Afbeeldingen en details van GoPro Hero 10 Black verschijnen online

Er zijn afbeeldingen en details van een onaangekondigde GoPro Hero 10 Black uitgelekt. De actiecamera zou onder andere een nieuwe processor krijgen. De prijs en releasedatum van de GoPro Hero 10 Black zijn nog niet bekend.

De focus van de GoPro Hero 10 Black zou de vernieuwde GP2-soc zijn, schrijft de Duitse techwebsite WinFuture, die geregeld correcte informatie deelt over onaangekondigde producten. Deze processor moet het onder andere mogelijk maken om video's op te nemen met hogere framerates. Zo zou de actiecamera 5,3k-video's op kunnen nemen op 60fps. 4k-opnames zouden met maximaal 120 beelden per seconde gaan en WinFuture spreekt ook over 2,7k-video's op 240fps.

De actiecamera zou verder voorzien worden van een nieuwe camerasensor met een iets hogere resolutie; de effectieve fotoresolutie zou 23 megapixel bedragen, tegenover 20 megapixel in de GoPro Hero 9 Black. Verder zouden de marketingmaterialen van GoPro spreken over HyperSmooth 4.0 voor beeldstabilisatie. De GoPro Hero 10 Black krijgt verder een automatische uploadfunctie om video's te delen en moet waterproof zijn tot 10 meter diepte. De behuizing van de camera is vergelijkbaar met die van zijn voorganger.

Afbeeldingen via WinFuture

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-08-2021 • 11:33

44 Linkedin

Reacties (44)

44
44
15
0
0
23
Wijzig sortering
Zijn dit soort camera's geschikt voor opnames waarbij het ook wat donker is? Indoor activiteiten. Een kleine sensor geeft vaak ook veel ruis. Mijn Samsung S20 geeft geen bruikbare video's in het donker. Mijn D800 geeft betere beelden maar is te groot.

[Reactie gewijzigd door honey op 28 augustus 2021 12:19]

GoPro's zijn niet geschikt voor low light, helaas.
Je kan het wel een beetje verbeteren dankzij de "low light" setting, maar deze "vernield" de hypersmooth functie waardoor je beelden gaan shaken als je op stap bent.

Is de Samsung S20 niet goed dan? de S21 is super goed vind ik.

Weet niet wat je ermee wilt doen, maar kijk misschien eens naar de Osmo Pocket 2.
Er zijn twee modellen die een one inch sensor hebben en technisch gezien het beter doen in het donker. De Sony RX0 II (hoewel niet echt als actioncam bekend) en de Insta 360 One R 1 Inch Module. Maar de RX0 II heeft geen (goede) stabilisatie wat bij filmen erg opvalt en een f4 diafragma. De 1 Inch Module van Insta 360 zou meer geschikt moeten zijn maar beide modellen hebben hun voor en nadelen. Online is er meer over te vinden.
Nee niet echt. Teminste niet voor filmen. Meestal krijg je een grote ruisbak
Ook als je in pro mode filmt? Ik kan best mooie opnames maken in pro en daarna bewerken in Davanci Resolve.
Ik moet dat nog eens proberen. Nooit gedaan om te filmen in de pro mode op de Samsung S20.
Ik ben lid van de Gopro Facebook group. Bijna iedere week zijn er wel berichten over waterschade. Ik hoop echt dat GoPro bij hun nieuwe model goed kijkt naar waarom er zoveel klachten zijn over waterschade. Is de battery deur niet goed? Toch geen goed foam voor de microfoon gebruikt? Dit is de reden dat ik altijd een watercase om mijn Hero doe.

Er zijn sterke geruchten dat de nieuwe DJI een grotere sensor krijgt. De Sony en de (dat merk met dat rode lijntje) hebben al een grotere sensor. Blijft GoPro niet heel erg achter als zij kleine sensoren blijven gebruiken. Of komt er een one-more-thing aankondiging van een hero 10 pro ?

[Reactie gewijzigd door 4POX op 28 augustus 2021 11:53]

Bij snorkelen en duiken tot 10m heb ik geen problemen gehad met mijn Hero7 Black zonder water case. Maar eerlijkheidshalve dien ik te zeggen dat ik meestal met een dome werk.

Ik heb meer problemen met kou. Dan valt de GoPro erg vaak uit en moet ik hem onder mijn jas, tussen de voering en mijn lichaam opwarmen (waar ik mijn extra accu’s en geheugenkaartjes ook warm bewaar). Ik gebruik nu een goedkope AliExpress schuim drijflichaam (float) om mijn GoPro ter isolatie en/of tape er een Action handwarmer op.

[Reactie gewijzigd door Jittikmieger op 28 augustus 2021 12:28]

M.b.t. het probleem met kou, om wat voor temperatuur gaat dit dan? Aangezien ik nog een oud model heb Hero 3 Black en op wintersport nog nooit kou problemen mee gehad heb, terwijl in dezelfde omstandigheden mijn mobile telefoon dienst weigerde. Misschien dat de bouwkwaliteit en casing voor de Hero 3 Black beter waren?
Lichte tot matige vorst. Ik vermoed dat de processor van de 7Black dan teveel vermogen vraagt en de te kleine accu het bij kou niet kan leveren. Dit geldt zowel voor originele GoPro accu’s als 3rd party. ...En ik ben niet de enige heb ik wel gezien en gelezen op internet.

Edit: te kleine toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door Jittikmieger op 29 augustus 2021 06:00]

Heb jij ook iets gehoord of op deze nieuwe GoPro een HDMI aansluiting komt? Zou super graag deze cans weer willen gebruiken voor live video registratie. Maarja geen aansluiting…
GoPro heeft in zijn verdien model een add-on die ze de media mod noemen. Het geeft de Gorpo een HDMI poort en een audio in poort.
Mooier zou zijn als ze via USB C gelijk HDMI out hebben en dat je niet hoeft te klooien met een MOD. Die oude hebben gwn een mini HDMI
De kans is heel groot dat die GoPro gewoon een Sony sensor heeft hoor. Ook de DJI camera's hebben Sony sensors. Bv de Mavic Air 2 heeft een Sony IMX586 sensor.
Afgelopen jaren was oktober vaak de maand voor een nieuwe release. Ik zit zelf te wachten op een nieuwe 360 camera, ik heb een gopro 5 black die voldoet nog steeds prima.
Ik heb het idee dat 360-camera's helaas dood zijn als consumentenproduct. Erg jammer, je kon er zulke vette dingen mee doen.
Bij gopro zat er ruim 2 jaar tussen de fusion en de max, dus ik hoop dat een opvolger er binnenkort in zit. Insta360 doet het al een tijd erg goed en bij Ricoh loopt de Z1 zo goed dat ze met de laatste upgrade alleen het geheugen hebben vergroot. Dood zou ik het niet noemen, maar het klopt dat grote tech reuzen zoals Samsung en Sony er niet meer mee bezig lijken te zijn. Jammer want ook voor reguliere video is reframen geweldig
Op TV zie je juist regelmatig dat ze mooie effecten hebben gecreëerd met een fusion of insta360 one x, bijvoorbeeld bij de vlaamse de Mol.
Dood zou ik het niet noemen, vooral bij Insta360 zijn er wel mooie videos te vinden, maar het is wel een redelijk niche product, waarschijnlijk omdat het meer tijd kost om te bewerken.
Moet ik de aankoop van een Insta 360 nog even uit stellen?
Ook die komen vast ergens het komende jaar met een nieuwe camera. Zoals altijd is uitstel van een camera gemis van wat je nu zou kunnen opnemen.
Krijgt deze ook een betere beeldstabilisatie in nachtmode? In oudere modellen is t vaak kiezen tussen ofwel nachtmode ofwel goede beeldstabilisatie.
Lijkt me niet, zo'n klein hobby cameraatje heeft natuurlijk maar beperkte capaciteiten qua processorkracht/beeldbewerking: het blijft een action cam en geen professionele camera.
Die waterdichtheid tot 10 meter is al sinds de Hero 5 black. Daar mag wel eens wat aan gedaan worden..
Hoezo? Als je meer dan 10 meter nodig hebt kan je toch gewoon de supersuit/dive housing gebruiken?
Zijn er Tweakers welke geld verdienen met hun gopro icm youtube?

Ik was van plan een snelle electrische bike te kopen, deze ritten filmen en eventueel mijn kat mee te pakken, dit is toch wel iets dat zou kunnen aanslaan lijkt me.

Misschien moet ik stoppen met dromen? :z
Succes :z een fietstochtje vanuit een pov is 2 minuten leuk van jezelf. Misschien een 30 seconden van een ander.

Voor je geld kan verdienen moet je eerst al zoveel subscribers hebben en zoveel watchtime.

Dus blijven dromen..... Of gewoon doen en voor de lol, als er dan geld bij komt is dat extra
Ligt eraan, ikzelf volg meerdere MTB Youtubers (bekent en onbekend) en het hangt er maar net vanaf,wat presenteer je,hoe presenteer je, zit de action cam op de helm, chin, chest of op de bike zelf.
Zo heb ik er een paar pros tussen zitten en basically alles dat ze doen is vet (Fabio winter) en wat amateurs maar ook daar, de goeie montage en of gewoon de vieuws en spontane momenten.
Persoonlijk denk ik dat je best wat kan vloggen en doen met een actioncam
Wie niet waagt wie niet wint.. Las eerder vandaag over een 12 jarige die 4 ton met walvis NFT's verdiende, dus de wonderen zijn de wereld niet uit.

Ik zou wel een iets origineler dier/mascotte nemen dan een kat, we leven niet meer in 2007. Zijn Alpaca's tegenwoordig nog hip? Daarnaast zou ik Tiktok proberen, kan gewoon met je telefoon, scheelt ook weer een dure gopro. :+
Zolang je dat overdag goed gaat t prima. Op een scooter savonds kun je al niets meer zien omdat je moet kiezen tussen nightmode of beeldstabilisatie
Dagelijkse fietsritten klinken niet heel erg boeiend. Beelden van interessante MTB-parcoursen of de finale van een wielerwedstrijd lijken me leuker. Als je goed kunt snijden, kun je van een goed gepland toertochtje ook nog wel iets moois maken. Een snelle fiets heeft overigens voor beeld geen meerwaarde over een langzame fiets.

Maargoed, ik ben vaker verrast wat views scoort op Youtube.
wel smerig dat je zonder GoPro Subscription 50€ duurder uit bent dan met, al is dat waarschijnlijk om je stilzwijgende renewal van 50€ per jaar proberen te laten betalen (en je payment method van de aankoop te gebruiken als je via de site besteld)
Your Subscription automatically renews and you will be charged a Fee until cancelled by you or Us. The Fee is disclosed prior to purchase and confirmed via email following purchase.
...
The subscription fee and any other applicable charges including taxes, transaction fees or other charges (collectively, the “Fee”) will be charged to your payment method on the billing date indicated on the website, the Receipt and/or in Your account settings.
bron: gopro.com
Hangt er vanaf. Ik heb dat abonnement er al lang uit gehaald en zou niet zonder willen. Ik gebruik de GoPro op een FPV drone dus sloop ze wel met enige regelmaat :+
Ik mis ff je punt/context, reageer je op iemand? Wat is er precies duurder dan wat?
ik reageer op het product: als je het zonder extra garantie koopt is het duurder :|
Ah, nu zie ik het: je reageert niet op het artikel maar informatie op de site van GoPro (niet eens op de pagina waar je naartoe linkt) en dan gaat het nog eens over het vorige model. Lekker duidelijk ;)

Maargoed, je kunt het smerig, slinks of commercieel slim bedacht noemen, of er gewoon je voordeel me doen. Kopen met èn € 50 korting èn een jaar lang verzekering ter waarde van € 50 - scheelt toch € 100. Gewoon direct na aankoop opzeggen en/of je betaal informatie verwijderen of aanpassen naar een fictieve/foutieve rekening.
Chance dat ik dit lees want ik was van plan om de 9 te kopen. Ik wacht nog wel even :)
Wat is hier smerig aan? Je tel, internet, TV etc etc worden ook allemaal stilzwijgend verlengd tenzij jij het opzegt.
Plus ze vermelden het duidelijk dat het auto renewal is tot jij of zij het cancelen!
Als ze dat niet vermeld hadden dan was het smerig.

En als je subscription heb kan je de GoPro en accessoires goedkoper krijgen... En daarna zeg je het op dus ik zie geen probleem.
Je reageert op dasiro neem ik aan?

Een groot deel van de mensen vergeet op te zeggen, dus zal ongemerkt blijven vernieuwen en eenmaal afgeschreven zit je er weer een jaar aan vast waarschijnlijk.

Moet zeggen dat ik het hier op deze manier niet zo eens zo smerig vind, zelfs als je na het eerste jaar vergeet op te zeggen ben je net zo duur uit: je heb dan dus twee jaar "gratis" verzekering (of wat ze ook bedoelen met "Total camera replacement") en die andere voordelen: cloud storage en kortings.

Trouwens, als ze het niet (duidelijk) zouden vermelden zou het niet alleen smerig zijn, maar gewoon illegaal binnen het consumenten recht en kun je het geld gewoon terug claimen.
Hopelijk heeft GoPro eindelijk besloten om over te gaan op een 1 inch sensor. Kan je wel de resolutie omhoog gooien maar de low light prestaties worden er alleen maar slechter op.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee