Ghostwire: Tokyo is uitgesteld tot begin 2022

Ghostwire: Tokyo is uitgesteld tot begin 2022. Eerder stond de releasedatum van de game op oktober 2021. Ontwikkelaar Tango Gameworks zegt meer tijd nodig te hebben om zijn visie te verwezenlijken. Het spel komt eerst naar de PlayStation 5 en pc.

Er wordt volgens Tango Gameworks hard gewerkt aan het spel, maar de studio focust naar eigen zeggen ook op de gezondheid van zijn medewerkers. Daarmee lijkt de ontwikkelaar aan te geven overwerk aan de titel te willen beperken.

In juni vorig jaar werden de eerste gameplaybeelden van Ghostwire: Tokyo getoond. Volgens de makers is het een actie-avonturengame met 'spookachtige' elementen, maar geen horrorgame. Het spel wordt gemaakt door Tango Gameworks, een studio die onderdeel is van Bethesda en dus nu eigendom is van Microsoft.

De game werd aangekondigd als een tijdelijke exclusive voor de PlayStation 5. Het spel verschijnt echter ook op de pc. Ondanks dat de studio nu eigendom is van Microsoft, zal het spel niet direct voor Xbox-consoles verschijnen. Microsoft gaf eerder al dat gemaakte afspraken over exclusiviteit blijven bestaan. Hoe lang de exclusiviteit duurt is niet bekend. Vaak gaat dat om een jaar.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-07-2021 • 16:39

38 Linkedin

Reacties (38)

38
37
10
0
0
20
Wijzig sortering
Het blijft toch bijzonder om te zien dat Japanners zulke bizarre games maken.
Ik vind dit nog vrij tam als ik eerlijk ben, kijk voor de grap eens "Mind Game".
Only in Japan. Knettergek volk. Dat is het mooie van de Japanse cultuur vind ik. Veel Japanners die in de creative sector werken zijn over het algemeen mensen die totaal niet in de traditionele Japanse cultuur passen.
Gelukkig worden dit soort games gemaakt. In de USA en EU worden vaak alleen games gemaakt die "veilig" zijn. Ze zullen nooit iets aparts maken omdat ze bang zijn dat het niet verkoopt. Daarom zijn de meeste parels ook te vinden qua games in Japan. Dit is 100x beter dan de zoveelste Assassin's creed, Fifa, Battlefield, call of duty. Ik mis in de game sector echt wel de innovatie die de Japanners wel brengen.
Gelukkig worden dit soort games gemaakt. In de USA en EU worden vaak alleen games gemaakt die "veilig" zijn. Ze zullen nooit iets aparts maken omdat ze bang zijn dat het niet verkoopt. Daarom zijn de meeste parels ook te vinden qua games in Japan. Dit is 100x beter dan de zoveelste Assassin's creed, Fifa, Battlefield, call of duty. Ik mis in de game sector echt wel de innovatie die de Japanners wel brengen.
Ow ik vind Remedy Entertainment hun spellen juist fantastisch, en dat is een bedrijf uit Finland, uit Europa dus.

Zo als:

Max Payne 2001
Max Payne 2: The Fall of Max Payne 2003
Alan Wake 2010
Quantum Break 2016
Control 2019
Juist was ik in mijn reactie hierboven nog vergeten te melden.
Alan Wake en de Max Paynes, zalige games !
Ja Remedy Entertainment maakt goede spellen, heb al hun spellen gekocht, heb de Max Payne spellen nog liggen in hun originele doosjes.
Nou nou, final fantasy tig zoveel. Resident evil remade remaster zoveel. Tekken 7.
Ik hoef niet te beginnen over Mario toch?
Is niet echt anders dan Amerikaanse game bedrijven.
Nou nou, final fantasy tig zoveel.
Sorry, maar FF is wel een heel slecht gekozen argument zeg....
Heb jij uberhaupt ooit een FF gespeeld? Van alle reeksen in gaming is dat misschien wel degene waarbij de games het minst met elkaar delen. Zeker als je kijkt naar die gouden reeks. 6, 7, 8, 9 en 10. Die games lijkt in bijna geen enkel opzicht op elkaar. Lore, verhaal, wereld, mechanics, artstyle. Je zou ze stuk voor stuk andere titels kunnen geven en het was ook gelooofwaardig. Dat is zelfs 1 keer gebeurd.

FF8 was na FF7 zo ongeveer de minst veilige keuze die je had kunnen bedenken. Die game ging in bijna alle opzichten de andere kant op, terwijl Squaresoft net met gigantische afstand hun meest succesvolle game had gemaakt (en op een haar de meest succesvolle PS1 game). Dan Xenogears, wat als project werd gestard om de volgende FF te worden, maar een andere titel kreeg om die game te donker was.
Resident evil remade remaster zoveel.
Dat zijn er 3 toch? Over een tijdspanne van.. bijna 20 jaar?

Bovendien, RE2 R is zonder enige twijfel een van de beste remakes..... ooit? Zo ongeveer het tegenovergestelde van die ronduit beledigende low effort cash grabs.
Nee, niet FF7 Remake, Shadow of the Colossus en Demon's Souls. Meer van dit graag.

Blizzard moest twee keer op zn bek gaan voor ze bedachten.. Misschien moeten we ons speler wat meer respecteren??? Want Diablo 2 R bend ik serieus benieuwd naar. SC1 en WC3 -> beledigend gewoon.

En ja.. Als je gaat zoeken worden in Japan ook veilige keuzes gemaakt... No frkn shit. Als je gaat zoeken vind je altijd wel ergens voorbeelden van. Maar volgens ging het meer dat soort algemeen 'wacko Japan sentiment.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 14 juli 2021 09:57]

Het verschil is alleen dat er bij die games daadwerkelijk dingen veranderen. Resident evil is bijvoorbeeld van Third person naar first person gegaan. Elke final fantasy game is een andere game op zichzelf. Met een ander verhaal, andere mechanics etc. Dus dat kan je zeker niet zo vergelijken t.o.v. de Amerikaanse games.
Dat is wel heel kort door de bocht moet ik zeggen. Call of duty en fifa verandert al jaren niks aan. Vooral fifa is elk jaar hetzelfde. Call of duty is ook niet veel veranderd de afgelopen 10 jaar.

En nee een aanpassing naar een andere wereld oorlog als de game verder gelijk is vind ik nou niet echt een grote aanpassing nee.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 13 juli 2021 20:30]

Ze kunnen moeilijk van FIFA ineens een basketbal game maken hé ;)

Ik denk dat het ieder zijn eigen smaak is want ik heb niet veel met die typisch Japanse (en soms heel bizare) games.
Geef mij dan maar een AC, TLOU, Hitman, Doom, Far Cry... of racegames als Forza (die trouwens ook altijd met auto's zijn) :P.
Of om toch Japanse games te noemen Resident Evil of Silent Hill.
Zelfs de hoog scorende Death Stranding ging mij op de duur vervelen wegens te bizar (en saai).
Wel mooie omgeving omdat het herkenbaar was daar we er zelf geweest zijn en waarschijnlijk ook de reden dat ik het iets langer heb volgehouden om te spelen.

Over COD heb je zeker gelijk. Vind ik ook geen bal aan, maar dat noem ik dan ook "puber" games ;)

[Reactie gewijzigd door dafran op 14 juli 2021 08:20]

Ze kunnen niet er ineens een ander genre van maken. Maar als je dan bijvoorbeeld race games wil vergelijken, kijk dan eens naar Gran turismo. De enorme detail die in elke auto zit, de enorm grote carrière modus die daar in zit. Dat is ongekend en daar is geen enkele game die daar zou gedetailleerd mee om gaat. Daarnaast proberen ze met elk deel altijd wel weer iets nieuws te doen. Dat is toch heel iets anders dan de volgende NFS die weer hetzelfde kunstje doet.
Laat mij nu net geen fan zijn van Gran Turismo daar ik hem eerder "Bore Turismo" zou noemen :+

20 modellen van dezelfde type wagen maar een ander jaar noem ik niet echt gedetailleerd en noodzakelijk in een race sim. En zeker niet wanneer het een banale auto is waarmee ik in het echte leven zo mee zou kunnen rijden.

Dat is hetgeen mij het meeste stoort aan GT is dat je die rijbewijzen verplicht moeten halen met die "saaie" auto's voor je aan de slag kan gaan met een echt "racebeest" dat ik mij niet kan permiteren in real life.
Tenzij dit gewijzigd is in de laatste updates ?

Nee geef mij dan maar een Forza Motorsport.

NFS is idd ook niet mij type game en valt mee met COD onder de "pubergames" :)
Dat is precies wat Gran turismo zo leuk maakt. Van onderaf aan beginnen en dan steeds verder komen. Dat is ook waar de gran turismo serie om geloofd wordt. Maar goed dat is ook het grote verschil tussen Xbox en Playstation gamers. Japanse games worden nagenoeg niet verkocht op Xbox, dus het zal een kwestie van smaak zijn. ;-)
Ik heb een playstation ook en vind het zeker niet slecht dat die games er zijn.

Ook die (in mijn ogen) ongelooflijke moeilijke Demon Souls reeks zien er prachtig uit en ik koop ze meestal wel maar geef het vrij snel op.
Maar ik kan ze zeker apprecieren dat er zoveel moeite en tijd ingestoken wordt en dat ze bestaan.
Zo is er in elk geval wat voor elke gamer onder ons hé.

Het probleem is dat ik ondertussen 49 ben en meestal niet de tijd heb om echt uren bezig te zijn met bv die rijbewijzen in GT.

In F1 2020 / F1 2021 bv die My Team spelen heb ik nog net het geduld voor.
Maar het mag niet meer dan een seizoen of 2 duren eer ik mee aan de top rij of ik wordt het beu :P
Haha. Zo herkenbaar. Pokemon blue/red/yellow. Daarna weet ik het niet meer.
De indie game markt is het niet met je eens. Je kijkt voornamelijk naar AAA games nu, van uitgevers met aandeelhouders die hun winst willen maximaliseren. De indie markt is nog volop creatieve geesten die iets anders proberen te doen.
Hartstikke mooi volkje als je het mij vraagt, kan zelf de waardering voor hun eigen geschiedenis in combinatie met moderne technologieën wel waarderen.
100%. Ik ben gek op Japan. Maar hartstikke leip. Nergens een land ter wereld waar zo veel mensen er een bizarre hobby op na houden. Ooit in Tokyo bij een show beland van een digitale girlband waar een zaal van mannen van 30-40 jaar oud, knettergeil stonden mee te zingen. En zo zijn er nog tal van dingen op te noemen waarvan je denkt, WTF!

Uiteindelijk is het mooie van de Japanse cultuur. Al die gekkigheid is geboren omdat een groot deel van de bevolking niet in de authentieke Japanse cultuur past.
Ik vind dit nog vrij tam als ik eerlijk ben, kijk voor de grap eens "Mind Game".
Hell yeah baby! Meesterwerk :)
Het blijft toch bijzonder om te zien dat Japanners zulke bizarre games maken.
Valt wel mee, dan heb je zeker nooit de Silent Hill spellen gespeeld, wat ook Japans is, van Konami Computer Entertainment Tokyo, of Shadow Warrior 2 die niet Japans is maar pools, of Death Stranding, en zo zijn er nog een berg voorbeelden.
Bizar gaat bij mij ook op het verhaal of de stijl. etc etc. Death stranding is er ook zo eentje idd. Ik weet nog steeds niet wat ik van die game moet vinden.
Ondanks dat de studio nu eigendom is van Microsoft, zal het spel niet direct voor Xbox-consoles en Windows verschijnen.
Dit klopt maar half, de game zal tegelijkertijd voor PS5 en PC gereleased worden.
Klopt inderdaad, aangepast :)
Anoniem: 562971
13 juli 2021 17:13
Dan liggen de PlayStation's ook gewoon als voorraad in de winkel :P
Anoniem: 562971
@Amaze8613 juli 2021 17:16
Ik heb er (gelukkig) een :9
Zo moeilijk is het niet hoor.
i know, maar niet iedereen volgt telegram.
Install base van PS5 is nu veel te laag en de tekorten blijven nog wel even. Voor ontwikkelaars teveel risico dus stellen ze release datums uit.
Ook worden een aantal games die PS5 exclusives waren nu ook voor de PS4 uitgebracht.
De PS5 zit voorop op de PS4 in dezelfde periode dus klopt niet helemaal.

Volgens mij heeft het vooral te maken met corona. Dat heeft er in Japan dubbel in gehakt, zij hadden heel veel moeite bij het overstappen naar telewerk. Hin cultuur is daar volledig niet op voorzien.
Goed om te zien dat de werkgever ook de werkdruk van de eigen medewerkers in gedachten houd (alhoewel het natuurlijk ook enigszins als excuus kan worden gebruikt).

Er zijn een aantal studio's die daar wat van kunnen opsteken.

[Reactie gewijzigd door RichD1011 op 13 juli 2021 22:07]

Als ik naar de bewegingen van de armen kijk moet ik denken aan Zenyatta uit Overwatch die zich ineens in Tokyo bevind tijdens een spoken-invasie. De keuze voor een engelse stem vind ik jammer. Bij een westerse game was dit prima geweest maar een Hollywood filmtrailer-achtige stem die mij met enige vocal fry vertelt dat het aan mij is om Tokyo te redden is gewoon jammer...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee