Nintendo brengt 2d-platformgame Metroid Dread op 8 oktober uit

Nintendo heeft een nieuwe Metroid-game voor de Nintendo Switch aangekondigd. Metroid Dread is een platformer met een 2d-perspectief. Het spel komt op 8 oktober uit. Naar eigen zeggen werkt Nintendo ondertussen hard aan Metroid Prime 4.

In de trailer die Nintendo toonde wordt de game ook Metroid 5 genoemd, maar het spel komt uit onder de naam Metroid Dread. Het is de eerste Metroid-game die voor de Nintendo Switch zal verschijnen. Volgens Nintendo krijgt het spel een nieuwe feel, maar Samus is het vertrouwde hoofdpersonage.

De game verschijnt op 8 oktober en op diezelfde datum komen er amiibo-figuren uit van Samus en een robotvijand in het spel. Naast een trailer toont Nintendo een video waarin ontwikkelaars meer vertellen over het spel. Ook heeft Nintendo details op zijn website gezet.

Bij de aankondiging van Metroid Dread zei Nintendo dat er nog hard gewerkt wordt aan Metroid Prime 4, maar nieuwe details daarover werden niet gegeven. Die game werd al in 2017 aangekondigd, maar in 2019 besloot Nintendo de ontwikkeling opnieuw te beginnen, omdat de eerste poging niet aan de kwaliteitseisen voldeed.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-06-2021 • 18:27

61 Linkedin

Reacties (61)

61
58
27
8
0
22
Wijzig sortering
In de "docu" in het begin van de Treehouse sessie, werd ook gezegd dat ze 15 jaar geleden bezig waren met een opvolger van Metroid Fusion: https://www.youtube.com/watch?v=IQz_ECTGGyA

Dus wellicht was het dan toch zo en dus geen grapje, zoals ze eerder zeiden in Metroid Prime 3: https://metroid.fandom.com/wiki/Metroid_Dread
Nou een zoethoudertje tot ze metroid prime 4 klaar hebben :+.
Maargoed een metroid op de switch, wel waar ik op wachte om het apparaat te kopen.
IK ZIE EEN CHOZO!

METROID, is nooit iets van echt een hard verhaal, maar tot nu toe elke game bouwde naar de terugkeer of de zoektocht naar Samus's 'ouders' de chozo, heeeeel benieuwd wat die chozo daar doet.

(het lijkt op de 'verader' chozo van Samus return's secret extra's)
Ik had gehoopt op Metroid Prime 4 en sta er nog steeds van te kijken dat we niet eens een alpha/beta screenshot o.i.d. hebben mogen zien, maar dit is zekerrrr een aangename verrassing!

Must-buy op day one! :)
Ik ben die graphics op die switch die het niveau Wii:U niet overstijgen wel een beetje moe aan het worden. Natuurlijk maakt gameplay uit, maar als de gemiddelde budgetsmartphone een capabeler GPU heeft en mooiers op het beeld kan toveren is er toch wel een moment aangebroken dat Nintendo beter moet kunnen.
De meeste flagships en upper tier tablets hebben ook een meer capabele GPU. Maar goed, dat lijkt me niet een hele lastige rekensom. Switch is een tablet, dock en Bluetooth-controllers van pakweg 300 euro. Welke $300 telefoon uit 2017 maakt daar exact qua waarde en graphics gehakt van? Moet de Switch dan 800 euro per stuk zijn?
Het liefst natuurlijk gratis met 4k scherm en graphics alsof het echt is, als 't aan de op zou liggen :P
Het is nu 2021, niet meer 2017.
Het vergelijk wordt uiteraard gemaakt met hardware uit diezelfde tijd. Er is geen Switch Pro/Super Switch in handen om anno 2021 vergelijk te maken.
Even los van dat het uberhaupt al krom is om een gaming handhelds (met een zeer beperkte use case) te vergelijken met smartphones (waar we bijna meer vergroeid zijn) op rekenkracht.
Daarnaast is Metroid best wel een niche game/franchise met een beperkt budget.

Persoonlijk zou ik Metroid wel graag zien op een Ori afwerkingsniveau. Want als totaal game gaat Dread denk ik belachelijk goed zijn.
Tijdens Treehouse vond ik de game er bij vlagen trouwens wel erg goed uitzien. Resolutie boeit me totaal niet, maar de lighting zou hier en daar echt beter kunnen. Zeker de 3D shots zijn wat vlak. Terwijl met sterke lighting (zeker in donkere stukken) kan je enorm veel ambiance toevoegen.
Geluid is echt top.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 17 juni 2021 12:12]

Zou dat niet afwerking zijn die ze tussen nu en oktober nog kunnen doen? Dat was wel mijn eerste gedachte toen ik het filmpje zag, inderdaad een beetje vlak en 'bland', maar hopelijk nog genoeg tijd om dat te verbeteren!
Koop jij elk jaar een nieuwe playstation dan omdat er weer nieuwe mogelijkheden zijn qua techniek?
Nee, maar ik koop wel een nieuwe Xbox Series X met Gamepass omdat ik het leuk vind om die nieuwe techniek mee te maken.

Het is niet alleen performance dat telt. Het scherm van de Switch is ook niet zo fantastisch en de hardware gebruikt ook de nodige stroom. Veel moderne socs kunnen met 5w verbruik dezelfde performance leveren als de Tegra X1 op 15w. Dat maakt wel wat uit.
Oke, maar stel we halen de randapparatuur even van de rekensom af (controllers, dock), dan blijft er pakweg 250 euro over voor het tablet zelf. Als ik dan op Tweakers ga kijken in 2021 smartphones tot 250, krijg ik bovenaan de Samsung A32, die een SoC heeft min of meer dezelfde specs heeft als een Tegra X1.

Welke budget smartphone die significant onder de prijs van een Switch verkoopt blaast deze dan uit het water? Je kwam zelf met dat argument, noem er dan een aantal die volgens jou Breath of the Wild e.d. op 1080p+ 60FPS zouden moeten kunnen renderen?
Een A32 heeft een flinke bak aan zaken die een Switch niet nodig heeft. Denk aan een modem.

Maar om je vraag te beantwoorden en net te doen alsof een smartphone geen zaken heeft die de Switch niet nodig heeft. De Poco X3 Pro kost 239 euro en komt met een Snapdragon 860. Je kunt wel een budgetsamsung met een baggersoc uitkiezen om je punt te maken, maar er is écht wel meer dan dat.

Een Tegra X1 is nog een 16nm soc. We zitten al een paar jaar op 7nm en daar kun je beduidend zuiniger hardware mee bakken. De X1 is vergelijkbaar met een Snapdragon 820, de 860 gaat daar meer dan 2x overheen en verbruikt ook flink minder.
Voor graphics moet je een xbox of Playstation kopen. Hier is een switch ook niet voor bedoeld. Daarnaast is het een handheld, dus je zult altijd concessies moeten doen.

En als je naar de verkopen kijkt, dan is graphics echt niet heilig. De games van Nintendo hebben dit ook helemaal niet nodig.
Jou redenering slaat natuurlijk nergens op omdat het een handheld is maar de switch is niet alleen een handheld 😉. Dus eigenlijk zou je met je mobiel ook alleen maar mee moeten kunnen bellen maar tegenwoordig zijn die krachtiger dan een Nintendo switch. En je snap wel wat ik bedoel met tony Hawk alle andere consoles hebben het spel al lang en een switch eigenaar mag ergens achter in de rij wachten zo komen ze natuurlijk nooit van hun slechte third party imago af. En persoonlijk vindt ik zelf ook je moet echt de games van Nintendo zelf hebben die zijn nog wel goed te spelen alleen jammer dat Nintendo nu ook de uitmelk kant op gaat. Met al hun ports van oude games.
Jou redenering slaat natuurlijk nergens op omdat het een handheld is maar de switch is niet alleen een handheld 😉. Dus eigenlijk zou je met je mobiel ook alleen maar mee moeten kunnen bellen maar tegenwoordig zijn die krachtiger dan een Nintendo switch.
Sorry maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Switch = een handheld. Het is een handheld die je op je TV kunt aansluiten, thats it. Het zijn van een handheld is de belemmerende factor.....

Mobiel... We hebben het niet meer over mobiel, maar over smartphones. Die hebben helemaal niet (en ook nooit gehad) als primair doel -> belluh.

Beetje realistisch blijven. En ja.. velen kopen Nintendo hardware voor Nintendo software. Voor de Nintendo software alleen vind ik hun platform vaak al sterker dan andere en ze verantwoorden zonder twijfel de aanschafprijs. En wil je het maximale dan pak je gewoon PC of PS5 ernaast. Heb alle 3, dus dan kun je per keer beslissen wat het beste platform is. Echt geen reden tot klagen hoor.

En Metroid Dread wordt een fkn KILLER game. Daar kan geen smartphone game tegenop.
Je bent niet verplicht om de switch te kopen. Als je de graphics niks vindt en liever op je mobiel gamed dan moet je dat doen als je daar blij van wordt toch ;-) ik geniet heel erg van mijn switch en vind de graphics meer dan prima.
De games van Nintendo hebben dit ook helemaal niet nodig.
Word wel vaker als excuus gebruikt, maar die 20FPS van Breath of the Wild zegt anders. Dat team werd keihard beperkt door de hardware.
Die 20fps was in docked modus niet in portable modus. In portable modus draait hij gewoon 30fps stabiel.

https://youtu.be/gpqaTdflkNU

Dus daar lijkt iets anders aan de hand.
Op de Wii U draaide hij op 20FPS.
De wii u versie heb ik gespeeld en die draaide prima. Draait ook gewoon 30fps. Zie digital foundry :

https://youtu.be/9yFON2UON3k
Hij ging vaak genoeg onder de 30. Kakariko Village was vooral een lagfestijn.

Ik heb de game zowel op Switch als op de Wii U gespeeld, en op de Switch is het toch een stuk beter.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 juni 2021 19:31]

Die hadden ze ook gewoon puur op de Switch moeten uitbrengen, of meer concessies moeten maken met de draw distance op de Wii U.
Toch lijkt het mij wel tof als je bijvoorbeeld een donkey Kong country zou hebben met far cry6/horizon graphics. Of Metroid die er uit ziet als halo Infinite.
Voor mij hoeft dat eerlijk gezegd niet. Doe mij maar de ouderwetse donkey kong zoals op de snes, of de reboot zoals op de wii. Die zijn mooi genoeg.
Ik zou zeggen, probeer Donkey Kong Country - Tropical Freeze eens, of Mario Kart 8. Gewoon op de Switch verkrijgbaar en als je ziet wat voor graphics er op je beeld getoverd worden en wat er op de voor- en achtergrond op ieder gegeven moment in het spel allemaal gebeurt...
Vergeet niet dat veel van Nintendo's teams tot voor kort nog voor de 3DS werkten. Ze lopen (Edit: grafisch) gigantisch achter op de rest van de industrie. Ze laten ook echt niet hun beste teams aan een 2D platformer werken.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 16 juni 2021 09:04]

De 2D platformers zijn nog big business voor Nintendo, waarom zouden ze daar in hemelsnaam niet hun top teams op zetten? Daarnaast, ze verkopen immens veel games, ze lopen zeker niet echter op de industrie.
Qua graphics wel hoor. Misschien dat je deze reactie zonder context las?

Als je naar de statistieken van Steam kijkt is er erg weinig vraag naar 2D platformers, en extreem veel aanbod.
Ik geloof niet dat er bij Nintendo ineens wel een grote markt voor is. Niet zo groot als voor hun A titels in ieder geval. Denk Mario Odyssey en Breath of the Wild, daar gaan de beste teams naartoe.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 16 juni 2021 09:14]

Kwa goede graphics uit de hardware persen zijn ze altijd onovertroffen op Nintendo hardware, sinds Rare naar MS is, de software devs zijn zeker wel goed in graphics ;)

De new super mario bros reeks behoort meestal wel tot de best verkochte games op een console, en ook de donkey kong country reboot deed het goed.

Daarnaast groeit het hele metroidvania subgenre van 2d platformers juist best hard de laatste jaren. Een genre dat half vernoemd is naar de reeks waar dit artikel over gaat. Het zal vast niet de casual cod of fifa gamer aanspreken, maar voor de hardcore gamers kan dit best Nintendo's system seller van het jaar worden als ze hiermee weer de kroon in het genre pakken. Expectations are high.
Neuh. Waarom dat? Gameplay > Graphics: always.

Heb je er problemen mee, dan koop je toch geen Switch of game je niet op de Switch of verkoop je je Switch. Klaar! Your problem solved.
Overdrijven is ook een vak. Die game is in september 2020 uitgebracht. Iets meer dan een half jaar geleden....
Ziet er uit als een cloon van een indie game..
Al die indie games waar dit spel op lijkt zijn juist gebaseerd op de voorlopers van dit spel. Specifiek Super Metroid (Metroid 3) is een van de meest toonaangevende platformers ooit.
Zo voelt het voor mij ook aan. Vind het er erg generiek uit zien.
Ziet er volgens mij redelijk hetzelfde uit als Samus Returns, de animaties in ieder geval. Verder zien de modellen en textures er een stuk beter uit dan menig indie-game. De meeste Metroid-clones zijn sprite-based/2D.
Die robot lijkt echt heel erg op Dog van Half Life 2 ;)
Haha Ben dus niet de enige die het opmerkt :) verder ziet het er goed uit, ik vind de 3D metroids nooit zo leuk, de sidescrollers daar en tegen :9~
Ik vond Hunters best vet, tbh

Corruption was ook vet, maar helaas nooit uitgespeeld
De bot lijkt op DOG, en het design op de sentry guns uit portal.
Ik denk dat het wel grappig is als valve nintendo hier een keer naar court voor trekt.
Deed mij persoonlijk ook heel erg denken aan portal. Beetje een mix van beide :P
Faal? Opgepoetst? 3ds? Kijk hier erg naar uit. Ziet er leuk uit. :)

Als het te moeilijk voor je is mag je dat ook wel gewoon zeggen hoor. :+
Spreek voor jezelf, ik wacht al sinds 2002 op het echte vervolg op Fusion :P
Opgepoetste 3D-titel? De 2D en 3D-titels in de Metroid serie zijn altijd hun eigen ding geweest, met eigen verhaallijnen. Ik ben superblij dat EINDELIJK het verhaal wordt voortgezet na Metroid Fusion.

Overigens deden de beelden me wel aan Metroid: Samus Returns, de remake van Metroid 2, die op de originele Game Boy uit is gekomen, denken. En dan op een hele, hele positieve manier.

En wat betreft het wachten op Prime 4, als je de ontwikkelingen daaromheen zelfs maar een beetje hebt gevolgd, had je op vingers kunnen uittellen dat gameplaybeelden er waarschijnlijk in zouden zitten, laat staan een releasedatum. De reden daarvoor wordt zelfs in dit artikel nog extra benoemd...
Nog even een reminder: Metroid Prime is slechts een spin-off van Metroid, waarvan Metroid Dread het 5e en nieuwste deel is. Geen "opgepoetste 3ds titel" dus maar een nieuw spel in een van Nintendo's meest vooraanstaande spelseries.
Ik ben juist blij dat het een 2d versie is.
De prime reeks kan mij echt niet boeien.

Alle 2d spellen gespeeld (1e op de NES)
En nu verplicht een switch kopen in oktober.......
Metroid 5? Zou het kunnen na al die jaren? Ik ben heel benieuwd of het een direct vervolg op Fusion wordt dit keer.
Als antwoord op je vraag, van de site zelf:
Samus’ story continues after the events of the Metroid™ Fusion game when she descends upon planet ZDR to investigate a mysterious transmission sent to the Galactic Federation.
Als de gameplay goed is, insta buy voor mij. Laten we het hopen.
Dit was (voor mij in ieder geval) wel de grootste verrassing van heel E3 dit jaar. Over Metroid Dread wordt al minstens 15 jaar en volgens sommigen al 20 jaar gesproken. Ooit was het eerder in ontwikkeling voor de DS maar de ontwikkeling ervan werd gestaakt omdat de techniek nog niet ver genoeg was. Ik herinner me nog dat het spel al werd besproken in tijdschriften in 2005 of 2006 of zoiets. Ongelooflijk dat het na al die jaren toch nog uitkomt.

Het Wikipedia-artikel erover geeft een interessant beeld van de woelige historie van dit spel: https://en.wikipedia.org/wiki/Metroid_Dread

[Reactie gewijzigd door beantherio op 15 juni 2021 20:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee