Afbeeldingen GoPro Hero 9 verschijnen voor de officiële release

Er zijn afbeeldingen online gezet van de vermoedelijke GoPro Hero 9. Het apparaat, dat waarschijnlijk de Hero8 moet vervangen, heeft een kleurenscherm aan de voorkant, waarmee de fabrikant zich waarschijnlijk op vloggers richt.

GoPro heeft de Hero 9 nog niet officieel aangekondigd, maar afbeeldingen van de camera verschenen via de website WinFuture.de. De fabrikant lijkt de behuizing van de Hero 9 ongeveer gelijk te hebben gehouden aan de voorganger, met als verschil dat er een kleurenscherm is ingebouwd in de behuizing naast de cameramodule aan de voorkant. Verder is er over de specificaties nog weinig bekend.

Met de Hero 9 wil GoPro zich waarschijnlijk richten op vloggers en mensen die selfies willen maken. Door het scherm op de voorkant kunnen zij gemakkelijker zien wat zij aan het filmen zijn. Het blijft ook mogelijk om het beeld te zien via het grotere scherm aan de achterkant.

Omdat GoPro zelf nog niets heeft losgelaten over de vermoedelijke Hero 9, is nog niet bekend wanneer deze uit moet komen. Gezien het uitlekken van officieel uitziende afbeeldingen lijkt een release op korte termijn echter wel waarschijnlijk. Ook over de prijs is nog niets bekend.

Door RoD

Admin Mobile

30-08-2020 • 08:32

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
Duidelijk antwoord van Go Pro op de DJI Osmo Action: in alle reviews kwam de GoPro Hero 8 Black als beste naar voren behalve voor vloggers of mensen die een scherm aan voorkant wilde hebben, dat lossen ze hiermee nu ook op. Hopelijk geen al te grote impact op batterijduur.

Stond op het punt om een Hero 8 te kopen, wacht nu even en haal dan een Hero 8 afgeprijsd of een Hero 9.
Als beste tot de lens beschadigd is. Dan is het uit met de pret. Geen vervangbare lens. Dat kan gewoon bij de 7 en 6 etc maar om een of andere reden heeft GoPro dat weg gehaald bij de 8.

Waardeloos natuurlijk op een Actie camera waarbij schade erg aannemelijk is. Is je lens stuk of je Hero 8? Jammer joh, nieuwe kopen of dure reparatie van GoPro danmaar.
Slechte ontwikkeling en ik snap echt deze redenering niet van GoPro. Bijna alsof ze er van uit gaan dat die dingen niet meer worden gebruikt voor sporten waarbij beschadiging aannemelijk is.

[Reactie gewijzigd door Burning op 30 augustus 2020 10:52]

Als je goed vergelijkt tussen de Gopro 8 en deze mogelijke opvolger, zie je dat de lenscover+rand van de nieuwe Gopro niet één is met de rest van de behuizing zoals bij de 8. Er zit een naad, dus de kans is groot dat ze dit hebben gedaan om hem weer verwisselbaar te maken.
Daar kan je toch gewoon een lens protector voor kopen?
Een goedkoop stukje glas of plastic over de lens plakken!? Wat dus negative invloed heeft op de beeld kwaliteit? Plus ook niet bescherm tegen serieuze impacts.

GoPro kan ook gewoon hun bestaande en perfect werkte vervangbare lens systeem laten zitten..

Waarom zouden ze dat verwijderd hebben, ik gok iets met mensen die veel te lang doen met hun GoPros, makkelijk een nieuwe lens er op twisted voor 2 tientjes, tja liever heeft GoPro dat je een nieuwe koopt.
Het is allemaal goedkoop dus een extra laag er over heen plakken doet niet heel veel af van de kwaliteit die zo ie zo niet al te best is. Dus gewoon doen. Doen we professioneel ook.
Ja waar denk je dat die originele lens zelf van gemaakt is, je geeft zelf al aan dat ie twee tientjes kost? En 9 van de 10 (amateur)fotografen loopt ook met een filter voor zijn lens.
Als klanten er om vragen zullen ze het wel terug in nieuwe producten steken. Maar als de producten met moeilijkere herkenbaarheid blijven verkopen zoals ervoor, of zelfs beter, dan hebben ze geen incentive om die vervangbare lenzen terug te brengen. Als consument kan je bedrijven sturen door je aankoop te kiezen, helaas vergeten veel consumenten dit. En dan eindigen we bij situaties zoals grafische kaarten die plots fenomenaal duurder zijn dan wat ze vroeger waren, en de mensen klagen erover maar tegelijkertijd blijven ze die wel kopen in plaats van de goedkopere competitie te nemen, tot het punt dat de goedkopere competitie nu gewoon volgt in de prijsverhogingen.... Klagen is simpel, maar met je geld heb je inspraak in bedrijven, kies met je geld. En als niemand aanbiedt wat jij zoekt, werk dan zelf een product uit. Elon Musk is er niet slechter van geworden door de elektrische wagen te helpen maken die geen enkele fabrikant wou maken
Of een hele case. Een GoPro Action cam gebruiken zonder case is niet het beste idee ;-)
Op die plaatjes lijkt de lens wel weer verwijderbaar te zijn, wat een van de grote frustraties van de Hero 8 (vaste lens) zou oplossen.
Jammer zo een scherm aan de voorkant.
Ik gebruik go pro's meestal om het vliegen te filmen. Een scherm geeft extra reflectie op het raam. Dat is storend voor het beeld.

Daarnaast vraag ik me af of zo een 2e scherm geen negatieve invloed heeft op de batterij duur.

De reviews maar eens afwachten.
Bij de DJI Osmo Action kan je switchen tussen de schermen en is de ander uit. Dit heeft dus geen extra invloed op de batterij.
Je kunt ook nu al de 2 LEDs in en uitschakelen om reflecties te voorkomen, dus ik ga er van uit dat ze daar wel over nadenken ;)
Misschien is het in de instellingen uit te schakelen als je aan het opnemen bent.
Mischien kan je het voorste scherm gewoon uitschakelen....
Gewoon wat tape voor plakken of n papiertje voordat je m in de case vastklikt. Geen probleem lijkt me. Batterij duur lijkt wel een dingetje ja.
Dat tweede scherm zal gewoon uitschakelbaar zijn, al is het alleen maar om stroom te besparen.
Ik denk wel dat GoPro zo slim is geweest dat je het scherm kan uitschakelen. Dit is speculeren / gissen nog voor de GoPro uit is ...wait and see, de glazen bol is er nog niet.
Dan plak je er een matte screen protector op of een stuk vinyl zodat je get scherm helemaal niet ziet.
Als het enige verschil tussen deze en de voorganger dat scherm aan de voorkant is, moet je simpelweg kiezen welk model voor jou het beste is. Scherm uitschakelen is een optie, maar dat schermoppervlak kan zelf natuurlijk ook reflecteren.
Je zou toch denken dat ook de formfactor wel eens onder handen genomen kan worden.
De vorm is reeds zeer functioneel, en het is wel prettig als veel extra materialen die velen reeds hebben bruikbaar blijven.
Liever niet eigenlijk. De supersuit bijvoorbeeld van de 5 past nog voor de 8 dus hopelijk straks ook voor de 9, kan je die netjes blijven gebruiken.

Hopelijk doen ze ook weer een inruilprogramma, wordt wel eens tijd voor een upgrade van mijn 5.

Edit: oeps, ik zie dat dat niet waar is, de vormfactor is gewijzigd met de 8 en past dus niet meer... verandert dus blijkbaar wel. Too bad...

[Reactie gewijzigd door nokie op 30 augustus 2020 09:31]

Veel valt er niet te veranderen imho. Ergens loop je tegen je meest functionele vorm aan.
Ik heb de vorm nooit aantrekkelijk gevonden, er was destijds een strijd tussen VHoldR (Contour-HD) en de GoPro. GoPro had een uitstekende marketing die Contour-HD niet had. Beide camera's maakten in eerste instantie gebruik van dezelfde fabrikant en chipset. Ik heb al 12 jaar deze VHoldR en opvolgers en die is uitstekend voor het gewone helmcamerawerk.

Persoonlijk heb ik liever een zo klein mogelijke, gestroomlijnde en onopvallende camera (bulletcam) op mijn helm in het verkeer (ik doe geen stuntwerk).
Ooit een TomTom Bandit geprobeerd. Ongeveer zelfde formfactor, wat een prima ontwerp is voor op een helm itt de Gopro achtigen. Helaas was dat ding buggy as hell.
Verkleinen ter grootte van een dasspeld?
Hoe makkelijk zou het zijn om je camera gewoon op je kleren te kunnen plakken.
Ow wat geweldig, dat beeldmateriaal van 2 minuten. Want de batterij is leeg 8)7
Opslag kan qua formaat echt minimaal zijn. Idem voor alle elektronica. Er zijn geen bewegende delen en een gebruik van 2 minuten die je noemt is belachelijk.
Ik zie echt geen reden om veel verder te verkleinen.
Opslag kan qua formaat echt minimaal zijn. Idem voor alle elektronica. Er zijn geen bewegende delen en een gebruik van 2 minuten die je noemt is belachelijk.
Ik zie echt geen reden om veel verder te verkleinen.
Bij sommige mensen moet je precies oppassen wat je zegt want ze nemen alles letterlijk. Nog nooit gehoord van 'bij wijze van spreken'?

Het is vooral belachelijk dat bewegende onderdelen plots batterijslurpers genoemd worden. Ik raad je aan om eens 2 telefoons langs mekaar te leggen. Eentje filmt continue, de andere staat gewoon met scherm aan. Je zou nog eens kunnen verschieten van hoeveel energie er verbruikt wordt om iets te filmen.

Wil je degelijke kwaliteit, voldoende opslaggeheugen, fatsoenlijke batterijduur van een camera die ook nog voor sommigen ook nog over remote control moet beschikken, én ter grootte van een dasspeld zoals je eerder aanhaalde. Ik zou zeggen, succes met dat te ontwikkelen. Je zal ergens consessies moeten doen :)
Mijn GoPro 8 wordt wel enorm heet als ik op 4K film. Zo heet dat hij bijna niet vast te pakken is.
Dit schijnt meer te gebeuren, maar vind het niet fijn.
Tijdens de vakantie heb ik de DJI Osmo Action een halfuur laten filmen op de sterrenhemel. Ik schrok er van hoe het hij daarna was. Ik denk dat dat het nadeel is van zo'n klein apparaat dat zoveel kan
Heet bedoel je? Geloof dat ze 110 graden aantikken.

[Reactie gewijzigd door sohus op 30 augustus 2020 10:54]

Hitte is een typisch probleem van dit soort kleine videocamera's: De chips worden nogal heet.

Een veelvoorkomende klacht bij bijvoorbeeld de BlackVue is dat de MicroSD-kaartjes het snel begeven door het continue schrijven. De truc is dan om niet een supersnelle MicroSD-kaart erin te stoppen (die een chip heeft die oververhit raakt) maar eentje die trager leest/schrijft of een wat duurdere met een 'V' (video) of 'extreme' aanduiding. Mensen stoppen doorgaans de goedkoopste erin met de grootste capaciteit, maar die gaan snel stuk in dit soort apparaten...
Dat is een feature, zo beslaat je lens niet met condens :)
Daar had ik ook al last van met mijn 7, ik gebruik hem eigenlijk alleen onderwater en dar veroorzaakt snel condens.
Ik hoop op iets meer dan alleen dat extra scherm, 4K 120? Hogere resolutie sensor? 6K? Betere koeling of gewoon koeler systeem? Langere accu duur?
Het zijn een paar voorbeelden van dingen waar ik soms tegenaan loop of wat mij zouden doen besluiten om mijn collectie 7's en 8'en te upgraden.
Speculatie modus aan: het beeld op het scherm doet me denken aan een HDR demo om contrast en kleurweergave te showcasen. HDR zou een mooie toevoeging zijn en ze zouden daarmee de allereerste zijn voor een actioncam. Gezien GoPro tegenwoordig hun eigen chips ontwerpen, hebben ze helemaal zelf in de hand welke features ze willen toevoegen. Ambarella, hun oude SoC leverancier, heeft nog geen chips met 4K/120fps of HDR ondersteuning, waardoor merken als Insta360 en DJI daar nog niet aan kunnen beginnen.
de afgelopen jaren heeft GoPro hun nieuwe camera's altijd laatste week September/Eerste week Oktober uitgebracht, dus zal niet al te lang meer duren inderdaad.
Gopro begint steeds meer op een vlog camera te lijken ipv actie jammer weer
Omdat daar de grote markt zit. Gok niet dat veel GoPro gebruikers jaarlijks upgraden na initieel een model te hebben gekocht.
Denk niet dat de camera alleen voor vloggers perse is hoor....
Heb een hero 8 sinds een week, 2 weken te laat geleverd en daardoor mijn kleine vakantie gemist. Nu ben ik aan het strand en film tijdens het snorkelen. Maar heb toch wat kleine issues gehad... Camera gaat spontaan niet meer aan, battery moet eruit.. (nogal moeilijk in het water), waarna het weer voor een tijdje werkt. (this zeer irritant). En hij wordt erg warm, in 4K kan ik hem bijna niet vasthouden. (woon in Cyprus, waar het nu ook gewoon 35+ is. Heb hem gewoon op 2.7K gezet en het wordt niet meer zo warm. Ga hem toch maar op de 30 dagen niet goed geld terug gooien en voor de 9 gaan denk ik.
Op 2.7K kan ik ~1.5 uur filmen en op 4K ongeveer een uur. Zou mooi zijn als dat met de 9 ook iets beter wordt =)

[Reactie gewijzigd door da_PSI op 30 augustus 2020 12:55]

Ja mijn gopro 8 heeft jammer genoeg ook wat problemen automatisch aangaan batterij die snel omlaag gaat zonder gebruik
Ik verwacht vrij weinig van de batterij duur helaas zal dit waarschijnlijk gewoon hetzelfde zijn. Zelf heb ik voor 20 euro 3 accus en een oplader via aliexpress besteld die prima werken

[Reactie gewijzigd door Silence op 30 augustus 2020 15:53]

Dat is idd een koopje, ik vind gopro 8 buiten de niet afneembare lens geweldig

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee