je dan richting de €50 of meer gaat. Vind ik op zich ook geen probleem, maar dan moet daar ook het gros van het aanbod beschikbaar zijn. Zo niet, dan betaal ik liever een euro of 22 per keer dat ik een film wil zien voordat ie bij het standaard pakket zichtbaar is.

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 12 juli 2021 16:17]

Maar dat is in mijn ogen echt heel raar. De film is klaar, streambaar, maar bij Disney zeggen ze: We kunnen hem nu op Disney+ zetten zodat iedereen hem kan zien (want hij is klaar), maar we kunnen er ook nog € 22,- extra voor vragen. En dat zeg jij; Wat een goed idee! Hier heb je mijn centen en ik hoop dat jullie dit vaker doen!

Je moet het zelf weten natuurlijk, maar ik snap die gedachtegang niet zo goed.
Ze vangen tientallen (misschien wel honderden) miljoenen van bioscopen om de film te mogen vertonen. En jij verwacht dat ze hem vanaf releasedate bij je all-you-can eat van 9 euro per maand weggeven en daarmee de eerst genoemde inkomstenbron volledig de grond in boren m.u.v. de mensen die écht heel erg graag naar de bios gaan om de gezelligheid(wat iedereen blijkbaar anders interpreteert ;) )

Ik snap jouw gedachtengang niet zo goed. ;)

Als je nou zegt: je kan toch een paar maanden wachten totdat hij bij het standaard-aanbod in zit dan kan ik daar nog in komen. Daar ben ik het ook wel mee eens, alleen wil ik voor deze film best een uitzondering maken. En als het me het geld niet waard was, dan deed ik het niet, nog steeds geen probleem. :) Maar dan was het mij ook echt geen biosbezoek waard geweest,

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 12 juli 2021 17:07]

Ja maar ik snap het zeker wel vanuit het oogpunt van Disney. Heel goed zelfs! Begrijp me niet verkeerd. Ik snap alleen werkelijk niet dat je dit wilt stimuleren vanuit de consument. Maar goed, daar verschillen we duidelijk van mening. Gelukkig kan en mag dat :-)
Ik zie dit als een extra mogelijkheid. Vrij letterlijk heb ik hier 2 jaar geleden als eens gezegd dat ik graag de optie had om voor circa 2 bioscoopkaartjes ongeveer tegelijkertijd met de première een film thuis te kunnen kijken.

Als je het niet doet kost deze extra optie je geen geld en er wordt je ook niks ontnomen, dus ik snap het probleem niet. Het scheelt waarschijnlijk zelfs piracy waardoor films winstgevender worden(wat de kwaliteit ten goede zou kunnen komen).

En in veel gevallen is het als je het wel doet goedkoper dan naar de bios gaan(met 2 man kan het al uit).

Waar jij wellicht bang voor bent is dat veel films zo lang achter de paywall blijven zitten dat de gratis releases uitgesteld gaan worden. Dat is misschien een risico inderdaad. Maar meteen het enige nadeel dat ik bij deze mogelijkheid kan verzinnen. Wel een erg vervelende, dat dan weer wel. :)

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 12 juli 2021 18:34]

Nou, daar heb je nog een ander punt. Dat je straks inderdaad naast je abonnement voor iedere film nog extra moet gaan betalen. Super leuk vooruitzicht... 8)7

Nee, je bent lekker vrij in of je dit wel/niet goed vindt, maar ik weiger in dit geval om extra te betalen voor iets waar ik al voor betaal zonder extra ervaring/beleving/etc. In mijn ogen dus pure geldklopperij. Maar er is blijkbaar een markt voor... Dus Disney is inderdaad gek als ze dit niet zouden doen.
Niemand verplicht je te betalen en het is alleen maar een extra mogelijkheid. Nu is een film bij release domweg helemaal niet beschikbaar op streamingdiensten. :) Is het dan fear of missing out? Zelfs dat kan het niet zijn, want je kan alsnog naar de bios. En velen blijken dat ook te prefereren. Prima toch? Ik snap heel goed dat je het bedrag niet wil betalen, maar dan kan dus alleen het gevoel dat het er wel is een probleem zijn en dat is niet heel erg rationeel. ;)

Ik zie het niet heel veel anders dan dat vroeger meteen bij release de BluRay in de winkel had gelegen.

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 13 juli 2021 10:58]

Lees het misschien verkeerd het stukje over piracy maar het word juist alleen erger met dit model van disney+. Het staat namelijk al op dag 1 op verschillende kanalen.
Op dag 1(of meer) was sowieso wel vaker wat beschikbaar. Voor mijzelf wordt dat een heel stuk minder interessant als er een legale optie is. En dat is de bios ook, maar daar heb ik echt niet altijd zin in(steeds minder zelfs). Ik had vroeger ook echt wel liever een BluRay/DVD voor 2 bioscoopkaartjes op releaseday willen kopen, het bestond alleen niet. Niet dat ik nu nog ook maar iets met schijfjes van doen wil hebben. ;)
de bios toch echt wel iets speciaals hebben
Laten we dat nu idd niet vergeten. Als Disney dit doorzet dan bijt ze wel de hand die haar heeft gevoed natuurlijk - maar daar heeft Disney weinig moeite mee - die heeft laks aan alles en iedereen zo lijkt het.
Thuis kijken staat toch echt wel lager op de ranglijst qua sfeer. Dat er ongemakken zijn (lastige mede kijkers / duur eten/drinken), dat is altijd als je jouw eigen huis verlaat. En uiteindelijk zou ook de kwaliteit in de bios wat beter moeten zijn. Dat blijft toch moeilijk te evenaren - kost wel wat of dat te realiseren.

Je kan ook thuis een tafel, wat stoeltjes en paar glazen op wat kartonnen viltjes neerzetten en het een 'terrasje pakken' noemen en daar dus drankje gaan drinken. Is toch niet helemaal hetzelfde als op een echt terras. Wel goedkoper en ook veel minder last van andere mensen... :P

Maar wordt dat de nieuwe norm? Dat andere mensen altijd ongewenst zijn? Dat worden dan stille tijden.
Het is volstrekt persoonlijk. Ik vind het zelf een goede ontwikkeling als alternatief voor een bioscoop. Je kan de film of vanuit je eigen luie stoel bekijken of naar een zaal met nog een vracht mensen.

Persoonlijk heb ik helemaal niks met bioscopen. Misschien heb ik pech, maar negen van de tien keer zitten mensen luidruchtig popcorn/chips te knagen, of overal en nergens zie je van die lampjes opkomen (telefoonschermen). Of in het aller slechtste geval stinkt het ook nog is naar één en ander.
Uiteraard is het beeld/geluid goed en creëert echt een beleving, maar ik vind het puur om bovenstaande redenen het geld niet waard. (ik klaag dus niet dat alles zoveel geld kost, maar ik vind het, het gevraagde geld niet waard)

Wat ik overigens nooit begrepen heb, is dat mensen een bioscoop gezellig vinden. Je zit anderhalf uur+ stil naar een scherm te staren. (uiteraard heb ik in m'n tienerjaren ook menig film op de achtergrond gehoord achterin de zaal ;-) maar dat is een ander verhaal). Hooguit het napraten na de film of het uit eten ervoor, maar de film zelf snap ik niet zo :)

Dit gezegd hebbende, zijn de titels die Disney nu in de Premier Access heeft gezet voor mij niet 22 euro waard. Ik wacht wel een paar maanden. Maar ook dat is weer volstrekt persoonlijk voor mij natuurlijk.
De film kan daarna onbeperkt bekeken worden.
ja, maar dat kan na 5 oktober ook, "as long as it is offered on Disney Plus", en dan betaal ik geen 22 euro.
Die ongein haalt netflix ook uit,
soms na een paar maanden is het er weer af.

Het grappige is dat diezelfde Disney die norm heeft gezet bij vod’s als netflix. Niet alle type films het hele jaar door.
Aanbieden en terugtrekken en telkens weer opnieuw. Mooi voorbeeld Home Alone, maar ook veel horror films (halloween periode) etc.
Volgens het artikel:
Voor dat bedrag krijgen gebruikers toegang tot de film op hetzelfde moment dat die in de bioscoop verschijnt. De film kan daarna onbeperkt bekeken worden.
In de tekst staat onbeperkt kijken.
Moet zelf zeggen als je weet dat oktober je hem gratis kan kijken dan wacht je toch tot oktober.
Ook veel liever dan in de bios kijken ipv 22euro voor online.
Met zijn 2en naar de bios en je bent het ook kwijt, afgezien van parkeren, snacks in de pauze enz. Verschil kan natuurlijk wel de beleving thuis of in de bios zijn.
Naar de film gaan met twee personen kost ook al snel 20 euro (ex eten/drinken), daarbij kun je de film ook onbeperkt kijken. Dus effectief is dit goedkoper dan naar een bioscoop gaan, maar de ervaring zal anders zijn.
Of totdat Disney de licentie intrekt. En dat zal niet de eerste keer zijn.
Daarom, vaste media.
Dat zal bij disney+ niet snel zijn. Enige reden waarom nu bepaalde disneyfilms er nog niet op staan is omdat daar nog contracten met andere streamingdiensten mee liepen (natuurlijk op de films na die nog niet gedigitaliseerd zijn of disney echt niet meer wil tonen vanwege eventuele racistische inhoud (Song of the South, 8)7 ).
die 22 euro komt 1 malig bovenop je abonnement. Vervolgens mag je hem zo vaak kijken als je wilt. Zeg je je abonnement op, dan kun je ook niet meer bij deze film. Dat maak ik ten minste op uit hun eigen uitleg. Heb er zelf namelijk ook even naar gekeken om te bepalen wat ik er van vond.

Op zich vind ik het geen hele gekke deal. Ja, je kijkt hem thuis... en nee dus niet in de Bios. Dus je hebt niet hetzelfde als been bioscoop ervaring. Echter,... het kost je minder dan met ze tweeën naar de bioscoop te gaan en je kunt hem zo vaak opnieuw kijken als je wilt.
Voorheen had je deze optie niet eens, het was of in de bioscoop kijken of nog ff wachten tot hij eindelijk op disc en de streamingsdiensten uit kwam.
Ik heb het uiteindelijk voor deze film niet gedaan. Ben naar de bioscoop gegaan (wel een andere film). Maar moet zeggen (zeker in deze tijden), dat vanuit huis kijken ook wel lekker voelt. Bioscoop was geen bar/kroeg of iets dergelijks maar wel iets te vol. Dus kan me voorstellen dat dit met dat oa. in het achterhoofd nu extra aanslaat.
Ja je hebt een goed punt, als je met méér dan 1 persoon kijkt is de prijs niet heel gek. Zo had ik er nog niet naar gekeken, omdat mijn vriendin hier niet naar kijkt, haha!
We zijn de tijd alweer vergeten dat dit goedkoop was voor een film op DVD. Dit was het bedrag dat je voor 1 CD kwijt was.
Je kan zovaak kijken als je wil
Tja, gewoon 2x de prijs van een bioscoopkaartje met als voordeel dat je hem dan ook 10 of 20 keer kunt bekijken. En dat allemaal in het comfort van je eigen huis. Nu maar hopen dat je een mooie 4K tv en Dolby Atmos set thuis hebt, dan is het helemaal geen straf om het lekker thuis te kunnen kijken.
Wij kijken met het hele gezin en dan is de bioscoop veel duurder, los van snacks etc.... Ik vind het echt een leuke toevoeging. Denk dat ik al vier films zo gekocht heb.
Echt een gigantisch bedrag, maar er blijkt een markt voor te zijn kijkend naar de gerealiseerde omzet.
Gigantisch, wat kost een kaartje in de bios ?
Ga met zijn 2en en je bent veel meer kwijt.
Het is alleen voor een single een beetje jammer. Enigste wat je wel kan doen is als er in je familie filmliefhebbers zijn van dit samen te kijken dan kan je de kosten delen of met vrienden.
precies iedereen hier boven heeft het alleen maar over met z'n tweeen naar de bios
Ook als ik dat zou doen bij deze film (mijn vriendin gaat mee) dan zou het nog veel goedkoper zijn om naar de Pathe te gaan want voor mij is de film "gratis" (unlimitted) dus moet ik alleen voor mijn vriendin betalen (en ik heb denk ik wel genoeg punten om een gratis entree ook voor haar te krijgen)

maar goed dat zou bij deze film niet gebeuren, want die ga ik alleen wel even in de bios kijken.. (wat ik meestal doe bij de meeste films)
Disney zal voor een prijs een gemiddelde moeten nemen en prijs voor 1 persoon is dan te weinig.
Dat klopt zeker. Ik neem het ook niet kwalijk is heel makkelijk voor disney zelf om maar 1 manier te aanbieden.
Waarom kijk je alleen? Met een groepje (of met zijn twee) kijkt veel gezelliger.
Ik woon alleen dus moet je al bij vrienden gaan of uitnodigen is niet altijd simpel in deze tijd.
Dus, de beste manier om een avondje met twee te scoren.
Nou, dat vindt jij misschien, maar ik heb er vaak juist een hekel aan omdat er altijd wel weer bij zijn die er doorheen praten of op hun telefoon bezig zijn...
Vroeger (voor de download tijd) was je dit ook kwijt als je een dvd kocht.
Dat wel. Ik wou dat als je het aankochtte dat je het voor altijd hebt dat zou pas een goed model zijn. Ja zolang je abbonement loopt maar dat vind ik niet voldoende.
Dat is per film
Per film. Na een paar maanden komt de film tussen het reguliere aanbod waar je per maand voor betaald.
Volgens mij kan je dit alleen kijken als je Disney+ hebt toch? Dus je betaalt nu 22 euro + het bedrag per maand.
Ja klopt. Overigens doen wij er niet aan mee, die kids moeten maar even geduld opbrengen ;)
Je neemt als het ware voor dat bedrag een licentie op de betreffende film. Deze blijft dan voor je beschikbaar zo lang je Disney+ hebt. Wat er gebeurt wanneer je Disney+ opzegt en later weer opnieuw neemt weet ik niet.
Goedkoper dan een bezoekje aan de bios wanneer je met meer dan 2 personen kijkt (exclusief eten en drinken). De ervaring is uiteraard geheel anders, maar je hebt de film gezien.
volgens mij betaal je meer voor het bezien van deze film tijdens de "bioscoop" periode. vanaf begin oktober is deze films voor alle Disney+ abbonnee's te bekijken.
Dat wordt in de tweede paragraaf toch gewoon uitgelegd?
Niet echt.. Disney+ is een abonnementssysteem en de naamgeving suggereert dat het een extra toegangsniveau is. Niet zondermeer logisch dat dat voor slechts één film is, al zou 't met 2 à 3 films per jaar erin ook blind gokken blijven of je nog wat extra meepakt voor die behoorlijke prijs. En aan een niet-abonnee laat de (Nederlandse) Disney+ site er niets over los.
Premier access is inderdaad per film helaas. Ze verantwoorden deze kosten door aan te geven dat je de film dan met meerdere mensen kan bekijken en het op deze manier goedkoper is dan een bioscoopkaartje
Ik vind 22 euro gewoon te veel. Ja, met z'n tweeën naar de bios is net zo duur, zo niet duurder - maar daar krijg je nog de 'ervaring' bij. Om thuis een film te gaan kijken voor deze prijs, naast je abonnementsprijs, is absurd.
Je kunt natuurlijk altijd wachten tot hij bij de andere Marvel films staat met een paar maanden, gelukkig is het niet zo dat Disney de film alleen op Disney+ uit brengt.

Zelf heb ik dat met Mulan gedaan.
Ik ben het daar niet mee eens. Thuis, met een paar speciaalbiertjes, voor de 65" OLED, met een paar vrienden. Daar heb ik wel 22 euro voor over. Het is de perfecte prijs om serieus af te wegen om naar de biodscoop te gaan of thuis te blijven. Iets lager, en niemand ging meer naar de bioscoop. Iets hoger, en niemand gebruikt de VIP-toegang op Disney+.
Precies want de prijs stijgt enorm naar mate je met meer naar de bios gaat terwijl thuis je het desnoods kijkt met 10 man.. of meerdere keren als je het echt een toffe film vind.

Bioscoop ervaring thuis is zeker te halen wij hebben een full hd beamer met android tv erop met een bijna 3 meter beeld doorsnede aangesloten op een 5.1 in mijn werkkamer en een bank die helemaal kan uitschuiven tot een ligstoel… paar drankjes erbij, wat te snacken en pauzeren wanneer je de behoefte hebt 😍

Tuurlijk ook allemaal niet gratis maar m’n vrouw en ik hebben menig game en filmavond erop zitten, kijken de tofste series daar ipv in de woonkamer (alles marvel en star wars) dus dat geld is er naar verhouding allang uit 😆
En daarnaast... heb ik Pathe unlimitted
Dus bij pathe kan ik die film "gratis" kijken en dat abo is ook maar rond dat bedrag (als je de goedkoopste neemt)

Probleem met Disney is dat ze die 22 euro echt verwachten dat je er als gezin gebruik van maakt, dat is dus bij mij niet zo, mijn vriendin is niet geïnteresseerd in deze film.. dus dan is die prijs gewoon alleen voor mij..
You can’t please them all… helaas realiteit, ze zullen ook wel gezien (correct me if i’m wrong) een bioscoop bezoek hun meer oplevert p/p dan een abbo per maand. En iedereen die hem nu thuis kijkt gaat niet naar de bios dus snijdt Mickey zich aardig in die muizen pootjes als ie dan 2,50 vraagt of het bij het abbo gooit
Plus om het thuis te kijken moet je ook wel een goede TV en geluidsinstallatie hebben staan, anders haal je er lang niet zoveel plezier uit imo. Ik snap het wel, maar vind het ook teveel om het te verantwoorden. Zeker als je niet weet of je de film wel leuk gaat vinden.
Ik heb hem met 4 vrienden gekeken met wat snacks en een drankje, wat later op de avond, dus in het donker. I.c.m. een 65" OLED en een goeie surroundset, was de ervaring voor mij prima. Bovendien is het met de huidige coronaregels nog gezelliger ook thuis, omdat je ook met afstand een wat gezelligere verdeling over de ruimte kan hebben.

Ik prefereer normaal de bioscoop, maar hou nu liever 1,5m afstand (of wat minder als we niet goed opletten) van vrienden die verder voorzichtig zijn, dan dat ik in een zaal met onbekenden zit op meer afsrand, waarvan ik niet weet wat ze voor de rest doen.
Zeker niet de beste in de Marvel-reeks, maar wel vermakelijk. Ik had zelf liever echt een origins story gezien die meer in gaat op aspecten waar in deze film vooral op gehint wordt.
Hoe dan ook leuk om weer eens een keer naar de bios te kunnen (voor iets anders dan een animatiefilm voor kinderen).
Tja, 22 euro is wellicht veel voor een film die over een paar maanden gratis te zien is, maar met 2 personen naar de bios gaan kost je hetzelfde. Nu scheelt het reistijd, parkeerkosten, oppas regelen voor de kids.
Alleen heb je niet dezelfde 'experience' als in de bios.
dit soort films kijk ik in mijn eentje. Mijn vriendin is hier niet zo voor te porren.
Op zich kan het verschil in die experience ook voordelen hebben. Desnoods kun je altijd nog de buren vragen om door de film heen te praten, en in een zakje chips te gaan graven. :+

Het immense beeld (met je ogen op eineindig) en het geluid nabootsen gaat helaes minder makkelijk, en en komt met een behoorlijk prijskaart :-(
Geluid is met tweedehands spullen best goedkoop te doen. bv: Die oude, maar keigoede, Denon versterkers die 20 jaar geleden 2k gekost hebben, vind je nu voor 100 euro of minder in goede staat op de tweedehands websites.

Versterkers als die gaan makkelijk een leven mee en de kwaliteit van geluid is sindsdien ook niet toegenomen. Je mist wel wat van die nieuwerwetse features zoals een ingebouwde Spotify.
Je kan dat wel allemaal hebben staan, maar als jij in je appartementje of je rijtjeshuis even bioscoopje gaat spelen dan denk ik dat diverse mensen daar wel wat van vinden.
Voor 21 euro per maand kan je onbeperkt naar de film. Maar goed ik heb dan ook een andere situatie.
Voor 21 euro per maand kan je onbeperkt naar de film. Maar goed ik heb dan ook een andere situatie.
zoals welke?
Geen kinderen. Ik ga met de fiets. Dus extra kosten heb ik niet veel als ik naar de bios ga. Dus is 21 euro voordeliger dan zon 22 euro aan een film uitgeven. Daarom iedereen heeft een ander situatie. Dus argumenten als kinderen, oppas regelen, parkeerkosten, reistijd (ja dat wel maar dat kost alleen wat energie).
aaah op die manier , bedankt :)
Ik vind dit best wel jammer. Black Widow kwam gelukkig nog uit in de bios en heb ik afgelopen vrijdag gekeken, maar ik zie het voor bioscopen somber in. Steeds meer films komen direct op een VOD-dienst uit i.p.v. in de bioscoop. Uiteraard is dit goedkoper, maar als echte film liefhebber vind ik dat grote zilveren doek echt wat hebben.
Ik vind op zich niet erg dat er een keuze is, zelf zou ik voor de films die ik echt wil zien wel de bios gaan.
De gene waar niet zo haast me heb wacht ik dan wel 3 maand zoals bij disney+, dan kan je hem zonder de 22 euro kijken.

Met een gezin kan je ook zo denken 1 keer 22 euro en klaar, de snacks komen met de boodschappen mee.
Zo een film avondje thuis kan je het ook leuk maken, en dan is het goedkoper dan een ticket voor pa/ ma / kids / eventuele reiskosten enzo.
Yes, ik snap je helemaal! En ik ben ook zeker niet tegen keuze, ik ben juist voor. Maar de 'keuze' van de bios wordt steeds vaker niet meer aangeboden. Neem bijvoorbeeld The Tomorrow War of Luca. Direct online uitgebracht, maar ze komen niet in de bios uit. Daar baal ik van, want ik heb niet voor niets een bioscoop abonnement.
Hier bij Pathe is diezelfde film voor 1 persoon 13 Euro in 3D, 14,50 in ScreenX, en 11 Euro in 2D.
Streaming kost die dus 22 Euro (plus 9 Euro maandabonnement op Disney+). Dus met een gezin is dit goedkoper kijken. Dus afhankelijk wat voor soort kijker je bent, kan het zeker lonen om het thuis te kijken via Disney+, al zou ik dit soort films toch eerder in 3D willen zien in de bioscoop.
Duidelijk dat ik al lang niet naar de cinema ben geweest ....ScreenX ? (al opgezocht ;) )
Haha je heb tegenwoordig screen X en ook een 4DX, dan zit je in een efteling karretje die mee beweegt en en nat wordt enzo.

https://www.youtube.com/watch?v=57eUu0-Z30s

Lijkt mij dat nog best wel leuk geur / wind etc, maar dat bewegen gaat gewoon verpesten lijkt mij.
Dan gaat er gewoon denk ik te vaak iemand gillen die schrikt ofzo, en je kan ook niet echt geconcentreerd kijken lijkt mij.
Ben ondertussen al up2date gebracht door een 16-jarige 8-)
Naast de hele discussie over kosten VS. kosten om naar de biosscoop te gaan, de bios ervaring, ect.

Om naar de Bios te gaan te moet je ook daadwerkelijk fysiek daar heen kunnen/willen. Al is de reden maar zo simpel als kleine kinderen en geen oppas hebben, zo kun je toch een film kijken die in de bios draait :)
Ja je kan het zo zien als je alleen gaat over met vrienden, dan betaald ieder zijn kaartje voor zich(Of schiet voor en krijgt het terug).
Dan ben je geen 22 euro kwijt per persoon op zich, of je moet 4k etc hele mikmak hebben als die film daarin is.

Als je een film met je gezin wil kijken betaal je het allemaal zelf(Eventuele reiskosten etc), dan is 1 keer 22 euro en een zakje popcorn van de supermarkt een stuk goedkoper.
Nu is een bioscoopje soms ook best wel leuk, maar kan soms best snappen sommige denken film avond thuis is net zo leuk(En een stukje goedkoper :) )

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee