Apple TV-app nu ook toegankelijk op Android TV-apparaten

De Apple TV-app is nu ook toegankelijk op apparaten die het Android TV-besturingssysteem draaien. Dat heeft Apple bekendgemaakt in een tweet. De app maakt het mogelijk om de streamingsdienst Apple TV+ te bekijken op Android TV-apparaten.

De Apple TV-app is vanaf nu toegankelijk op televisies en streamingsticks en -boxen die Android TV OS draaien, Dat schrijft Apple in een tweet en het bedrijf bevestigt het aan 9to5Google. De app draait op elk Android TV-apparaat met 8.0 Oreo of hoger dat niet direct beheerd wordt door een tv-aanbieder.

De Apple TV-app was in februari al beschikbaar voor Chromecast en Google TV. Op dat moment was bekend dat de app ook naar Android TV zou komen, maar wanneer dat zou gebeuren, was nog niet bekend. Gisteren werd bekend dat Apple TV ook op Nvidia Shield werkt. De app werkte al op onder andere Samsung-televisies en Sony Bravia TV's.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

02-06-2021 • 13:53

62 Linkedin

Submitter: jverstraate

Reacties (62)

62
61
45
3
0
9
Wijzig sortering
Via m’n Sony tv kan ik in een play store deze app anders niet vinden?
Op mijn Sony tv stond de app al. Deze link werkt wel: https://play.google.com/s...m.apple.atve.sony.appletv

Net iets anders als link hierboven:
https://play.google.com/s...le.atve.androidtv.appletv
Logische stap van Apple lijkt me.

Ik snap alleen de naam niet zo goed. Het lijkt me voor veel mensen verwarrend dat er een groot verschil is tussen de "apple TV" en de "Apple TV-app".
De naamgeving is inderdaad ietwat verwarrend.

Apple TV+ - Streamingdienst met Apple Originals
Apple TV-app - Bevat de content van Apple TV+ maar ook iTunes films (kopen/huren van films van derden)
Apple TV 4K - 4K mediaspeler
Apple TV HD - 1080p mediaspeler
Technisch gezien is Apple TV+ (de streamingdienst) een Channel waarop je je kunt abonneren in de Apple TV.app. Met Channels wilde Apple een unified manier vinden om al je digitale content in de app te bekijken maar grote spelers als Netflix en Prime doen niet mee.

De benaming is wat ongelukkig gekozen. Ik weet overigens ook niet of je die Channels in de app op Android kunt afsluiten en kijken... maar dat lijkt me wel.
Dan nagaan dat je dus eigenlijk Apple TV+ kijkt op Android. Dus op een Apple TV staat een Apple TV-app om Apple TV+ te kijken en nu heb je dus ook de Apple TV-app om Apple TV+ op Android kijken 8)7

Had die dienst dan gewoon Apple Television genoemd en de App daarvoor ook.
In de AppleTV app kun je AppleTV+ kijken. Daarnaast kun je ook films/series kopen of huren. Ook is er volgens mij een functie om aanbod van andere streamingdienten te zien.

Naja, staan een aantal goede/mooie/leuke series op. Maar overzichtelijk is anders.
Oke, dan is dat mij nooit duidelijk geweest. Ik heb een jaar gratis gehad, maar ik heb het 2x proberen te gebruiken en vond het zo onduidelijk. Zag ik films en series die mij interesseerde moest ik ervoor betalen en de 'originals' trokken mij niet echt aan. Maar zoals ik het nu begrijp zijn die films en series dus een losstaand iets.
Ja, volgens mij is er het afgelopen jaar wel een iets duidelijkere scheiding aangebracht in de vorm van een menu-item voor enkel ATV+.

De films huren/kopen is volgens mij gewoon de oude iTunes functionaliteit.
Je hebt binnen de AppleTV-app het k(n)opje AppleTV+. Daaronder staan een aantal titels die je (met een jaar gratis) kan kijken.

Het zijn in contrast met een Netflix/Amazon Prime Video/Disney+ helaas niet zoveel titels. Voor een kapotte-humor/actie/Sci-Fi -liefhebber als ik is het aanbod helaas ook gewoon ronduit karig te noemen.

Binnenkort komen er gelukkig alweer wat meer titels uit (ze blijven gelukkig wel groeien in een relatief rap tempo).

Ze hebben als (basale) genres:
 • comedy
 • drama
 • Documentary
 • feature
 • Non-Fiction
 • family fun
Mochten bovenstaande genres dus interessant zijn, dan
Wat ik het vervelende vond van de Apple TV app, was dat de Apple TV+-inhoud samen met de 'huurbare' en 'koopbare' titels stonden. Dus als je dan iets zag van "Oe!, doe mij die maar!" dan was het regelmatig een koop of huur-titel en niet een onderdeel van Apple TV+. Ik zie net dat ze tegenwoordig een apart tabje hebben voor 'Apple TV+ Originals'. Dus dat is nu in elk geval beter.

Ik zie ook dat je nu extra abonnementen kan afnemen binnen de app 'Starzplay' en 'Noggin' (die laatste lijkt geënt op kleine kinderen). Is die eerste hetzelfde als 'Star' van Disney+?
Sowieso vind ik het aanbod van Apple TV+ zeer mager. De titels zelf zijn wel aardig (althans, er zitten aardige dingen tussen), maar het is zeer weinig.
Dat was de bedoeling van Apple. Ze wilden alle content samen laten komen in één app: Apple TV.app.
Daarin kon je dus abonneren op diverse diensten, films in iTunes kopen en hoefde je dus maar door één bibliotheek te bladeren en die was dan ook altijd gesynchroniseerd met al je devices.
Ik vind het een top idee. Maar dan had bijvoorbeeld NPOstart, Netflix, Prime wel mee moeten doen... in Nederland is het aanbod niks. En daarmee voelt Apple TV.app hetzelfde als Apple TV+ met koopfilms er tussen.

Plex Server komt hier wel een heel eind met hetzelfde idee, maar net iets anders O-)
Ja, het idee is prima (want onder aan de streep maakt het mij niet uit of ik stream van Netflix, Videoland, whatever, ik wil een titel zien), echter zou het fijn zijn als ze dan een onderscheid hadden gemaakt tussen content waar je al voor betaald hebt, of wat je per stuk moet kopen/huren. Desnoods met een icoontje per titel, maar niet alles ik één grote vergaarbak.
En daarmee voelt Apple TV.app hetzelfde als Apple TV+ met koopfilms er tussen.
Op het moment is het eerder andersom: Koopfilms en huurfilms, met Apple TV+-content er tussen.
Volgens mij zijn het nog geen 100 titels op Apple TV+. (En zeker niet veel meer als het er wel 100 zijn)
Ia dat nou wat, dat Apple TV? Ik kreeg een jaar gratis bij mijn verplichte werk-iphone maar op zo'n klein schermpje is het natuurlijk niets, dus nooit de moeite genomen er iets mee te doen.

Loont het om door alle Apple hoepels te springen voor de content die ze aanbieden?
Smaken verschillen. Ik vind er weinig boeiende content op staan. Ted Lasso was wel okee.
Ik vond persoonlijk The Morning Show een enorm The Newsroom gehalte hebben (HBO reeks) en kijk dus ook uit naar seizoen 2.
1 jaar gratis was inderdaad leuk, maar meer ook niet.

Zat 1 serie tussen die ik wel echt goed vond: "The Morning Show"

Het zit ook in het Apple One (gezin) abonnement (samen met Music, Arcade en iCloud) dus we hebben het maar kijken er eigenlijk nooit naar.

https://www.apple.com/nl/apple-one/

[Reactie gewijzigd door Greatsword op 2 juni 2021 14:05]

Hangt er vanaf wat je smaak is. Alle content is van top kwaliteit maar of je ook je gading gaat vinden is een andere zaak. Ik vind het nog steeds niet voldoende content voor een betalend abonnement omdat ik vooral in Sci Fi geïnteresseerd ben en behalve For Mankind en see is er niet veel. Het is wachten op Foundation
Het is gewoon vergelijkbaar met Netflix/Amazon Prime/Disney+, maar met iets minder series en films beschikbaar. Maar de series die ik heb gezien vond ik van erg goede kwaliteit (For all Mankind, See en Ted Lasso, vooral de laatste is echt hilarisch).

Hoepels van Apple doorheen spingen valt erg mee. Je maakt een AppleID aan (die je als het goed is al hebt om je telefoon te gebruiken), en kan daar gewoon mee inloggen op de Apple TV app op je TV. Net zo ingewikkeld als Netflix.
Iets minder? Volgens JustWatch staan er nu 63 titels op Apple TV+ vs 4545 op Netflix, 1323 op Prime Video en 1477 op Disney+. Zelfs als je alleen naar grote titels kijkt (de andere diensten hebben veel vullers) is het aanbod onvergelijkbaar.

Hoepel is bijvoorbeeld geen Android app of ondersteuning van de meeste Chromecasts, alleen de nieuwste Chromecast met Google TV kan je gebruiken met Apple TV+.
En vergeet Tehran niet. Erg spannend.....

Trying is trouwens ook leuk, kijkt lekker makkelijk weg. Voordeel van Apple TV+ is dat ze in een hogere kwaliteit streamen. Ik vind de beelden aanzienlijk mooier dan die van Netflix....
Je kan er niet mee de films huren/kopen bij Apple neem ik aan?
Gisteren heb ik de app op mijn Nvidia Shield geïnstalleerd. Je kan er films mee kijken die je via iTunes hebt gekocht, en deze ook vanuit de app kopen.
Ah ok, dat is onverwacht. Netjes. Ze hebben gewoon beter aanbod dan Google Play Movie, dus heb een Apple TV voor het huren van films. Maar misschien niet meer nodig.

[Reactie gewijzigd door - peter - op 2 juni 2021 14:08]

Apple heeft wat dat betreft inderdaad wel een beter aanbod. Met de Apple TV app zou je nu in principe geen Apple TV nodig hebben voor het huren en kijken van films via iTunes!
Heel. Erg. Jammer. Ik heb met een appletv gekocht precies voor die reden....

Nou ja
Mijn aangekochte films zijn allemaal beschikbaar. 😊
Met huurfilms heb ik geen ervaring.
Wauw, net een Apple TV gekocht. Exact hiervoor. 8)7
Als je online gekocht hebt en je hebt hem nog niet langer dan 14 dagen.
https://www.rijksoverheid...is-belangrijk-om-te-weten
Klopt. Marktplaats heeft dat niet. :P
Niet getreurd, een Apple TV is een heel fijn apparaatje! Zeker als je meer diensten van Apple gebruikt maar ook als je dat niet doet, Plex, NLziet, Ziggo, werkt allemaal fijn (hoewel, Ziggo is een design-ramp op de Apple TV). Het is het enige dat ik gebruik.
100% eens! Ik kan het apparaat prima gebruiken voor andere leuke en handige features.
De Apple TV box is niet hetzelfde als de app. De app is enkel voor de video en muziek content van Apple TV. De Apple TV box heeft apps, homekit, enz. De Apple TV box maakt van smart tv's pas echt smart tv''s.
De app is alleen voor de video content van Apple TV+ en content die je kunt kopen (iTunes). De Apple TV HD of 4K is een mediaspeler die ook de Apple TV app standaard geïnstalleerd heeft. In mijn geval maakt die van mijn smart tv een iets dommere tv, want ik kan geen content vanaf een NAS of mijn desktop bekijken op een Apple TV HD/4K, en wel vanaf de tv zelf (naast praktisch alles wat de mediaspeler ook kan, inclusief AirPlay 2).
Oh mijn Android TV was zo dom dart die altijd crashte of er plots pop ups verschenen van gecrashte onderdelen. Ik heb een Apple TV moeten kopen om terug te kunnen genieten van mijn zogezegde smart tv. Ondertussen een TV gekocht zonder Android wat de TV direct een pak sneller maakt.
Weet ik! Alleen mijn AndroidTV ondersteund geen AirPlay. Dus ik was genoodzaakt om een device aan te schaffen om ATV+ content naar mijn tv te streamen.
Deze app is nog verre van perfect.
Op mijn Philips PUS8505 heb ik diverse issues:
 • Vaak geen audio
 • Kan de ondertitels niet aanpassen/uitzetten omdat het menu waar dat in staat, meestal niet geactiveerd wordt. Een enkele keer lukt het wel
 • De app houdt er soms gewoon mee op (quit)
Een enkele keer werkt het wel en kan ik wel goed een aflevering of film bekijken. Maar dit zijn de uitzonderingen.
Kortom, nog verre van stabiel.
Idem op mijn PUS8535 (feitelijk dezelfde tv)

Ook geregeld blokjes/artifacts in beeld, wat bij mij bij Netflix/Videoland/Disney+/Youtube op deze tv eigenlijk nooit voorkomt
Zie ik inderdaad ook.
Heb ondertussen wel ontdekt dat je met de pijl-naar-beneden toets wel in het ondertitelmenu komt (dat overigens boven aan in het scherm staat). Dus dat is meer een user-issue dan wat anders. Alhoewel het niet logisch is dat je naar beneden moet om een menu aan de bovenkant te bedienen.
Ik denk dat het van de Apple TV mediaspeler komt, een swipe naar beneden opent dat menu (dacht ik, heb die van mij al een poosje niet meer), wat wel een logische beweging is.
Anoniem: 459533
2 juni 2021 14:40
Ik kan hem niet installeren op mijn note 20 ultra. Zou perfect zijn voor de nachtdiensten die ik draai.
Nevermind. Moet op andere android apparaten dan telefoons.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 459533 op 2 juni 2021 14:41]

TV's en Anroid 8. Heb een Philips TV van wat jaren oud die 1 update naar 6 heeft gehad toen 9 er wellicht al lang was. Leuke keuze van Apple maar effectief kunnen velen er weinig mee denk ik.
De Apple TV-app was in februari al beschikbaar voor Chromecast en Google TV.
Was dat niet alleen voor de Chromecast met Google TV? Die is hier officieel niet eens uitgebracht en die zou je dus speciaal moeten aanschaffen voor Apple TV+, de rest heeft immers wel een Android app en Cast-ondersteuning.
1 nadeel geen echte dolby Atoms, maar Atmos op basis van D+ (dus niet lossless zoals op de apple tv).
niet dat dit zoveel zou uitmaken voor de meeste gebruikers maar toch verschil.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee