Jonsbo toont compacte Mini-ITX-behuizing met ruimte voor vijf 3,5"-hdd's

Jonsbo presenteert de N1, een Mini-ITX-behuizing met afmetingen van 170x354x217mm. In de compacte behuizing is plaats voor maximaal vijf 3,5"-hdd's. De videokaart mag maximaal 185mm lang zijn en moet een low-profile-model zijn.

De rechthoekige Jonsbo N1-behuizing kan liggend en staand gebruikt worden en bestaat uit een stalen chassis met daar omheen een aluminium frame van 3mm dik. Er is ruimte voor maximaal vijf 3,5"-hdd's, een SFF-voeding met een lengte tot 150mm en de cpu-koeler mag maximaal 70mm hoog zijn. De fabrikant levert een niet nader gespecificeerde 140mm-ventilator mee. Het frontpaneel is voorzien van een USB-A- en USB-C-poort en een 3,5mm-combojack.

Veel ruimte voor een videokaart is er niet. Volgens Jonsbo moet het een low-profile-uitvoering zijn met een lengte van maximaal 185mm. Daarmee is de snelste gpu die in de behuizing past een Nvidia GeForce GTX 1650. Er zijn wel RTX 3060-kaarten van minder dan 185mm lang, maar dat zijn geen low-profile-modellen.

Het ontwerp van de Jonsbo N1 lijkt op die van de vorig jaar geïntroduceerde Jonsbo V8. Dat grotere model heeft meer ruimte voor een videokaart en minder ruimte voor hdd's. Het is nog niet bekend wat de N1-behuizing kost en wanneer die beschikbaar komt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-07-2021 • 17:01

61 Linkedin

Reacties (61)

61
61
53
4
0
7
Wijzig sortering
Enige prijsvermelding die ik kon vinden lijkt € 95 / $ 110: https://caseend.com/case/jonsbo-n1/

Overigens is ruimte voor 6 HD's leuk, maar alle Mini-ITX borden hebben slechts 4 SATA poorten. Dus moet je kiezen tussen maximaal 4 schijven met een videokaart of 6 schijven met een SATA controller in de riser i.c.m. een APU.

[Reactie gewijzigd door toMeloos op 13 juli 2021 20:44]

En als je wil kun je ook altijd een HBA kaartje kopen en onboard video gebruiken.
denk dat het publiek dat in zo een builds een videokaart steekt redelijk beperkt is, zeker omdat het een LP kaart moet zijn.
Volgens mij komt dit niet langs de GamersNexus koel prestatie tests. :) Er zitten meteen harddisks achter de intake-fan, waardoor je een flinke restrictie krijgt en dan gaat dat ook nog eens in een doos waarbij het grootste deel van die kant ook dicht is.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 13 juli 2021 17:15]

Dit zou niet de eerste Jonsbo-kast zijn waarin de koeling slecht is, maar in een aantal van hun andere mini-ITX kasten is de airflow praktisch non-existent. Wat dat betreft heeft dit in ieder geval iets aan ventilatie.

Aan de andere kant: AMD komt binnenkort met hun APU's met RDNA2-IGP's met TDP van 65W. Als je dan de GPU en HDD's weglaat, er gewoon een m2-SSD instopt, en een beetje deftige 70mm CPU-koeler neemt, dan is zo'n APU misschien nog te doen

Ben ik trouwens de enige die niet snapt waarom ze een front-fan letterlijk tegen een dichte voorkant plakken? Moet die lucht door middel van quantum-tunneling naar buiten of zo? :+ Ja, ik zie de grills aan de randen maar daar blaast die ventilator nou net niet tegenaan.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 13 juli 2021 20:08]

er zit een rooster om de rand van het front panel en de fan zit er wat vanaf. Ruimte voor ventilatie dus, al zou ik zelf met mijn boormachine aan de gang gaan.
Ik zou denken dat het een intake fan is, zodat die koude lucht van buiten de case inbrengt (en direct op de schijven blaast om vooral die koud te houden). Die lucht kan dan zelf wel z'n weg de kast weer uit vinden via alle gaten aan de zijkant, dmv luchtdruk.

Als het intake is, en er een kleine ruimte tussen de fan en het voorkantje zit (en dat zit er, als je naar de 5e en 6e foto's kijkt), zou het denk ik niet zo'n probleem moeten zijn. Dan zuigt de fan gewoon via die kleine ruimte de lucht die via het gaasje dat er omheen zit naar binnen. Zolang die ruimte groot genoeg is om de hoeveelheid lucht van de fan door te laten, is het prima.

Probleem zou wel kunnen zijn als het precies designed is voor die specifieke hoeveelheid luchtverplaatsing en je er een fan in zou zetten met met meer luchtverplaatsing. Ik weet niet precies wat er dan gebeurd eigenlijk, maar het lijkt me dat dat niet goed kan zijn voor die fan.
Dit is ook geen kast voor een mini ITX gamesysteem. Maar voor een zelfbouwNAS waar je een CPU hebt die mss 30W verbruikt zonder graka. Dat had je al kunnen zien door het feit dat deze kast maar 1 PCI cover heeft (en dan alleen nog voor mini-bracket kaarten). Dus je kan er sws geen serieus gamesysteem van maken.

Voor de zelfbouw NAS'ers is dit een prima kast. Ook mooi om te zien hoe Jonsbo langzaam aan het veranderen is van een of ander AliExpress merk naar een wat serieuzer merk voor PC kasten.
Wat voor SFX voeding zou je voor deze opstelling aanraden? :)

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 14 juli 2021 07:44]

Wat bedoel je precies?
SFX is de PSU standaard voor deze case.
3.5 HDD doet rond de 10W ,* 5 + verbruik van je bord + randapparatuur en wat headroom maakt eigenlijk dat elke PSU van een reputabel merk al gauw voldoet.
Alleen als je met een PicoPSU aan de slag wilt moet je er nauwkeurig naar kijken.
Ik vermoed dat het verbruik van HDD’s minder is dan 10W.
5-10W afhankelijk van HDD keuze, beter om de voeding wat te over dimensioneren dan dat je systeem onder volle turbo gaat crashen.
Als je 10W zonder buffer per HDD rekent start het systeem niet eens op. De meeste schijven hebben een spinup vermogen tussen 15W en 30W.

Reken dus 30W keer 5 schijven voor dit systeem. Dat is 150W opstart vermogen. Voldoende om OCP de voeding uit te laten schakelen als de schijven inschakelen.

Mijn NAS heeft ruimte voor 12 schijven (6 momenteel) Dat is 360W opstart vermogen. De meeste gebruiken een 650W of 750W voeding voor zoveel schijven.

[Reactie gewijzigd door Ricko1 op 14 juli 2021 06:57]

Een slimme NAS laat daarom zijn schijven één voor één opspinnen. Dit vermijdt dat je met een overgedimensioneerde (dus inefficiënte) voeding moet werken.
Hoe wil je bijvoorbeeld 4k encoded media afspelen via dit bordje? Een m-itx moet het dan puur hebben van de netwerksnelheid etx

Ik ben namelijk aan het zoeken naar iets.
Dat is dan ook niet het doel van deze kast. Voor een NAS is dit uitstekend qua koeling. Een Microserver Gen8 moet het zelfs met een passief koelblok en een veel kleinere fan doen.
GamersNexus, met 5 HDD bays en wel zeer weinig ruimte voor een GPU.
Ik denk niet dat Gamers de beoogde doelgroep is.
Nee dat snap ik, maar ging mij om het feit dat de koeling zo niet echt veel doet. :) Maar als het doel alleen een simpele NAS is, dan zal dat minder een probleem vormen idd. Gebruik je het als een server van HD films dan ga ik toch een beetje twijfelen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 13 juli 2021 19:30]

de koeling koelt voornamelijk de HDD's, wat ik niet onbelangrijk vind in een fileserver.
Maar ook dan heb je airflow nodig, die zal er vast zijn, maar niet bepaald goed. Wat je zal krijgen zijn pockets aan warme lucht rondom de schijven, dit omdat de lucht heel lastig naar binnen wordt gezogen met die dichte voorkant, en ook nog geblokkeerd wordt door de schijven.Dat hadden ze simpelweg wel beter kunnen designen.
Dan had deze nooit even compact geweest, dat zijn keuzes
Zeker, maar dan is het doel dus niet het goed koelen van de schijven lijkt me, ik zou het daarom zelf niet jaren lang in mijn kast zetten in ieder geval.
zied dit dan ook meeer als iets dat je gewoon in de woonkamer zet, bij gebrek aan ruimte om de kast weg te werken. Alhoewel ik niet graag constant het geluid van een fileserver met 5 HDD's in mijn living zou hebben :p
Die HDD's achter de ventilator voor ND ik niet meteen het grootste probleem.
Lucht door de ventilator krijgen met een bijna dichte voorkant wel.
zonder dat ik de pret wil bederven, maar er is al langere tijd iets beters

pricewatch: Silverstone DS380

8 hdd external en hot-swap + 4 ssd intenal
gpu max 27 cm lang (kost wel 1 externe hdd- bay)
Als je de rest van de Jonsbo's ziet zou deze kast wel eens op prijs kunnen gaan concurreren. Hun mini-ITX-kastjes zijn behoorlijk goedkoop, heel wat anders dan de 163 euro voor de silverstone.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 13 juli 2021 22:53]

Ik vind de prijs er toch iets te duur voor, tevens is deze behuizing clean, dus geen lelijk Silverstone logo op de voorkant. Vind hun behuizingen niet slecht, juist erg goed, alleen hun designs vind ik persoonlijk minder.
Die Jonsbo ziet er anders een stuk verfijnder uit.
Je geeft het zelf eigenlijk al aan, maar dat is gewoon een flink maatje groter dan deze Jonsbo. Niet echt een alternatief.

Daarnaast… als het oog ook wat wilt denk ik dat de meesten deze Jonsbo een heel stuk meer kunnen waarderen dan die goedkoop ogende Silverstone met dat afgrijselijke logo in het midden.
Leuke kast voor een zelfbouw NAS-je / Thuis server.

In een normale desktop zie ik mezelf niet 5 HDD's proppen, ben benieuwd of dit een beetje toereikend is qua koeling.

[Reactie gewijzigd door gastje01 op 13 juli 2021 17:06]

Voor een zelfbouw NAS zou ik eerder voor een HP Microserver Gen10 Plus gaan. Tenzij het er mooi uit moet zien, dan is de Microserver "lelijk".
Er is toch weinig zelfbouw aan een HP Microserver? In deze behuizing kan je zelf bepalen wat je erin stopt en heeft een interne voeding i.p.v. een powerbrick.
Ik zie dat de kast aan beide kanten een stel grote vents, het zal niet zo goed koelen als een mid-tower, maar ik denk dat je hier prima temperaturen mee zou kunnen halen. Als je een Thuisserver of een NAS hierin zou bouwen gooi je er natuurlijk geen megasterke GPU erin, dus dan houd je de temperaturen sowieso al wat binnen de perken.
Ik denk ook dat dit meer geschikt is als home server/nas kast,
Misschien zoek ik niet voldoende, ik wil echt een mooie kast voor in de woonkamer waar 4-5 hdd's in passen en een redelijke videokaart waardoor de boys lekker kunnen gamen en ik overal transcodes kan kijken vanaf mijn plex server. De kast ziet er fraai uit, maar dat van de videokaart is jammer. Heb nu ook een mini-itx kastje van Fractal staan met een 1050'je. In de zomer is het gewoon te warm om dat ding intensief te gebruiken.

Edit: Dank voor jullie reacties @CH4OS @rickboy333 @Hengst @N8w8. Zoals ik al zei: de boys (8 en 10) gebruiken de comp en tv graag als spelcomputer en dan is een GPU niet voldoende. Plex helpt me ook op mijn treinreizen en dan zijn de 2160p versies ineens minder sexy. Ik heb die Bitfenix kast ooit eens gehad. Mooie oplossing inderdaad, maar ben op een gegeven moment naar de https://tweakers.net/pric...ctal-design-node-804.html overgstapt. Mooie geconstrueerde kast, maar kan ook onvoldoende hitte kwijt en kan enkel een heel klein grafisch kaartje in.

[Reactie gewijzigd door LaitSolaire op 13 juli 2021 23:11]

Gewoon een goede i7 op de onboard grapichs?

Onboard grapichs zijn de laatste jaren ver gekomen. En ik duf te wedden dat de 10 series I7's al beter zijn dan de 1050 non-TI. Misschien scoren ze al gelijk met de 1050TI of de 1060 3gb.

Let wel op dat als je zoiets koopt, je ook een mobo koopt met videouitgangen en een CPU die ook een IGPU heeft ;)

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 13 juli 2021 18:31]

Je kan hier wat scores vergelijken:
9670 Geforce 1060 3GB
6329 Geforce 1050Ti
5193 Geforce 1050
2885 Intel "Iris Xe"
2624 Ryzen 4750G
Dus de desktop IGPs lijken iig met Passmark nog flink achter te lopen.
Wat ook weer niet vanzelf betekent dat het voor niemand genoeg is natuurlijk.
Ik weet niet of bandbreedte de beperkende factor is voor jouw Plex(-gebruik), maar eigenlijk wil je met Plex het liefste Direct Play laten doen. Dan heb je geeneens transcoding nodig en op de client krijg je de best mogelijke kwaliteit (en dus scherper beeld, bijvoorbeeld).

Of je moet zorgen dat de content die je hebt, direct in het juiste formaat is (al denk ik dat het vrij lastig is om bijvoorbeeld clients te vinden die geen x264 of x265 ondersteuning hebben). Je hoeft een Plex server in elk geval niet per se te laten transcoden. Als het uitsluitend voor jezelf is, bijvoorbeeld over LAN, dan dus gewoon zorgen dat er via Direct Play afgespeeld wordt en je hebt niet eens een videokaart voor de transcodes nodig!

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 juli 2021 18:17]

x265 is wel schaarser qua ondersteuning dan x264. Transcoding een plex gebruik ik niet. Bij op pad gaan is er ruimte op de mobiele telefoon genoeg (ik koop 256GB versies).
Ik heb een Bitfenix Prodigy staan met 4 HDDs daar kan ook een videokaart met prestaties in, zou hem wel goed kabelmanagement geven en misschien een watergekoelde kaart inbouwen. Niet goedkoop maar minder duur dan 2 machines. Bij mij is het alleen een NAS. Dus geen garanties voor de dubbele functionaliteit maar nooit geschoten...
Doet me erg denken aan de Thor Mjiolnir case. Verwacht die binnen enkele weken te ontvangen.

Ben erg benieuwd naar de prijs van deze Jonsbo.
Ik dacht precies hetzelfde, het doet mij er zelfs een beetje te veel aan denken.
Haha ja bijna een “kloon”. Al is het origineel mooier, zonder de inputs aan de voorkant.
De Mjolnir is echt wel op gamers gericht, terwijl dit gewoon een DIY NAS behuizing is. Wat moet je anders met 5 ouderwetse schijven?
Inderdaad. Beter goed gejat…
mooie HDD kleurtjes, waar koop ik die regenboog set? 8-)
Er zijn wel RTX 3060-kaarten van minder dan 185mm lang, maar dat zijn geen low-profile-modellen.
Andere connector?

[Reactie gewijzigd door OxWax op 13 juli 2021 17:36]

Te hoge printplaat.
Wat een sexy kast, krijg gelijk zin om een systeem te bouwen ermee. Nu maar hopen dat'ie naar Nederland komt.
Dan zou ik zeker even SiComputers en Caseking.de in de gaten houden. Beide shops staan namelijk op de Authorized Distributors lijst van Jonsbo :)

[Reactie gewijzigd door rlkz op 13 juli 2021 22:50]

Thx, Si is bij mij in de buurt dus dat komt mooi uit, heb ze gelijk gemaild met de vraag wanneer ze deze verwachten.
Als je antwoord krijgt, ik ben ook benieuwd :)
Zonder dikke gpu wel, en die past er niet in.
Top dus.
jammer van de gpu-restricties, ik had bijna mijn volgende itx-case besteld :/

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee