Gerucht: Nintendo werkt aan opgepoetste versie van eerste Metroid Prime

Nintendo werkt aan een re-release van de eerste Metroid Prime-game voor de Nintendo Switch. Dat meldt Nintendo-leaker Emily Rogers. Of er ook gewerkt wordt aan opgepoetste versies van de andere twee games in de serie, durft Rogers niet te zeggen.

Emily Rogers meent te hebben gehoord dat de remaster van Metroid Prime gepland staat voor volgend jaar, om te vieren dat de game twintig jaar wordt. Ze weet niet of het echt alleen om de eerste game gaat, of dat er een hd-versie komt van de hele Prime-trilogie. Wel zegt ze 'te neigen' naar het eerste scenario. Andere Nintendo-leakers, zoals Jeff Grubb, beweren juist wel dat er aan een opgepoetste versie van de hele Metroid Prime Trilogy gewerkt wordt.

Emily Rogers is geen onbekende Nintendo-leaker. Zo heeft ze onder meer correct een aantal specificaties van de Switch voorspeld, voordat de console werd aangekondigd. Ook wist ze dat Super Smash Bros. Ultimate in 2018 uit zou komen en dat er een collectie zou komen van de 3D-Mario-games. Ze zat er ook weleens naast, zo beweerde ze dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild niet tegelijkertijd met de Nintendo Switch uit zou komen, wat wel het geval bleek te zijn. Een Gamefaqs-gebruikers heeft in 2019 haar leaks opgesomd, waaruit bleek dat ze zo'n 75 procent van de tijd gelijk heeft.

Vanavond wordt er een Nintendo Direct-presentatie uitgezonden, waarin Nintendo nieuwe games gaat aankondigen. Rogers deed geen uitspraken over de mogelijkheid of de Metroid Prime-remaster daarin mogelijk wordt onthuld.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

23-09-2021 • 16:48

44 Linkedin

Reacties (44)

44
39
16
0
0
17
Wijzig sortering
Ik wacht nog steeds op de eerste footage van Metroid Prime 4... Die nu al een paar jaar terug aangekondigd was.
Maar een 'remake'/re-release van alle Metroid Prime's zou best tof zijn. Beetje zoals dat Mario All-Stars 3D, met 3 games in 1. Was ook erg tof.
Begin 2019 heeft Nintendo aangekondigd dat ze volledig herstart zijn met het ontwikkelen van Metroid Prime 4. Dus zo bezien zijn ze nog geen 3 jaar onderweg. Wat nog steeds erg frustrerend zal zijn voor fans van de serie. Ik wacht persoonlijk op een vervolg van F-Zero, daar hoort ook een engelen geduld bij.

[Reactie gewijzigd door laminaatplaat op 23 september 2021 17:08]

Metroid Prime 1, 2 en 3 kwamen van Retro Studios, een second party developer uit Texas. Toen Metroid Prime 4 werd aangekondigd gingen ze wel met de (Japanse) producent in zee, maar niet met Retro Studios maar met een Japanse studio. Volgens de geruchten Bandai Namco. De kwaliteit viel tegen, en de game werd weer overgeheveld naar Retro Studios.

Retro Studios heeft trouwens ook Donkey Kong Country Returns en DKC: Tropical Freeze gemaakt. Die laatste, uit 2014, was de laatste originele game die bij hen vandaan kwam. Als fan van de DKC serie ben ik erg bang voor zowel sequels in deze serie als in Metroid.
K roep al jaren om een Prime trilogy voor de Switch. Je kan niet met deel 4 op de proppen komen, terwijl het gros van de Switch spelers nooit de kans heeft gehad om de eerste 3 delen te spelen. 20 jaar is een lange tijd.

Er gaan overigens ook geruchten dat de trilogy al klaar ligt maar Nintendo wacht voor het juiste moment. En wellicht dichter op de release van MP4. Een losse deel 1 zal met een 20 jarig jubileum dan een extra zoethoudertje zijn? Misschien heeft Nintendo de boel opnieuw bekeken en gaat het de 3 delen uitsmeren en individueel releasen tussen nu en deel 4?

[Reactie gewijzigd door chimnino op 23 september 2021 18:46]

Wat mensen lijken te vergeten is dat het dit jaar, net als voor Zelda, ook een jubileumjaar is voor Metroid: op 6 augustus was het 35 jaar geleden dat de allereerste Metroid uitkwam. Voor het Zelda-jubileum kregen we een reissue van Skyward Sword dus misschien dat we voor Metroid een reissue van de 3 MP's krijgen? Ideetje. :)
K roep al jaren om een Prime trilogy voor de Switch. Je kan niet met deel 4 op de proppen komen, terwijl het gros van de Switch spelers nooit de kans heeft gehad om de eerste 3 delen te spelen.
Vond ik ook van de 2D Metroids.

Echt de grootste no brainer ooit. Even 2D Metroid pack maken als opwarmer naar Dread.

Maarja.. dat is weer Nintendo dus...
Recent Zero Mission en Fusion op GBA emulator gespeeld. AM2R en Super op SNES mini...

Omslachtig. Had zo 60,- aan een mooie pack uitgegeven.
Opgepoetst of gewoon zelfde graphics maar dan op hogere resolutie gerendert?
Interessant. Ik hoop dat Nintendo er voor kiest om de gehele Metroid Prime trilogie uit te brengen zoals die ook op de Wii is verschenen, dus een compleet pakket met alledrie de titels. Ik twijfel dan alleen over de motion controls die voor dat platform zijn toegevoegd, dat voelde toch meer gimmick-y dan dat het echt wat bijdroeg aan de ervaring. Maar ik ben voor alles Metroid dus laat maar komen :)
Ik vind Prime nou niet je van het.

Heb heel veel plezier gehad aan Super metroid en aan metroid Fusion

Doe die dan remaken ;)
Nog meer info van Nate:

"This improved version of MP1 has been in development for a couple of years now & is well on track to make a 2022 release date. I view it as better as the end result should be more than a simpe HD coat of paint over a GCN game -- ala Mario Sunshine. Not saying a full-on ground up remake like Demon's Souls, either. But the end result will be the best version of MP1. "
Gerucht van de Prime Trilogy re-release gaat al erg lang in ieder geval. Oppoetsen klinkt wel iets nieuwer.

Echter, bij oppoetsen van Nintendo moet je altijd een beetje de verwachtingen in check houden.

Zou wel heel gaaf zijn om dit icoon een goede update te geven. Resolutie boeit me niet eens. Maar killer lighting en audio in Prime...? -> pre-order

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 23 september 2021 17:25]

Want schaarste? Er is toch geen enkele reden voor een preorder tegenwoordig?

Behalve wellicht het steunen van een Indie developer… die snap ik nog wel.

[Reactie gewijzigd door Madthijs op 23 september 2021 17:31]

Prime (een van de beste games ooit) + goede update = pre order

Crappy update = slinger de gamecube wel aan. Want ja.. te weinig toegevoegde waarde.
Of.. koop de game alsnog, want Metroid. Als mijn support bijdraagt aan grotere kans voor toekomstige Metroid projecten -> take my money

Dread heb ik ook ge pre ordered. Niet omdat ik geen op- en aanmerkingen heb, maar omdat de wereld meer 2D Metroid nodig heeft (vind ik).
Prima. Was ook een beetje zuur van mij. Mag iedereen natuurlijk zelf bepalen. Ik laat ook geen Halo aan me voorbij gaan 😉 eerlijk is eerlijk
Ik heb het spel recentelijk op de emulator gespeeld op 1080p met een graphic pack + muis en toetsenbord. Wat een prachtig spel, dat zelfde geldt trouwens ook voor LoZ Windwaker op de emulator

[Reactie gewijzigd door mamudi op 23 september 2021 23:48]

...bij oppoetsen van Nintendo moet je altijd een beetje de verwachtingen in check houden
Ja ze hebben (IMHO) met Mario 64 in Super Mario™ 3D All-Stars zich er iets te gemakkelijk van afgemaakt. (Neemt niet weg dat 't alsnog leuk is om opnieuw te spelen ;) maar had beter gekund).

Nu is Nintendo wel echt actief bezig met reclame maken voor Metroid Dread. 8-) Met zelfs grote billboards in steden (buiten Europa?). Dat geeft me toch een beetje hoop dat Nintendo de Metroid-serie weer serieuzer neemt.

[Reactie gewijzigd door NetAmp op 27 september 2021 09:25]

Ja ze hebben (IMHO) met Mario 64 in Super Mario™ 3D All-Stars zich er iets te gemakkelijk van afgemaakt. (Neemt niet weg dat 't alsnog leuk is om opnieuw te spelen ;) maar had beter gekund).
Ja absoluut. Ik ben echt groot Nintendo fan en vind sommige van de games niks minder dan briljant. Zoals uiterarad M64. Maar Nintendo fan zijn komt met een prijskaartje. En dat de games duur zijn interesseert me echt geen bal. Dat ze geen 'optie' bieden tot meer krachtige hardware vind ik toch jammer. En de treatment van sets als 3D All-Stars voelt gewoon te bare bones. Daar zat echt wel iets meer in.
Nu is Nintendo wel echt actief bezig met reclame maken voor Metroid Dread. 8-) Met zelfs grote billboards in steden (buiten Europa?). Dat geeft me toch een beetje hoop dat Nintendo de Metroid-serie weer serieuzer neemt.
Ja ze zetten hier best wel vol op in. Heel goed nieuws! Dus ik hoop ik dat deze game het als een gek gaat doen, zodat Metroid 6 ook echt een flink budget zeker kan stellen. Ik weet zeker dat ik deze game ontzettend gaaf ga vinden, maar visueel had ik gehoopt dat het allemaal iets strakker zou zijn. Beetje op de manier zoals Tropical Freeze visueel gewoon hele toffe dingen deed. In Dread vind ik tot dusver de 'metalen' nog niet echt goed overkomen.
Nu is het vooral glad en strak. Maar idealiter wil je dan ook wat meer reflectie/glas. Aan de andere kant heb je de 'verweerde' look. Wellicht vergt dit een te groot aantal textures. Nu blijft het een beetje in het midden. Game gaat er niet slechter door worden, maar het beinvloed mijn game experience absoluut.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 28 september 2021 09:24]

d:)b
Op deze manier een soort van '+1', want: "Reacties op je eigen reactie kan je niet modereren."

Metroid Dread vind ik o.b.v. de trailers erg veel lijken op Samus Returns (3DS). Het is natuurlijk van dezelfde game-studio (Mercury Steam Entertainment). ;)
Dat op een groot scherm spelen, ga ik sowieso leuk vinden! ^_^ Maar inderdaad zou je mogen verwachten dat een Switch genoeg power heeft om betere textures/shaders etc. te kunnen renderen (al moet het dan ook op een hogere resolutie gebeuren).
Ja ik had ook 100% Samus Returns gekocht als deze op Switch was. Volgens mij meer dan een toffe game. En daarnaast gewoon AM2R spelen, omdat ook dat een fantastisch project is. Zo support je zowel financieel de IP holder als het fanproject.

En 100% eens. Dread neigt iets meer naar een 3DS Returns, dan volwaardig heavy console experience. Wat Ori Blind Forrest & The Wisps wel is. Dat afwerkingsniveau is iets wat Nintendo makkelijke kan financieren. In het ergste geval verliezen ze op Metroid. Maar er is een kerngroep die de hardware voor deze game zou kopen. Ik denk echt dat ze onderschatten hoe groot Metroid zou kunnen worden als je die 'all-in' approach gebruikt. Maak een titel waar je gewoon niet omheen kunt.

Metroid Prime leent zich overigens ook perfect voor een toffe Multiplayer shooter. Beetje op dezelfde manier als Ghost of T dit heeft gedaan. Low profile multi add-on, die gewoon insane goed ontvangen is.
Met Prime 2 hadden ze multiplayer al. Ik zeg, doe maar opnieuw. Dit bijt echt een Splatoon niet.

Achja.. je moet ook iets hebben om over te dromen :P
Wat zou ik graag willen dat alle gamers op deze aardbol begrepen dat pre-orderen alleen de uitgevers in de kaart speelt om games op de markt te brengen die eigenlijk nog een jaartje ontwikkeltijd nodig hebben om als finished product gezien te worden. Want GELD is binnen.
Wat zou ik graag willen dat alle gamers op deze aardbol begrepen dat pre-orderen alleen de uitgevers in de kaart speelt om games op de markt te brengen die eigenlijk nog een jaartje ontwikkeltijd nodig hebben om als finished product gezien te worden. Want GELD is binnen.
Wat ik graag zou willen is dat dit anti pre-order sentiment met iets meer nuance wordt benaderd.
Soms is er de praktische overweging, namelijk de game zo snel mogelijk kunnen spelen. En soms wil je studios supporten. Een signaal van vertrouwen geven. Dit kun je blind doen of op basis van wat je hebt gezien. Laat ieder lekker voor zich bepalen wat dit is.

Ik pre-oder heel principieel, bewust en zonder enige twijfel elke From Software game. Zodra From een beetje naar achter gaat leunen 'omdat het geld toch al binnen is', zijn ze in no time uitgespeeld. Dus wat jij stelt is helemaal geen duurzaam model. EA en Activision (en nog een paar) zijn degene die ermee wegkomen omdat ze dingen als FIFA en COD hebben.'

Metroid Dread heeft een vrij korte pre-oder periode en volgens mij was die game al nagenoeg af toen ze open gingen. Je wil met zon pre-order maar 1 ding bereiken: dat eigenwijze Nintendo aan het verstand peuteren -> dit belangrijk is Metroid!
Gaan ze hier een cash grab van maken? Met Metroid? Man ze hebben nog 10 andere franchises liggen die 10x meer opleveren.
Bovendien ligt dit ook niet in de aard van Nintendo's model en sales. Want zoals iedereen weet, Nintendo games blijven doorgaans heel lang nog verkopen. Het is geen Ubisoft games die de eerste dagen al zn geld moet binnenharken en na 3 maanden alweer in de grabbelton ligt.

Oftwel...Er zijn een shitload aan overwegingen om WEL of NIET te pre-orderen. Is het verstandiger om te wachten tot reviews??.... Altijd. Maar games gaat niet enkel over verstand. Ook over emotie.
Nog NOOOOOOOOIT spijt van gehad
Waarom niet? Iets met WKOA indien het niet ‘af’ is. Dan denkt men 5 miljoen te verkopen op dag 1, maar vervolgens krijgen ze 2,5 miljoen annuleringen/retourtjes.

Verder doe ik normaliter niet aan per-orders buiten eventuele collector editions (die heb ik de afgelopen 10 jaar overigens nog maar 1 gekocht en dat was geen game maar een film… maar bij limited extra’s snap ik het wel. Dan is het pre-order of misgrijpen.

[Reactie gewijzigd door Thalaron op 24 september 2021 20:08]

Nintendo zou werken aan een re-release van de eerste Metroid Prime-game voor de Nintendo Switch
Jammer. Had gehoopt dat “Nintendo werkt aan een re-release”.
Het is een gerucht, de titel van het artikel begint er zelfs mee...
Metroid Prima Trilogy Remastered is voor mij een instant koop
Hogere resolutie en textures zou al leuk zijn, toch vind ik trilogy op de Wii vele malen leuker, omdat je een Wiimote gebruikt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee