Bungie onthult nieuwe Destiny 2-uitbreiding The Witch Queen

Bungie heeft de volgende uitbreiding aangekondigd voor Destiny 2. De nieuwe uitbreiding heet The Witch Queen en is de vierde uitbreiding voor de game. Volgens de uitgever verschijnt de uitbreiding op 22 februari 2022.

In The Witch Queen nemen Destiny 2-spelers het op tegen Savathûn van de Hive. Bungie voegt met de uitbreiding in elk geval een nieuwe grote locatie aan de game toe: Savathûn's Throneworld.The Witch Queen verschijnt op 22 februari 2022 op alle platformen waar Destiny 2 op beschikbaar is.

De uitbreiding voegt verder het nieuw wapentype Glaives toe, ook krijgt de game een nieuwe crafting-systeem. Daarnaast kunnen spelers zoals gebruikelijk nieuwe dungeons verwachten.

Tot de release van The Witch Queen moeten spelers het nog even doen met de huidige uitbreiding Beyond Light. Wel krijgt deze uitbreiding dinsdag een nieuwe contentupdate. De update voegt nieuwe activiteiten, loot en verhaal toe aan de game. Ook komt de crossplayfunctie nu definitief naar de game. Eerder dit jaar konden spelers van verschillende platformen al even samen spelen, omdat Bungie crossplay per ongeluk had geactiveerd.

Bungie maakte eerder al bekend de Destiny-franchise nog jaren te willen ondersteunen en uitbreiden. In februari maakte de studio bekend een kantoor te willen openen in Amsterdam.

Door Robert Zomers

Redacteur

24-08-2021 • 18:53

36 Linkedin

Reacties (36)

36
35
22
1
0
10
Wijzig sortering
Nu maar hopen dat ze ook een soort editie maken waarmee je meteen alle DLC bezit. Laatst nog gekeken om het weer op te pakken, maar kon alle DLC los kopen.

Edit: ik zie dat de Legendary Edition nu voor 39.99 te koop is. Hierin zit dus elke DLC t/m Beyond Light.

Extra edit: ik bezit een PS. :)

[Reactie gewijzigd door Clavis op 24 augustus 2021 19:46]

Vergeet niet te vermelden dat je tijdelijke DLC koopt die Bungie zal verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe content die je daarna opnieuw moet kopen.

Doe daarna heel goed research over hoe lang je nog toegang hebt tot de DLC als je de Legendary editie koopt. Het kan zo zijn dat de helft van de DLC waarvoor je betaald hebt overmorgen niet meer toegankelijk is. De service dat Destiny 2 is hedendaags is een dikke mist wolk wat mij betreft en ze moeten echt duidelijker zijn met hun marketing. Je koopt bijna geen DLC meer, maar een soort abonnement die niet eens geldig meer is als er nieuwe content wordt bijgevoegd.

[Reactie gewijzigd door RCFProd op 25 augustus 2021 01:12]

Ik had dat wel verwacht nog in het nieuwsbericht, dat stond namelijk inderdaad in vorig bericht.
nieuws: Destiny 2 wordt in september toegevoegd aan Xbox Game Pass
Destiny 2 met Beyond Light zit in Game Pass ja (Xbox en Cloud, niet PC), sinds release in 2020, waar het nieuwsbericht wat je linkt van is. Maar dat is geen garantie dat de nieuwe DLC ook in Game Pass zit. Daar is nog helemaal niks over gezegd dus daar zou ik niet zomaar vanuit gaan.

Edit: ga er maar vanuit dat de DLC (zoals verwacht) niet naar Game Pass komt, gezien je de DLC al kan pre-orderen en er niks over Game Pass bij staat vermeld: https://www.microsoft.com...-witch-queen/9mvqdjmv16vg

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 25 augustus 2021 01:38]

Ik zat ook al te kijken, maar ik wil dus ook alle seasonal activities van voorgaande seizoenen (want ik kan bijvoorbeeld niet die battlegrounds doen wat 2 seizoenen geleden is geïntroduceerd). Maar helaas moet je dan echt die Deluxe Edition kopen zie ik. Daar staat dat je dan toegang hebt tot de seizoenen 12 t/m 15.
Alleen twijfel nog om het te kopen want ik wacht meestal tot een game minimaal 50% korting heeft, maar deze editie heeft maar 33% korting.

Toch wel vervelend dat Bungie het allemaal zo doet. Want wil ik ook alle dlc hebben dan moet ik toch die legendary edition kopen want die zitten weer niet bij die deluxe edition.
Toch maar overstag gegaan en idd net de deluxe gekocht. Evenals Forsaken, welke nu 9.99 is. Shadowkeep had ik blijkbaar al.

[Reactie gewijzigd door Clavis op 24 augustus 2021 21:02]

Toevallig zat ik net ook te kijken. Het is idd iets voordeliger om dan die deluxe editie + forsaken en shadowkeep los (67 euro) te kopen dan de deluxe editie + legendary edition (87 euro). Want beyond light zit al in de deluxe editie dus die legendary editie is dan niet nodig.

Ben trouwens wel benieuwd wat je nou precies krijgt van die vorige seizoenen. Neem aan dat je niet meer de spullen krijgt wat je tijdens die seizoenranks (zoals armor en weapon ornaments, glimmer, brightdust etc) unlocked krijgt, maar denk puur de activiteiten etc.
Idd latente editie net als bij WoW waarbij alles zit inbegrepen, wel zo handig. Straks moet 10 uitbreidingen kopen om alles te kunnen spelen.
Ik ben echt super benieuwd naar Witch Queen. Speel Destiny al sinds de eerste game en ondertussen is er al dik zeven jaar aan verhaallijn geweest om tot een conclusie te komen voor wat betreft Savathûn. Als je enige vorm van interesse hebt in het verhaal van de wereld van Destiny is dit tóch wel echt de uitbreiding die je denk ik wel wilt hebben.

Verder ben ik ook super benieuwd in het crafting-systeem. Het feit dat je aan het begin alleen nog current-content spul kan craften is wel sick. Helemaal omdat je vaak wel voor 'god-rolls' uren bezig bent om net die perfecte roll te krijgen. Maar dat gaat denk ik nu een stukje gemakkelijker. Ook het feit dat er uiteindelijk legacy-gear aan toegevoegd wordt is wel top! De art department en story-telling department van Bungie is wat dat betreft zoals altijd geweldig. Nu alleen hopen dat de gameplay-loop interessant blijft. Maar ik denk met legendary campaigns en betere end-game content dat ik wel weer een paar honderd uur erin kan stoppen. :)
Ik vond het begin van het verhaal nog wel aardig, zeker die 'twist' dat je even je powers kwijt was, maar daarna ging het toch voor mij iets te choatisch, je kreeg wel bepaalde intro quests, maar zonder de DLC kon je dan weer niet verder.

Voor mij was het hoofdzakelijk gewoon wat random potjes in duiken (of hoe die 4 man variant heet van een dungeon run), maar door de enorme verspreiding qua lvl en locatie, was dat na aantal DLC's al niet meer te doen.
Dat stukje met dat je je powers kwijt bent zit eigenlijk ook niet meer in de game. De oudere campaigns zijn, samen met hun locaties en raids, uit de game gehaald onder het mom van 'ruimtebesparing'.

Destiny heeft een beetje erg last van FOMO-praktijken, niet een issue als je niet iets anders speelt. Maar als je ook andere games buiten Destiny om speelt, mis je redelijk wat content als je later aan gaat haken. Dit omdat de content uit de game wordt verwijdert na een jaar. (Of zoals in het huidige seizoen, over 180 dagen). Dus mócht je er nog in willen duiken, er is redelijk wat content free-to-play. Maar houd er wel rekening mee dat er wat betaalmuren zijn waar je tegenaan gaat lopen.
Dus eigenlijk is het spel het niet echt waard om als sporadische speler nog een keer op te starten? Misschien maar gewoon van m'n harde schijf verwijderen, dan.
Heel eerlijk, nee. Als je het sporadisch af-en-aan speelt dan kan je de game naar mijn mening beter links laten liggen. De game heeft veel te veel lore en verhaal erin zitten die je gewoon niet meer kan volgen tenzij je al dik in de materie zit.

Maar, mocht je daar echt geen ruk om geven, dan heeft de game wel een gratis dungeon, gratis raid, gratis PvP, PvE en PvPvE game-mode. Ontzettend veel items in de world loot pool, prima gratis battlepass, exotic wapens die je nu uit een kiosk kan halen (vergt wel een aantal maand grinden als je echt alles wilt hebben). En er komt dit jaar nog wat meer gratis content uit voor F2P spelers.

Zoals in mijn vorige comment ook, veel spul zit achter paywalls. De andere drie raids zitten allemaal in een expansion, twee andere dungeons zitten ook achter een expansion, huidige content en oudere content exotics van de huidige expansion zitten ook achter een paywall d.m.v. seasons. (Die content wordt overigens op 22-02-2022 uit de game gerukt).

Dus al met al, mocht je echt niet een issue hebben met FOMO, geen issue hebben met spul achter paywalls, en gewoon lekker willen knallen en het rustig aan willen doen, grijp je kans en give it a try. :P
Da's jammer om te horen. Ik speelde Destiny en deel 2 eigenlijk alleen voor het verhaal. De raids en de PvP konden mij eerlijk gezegd gestolen worden. De manier waarop het spel is behandeld door BungieVision heeft mij doen afwachten tot D2 Free to Play werd en ik heb toen eigenlijk alleen Shadowkeep gekocht omdat dat indertijd toevallig zo uitkwam. Voor de rest €0 in het spel gestoken, wat achteraf dus een goed idee blijkt te zijn geweest, aangezien de ROI ook 0 is.
De art, het verhaal en de lore van de game zijn ook wat dat betreft wel het sterktepunt van de franchise. Alleen zit je nu met het feit dat oudere content in een 'vault' wordt gestopt, waardoor je dus niet de verhaallijn meekrijgt van die lore, tenzij je op YouTube naar lore videos gaat kijken. De originele campaign en de eerste twee expansions zitten niet meer in de game. De seasons van vorig jaar met daarin ook veel verhaal en lore zitten idem niet meer in de game. En de huidige content qua seasons i.c.m. verhaallijn, worden idem bij de release van Witch Queen uit de game gehaald.

Denk dat het dan inderdaad een beter idee is om wat anders te spelen, misschien Warframe een keertje proberen? Heeft ook wel een geweldige story! :)
Helemaal met je eens dat de Art en Story afdelingen uitmuntend zijn bij Bungie!

Toch ben ik afgehaakt na deel 1 (stukje van deel 2) vanwege de grind die je beschrijft.

Geweldige gameplay, maar het blijft ‘werk’ om bij te blijven. Zeker omdat ik in de Crucible die goeie wapens nodig heb om enigszins mee te kunnen.

Daarom kijk ik ook halsreikend uit naar Halo Infinite MP :)
oh noes... de Gjallarhorn!

Het 30th Anniversary Pack bevat een nieuwe Dungeon, Gjallarhorn Exotic Rocket Launcher, nieuwe wapens, harnas en meer.

https://store.steampowere...ie_30th_Anniversary_Pack/

[Reactie gewijzigd door Qualixo op 24 augustus 2021 20:42]

Betalen voor cosmetics vind ik ok, maar dat ze Gjallarhorn achter een paywall van 25 euro stoppen vind ik echt triest. Ik was de laatste tijd aan het denken om weer Destiny te spelen, maar met dit soort dingen laten wel een zure smaak achter.
Als je kijkt naar de prijs van het 30-jarig jubileum pakket dan zit je met drie cosmetic armor sets eigenlijk al op 30 Euro aan in-game currency. Tel daar nog een exotic, dungeon, en drie op Hive-gebaseerde armor sets die je ook nog kan transmoggen, dan kom je al vrij ver met 25 Euro :p
Ik betaal niet voor cosmetics, ik heb ook nog nooit silver gekocht. Maar nu gaan ze content en exotics, wat normaal in expansions en season pass zit, met cosmetics mengen, waarvoor je normaal silver betaald. Nu zou ik dus 25 euro moeten betalen voor een dungeon en Gjallarhorn, om in februari weer 80 euro te moeten betalen voor de expansion en de season passes.

Bungie zegt dat ze de FOMO willen verminderen in Destiny, maar niets is minder waar. Ze monetizen het zelfs en geloof maar dat ze zich hiervan bewust zijn. Iedere keer gaan ze weer een stapje verder en ook hier gaan ze blijkbaar weer mee wegkomen.
Ben benieuwd! Onlangs begonnen met de game incl alle DLC, nog altijd vermakelijk :-)
Nou...dit is de beste seasonal change in lange tijd. Inloggen duurde even, maar daarna konden we gewoon spelen. Ook dat mag gezegd worden _/-\o_
Leuk allemaal.....zorg nou maar dat ik in kan loggen :(
Lijkt me niet realistisch voor een bedrijf om hun server infrastructuur uit te breiden voor een surge aan spelers aan het begin van iedere season, dat na een dag altijd weer stabiliseert, zodat iedereen meteen kan spelen. Try again tomorrow :)
Waarom niet? Dit spel is duur genoeg met alle dlc om niet te hoeven wachten voor iets waar je dik voor betaald.
Omdat ze die server capaciteit 99,9% van de tijd niet nodig hebben.
Dan neem je de 'extra' capaciteit af uit de cloud, daar is die toch juist voor ;)
Dat kan, maar aan de andere kant, ik moest 5 minuten wachten en kon daarna lekker aan de gang. Dus dan lijkt mij die extra capaciteit ook niet echt nodig. Ookal is het cloud capaciteit.
Alsof Bungie geen gebruikt maakt van cloud diensten van de grote jongens, extra capaciteit tijdelijk upscalen is niks voor hen.
Belangrijk om toe te voegen aan dit artikel. Vanaf vandaag is ook cross-play aanwezig in de game. Je kunt met al je vrienden spelen, ongeacht platform :)
Goede toevoeging, ik heb het erbij gezet.
Huidige uitbreiding heeft de naam Beyond Light, niet New Light :)
‘Bungie maakte eerder al bekend de Destiny-franchise nog jaren te willen ondersteunen en uitbreiden.’

Ik ben niet meer van plan ze jaren te blijven ondersteunen. Laatste DLC was zo belabberd en de manier waarop tegenwoordig met quests omgegaan wordt is een zootje.
Yes! Weer tegen Hyves knallen!!! Leuk!!! /sarcasm-off
Helaas dus weer geen nieuwe enemies in die 7 jaar tijd dat destiny 1 uitgekomen is.
Scorn en Taken zijn gewoon skins over vandals/hyves.
Elke keer de hoop dat er nieuwe enemies komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee