... Dit artikel gaat over de zaak tussen VW en de klant. Niet over het stuk van de regelgever en VW. Dus relevantie is erg in twijfel te trekken.
Tja, het gaat beide over aspecten van dieselgate. Als de overheid, adequaat hierop gereageerd had, dan had @
Lan Mandragoran zijn reactie waarschijnlijk niet geschreven.
Wat de staat hiermee doet of zoals door jou beschreven niet mee doet lijkt me niet hier de plek dat aan te kaarten.
Het is een ander aspect van dezelfde zaak. Als dit niet de plek is, waar is dat dan? De ministerraad en het OM luisteren toch niet naar de burger.
Ik denk dat meeste burgers het eens zijn dat er best een pittige straf mag staan op dat stuk. Maar ook zeker is het zo dat VW en hun medewerkers er niet enkel met dit soort klanten compensenaties zijn afgekomen. Zeker ook in America zijn de hoge heren van Audi streng aangepakt (en terrecht).
VW (en de andere dieselbouwers) hebben de Nederlandse wet overtreden, en dus zouden op grond daarvan ook door het OM aangepakt moeten worden. Daarom is het zo jammer dat onze toenmalige regering dat niet wilde doen.
https://www.ad.nl/auto/ne...cht-niet-aan-br~a40f4cea/
In 2017 concludeerde toenmalig demissionair minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) dat er ‘geen juridisch aanknooppunt’ was om fabrikanten aan te pakken die in hun dieselauto’s uitstootfilters van ‘bedenkelijke kwaliteit’ hadden geïnstalleerd.
Bedankt
Rutte, Asscher, Plasterk, Blok,
Timmermans, Koenders,
Dijsselbloem,
Opstelten,
Van der Steur,
Kamp,Plasschaert, Dijkhof,
Schippers, Bussemaker,
Schultz van Haegen, Ploumen,
Weekers,
Wiebes,
Teeven,
Verdaas,
Dijksma,
Van Dam,
Van Rijn, Klijnsma, Dekker,
Mansfeld.
De lamlendige Nederlandse regering heeft dat verzaakt. De reden daarvoor is waarschijnlijk dat men, zoveel mogelijk het bedrijfsleven wilde bevorderen, ook al gaat dat ten koste van de burger (zowel financieel, als qua gezondheid). Destijds pikte de burger dat, tegenwoordig is die dat een beetje zat, maar toch is VVD de grootste gebleven. Blijkbaar vindt die burger het prima dat bedrijven het milieu vervuilen en verzieken en de (r)overheid daarvoor de burger op alle fronten laat opdraaien. Het enige tegengeluid zien we van D666 en GroenSlinks die niet alleen nog verdere "vergroening" voorstaat, maar geen oog heeft voor de haalbaarheid van de maatregelen voor de wat minder verdienende, en vaak ook van zijn auto afhankelijke burger, en alleen maar nog meer niet-werkende allochtone jihadisten het land willen binnenhalen, die voorrang krijgen op de markt van bestaande sociale huurwoningen zodat er voor de werkende Nederlander (autochtoon of allochtoon) - nu er geen huizen meer gebouwd mogen worden geen andere opties zijn dan emigreren of dakloos worden.
Nogmaals dat onze regering dit anders doet, lijkt me niet hier de plek dat aan te kaarten of dat deze compensatie naar kopers minder terrecht zou zijn.
Het betoog van @
Lan Mandragoran ging er niet over of deze compensatie naar de burgers terecht was maar over dat er voor een - naar zijn inziens - groter onrecht niets gedaan wordt. In mijn posts gaf ik enkel aan dat a) het terecht is dat de kopers gecompenseerd worden, maar dat ik vind dat @
Lan Mandragoran daar zeker een punt heeft.
Alles in het leven is een keuze. Als je in de stad wil werken wil niet zeggen dat je er ook moet wonen en klagen over de nadelen.
Aangezien er buiten de stad vrijwel geen openbaar vervoer is, en de stad autoverkeer tegengaat is in de stad werken en er buiten wonen geen optie als je werkgever niet voor parkeergelegenheid zorgt.
Je zult dan keuzes moeten maken voor bijvoorbeeld een langere reistijd met woon-werk verkeer.
Veelal is dat geen optie. Ik ken iemand die hier in de stad ging werken in een winkel. Die was destijds tot 18:00h open, maar de laatste bus naar het dorp waar haar toegewezen woning was, vertrok om 17:09 en kwam daar om 18:00h aan. Afstand was te ver om te fietsen. En nee, de woning daar was geen keuze, ik schreef al: "toegewezen".
Dit is toch echt een keuze, zeker met de hoge huizenprijzen in steden is economische reden geen geldige reden om in de stad te wonen.
Dankzij onze geweldige negering en lokale (r)overheid is er tegenwoordig helemaal geen keuze meer. You take what you can get.
Zelf ben ik juist om economische redenen uit de stad vertrokken.
Dan behoor je dus toch tot -zoals ik in mijn vorige post aangaf- de beter verdienende klasse.
En ben een programmeur dus om mij boer te noemen omdat ik niet in de stad woon, nouja laat ik zeggen dat ik dat geen wenselijke communicatie vind.
Mijn aanduiding van burgers/poorters, boeren en buitenlui met deze historische terminologie is uiteraard een generalisatie, die dus min-of-meer nog steeds op gaat, vooral nu met de stijgende huizenprijzen. In die terminologie zou jij dus vallen in de categorie "buitenlui".
Wie nog een woning in de stad heeft - en geen geld voor een tweede woning daarbuiten, blijft zitten, en "geniet" van een sociale huur die met een gemaximaliseerd percentage per jaar mag stijgen (maar dat percentage is al decennialang hoger dan de inflatie, en die is al decennialang hoger dan de CAO-loonsverhogingen in de inkomensgroepen die voor een sociale huurwoning in aanmerking komen, dus deze mensen zijn al decennialang een steeds groter deel van hun inkomen kwijt aan woonlasten) want hij/zij kan niets anders. Wie het zich wel kan veroorloven houdt zijn stadswoning aan en koopt een buitenverblijf, maar dat zijn inderdaad de "happy few".
Een van de redenen dat ik niet zoveel met mensen uit de randstad heb, omdat ik dit "neerkijken" op bevolking buiten de randstad mij iets te vaak is voorgekomen om het toeval te noemen.
Dat neerkijken is volgens mij vooral iets van de bestuurlijke klasse. De lagere sociale klasse in de volkswijken houdt zich daar volgens mij niet mee bezig, al is het zo dat je iemand van elders wel een vreemde eend in de bijt kunnen vinden, die de lokale mores blijkbaar niet begrijpt.
En verder, dat jij de term "boer" geen wenselijke communicatie vindt, ligt toch echt aan jou. Voor stedelingen is iedereen van buiten de stad een boer, dus tenzij deze zich dusdanig daarvan onderscheid dat het overduidelijk is dat de term niet op hem van toepassing is. Ik moet daarbij nu dus denken aan een oude reclame, ik denk van de staatsloterij, maar het kan ook een andere loterij zijn, waarin we boeren, die blijkbaar deze loterij gewonnen hebben, in hun overal rondrijden met Ferrari's, met daarachter aanhangwagens met gier, mest, en andere landbouwbenodigdheden. Het hebben van een dure auto in deze is dus niet onderscheidend genoeg, je zal als buitenmens dus je ook duidelijk anders moeten kleden, spreken en gedragen, bijvoorbeeld met een Haagse hete aardappel in je keel.
En ja, de term heeft ook al jaren een pejoratieve klank, vandaar dat men het tegenwoordig vaak over agrariers heeft, echter ik verwees met deze versteende uitdrukking naar de sociale klasses die, niet meer formeel, maar feitelijk nog steeds aanwezig zijn.
Wat kun je eraan doen om het tegen te gaan verder? Er bestaan gewoon mondkapjes die fijnstoffen kunnen tegenhouden, en ook NOx filters.
Dus jij prefereert het om permanent met dergelijke mondkapjes rond te lopen. Nu, laat me je vertellen dat er legio wetenschappelijke onderzoeken zijn die aantonen dat het permanent dragen van dergelijke dingen aanzienlijke gezondheidsschade kan veroorzaken omdat ze broeinesten zijn van bacteriën, virussen en schimmels. De meeste doden tijdens voorgaande griepepidemieën kwamen niet zozeer door dat virus, maar doordat dit virus de gezondheid van de desbetreffende personen dusdanig had verzwakt dat ze daardoor een bacteriële of schimmelinfectie opliepen, en als gevolg van die longontsteking overleden. Zelfs bij corona is dit verschijnsel al opgemerkt.
Dit is in china in grote stede al jaren normaal en na corona zal ook niemand je gek meer aankijken als je met een mondkapje rond zal lopen. Dit is dus ook een keuze, zonder overdreven zaken als beademingsflessen e.d. Je kunt dit lastig vinden, en dat is begrijpelijk. Maar dit is iets dat we samen hebben gecreeerd en dus consequenties voor staan. Ik zou liever voor mijn gezondheid kiezen (met mondkapje) dan voor het gemak (zonder mondkapje), ieder zijn keus.
Ik zou liever ervoor kiezen die steden helemaal te vermijden.
Doordat er meer mensen landelijk gaan wonen, worden die plekken niet direct steden.
Nee, het worden geen steden, maar ze verstedelijken wel. Er zijn genoeg plaatsen waarop de term stad niet van toepassing is, maar waar je wel kunt spreken van een stedelijke of verstedelijkte omgeving. Uiteraard ontbreken voorzieningen, zoals een bibliotheek, openbaar vervoer, gemeentehuis, school, kerk, supermarkt, maar verder is alles wel verhard, ommuurd, enzovoorts.
We hebben veel open land nog in Nederland, zeker als de landbouw door een gelijke discussie enorm gaat terugschalen.
Als zijnde de grootste landbouw-exporteur na de USA is een zekere terugschaling best te accepteren. Desondanks zijn we nu al sterk afhankelijk van voedselimport, en die zal alleen maar duurder worden. Het volledige verdwijnen van alle landbouw, zoals de milieubeweging en de landelijke overheid nu voorstaat lijkt me geen goede ontwikkeling.
Als we alle Nederlanders gaan verdelen wordt het nog steeds niet een grote stad.
In sommige opzichten zijn we dat wel al hoor, zeker als je Nederland gaat vergelijken met het buitenland.
De problemen zijn dan veel kleiner van schaal omdat we veel minder dicht op elkaar wonen en er veel minder verkeer nodig zal zijn op die plekken.
Stedelijke verkeers- en parkeerproblemen kun je inderdaad verkleinen door mensen te spreiden, echter de overheden willen nu juist concentratie van alle mensen in de stad. Dan hebben ze er namelijk meer controle op. Dan is het veel makkelijker om gebieden af sluiten en lockdowns op te leggen. Vooral hier in deze provincie is dat al decennia heel sterk. Het buitengebied wilt men zo leeg mogelijk maken. Ja, als je agrariër bent - met de desbetreffende diploma's - mag je bij je land nog een woning bouwen, maar verder niet. Overige bestaande woningen worden gedoogd. Een dergelijke woning verbouwen mag - binnen zekere grenzen - maar als je op de plaats van een bestaande polderwoning een groter wilt neerzetten, dan wordt je teruggefloten. Als je sloopt, mag er in de plaats daarvan geen nieuwe woning neergezet worden. Dat is al zeker 40 jaar zo. Ook mensen die op een dorp geboren zijn, en daar graag willen blijven wonen hebben het nakijken, er mag in de dorpen niet bijgebouwd worden. Zelfs in de steden in deze regio mag er nauwelijks gebouwd worden, al sinds ongeveer 30 jaar wordt er slechts een derde tot een vijfde gebouwd als waar er vraag naar is. De enige plaatsen waar gebouwd mag worden, is in de provinciehoofdstad, de andere twee grootste steden in die regio, en een tweetal toegewezen groeikernen, ook in die regio. Wat men in de provincie koste wat kost wilt vermijden is dat het aantal inwoners in onze regio groter wordt als die in de regio waar de provinciehoofdstad is. Ook nu al is er grote nijd omdat sinds de gemeentelijke herindeling van 2004 onze gemeente meer inwoners heeft als de provinciehoofdstad.